Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw bouw- of verbouwplannen door een architect uit uw regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze erkende architecten. Wij brengen u snel en eenvoudig in contact met één of meerdere architecten uit uw regio.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat uw project zal kosten. Naast de prijs kunt u bij Casius ook de architecten vergelijken op vlak van professionaliteit en vakmanschap.

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

Voor een goede en betrouwbare architect uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Bent u op zoek naar een architect in aan andere regio ? Geen probleem, we hebben namelijk vakmannen over heel België. Om een andere regio te selecteren kunt u in de rechterkolom onder steden de gewenste regio kiezen.

Vanuit heel België zijn er reeds gratis offertes aangevraagd bij architecten voor een grote variëteit aan werken. Sinds 2000 ontvangen klanten dagelijks offertes van een architect voor hun uniek project. Het complete overzicht van vrijblijvende aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

donderdag 24 mei 2018

Plan uittekenen voor verbouwingswerken

Wij hebben een woning gekocht van 1960 met grote werken. De woning is 250m groot, er is 2x bijgebouwd waardoor er grote ruimtes zijn. Wij willen de opties bekijken om bv. De keuken anders te positioneren ed, te kijken naar verandering van badkamer etc. Het liefst zouden we een plan laten uittekenen zodat we een mooi beeld krijgen wat de mogelijkheden zijn.
donderdag 24 mei 2018

Regularisatie dakverdieping

Regularisatie van dakverdieping voor goedkeuring - ik heb plannen opgemaakt maar de Stad verkiest dat deze door bouwkundig tekenaar gemaakt worden
woensdag 23 mei 2018

Regularisatie aanvragen voor overdekt terras

We hebben in 2011 ons toenmalig met golfplaten overdekt terras op de 1 ste verdieping laten vernieuwen door een dakwerker (nieuw dak & nieuwe ramen). We gaan nu onze woning verkopen en moeten het laten regulariseren (met architect). Het terras is 6 m op 2,7 m.
woensdag 23 mei 2018

Bouwontwerp maken voor HOB renovatie

Wij willen binnenkort starten met renovaties. Wij wonen in een HOB, een bungalow gebouwd in 1968. Wij willen de kamers herverdelen en open trekken. Hiervoor moeten enkele muren afgebroken worden + wordt er plaats gecreëerd voor een schuifraam. In de keuken, living en badkamer zal er grondverwarming voorzien worden. Alsook moet er rekening gehouden worden met waterleidingen die verplaatst worden. Wij zouden graag energiezuinig wonen en weten voor welke premies wij in aanmerking komen. Wij zijn van plan om de verbouwingen zelf uit te voeren
woensdag 23 mei 2018

Architect renoveren

Graag plannen voor een verbouwing. Veranda zal volwaardige woonruimte worden. Dan nog ruimte uitbreiden.
dinsdag 22 mei 2018

Plannen maken voor renovatieproject

Het omvormen van een klassieke rijwoning naar een moderne(re) bel-etage.
maandag 21 mei 2018

Architect plan totaal renovatie landelijke stijl

Totale renovatie van half open bebouwing te Vlissegem. Graag een landelijke stijl. Wij zoeken een architect die alles kan plannen voor ons en de uitvoering zouden we zelf willen doen. Uitbouw is vereist en zal in houtskelet gebouwd worden.
maandag 21 mei 2018

Vergunning voor dakterras aanvragen

Ik wil van mijn plat dak een dakterras maken, hiervoor heb ik een vergunning nodig bij stad Gent met medewerking van een architect. Plat dak van ongeveer 12m².
zaterdag 19 mei 2018

Moderne nieuwbouwwoning ontwerpen

Wij gaan een nieuwbouw plaatsen. Het gaat een simpele strakke blok zijn met zadeldak. Wel natuurlijk met de nodige energiebesparende aanpassingen. Het zal ongeveer rond de 200m² bewoonbare oppervlakte worden. Een praktisch huis, open en gezellig en handige opbergruimtes en ingemaakte kasten. Met een gedeeltelijk open bureautje geïntegreerd in de leefruimte.
donderdag 17 mei 2018

Plan verbouwing voorbereiden

Ik wil mijn woning thermisch renoveren en de keuken verbouwen. Thermisch: dubbele beglazing met meranti ramen, deur en garagepoort (1980): vensters vervangen door betere beglazing en of ramen. Ook de spouwmuren in voor en achtergevel wil ik geïsoleerd zien door vullen ervan. Om de keuken te vernieuwen denk ik eraan een muur te elimineren (balk nodig ?).
donderdag 17 mei 2018

Architect voor renovatie

Renovatie van woning : sanitair, elektriciteit, ramen en vloeren . Aanleg tuin . Grondoppervlakte : 1235m² . Woonoppervlakte : 456m² Gelijksvloer + verdieping + kelder . Het zou voor een huis zijn die volledig moet omgebouwd worden naar een restaurant
donderdag 17 mei 2018

Tekeningen constructie garage

Ik wil een ontwerp laten uittekenen van onze nog te bouwen garage. Ik heb ook hulp en advies nodig bij het aanvragen van de nodige vergunning.
woensdag 16 mei 2018

Renovatie en bijbouw uittekenen

Renovatie en bijbouw uittekenen. Heb een bestaande woning en zou daar een betonkelder willen aan vast maken wat zijn de nodige stappen om dit te realiseren. De bijbouw zou 7 op 8 meter zijn.
dinsdag 15 mei 2018

Architect nodig voor renovatie

Plannen van een architect. Dit is een rijhuis. De oppervlakte is ongeveer 200 m². Grote renovatie, dak werken, elektriciteit, isolatie, keuken, badkamer. Alles moet worden verbouwd, gerenoveerd, doortrekken van een achterbouw.
dinsdag 15 mei 2018

Architect stabiliteitsberekening

Graag een architect voor de algemene stabiliteit van de woning onderzoekt en nagaat of het mogelijk is een opening en trap te maken vanuit de kelder naar de tuin.
dinsdag 15 mei 2018

Deel van de woning verbouwen met fotostudio

Een architect voor plannen te tekenen, verbouwing, raam insteken, poutrel. Graag wens ik de berging tot een salon (leefruimte) en op verdiep een fotostudio verbouwen. Nieuw dak plaatsen. Raam insteken.
maandag 14 mei 2018

Architect voor het verbouwen keuken

Achtermuren uitbreken en 2 patrellen zetten Verschillende mogelijkheden bekijken voor het verbouwen van de keuken
maandag 14 mei 2018

Architect vergunning vouwramen

Wij gaan verbouwen, vermits wij niet gaan uitbreiden zei de gemeente Rumst, was alles in orde. Vandaag mail gehad van de gemeente: omdat we achteraan grote ramen gaan plaatsen hebben we architect nodig omdat we moeten garanderen dat de constructie niet in het gedrang komt door het plaatsen van vouwramen. Betreft gelijkvloers, zonder bovenbouw.
maandag 14 mei 2018

Regularisatiedossier appartement

Ongeveer een 20 jaar geleden 2 nieuwbouwappartementen gekocht op plan als 1 appartement. Blijkt dat er nooit een goedkeuring is gevraagd om deze aanpassing te mogen doorvoeren.
maandag 14 mei 2018

Architect voor uitbreiding aanbouw keuken

Ontwerp van een plan voor uitbreiding van een keuken, dus een aanbouw en dit bekijken qua afmetingen en oppervlakte. Graag advies.
zaterdag 12 mei 2018

Berekening draagmuur verwijderen

Wij hebben een klein project voor ons huis in Oostakker. We zouden graag de muur tussen eetplaats en keuken verwijderen, dit is wel een draagmuur.
zaterdag 12 mei 2018

Plan nieuwbouw HOB

Ik wil een ontwerp laten maken voor een nieuwbouw HOB. Het gaat om een modern blok met eventueel een kelder. Grondplan en voorschriften in bijlage.
vrijdag 11 mei 2018

Architect plannen uitbouw verdieping en dakconstructie

Plannen voor uitbouw en dak constructie. We hebben een bungalow van ongeveer 8 m x 13 m waar wij van de eerste verdieping een volwaardige ruimte willen maken met ongeveer 3 slaapkamers en een badkamer. Hierbij kan het dak ook verhoogd moeten worden, of toch 2 zijkanten.
donderdag 10 mei 2018

Verbouwing uittekenen

Op zoek naar een architect voor plannen voor een alleenstaande woning. Gaat om een bungalow met een laag verdiep op. Is een totale verbouwing, herindeling, nieuwe leidingen en elektriciteit.
woensdag 9 mei 2018

Totaalrenovatieproject vergunning architect

Er moet een ga rage inpandig gemaakt worden en beneden uitgebouwd (vergroot) op op het 1e verdiep moet het uitgebouwd worden. Alle technieken moeten vernieuwd worden. Dakbedekking vervangen en zolder geïsoleerd. De vloer op het gelijkvloers opgespoten met PUR. Nieuw buitenschrijnwerk. Kortom alles moet vernieuwd. Ik heb hiervoor een architect nodig voor de nodige vergunningen.
dinsdag 8 mei 2018

Architect aanvraag vergunning

Architect gezocht voor opmaak plannen en aanvraag vergunning +opvolging.
dinsdag 8 mei 2018

Architect plan chalet/vergunning

Wij hebben onlangs een perceel recreatiegrond gekocht waarop we nu een chalet van 80 m² willen bouwen. Om deze te vergunnen dienen we dit plan te laten tekenen door een architect.
maandag 7 mei 2018

Vergunning verkrijgen

Wij hebben een boerderijtje gekocht met een huis en een schuur in bakstenen graag zouden we de schuur volledig afbreken en zelfde stijl en grootte terug te bouwen als huis en dan het huis binnen uit breken als loods maar de buitenkant blijft het zelfde en ook vergunning verkrijgen voor een natuurlijke zwemvijver het nieuwe huis word in oude stenen ijzeren ramen en eiken luiken met heel veel licht inval.
maandag 7 mei 2018

Stabiliteitsberekening verwijderen draagmuur

Graag zouden wij de muur tussen de living en de keuken openmaken. Aangezien dit een draagmuur is zou hier een stabiliteitsberekening moeten worden gemaakt voor we de werken uitvoeren.
zaterdag 5 mei 2018

Ontwerp balkon appartement

Ik wil een ontwerp laten maken voor een balkon aan mijn appartement. Ik heb goedkeuring van mijn mede-eigenaars en denk in regel te zijn (inkijk). Daarnaast zal er een melding of vergunning aangevraagd moeten worden alsook een aannemer aangesteld. Waarschijnlijk is er ook een sterkteberekening nodig? Afmetingen: ongeveer 3 x 2,5 m2
zaterdag 5 mei 2018

Architect nodig voor aanvraag vergunning

Ik heb een huis gekocht waar er is sinds 20 jaar, 2 appartementen (een 2 kamer en een 1 kamer). Jammer, in de kader van de operatie multibel, is de stad oostend in mijn huis gekomen. De mevrouw van stad oostend heeft mijn huis bezoeken en zegd dat volgens haar het is redelijk in orde en dat ik volgens haar geen architect nodig heeft voor de dossier. Maar ik ben niet zeker (ik heb de reglement van de stad oostend gezien en ik twijfel op somige punten). Ik zou graag een architect nemen om zeker te zijn dat de dossier in orde zou zijn. Het is kwa dringend aangezien ik heb allen tot de 20 juni 2018 om de dossier van aanvraag van verguning in te dienen. Ik noormaal al mensen als er werken nodig is.
donderdag 3 mei 2018

Plan voor bijbouw

Ik wil een ontwerp laten opmaken voor een bijbouw achteraan ons rijhuis. Er zou in totaal over een breedte van een 7 tal meter nog 2 meter in de lengte moeten bijgebouwd worden (enkel voor 1e verdiep). Momenteel staat hier nog een veranda, deze zullen we dus afbreken. Ook de buitenmuur op het gelijkvloer willen we uitbreken om zo door de bijbouw (dmv één groot schuifraam achteraan) veel meer daglicht binnen te krijgen. Voor materiaal staan we momenteel nog open voor alles, het is allemaal vrij afhankelijk van de kost per materiaal en ons budget.
donderdag 3 mei 2018

Functiewijziging magazijn naar garage

Op zoek naar een architect om een functie van een gebouw te wijzigen. Momenteel is het een magazijn maar ik wil dit als garage gebruiken.
dinsdag 1 mei 2018

Bouwaanvraag en uittekenen aanbouw

Ik wil een ontwerp laten maken voor een aanbouw aan een bestaande woning. Totaal beschikbare ruimte 26 m² over gelijkvloers en verdieping. Ook de bouwaanvraag moet men in orde brengen.
zondag 29 april 2018

Plannen verbouwing tekenen

Ik wil een ontwerp aanvragen voor het verbouwen van een bestaande woning. Ook wens ik hier graag bouwbegeleiding bij. Het gaat om een open bebouwing.
zaterdag 28 april 2018

Bouwontwerp maken

Ik wil een klein rijhuis van 1930 volledig renoveren. Oorspronkelijke lengte van het huis was 7. 5m. Hier is een 10 tal meter kotterij aan bijgebouwd die afgebroken wordt. Hier wil ik graag terug een bijbouw op zetten. Enkel gelijkvloers. Het dak is goed en heeft een onderdak. De meeste werken willen we zelf uitvoeren. Stabiliteitsberekening te maken. Engerietest eveneens.
vrijdag 27 april 2018

Regularisatie van werkplaats naar woning

Op zoek naar een architect voor administratieve regularisatie stedenbouwkundige kadastrale aard werkplaats naar woning in een woonvernieuwingsgebied.
donderdag 26 april 2018

Architect voor renovatie

Betreft volledige renovatie van rijwoning, gebouwd jaren 30, type burgerwoning: hoge plafonds, trappenhal tot aan de zolder. Kelder, gelijkvloers (inkom-trappenhal, voorste en achterste kamer), aanbouw (voor afbraak), 1e verdieping (2 slaapkamers), zolder (vaste trap). Gezocht: architect voor het uittekenen van een aanbouw ter uitbreiding van het gelijkvloers met indeling voor woonkamer, keuken, berging, badkamer en toilet. Geplande werken: isolatie dak en buitenmuren, renovatie voorgevel, nieuwe ramen en deuren, keuken, badkamer en toilet, nieuwe vloer gelijkvloers, vervanging elektriciteit, aansluiting op riolering, afbraak aanbouw, plaatsen nieuwe aanbouw, aanvraag bouwvergunning, opvolging en planning van de renovatiewerken, afwerken tot instapklare woning.
woensdag 25 april 2018

Plannen verbouwing living en garage

Ik zou graag onze garage uitbreiden en onze living ook, dus ook wat afbraakwerken. Graag een architect voor de plannen.
woensdag 25 april 2018

Architect nodig voor renovatie

Renovatie bestaande woning, gelijkvloers volledig strippen en heropbouw met uitbouw naar de tuin toe en mogelijks ineens de tuin ook aanpakken. We zoeken een architect om dit uit te tekenen en van daaruit een aannemer voor de werken.
woensdag 25 april 2018

Plan en vergunning in te dienen voor verbowuing

Ik heb een bouwtekening nodig voor een verbouwing.
woensdag 25 april 2018

Tekenen van plan bestaand klein studentenhuis

Ik heb een kleine woning gekocht uit 1939 die nu als studentenhuis is ingericht. Er bestaan geen plannen van de woning, maar ik heb regelmatig schetsen nodig (voor evacuatieplan, elektriciteitskeuring, aangifte 2 de verblijven, kleine bouwaanvraag voor verandering indeling studentenkamers ...)
dinsdag 24 april 2018

Plan maken voor een aanbouw

Achtergevel moet uitgebroken worden, en er moet achteruit gebouwd worden, dus er moet een plan getekend worden door een architect. Dit voor een aanbouw van 12 m².
maandag 23 april 2018

Tekeningen verbouwing

Bestaande woning van 1850 heeft geen grondplan of bouwplan, op zoek naar architect voor regularisatie. Dit omdat we hierop een kamer willen bouwen, deze verbouwing moet men ook uittekenen.
zondag 22 april 2018

Stabiliteitsberekening draagmuur

Ik wil een draagmuur laten weghalen tussen de living en de keuken zodat dit een open geheel wordt. Hiervoor zijn we op zoek naar architect voor de stabiliteitsberekening op te maken van een meldingsdossier.
zaterdag 21 april 2018

Regularisatie loods en milieudossier

Wij hebben een architect nodig om onze loods, garage te regulariseren. Het moet een bouw en milieudossier in 1 zijn. Dus regularisatie in 1 dossier voor de bouw en milieu.
donderdag 19 april 2018

Architect nodig voor afbraak varkensstallen

We hebben achteraan onze grote schuur enkele varkensstallen. Van dienst ruimtelijke ordening hoor ik dat we hiervoor een architect moeten betrekken.
woensdag 18 april 2018

Dossier in te dienen

Wij wensen onze huidige veranda te vervangen door een iets grotere, stedebouw lier zei eerst dat melding volstond maar nadien bleek dan toch architect nodig wegens stabiliteitswerken? grotere fundering dus, en dak niet helemaal van glas. We hebben van verandabouwer al , gedetailleerde tekeningen en hadden al een aannemer voor de fundering en afbraakwerken maar dus architect nodig om opnieuw in te dienen.
dinsdag 17 april 2018

Dossier op te maken

Ik wil een bestaande keuken renoveren. Dit houdt in, steunmuur verwijderen, nieuwe ramen, nieuwe vloer, ... Dossier op te maken voor vergunning voor de stad Kortijk.
dinsdag 17 april 2018

vergunning voor uitbreiding nodig

Vergunning: aanpassing aan de gevel gedaan en nu vraagt de gemeente een vergunning.

Partners

Partners van Casius