Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Airconditioning

Airco

Airco

Airco's zijn ideaal om de temperatuur in je woning te regelen. En voor wie even wat opzoekt, hoeft dat zelf niet zo heel veel te kosten.

Airco met of zonder buitenunit?

Vaste airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit heeft een opvallend voordeel: alles zit ineen en dus hoef je maar één onderdeel te installeren. De kosten voor installatie liggen dus lager dan bij een airco met buitenunit.

Geen buitenunit betekent wel dat de compressor mee in de woning hangt. Dit zorgt voor een extra geluidshinder. Gelukkig zijn de toestellen vandaag al een pak stiller, waardoor die geluidshinder goed meevalt.

Splitsysteem met buitenunit

Bij dit type wordt de compressor buiten het gebouw gemonteerd. Vrij vertaald betekent dit geen lawaaihinder meer binnen. Bij zo'n splitsysteem hangen enkel de koelbatterij en de ventilator binnen. Deze oplossing neemt minder plaats in en oogt op esthetisch vlak een pak gelikter.

Bij een airco met splitsysteem kan je verschillende binnenapparaten aansluiten op de buitenunit. Je kan dus via één systeem meerdere ruimtes koelen.

Mobiele airco

Ook bij mobiele toestellen kan je kiezen voor eentje met of zonder buitenunit. Een monoblock versie is het populairst omdat die gemakkelijk te gebruiken is. Mobiele airco's zijn goedkoper dan de vaste variant, maar zijn vaak minder efficiënt. Voor wie af en toe een airco nodig heeft, is dit een ideale investering.

Kijk ook eens naar het verbruik van het toestel dat je wil aankopen. Je kan dit zien op het energielabel. Basismodellen hebben meestal een energielabel A+. Duurdere systemen met een lagere impact hebben vaak A++ of zelfs A+++.

Gratis offertes aanvragen

Hoeveel kost een airco?

Het type airco waar je voor kiest is bepalend voor de prijs die je zal betalen. Vooral bij vaste airco's met buitenblok kan de prijs oplopen. Per buitenblok die je extra laat monteren, betaal je minimum €700.

Type airconditioning Richtprijs (incl. btw)
Vaste airco zonder buitenblok € 1.250 - € 2.500
Vaste airco met buitenblok € 1.500 - € 3.500
Mobiele airco € 300 - € 600
Offertes aanvragen