Hoe werkt het?

Informatie en prijzen warmtepompen


Een warmtepomp wint steeds meer aan populariteit. Het concept bij dit soort verwarming is dat men bij natuurlijke warmtebronnen warmte gaat onttrekken. Deze warmte wordt omgezet in warm water voor gebruik in de woning. Er zijn verschillende types warmtepompen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld over een grote tuinoppervlakte beschikt is het aangeraden om een grond-water warmtepomp te plaatsen. Liever een kleinere installatie? Dan is een lucht-lucht warmtepomp aangeraden.

Het plaatsen van een warmtepomp is geen te onderschatten investering. Dit soort verwarming zal je altijd op een langere termijn moeten terugverdienen. Zelfs bij de kleinere installaties moet je aan een terugverdientermijn van minstens 10 jaar denken. Bij de duurdere warmtepompen mag je op minstens 15 jaar rekenen. Hieronder kan je een korte richtprijs per type warmtepomp terugvinden.

Lucht-lucht warmtepomp   : € 4000 - € 8000
Lucht-water warmtepomp  : € 10 000 - € 15 000
Grond-water warmtepomp : € 13 000 - € 24 000
Water-water warmtepomp  : € 15 000 - € 20 000

Het is altijd aangeraden om meerdere offertes te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen en kosten voor het plaatsen van een warmtepomp. Bij Casius beschikt elke installateur over de nodige ervaring en expertise om jouw opdracht vakkundig uit te voeren.

Laat ons weten welk type warmtepomp jij wenst te plaatsen en kies de beste offerte!

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor warmtepomp:

Verwarming op gas vervangen door warmtepomp en binnenunits

Verwarming op gas vervangen door een warmtepomp en binnenunits. Het betreft een gelijkvloers van ong. 250m².

Plaatsen verwarmingsinstallatie

Ik wil mijn bestaande mazout vuren vervangen door een verwarmingsinstallatie of warmtepomp installatie.

Zonneboiler plaatsen voor zwembad op te warmen

Momenteel willen wij een zwembad plaatsen met warmtepomp. Om onze energie rekening te beperken, willen we een zonneboiler plaatsen om mee het zwembad te verwarmen. Het is een groot zwembad van 65 m³. Deze installatie zou komen op het dak van het tuinhuis achteraan in de tuin waar de pomp installatie van het zwembad komt. Ik veronderstel dat bij huiselijk gebruik van een zonneboiler er een opvangvat is voor het verwarmde water.

Zonneboiler plaatsen

We willen graag een zonneboiler plaatsen om het elektriciteitsverbruik te doen dalen. Een denkpiste is om ook een lus te leggen die verbonden is met de dubbele wand van onze pasteur (kaastobbe), om alvast de tobbe op een hogere temperatuur te brengen bij het pasteuriseren van de melk (gebeurt nu ook elektrisch). Daarnaast willen we bekijken of het eventueel interessant is om nog een tweede installatie te plaatsen op het (pannen)dak van onze woning, om daar het sanitair warm water al voor te verwarmen vooraleer het door onze warmtepomp verder op temperatuur gebracht wordt. De eerste installatie zou geplaatst moeten worden op golfplaten en in het Zuid - Westen.

Warmtepomp plaatsen

Graag zouden wij onze elektrische boiler willen laten vervangen door een warmtepomp boiler.

Plaatsing van een lucht-lucht warmtepomp en warmtepomp boiler

Installatie van een lucht-lucht warmtepomp met 5 binnenunits en een warmtepomp boiler voor sanitair water.

Vervangen verwarming door warmtepomp

Huidige situatie: Momenteel wordt de woning voor pakweg 98% verwarmd via de kachel op hout die aangesloten is op de centrale verwarming. Heel af en toe wordt de brander op stookolie opgezet, om het water sneller op temperatuur te brengen. Doorgaans is de watertemperatuur rond de 40-45°C. De overgedimensioneerde radiatoren zijn op de lage watertemeparuur voorzien. Het sanitair warm water wordt verwarmd door een elektrische boiler. Extra gegevens: • Totale oppervlakte woning: 160m² waarvan 80m² benedenverdieping, 80² bovenverdieping. De bovenverdieping wordt zelden verwarmd. • Huis ouder dan 140 jaar, geen spouwmuren, buitenmuren gelijkvloers niet geïsoleerd, bovenverdieping langs de binnenkant geïsoleerd, dak geïsoleerd en gelijkvloers plafonds 100% en vloer 50% geïsoleerd.

Nieuw verwarmingsysteem installeren

Graag vervangen wij binnenkort onze oude mazout ketel door een nieuw verwarmingsysteem, voorlopig denken we aan gascondensatie. Dit systeem dient voor CV en warm water en mag aangesloten worden op bestaande leidingen in ons huis. Het huis is ~180m² en voor 4 personen, telt 3 verdiepen, 2 badkamers, een 11-tal chauffages. Zonneboiler of een warmtepomp zijn ook mogelijkheden, maar we weten niet of dit opportuun is voor het huis.