Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Garagepoort van je woning schilderen

Garagepoort schilderen

Garagepoort schilderen

Is de garagepoort aan een opknapbeurt toe?
Met een aantal laagjes verf straalt deze weer als nieuw!

Kies de beste schilder voor jouw garagepoort!

Net als een voordeur of de omlijsting van je ramen beïnvloedt een garagepoort sterk het uitzicht van jouw woning. Jammer genoeg is een poort ook onderhevig aan wind en regen, dus kan het geen kwaad om ze goed te onderhouden. Het is moeilijk te bepalen wanneer je jouw poort opnieuw moet schilderen. Zoiets hangt af van het materiaal - zoals hout, pvc of metaal - en de weersomstandigheden.

Garagepoort in hout of pvc schilderen

Houten garagepoort schilderen

Hout is minder bestand tegen vorst, neerslag of felle zon en vraagt dus het meeste onderhoud. Een belangrijke factor is de beschermende olielaag. Heb je die niet, dan zal de poort vlugger verkleuren of vergrijzen. Start met het ontvetten van de poort om de primer beter te laten hechten. Eventuele gaatjes of beschadigingen werk je weg met houtpasta. Plak daarna alles goed af, breng de primer aan en schuur de poort bij wanneer alles droog is. Nadien is het tijd om de afwerkingslagen aan te brengen. Een schilder kiest voor matte afwerkingslagen of voor hoogglans. Na de primer zouden 2 afwerkingslagen voldoende moeten zijn.

Hoe werkt de dienst Casius?

Garagepoort in pvc schilderen

Pvc verbleekt door blootstelling aan de zon. Kies voor primer en grondlagen die goed hechten op pvc. Let er ook op dat de verf die je kiest geschikt is oppervlakten aan de buitenkant. Voor een poort in pvc zouden twee afwerkingslagen moeten volstaan.

Garagepoort in metaal of aluminium schilderen

Metaal is goed bestand tegen de weersomstandigheden, behalve tegen eentje: regen. Roestplekken zijn dus geen uitzondering. Behandel deze plekken eerst met schuurpapier of een schuurborstel. Als dit niet volstaat kan je een speciaal antiroestproduct gebruiken. Breng je nieuwe lagen aan, dan ga je ook voor roestvrije verf.

Gratis offertes vergelijken

Offertes aanvragen