Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw bouw- of verbouwplannen door een architect uit uw regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze erkende architecten. Wij brengen u snel en eenvoudig in contact met één of meerdere architecten uit uw regio.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat uw project zal kosten. Naast de prijs kunt u bij Casius ook de architecten vergelijken op vlak van professionaliteit en vakmanschap.

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

Voor een goede en betrouwbare architect uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Bent u op zoek naar een architect in aan andere regio ? Geen probleem, we hebben namelijk vakmannen over heel België. Om een andere regio te selecteren kunt u in de rechterkolom onder steden de gewenste regio kiezen.

Vanuit heel België zijn er reeds gratis offertes aangevraagd bij architecten voor een grote variëteit aan werken. Sinds 2000 ontvangen klanten dagelijks offertes van een architect voor hun uniek project. Het complete overzicht van vrijblijvende aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

vrijdag 20 juli 2018

Aanvraag regularisatie

Voor ons bedrijf zou er een regularisatieopdracht moeten uitgevoerd worden.
vrijdag 20 juli 2018

Plannen voor nieuwbouw HOB met zadeldak

Plannen voor een nieuwbouw halfopen bebouwing met zadeldak. Oppervlakte huis 150 m² bewoonbaar.
maandag 16 juli 2018

Bouwontwerp en vergunning voor extra verdieping

Ik wil een ontwerp laten maken voor het bouwen van een budgetvriendelijke, extra verdieping als extensie op het bestaande zadeldak van een rijwoning, Ik heb ook hulp nodig bij het aanvragen van een vergunning. De gevelbreedte van de woning is ca. 5 meter. De diepte variërend tussen ca. 4,5 meter (kortste zijde) en ca. 5,5 meter. Het betreft een quasi onregelmatige en gigantische dakkapel (zie bijgevoegde schets) die constructief bij voorkeur uit lichte materialen (zoals hout en osb) bestaat.
zondag 15 juli 2018

Plannen uittekenen

Wij zijn in het bezit van een grond en zijn op zoek naar een architect die met ons onze droomwoning kan maken. Wij zitten qua stijl in de richting van een moderne woning te denken. Zelf hebben wij niks van ervaring van zelf een huis te bouwen en na het bekijken van SOD bouwen ( wat ons veel geldverlies lijkt) zouden wij toch zelf een huis willen laten bouwen. De grond is 12,97 breed +50m breed Bebouwd opp 10mx 24m.
zondag 15 juli 2018

Vergunning voor dak renovatie

Ik heb een vergunning nodig om een deel van het dak van mijn huis te renoveren. Dit is een zadeldak zonder velux ramen. Oppervlakte van het dak is ongeveer 28 m².
vrijdag 13 juli 2018

Architect bouwaanvraag voor uitbouw en bijbouw

Wij zouden graag een uitbouw plaatsen van 6 x 6 meter waar we keuken, badkamer en een apart toilet in willen voorzien. Aangezien wij bezig zijn met het renoveren van onze bovenverdieping, hebben wij reeds onze aannemers gekozen. Ook voeren wij het grootste deel van de werken zelf uit. Doordat wij een bouwaanvraag moeten doen voor deze uitbouw zijn we op zoek naar een architect die ons hierbij kan helpen. Daarnaast willen wij graag ook nog een bijbouw plaatsen in onze tuin waar we een garage en een tuinhuis in willen voorzien.
donderdag 12 juli 2018

Tekeningen voor aanbouw

Aanbouwen badkamer, 2 slaapkamers en gang. Alléén ruwbouw
donderdag 12 juli 2018

Plannen tekenen verbouwing van bel-étage

Ik wens weldra een grondige renovatie uit te voeren op een nieuw aangekochte woning. Voornaamste werken: _Bel-etage woning omvormen naar een gelijk vloerswoning (garagepoort vervangen door raam en volledige structuur op gelijkvloers opentrekken tot de tuin)
woensdag 11 juli 2018

Plannen opstellen voor verbouwing

Ik wil een ontwerp laten maken voor de totale inrichting van onze bovenverdieping. Graag een plan door een architect.
woensdag 11 juli 2018

Plan reguralisatie van schuin naar plat dak

Bij verkoop van onze woning is gebleken dat wij een bouwvergunning nodig hadden voor het vervangen van het dak van de achterbouw, wij hebben van een schuin dak een plat dak gemaakt en dus langs een kant de achterbouw verhoogd. Nu moet er een plan gemaakt worden en de regularisatie gestart worden alvorens de verkoop kan doorgaan.
dinsdag 10 juli 2018

Architect voor plan en vergunning aan te vragen

Ik wil een ontwerp laten maken voor het aanbouwen van een kamer. Deze moet aan de achterkant van het huis geplaatst worden op een plat dak. Graag had ik ook hulp bij het aanvragen van de nodige vergunningen ed.
dinsdag 10 juli 2018

Architect voor verbouwing

- Elektriciteit vernieuwen - Verwarmingen en leidingen vernieuwen (verwerken in muur) - Uitbreken muren gelijkvloers, creëren van grote leefruimte - Ramen allemaal vernieuwen en grote ramen tot op plafond op gelijkvloers - Eerste verdiep (behang weghalen) elektriciteit verwerken in muur. - Zwevend terras zetten met trap naar tuin - Open haard uitbreken. - Vloer vernieuwen - Keuken vernieuwen - Badkamer tweede verdiep vernieuwen - Muur uitbreken (met poutrel) en dan kleine kamer verdelen in nieuwe badkamer links en dressing rechts
maandag 9 juli 2018

Stabiliteitsonderzoek plannen dak

Ik wil een stabiliteitsonderzoek laten uitvoeren door een architect om na te gaan of het plat dak van mijn woning sterk genoeg is om een groendak op te plaatsen. Het dak heeft een oppervlakte van ongeveer 15 m².
zondag 8 juli 2018

Tekeningen voor aanbouw

Ik wil een garage aanbouwen tegen de woning. In de bijlage in het fluo de bestaande garage de word afgebroken door de verkopers. Ik zou op de zelfde plaats een nieuwe plaatsen maar dan 12 meter diepte met voor en achter een poort van 3 meter op 3 meter.
vrijdag 6 juli 2018

Ontwerp en bouwaanvraag eengezinswoning

Een architect voor ontwerp en bouwaanvraag. Dit is een eengezinswoning met een verdieping. Oppervlakte is momenteel 70 m². Er zou moeten bijgebouwd worden. Steunpilaren en steunmuren verwijderen.
vrijdag 6 juli 2018

Plannen voor verbouwen van schuur tot woning

Ik wil van een aanpalende schuur en stal een woning maken.Plan op te maken en dossier voor aanvraag verbouwing.
woensdag 4 juli 2018

Plannen complete renovatie herenhuis

Graag plannen tekenen van een herenhuis dit is voor een volledige renovatie.
dinsdag 3 juli 2018

Plan tekenen en vergunning aanvragen

Ik wil graag een ontwerp laten maken voor ons gelijkvloers appartement voor de verbouwing ervan. De gelijkvloers volledig renoveren. Ook advies voor het aanvragen van de nodige vergunningen.
dinsdag 3 juli 2018

Bouwvergunning bijgebouw

Ik heb een ontwerp voor het plaatsen van 3 stallen, overdekt terras en schuur. Totale oppervlakte is 102 m² en ligt in bouwzone. Heb een architect nodig voor een aanvraag bouwvergunning van het bijgebouw. Ook verkavelingsaanvraag zou moeten worden herbekeken.
maandag 2 juli 2018

Plan tekenen nieuwbouw pastoriestijl

Plannen te tekenen : Vrijstaande woning in pastorijstijl en volledig onderkelderd. Gevel 10 meter x 13 meter en kroonlijsthoogte 5,5 meter en dan hellend zadeldak van ongeveer 45 graden.
vrijdag 29 juni 2018

Ontwerp maken voor aanbouw

Wij willen een stuk aanbouwen aan ons huidig huis op een stuk bouwgrond dat we hebben aangekocht naast ons huis. Uitbouw is 2 verdiepingen en bestaat uit 2 garages, berging, 2 slaapkamers, bureauruimte en een badkamer. We willen graag een ontwerp laten maken en bouwopvolging.
vrijdag 29 juni 2018

Ontwerp maken voor aanbouw garage

Ik wil een ontwerp laten maken voor mijn garage en heb hulp nodig met de nodige aanvragen en vergunningen. Tevens wil ik weten wat mogelijk is en wat niet op gebied van oppervlakte, materiaal en dergelijke. Er moet ruimte genoeg zijn voor twee voertuigen achter elkaar, een werkruimte en stockage ruimte. Ik zit met een beperkte perceel breedte maar diepte heb ik plaats genoeg. Ik hoop hier wat expertise te kunnen vinden en de nodige hulp met het papierwerk.
vrijdag 29 juni 2018

Plannen tekenen voor aanvraag bouwvergunning

Voor het uitbreken van een buitenmuur en binnenmuur wens ik graag een architect voor de berekeningen van poutrelles en de bouwvergunning doet.
donderdag 28 juni 2018

Plannen tekenen HOB Pastorie stijl

Ontwerp, plannen tekenen: Wij willen een half open nieuwbouwwoning zetten stijl pastorie, landelijk, begijn. Gelijkvloers diepte 15 m en B 9 m. 1e verdiep diepte 10 m en B 9 m, 2e verdiep onder zadeldak.
donderdag 28 juni 2018

Regularisatie dakkapel van studentenhuis

Een studentenhuis met 11 kamers. Bij aanvraag van het kotlabel heeft men ontdekt dat de dakkapel die de vorige eigenaar in 1988 heeft gebouwd, niet vergund is. Wij zoeken een architect die een omgevingsvergunning kan aanvragen ter regularisatie van de niet vergunde dakkapel van 1,5 meter hoog en 3,35 m breed.
donderdag 28 juni 2018

Architect voor verbouwing

Ik wil een ontwerp laten maken voor het vernieuwen van een aanbouw. Ik heb ook hulp advies nodig bij het aanvragen van de nodige vergunning. Op dit moment bestaat mijn achterkant uit een uitbouw en een veranda. Dit zou ik graag tot 1 geheel krijgen. Doormiddel van 1 uitbouw. Dit zal een totaal hebben van 5X6m Daarnaast zou ik graag mijn achtergevel willen laten inpakken en miscchien mee op te laten nemen op het plan van de architect
woensdag 27 juni 2018

Architect nodig voor verbouwing

Wij hebben onlangs een huis gekocht met wat werk aan. We willen namelijk een muur en een schoorsteen verwijderen, maar weten niet of deze steunend zijn of niet. Daarom zouden we toch voor de zekerheid poutrellen steken.
woensdag 27 juni 2018

Architect voor plan aanvraag dossier verbouwing

Ik heb dus een woning gekocht, en ga deze woning volledig renoveren. Het gaat om een huis van 1927, en regio Aarschot. De verbouwingen die ik wens uit te voeren zijn het vernieuwen van het volledige dak, (plat dak en hellend dak) het gebouw een stukje optrekken, zodat het dak gelijk komt en extra kamers kan bij maken onder het hellend dak, graag had ik ook gekeken of het mogelijk was voor op het plat dak een dakterras aan te leggen. En een paar ramen bij te creëren. Als er dingen zijn die ik zelf kan uitvoeren of mee met helpen hoor ik het graag. De werken ga ik allemaal zelf uitvoeren met behulp van vrienden en familie die in de bouw werken.
dinsdag 26 juni 2018

Architecten voor uitbreken steunmuren

Ik wil een trap naar de zolder, maar ik weet niet of het mogelijk is, met de steunmuren. We weten niet of het steunmuren zijn anders lukt het niet.
dinsdag 26 juni 2018

Plannen verbouwing zolder

Ik heb een zolder met eenzijdig schuin dak (half open bebouwing) waarvan ik graag een extra slaapkamer met rechte muren en plat dak wil laten maken. Ik ken de bouwvoorschriften niet, maar bij de buren is dit reeds zo.
dinsdag 26 juni 2018

Plannen tekenen en bouwaanvraag indienen

Een kleine rijwoning in Hasselt met zadeldak te renoveren naar : OPTIE'S : 1) plat dak ( zelfde hoogte als buren ) met balkon voorzijde) zadeldak vernieuwen en dak kappel achter en pui voor met balkon voorzijde.
maandag 25 juni 2018

Plannen voor dakterras te plaatsen

Ik heb een plat dak (van ongeveer 40m²) en zou er graag een terras op laten maken, maar heb daaromtrent nog enkele vragen: - Eerst zou ik willen weten of het al dan niet mogelijk is om dit te doen? (Kan het dak dit dragen en wat zou de meerkost zijn om deze eventueel te verstevigen? ) - Ik zou graag een toegang (met trap) creëren langs binnen, via een lichtkoepel/straat. - Daarna ben ik er nog niet uit in welk materiaal het terras net af te werken, maar hout geniet op dit moment m'n voorkeur. (Wat zou u hiervoor kunnen aanraden? ) - Graag zou ik ook een omheining laten maken. Zou het mogelijk zijn om voor de verschillende onderdelen een prijs op te maken? (Testen indien dak voor terras kan dienen, het steken van een doorgang, afwerking in hout én balustrade)
maandag 25 juni 2018

Verbouwing ontwerpen

We zoeken een architect die ons helpt bekijken wat de mogelijkheden zijn met ons huis. We willen een stuk bij aan het huis bouwen en ook in de hoogte een verdiep extra. Dit is een open bebouwing.
vrijdag 22 juni 2018

Regularisatieaanvraag voor paardenstal

Ik wil een ontwerp laten maken voor paardenstallen (3 paarden) en stokkeerplaats voor hooi. Hiervoor wil ook graag hulp voor het aanvragen van de nodige vergunningen. Materiaalkeuze is in samenspraak te bepalen.
donderdag 21 juni 2018

Bouwontwerp maken

Ik zou graag de mogelijkheden bekijken om 3 extra slaapkamers en een badkamer bij te bouwen op plat dak. (houtconstructie)
maandag 18 juni 2018

Ontwerp tekenen voor inrichten van kamers en zolderverdieping tot studio

Ik wil een ontwerp laten maken voor het inrichten van 2 kamers (30 m² en 14 m²) en een zolderverdieping tot duplex studio met sanitaire inrichting en kitchenette. Mogelijks is een dak renovatie en -isolatie nodig en het plaatsen van veluxramen. De zolderverdieping heeft 2 rechte muren en 2 schuine daken. Analyse tot het behalen van een stedenbouwkundige vergunning is nodig.
maandag 18 juni 2018

Bouwvergunning voor horecazaak

Ik heb bouwvergunning nodig voor een zaak die vroeger kledij aak was en ik wil daar nu een horecazaak van maken. Ik ben naar gemeente geweest van Oostende en moet dus voor dit project een plan indienen
maandag 18 juni 2018

Architect voor renovatieproject

Wij renoveren een halfopen bebouwing met houten roostering. Bij de renovatie willen wij vooral dat de indeling van de ruimtes zo logisch en optimaal mogelijk gepland wordt om zo elke vierkante meter te benutten. Mogelijks zou er een aanbouw bijkomen van max. 6m op 3m, voornamelijk bestaande uit glas, hout en beton. Optioneel zouden wij ook een draagmuur willen opentrekken.
maandag 18 juni 2018

Architect voor aanpassing van dakkapellen

Wij hebben net een huis gekocht en de dakkapel vooraan moet groter gemaakt worden. Achteraan het huis is er een velux maar we zouden daar ook een dakkapel willen om de kamer ruimer te maken.
zaterdag 16 juni 2018

Tekeningen voor renovatie van een boerderij met schuur in landelijke stijl

Bestaande woning renoveren en schuur volledig renoveren en integreren met woning.
zaterdag 16 juni 2018

Plan en dossier voor renoveren

Totaal renovatie van een bestaande woning met bijbouwen manègecomplex.
donderdag 14 juni 2018

Plan tekenen

Plan nodig om renovatiewerken uit te voeren en voor te leggen aan aannemers.Indeling van plaatsen en aanvraag indienen bij gemeente.
dinsdag 12 juni 2018

Tekeningen voor sauna en wellness uitbreiding

Wij willen een totaal concept een ontwerp om ons bestaand massagesalon uit te breiden met twee sauna units. Dit met Japanse tint, zoveel mogelijk duurzame en natuurlijke materialen.
maandag 11 juni 2018

Architect voor regularisatie woning in bosgebied

Wij zijn op zoek naar een architect voor renovatie van een woning van 93 m² in bosgebied. Het is geen eenvoudig project vermits het een zonevreemd gebied betreft. Hierbij hebben wij eveneens hulp/advies nodig om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen en dossier in te dienen bij de gemeente dienst ruimtelijke ordening.
vrijdag 8 juni 2018

Architect voor dakterras te ontwerpen

Ik ben op zoek naar een architect die een ontwerp kan maken voor een dakterras (ongeveer 6 x 10 meter). In mijn dak zitten koepels die overtrokken zouden moeten worden met beloopbaar glas. Daarnaast dient er een vaste zwevende trap vanuit de bovenste verdieping naar het dak te worden gemaakt en dient er een glazen dakluik te worden geplaatst als toegang tot het dak. Ik zou graag een offerte willen ontvangen met ook een schatting van de kosten voor een stabiliteitsingenieur en aannemer (volledige uitvoering van de werken).
vrijdag 8 juni 2018

Berekening draagmuur verwijderen

Een binnenmuur (prefab. Beton) zo weg moeten, en een steunbalk in de plaats. Ook het kleine raam van de achtergevel wil ik een uiteindelijk vervangen door een groot schuifraam. Voor deze werken is er een vergunning nodig en moet een deskundige de nodige zaken controleren en berekenen. Deze werken wil ik ook niet zelf uitvoeren, maar laten uitvoeren. Waar die steunbalken staan getekend, is nu nog een prefab. Betonnen (steun? ) muur met deur. (zie foto's/tekening)
donderdag 7 juni 2018

Renoveren van winkelruimte naar appartement

Van een handelshuis met winkelruimte en 2 appartementen wil ik 3 appartementen maken. Bouwtekeningen voor een appartement zijn nodig en ook wil ik een uitbouw realiseren van 2,5 meter bij 5 meter en 3 hoog. Ook hiervoor zijn bouwtekeningen nodig en aanvragen van vergunningen.
donderdag 7 juni 2018

Regularisatie achtergevel

De achtergevel van ons huis strookt niet met de originele bouwplannen (1965). De ramen en deuren zitten op een andere plaats. Wij willen dit regulariseren omdat we ons huis gaan verkopen. Binnenin zijn ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Dit willen we ook regulariseren.
donderdag 7 juni 2018

Ontwerp aanbouw aan bestaande woning

Ik zou een technisch ontwerp willen laten opstellen klaar op in te dienen voor de bouwvergunning. De aanbouw staat op metalen palen boven de oprit, waar een houtskelet opkomt met pannendak en bekleedt met Efcelia. Oppervlakte van de aanbouw is ongeveer 25 m².
donderdag 7 juni 2018

Plannen voor afbraak en heropbouw gebouw

Haalbaarheid en mogelijkheden afbraak van bestaande rijwoning ( 90m²) En opzetten van nieuw appartementsgebouw met 4 appartementen .

Partners

Partners van Casius