Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting betonnen omheining met structuur

Afsluitingen in beton

Afsluitingen in beton

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Welke soorten betonnen afsluitingen zijn er?

Betonplaten

De gewone, standaard betonplaten gaan al een hele tijd mee. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je wat onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen.

Afsluiting Beton omheining zonder structuur

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief.

Afsluiting betonnen omheining met structuur

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Wat is de prijs van een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type afsluiting in beton Richtprijs per lopende meter inclusief montage
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

Offertes betonnen afsluiting aanvragen

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten

donderdag 10 juni 2021

Recupereren authentieke klinkers 1950 + betonnen L-profielen plaatsen

Ter afscheiding van trottoir en voortuin (niveauverschil 30/40 cm hoger), wil ik betonnen L-profielen plaatsen + daarbovenop een draadafsluiting .Breedte: +/- 10 meter. Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat mijn grond niet verder weg/schuin zakt, richting voetpad en ik probleemloos gras kan maaien. Bijkomende wens ik ook de oprit te laten heraanleggen, met recuperatie van huidige klinkers. het huis dateert van 1950 en toen waren er typische grote geel gebakken klinkers gebruikt (15 à 20 cm), maar deze zijn los gelegd. Ondertussen ligt dat al schots en scheef en wil ik het laten rechttrekken en in stabilisé laten 'verankeren'. De tegels zou ik zelf al uithalen en stuk voor stuk proper maken zodat de vakman ze vlot kan herbruiken.


Tuinaanleg en -onderhoud Neerlinter
maandag 07 juni 2021

Afsluiten voortuin - combi van draad- en betonpanelen - 50 m

Op zoek naar een tuinaannemer die de klimophaag kan verwijderen en vervangen door betonnen afsluiting (+/- 19 m). Opgelet, de klimop zit helemaal geweven in een afspanning, dus klimop én afspanning te verwijderen :D Voor de resterende afstand (+/- 27 m) graag draadafsluiting/gaas te plaatsen. Werken in de voortuin, dus makkelijk toegankelijk.


Tuinaanleg en -onderhoud Steenokkerzeel
maandag 07 juni 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag mijn tuin willen omkaderen met betonnen platen de pijlers bestaan reeds enkel de tussen platen ontbreken er is nu draad voorzien die het onkruid en de wildgroei tegen houden van bijliggende buurtuinen zodoende ik afgezonderd zit de tuin is in een verbouwde omgeving ( huis naast huis) verder wil ik ook licht laten renoveren in de tuin. Het is ongeveer 8m + 7m.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoboken (Antwerpen)
maandag 31 mei 2021

Vervangen betonnen tuinschutting door composiet - 12m

Graag willen we de bestaande afsluiting laten verwijderen (betonpanelen) en vervangen door een tuinschutting in composiet. Afstand is een 12-tal meter. We wensen advies en de vergelijking qua voor- en nadelen in vergelijking met een uitvoering in houten tuinpanelen, liefst onderhoudsvriendelijk. Om de tuin te bereiken moet er door de woning gegaan worden, dit kan via de garage, maar er is wel een smalle doorgang waarlangs het moet.


Tuinaanleg en -onderhoud Borsbeek (Antwerpen)
maandag 31 mei 2021

Beton tuinafsluiting zetten

Het gaat om 55 meter aan betonnen afsluiten, waarvan reeds de structuur staat. De vorige eigenaars van het huis hadden reeds betonnen palen met onderaan 1 betonnen plaat en daarboven hout. wij hadden dat hout graag zien veranderen in beton met een hout of steen structuur. Het gaat in totaal om 31 panelen met over het algemeen dezelfde maten. Er zijn wel een paar kortere buitenmaten voor enkele panelen. in de hoogte moet er 2m opgevuld worden met betonpanelen.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
maandag 31 mei 2021

Draadafsluiting plaatsen

Ik zou graag een draadafsluiting plaatsen + bestaande betonnen paal, plaat en draad afsluiting. In de putten die dienen gemaakt zit wel op sommige plaatsen stenen tussen de grond Het is ongeveer een 20 lopende meter


Tuinaanleg en -onderhoud Hillegem
dinsdag 25 mei 2021

Betonnen of houten omheining plaatsen

Betonnen omheining plaatsen in onze tuin. Het gaat om een 30tal meter in L-vorm en een hoogte van 1m80. Voorkeur dus voor een afsluiting in beton maar andere opties zoals hout of composiet mogen eventueel ook. Oude omheining halen we zelf weg.


Tuinaanleg en -onderhoud Wervik
Offertes aanvragen