Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw bouw- of verbouwplannen door een architect uit uw regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze erkende architecten. Wij brengen u snel en eenvoudig in contact met één of meerdere architecten uit uw regio.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat uw project zal kosten. Naast de prijs kunt u bij Casius ook de architecten vergelijken op vlak van professionaliteit en vakmanschap.

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

Voor een goede en betrouwbare architect uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Bent u op zoek naar een architect in aan andere regio ? Geen probleem, we hebben namelijk vakmannen over heel België. Om een andere regio te selecteren kunt u in de rechterkolom onder steden de gewenste regio kiezen.

Vanuit heel België zijn er reeds gratis offertes aangevraagd bij architecten voor een grote variëteit aan werken. Sinds 2000 ontvangen klanten dagelijks offertes van een architect voor hun uniek project. Het complete overzicht van vrijblijvende aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

donderdag 22 maart 2018

Vergunning voor slopen van pand

Aangezien het pand (ongeveer 6 meter breed) zich tussen twee gebouwen bevindt is de tussenkomst van een architect vereist. Er dient dus een sloopvergunning aangevraagd te worden en dit voor half april 2018 !
woensdag 21 maart 2018

Architect voor grondige renovatie

In mei verlijdt de akte van onze woning dat een grondig renovatieproject zal zijn. De woning dient volledig gestript te worden. Daarnaast willen we aanbouwen en nieuw dak voorzien met een verhoging. Enkel voor de aanbouw en de nodige vergunningen (dak/aanbouw/velux/verandering gevel en ramen) wensen we samen te werken met een architect waarvoor we graag offertes wensen.
woensdag 21 maart 2018

Plannen bijgebouw in steigerhout

We hebben een goedkeuring van de gemeente om een feestzaal bij te bouwen op ons domein in recreatie gebied. Het is voorzien om te bouwen in steigerhout binnen- en buitenkant . De chalet is in T vorm het lange gedeelte is 10 op 6 meter het voorste gedeelte is 5 op 5 meter . We mogen 60 vierkante meter en 30 vierkante meter extra bebouwen. Het is een puntdak met shingels. Totaal van 90 m².
dinsdag 20 maart 2018

Architecten voor plan en vergunning verbouwing

Wij hadden graag een extra verdiep gebouwd op ons plat dak maar hebben hier echter een vergunning voor nodig en dus ook een plan van een architect. Het zou gaan op een kamer van 8m op 4m.
dinsdag 20 maart 2018

Stabiliteitsberekening transformatie dak maken

Het dak dient geïsoleerd te worden, maar we willen graag laten bekijken of de dakspanten verhoogd of gedeeltelijk verwijderd kunnen worden. Op zoek naar een architect om te berekening of een verhoging mogelijk is.
dinsdag 20 maart 2018

Architect voor renovatie

Ik wil een plan voor renovatie van een pand van 240 m² ( momenteel 2 woonst met garage magazijn ) , of afbraak voor nieuwbouw appartementen ( indien vergunning mogelijk )
dinsdag 20 maart 2018

Bouwvergunning voor dakkapel

Ik wil een dakkapel op mijn bestaande woning laten bouwen en ben op zoek naar een bouwvergunning om dit te kunnen uit te voeren.
dinsdag 20 maart 2018

Architect voor aanbouw op de garage

Aanvraag vergunning en uittekenen plannen alsook 3d weergave van een aanbouw op de garage van een bestaande woning.
maandag 19 maart 2018

Architect nodig voor aanbouw achteraan de woning

Wij zijn opzoek naar een architect, voor het maken van de plannen, en eventueel de bouwaanvraag in te dienen. Het gaat om een aanbouw achteraan een bestaande woning. GLV 4 meter diep op 8 meter breed, uitbreiding van de keuken en woonkamer. Hier bovenop komt er een stukje verdieping van 2,50 meter diep op 8 meter breed, om de 2 bestaande slaapkamers groter te maken. Alles gebeurt in hout met als buitenafwerking sidings. Ik ga de werken volledig zelf uitvoeren, er komt geen aannemer aan te pas.
zondag 18 maart 2018

Aanvraag van regularisatie

Wij zouden graag premies willen vragen voor gevelreiniging vernieuwing ramen en deuren en isolatie het betreft twee gebouwen met op het gelijkvloers een handelszaak en in beide gebouwen telkens drie appartementen met 1 slaapkamer. Het grootste app is ongeveer 90 M2 handelszaak ongeveer 300m2 we zouden voor de premie een regularisatie willen aanvragen van de huidige toestand . Via het felixarchief heb ik geen plannen gevonden. Wij hebben deze 2 gebouwen bijna 10 jaar geleden gekocht en niets veranderd
vrijdag 16 maart 2018

Stabiliteitsberekening maken

Graag specialist voor de studies inzake EPB, stabiliteit en indien nodig voor ventilatie aangevraagd. Men moet 2 poutrellen herberekenen en ook de berekening maken voor het plaatsen van een nieuwe poutrel om de doorsteek naar de aanbouw te overbruggen.
donderdag 15 maart 2018

Architect voor verbouwing

We hebben een architect nodig voor de aanvraag van vergunningen. We willen een aanbouw doen op een bestaande woning. Achteraan de woning is een aanbouw op de gelijkvloer waar we een extra kamer bovenop willen bouwen. Achteraf willen we alle buitenmuren van de woning isoleren en met crépi afwerken.
woensdag 14 maart 2018

Tekeningen voor verbouwingen

Ik wil mijn dak vernieuwen,wilde een dakkapel plaatsen aan de achterzijde van mijn dak,van 7m br/2m hoogte. Dit mag echter niet zonder plan architect,dus in overleg is het dan iplv een kapel de zijmuren optrekken voor rechte kamers te verkrijgen.
dinsdag 13 maart 2018

Plannen voor aanbouw van twee extra slaapkamers

Graag een architect voor plannen te tekenen: Extra twee slaapkamers bouwen bovenop de bestaande kamers. Oppervlakte van ongeveer 10- 20 vierkante meter.
dinsdag 13 maart 2018

Tekeningen en aanvraag voor uitbouw

Ik wil een uitbreiding van de leefruimte en met een plat dak . De huidige uitbouw heeft een hellend dak .
dinsdag 13 maart 2018

Architecten voor nieuwbouw

Ik wil graag een huis laten bouwen regio Zonhoven . Het is een half open bebouwing, met onder een afmeting van 8 op 14, eerste verdieping 8 op 10 en nog een zolder verdieping let 90* helling. We hadden graag drie ruime slaapkamers . 2 op het eerste verdiep en 1 onder de zolder. Beneden graag een douche + wc, boven bad en wc. Onder graag ook een ruime berging en de trap niet zichtbaar. Wij zien ook graag de manoir stijl.
maandag 12 maart 2018

Architect voor renovatie

We wensen onze keuken te renoveren, Aanpassen van de dakhelling (we wensen een plat dak) zodat deze over de volle oppervlakte volledig kan gebruikt worden. (+/- 5. 50 op 5m) Verwijderen van een steunpaal die midden in de keuken staat met als gevolg dat er waarschijnlijk een poutrelle moet worden gestoken. In de achtergevel een groot schuifraam plaatsen om een lichtrijke ruimte te creeren ipv de twee bestaande vensters (ook hier een poutrelle warrschijnlijk) . Ik zoek een architect die een plan kan uittekenen, de juiste berekeningen kan doen en ons adviseren met betrekking tot vergunnings/meldings aanvragen
maandag 12 maart 2018

Melding verbouwing

Wij willen van onze bestaande keuken en veranda een leefkeuken maken en hebben enkel voor de gemeente een melding nodig met architect. De werken zouden begin volgende maand al starten dus moet snel gaan.
maandag 12 maart 2018

Tekeningen aanbouw

Op zoek naar een architect voor het plaatsen van een aanbouw aan een woning. Nieuw stuk is ongeveer 9 x 5 meter en ik heb de oude plannen nog van de vorige eigenaars.
maandag 12 maart 2018

Plan voor afbreken deel loods

Zou 3 kapellen willen afbreken om een groter terras te maken. Hiervoor hebben we de nodige documenten voor nodig.
maandag 12 maart 2018

Ontwerp en aanvraag woning in orde brengen

Een meergezinswoning met groot woonoppervlak met momenteel 3 entiteiten waarvan 2 vergund veranderen tot woning met 4 entiteiten. Een bouwontwerp maken en eventueel aanvraag
maandag 12 maart 2018

Vergunning voor bestemmingswijziging

Ik wil plannen voor een vergunning voor een bestemmingswijziging van een 1-gezinswoning naar 4 appartementen en handelsgelijkvloers in Molenbeek.
zaterdag 10 maart 2018

Plannen voor bijbouw

Aan de volgende verbouwingswerken denken we momenteel: - Buitengevelisolatie plaatsen - Afbraak achterbouw - Aanbouw plaatsen (eventueel houtskeletbouw? ) Hiervoor is nodig: °verleggen terras °vullen + plaatsen nieuwe septische put °vullen + plaatsen nieuwe waterput °verplaatsen WC °voorzien opbergruimte °voorzien keuken
zaterdag 10 maart 2018

Plannen en vergunningen tekenen

Wij zouden graag onze garage laten heropbouwen want deze is momenteel volledig afgebroken. Dit betreft een aanbouw tegen de gemeenschappelijke muur van de gebuur, met deels hellend dak en deels plat dak. Garage zou 11 m lang worden op 5 m breed en staat los van de woning. Hiervoor is geen bouwvergunning nodig gezien het om een renovatie gaat. Daarnaast zouden we graag nog aanbouwen tegen de achtergevel van de bestaande woning. Deze uitbouw zou 7,5 m lang worden op 5 m breed. Hiervoor dient ook geen bouwvergunning te worden aangevraagd gezien het minder is dan 40 m², maar we hebben wel een meldingsplicht en dus een plan nodig.
vrijdag 9 maart 2018

Architect voor renovatie & opvolging

Renovatie OB van 1964. Wegnemen van dragende muur en poutrel steken. Vergroten van raamopeningen. Plaatsing niet dragende muren voor indeling ruimte. Nieuwe vloer, verwarming, sanitair, elektriciteit. Isolatie gevel, vloer en dak. Nieuwe gevelbekleding. Plaatsen carport. Ben op zoek naar architect voor deze aanpassingen renovatiewerken. Tekenen nieuw plan (bestaand plan in zeer goede staat). Indienen bouwaanvraag. Opvolging van de werken. Liefst moderne stijl. De bouwplannen van het huis zijn in mijn bezit en in goede staat. Naast afbraakwerken zal ik voor alles een aannemer nodig hebben.
donderdag 8 maart 2018

Stabiliteitsberekening maken

Opstelling meldingsdossier werken aan steunmuur. Ik zoek een architect om de stabiliteitsberekening te maken.
donderdag 8 maart 2018

Plannen voor bijbouw

Houten structuur bijzetten met een vaste trap in naar zolderverdieping . Op bestaand platform daarom een houtskeletbouw bouwen.
donderdag 8 maart 2018

Architect voor vergunning

Om onze omgevingsvergunning in te dienen zijn wij op zoek naar een architect. De werken onder vergunning zijn isoleren (ophogen) van het dak, isolatie en stucwerk buitengevels.
donderdag 8 maart 2018

Plannen voor renovatie

Wij zijn op zoek naar een architect voor een grondige renovatie van onze bovenverdieping + het creëren van een extra slaapkamer op de zolderverdieping (incl. Plaatsen vaste trap). Ook zou er een dressing (op maat) moeten komen. We zoeken in 1e instantie dus niet naar aannemers, wel naar een architect die met ons meedenkt en onze bovenverdieping + zolder vorm geeft.
woensdag 7 maart 2018

Vergunningen voorzien

Wij willen graag een totaal renovatie doen. Zelfs de plannen zijn al gemaakt op de noordpijl en vergunningen na. Deze zou nog op elke plan gezet moeten worden.
woensdag 7 maart 2018

Architecten voor vergunning

Bestaande toestand regulariseren : appartementen gekocht in 1978 als twee afzonderlijke appartementen kort na aankoop samengevoegd (binnentrap) tot duplex zonder verdere vergunning
woensdag 7 maart 2018

Tekeningen nodig voor afbraakwerken

Slopen aanbouw en uitbreiding door nieuwbouw van in totaal ongeveer 50m². Betreft nieuwe keuken, badkamer, slaapkamer en zolder met zadeldak
woensdag 7 maart 2018

Plannen en vergunningen werken diverse appartementen

Ik ben op zoek naar een architect die voor renovatie/afwerking van een aantal appartementen de nodige documenten kan voorzien.
maandag 5 maart 2018

Bouwvergunning voor verbouwing appartement en dak

Het appartement bevindt zich volledig in het dak, op de 3de verdieping is het appartement en nu zouden we de zolder daarvan willen inrichten met een dakterras. Afm zolder 6m op 6m en 2,5m hoog. Op de 3de verdieping zijn er 2 dakkapellen van 1m op 1m en we zouden graag 1 grote dakkapel van 1m op 4m willen die als het terras van de zolder zou dienen, zodus moet er ook een kapel op de zolder gemaakt worden. Ook moet er een trap worden voorzien van 3de verdiep naar zolderverdiep. Zie foto's ter verduidelijking 1. Schets met verbinding dakkapellen achteraan gebouw 2. Foto achterkant gebouw 3. Dakkapel salon 4. Dakkapel keuken
maandag 5 maart 2018

Plannen voor dak te vernieuwen en zolderkamers te maken

We willen ons zadeldak (verdieping 9x7,5m, daknok ong 4m hoog) vernieuwen (incl ramen, isolatie,... )+ zolderverdieping inrichten met kamers/sanitair
maandag 5 maart 2018

Vergunning indienen voor verbouwing

Aanpassen van de dakhelling zodat deze over de volle oppervlakte volledig kan gebruikt worden. In de muur zoveel mogelijk ramen verwerken zodat er een lichtrijke ruimte ruimte ontstaat.
zondag 4 maart 2018

Bouwontwerp bijgebouw

Ik zoek een architect voor advies en ontwerp omtrent het uitbreiden van mijn huis met een kamer en een badkamer dat boven een plat dak (± 3 x 6 m) zal gebouwd worden.
zondag 4 maart 2018

Plannen en berekening stabiliteit voor renovatie

Ik ben op zoek naar een architect om de berekening te maken voor de stabiliteit aangezien ik mijn dak helemaal wil laten vernieuwen. Het gaat om een totaalrenovatie en ik heb dus ook plannen nodig om de renovatie en verbouwing uit te tekenen.
zaterdag 3 maart 2018

Architect voor renovatie

Volledige renovatie hoeve van 440m2 binnenruimte. Dak vernieuwen , muur uitbreken om de zaal te vergroten.Pand gekocht. Feestzaal wordt ervan gemaakt.
vrijdag 2 maart 2018

Afbraak en plan terug opbouwen van achterbouw

Volledige achterbouw afbreken en opnieuw bouwen. Nieuwe keuken, badkamer en groot schuifraam.
donderdag 1 maart 2018

Bouwontwerp voor verbouwing

Wij zouden graag een hulp en advies krijgen voor het aanvragen van een bouwvergunning en een opmaak van een bouwontwerp voor een verbouwing Bouwontwerp voor een badkamer op eerste verdieping en uitbereiding van de bestaande keuken
donderdag 1 maart 2018

Plannen voor aanbouw

Ik wil een ontwerp laten maken voor het bouwen van een aanbouw. Die zal dienen als keuken en een aparte wc. Er staat al reeds een aanbouw( die niet vergund is )maar die zouden we willen uitbreiden. Ik heb ook hulp en advies nodig bij het aanvragen van de nodige vergunning. De gewenste afmeting van de te bouwen aanbouw zijn 5. 70 m op 6 m . Materiaal : stenen, plat dak, kunststof ramen, schuifdeuren.
donderdag 1 maart 2018

Architect voor plan renovatie

We hebben een vrijstaande woning (villa met 1 verdieping) aangekocht uit de jaren '70. Ivm renovatiewerken, zouden we graag door een architect benedenverdieping en 1ste verdieping laten hertekenen en advies vragen omtrent mogelijkheden tot vernieuwing.
woensdag 28 februari 2018

Dossier opmaken voor gelijkvloerse uitbreiding van woning

We zoeken een architect. Voor bijbouw: melding dossier. Ongeveer 20 m² dat we gaan uitbreiden op de gelijkvloers.
woensdag 28 februari 2018

Bouwaanvraag indienen verbouwen garage

Ik wil thuis de aangebouwde garage uitbreiden naar een dubbele garage, waarbij de huidige buitenmuur wordt uitgebroken. Ten tweede zou ik het dak van de woning met 60 cm willen verhogen. Het betreft nu een bungalow woning in L vorm. Alles is opgemeten en heb al plannen gemaakt met gevelaanzicht, grondplan en een inplantingsplan. Nu zoek ik een architect om de bouwaanvraag te voorzien.
dinsdag 27 februari 2018

Plan voor stuk oprit en garage uitbouwen

Wij willen graag een stuk van onze oprit en een stuk van onze garage uitbouwen en bij onze huidige woning innemen. Daarvoor zou er een stuk van een steunmuur verwijderd moeten worden en zouden we een plan nodig hebben voor de verbouwing hiervan.
dinsdag 27 februari 2018

Architect voor ontwerp dakterras

Ik wil een ontwerp laten maken voor het heraanleggen van een bestaand dakterras. De totale oppervlakte is bijna 200 vierkante meter. Momenteel liggen er tegels en kiezels. We hadden graag een mix van tegels en kunstgras op ons terras.
maandag 26 februari 2018

Architect voor uittekenen en vergunning verticale uitbreiding

Wij gaan een huis uitbreiden en willen hiervoor graag een extra verdieping plaatsen van zo een 9 meter. Om deze aanpassing te doen hebben we een bouwvergunning nodig. We zoeken een architect om de vergunning te voorzien en het plan uit te tekenen.
maandag 26 februari 2018

Bouwaanvraag aanleg dakterras

Ik wil graag een dakterras laten plaatsen maar hiervoor heb ik een vergunning nodig om dit te mogen uitvoeren. Hiervoor zoek ik een architect die deze bouwaanvraag kan voorzien.
maandag 26 februari 2018

Architect regularisatie voor chalet

Wij hebben een blokhut gebouwd; beëindigd in 2014. Maar de dienst bouwtoezicht van de stad Gent heeft een aantal bemerkingen waarvoor een regularisatie dossier moet ingediend worden. In eerste instantie dient een deel van de opgehoogde grond rondom de chalet weggevoerd te worden In tweede instantie dient de kelder (die niet geplaatst mocht worden, maar wel werd geplaatst) voorzien te worden van gaten zodat grondwater kan infiltreren Deze kunnen via eenvoudige aanvraag in orde gebracht worden. Ten derde is de chalet gebouwd op een verhoogde steen van 30 cm. Hiervoor wensen wij de hulp van een architect in te roepen om ons tijdens deze regularisatie te begeleiden.

Partners

Partners van Casius