Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw wensen door een architect uit uw eigen regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan onze erkende architecten. U komt heel eenvoudig en snel in contact met een architect of meerdere architecten bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat onze architecten u aan kosten berekenen. Vergelijk prijzen èn voorwaarden... en kies uw architect!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

68 klanten bevelen een bij Casius aangesloten architect aan met een gemiddelde score van 8,8/10.

Voor een architect, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Ook voor een architect in Aalst, Antwerpen, Berchem (Antwerpen), Borgerhout (Antwerpen), Brussel, Deurne, Gent, Hasselt, Hoboken (Antwerpen), Leuven, Mechelen, Merksem, Oostende, Sint-Niklaas, Wilrijk kunt u bij Casius terecht!

Uit heel België zijn gratis offertes aangevraagd bij architecten voor: uittekenen plannen aanbouw, aanbouw zetten, nieuwbouw plaatsen, architect renovatie, bouwontwerp voor renovatie, ombouwen studentenkamers, plaatsen hangend balkon aan appartement, uitbreken binnenmuur, ontwerpen van HOB, architect renovatie aanbouw, schuur ombouwen tot leefruimte, architect voor bouwen van bijgebouw carport, bouwontwerp maken, vergunning nodig, opentrekken keuken appartement en onze klanten hebben een offerte ontvangen van elke architect uit hun eigen regio.

Het complete overzicht van vrijblijvende offerte aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp uit heel België staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

donderdag 25 mei 2017

Schuur ombouwen tot leefruimte

Ik wil mijn schuur van 110 m² ombouwen tot leefruimte met open keuken 55m² + garage van 45m².
woensdag 24 mei 2017

Regularisatie nodig voor aanbouw veranda

Een bestaande overkoepeling van een terras laten regulariseren.
dinsdag 23 mei 2017

Architect nodig voor analyse draagmuren

Ik wil een muur weghalen in mijn woning, ik wens te weten of het een draagmuur is of niet?
dinsdag 23 mei 2017

Uittekenen plannen aanbouw

Wij willen een stuk aanbouwen aan onze woning door de ruimte aan linkse kant van de woning (vooraanzicht) met ongeveer 6 meter te verbreden. Deze ruimte zou dan woonkamer worden met bureau en de technische zone (elektriciteitskast + meter) zit hier ook mee in. Deze ruimte is momenteel ongeveer 2,60 m op 7 m en door 5 m aan te bouwen zou dit 7. 60 op 7 m worden. Wij willen graag een architect om dit uit te tekenen en mee een meldingsdossier/ bouwvergunning aan te vragen. {woning: 2 onder 1 kap}
zondag 21 mei 2017

Architect voor bouwen van bijgebouw carport

Ontwerp, advies en vergunning voor aanbouw carport met afmetingen 12m op 6m, met spits pannendak.
donderdag 18 mei 2017

Aanbouw zetten

Ik wil mijn bestaand huis uitbreiden met een aanbouw met plat dak. Oppervlakte van ongeveer 80 m².
donderdag 18 mei 2017

Bouwontwerp maken

Ik wil ik een ontwerp laten maken voor het bouwen van een aanbouw. Ik heb ook hulp en advies nodig bij de aanvraag van de nodige vergunning. Afmeting ongeveer 25 vierkante meter. Materiaal : stenen, dakpannen , kunststof ramen. Stijl: landelijk/ pastorij
donderdag 18 mei 2017

Architect nodig voor renovatie

Wij willen graag een stuk van onze 1e verdieping vernieuwen (badkamer, dressing) dwz alles eruit en nieuwe dragers leggen, nieuwe vloer, nieuwe lijdingen. Alsook een oud kot verbouwen tot een soort patio.
woensdag 17 mei 2017

Plan voor een achterbouw rijhuis

Wij willen graag zicht op de tuin door onze badkamer naar boven te verplaatsen en onze wasplaats naar voor te brengen. Hierbij willen we wat nu staat afbreken en de living ruimer maken met een aanbouw.
woensdag 17 mei 2017

Architect voor plan dakkapel te plaatsen

Wij zouden graag een dakkapel plaatsen op ons schuin dak voor meer ruimte te maken in de bovenverdieping.
woensdag 17 mei 2017

Regularisatie van woning

Mijn partner kocht in 2008 een woning in Vilvoorde. Voorwaarde was dat de toenmalige verkopende partij de juiste documenten zou aanleveren van de gemeente ivm met de opdeling van de woning in 2 eenheden. De notaris heeft de acte verleden. Echter nu blijkt volgens de gemeente, dat het nog steeds een eensgezinswoning is en geen 2 appartementen zoals bedoeld. Kortom zowel de notaris als de verkopende partij zijn in gebreke gebleven. Wat valt hier aan te doen? We hebben al allerlei contracten; huurders van de woning in het verleden, installatie-data van gas- en watermeters etc naar de gemeente gezonden.. De gemeente roept iets over een oppervlakte-tekening, spreekt over een datum 1996. De woning is van 1930.
dinsdag 16 mei 2017

Structurele veranderingen bij renovatie

Architect om buitenkoer te verkleinen en de bouwaanvraag op te stellen
maandag 15 mei 2017

Ontwerp voor verbouwing eerste verdieping

Ik wil een ontwerp voor een verbouwing van de eerste verdieping. Ik zou graag mijn gevel optrekken en mijn dak verhogen
maandag 15 mei 2017

Ontwerp voor aanbouw

Ik wil een ontwerp laten maken voor het bouwen van een aanbouw. Ik heb hulp en advies nodig bij het aanvragen van de nodige vergunning (aanpassing op de voorschriften van de wijk). De gewenste afmetingen van de te bouwen aanbouw zijn 7m90 op 3m80. Materiaal: houtskeletbouw, afwerking hout, plat dak (want maar 1 verdiep met hoogte 3m), 2 kunststoffen ramen van 2m op 0,60m en een raam recupereren en die opening 1m breder maken.
maandag 15 mei 2017

Aanvraag vergunning of melding van verbouwing

Ik wil een ontwerp laten maken voor het uitbreiden van mijn woning (living). Tevens hulp voor het indienen van de vergunning aangezien ik balken zou laten steken zodat er een grote opening komt in de achtergevel.
vrijdag 12 mei 2017

Aanvraag tot goedkeuring

Terras wordt achteraan gebouwd aan een bel-etage woning. Dus gelijk met het eerste verdiep. In totaal 3 x 2 m op palen. Met een trap langs de zijkant. Naar gelijkvloers. Aangezien er 4 palen worden geplaatst in hout dient een stedenbouwkundige aanvraag te gebeuren. Wat is er al gebeurd tot nu toe, mits stedenbouw op aanvraag goedkeuring zou geven op een enkelvoudige aanvraag (bevestiging per email) vragen ze nu ineens een volwaardige aanvraag... plan is getekend oude toestand nieuwe toestand ook digitaal alle formulieren zijn in orde behalve het blad eenvoudige aanvraag dient veranderd te worden naar volledige aanvraag. Statistiek in orde en stiplijst in orde tevens goedkeuring gebuur in orde... De werken voer ik zelf uit alleen het administratieve laatste puntje
vrijdag 12 mei 2017

Bouwontwerp aanbouw 35m² aan huidige woning

Wij zouden graag onze woning uitbreiden met een aanbouw van 35m² met plat dak in EPDM en een schuifruim van 4 m in verwerkt. Structurele werken aan de woning dienen te gebeuren (onze achtergevel dient uitgebroken te worden om zo de bestaande ruimten (living en keuken) groter te krijgen en één geheel te vormen). Graag hadden wij uw tarief gekend voor het tekenen van ons bouwplan.
woensdag 10 mei 2017

Regularisatie van bouwvergunning

Ik heb een huis gekocht met een bijbouw dat geen bouwvergunning heeft. Afmetingen zijn 4. 35 m op 5. 50 m. Een ander probleem zou kunnen zijn dat ik 17meter diep mag bouwen. Met de bijbouw kom ik aan 18m en 35cm. De bijbouw staat er al 30 jaar. De buren hebben er geen last van. Heeft een plat dak en is met hetzelfde steen gemetseld. Ik mag geen tuinhuis zetten, wel mag ik mijn garage 15m² groter maken.
woensdag 10 mei 2017

Plan te maken voor renovatie handelspand met woning

Op de gelijksvloers is er een bakkerij aanwezig met bovenaan een woning met zolder, deze moeten gescheiden worden van elkaar. Trap achteraan annuleren en een nieuwe trap zetten vooraan met twee muren en een tweede ingangsdeur die naar de woning zal leiden. Oorspronkelijke ingangsdeur zal blijven voor het handelspand. Op de gelijksvloers twee wc's laten maken met lavabo voor, 1 voor dames, 1 voor de heren. Tweede verdiep zal een appertementje worden, met een woonkamer, keuken, badkamer met douche en wc, een slaapkamer en zolder omvormen tot een tweede slaapkamer. Gemeente vraagt hiervoor een tekening van een architect die het oude versus nieuwe plan zal aantonen, natuurlijk willen we deze extra kosten zo beperkt mogelijk houden.
dinsdag 9 mei 2017

Bouwontwerp voor renovatie

Ontwerp van een aanbouw + vernieuwen elektriciteit en sanitair. Woning van 1956 net aangekocht.
dinsdag 9 mei 2017

Scheepcontainer plaatsen als woning ipv een bestaande open bebouwing

Open bebouwing die waarschijnlijk met de grond gelijk gaat gemaakt worden en hier moet in de plaats een scheepscontainer of meerdere geplaatst worden.
dinsdag 9 mei 2017

Vergunning nodig

We willen de voorgevel van de garage veranderen en een garagepoort plaatsen.
maandag 8 mei 2017

Uitbreken binnenmuur

Ik zou advies van een architect of bouwkundig ingenieur willen over het uitbreken van een binnenmuur op de eerste verdieping van mijn woning, ik vermoed dat het geen draagmuur is, maar 1 steen dik, en op de verdieping erboven en de gelijkvloers eronder is er geen muur aanwezig, maar mogelijk heeft deze muur wel een belangrijke functie in de samenhang van de hele woning. Ik wil zekerheid en vakkundig advies hoe dit te (laten) doen zonder de stabiliteit van de woning in gedrang te brengen. Gelieve mij niet telefonisch te contacteren maar via email.
maandag 8 mei 2017

Wijziging van woning

Het betreft het wijzigen v/e 1-gezinswoning naar 3 aparte meergezinswoningen met als doel deze door te verhuren. De "verbouwingen" die hiervoor moeten gedaan worden zijn; het plaatsen van 2 keukens, 1 badkamer, de inkomhal verdelen in een privé en gemeenschappelijk hal d.m.v. een gyprocwand.
maandag 8 mei 2017

Opentrekken keuken appartement

Mijn appartement heeft een ingesloten keuken, en ik zou hier meer zonlicht willen binnenlaten door een muur gedeeltelijk open te laten breken.
zondag 7 mei 2017

Nieuwbouw plaatsen

We zouden een half open bebouwing wensen te realiseren met een bewoonbare oppervlakte van +/- 225 m² met 2 lagen en zolder die we ook zouden kunnen gebruiken. Stijl modern. Ons perceel is 460 m².
zaterdag 6 mei 2017

Architect nodig voor benoveer project

Wij willen een ontwerp laten maken voor een Benoveer project. Ik heb ook hulp nodig en advies bij het aanvragen van de nodige vergunningen (archeologiezone) en premies (isolatiepremie/renovatiepremie). De gewenste werken zijn: herstellen van vochtproblemen in de kelder en aanbouw, plaatsen van hoogrendementsglazen (15. 3 m²), isolatie buitenmuren (61. 1 m²: spouw of isolatie buitenzijde), isolatie van vloer (15. 8, m²) en het vervangen van het dak bij aanbouw met een plat dak met terras opties. We wensen graag ook een aparte offerte voor de herstelwerken van de vochtproblemen (opstijgend vocht). Dit laatste wegens de mogelijke compensatie door de vorige eigenaar. De woning heeft een bouwjaar uit 1938.
zaterdag 6 mei 2017

Chalet bouwen

Ik wil een chalet laten bouwen in Hastierre. Ik zoek een NL-talige architect hiervoor.
vrijdag 5 mei 2017

Renovatie van geklasseerd gebouw

Architect nodig voor renovatie in fases voor een geklasseerd gebouw.
donderdag 4 mei 2017

Ontwerpen van HOB

We zouden een half open bebouwing wensen te realiseren, 7 op 10, 2 lagen en zolder die we ook zouden kunnen gebruiken, rechte indeling, geen tierlantijntjes. Het perceel dat we op het oog hebben is 4are59ca. Voorkeur gaat uit naar vaste prijs per m2.
woensdag 3 mei 2017

Aanbouw aan woning

Richtprijs+mogelijkheden voor een aanbouw van 20m², namelijk 8m x 2,5m. We zijn momenteel aan het nadenken om over 3 jaar hier een aanbouw aan te bouwen aan de zijgevel. De zijgevel heeft een lengte van 8 meter, en aangezien we hier nog 5,5m van de perceelgrens zitten, dachten we hier nog een aanbouw aan te zetten om zo onze leefruimte te vergroten. In de zijgevel zou dan, indien mogelijk, een opening van 3 meter moeten worden gemaakt. Graag zou ik een idee krijgen met welke prijs we dan ongeveer rekening moeten houden, en welke de mogelijkheden er zijn.
woensdag 3 mei 2017

Architect renovatie aanbouw

Betreft verbouwing van een rijwoning. Aard van de werken: integreren van een bestaande veranda in de woning. Plaatsen van 2 poutrels en het uittekenen van de aanbouw in houtskelet. (3 x 5.5)
dinsdag 2 mei 2017

Bouwtekening maken voor plaatsen van dakkapellen

Ik wil een ontwerp laten maken om voor- en achteraan een dakkapel te laten plaatsen zodat we van onze zolder een grote slaapkamer kunnen maken. Een vaste trap staat er reeds en de inrichting en afwerking doen we zelf. Er dient uiteraard ook een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd te worden.
maandag 1 mei 2017

Verbouwing + aanbouw garage/keuken

We willen graag een garage + keuken aan ons bestaand huis bijbouwen en een muur van het bestaande huis uitbreken om dit te verbinden. We willen ook graag weten wat we moeten aanvragen bij de gemeente hiervoor inzake vergunningen.
maandag 1 mei 2017

Ombouwen studentenkamers

Wat zijn de mogelijkheden? Regularisatie aanvragen. Moeilijk uit te leggen in tekstvorm.
maandag 1 mei 2017

Bouwvergunning aan te vragen voor dakterras

We willen een ontwerp voor een dakterras in Groot Antwerpen. Vervolgens hebben we ook hulp en advies nodig bij het aanvragen van een bouwvergunning. Het houten dakterras zou ongeveer 10m² meter zijn. Graag zouden we graag zoveel mogelijk zelf in orde brengen.
maandag 1 mei 2017

Plaatsen hangend balkon aan appartement

Ik heb een appartement 4 hoog. Plat dak met roofing gedragen door betonstructuur. Ik had graag een offerte voor een hangend terras (bovenste verdieping) drie meter lang op een diepte van 1,5. Gehangen aan de gevel en betonstructuur. Ik ga totaalvernieuwing, dus zou dit samen doen met de nadere werken. Geplande in september, oktober te Leuven.
zaterdag 29 april 2017

Renovatie rijwoning

Wij hebben in 2015 een woning van 1906 gekocht in hartje Borgerhout. Momenteel bestaat het huis uit een gelijkvloers en een verdieping met slaapkamer en badkamer. Vroeger, zijnde voor 1990, beschikte het huis nog over een mansardedak met bijkomende slaapkamers, dit werd echter omwille van financiële redenen door de vorige eigenaar verwijderd en vervangen door een plat dak. Nu we zo goed als rond zijn met de verbouwingen van de bestaande structuren, hadden wij graag geïnformeerd over de mogelijkheid om opnieuw een tweede verdieping te bouwen.
vrijdag 28 april 2017

Architect nodig voor verbouwing

Ik wil een uitbreiding van woning, vergroten living en keuken aanbouwen, ik woon in verkaveling en moeten rekening houden met de voorschriften, graag advies hierover en kostenschatting
donderdag 27 april 2017

Architect voor bouwaanvraag garage

Wij hebben de hulp van een architect nodig voor het indienen van een bouwaanvraag. Betreft een garage van 10m op 5m. 3 meter hoog, plat dak op scheiding.
donderdag 27 april 2017

Plannen tekenen en kostenschatting maken voor renovatie

Ik zoek een architect. Ik had graag een architect gevonden die een plan tekent voor een verbouwing/renovatie conform de vergunningseisen van de gemeente. Het betreft een horecazaak. Volledige gelijkvloers zou moeten omgebouwd worden + voorgevel. Ook graag hulp en advies bij het aanvragen van de nodige vergunningen.
donderdag 27 april 2017

Architect renovatie

We zouden graag een ontwerp en kostenschatting laten maken voor een totaal renovatie van onze net aangekochte woning. De woning dateert uit het jaar 1952. Het gaat om een kangoeroe woning, waar we een gezinswoning van willen maken. Hiernaast hebben we ook hulp nodig met het aanvragen van de verbouwvergunning en de premies van renovatie werken. We willen onze woning graag energiezuinig maken en hierbij ook allerhande technieken van vernieuwbaar energie gebruiken, zoals warmtebron, isolatie van muren en vloeren, etc...
donderdag 27 april 2017

Bouwkundige keuring

Ik wil een huis kopen en wil graag een bouwkundige keuring. Ik weet dat ik het huis graag zou splitsen in 2 woning en daarvoor zou, onder andere, 1 badkamer gerenoveerd moeten worden en een keuken geïnstalleerd moeten worden. Bouwkundige keuring. Bezichtiging is mogelijk.
woensdag 26 april 2017

Ombouw winkel naar appartement plan tekenen

Voordien boekenwinkel leopoldwal Tongeren om te bouwen naar appartement: Voorzien van : - verwarming - badkamer - deur naar tuin - patio
dinsdag 25 april 2017

Architect uittekenen plannen dakkapellen

Ik wil een ontwerp laten maken voor twee dakkapellen. Het dak wordt sowieso vernieuwd, het oude gebinte moet aangepast worden om de dakkapellen te realiseren. De dakkappellen worden even hoog als die van beide buren, dit eveneens over de volledige gevelbreedte (4m). Ik heb de architect nodig die de bouwaanvraag doet en aanwijzingen geeft voor de uitwerking van de werken.
dinsdag 25 april 2017

Architect hkb budgetvriendelijk bouwen

Huis met koterijen rond hoofdhuis is 10m op 6 en staat aan de straatkant in het midden daarond zijn kotterijen gebouwd straatzijde 18m en tot 15m diep in de vorm van een trapezium. Willen koterijen laten afbreken en er 1 mooi geheel van maken op het gelijkvloers denken aan +-120m2 Bouwbudget 100000€ all in
dinsdag 25 april 2017

Architect voor renovatie & aanbouw

Onze architect laat niets meer van zich horen nadat hij is komen opmeten. Nu zijn we dus DRINGEND op zoek naar iemand die ons snel kan helpen want wij hadden als planning deze zomer te beginnen met de werken omdat mijn man leraar is en dan ook veel tijd heeft. Wij zouden de achterkant van ons huisje willen verbouwen. Een plan van de huidige staat hebben wij niet. De muur tussen de living en keuken en die tss keuken en veranda zouden weg moeten en dan een aanbouw met lichtstraat ofzo. Momenteel staat hier een aanbouw veranda. Ook de wasplaats en de trap naar de kleder zou wat aangepast dienen te worden zodat alles wat opener is. De waterafvoer en putten zouden ook vernieuwd dienen te worden. Wij zijn nl niet aangesloten op het rioleringsnetwerk omdat er geen voorzien is in onze straat.
dinsdag 25 april 2017

Plan maken voor verbouwing

Ombouwen, verbouwen terras tot een gesloten ruimte waarin badkamer en WC moet komen. Plan nodig om dit project te realiseren.
maandag 24 april 2017

Renoveren van woning

Ik wil mijn huis renoveren en ik heb een architect nodig.
zondag 23 april 2017

Bestaande garage vergroten plan nodig

Ik zou graag een plan laten tekenen voor mijn bestaande garage die vergroot zou moeten worden. Naast mijn garage is op mijn grond nog een weg naar achter toe die niet gebruikt word dus de garage zou breder moeten worden.

Partners

Partners van Casius