Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Wilt u weten wat de kosten zijn om uw wensen door een architect uit Gent te laten uitvoeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan door het bovenstaande formulier in te vullen. Casius brengt u snel en eenvoudig in contact met één of meerdere architecten uit Gent.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke architect een vrijblijvende offerte, met een prijs- en kostenspecificatie. Vergelijk eenvoudig de prijzen en voorwaarden en vind de beste architect voor uw project!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende architecten in Gent of directe omgeving.

Indien u een vakman zoekt voor een andere stad, kan u ook bij Casius terrecht. Wij hebben namelijk vakmannen over heel België. Indien u een andere stad wenst uit Oost-Vlaanderen, kan u deze hier kiezen: Aalst, Beveren-Waas, Dendermonde, Evergem, Gent, Gentbrugge, Geraardsbergen, Hamme (O-Vl), Lokeren, Merelbeke, Oudenaarde, Sint-Amandsberg, Sint-Niklaas, Wetteren, Zottegem

Uit heel België zijn gratis offertes aangevraagd bij architecten voor gelijkaardige projecten:
plannen nodig voor renovatiewerken, aanbouw, opmaken plan voor HOB, uitbreiding bestaande opbouw en plaatsen dakkappellen, plannen voor aanbouw van extra slaapkamer, plan en dossier indienen, dak vernieuwen, bouwontwerp maken voor verbouwing en aanbouw, woning begijnhofstijl, plan voor bouwen van atelier, plannen voor uitbreiding bestaand woonoppervlak, architect nodig voor verbouwing, plan en dossieraanvraag, architect uitbreiding, plannen voor houtskelet uitbreiding van verdieping

Het complete overzicht van vrijblijvende offerte aanvragen bij een architect voor bouwtekening en ontwerp in Gent staat hieronder.

Eerdere offerte aanvragen bij een architect in Gent:

Architect nodig voor renovatie

Doorsnee werkmanswoning volledig te renoveren inclusief technieken (130 m²). De draagstructuur zou behouden worden. Achterbouw en dak zouden gesloopt en verder uitgebreid worden.

Regularisatie voor veranda en achterzijde woning

Na de instorting van een deel van de achterzijde van ons huis lieten wij een veranda bouwen.Architect die de werken opvolgde ,achtte het niet nodig een bouwaanvraag in te dienen. Midden december kregen wij bezoek van Stedebouw Gent, die een bouwovertreding vaststelde en ons 60 dagen tijd gaf om een regularisatieaanvraag in te dienen.

Regularisatie plan bestaand appartementsgebouw

Ik heb een plan nodig om de regularisatie te bekomen (bouwvergunning) van Stad Gent. Het gaat om 3 appartementen (gelijkvloers ,1 en 2 de verdiep).

Aanvraag regularisatie voor terras en achterzijde woning

Opmaken plannen en begeleiding regularisatie aanvraag terras en achtermuur woning ; is dringend want er is een herstelvordering hangende en aanvraag dient zo snel mogelijk binnen te zijn. Het zou de bedoeling zijn om als compensatie een volwaardig groendak (carport) te voorzien.

Ontwerp maken ombouwen van atelier

Ik wil een ontwerp laten maken voor het ombouwen van een atelier boven twee garages naar een zelfstandige woonruimte. En hulp bij het aanvragen van vergunningen. En eventueel aannemers aanwerven. Totale oppervlakte ongeveer 85m2

Dossier opstellen om bestemming van woning te veranderen

Woning is bestemd als eengezinswoning, en werd verkocht als commercieel pand met duplex appartement. Mijn 2 zonen studeren in Gent en gebruiken het duplex appartement. Ik zou graag de andere ruimte (gelijkvloers met aparte ingang) gebruiken om te verhuren, hetzij als studio, hetzij als kot of misschien een commerciele bestemming geven. Ik had graag advies gekregen over wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn hiervoor rekening houdend met de geldende reglementering in stad Gent.

Bouw inpandig dakterras

Wij wonen in een loft met 3 sheddaken. We willen ongeveer de helft van het middelste dak ombouwen tot dakterras. Het opp. zal +/- 5 op 3.5 m zijn. We willen het gedeelte dat naar binnen komt in glas.

Plannen tekenen voor renovatie

Ik wil een ontwerp laten maken voor het volledig renoveren van een villa uit 1960. De woning is compleet verouderd. Er moet ook een vaste trap komen naar de zolderverdieping en voor het overdekken van het bestaande terras tot een open keuken moet eventueel een vergunning worden aangevraagd. We staan ook open voor vernieuwende suggesties. De architect zou liefst de werkzaamheden moeten kunnen opvolgen.

Regularisatie van een bouwovertreding

Ik heb een advies gevraagd bij stedenbouw net voor ik het dossier voor regularisatie zou indienen. Ik heb negatief advies gekregen. Wat nu? Bijgebouw is net gebouwd! Welke procedure moet ik verder volgen? Welke opties heb ik? Wat is de strategie verder?

Architect nodig

Plannen nodig voor regularisatie winkel.

Berekenen draagkracht voor groendak

Groendak op bestaande platte daken, kunnen deze 150kg/²m aan. Breedte 770 overspanning 230 cm met planken 18mm balken 63 175mm hoh 40cm. 2de dak breedte 320 overspanning 220cm identieke balken en hoh. Hoogte dak is 6m

Volledige verbouwing van rijhuis

Mijn vriend en ik bezitten een gesloten bebouwing die we helemaal zouden verbouwen van kelder tot het dak. Deze grond met woning is +-6 m breed en +-23 m diep. Het heeft een gelijkvloers (6 m op 15 m), 1e verdiep (6 m op 10 m) en een 2e verdiep onder het dak (6 m op 10 m). De woning heeft een klein tuintje van 6 op 5 m. We zouden graag een stuk van het achterbouw afbreken om onze tuin +-7 m diep te maken. Voor ons is het belangrijk dat we een architect vinden die geen groot kunstwerk wilt maken van ons huis, maar wel een modern huis maken onder normale/verplichte normen.

Dak renoveren en plaatsen van een terras

Wij zijn net eigenaar geworden van een appartement in Gent. Het (gordingen)dak ervan is aan vervanging toe. Graag zouden wij naast de dakrenovatie ook enkele aanpassingen willen doen om deze zolderruimte om te vormen naar een leefruimte. De dakrenovatie (ca 140m2) bestaat uit: het vervangen van kepers, vermoedelijk ook enkele dwarsbalken(gording? ), aanbrengen onderdak, isolatie, pannen en het plaatsen van een vijftal velux-ramen. Door een dakuitsparing (dakkapel) willen we een deel van de zolderruimte omvormen naar een dakterras (ca 25m2). Wij willen een ontwerp laten maken, de nodige berekeningen laten uitvoeren van deze aanpassingen en zouden graag hulp/advies krijgen bij het aanvragen van de nodige vergunning.

Totaalrenovatie uit te voeren

Optimaliseren van functionaliteit van woning - optie haar geschikt maken voor gedeeltelijke verhuur aan derden - en realiseren van nodige bouwtechnische verbeteringen. Uitbreiding hoogste verdiep - Aanpassing vloeren - Indien mogelijk en toegelaten : beperkte uitbreiding van woning aan achtergevel . Isolatie van buitengevels en vernieuwing van afwering ervan, inbegrepen plaatsen nieuwe ramen in aluminium. Van voorgevel verwachten wij geen identieke kopie van het origineel, wel een stijlvol en elegant aanzicht.

Renovatie herenhuis Gent

Graag had ik een aantal namen en mogelijks offerten van een architect-ingenieur die ervaring heeft met grote renovatie van een groot herenhuis in centrum Gent. Het huis biedt enorm veel mogelijkheden, en we hebben de meesten reeds uitgetekend, maar we willen iemand vinden die inzicht heeft in wat reëel haalbaar (op financieel en stedenbouwkundig vlak), en die inzicht heeft in wat een gebouw ook rendabel maakt.

Frituur - indienen bouwaanvraag

Ik zou graag zo snel mogelijk een bouwaanvraag willen indienen voor een nieuwe frituur op de eigendom van stad Gent op de plaats waar ons oude nu staat. Voor de oude hebben we een sloopingsvergunning nodig.

Uitbreiden en nieuwbouw appartement

Extend appt and build new appt Uitbreiding appartement en bouwen van nieuw appartement

Opmaak stedebouwkundig dossier

Ik wil in een appartement in Gent een draagmuur vervangen door een draagbalk van ongeveer 3m. Kunt u een offerte maken van de kosten hieraan verbonden voor de opmaak en studie van het dossier melding stedebouw aub?

Architect hangterras of zweefterras

Ik wil een zwevend terras laten bouwen aan de achterzijde van mijn appartement op de tweede verdieping. Er zou ook best een (schuif)deur ipv het raam komen. Ik houd van een balkon met veel karakter, type frans balkon met houten planken. Het betreft een lichte constructie die eventueel een overkapping moet kunnen dragen. Zie bijlage voor de schets op het grondplan. Vandaag langs geweest bij stedenbouw en die zagen het zitten.

Ontwerp voor inrichten zolder

Ik wil een ontwerp laten maken voor het inrichten van een zolderverdieping van 108 vierkante meter (11x9,8m) Het dak moet worden geïsoleerd, er moeten ramen (velux) worden geplaatst en we willen dit inrichten tot slaapkamer met badkamer en dressing en nog een bijkomende liefst afgesloten ruimte ( slaap- of werkkamer). De zolderverdieping heeft 1 rechte muur (tegen de buur aan, korte zijde) en drie schuine daken (voor, achter, en vrije kant vh huis) maar nog een recht gedeelte van 80cm hoog aan elke schuine zijde

Architect plan verbouwing benedenverdieping

Ik wil een plan laten maken voor het verbouwen van de beneden verdieping + de nodige bouwaanvragen doen. (80m2). Drangende muur eruit, grote ramen in de achtergevel, keuken verplaatsen naar andere ruimte. Plan van onze woning ter beschikking + plan in sketch-up.

Architect voor nodige vergunningen

Wij zouden voor onze site een omgevingsvergunning willen aanvragen. Om dit te kunnen doen heb ik een architect nodig om al onze bouwaanvragen na te kijken en de eventueel ontbrekende vergunningen te kunnen aanvullen. Zou je hiervoor prijs kunnen vragen? De opdracht luid als volgt: 1. Controle van de bouwvergunningen: controleren in hoeverre de reële toestand op de site te Gent overeenstemt met hetgeen waarvoor Shell vergund is. 2. Indien er delen van infrastructuren, tanks, .. ed zijn waarvoor er in het verleden geen vergunning werd afgeleverd, een vergunningsaanvraag opstellen zodat we dit kunnen rechtzetten. Gans deze procedure kadert in de komst van de Omgevingsvergunning. Momenteel is een milieuvergunning geldig voor 20 jaar, daarna moet er een nieuwe vergunning aangevraagd wor

Renovatie 2 beluikjes tot 1 grote ruimte

Wij hebben 2 arbeidershuisjes gekocht. Wij willen hiervan 1 groot maken. Het gaat over een totale grondoppervlakte van 45m² en dus enkel de benedenverdieping. We vermoeden dat alles opnieuw moet gedaan worden. Leidingen, elektriciteit (in heel het huis), centrale verwarming (in heel het huis), verplaatsen trap, nieuwe ruimtes maken voor keuken en badkamer. Nieuw dak met lichtkoepel over keuken en badkamer (15m²)

Vraag advies stabiliteit

Vraag om advies mbt de stabiliteit van een oud huis een aanpalend atelier in het centrum van Gent. Advies of een renovatie mogelijk is of een nieuwbouw dient gepland te worden.

Comform maken van studentenhuis aan kamerreglement Stad Gent

Totale renovatie van een studentenhuis om te voldoen aan de huidige regelgeving opgelegd door de overheid.