Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Toilet in badkamer

Toilet

Toilet

Toilet in de badkamer of toch apart? Hangtoilet of een klassiek staand toilet? En dan zijn er nog alle accessoires. Bij Casius vind je erkende vakmensen die je op weg helpen.

Welk toilet kies je?

Staand of hangend?

Voor wie het nog niet doorhad: hangende toiletten zijn populair. Redenen? Esthetisch ziet het er mooi uit. De toiletten lijken te zweven in de ruimte. Maar er zijn ook praktische voordelen. Bij het aanleggen van je vloer hoef je geen rekening te houden met het toilet. En wanneer je de badkamer of het toilet reinigt, kan je er rustig onder door dweilen.

Nadeel aan een hangend toilet zitten hem vooral in de afwerking van de afvoer en stortbak. Als je voordien een staand toilet had, is de afvoer in de vloer verwerkt. Bij een hangend toilet komt die, samen met de stortbak, in de muur te zitten. Om extra werk te vermijden kan het handiger zijn om opnieuw voor een staand toilet te kiezen.

Hangtoilet badkamer

Informeer bij jouw vakman over de opties om zuinig te spoelen. Kan je werken met een kleine spoeling of is er een booster beschikbaar om nog meer te besparen? En terwijl je toch bezig bent, pols even of je de hele boel niet op regenwater kan aansluiten.

Toiletmeubel dabei?

Badkamers hebben een beperkte oppervlakte en wie beslist om een aparte toiletruimte in te richten heeft nog minder plaats om mee te werken. Het kan dus wat denkwerk vergen om je toilet zo efficiënt mogelijk in te richten. Schrijnwerk op maat kan je hier bij helpen. Of wil je het ruimer trekken en alle meubels in de badkamer onder handen nemen?

Zit je nog met twijfel en zoek je raad bij iemand die er veel van weet? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij een erkende vakman uit jouw regio.

Wat kost een toilet?

De kostprijs van een toilet hangt af van wat er allemaal bij komt kijken. Hangend of niet? Toilet met remmechanisme? Extra meubel of tegels erbij? In de tabel hieronder vind je een richtprijs voor enkele veelvoorkomende werken.

Wat moet er gebeuren? Richtprijs
Toilet verwijderen € 50
Toilet monteren € 100 - € 150
Toilet aankopen € 200 - € 900
Vloertegels bij renovatie € 150

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten toilet

dinsdag 18 januari 2022

WC afvoerbuis vervangen

Ik zoek iemand die mij kan helpen het probleem te ontrafelen van mijn toiletbuis. Waarschijnlijk verstopt of we gaan ze moeten vernieuwen. Buis van 40 doormeter van electrisch toilet. 13 meter lang. Steekt door buis van 110. De buis steekt er 33 jaar in. Is een geribbelde buis. Heb laatst (december) verstopping gehad. Is door ontstoppingsdienst ontstopt maar er is geen garantie dat de buis volledig vrij is omdat de rioolrat er niet helemaal doorgaat. Volgens deze is het aangeraden om gewoon nieuwe buis te steken. Ik kan wel helpen. Bvb, trekkabel bevestigen aan buis en langs buiten uittrekken, nieuwe buis aan trekkabel bevestigen en langs binnen binnenhalen.


Loodgieterij Heist-op-den-Berg
woensdag 12 januari 2022

Waterschade herstellen

Na een lekonderzoek blijkt dat: 1. De sifon/verzamelputjes in de garage zijn lek. 2. De siliconen kitnaden van de douche zijn gescheurd. 3. (lucht) lek op de toiletafvoer We zoeken iemand om de schade te herstellen aan de grond en de muren


Loodgieterij Mortsel
maandag 27 december 2021

Vloerverwarming + badkamer installeren

Begin maart starten we de renovatie van onze nieuwe woning - gelijkvloers. Vloerverwarming - uitbreken van 100m² vloertegels tot op chape, isoleren, installeren van watergedragen, traditionele vloerverwarming en terug betegelen. Badkamer: 7.35m² - uitbreken van bestaande situatie (incl wandtegels, sanitair, bad), vernieuwen van waterleidingen, inloopdouche, nieuw badmeubel, vloer-en wand betegelen, toilet bijplaatsen, lavabomeubel.


Loodgieterij Leest
zondag 12 december 2021

Nieuw toilet plaatsen

Ik wens een nieuw toilet te plaatsen. Dit is ter vervanging van een bestaand toilet. GEEN hangtoilet en toilet nog niet aangekocht. Aan en afvoer ligt er dus al.


Loodgieterij Schellebelle
donderdag 09 december 2021

Vervangen keukenkraan + gootsteen

Ik wil graag mijn huidige keukenkraan en gootsteen vervangen door een zwarte kraan/gootsteen. Ook de kraan van het gastentoilet wil ik graag in zwart.


Loodgieterij Muizen (Mechelen)
vrijdag 03 december 2021

Nieuw toilet te plaatsen

Ik ben op zoek naar iemand voor de plaatsing van een nieuw toilet. Toilet nog niet aangekocht.


Loodgieterij Machelen (Vl-Br)
dinsdag 30 november 2021

Spoelbakken keuken vernieuwen + watertoevoer herstellen

In de keuken van een flat moeten 2 ronde spoelbakken worden vervangen door nieuwe (type Silgranit) en de lekkende watertoevoer van het toilet gerepareerd


Loodgieterij Gent
zaterdag 27 november 2021

Loodgieter nodig

Wij zijn op zoek naar een loodgieter voor het plaatsen van een handdouche in het toilet. De waterklep die gebruikt is om de wateraansluiting af te sluiten zit te strak dicht en kunnen we niet zelf openen en dit is naast een ingebouwd toilet met behangpapier erop. We hebben dus professionele hulp nodig om de kraan te openen en de handdouche te installeren zonder het behang te beschadigen. Toen ik het probeerde kwam de leiding zelf los maar de klep zelf ging niet open.


Loodgieterij Antwerpen
vrijdag 12 november 2021

Leidingen nakijken / herstellen

Op zoek naar een vakman die op zoek gaat naar de oorzaak van de geurhinder in de woning. Is een rijhuis van 3 verdiepingen en de geur zit op alle verdiepen (badkamer op derde, badkamer op eerste verdieping en toilet op gelijkvloers + aan waskot in kelder)


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
woensdag 10 november 2021

Toilet vervangen

Een oud bestaand toilet moet vervangen worden. Dit bevindt zich op het 2de verdiep. Het staat er al minimum 20 jaar en de spoelbak en afdichtingsring lekken.


Loodgieterij Mechelen
dinsdag 21 september 2021

Renovatie: sanitair en verwarming uitbreiden + nieuw installeren

Voor een renovatieproject zijn wij op zoek naar iemand die kan sanitair plaatsen. Het gaat over een het plaatsen van leidingen op bestaande leidingstelsel, plaatsen van toilet en het installeren van lavabo en douche. Verder is er een verwarming nodig: vloerverwarming. Het gaat om een uitbreiding 80 m² waar nog niets voorzien in. In het hoofdgebouw moet ook nog verwarming worden voorzien. Plannen van de woning beschikbaar.


Loodgieterij Poperinge
woensdag 08 september 2021

Aanpassen leiding

Aanpassing van bestaande leidingen/aansluiting voor ander sanitair. Douche en toilet.


Loodgieterij Strombeek-Bever
donderdag 26 augustus 2021

Sluit het oude afvoersysteem af en sluit aan op de stadsleidingen

Sluit het oude afvoersysteem (van het toilet) af en sluit aan op de stadsleidingen. Lengte circa 10 meter richting straat. Fermer l'ancien système d'égouttage (de la toilette) et raccorder au tuyaux de la ville. Longueur d' environ 10 mètres vers la rue.


Loodgieterij Menen
donderdag 19 augustus 2021

Herstellen afvoer dak en vervangen rubber toiletafvoer

Herstellen van aansluiting afvoerpijp op het terras 1ste verdieping. Vervangen van rubber rond toiletafvoer 2de verdieping.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
zondag 01 augustus 2021

Geberit spoelsysteem ontkalken

Het toilet (Geberit) blijft lopen. Vermoedelijk moet het spoelsysteem ontkalkt worden, of vervangen.


Loodgieterij Ottenburg
Offertes aanvragen