Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting betonnen omheining met structuur

Afsluitingen in beton

Afsluitingen in beton

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Welke soorten betonnen afsluitingen zijn er?

Betonplaten

De gewone, standaard betonplaten gaan al een hele tijd mee. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je wat onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen.

Afsluiting Beton omheining zonder structuur

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief.

Afsluiting betonnen omheining met structuur

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Wat is de prijs van een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type afsluiting in beton Richtprijs per lopende meter inclusief montage
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

Offertes betonnen afsluiting aanvragen

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten

zaterdag 26 september 2020

Betonnen afsluiting plaatsen met structuur enkelzijdig

Ongeveer 5 lopende meter betonplaten met rotsstructuur plaatsen. 2,40 meter hoog. Oude platen en palen verwijderen.


Tuinaanleg en -onderhoud
vrijdag 25 september 2020

Herstellen bestaande betonnen afsluiting

Herstelling bestaande betonnen afsluiting,er zijn meerdere malen en platen gebroken.. In totaal is de omheining 65m lang maar de beschadigde malen en platen is 20meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
donderdag 24 september 2020

Betonnen afsluiting zetten

Betonnen tuinafscheiding met Romeinse cottage steenstructuur in gebroken wit. 1 rechte zijde van 2m hoog en 19m lang. Staat geen haag of afsluiting nu.


Tuinaanleg en -onderhoud
donderdag 24 september 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Sparren weghalen en ongeveer 35 meters omheining plaatsen. Materiaal: beton of composiet. Als het betonnen platen zijn is een motief aan beide kanten mogelijk? Onderaan een boordsteen en daar bovenop 1, 8 meter. In totaal mag het dus ongeveer 2 meter zijn.


Tuinaanleg en -onderhoud
vrijdag 18 september 2020

Houten afsluiting plaatsen

Afscheiding van ca. 25 lopende meter met houten tuinschermen, graag plaatsing met houten palen. Graag met of zonder betonnen onderwand (daar mag de vakman voorbeelden van tonen). Ik heb interesse in: tuinschermen of plankenwand in geïmpregneerd hout, tuinschermen of plankenwand in Europees hout (eik, kastanje, wilg).


Tuinaanleg en -onderhoud
donderdag 17 september 2020

Houten afsluiting plaatsen

Een afsluiting van 32 lopende meter in blokhutplanken met betonnen plint.


Tuinaanleg en -onderhoud
woensdag 16 september 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Vervanging van bestaande betonnen afsluiting. Lengte is 16 meter en is zeer vlot bereikbaar gezien nr. 22-24 daar garages hebben met een grote open plaats. Hoogte op 2 meter. (de mogelijkheid zit er ook nog in dat hier een deur zou inkomen.). We twijfelen tussen egale beton en houtlook beton.


Tuinaanleg en -onderhoud
Offertes vergelijken