Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel schilderen buiten

Gevel schilderen

Gevel schilderen

Tijd om de gevel efficiënt een nieuwe look te geven?
Laat hem schilderen door een professionele schilder uit de buurt.

Gevel laten schilderen?

Ah, de gevel van ons huis. Het eerste wat opvalt als je een straat binnenrijdt. Het uithangbordje van de woning. Afhankelijk van het materiaal heeft elke gevel zijn eigen schildermethode. Vaak zijn het grote oppervlaktes op hoge hoogtes en met lastige hoeken. Een serieuze opdracht waarvan je niet altijd weet hoe je eraan moet beginnen.

Ben je op zoek naar een erkende schilder om jouw gevel onder handen te nemen? Vraag gratis offertes aan en kom in contact met vakmensen uit je regio.

Wat is de prijs om een gevel te schilderen?

Het aantal lagen, de oppvervlakte en het uurloon van de schilder. Dit zijn de belangrijkste factoren die de totale kostprijs bepalen. Als je de werken laat doen door een professionele vakman betaal je gemiddeld € 25 - € 40 per vierkante meter.

Hoe schilder ik welke soort gevelbezetting?

Gevel in crepi schilderen

Een gevel is vaak bezet met een laag gevelpleister, beter gekend als crepi. 't Is een populaire bezetting omdat sommige varianten isolerend zijn en omdat ze gemakkelijk op andere materialen zijn aan te brengen. Als je vind dat jouw crepi vuil oogt of je wil je gevel een nieuwe look wil geven, kan je deze zonder veel voorbereidende werken een nieuwe laag verf geven. Belangrijk is dat de huidige laag crepi niet vuil of beschadigd is voor je gaat schilderen.

Acryl- en silicaatverf zijn twee populaire opties om crepi te schilderen. Kiezen staat vrij, maar een minerale gevel of eentje uit sierpleister behandel je best met een silicaatverf. Regen, zon en wind kunnen je gevel teisteren, dus kiest verf die duurzaam en vochtbestendig is.

Gevel in steenstrips schilderen

Er zijn twee redenen om een steenstrip te schilderen: de huidige verflaag is aangetast of je bent het uitzicht wat beu en je wil iets anders. Wat de reden ook is, zorg dat de steenstrips in goede staat zijn. Is dit niet het geval? Laat ze dan eerst herstellen door een goede vakman. Een gevelspecialist uit de buurt kan je hier vinden.

Reinig je gevel voor je begint te schilderen. Stoomreinigen, zandstralen of een chemische reiniging, de keuze is aan jou. Eerst breng je een voorbereidende laag aan die ervoor zorgt dat de afwerkingslagen optimaal kunnen hechten. Laat die minstens 4 uur drogen en breng daarna een afwerking aan in een kleur dat je mooi vindt.

Houten gevel schilderen

Geen zin om je gevel te bepleisteren, dan kan je voor hout kiezen. Ook hier zijn er specifieke verfsoorten per houtsoort. Het buitenschrijnwerk schuur je eerst even op en de gevel maak je best even schoon. Hierna is het tijd voor de primer en twee afwerkingslagen. Je kan tussen de verschillende lagen nog even opschuren, maar dit is geen vereiste.

Gevel uit baksteen schilderen

Wie deze pagina volledig las, weet het intussen wel: maak je muren proper voor je gaat schilderen. Laat dit voldoende drogen en plak ook meteen het terras, ramen en alles rondom goed af. Controleer het voegwerk en dan kan je erin vliegen. Een voorbereidende laag en 2 afwerkingslagen moeten volstaan.

227 Gevel Buiten Schilder Steiger

Gevelschilder gezocht?

Kies uit meerdere offertes van de beste vakmannen uit de regio.

Offertes aanvragen

Snel contact, prompte offertes van betrouwbare aannemers en een prima opvolging. Casius biedt tal van activiteiten aan op een transparant platform. Dank aan jullie dat jullie bestaan!

Oxana Lupan

Meer beoordelingen
Offertes aanvragen