Hoe werkt het?

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes bij architecten voor vergunning voor deel draagmuur te verwijderen:

Vergunning voor deel draagmuur te verwijderen

Wij plannen bij de renovatie van ons huis twee draagmuren gedeeltelijk te verwijderen en vervangen door poutrels. De eerste heeft een breedte van 20 cm. Hier zit momenteel een deuropening (85cm). Deze opening zou verbreed worden tot 2m20 of 2m30 (hoogte 2m50). (Plan nr 1.) De tweede heeft een breedte van 30 cm (oude buitenmuur) en heeft reeds een opening van 2m. Deze opening zou verbreed worden tot 3m25 (hoogte 2m50). (Plan nr 2.) Hierbij zou ook nog een 3e niet dragende muur verwijderd worden dat een breedte heeft van 10 cm. deze muur staat niet onder een andere muur en heeft een lengte van 2m50 met een deuropening van 85 cm. (Plan nr 3.) Wij zoeken vooral een architect voor het opmaken van de benodigde zaken voor het aanvragen van een vergunning bij Stad Oostende.
Offertes van architecten voor bouwtekening en ontwerp uit Oostende (West-Vlaanderen).

Soortgelijke offerte aanvragen voor vergunning voor deel draagmuur te verwijderen uit heel België:

Ontwerp en vergunning groen dakterras

Ik heb een langwerpig dak van ongeveer 23,5m² (dit is net geïsoleerd) en er bevind zich 1 afvoer voor lucht van de badkamer op. Ik zou hier graag een groen dakterras van maken. Echter vraag ik mij af of dit mogelijk is in Borgerhout, hoeveel dit zou kosten en een uitwerking zodat mijn dak voldoende gewicht kan dragen. Ik zou hier zelf graag met een aantal mensen + planten op willen kunnen. Ik verkies ook een omheining aan te schaffen. Zelf heb ik nog geen exact concept in gedachten. Er is al een deel van mijn dak overdekt waardoor ik automatisch al een klein stuk officieel terras heb.

Vergunning voor dak renovatie

Ik heb een vergunning nodig om een deel van het dak van mijn huis te renoveren. Dit is een zadeldak zonder velux ramen. Oppervlakte van het dak is ongeveer 28 m².

Regularisatie bouwovertreding

Regularisatie van een deel van de keuken welke door de vorige eigenaars zonder vergunning werd gebouwd. De woning werd reeds verkocht, maar de akte kan slechts getekend worden na regularisatie.

Plannen voor aanpassing dakconstructie

Wij beschikken over een woning met aan de voorzijde een omvangrijk deel plat dak op de 2de verdieping. Graag hadden wij de dakconstructie aangepast zodat hier een dakkapel komt te staan met hoogte van 2. 20 m² en waarvan de breedte ongeveer 3 m² bedraagt. De dakkapel zou moeten starten aan de voet van het dak en zou een schuifraam moeten bevatten zodat toegang wordt verkregen tot het plat dak. Op dit plat dak wensen wij een dakterras te installeren rekening houdende met de privacy van de buren. Wij hadden ook graag hulp gekregen bij de aanvraag van de vergunning. Tenslotte willen wij dat de verdieping +2 hertekend wordt zodat er ook plaats gemaakt wordt voor een douche, dressing en slaapkamer.

Dak renoveren en plaatsen van een terras

Wij zijn net eigenaar geworden van een appartement in Gent. Het (gordingen)dak ervan is aan vervanging toe. Graag zouden wij naast de dakrenovatie ook enkele aanpassingen willen doen om deze zolderruimte om te vormen naar een leefruimte. De dakrenovatie (ca 140m2) bestaat uit: het vervangen van kepers, vermoedelijk ook enkele dwarsbalken(gording? ), aanbrengen onderdak, isolatie, pannen en het plaatsen van een vijftal velux-ramen. Door een dakuitsparing (dakkapel) willen we een deel van de zolderruimte omvormen naar een dakterras (ca 25m2). Wij willen een ontwerp laten maken, de nodige berekeningen laten uitvoeren van deze aanpassingen en zouden graag hulp/advies krijgen bij het aanvragen van de nodige vergunning.

Stedenbouwkundige vergunning wijziging van gebruik

Ik wil graag een architect om een stedenbouwkundige vergunning in te dienen voor de wijziging van gebruik voor een (deel van een) pand (1-2 verdiepingen) in Brussel. Graag contact per email.

Afwerking van buitenmuur

Wij zouden onze voordeur verplaatsen naar de andere kant van onze woning. De muur waar de nieuwe voordeur zou komen staat in slechte staat. Graag hadden we een nieuwe muur met isolatie geplaatst. Een deel van deze gevel zou ook afgewerkt worden met hout. We hebben een vergunning voor het verplaatsen van de voordeur tot en met 16 oktober 2015. Bovendien moet er een nieuwe regenput en septische put komen en zouden daarvoor nieuwe afvoerbuizen getrokken moeten worden. Zelf weten we er zeer weinig van en graag hadden we dit alles laten doen. Is het mogelijk eens langs te komen om te kijken en ons nadien een offerte te bezorgen?

Aanvraag vergunning en subsidies voor verbouwing woning

We hebben een rijwoning uit 1936 waar doorheen de jaren reeds enkele verbouwingen gebeurden door vorige eigenaars. Wij willen echter meer lichtinval en willen onze living breder maken door een deel vd gang in te palmen. We willen de keuken en de living ook graag samensmelten tot 1 geheel. Tevens willen we de keuken ook laten aansluiten op ons terras/koer door een 'glazen' wand met schuifdeuren te installeren. We vrezen echter dat dit alles serieus wat impact heeft op de draagstructuur en de steunmuren en weten niet wat allemaal mogelijk is. Ook qua mogelijke vergunningen en subsidies zijn wij niet van alles op de hoogte en zoeken ook hier de juiste bijstand voor ons project. Grondoppervlakte vd woning is ongeveer 4,5m x 10m