Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw bouw- of verbouwplannen door een architect uit uw regio te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze erkende architecten. Wij brengen u snel en eenvoudig in contact met één of meerdere architecten uit uw regio.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Zo weet u snel wat uw project zal kosten. Naast de prijs kunt u bij Casius ook de architecten vergelijken op vlak van professionaliteit en vakmanschap.

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in uw regio.

Voor een goede en betrouwbare architect uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!
Bent u op zoek naar een architect in aan andere regio ? Geen probleem, we hebben namelijk vakmannen over heel België. Om een andere regio te selecteren kunt u in de rechterkolom onder steden de gewenste regio kiezen.

Vanuit heel België zijn er reeds gratis offertes aangevraagd bij architecten voor een grote variëteit aan werken. Sinds 2000 ontvangen klanten dagelijks offertes van een architect voor hun uniek project. Het complete overzicht van vrijblijvende aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect:

maandag 12 november 2018

Draagmuren verwijderen

Er zouden 2 draagmuren verwijderd moeten worden met afmetingen 2 x 3 meter.
zondag 11 november 2018

Plan voor aanbouw opstellen en indienen

Er is reeds een idee en zelf getekend plan van hoe we de aanbouw zouden willen, maar omdat we de draagstructuur van de woning gaan wijzigen en een gescheiden aansluiting op het rioleringsnetwerk nodig hebben. Tevens hebben we hulp nodig bij de aanvraag van de bouwvergunning. De aanbouw is 6 op 6 m.
zaterdag 10 november 2018

Documenten voorzien voor functiewijziging van winkel naar appartement

Bestaande winkel 140 vierkante meter omvormen tot appartement met 2 slaapkamers slaapkamers Functiewijziging en vergunning voorzien.
vrijdag 9 november 2018

Architect voor renovatie van hoeve

We hebben een hele oude langgevelhoeve gekocht. De hoeve dateert van 1700, is bouwvallig, maar is wel opgenomen in gids erfgoed Vlaanderen. We willen ze grotendeels strippen en verbouwen tot 2 ééngezinswoningen. We zijn daarbij op zoek naar een architect.
donderdag 8 november 2018

Vergunning aanvragen voor loods in zelfbouwpakket

Samenstellen van een bouwaanvraagdossier voor een stalen zelfbouwloods 9m20 x 11m.
woensdag 7 november 2018

Stabiliteitsonderzoek uitvoeren

Ik wil laten onderzoeken of mijn dak geschikt is voor een groen dak. Dak is roofing van ongeveer 5 m op 4 m.
zondag 4 november 2018

Stabiliteit berekenen voor samenvoeging woningen

Uitvoeren van een stabiliteitsstudie voor een renovatieproject. Rijwoningen transformeren tot 1 eengezinswoning.
zondag 4 november 2018

Plannen tekenen en vergunning voorzien voor verbouwing

Wij wensen een binnenmuur te verwijderen, van een venster een deurvenster te maken, en het hellend dak van een bijgebouw tot een plat dak te verbouwen. Hiervoor op zoek naar een architect voor plannen en vergunning op te maken.
vrijdag 2 november 2018

Uittekenen transformatie terras naar slaapkamer

Ik wil mijn bestaande terras ombouwen tot een extra woonruimte. Momenteel is er een terrasoverkapping aanwezig aan mijn terras van ongeveer 12 m². Bedoeling is om hier een extra slaapkamer van te maken.
vrijdag 2 november 2018

Tekening voor: Renovatie van woning

Willen starten aan de verbouwing/renovatie van een bestaande woning.De woning is gezet in de jaren '50. Er moet heel wat vernieuwd en opnieuw ingedeeld worden, hebben we al gemerkt op het originele grondplan. Twee voorwaarden die door de gemeente werden opgelegd: behoud van het zadeldak en uitbreiden tot maximaal 1000 m³. Is een vrijblijvend kennismakingsgesprek over dit project mogelijk
dinsdag 30 oktober 2018

Vergunningsaanvraag nodig voor verwijderen draagmuur plaatsen van poutrel

Tussen de keuken en een leefruimte moet de deurdoorgang verbreed worden naar een doorgang van 3 meter. Draagmuur verwijderen. Hiervoor moet een vergunning worden aangevraagd en een berekening voor de poutrel worden gemaakt. Boven deze muur is 1 verdieping aanwezig waar de badkamer zich bevindt.
maandag 29 oktober 2018

Tekeningen maken voor transformatie en isolatie dak

Het dak vernieuwen en verlengen indien mogelijk, volledig isoleren en plaatsen dakkapel(en). Op zoek naar een architect voor dit uit te tekenen en nodige vergunningen te voorzien.
zondag 28 oktober 2018

Bouwplan voor totaal renovatie woning

Ik wil een bouwplan laten tekenen voor de totaalrenovatie van onze woning. Hierbij willen wij graag enkele muren verwijderen, ramen uitbreiden en extra muren (al dan niet in gyproc) toevoegen. Wij hebben zelf reeds een voorstel uitgetekend maar zijn dus op zoek naar een architect die ons kan helpen met het uittekenen van de plannen en het aanvragen van de bijhorende bouwvergunning. In bijlage een grondplan met hierop de muren / deuren die we wensen uit te breken in het rood. In het groen de muren + deuropening die we wensen toe te voegen.
zaterdag 27 oktober 2018

Transformatie puntdak naar plat dak uittekenen

Ik wil een puntdak verbouwen naar plat dak zodoende een woonkamer of slaapkamer ontstaat. Dit wil ik graag laten uittekenen en nodige vergunningen voor voorzien.
zaterdag 27 oktober 2018

Plannen uittekenen totale verbouwing villa

Totale renovatie van een alleenstaande villa van 1955 met oppervlakte van 11. 85 m op 11. 50 m met verdieping. Bijbouw verbinding tussen kleine living en grote living :5,30 m op 3. 50 m zonder verdieping. Enkel dak is goed. Isoleren Trap is goed.
donderdag 25 oktober 2018

Vergunningsaanvraag nodig voor verwijderen draagmuur plaatsen van poutrel

Muur tussen keuken en leefruimte willen we grotendeels weg, verwijderen , en dan poutrel plaatsen. Een architect voor de vergunningaanvraag.
donderdag 25 oktober 2018

Regularisatie verbouwing bouwovertreding

Eerder dit jaar hebben we verbouwingen uitgevoerd aan onze woning. In de achtergevel werden twee ramen en een deur omgevormd tot één grote schuifraam. Hiervoor werd er een steunbalk in de achtergevel aangebracht. Binnen werden ook twee muren weggehaald om meer ruimte te creëren. We hebben van de gemeente bericht ontvangen dat we een bouwovertreding hebben begaan. Weliswaar zijn we binnen het bestaande volume gebleven maar blijkbaar hebben we voor werken die impact hebben op de structuur van de woning ook een bouwvergunning nodig.
woensdag 24 oktober 2018

Berekenen hangterrassen appartement

We zijn bezig met het verbouwen van een eens gezinswoning naar 3 appartementen. We zijn echter nog op zoek naar iemand die 2 hangterrassen kan plaatsen. Afmetingen hang terrassen zien wat er mogelijk is. Er zouden 2 hang terassen met balustrade moeten geplaatst worden.
woensdag 24 oktober 2018

Tekeningen nodig om slaapkamers ombouwen tot woonkamer

Wij willen 2 slaapkamers laten slopen en daarvan een wat grotere woonkamer laten bouwen. Met een groot raam en een deur. Werken op begane grond. Oppervlakte 24 m². Uitreiding tot 2 m naar voren.
zaterdag 20 oktober 2018

Plannen tekenen voor renovatie HOB

Wij wensen onze half open bebouwing te laten renoveren in het jaar 2020. Renoveren van de HOB graag plannen van een architect. Concreet is de gevel belangrijk om onder handen te nemen, nieuwe ramen, zonder volledig afwerken, nieuwe badkamer + bestaande badkamer oplappen.
zaterdag 20 oktober 2018

Plan opmaken voor nieuwbouw

Ik wil graag een ontwerp laten maken voor een nieuwbouw. Het gaat over een halfopen bebouwing, aangebouwd aan bestaande garage. Het ontwerp wil ik graag wind- en waterdicht. Benedenverdieping: 14 m x 9 m. Eerste verdieping: 9 m x 9 m. Plus dak. Geen kelder. Inpandige garage.
vrijdag 19 oktober 2018

Regularisatie van bouwovertreding

Ik heb een pv ontvangen van de stad voor werken aan mijn voorgevel zonder aanvraag vergunning het gaat over schilderen/plamuur.
donderdag 18 oktober 2018

Architect voor verguningaanvraag en berekening deuropening in draagmuur

Met het oog op een rechtstreekse doorgang van de leefruimte naar de keuken, wensen wij een deuropening in de dragende muur tussen beide ruimtes te maken. De verwarming dient hiervoor verhangen te worden. Een stabiliteitsbureau raadde ons aan hiervoor met een stalen balk te werken aan de boven- en zijkanten van de deuropening. Aangezien wij hiervoor bij de stad ook een bouwvergunning moeten aanvragen, wensen wij graag een offerte om dit werk te laten bereken en indienen door een architect. Op de muur waar de deuropening dient te komen rusten nog twee (houten) verdiepen. Naast de deuropening bevindt zich een raampartij en de hal.
donderdag 18 oktober 2018

Plannen en vergunningsaanvraag uitbouw aan woning

Het betreft een rijwoning waar 2 slaapkamers zijn ,wij willen een uitbouw doen om boven een badkamer te maken.
dinsdag 16 oktober 2018

Tekenen van plan woning

Plan tekenen van aanbouw 5 m op 17 meter. En indienen bouwaanvraag.
dinsdag 16 oktober 2018

Evacuatieplan tekenen voor kinderopvang

Voor een nieuwe groepskinderopvang moet een evacuatie plan getekend worden. Oppervlakte van de kinderopvang 150 m².
dinsdag 16 oktober 2018

Plan voor renovatie en uitbreiding aan woning

Wij willen graag onze woning renoveren en hier zo spoedig mogelijk mee van start gaan. Het gaat voornamelijk over de benedenverdieping. Wij hebben reeds enkele ideeën, maar willen graag de hulp van een architect. Wij zouden graag wat gaan uitbreiden en herinrichten. Graag hadden we zo spoedig mogelijk zo een afspraak gemaakt zodat we onze plannen in uitvoering kunnen brengen.
dinsdag 16 oktober 2018

Ontwerp verbouwing + aanvraag vergunning

Ik wil een ontwerp laten maken voor uitbouw van woning , plus informatie voor het aanvragen van vergunning. Uitbouw aan de woning : afbreken en 4 à 5 m² bijbouwen
dinsdag 16 oktober 2018

Plan en bouwaanvraag

We willen een alléénstaande 2 laag woning met plat dak bouwen met een gevelbreedte van 14. 5m . Boven 3 slaapkamers ,badkamer,dressing en wc . Beneden keuken,eetkamer,salon in één en de achterzijde volledig in glas. Grond bezitten we al.
maandag 15 oktober 2018

Plannen voor aanbouw nodig

Enkel dient er een plan van bijgebouw worden uitgetekend ongeveer 40 m². Die we zelf zullen plaatsen in houtskelet .
maandag 15 oktober 2018

Tekenen plan indienen bouwaanvraag

Uitbouw zetten aan ons huis . De bouwaanvraag indienen en plannen uittekenen. 40m² is de totale oppervlakte . Uitbereiden van de woonruimte.
zondag 14 oktober 2018

Uittekenen toevoeging extra verdieping

Op een bestaand pand met 1 verdiep een tweede verdieping toevoegen. De oppervlakte is 90 m² Dient om een soort appartement of opslagruimte van te maken .
zaterdag 13 oktober 2018

Tekeningen maken voor verbouwing

Ik wil 3 muren afbreken waarvan 2 steunmuren zijn. De keuken uitbreiden.
vrijdag 12 oktober 2018

Architect voor renovatie

Mijn vriendin en ik zijn op zoek naar een architect om een ontwerp op te stellen voor de volledige benovatie van een huis oorspronkelijk gebouwd in 1956. Hierbij zou zo goed als alles vernieuwd moeten, isolatieschil, verwarming (vloerverwarming), elektriciteit, sanitair,... We zoeken ook naar een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken waarbij enkele muren moeten uitgebroken worden die mogelijk voordien buitenmuren waren. De bedoeling is het grootste gedeelte van de werken zelf te doen.
vrijdag 12 oktober 2018

Veranda en garage van woning regulariseren

Regularisatie nodig voor veranda en garage. Beide meer dan 10 jaar oud
donderdag 11 oktober 2018

Architect nodig voor nieuwbouwwoning

Wij zijn op zoek naar een architect die samen met ons een moderne woning wil bouwen met kelder +- 200-250 m². Akte grond op einde jaar.
donderdag 11 oktober 2018

Plannen tekenen voor renovatie

Ik wil graag de zolder verbouwen naar een woonbare leefruimte/studio. De oppervlakte is 40m²
woensdag 10 oktober 2018

Plannen uitekenen

Tekenen van het bouwplan(Dit is momenteel niet aanwezig) 2 steunmuren willen uitbreken en vervangen door poutrels... 2 uitbouw ideeën in gedachten maar hebben advies nodig daarover... De voordeur willen verplaatsen van vanvoor naar de zijkant van de woning.
dinsdag 9 oktober 2018

Draagmuur keuken verwijderen

Ik wil de dragende muur 5x6 in de keuken uitbreken.
maandag 8 oktober 2018

Tekeningen nodig voor uitbouw

We overwegen een uitbreiding van de keuken en wensen een verbouwing van de achterbouw.
maandag 8 oktober 2018

Ombouw van een boerderij in 3 appartementen met L-vorm

Wij wonen in een in 1990 gerenoveerde boerderij. We willen deze ombouwen tot 3 appartementen. Het korte been van de L-vorm is beneden garage maar boven is er een zolder van >100 m² waar wellicht één appartement van kan gemaakt worden. (met een mezzanine of dakterras). Het lange been van de L-vorm is sedert 1990 woonhuis. De beneden verdieping (ongeveer 170 m²) is ongeveer 10 jaar geleden al eens opnieuw gerenoveerd geweest. Wellicht kan de benedenverdieping omgebouwd worden tot een apart appartement. Een stuk is onderkelderd. De boven verdieping moet alleszins grondig onder handen genomen worden. Enkele kamers hebben geen betonnen vloer maar nog de oude planché... De dakbedekking bestaat uit asbest leien...
donderdag 4 oktober 2018

Plannen voor aanbouw opstellen

Wij hebben twee veranda's die moeten verwijderd worden, en dan een aanbouw plaatsen. Wij hebben plannen nodig.
woensdag 3 oktober 2018

Plannen en bouwvergunning indienen

Plannen voor een verbouwing en bouwvergunning indienen.
dinsdag 2 oktober 2018

Ontwerp en aanvraag uitvoeren voor een verbouwingsproject

Ontwerp, aanvraag, ebp verslag, werfopvolging Dit voor de renovatie van de woning en uitbouw. Ontwerp, bouwaanvraag , uitvoeringsdossier en werfopvolging.
dinsdag 2 oktober 2018

Plan voor garage en uitbreiding keuken maken

Ik heb enkel een plan nodig om de bestaande tuinhuis plat te gooien en een garage van te maken en de keuken uit te breiden. De uitvoering zal ik zelf doen maar voor de aanvraag heb ik plannen nodig.
dinsdag 2 oktober 2018

Architect nodig voor plannen verbouwing

Ik heb een vrijstaande woning met een schuur tegen aan gebouwd en zou er een 2 woonst van maken gebouwd is wel van 1939. Plannen verbouwing.
dinsdag 2 oktober 2018

Aanbouw ontwerp maken

Ik wil een ontwerp laten maken voor het bouwen van een aanbouw. Ik heb ook hulp en advies nodig nodig bij het aanvragen van de nodige verunning. Het zou gaan om een aanbouw van 5m op 3. 5m waar een ruimte voor toilet en een ruimte voor wasmachine met droogkast zou komen. Om naar buiten te gaan zou er een schuifdeur moeten komen. Het is een rijhuis dus aanbouw komt achteraan het huis.
zondag 30 september 2018

Transformatie zolderkamer uittekenen

Ik wil een ontwerp laten maken voor een zolderkamer te laten transformeren in een kamer met mezzanine. Op dezelfde verdieping zijn er nog 2 slaapkamers waarop de mezzanine gebouwd moet worden. De muren moeten ook verandert worden omdat deze niet stevig genoeg zijn. Het dak moet ook geïsoleerd worden langs de binnenkant en er moeten veluxen geplaatst worden. De totale oppervlakte van de zolder is 30 m².
zaterdag 29 september 2018

Bouwkundige vergunning nodig voor aanbouw

Slopen en heropbouw van aanbouw van de woning, in baksteen en met een platdak Dakbedekking van het hoofdgebouw vervangen (enkel vervangen van pannen en panlatten) Voorzien in dakbedekking van hoofdgebouw 2 nieuwe Velux vensters en vervangen van 2 Velux vensters (Zonder gordingen te onderbreken) Buitengevels bepleisteren.
vrijdag 28 september 2018

Stabiliteit berekenen

Ik wil graag weten hoe stabiel mijn woning nog is na de afbraak van het aanpalend huis. De woning dateert rond 1914 en werd samen gezet met het afgebroken pand. Mijn binnenmuur (scheidingsmuur) bedraagt 1steen en is nu een buitenmuur afgewerkt met latten en leien. De muur bevat nog steeds gaten achter de leien van de vloerbalken, dus op verschillende plaatsen nog een halve steen . De woning is ongeveer tot aan de nok een 16 meter hoog +- 200m².

Partners

Partners van Casius