Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting betonnen omheining met structuur

Afsluitingen in beton

Afsluitingen in beton

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Welke soorten betonnen afsluitingen zijn er?

Betonplaten

De gewone, standaard betonplaten gaan al een hele tijd mee. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je wat onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen.

Afsluiting Beton omheining zonder structuur

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief.

Afsluiting betonnen omheining met structuur

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Wat is de prijs van een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type afsluiting in beton Richtprijs per lopende meter inclusief montage
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

Offertes betonnen afsluiting aanvragen

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten

maandag 01 maart 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een houten tuinafsluiting met horizontale planken van 25m x 2.00 meter. Het is een gezamenlijke tuinafsluiting. Graag soort houten planken met betonnen onderplaat in de beton schuiven. We breken zelf de huidige tuinafsluiting af.


Tuinaanleg en -onderhoud
zaterdag 27 februari 2021

Betonnen tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonnen tuinafsluiting willen plaatsen. De afsluiting die geplaatst moet worden is ongeveer 23.4 lopende meter en dan een hoek van 2.7m. Ik zou eventueel de materialen aankopen bij de vakman en zelf de plaatsing voorzien.


Tuinaanleg en -onderhoud
zaterdag 27 februari 2021

Betonnen afsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonnen afsluiting willen plaatsen waarbij ik tussen de betonpalen graag houten panelen zou hebben. De totaallengte die geplaatst moet worden is minder dan 10 meter. De tuin is tevens makkelijk te bereiken door de vakman.


Tuinaanleg en -onderhoud
zaterdag 27 februari 2021

Betonnen tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonnen tuinafsluiting willen plaatsen. De totaallengte die geplaatst moet worden is 22 meter met een hoogte van 2 meter. De tuin is tevens makkelijk te bereiken door de vakman.


Tuinaanleg en -onderhoud
dinsdag 23 februari 2021

Houten afsluiting plaatsen

Er staat nu een betonnen muur waarvan de achterkant al eens is losgekomen, dit hebben ze het terug gemetseld maar graag zouden we toch een houten tuinafsluiting willen plaatsen. Qua hootsoort zou ik graag de verschillende opties bespreken met de vakman, de totaallengte die geplaatst moet worden is minder dan 10 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
dinsdag 16 februari 2021

Betonnen afsluiting plaatsen langs tuin

De betonnen tuinafsluiting dient vooraan aan het huis laag te beginnen en oplopend naar de achtertuin. De totaallengte die geplaatst moet worden is ongeveer 30-40 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
dinsdag 16 februari 2021

Betonnen afsluiting plaatsen

Ik zou graag een nieuwe betonnen tuinafsluiting willen plaatsen, momenteel staat er al een betonnen afsluiting maar deze zouden we zelf uitbreken. Ik heb interesse in betonplaten zonder structuur maar dit wil ik uiteraard nog bespreken met de vakman. De totaallengte die geplaatst moet worden is ongeveer 5-10 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
Offertes aanvragen