Hoe werkt het?

De kortste weg naar de beste vakman

Op zoek naar een professionele architect voor "Dragende muur verwijderen en plaatsen van steunbalk" ? Casius brengt u gratis en vrijblijvend in contact met architecten in uw regio.

Eens wij u in contact hebben gebracht met maximum 3 erkende architecten, komen deze graag vrijblijvend bij u langs om de kosten in te schatten. Hiernaast maken ze ook meteen een vrijblijvende offerte op voor jouw project .

Vul het bovenstaande formulier in en wij brengen je in contact met architecten uit de buurt !

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor Dragende muur verwijderen en plaatsen van steunbalk:

Dragende muur verwijderen en plaatsen van steunbalk

Er dienen twee muren uitgebroken te worden tussen keuken en living in een appartement op derde verdieping. Voorlopig niet zeker of dit een dragende muur is of niet. Werken: analyseren opties, uitbreken muur, eventueel steunbalk plaatsen en afwerking.

Draagmuur verwijderen en lichtstraat voorzien

Ik heb de medewerking van een architect nodig om een lichtstraat in het dak te voorzien en een deel van een dragende muur te verwijderen.

Architect gezocht voor een klein project

Ik ben in het bezit van een woning in Halen waaraan ik aanpassingswerken wil uitvoeren. Een bouwvergunning voor renovatie werd in 2003 uitgereikt aan de vorige eigenaar. Ik beschik over deze vergunning alsook over de plannen van de architect destijds. Werken die ik wens uit te voeren: 2 sectionale poorten verwijderen uit de garage (zijgevel), de opening omhoog metsen en vervangen door ramen. Een raam in de achtergevel verwijderen en de opening breder maken. Dit is een dragende muur en hier wil ik een poort in plaatsen. regularisatie: De oorspronkelijke oude woning werd deels gerenoveerd door de vorige eigenaar, er werd eveneens een stuk nieuwbouw geplaatst zowel achter als langs het huis. Het bouwvolume van de oorspronkelijke vergunning werd gerespecteerd.

Vergunning voor deel draagmuur te verwijderen

Wij plannen bij de renovatie van ons huis twee draagmuren gedeeltelijk te verwijderen en vervangen door poutrels. De eerste heeft een breedte van 20 cm. Hier zit momenteel een deuropening (85cm). Deze opening zou verbreed worden tot 2m20 of 2m30 (hoogte 2m50). (Plan nr 1.) De tweede heeft een breedte van 30 cm (oude buitenmuur) en heeft reeds een opening van 2m. Deze opening zou verbreed worden tot 3m25 (hoogte 2m50). (Plan nr 2.) Hierbij zou ook nog een 3e niet dragende muur verwijderd worden dat een breedte heeft van 10 cm. deze muur staat niet onder een andere muur en heeft een lengte van 2m50 met een deuropening van 85 cm. (Plan nr 3.) Wij zoeken vooral een architect voor het opmaken van de benodigde zaken voor het aanvragen van een vergunning bij Stad Oostende.

Regularisatie van verbouwing

Bij het renoveren van ons huis (+-8jaar geleden) hebben we zelf een muur tussen de woonkamer en keuken verwijderd zonder hiervoor een vergunning te hebben aangevraagd. Momenteel zijn we bezig met het isoleren van ons dak. Om in aanmerking te komen voor een premie moet de weggehaalde (dragende )muren geregulariseerd worden. Mijn vraag is of het mogelijk is een plan op te maken van de verwijderde muren om op deze manier administratief in orde te kunnen zijn.

Architect voor verguningaanvraag en berekening deuropening in draagmuur

Met het oog op een rechtstreekse doorgang van de leefruimte naar de keuken, wensen wij een deuropening in de dragende muur tussen beide ruimtes te maken. De verwarming dient hiervoor verhangen te worden. Een stabiliteitsbureau raadde ons aan hiervoor met een stalen balk te werken aan de boven- en zijkanten van de deuropening. Aangezien wij hiervoor bij de stad ook een bouwvergunning moeten aanvragen, wensen wij graag een offerte om dit werk te laten bereken en indienen door een architect. Op de muur waar de deuropening dient te komen rusten nog twee (houten) verdiepen. Naast de deuropening bevindt zich een raampartij en de hal.

Draagmuur keuken verwijderen

Ik wil de dragende muur 5x6 in de keuken uitbreken.

Regularisatie verbouwing

Ik ben gestart met mijn verbouwing en nu sinds bijna een jaar bezig te zijn in de weekends heeft iemand klacht ingediend om dat het gaat over een betonnen omheining die dienst gedaan heeft als dragende muur voor een plat dak die ik heb verwijderd en word vervangen door een stenen muur , nu voor ik de muur kon optrekken kreeg ik al een brief in de bus van de gemeente dat ik het moet laten regulariseren , nu heb ik zo snel mogelijk een architect nodig om deze kwestie uit te voeren zodat ik niet onnodig lang moet wachten