Hoe werkt het?

Informatie en prijzen warmtepompen


Een warmtepomp wint steeds meer aan populariteit. Het concept bij dit soort verwarming is dat men bij natuurlijke warmtebronnen warmte gaat onttrekken. Deze warmte wordt omgezet in warm water voor gebruik in de woning. Er zijn verschillende types warmtepompen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld over een grote tuinoppervlakte beschikt is het aangeraden om een grond-water warmtepomp te plaatsen. Liever een kleinere installatie? Dan is een lucht-lucht warmtepomp aangeraden.

Het plaatsen van een warmtepomp is geen te onderschatten investering. Dit soort verwarming zal je altijd op een langere termijn moeten terugverdienen. Zelfs bij de kleinere installaties moet je aan een terugverdientermijn van minstens 10 jaar denken. Bij de duurdere warmtepompen mag je op minstens 15 jaar rekenen. Hieronder kan je een korte richtprijs per type warmtepomp terugvinden.

Lucht-lucht warmtepomp   : € 4000 - € 8000
Lucht-water warmtepomp  : € 10 000 - € 15 000
Grond-water warmtepomp : € 13 000 - € 24 000
Water-water warmtepomp  : € 15 000 - € 20 000

Het is altijd aangeraden om meerdere offertes te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen en kosten voor het plaatsen van een warmtepomp. Bij Casius beschikt elke installateur over de nodige ervaring en expertise om jouw opdracht vakkundig uit te voeren.

Laat ons weten welk type warmtepomp jij wenst te plaatsen en kies de beste offerte!

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor warmtepomp:

Lucht - lucht warmtepomp te plaatsen

Vervangen van bestaande luchtverwarmingsketel door een hybride lucht-luchtsysteem. Verwarming op gas. Woning 20 jaar oud. Rijwoning.

Lucht - lucht warmtepomp installeren

Ik zou een lucht lucht installatie willen hebben voor een kleine ruimte badkamer en een open keuken living met oppervlakte van 32 m² het is voor een rijwoning.

Warmtepomp installeren in een nieuwe woning

Nieuwbouwwoning met houtskelet en vloerverwarming. De grote van de woning zal ongeveer 14m breed en 9m diep zijn, bestaande uit een beneden- en bovenverdieping. Verwarmen van een ruimte of gebouw, sanitair water verwarmen met een lucht - water warmtepomp.

Lucht - water warmtepomp plaatsen

Wij gaan onze vloer opnieuw doen, en plaatsen zelf nieuwe vloerverwarming, wij willen graag een warmtepomp om zowel sanitaire installaties en het huis te verwarmen.

Lucht - lucht warmtepomp plaatsen

Leveren en plaatsen van een warmtpomp lucht/lucht voor airco en verwarming : merk General, Type buitenunit MSAO30RIY4, Type binnenunits 3x ASD07RIY en 1x ASD12RIY. Woning bouwjaar 1998

Grond - water warmtepomp plaatsen

Enkele weken geleden 32 zonnepanelen op dak, daardoor voldoende elektriciteit voor een warmtepomp en voor benodige temperatuurverhoging voor sanitairwaterverwarming en eventueel verwarming. Grond - water warmtepomp. Nu gasverwarming.

Grond - water warmtepomp installeren

Bij de verbouwing zouden wij graag bekijken of het haalbaar is om een warmtepomp te plaatsen. We weten dat dit een investering is maar aangezien we alle verwarming en de vloeren gaan veranderen lijkt het ons aangewezen om wat te isoleren en vloerverwarming samen met een warmtepomp te plaatsen. Voor de vloerverwarming zouden we ongeveer 140m² vloer hiervan voorzien. Aangezien zowel vooraan als achteraan de woning een tuin hebben zou ik de boring voor de warmtepomp graag vooraan laten uitvoeren. Aansluiten op warm sanitair water, nieuwe verwarmingstoestellen plaatsen, nieuwe vloerverwarming plaatsen Vrijstaand gebouw

Lucht - water warmtepomp plaatsen voor binnenzwembad

Warmtepomp om binnenzwembad te verwarmen. Afmetingen 4m/9m/1,3m diep = 47m³. Bestaande installatie werkt met mazoutketel. Leidingen dienen afgekoppeld te worden en aangesloten op warmtepomp.