Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw bouw- of verbouwplannen door een architect uit uw regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze erkende architecten. Wij brengen u snel en eenvoudig in contact met één of meerdere architecten uit uw regio.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat uw project zal kosten. Naast de prijs kunt u bij Casius ook de architecten vergelijken op vlak van professionaliteit en vakmanschap.

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

Voor een goede en betrouwbare architect uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Bent u op zoek naar een architect in aan andere regio ? Geen probleem, we hebben namelijk vakmannen over heel België. Om een andere regio te selecteren kunt u in de rechterkolom onder steden de gewenste regio kiezen.

Vanuit heel België zijn er reeds gratis offertes aangevraagd bij architecten voor een grote variëteit aan werken. Sinds 2000 ontvangen klanten dagelijks offertes van een architect voor hun uniek project. Het complete overzicht van vrijblijvende aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

zaterdag 22 september 2018

Plannen uittekenen voor bijbouw kamer op plat dak

Op het dak van een bestaande garage zou ik graag een extra kamer willen voor het plaatsen van oa. Een biljarttafel. Afmetingen extra ruimte graag 5mx6m.
maandag 17 september 2018

Architect voor renovatieproject gezocht

Voor een nieuw dak , verwijderen van veranda en aanbouw . Dan nieuwe indeling van dit gebouw ook nieuwe elektriciteit en vloeren + verwarming.
zondag 16 september 2018

Plannen opstellen voor verbouwingswerken bel étage woning

Ik heb een bel étage woning gekocht, typisch jaren '60. Indeling waarbij elektriciteit, chauffage moet vernieuwd worden. Graag wil ik een ontwerp laten maken voor de totale herinrichting van de bovenverdieping (nu 3 slaapkamers en niet gebruikte zolder). Graag een plan door een architect zodat we kunnen plannen en budgetteren.
zaterdag 15 september 2018

Opsplitsen van een rijwoning in 2 appartementen

Wij wensen een rijhuis met garage 18 m² + 77 m² grondoppervlakte, bestaande uit een kelder en 4 verdiepingen,om te bouwen naar een 2 gezinswoning. Een appartement beneden in kelder en eerste verdieping en tweede appartement met bovenste 3 verdiepingen met creëren van een dakterras indien praktisch en technisch mogelijk. Hiervoor zoeken wij een architect die ons kan helpen bij de mogelijkheden van de indeling en dit uit te tekenen.
donderdag 13 september 2018

Grondplan opmaken van kinderdagverblijf

Ik zou graag een duidelijk grondplan van een kinderdagverblijf willen opmaken. Willen laten maken op schaal 1/50 of 1/100 met minstens de volgende aanduidingen: welke leef- en rustruimtes voor welke leefgroep gebruikt zullen worden. De leefruimtes met alle binnenafmetingen en aantal kinderen er opgevangen worden, afmeting van binnenmuren, rustruimtes, buitenramen en koepels etc.
woensdag 12 september 2018

Architect bouwaanvraag voor uitbreiding achterbouw

Ik wil ontwerp laten maken voor ophoging zolder / vernieuwen dak en uitbreiding achterbouw met 1 verdiep.
woensdag 12 september 2018

Architect plannen verbouwing

Ik wil een stenen muur vervangen die dient uitgebroken te worden deze muur is zonder ondersteuning. Dit zijn twee muren zonder ondersteuning, graag ondersteunen met profiel. Graag door een valse wand in slaapkamer en zoldervloer ondersteunen met 2 x l - joist 2700 mm lengte. Het probleem is dat deze muur op de living staat en zonder ondersteuning. Huis is van Bostoen 1990.
woensdag 12 september 2018

Plan uittekenen

Plan tekenen voor een nieuwbouw in pastorijstijl Bebouwde opp 10*12 of 10*10 en 2. 5 verdiep. De bouwgrond is in totaal 5are 10
dinsdag 11 september 2018

Terras aanbouwen aan achterzijde van appartement

Ik wil graag een terras aan de achterkant van mijn appartement aanbouwen op verdieping 2. Een terras van 1,5m op 3m is voldoende. Ik zou dit idee graag op papier willen om de nodige vergunningen te verkrijgen.
maandag 10 september 2018

Rijwoning opsplitsen

Ik zoek een architect voor de opsplitsing van een rijwoning in een studio en appartement. De totale opp 120m² het appartement is al in orde maar de tekeningen voor de studio (60m²) moet nog gebeuren
zondag 9 september 2018

Tekeningen voor verbouwing eerste verdieping

Wij zouden graag een 2de verdiep aanbouwen op een bestaande aanbouw. Deze aanbouw heeft momenteel een schuin dak. Oppervlakte is 3. 57 op 7. 81. We zouden hier willen kiezen voor een plat dak. Het zou 2 kamers moeten bevatten.
zondag 9 september 2018

Plannen opstellen voor verbouwingswerken

We zouden graag enkele werken laten uitvoeren waarvoor we een architect nodig hebben. De bedoeling is om de achtergevel open te trekken en daar een groot raam te steken 6,5m breed - 3m hoog. In de zijgevel willen we 1 vast raam (+- 1m breed - 3m hoog). In de living willen we een deurgat verplaatsen (steunmuur). Graag een offerte voor het uittekenen van een plan.
donderdag 6 september 2018

Berekenen van steunbalk

Een muur van 3,5meter moet uitgebroken worden en een steunbalk geplaatst. Graag berekening van balk voor deze overspanning.
donderdag 6 september 2018

Plannen nodig voor staalbouw

Betreft een aanbouw van 9,5m op 3,5m. Graag de voor en nadelen tussen staalbouw en traditioneel bouwen
woensdag 5 september 2018

Architect voor tekenen van plannen puntdak op plat bestaand dak

Puntdak bouwen op bestaand plat dak. afmeting plat dak 4m x 8m. Dit is een kleine arbeiderswoning die we al lang in bezit hebben. We willen hier nu een puntdak op realiseren.
dinsdag 4 september 2018

Plannen voor garage opstellen

Ik wil een garage bouwen naast mijn woning, niet aanpalend. Plaats voor 2 auto's en 2 H.Davidson motorfietsen. Afmeting: minstens 0,6+2+0,6+2+0,6=5,8 meter.
maandag 3 september 2018

Plannen voor aanbouw met schuifraam

Ik wil een ontwerp laten maken voor het bouwen van een aanbouw, ongeveer een 40 m². Dit is aan de achterzijde van het huis. Het gaat om een kleine aanbouw van 3 ruimtes. Het is de bedoeling om de ruimte in het huis te vergroten + toilet + ruimte voor wasmachine en droogkast. Om naar buiten te gaan zou er een schuifraam moeten gestoken worden en tussen de eetplaats en het nieuwbouw een poutrel voor het dak ben ik er nog niet aan uit dakpannen, plat dak, ...
donderdag 30 augustus 2018

Architect voor plan en regularisatie pand

Ik zit met een regularisatie van mijn pand. Volgens plannen van 1931 zou het een gezinswoning geweest zijn met vooraan een winkelruimte. Toen ik het pand heb gekocht was de woning al verdeeld geweest en bestaat nu uit een studio op de gelijkvloers en een appartement op de eerste verdieping. De koer is volledig verhard met beton en volgens de wet moet ik meer dan 80 procent aan groen voorzien. Ik ben rolstoelgebruiker een een tuin met gras is echt in mijn nadeel. Bovendien zit met een leegstand van mijn winkel en ben van plan om zelf een activiteit op te starten.
woensdag 29 augustus 2018

Plannen tekenen en kostenschatting maken voor renovatie

Ik wil een ontwerp laten maken voor het renoveren en het uitbreiden van de living/keuken. Uitbreidingsproject: halve garage moet een volwaardige worden.
donderdag 23 augustus 2018

Tekenen van plan voor nieuwbouw

Recent hebben wij een bouwgrond gekocht waar we zo snel mogelijk op willen gaan bouwen. We hebben zelf al het volledige ontwerp getekend en zullen ook de volledige uitvoering van de bouw op ons nemen. Wat wij zoeken is een architect die de plannen die wij hebben kan omzetten in officiële plannen waarmee de omgevingsvergunning kan aangevraagd worden. Dus enkel wat wettelijk noodzakelijk is om onze woning te bouwen. Morderne stijl. Bouwgrond van 475 m².
woensdag 22 augustus 2018

Bouwontwerp en verbouwplan opstellen

Ik wil graag een bouwontwerp laten voor het verbouwen van een bestaande woning. Er zijn geen plannen van de woning in zijn huidige staat. De woning is een oude arbeiderswoning in Mechelen, en heeft ooit al eens een uitbouw gekregen. Deze zouden wij willen aanpassen en de indeling van de woning op het gelijkvloers (badkamer, keuken, woonruimte) aanpassen. We zijn dus op zoek naar het maken van een bouwplan, hulp bij de inplanning van de ruimtes (en het aanpassen van elek. /waterleidingen,... ), en hulp bij het opstellen van een verbouwplan in fasen (we willen er graag tegelijk in wonen). De verbouwingen zouden moeten gebeuren binnen een welbepaald en strak budget, met zoveel mogelijk DIY. Bij het contact zou een inschatting van de kosten hiervoor geapprecieerd worden.
dinsdag 21 augustus 2018

Tekenen van plan woning

Ik zoek iemand die een plan kan maken van mijn huis voor een renovatieproject. Plan op te maken voor binnenhuisarchitecte.
donderdag 16 augustus 2018

Plannen voor bijbouw kamer op plat dak

Ik zou graag een kamer laten bijbouwen op een plat dak. Oppervalkte van 20 m².
maandag 13 augustus 2018

Regularisatie verbouwing dak

De mogelijkheid bestaat dat wij een regularisatie dossier moeten indienen ivm verbouwingen aan ons dak 12jaar geleden. Wij lieten door een erkend dakwerker de dakpannen vervangen aan de straatkant en aan de achterzijde het schuine gedeelte plat dak maken. Hij zei ons destijds dat dat zomaar kon maar nu bij de verkoop van. Ons huis zou dit toch een probleem kunnen zijn niettegenstaande er nooit bezwaren werden ingediend of proces verbaal werd opgemaakt. Als dit nodig zou zijn wat is dan het kostenplaatje en hoe lang duurt dit. Wij hebben echter al een ander huis gekocht omdat we hier geen problemen zagen.
maandag 13 augustus 2018

Plannen nodig voor aanbouw

Ik wil aan een bestaand huis een stuk bijbouwen. De bedoeling is een kangeroo woning te creëren. De oppervlakte van de bijbouw schat ik, 5X5 waarschijnlijk meer De bedoeling is om er 3x kamers en 1badkamer bij te bouwen
maandag 13 augustus 2018

Plannen tekenen nieuwbouw

Ik wil een één gezinswoning nieuwbouw op een hellend terrein bouwen. Het mag ook een halfopen bebouwing zijn maar liefst vrij open bebouwing. Op zoek naar een architect voor uittekenen plannen en bijhorende vergunningen.
zondag 12 augustus 2018

Bouwontwerp maken en de aanvraag indienen

Ik wil de plannen laten tekenen van een aanbouw van ongeveer 20 m², Achteraan de woning van een rijhuis. Hiervoor is de aanvraag van een bouwvergunning nodig. Ik heb eerder via de procedure melding een aanvraag ingediend, maar nu blijkt dat een melding niet volstaat. Ik heb al een aannemer voor de werken, en opvolging van de werken is niet nodig. Dus enkel het indienen van de bouwvergunning met plannen
donderdag 9 augustus 2018

Plannen opstellen voor renovatie

Renovatie van een oude kleine woning. Wensen veel licht, ruimte , al een beetje vooruitdenkend naar het ouder worden van de twee bewoners. Wensen eventueel ook een gedeelte aan te bouwen.
woensdag 8 augustus 2018

Tekening voor draagmuur tussen living en keuken uitbreken

Tussen keuken en living zou een 2,50 meter steunmuur moeten verwijderd worden.
woensdag 8 augustus 2018

Aanvraag vergunning en ontwerp voor aanbouw

Ik wil een ontwerp laten maken voor het bouwen van een aanbouw. Ik heb ook hulp en advies nodig bij het aanvragen van de nodige vergunning.
woensdag 8 augustus 2018

Plannen voor bouwen van buitenkeuken

Bouwen van een buitenkeuken van +/- 8 m x 4 m. Hier zou een toilet, douche en keuken erin moeten komen. De lange zijde naar de tuin zou volledig open moeten kunnen. Plat dak met een oversteek van 3m dat als overdekt terras dient. Gedacht aan een betonplaat met gemetste muren. Gevel zou ik graag bekeleden met hout. De linkse muur van 4 zou doorlopen zodat het terras daar volledig dicht is. Hier zou een open haard in komen. Plan en dossier vergunning in te dienen.
maandag 6 augustus 2018

Stabiliteitsberekening van terras

Graag een stabiliteitsberekening van mijn terras om na te gaan of hier een jacuzzi op kan. Het terras is ongeveer 20 m lang en 5 m diep- 100 m².
zondag 5 augustus 2018

Bouwaanvraag uitvoeren voor kantoren

Ik bezit reeds 18 jaar 2 appartementen die sinds de bouw "ingericht en gebruikt" worden als kantoren. Wegens de verkoop, wil de koper een duidelijke bestemming (bouwtoelating) als kantoren.
vrijdag 3 augustus 2018

Bouwontwerp maken voor autostaanplaatsen

Ik heb hulp nodig voor de omvorming van een grote winkelruimte tot auto staanplaatsen en de aanvraag van de nodige vergunning. Leegstaande winkel van 420 m², met bijhorende koer van +/- 40 m². Graag berekenen hoeveel mogelijke staanplaatsen er kunnen gecreëerd worden, bouwontwerp voor de inrichting, inrit, de nodige veiligheidsmaatregelen en de vergunningen.
woensdag 1 augustus 2018

Plannen tekenen voor bijbouw

Ik ga verbouwen en wil enkele poutrellen plaatsen en een bijbouw zetten. Hiervoor ben ik op zoek naar een architect om dit uit te tekenen en eventueel stabiliteitsberekening te maken.
woensdag 1 augustus 2018

Architect nodig voor plaatsing poutrel

Wij zouden meer licht willen in onze woning willen halen dmv het vervangen van de (steun)muur tussen living en keuken, door een poutrel. De steunmuur die we wensen te vervangen (4,5 meter) staat op het gelijkvloers, en draagt een verdieping + zolderverdieping. Voorts dient het terras (plafond van keuken/badkamer) vernieuwd te worden. We willen zoveel mogelijk afbraakwerken zelf uitvoeren, om hier de kosten te drukken. Is voor het berekenen muur, poutrel.
dinsdag 31 juli 2018

Controlebewijs van de stabiliteit van het balkon

Uitvoeren van de controle op de stabiliteit van mijn balkonnetje. Ik moet een controlebewijs voorleggen.
dinsdag 31 juli 2018

Architect vergunningsaanvraag wijziging voorgevel winkel

Graag een architect voor een vergunning aan kan vragen tbv reclame en wijziging van een voorgevel van een winkel. De voorgevel is 4 bij 5 meter.
dinsdag 31 juli 2018

Plannen voor uitbouw van 35 m² aan bestaande half-open woning

Uitbouw +/- 35 m² aan bestaande half-open woning. Advies voor uitbouw + aanvraag indienen bij gemeente + plaatsen 2 steunbalken
maandag 30 juli 2018

Plannen en stedenbouwkundige aanvraag voor verbouwingswerken

In een muur moet er een opening gemaakt worden van twee meter op twee meter. Ook poutrel plaatsen. Hiervoor zoek ik een architect.
maandag 30 juli 2018

Vergunning voor verbouwing massagesalon

We willen een professionnelle massagesalon openen dit was een commerciële pand voordien. We willen graag een vergunning om te verbouwen.
zaterdag 28 juli 2018

Architect nodig voor renovatie

De woning is van 1956, er dient dus wat renovatiewerk te gebeuren. Ik wou informeren of het mogelijk was om een plan (3D) te laten tekenen waar we op lange termijn naartoe zouden kunnen werken. Wij hebben namelijk wel een renovatiebudget voorzien, maar ik vrees dat het niet genoeg zal zijn om alles in één keer uit te voeren.
zaterdag 28 juli 2018

Plannen opstellen voor verbouwing

Wij hebben momenteel een volledig gestripte vrijstaande woning (gelijkvloers met zolderverdieping) en zouden een architect nodig hebben voor advies i.v.m. de indeling, mogelijkheden, eventuele vergunningen. Zodanig dat wij stap voor stap tot een geheel kunnen komen.
vrijdag 27 juli 2018

Architect voor dakterras om te bouwen

Ik wil van mijn plat dak op de eerste verdieping een dakterras maken, hiervoor heb ik een vergunning nodig bij stad Gent met medewerking van een architect. Plat dak van ongeveer 23m² (6,4 x 3,75 m). Toegang zou via een raam op de eerste verdieping zijn, waar ik een deur van wil maken. Voor de privacy zou ik graag aan de kanten met de buren schermen plaatsen en vooraan een balustrade.
vrijdag 27 juli 2018

Plan tekening voor overkapping kapschuur

Bouw van overkapping in de vorm van "kapschuur" oppervlakte 100 m² Bouw in eigen beheer maar constructie tekening nodig voor vergunning aanvraag.
woensdag 25 juli 2018

Regularisatie verbouwing

Ik ben gestart met mijn verbouwing en nu sinds bijna een jaar bezig te zijn in de weekends heeft iemand klacht ingediend om dat het gaat over een betonnen omheining die dienst gedaan heeft als dragende muur voor een plat dak die ik heb verwijderd en word vervangen door een stenen muur , nu voor ik de muur kon optrekken kreeg ik al een brief in de bus van de gemeente dat ik het moet laten regulariseren , nu heb ik zo snel mogelijk een architect nodig om deze kwestie uit te voeren zodat ik niet onnodig lang moet wachten
dinsdag 24 juli 2018

Architect voor renovatieproject

Ik wil een ontwerp/plan laten maken voor het vernieuwen/versterken van onze buitenmuur. Deze muur slaat uit naar voor toe, hierdoor is het onmogelijk om een degelijke ringbalk te laten gieten voor ons dak. De muur begint pas vanaf de onderkant van de ramen stilaan naar voor te buigen. Bovenaf wijkt deze redelijk uit (meer dan 10 cm). De muur zou volledig moeten worden vervangen worden, de deur en raamopeningen blijven , enkel de ruwbouw.
maandag 23 juli 2018

Bouwontwerp voor bijbouw van 42 m²

Wij gaan een bijbouw laten zetten en hebben daarvoor een plan voor nodig. Oppervlakte van de bijbouw is ongeveer 42 m² tussen garage en huis.
maandag 23 juli 2018

Bouwontwerp voor loft bovenop magazijn

Ik wil een ontwerp en de nodige vergunningen voor een loft met magazijn op een eerste verdiep in industriële stijl
maandag 23 juli 2018

Architect voor regularisatie bouwovertreding

Ik heb een orangerie aan het woonhuis laten bouwen ( ca 3 jaar geleden ) doch buurvrouw dreigt mij over te dragen had dus graag procedure to regularisatie opgestart .

Partners

Partners van Casius