Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting betonnen omheining met structuur

Afsluitingen in beton

Afsluitingen in beton

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Welke soorten betonnen afsluitingen zijn er?

Betonplaten

De gewone, standaard betonplaten gaan al een hele tijd mee. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je wat onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen.

Afsluiting Beton omheining zonder structuur

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief.

Afsluiting betonnen omheining met structuur

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Wat is de prijs van een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type afsluiting in beton Richtprijs per lopende meter inclusief montage
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

Offertes betonnen afsluiting aanvragen

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten

maandag 19 oktober 2020

Afsluitingen met betonnen platen plaatsen

Ik zou graag een afsluiting laten plaatsen. Ongeveer 30 lopende meter en 1.60m hoog Liefst een betonnen afsluiting.


Tuinaanleg en -onderhoud
zaterdag 17 oktober 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Uitvoeren van een gelijkaardige schutting tussen twee percelen waar zelfde betonuitvoering is geplaats. D.w.z.betonplaat 200x30x50 in tussensteun waarin paal/draad kan geplaatst worden. Uitvoering zoals beide buren. + Een zandbak moet ook geplaatst worden, deze moet 4x4m zijn. De totaallengte die geplaatst moet worden is 18meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
vrijdag 16 oktober 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Er moet 17 meter omheining van 2,00m hoogte in anthracietkleur geplaatst worden.


Tuinaanleg en -onderhoud
zaterdag 10 oktober 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Er moet een omheining van ongeveer 45lm met dubbele poort geplaatst worden. We hadden gedacht aan gladde beton of 3D-panelen met doek.


Tuinaanleg en -onderhoud
vrijdag 09 oktober 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Er moet ongeveer 25 meter betonnen afsluiting geplaatst worden. Dit moet 1.80m hoog zijn. De totaallengte die geplaatst moet worden is ongeveer 25-30meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
donderdag 08 oktober 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Het gaat om 10m met hoogte van 2,5m. Eén zijde sluit aan bij bakstenen scheidingsmuur - Betonplaten zonder structuur (egale betonlook)


Tuinaanleg en -onderhoud
woensdag 07 oktober 2020

Composiet tuinafsluiting plaatsen

een afsluiting 'Systeem WPC Classic Antracietgrijs.De stijlen in de grond en een betonnen plaat onderaan.De opstelling is in L vorm waarbij de ene zijde +_ 15,9 m is en de korte zijde +_ 3,7m. Momenteel staan er nog sparren in de tuin, ik zal deze zelf weghalen. In totaal moet er een 19m geplaatst worden.


Tuinaanleg en -onderhoud
Offertes aanvragen