Hoe werkt het?

Onderhouden van verwarmingsinstallaties


Het onderhouden van verwarmingsinstallaties moet op een regelmatig tijdstip gebeuren. Een regelmatig onderhoud is nodig om energie te besparen en defecten te vermijden. Als je een verwarmingsketel of dergelijke regelmatig laat onderhouden zal dit ook de levensduur van jouw apparaat verlengen. Hiernaast is het tweejaarlijks onderhoud van centrale stooktoestellen wettelijk verplicht. Installaties op mazout moeten jaarlijks worden onderhoud en toestellen op gas om de twee jaar.

Of je nu een ketel op stookolie of gas hebt, een onderhoud moet altijd door een erkend vakman worden uitgevoerd. Bij een elektrische boiler of zonneboiler moet men ook regelmatig een onderhoud voorzien om een optimale werking te garanderen. Tijdens het onderhoud zal men onder andere de rookgasafvoer en de verbranding nakijken. Het ontkalken van een boiler wordt ook vaak tijdens een onderhoud gedaan.

Bij Casius beschikt elke installateur over de nodige ervaring en expertise om het onderhoud vakkundig uit te voeren. Het beste is om enkele offertes te vergelijken om een duidelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten en prijzen voor het onderhoud van jouw installatie.

Laat ons weten welke installatie men bij jou moet onderhouden en kies de beste offerte!

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor onderhoud:

Nazicht / Onderhoud / Keuring van ketel junkers

Junkers boiler type TOP22/175-3ZBS van 11j oud onderhouden. Moest al gebeurd zijn in dec. 2017 maar uit het oog verloren. Mogelijks zijn er enkele gebreken aan aangezien verwarming niet altijd op aangegeven temperatuur stopt met branden en buitentemperatuur niet altijd correct aangeeft. Error codes C6 en CC.

Onderhoud zonneboiler Hewalex

Zonneboiler merk Hewalex van ong. 8j onderhouden. Geen idee hoe oud de boiler is aangezien zij in november de woning hebben betrokken en de boiler reeds aanwezig was. Momenteel nog steeds warm water maar hij geeft wel een foutmelding ivm volumestroom en pomp.

Inzethaard verwijderen en klaarmaken voor pelletkachel

Verwijderen van inzethaard. Rookkanaal intuberen indien nodig. Opening van de haard dichtmetselen, zodat hier een pelletkachel geplaatst kan worden. Evt onderhoud aan schouwkap. De inzethaard is momenteel nog afgesloten met een metalen plaat. Ook onderaan, waar vermoedelijk een asbak zat, is een metalen plaat gemonteerd. Ook deze laatste zouden wij graag laten verwijderen en dichtmetselen. Woning met enkel gelijkvloers. Schouw werd net gereinigd.

Onderhoud chaffoteaux niagara c green

Gaswandketel Chaffoteaux Type Niagra C Green 2-jaarlijks onderhouden. Ketel is ong. 7j oud.

Onderhoud ferolli verwarmingsketel

2 jaarlijks laat ik mijn brander nakijken. Laatste nazicht dateert van 2018. Graag doe ik daarvoor nu op jullie beroep.

Onderhoud en ontkalken van een boiler

Het onderhoud en het ontkalken van een bulex boiler op het 2de verdiep.

Controle van elektrische boiler

Elektrische boiler: tweejaarlijks onderhoud.

Onderhouden gasketel acv

Graag een onderhoud van de ACV ketel vanaf september 2020. De woning is van 2010.