Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Lichtstraat

Lichtstraat

Lichtstraat

Meer lichtinval door een lichtstraat te plaatsen?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier.

Lichtstraat laten plaatsen?

Een lichtstraat bestaat uit een frame waar meerdere kleine of grote ramen in zijn verwerkt. Op het frame kan je je inspiratie de vrije loop laten: Hout, kunststof of aluminium ... 't Is allemaal mogelijk. Glas blijft natuurlijk glas, maar ook hier heb je een uitgebreid aanbod. Zonwerend glas om voor koelte te zorgen, veiligheidsglas voor extra stevigheid of hoogrendementsglas voor een betere isolatie.

Lichtstraten kunnen het verschil maken in een ruimte die er anders kaal en donker uit ziet. Een visuele plus is leuk, maar het grootste voordeel blijft de enorme lichtinval en de extra ruimte die je lijkt te creëren. Pijnpunt is de prijs: lichtstraten zijn duurder dan dakramen.

Lichstraat living

Prijs van een lichtstraat?

De kosten voor het plaatsen van een lichtstraat zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het materiaal, het type glas en de montagekosten zijn de belangrijkste. Gemiddeld mag je rekenen op een bedrag tussen de € 2.000 en € 5.000.

Gratis offertes aanvragen

Vergelijkbare opdrachten

maandag 29 maart 2021

Dak vernieuwen

Het dak is buitendaks geïsoleerd geweest en er zit een lichtstraat in de nok. Er is een meneurite onderdak. Graag een nieuwe onderdak hebben + isolatie die voldoet aan de norm R = of >4,5 : ik denk dat er best gewerkt wordt met kingspan (goed isoleert en weinig dikte) Voor de nieuwe pannen (Vlaamse of Boomse pan (bv. Koramic 401 of – nog beter- 451) Een nieuwe lichtstraat die open kan en kan verduisterd worden (het systeem nu is enkel glas) Ik wil graag dat de gyproc kan blijven hangen, zodat er geen meneuserite binnenzit + dat scheelt veel werk


Dakdekken en dakherstelling
donderdag 25 maart 2021

Vochtschade door ofwel afwerking/afsluiting lichtstraat

Vochtschade op muur aan tuinkant. Mogelijk door slechte afwerking/afsluiten van lichtstraat of van klein dakje van berging welke aan deze muur aansluit. Herstelling nodig om te garanderen dat de binnenmuur droog blijft. Indien mogelijk ook reparatie muur binnenin.


Vochtbehandeling
Offertes aanvragen