Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Plafond schilderen binnen

Plafond schilderen

Plafond schilderen

Het plafond een nieuwe look geven?
Informeer je en kies de beste schilder uit de buurt.

Plafond laten herschilderen?

Het plafond schilderen is een uitdaging. Vaak lastig te bereiken, dus loert een stijve nek altijd om de hoek en is stabiel en met een vaste hand schilderen niet altijd gemakkelijk. Neem het plafond als eerste onder handen wanneer je een kamer wil schilderen. Zelfs als je spatten maakt op de muren, kan je die later nog overschilderen.

Het is geen slecht idee om je interieur te beschermen voor je met schilderen start. Verwijder de gordijnen en ander meubilair en bedek de vloer met plastic om vlekken te voorkomen. Net als bij alle schilderwerken maak je eerst de muur glad en schoon. Eventuele oneffenheden kan je met een plamuurmes en plamuursel terug gladstrijken. Als de muur glad is, kan je de eerste laag verf aanbrengen..

Volgende werk: aanbrengen van de primer. Borstel die mooi uit over het hele plafond. Hierna kan je de andere lagen aanbrengen. Welke verf je kiest hangt af van het materiaal waaruit je plafond bestaat. De hoeken van het plafond verf je best met een borstel, voor de grotere oppervlaktes kan je een rol gebruiken. 

Wat is de prijs om een plafond te schilderen?

De kosten voor het schilderen van een plafond kunnen sterk variëren. Als een vakman alles voorziet, mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 15 à € 20 per vierkante meter. Die kan je drukken door zelf materiaal aan te kopen of voorbereidend werk te doen.

We deden al een drietal keer beroep op Casius en waren telkens heel tevreden. Snelle reactie op onze aanvraag en de geselecteerde vakmensen waren allemaal bekwaam, betrouwbaar en hielden zich aan de gemaakte afspraken. We zouden iedereen aanraden om van de diensten van Casius te gebruiken.

Frieda Ringoet

Vergelijk gratis offertes

Offertes aanvragen