Hoe werkt het?

Informatie en prijzen warmtepompen


Een warmtepomp wint steeds meer aan populariteit. Het concept bij dit soort verwarming is dat men bij natuurlijke warmtebronnen warmte gaat onttrekken. Deze warmte wordt omgezet in warm water voor gebruik in de woning. Er zijn verschillende types warmtepompen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld over een grote tuinoppervlakte beschikt is het aangeraden om een grond-water warmtepomp te plaatsen. Liever een kleinere installatie? Dan is een lucht-lucht warmtepomp aangeraden.

Het plaatsen van een warmtepomp is geen te onderschatten investering. Dit soort verwarming zal je altijd op een langere termijn moeten terugverdienen. Zelfs bij de kleinere installaties moet je aan een terugverdientermijn van minstens 10 jaar denken. Bij de duurdere warmtepompen mag je op minstens 15 jaar rekenen. Hieronder kan je een korte richtprijs per type warmtepomp terugvinden.

Lucht-lucht warmtepomp   : € 4000 - € 8000
Lucht-water warmtepomp  : € 10 000 - € 15 000
Grond-water warmtepomp : € 13 000 - € 24 000
Water-water warmtepomp  : € 15 000 - € 20 000

Het is altijd aangeraden om meerdere offertes te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen en kosten voor het plaatsen van een warmtepomp. Bij Casius beschikt elke installateur over de nodige ervaring en expertise om jouw opdracht vakkundig uit te voeren.

Laat ons weten welk type warmtepomp jij wenst te plaatsen en kies de beste offerte!

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor warmtepomp:

Nieuw verwarmingsysteem installeren

Graag vervangen wij binnenkort onze oude mazout ketel door een nieuw verwarmingsysteem, voorlopig denken we aan gascondensatie. Dit systeem dient voor CV en warm water en mag aangesloten worden op bestaande leidingen in ons huis. Het huis is ~180m² en voor 4 personen, telt 3 verdiepen, 2 badkamers, een 11-tal chauffages. Zonneboiler of een warmtepomp zijn ook mogelijkheden, maar we weten niet of dit opportuun is voor het huis.

Boiler en warmtepomp vervangen

Onze huidige boiler en warmtepomp werken niet meer naar behoren, deze dienen vervangen te worden en verplaatst te worden naar de zolderruimte.

Plaatsing zonnepanelen en warmtepomp

Plaatsing zonnepanelen en een lucht lucht warmtepomp met roosters. Betreft een alléénstaande woning. Renovatie. Nu accumulatiekachels.

2 nieuwbouwwoningen loodgieterij en sanitair

We bouwen 2 HOB. Woningen winddicht eind november 19. We zouden aannemer om deze beide woningen te voorzien van warmtepomp lucht-water - vloerverwarming en alle sanitaire leidingen en toestellen.

Installatie split unit airco/warmtepomp voor ruimte van 90 m2

Voor de installatie van een airco/wamtepomp met zowel koel als verwarmingsfunctie. De verwarmingsfunctie dient slechts als bijverwarming naast de al bestaande CV. De total ruimte (living + Keuken) bedraagt 90m2. De installatie kan direct tegen de buitenmuur worden bevestigd, electriciteitsaansluiting is in de nabijheid.

Warmtepomp plaatsen als vervanging voor mazoutketel

Ik zou mijn huidige mazoutketel willen vervangen door een warmtepomp. We zouden graag de huidige radiatoren behouden.

Lucht-lucht warmtepomp plaatsen om te koelen en te verwarmen

Ik had graag een lucht luchtwarmtepomp laten plaatsen. Dit voor zowel koeling als verwarming ruimtes. Momenteel gebruik ik aardgas. Het is voor 3 ruimtes van 22 m², 15 m² en 10 m².

Warmtepomp installeren

Voor verwarming van zwembad van 70 m². Warmtepomp kan op platdak boven technische ruimte van het zwembad staan.