Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw wensen door een architect uit uw eigen regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan onze erkende architecten. U komt heel eenvoudig en snel in contact met een architect of meerdere architecten bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat onze architecten u aan kosten berekenen. Vergelijk prijzen èn voorwaarden... en kies uw architect!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

50 klanten bevelen een bij Casius aangesloten architect aan met een gemiddelde score van 8,4/10.

Voor een architect, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Ook voor een architect in Aalst, Antwerpen, Berchem (Antwerpen), Borgerhout (Antwerpen), Brussel, Deurne, Gent, Hasselt, Hoboken (Antwerpen), Leuven, Mechelen, Merksem, Oostende, Sint-Niklaas, Wilrijk kunt u bij Casius terecht!

Uit heel België zijn gratis offertes aangevraagd bij architecten voor: woning ombouwen, aanbouw renovatie en plan uittekenen, bouwontwerp maken, halfopen bebouwing zetten, plannen voor aanbouw schuur, verbouwing, plan maken van bestaand huis, bijplaatsen van achterbouw, verbouwing uit te tekenen, renovatie project, plaatsen van een dakkapel, ontwerp voor verbouwen en renoveren HOB, uitbreiding aan de woning, nieuwbouwproject uittekenen, aanleggen van een dakterras en onze klanten hebben een offerte ontvangen van elke architect uit hun eigen regio.

Het complete overzicht van vrijblijvende offerte aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp uit heel België staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

dinsdag 21 februari 2017

Renovatie project

Ik wil een een muur verwijderen om een grote ruimte te maken.
maandag 20 februari 2017

Halfopen bebouwing zetten

Graag zouden wij een half open bebouwing willen starten. De afmetingen van de begane grond zijn 14m x 6,8m, garage 9m x 3,5m en de eerste verdieping 10,42m x 6,8m. Daar bovenop wensen we graag een zolder met zadeldak. Onze wensen zijn; de trap in de woonkamer, keuken met eiland een gashaard tussen eettafel en salon en boven graag een aparte toilet, 2 kleinere slaapkamers, een grote badkamer en een grotere slaapkamer met dressing.
maandag 20 februari 2017

Plaatsen van een dakkapel

Ik wil een bouwtekening laten maken voor het plaatsen van een dakkapel in een rijwoning.
zondag 19 februari 2017

Ontwerp voor verbouwen en renoveren HOB

Aanvraag bouwvergunning voor een halfopen bebouwing volgens voorschriften gemeente e.d.. Opstellen lastenboek voor aanschrijven aannemer.
zondag 19 februari 2017

Uitbreiding aan de woning

Ik wens een ontwerp voor een uitbreiding van onze huidige woning. We zouden graag onze garage verder door naar voor trekken waarbij er dan een bovenverdieping kan bijgemaakt worden op het nieuwe en huidige deel. Het gaat hier om ongeveer 60m². We hebben weliswaar een beperkt budget en wens zelf actief deel te nemen aan de bouw. Onze woning werd midden jaren 80 gebouwd in landelijke stijl. Maar graag hadden we iets passend en toch een ware eye-catcher voor onze woning. Ik vertrouw daarom op de durf en creativiteit van een architect.
zaterdag 18 februari 2017

Nieuwbouwproject uittekenen

Ik ben op zoek naar een architect voor een open bebouwing met gevelbreedte 11,25m en diepte 17m.
zaterdag 18 februari 2017

Aanleggen van een dakterras

Wij willen graag een dakterras aanleggen op ons plat dak achteraan. Hiervoor willen wij graag een inplantingsplan/bouwplan en nagaan of de draagkracht van het plat dak genoeg is om een dakterras aan te kunnen. Graag hadden we ook hulp bij het aanvragen van de bouwvergunning. Het materiaal is bepaald op Bankirai, over een oppervlakte van 30m² met een omheining van 90 cm (ook in Bankirai).
zaterdag 18 februari 2017

Tekeningen voor renovatie van woning

We willen ons huis renoveren en hadden graag een ontwerp gehad over de indeling van het huis. Vooral de keuken en de badkamer moeten herbekeken worden. Dit zijn relatief kleine ruimtes die we willen groter maken (doen lijken). Ook de ligging van de trap en indeling van de bovenste verdieping hadden we graag herbekeken.
vrijdag 17 februari 2017

Achterbouw plaatsen

Wij willen een offerte laten opmaken om een achterbouw te plaatsen, gelijkvloers aanpalend aan de living, met open keuken.
zondag 12 februari 2017

Plannen voor aanbouw schuur

Ik wil een ontwerp laten maken voor de aanbouw van een schuur die ingericht zal worden met paardenstallen, er staat momenteel een schuur op die vervangen moet worden, de lengte van het nieuwe gebouw zou ongeveer 13. 5 meter zijn en de breedte 5 meter, graag zou het dak naar de voorkant moeten afhellen.
zondag 12 februari 2017

Woning ombouwen

Woning met boven verdiep ombouwen naar woning op beneden verdiep en appartement op boven verdiep. Living beneden waren vroeger 3 kamers, dan omgevormd naar 1 grote ruimte. Nu terug ombouwen, om boven verdiep beter te ondersteunen steunmuren of -pilaren plaatsen. Vragen bij sterkte fundering, en kelder, waterprobleem. Kelder mag weg. Verder ook nieuw dak nodig.
zaterdag 11 februari 2017

Plannen om badkamer en keuken te verbouwen

Ik wil een uitbouw van onze keuken en badkamer. Hiervoor ben ik op zoek naar een architect die ook alle nodige aanvragen en andere paperassen. Alsook de tekeningen + advies/ideeën.
vrijdag 10 februari 2017

Verbouwing

Ik wil graag wat hulp en een plan voor een groot tuinhuis met dubbele garage, gevelwerken, velux in schuin dak enzovoort het is voor een te renoveren woning heel wat taken .
vrijdag 10 februari 2017

Balkon en terras aanbouwen

Ik wil graag een balkon / terras laten aanbouwen op een 2e verdieping. Het zou 2 meter diep zijn en over de volledige breedte (6m) zijn. Ofwel 3 meter diep maar 2 m van elke buur blijven. Ik zou dit idee graag willen laten uittekenen om de nodige vergunningen te krijgen. Eventueel willen andere verdiepen nog wel meedoen, maar voorlopig vraag ik het enkel voor 1 verdieping.
donderdag 9 februari 2017

Plan tekenen voor een verbouwing

Ik wil mijn bestaand dakje laten rechttrekken zodanig dat je een uitkijk hebt, maar mijn dakje is maar drie meter breed. Het huisje staat tussen twee huizen met een verdieping hoger en van die uitkijk zou ik dan mijn badkamer maken.
donderdag 9 februari 2017

Plan tekenen voor een verbouwing

Ik zoek een architect om onze plannen te bespreken. Ik had graag een architect gevonden die een plan tekent voor een verbouwing (renovatie) conform de vergunningseisen van de gemeente. Het betreft de een voorbouw van 7m op 7m en een hoogte van +/- 7m. Deze wordt afgebroken en volledig nieuw teruggezet. Ook graag hulp en advies bij het aanvragen van de nodige vergunningen.
woensdag 8 februari 2017

Bouwontwerp nodig voor aanbouw / veranda

We hebben een bepaald ontwerp in onze gedachten (reeds geschetst door een firma) voor onze aanbouw/veranda. Daar de uitbouw het zicht van onze voorgevel verandert en hoger is dan 3 meter moeten we een architect inschakelen. Ook wordt er een deuropening gemaakt in de zijmuur. Daarom zijn we op zoek naar een architect die ons kan helpen met het in orde brengen van de nodige vergunningen , tekeningen enz. De afmetingen bedragen 5 m op 8 m en 3. 50m hoog.
maandag 6 februari 2017

Plan bouwaanvraag voor woning renoveren

Graag offerte voor: plan, bouwaanvraag, opvolging en uitgevoerde werken. Project: laagbouw woning van 1975 met 180m2 bewoonbare oppervlakte, waarvan het dak moet vervangen worden door een verdieping met plat dak. De huidige dak leunt op een betonnen vloerplaat van 16 cm.
zaterdag 4 februari 2017

Verbouwing garage naar praktijk

Graag plan voor de verbouwing van garage en aanbouw naar praktijk voor Yoga- en schoonheidsspecialiste. Aanbouw dient ook geregulariseerd te worden. Grondige renovatie is nodig volgens de normen.
zaterdag 4 februari 2017

Aanbouw renovatie en plan uittekenen

Ik ben op zoek naar een architect voor totaal renovatie + aanbouw.
vrijdag 3 februari 2017

Tekening plan gedeeltelijke renovatie

Ik wil mijn keuken uitbreiden en daarvoor een draagmuur gedeeltelijk uitbreken. Ik zoek een architect die hiervoor de plannen kan uittekenen en de juiste berekeningen kan doen waarmee een aannemer aan de slag kan. Er is al een draagbalk berekend door een ingenieur maar das blijkbaar niet voldoende.
donderdag 2 februari 2017

Achterbouw renoveren

Architect: Onze woning heeft een achterbouw van ongeveer 25 m². Deze zouden we compleet willen renoveren.
donderdag 2 februari 2017

Plan maken van bestaand huis

Een plan maken van bestaand huis. Daarna willen wij paar veranderingen aanbrengen. Een nieuwe definitieve plan met de veranderingen er op. Het gaat om een vrijstaande huis in Oud-Turnhout. Indien men geen offerte kan maken zonder bezichtiging kan men de huis bezoeken. Zekere momenten om de huis te bezichtigen zijn: 26/02/2017 27/02/2017 28/02/2017
donderdag 2 februari 2017

Bijplaatsen van achterbouw

Ik zou graag een offerte laten maken voor het bijplaatsen van een achterbouw. Met afmetingen 6m diep op 5m breed. Wij hebben nog geen idee of we dit met bakstenen of met houtstructuur zouden willen doen. Echter moeten er wel ramen in het dak komen alsook een grote raam met uitzicht op de tuin. In bijlage heb ik 2 foto's toegevoegd waar de achterbouw zou moeten tussen geplaatst worden.
donderdag 2 februari 2017

Plan laten maken renovatie

We gaan de keuken en badkamer verplaatsen, moeten nieuwe aansluitingen verbinden voor water en afvoer. Aangezien de plafond te laag is, ik wou de mogelijkheden bekijken om de platte dak boven de keuken te verhogen, de dak moet eraf, bij metsen, nieuwe steunbalken paltsen en nieuw dak + onderdak.
dinsdag 31 januari 2017

Dak renoveren en plaatsen van een terras

Wij zijn net eigenaar geworden van een appartement in Gent. Het (gordingen)dak ervan is aan vervanging toe. Graag zouden wij naast de dakrenovatie ook enkele aanpassingen willen doen om deze zolderruimte om te vormen naar een leefruimte. De dakrenovatie (ca 140m2) bestaat uit: het vervangen van kepers, vermoedelijk ook enkele dwarsbalken(gording? ), aanbrengen onderdak, isolatie, pannen en het plaatsen van een vijftal velux-ramen. Door een dakuitsparing (dakkapel) willen we een deel van de zolderruimte omvormen naar een dakterras (ca 25m2). Wij willen een ontwerp laten maken, de nodige berekeningen laten uitvoeren van deze aanpassingen en zouden graag hulp/advies krijgen bij het aanvragen van de nodige vergunning.
dinsdag 31 januari 2017

Verbouwing uitwerken

Verder uitwerken van een ontwerp naar bouwaanvraag. Verbouwing deel van een huis. Ontwerpen kunnen worden bezorgd .
dinsdag 31 januari 2017

Bouwvergunning aanvragen

Wij zijn aan een verbouwingsproject bezig en hadden een samenwerking met een architect, maar deze laat het afweten op verschillende gebieden. Wij zitten nu dus vast met onze verbouwing en kunnen niet verder en zouden graag jullie hulp hebben. Het is een totaal verbouwing van het huis, een groot aantal van de afbraakwerken zijn al gebeurd maar zonder bouwvergunning kunnen we niet verder. Het is de bedoeling dat er een stukje van het gelijkvloer wordt uitgebouwd en dat er een verdiep wordt bijgebouwd en enkele kamers van locatie verplaatst worden of uitgebouwd worden. Wij hebben hier al plannen en een lastenboek van, maar kunnen nu niet verder.
dinsdag 31 januari 2017

Bouwontwerp maken

Wij hebben onlangs grond gekocht en zouden graag een landelijke woning bouwen. Wij gaan alles zelf doen.
dinsdag 31 januari 2017

Plan voor vergunning op te maken

Ik wil een gelijkvloers verdieping transformeren naar een huisartsenpraktijk. Ik heb plannen en vergunningen nodig.
zondag 29 januari 2017

Regularisatie dossier aanvragen

Zou graag een regularisatie aanvragen voor mijn woning. Het is een appartementsgebouw met een winkel dat moet vergund worden.
zaterdag 28 januari 2017

Verbouwing uit te tekenen

Wij hebben een oud pachtershuisje gekocht in Rijmenam (Bonheiden). Het staat over de rooilijn maar omdat het dateert van vóór de wet op de rooilijnen van 1850 wordt het als vergund geacht. We mogen bijgevolg niets aan de perimeter veranderen (willen we ook niet). Het huisje is reeds volledig gestript en de muren zijn gestabiliseerd. Omdat het over oude muren gaat die mogelijks niet bestand zijn tegen het gewicht van een modern dak (en het ecologische aspect voor ons belangrijk is), willen we binnenin graag werken met een volledig losstaande houtskeletstructuur op betonplaten. Als bijlage zijn enkele tekeningen toegevoegd. Het uiteindelijke ontwerp van de binnenindeling willen we meer organisch (vb. Het idee m.b.t. de trappen is intussen veranderd)
woensdag 25 januari 2017

Bijbouwen van achterchevel

Het uitbreiden van een achtergevel op 1e en 2e verdieping tot het niveau van de aanpalende eengezinswoningen op 2e bijbouwen van 2 slaapkamers en 1 extra badkamer.
dinsdag 24 januari 2017

Nieuwbouw

Nieuwbouw te zetten. Idealiter een pastorijwoning, met bewoonbare oppervlakte 9 x 13 meter en 6 meter nokhoogte, met gegoten kelder.
maandag 23 januari 2017

Indelen van huis in verschillende entiteiten

We zouden een bod willen doen op een woning, maar vooraf zouden we willen weten hoeveel entiteiten er kunnen worden ingedeeld.
zondag 22 januari 2017

Architect voor advies verbouwing woning

Graag hadden wij wat advies voor de indeling van zowat onze hele woning, we weten wel wat we ongeveer willen maar we weten niet of we qua indelingen helemaal juist zitten en wilden daarom toch eens de mening en advies van een architect. {woning: Vrijstaande woning}
zondag 22 januari 2017

Ontwerp woningen en indienen bouwaanvragen

Ik en mijn schoonbroer hebben in Mol (Langestraat) beiden een bouwgrond gekocht voor gesloten bebouwing. Bedoeling is hier betaalbare woningen voor de verkoop te bouwen. De woningen worden opgebouwd met SIP panelen van Europanel. Hiervoor beschikken wij over het verdeelrecht voor België. Graag ontvangen wij een richtprijs voor ontwerp en indienen bouwaanvraag zonder meer.
zaterdag 21 januari 2017

Architect voor bouwaanvraag in te dienen

We willen een kleine uitbouw (12m²) aan de achtergevel zetten en hebben een aannemer die dit kan doen. Aangezien we een buitenmuur veranderen is er een bouwaanvraag nodig. Ik zoek dus een architect die het nodig kan doen om een bouwaanvraag in te dienen.
vrijdag 20 januari 2017

Renovatie 2 appartementen

2 appartementen te renoveren in Mechelen.
vrijdag 20 januari 2017

Renovatie woning

Bijbouwen , herindeling bestaande woonst, dak is aan vernieuwing toe. Dossier in te dienen bij gemeente alsook plan te maken en opvolging mogelijk.
donderdag 19 januari 2017

Architect voor uitbouw

Voor de volgende acties heb ik nood aan een architect: Uitbouw van 20m². Openen van steunmuren.
donderdag 19 januari 2017

Renovatie zolder

Ik wil mijn zolder renoveren. Grootte: +/- 70 m². Nood aan een vaste trap, dakkapel, en een splitsing in 2 compartimenten. (douche en slaapkamer)
woensdag 18 januari 2017

Opmeten en tekenen volledige woning

We wensen onze woning te verbouwen / stuk bijbouwen. Hiervoor hebben we een ontwerp nodig en ook de oorspronkelijke situatie. Er zijn echter geen plannen terug te vinden van de woning.
maandag 16 januari 2017

Architect voor tekenen van plan voor bouwaanvraag houten carport

Wij willen een carport met tuinberging plaatsen van 80m² en hebben hiervoor een bouwvergunning nodig.
maandag 16 januari 2017

Aanbouw nieuwbouw Hob

Wensen woning uit te breiden 4x8 hoofdzakelijk keuken uitbreiding, deels woongedeelte. Modern strakke uitbouw met grote glaspartijen. Zoeken architect, aannemer staalbouw,...
zaterdag 14 januari 2017

Architect voor plannen te tekenen vernieuwing woning

Dak- & muur renovatie willen we uitvoeren en sterkteberekeningen van muren omdat we al reeds met scheuren in de muur zitten. Ook om plannen te tekenen van ons huis en onze ideeën te kunnen realiseren {woning: Vrijstaande woning}
zaterdag 14 januari 2017

Opstelling van meldingsdossier met architect

Samenstellen van meldingsdossier, 15 vierkante meter is niet vergund maar kan wel geregulariseerd worden, omdat we rooilijn en heimuur niet overschreden zijn. Dit is al na gevraagd op het gemeentehuis. Op deze plaats word het bestaand dak met plastiek lichtkoepel afgebroken en terug opgebouwd met glazen lichtkoepel. Ruit wordt vervangen door schuifraam. Constructief wordt er niets veranderd maar voor deze aanpassing hebben we de medewerking van een architect nodig.
zaterdag 14 januari 2017

Bijbouwen (dak optrekken voor extra kamers 2e verdieping)

We willen ons dak optrekken zodat we op 2e verdieping extra kamer kunnen creëren. Hiervoor hebben we een plan nodig en aanvraag bij de gemeente.
donderdag 12 januari 2017

Bouwvergunning voor chalet te Barveaux

Hierbij ben ik op zoek naar een architect voor het teken en vergunnen van onze chalet (ontwerp bestaand) deze is gelegen in Barvaux ,Wallonie. Plaatsen en afwerken gebeurd in eigen beheer mist ik zelf aannemer ben.
woensdag 11 januari 2017

Tekeningen voor nieuwbouw na afbraak

Ik ben op zoek naar een architect met efficiënte ideëen qua ontwerp m.b.t. een pand, bestaande uit een gelijkvloerappartement met 1 slk en een duplex met 2 slk bovenop! De stijl is bespreekbaar. Gesloten bebouwing en de opmeting van het pand wordt aan gewerkt.

Partners

Partners van Casius