Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Architectenbureau Antwerpen

Bouwovertreding regulariseren - Architect en vergunning - Antwerpen

Erkend Vakwerk

Snel en eenvoudig aanvragen ✔
Meerdere offertes vergelijken ✔
100% gratis en vrijblijvend ✔
Erkende vakmannen ✔

Bouwovertreding regulariseren

Ik zoek hulp met bouwovertreding te regulariseren


Architect Antwerpen

Offertes voor architectenbureau in Antwerpen aanvragen

Recente aanvragen uit regio Antwerpen

maandag 18 september 2023

Architect voor renovatie appartement

Ik zoek een architect om een plan te maken voor renovatie. ik weet namelijk niet welke muren draagmuren zijn en ik heb ook hulp nodig bij opstellen van een bouwplan.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
donderdag 14 september 2023

Regularisatie van duplexappartement

Wij hebben reeds 12 jaar een duplexappartement wat we wensen te verkopen. Zeer recent stootte een nieuwe mede-eigenaar in het gebouw op een anomalie. Blijkbaar zou er nooit een bouwvergunning zijn afgegeven om van twee appartementen één appartement te maken. De situatie is dat bij aankomst op het tussenverdiep tussen 2de en 3de verdiep jaren terug een deur is geplaatst. Dit is reeds geplaatst door de 3de ex eigenaar (minstens 20-25 jaar terug).


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
zaterdag 09 september 2023

Regularisatie aanbouw (al geplaatst) voor halfopen rijwoning

Bij het aankopen van een huis zijn we op een vermoedelijke bouwovertreding gestoten. Er is geen melding gedaan bij de gemeente of dergelijke, maar bij het bekijken van de originele bouwplannen opgevraagd bij het Felix Archief blijkt dat er een aanbouw is van ongeveer 4m diep - huis zelf @9m diep. De bouwlijn van 18m wordt zeker niet overschreden. Toch zouden wij wanneer de akte verlijdt graag deze aanbouw netjes willen laten regulariseren, zodat we nog verder kunnen verbouwen met een gerust hart. De woning is te vinden via google maps op volgend adres Veltwijcklaan 293, 2180 Ekeren (Antwerpen). Indien nu graag verdere informatie wenst van de woning kan ik u een google drive map delen waarin al de al verzamelde documenten staan (waaronder planwerk en dergelijke).


Bouwtekening en ontwerp Ekeren (Antwerpen)
donderdag 07 september 2023

Renovatie pand met drie appartementen

Een pand uit circa 1870 met drie appartementen komt grotendeels leeg te staan. Daarom willen we het grondig te renoveren en mogelijk de indeling te wijzigen. Het pand staat bekend als "building" bij het kadaster en verder geen bekende vergunningen bij de stad. Via het felixarchief is er wel een splitsingsvergunning uit 1954 gevonden. Die situatie is vandaag de dag nagenoeg ongewijzigd (maar vergunning is dus niet zichtbaar bij opvragingen bij de stad). Wij zoeken een architect of professional die ons kan adviseren met betrekking tot de grondige renovatie en een eventuele formele regularisering.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
vrijdag 01 september 2023

Bestemmingswijziging van 7 koten naar 4 studio’s ; conformiteit S attest wel in orde

Pand aangekocht 2007 ; woonhuis 7 koten met 1 keuken ; omgevormd tot 4 studio’s met elk keuken en badkamer ; maar is dus niet vergund ; gemeente is na verbouwing wel langs geweest om alles te checken ;


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
donderdag 31 augustus 2023

Regulalisatie na renovatiewerken

We hebben 2 huizen gekocht die van 1909 zijn. Toen we het huis gekocht hebben was alles vergund. Dit werd nagekeken door de notaris en bevestigd door de verkopers van destijds. We hebben GEEN structurele aanpassingen gedaan (geen bijbouw, sloop etc). Alles is behouden zoals het was. We hebben alleen een nieuwe installatie van gas, elektriciteit, water etc in orde gebracht wat hebt geen impact op de structuur van het huis geeft. We zijn een jong bedrijf daarmee wisten we niet dat voor een renovatie van het huis (dat een niet beschermde monument is ) ook een vergunning nodig is voor vervangen van de ramen en schilderen van de gevel. De huizen bevinden zich in de beschermde culturele zone van Antwerpen Graag hadden we samen bekeken wat de opties zijn hiervor


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
woensdag 23 augustus 2023

Regularisatie achterbouw

Ik zoek een architect die een regularisatieaanvraag kan indienen voor een achterbouw die te diep staat. Deel van de achterbouw zal moeten afgebroken worden.


Bouwtekening en ontwerp Wommelgem
woensdag 23 augustus 2023

Plan en bouwvergunning opmaken voor renovatieproject

Wij zoeken een architect om ons beperkt bij de staan bij de renovatie van 2 verdiepingen in ons huis. Het gaat voornamelijk om de renovatie van een aanbouw, en dan enkele kleinere werken zoals ramen, wegwerken van enkele muren en vernieuwing van een terras op de eerste verdieping. Aangezien het om een structurele verandering gaat, moeten we hiervoor een bouwvergunning aanvragen. We zouden dus concreet begeleiding willen voor: opmaken van de plannen, de aanvraag van de vergunning en eventueel de opvolging van de werken. We hebben al een aannemer om de werken uit te voeren.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
donderdag 17 augustus 2023

Plannen voorgevel

We zoeken iemand die een plan kan tekenen van onze voorgevel


Bouwtekening en ontwerp Burcht
zaterdag 12 augustus 2023

Regularisatie bouwovertreding

Ik zoek een architect om zo snel mogelijk een bouwovertreding te regulariseren nav verkoop woning. De gelijkvloerse verdieping is 0,50cm dieper gebouwd dan vergund werd. Er zou zo snel mogelijk een plan getekend moeten worden van de huidige toestand zodat de Stad kan bekijken of de situatie geregulariseerd kan worden.


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
vrijdag 28 juli 2023

Slopen binnenmuur: vergunning en advies

Ik wil een arcitect voor het slopen van een muur tussen mijn woonkamer en keuken. Alvorens met dit project te beginnen, heb ik bouwkundig advies nodig om ervoor te zorgen dat de sloop veilig en volgens de voorschriften wordt uitgevoerd.


Bouwtekening en ontwerp Wilrijk
woensdag 19 juli 2023

Vergunningsaanvraag en plan terras op plat dak

Ons kleine platte dak is net met spoed gerenoveerd wegens een lek. Ik heb een platte koepel laten plaatsen omdat ik graag een terras zou willen met hout/composiet en een beschermrailing. Ik zou dus hulp willen met de plannen voor uitvoering, eventueel ook kijken of een deur mogelijk is. Ik heb hiervoor ook hulp nodig bij het aanvragen van een bouwvergunning bij stad Antwerpen, ik heb dit nagevraagd en is verplicht voor dit project dat een architect meewerkt.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
woensdag 19 juli 2023

Architect voor renovatie woning

Wij overwegen een huis te kopen dat een totaalrenovatie nodig heeft. We zouden eigenlijk graag eens met een architect gaan kijken om al een eerste schatting van de kosten te hebben. Als we de woning besluiten aan te kopen moeten er plannen getekend worden.


Bouwtekening en ontwerp Mortsel
donderdag 13 juli 2023

Dakkapel regulariseren

Ik heb een bouwovertreding begaan bij het renoveren. Ik heb een dakkapel geplaatst aan de achterkant van de woning. Ik wil het regulariseren.


Bouwtekening en ontwerp Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 11 juli 2023

Vergunning voor uitbreken steunmuur in appartement

Gelijkvloers appartement en ik wil een muur openbreken. Gaat om een draagmuur in een appartementsblok met 5 appartementen boven mij.


Bouwtekening en ontwerp Merksem
Offertes aanvragen