Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Badkamer ideeën

Welke vloer in de badkamer leggen?

Een vloer in je badkamer bepaalt de uitstraling

Nakende verbouwing, van plan om een nieuwbouw te zetten of is het tijd voor een badkamerrenovatie? Dan moet je gaan nadenken welke nieuwe vloer je in de badkamer wilt. Welke soorten badkamervloeren zijn er, wat zijn de voor- en nadelen en wat kost zoal een nieuwe vloer in de badkamer?

In dit artikel zetten wij de verschillende soorten badkamervloeren voor jou op een rij. Elke soort heeft zijn specifieke kenmerken. Zo kan je eenvoudig beslissen hoe je jouw badkamervloer wil laten vernieuwen of renoveren. Laat je inspireren! Meer informatie over vloeren in het algemeen vind je op onze pagina over vloeren.

De voorbereiding van de badkamervloer

Een badkamervloer leggen kan niet zomaar. De ondergrond moet goed voorbereid worden voor je begint met betegelen, dus is de kans groot dat je de oude vloer moet uitbreken. Vaak voer je eerst chapewerken uit om een stevige basis te creëren of moet je een scheve vloer egaliseren. En als je dan toch bezig bent, is dit hét moment om aan vloerisolatie te denken. Of misschien wel voor vloerverwarming. Het loont om op voorhand een lijst op te stellen van wat je allemaal onder je badkamervloer wil en moet leggen. Na de voorbereidende werken, kan je vloer gelegd worden.

Verschillende soorten badkamervloeren

1. Keramische of natuurstenen tegelvloer?


Een keramische tegelvloer is nog altijd de meest populaire vloer voor de badkamer. Sterk en gemakkelijk te onderhouden, want de populariteit verklaart. Een natuurstenen vloer kan ook, maar vraagt wat meer aandacht. Natuursteen is uit zichzelf poreus en is daardoor gevoeliger aan het klimaat in een badkamer. Kalkaanslag is moeilijker te verwijderen dan bij een keramische vloer. Een natuurstenen vloer moet daarom zeer goed behandeld worden als je die kiest voor jouw badkamer.

2. Keramisch parket

Voor parket kiezen als badkamervloer is geen vanzelfsprekende keuze. Parket is zeer stijlvol, maar niet echt geschikt voor badkamers. Een alternatief kan keramisch parket zijn. Dat heeft de look en feel van parket, maar bestaat uit keramische tegels. Het is net alsof er een badkamervloer in hout ligt.

Parketvloer Badkamer

3. Cementtegels

Cementtegels zijn te vergelijken met de oude tegels in kleurrijke patronen. Ze zijn vaak dikker en kleiner dan keramische tegels en worden ook wel Portugese tegels genoemd. Ze geven je badkamervloer een retro toets. Cementtegels zijn meer poreus dan keramische tegels, want wil zeggen dat ze gevoeliger zijn aan vocht en vuil. Dat kan je oplossing door de tegels te behandelen met een product dat beschermt tegen water en vocht, zodat ze wel geschikt zijn voor jouw badkamer. Vraag bij de vloerder advies over de kwaliteit van de tegels. Tegels met een harde toplaag gaan na verloop van tijd een beetje glanzen. Bij een zachtere toplaag worden de tegels doffer bij intens gebruik.

4. Laminaat

Laminaat is zeer geschikt voor de badkamer. Met laminaat kun je ook heel wat stijlen creëren: van modern strak tot landelijk en klassiek. De prijs van een laminaat badkamervloer ligt gelukkig vrij laag. Als je een goedkope badkamervloer zoekt, dat is dit een goede optie.

5. Hout

Een houten vloer in de badkamer kan, maar het hout moet grondig behandeld zijn tegen vocht. Hout zet namelijk uit wanneer het met vocht of water in aanraking komt. Een goede installateur van een houten vloer in de badkamer voorziet 'zetvoegen' zodat het hout kan uitzetten zonder dat het vervormt. Vraag zeker advies van een installateur als je kiest voor houten vloeren jouw badkamer.

6. Kurk

Een kurkvloer lijkt een vreemde optie, maar vind je steeds vaker terug in badkamers. Dit type kurk is speciaal geselecteerd voor badkamers. Kurkvloer komt voor in verschillende opties. Ofwel kies je een badkamervloer in de vorm van tegels die gelijmd worden. Andere optie is een kurklaminaat, ook bekend als klikvloeren. Kurk is een alternatieve badkamervloer, ecologisch verantwoord en duurzaam. Het is heel aangenaam voor de badkamer omdat het warm aanvoelt aan de voeten.

Vloerder legt kurkvloer

7. Vinylvloer

Een vinylvloer, ook wel badkamervloer in pvc genoemd, is zeer sterk en bestand tegen vuil en vocht. Daardoor is het zeer hygiënische en perfect voor de badkamer. Vinylvloeren zijn krasbestendig en hebben de eigenschap om geluid te dempen. Het onderhoud van een badkamervloer in vinyl vraagt weinig moeite.

8. Gietvloer

Een gietvloer wordt - nogal letterlijk - gegoten. Het resultaat is een naadloze vloer met een strakke en moderne uitstraling. Net omdat de vloer naadloos is, is dit een volledig waterdichte vloer voor de badkamer. Het is een zeer hygiënische vloer omdat er zich geen vuil of bacteriën kunnen nestelen in voegen. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen boven elkaar. De bovenste laag kan zodanig behandeld worden dat je een antislip vloer in de badkamer krijgt. Dit is zeker geen overbodige luxe in een badkamer.

9. Betonvloer

Een betonvloer is in principe ook een gegoten vloer. De lagen zijn anders opgebouwd. Enkel het bovenste laagje is van beton. Om aan beton een strakke look te geven, wordt het beton gepolierd. De toplaag wordt glanzend gemaakt en verstevigd. Of je laat je betonvloer polijsten. Hierbij wordt een klein laagje afgeschuurd. Het resultaat is een gespikkelde vloer.

Een badkamer vloer leggen: zelf doen of laten leggen?

Misschien ben jij wel heel handig, maar een badkamer vloer leggen laat je best doen door een ervaren vloerder. Hij kan jou niet alleen raad geven over de keuze van je vloer, maar hij zal je ook advies geven rond vloerverwarming en vloerisolatie. Hij bekijkt samen met jou de situatie bij jou thuis en baseert zich daarop om zijn prijs te geven en de werken te plannen. Door met een ervaren vloerder te werken, krijg je vaak ook kortingen op de materialen die je nodig hebt voor je vloer. De vloerder krijgt zelf gunstige prijzen bij zijn leveranciers en hij laat jou hier mee van profiteren.

Hoe zoek je een goede vloerder?

Er bestaan veel vloerders. Maar hoe zoek jij nu de meest competente vloerder die dan ook nog eens vrij is op het moment dat jij je vloer wilt leggen? Bij Casius.be vind je vloerders in jouw buurt. Jij plaatst je project op de website en je vraag wordt doorgestuurd aan maximaal 3 vloerders in jouw regio. Je krijgt offertes voor je badkamervloer die je dan kunt vergelijken. Al de vloerders die bij Casius aangesloten zijn, worden gescreend op hun kennis, vakmanschap en ervaring. Daardoor krijg jij alleen vloerders die degelijk werk afleveren. Jij kiest voor je badkamervloer diegene uit die jou het beste uitkomt. Dit is een zeer gemakkelijke en efficiënte manier om een vloerder te zoeken. Vraag offertes via Casius.be en je hoeft zelf niet te gaan zoeken naar professionele installateurs van badkamervloeren.

Je vloer als deel van je (ver)bouwproject

Als je je badkamervloer vernieuwt of je wilt een nieuwe vloer leggen, dan komen er waarschijnlijk ook nog andere werken bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan verwarming, elektriciteit en uiteraard ook aan een installateur van je badkamer zelf: badkamermeubelen, loodgieterij... Ook hiervoor zal je vaklui willen aanspreken. Deze vind je eveneens bij Casius. Zowel voor je vloer als voor je andere werkzaamheden werk je met degelijke vaklui die je project tot een succes maken. Zo wordt je verbouwing of nieuwbouw een plezier en kun je binnenkort genieten van de badkamer van je dromen! 

Offertes vloerwerken aanvragen

Recente aanvragen voor vloerwerken

donderdag 21 september 2023

Vloer met anhydriet chape

Vloer opbouwen met 5 cm 65m2. Het gaat om een appartement op het 3e verdiep


Vloerwerken Aalst
woensdag 20 september 2023

Laminaat terug herleggen in een kleine omgeving wegens vochtschade

Onze laminaat heeft vochtschade op gelopen wegens onze wasmachine dat heeft gelekt . En we de vloer is nu aan het zweven. En aan loskomen van elkaar . We hebben hier nog nieuwe laminaat die daar dan vervangen kan worden. Als het kan via mail


Vloerwerken Turnhout
dinsdag 19 september 2023

Chapewerken

Sneldrogende chape voor basis om nadien een gietvloer op te plaatsen. Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 16 Wat is de gewenste dikte van de chape?: 6cm Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Ekeren (Antwerpen)
Offertes aanvragen