Hoe werkt het?

Informatie en prijzen warmtepompen


Een warmtepomp wint steeds meer aan populariteit. Het concept bij dit soort verwarming is dat men bij natuurlijke warmtebronnen warmte gaat onttrekken. Deze warmte wordt omgezet in warm water voor gebruik in de woning. Er zijn verschillende types warmtepompen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld over een grote tuinoppervlakte beschikt is het aangeraden om een grond-water warmtepomp te plaatsen. Liever een kleinere installatie? Dan is een lucht-lucht warmtepomp aangeraden.

Het plaatsen van een warmtepomp is geen te onderschatten investering. Dit soort verwarming zal je altijd op een langere termijn moeten terugverdienen. Zelfs bij de kleinere installaties moet je aan een terugverdientermijn van minstens 10 jaar denken. Bij de duurdere warmtepompen mag je op minstens 15 jaar rekenen. Hieronder kan je een korte richtprijs per type warmtepomp terugvinden.

Lucht-lucht warmtepomp   : € 4000 - € 8000
Lucht-water warmtepomp  : € 10 000 - € 15 000
Grond-water warmtepomp : € 13 000 - € 24 000
Water-water warmtepomp  : € 15 000 - € 20 000

Het is altijd aangeraden om meerdere offertes te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen en kosten voor het plaatsen van een warmtepomp. Bij Casius beschikt elke installateur over de nodige ervaring en expertise om jouw opdracht vakkundig uit te voeren.

Laat ons weten welk type warmtepomp jij wenst te plaatsen en kies de beste offerte!

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor warmtepomp:

Installatie split unit airco/warmtepomp voor ruimte van 90 m2

Voor de installatie van een airco/wamtepomp met zowel koel als verwarmingsfunctie. De verwarmingsfunctie dient slechts als bijverwarming naast de al bestaande CV. De total ruimte (living + Keuken) bedraagt 90m2. De installatie kan direct tegen de buitenmuur worden bevestigd, electriciteitsaansluiting is in de nabijheid.

Warmtepomp plaatsen als vervanging voor mazoutketel

Ik zou mijn huidige mazoutketel willen vervangen door een warmtepomp. We zouden graag de huidige radiatoren behouden.

Lucht-lucht warmtepomp plaatsen om te koelen en te verwarmen

Ik had graag een lucht luchtwarmtepomp laten plaatsen. Dit voor zowel koeling als verwarming ruimtes. Momenteel gebruik ik aardgas. Het is voor 3 ruimtes van 22 m², 15 m² en 10 m².

Warmtepomp installeren

Voor verwarming van zwembad van 70 m². Warmtepomp kan op platdak boven technische ruimte van het zwembad staan.

Warmtepomp in goed geïsoleerde woning plaatsen

Warmtepomp te plaatsen in een bestaande woning. Er is vloer- en dakisolatie aanwezig net zoals nieuw geplaatste beglazing. Het zou zijn om de ruimtes te koelen en/of te verwarmen.

Lucht - lucht warmtepomp installeren

Ik heb een mazoutketel. Switchen naar warmtepomp of hybride warmtepomp. Woning van 1962. Alleen dakisolatie en dubbele glas. Geen muurisolatie. Standaard radiatoren. Het gaat over een renovatieproject. Halfopen bebouwing. Muurisolatie wordt nog geplaatst.

Lucht - lucht warmtepomp installeren

We gaan een nieuwbouw plaatsen met een zo laag mogelijk EPC. De warmtepomp gaat dienen voor de verwarming in huis + het verwarmen van het water. ( sanitair water ) Vrijstaand gebouw.

Hybride warmtepomp plaatsen

Ik heb momenteel een woning die door middel van een oude mazout ketel verwarmd wordt. Nu wil ik graag naar de toekomst toe iets met een hoger rendement en dat milieu vriendelijker is. Er is een aardgas aansluiting in de straat maar nog niet in huis. Ketel staat in de kelder. Woning. Oppervlakte : boven + beneden 200 m².Nu bezig met de isolatiewerken.