Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Afsluiting betonnen omheining met structuur

Afsluitingen in beton

Afsluitingen in beton

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw nieuwe afsluiting in beton.

Welke soorten betonnen afsluitingen zijn er?

Betonplaten

De gewone, standaard betonplaten gaan al een hele tijd mee. Betonplaten zijn relatief goedkoop en behoorlijk onderhoudsvriendelijk. Het enige wat je moet doen is ze af en toe reinigen met een hogedrukreiniger. Zo behoudt de omheining die klassieke grijze kleur. Doe je dit niet, dan kunnen de platen bruin of groen uitslaan door mosvorming.

Om je wat onderhoudswerk te besparen, kan je de platen om de paar jaar inwrijven met een product tegen vocht en vuil. Ben je de kleur beu, dan kan je ze altijd schilderen.

Afsluiting Beton omheining zonder structuur

Betonplaten met structuur

Een variant op de platen hierboven zijn betonplaten met structuur. Op vlak van stevigheid zijn ze identiek aan standaard platen, maar hier kan je een motief of reliëfstructuur kiezen. Populairste opties zijn de houtnerf- en keienstructuur. Een gedetailleerd reliëf of een leuk motief betekent extra werk, dus zijn betonplaten met structuur iets duurder dan het klassieke alternatief.

Afsluiting betonnen omheining met structuur

Beton in combinatie met hout

Een houten afsluiting combineren met beton palen is misschien wel de populairste optie. De warme houtlook in combinatie met het grijze beton levert mooie resultaten op. Let wel: de combinatie hout met beton is iets minder stevig dan afsluitingen die helemaal uit beton zijn opgebouwd. Je kan dit oplossen door net als bij een draadafsluiting onderaan een betonplaat te steken. De afsluiting wordt een pak robuuster en de houten platen komen niet in contact met de grond. Zo vermijd je dat het hout rot door vocht of grondwater. De kostprijs van deze tuinomheining is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

 

Afsluiting met betonpalen en hout

Wat is de prijs van een betonnen afsluiting?

In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen per type. De prijzen zijn per lopende meter en inclusief montage.

Type afsluiting in beton Richtprijs per lopende meter inclusief montage
Betonplaten € 40 - € 60
Betonplaten met structuur € 90 - € 110
Beton in combinatie met hout € 60 - € 120

Offertes betonnen afsluiting aanvragen

Ik deed een aanvraag voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met 3 vakmannen en snel offertes kunnen vergelijken. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten

zondag 22 november 2020

Tuinafsluiting zetten

Ik wil graag een betonnen / draad/ composieten /... afsluiting laten plaatsen. Materiaal moeten we nog kiezen. Tuin is 52 lang en 20 breed. Te bekijken hoeveel we juist gaan afsluiten. Er staat momenteel een haag die we zullen verwijderen.


Tuinaanleg en -onderhoud
donderdag 19 november 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Plaatsing voor kunststof en betonuitvoering met steenstructuur voor een lengte van 25,5 meter met een hoogte 1,80 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
maandag 16 november 2020

Draadafsluiting van 50 meter plaatsen

Afsluiten van een tuin zodat de hond er vrij in kan rennen, twee rechte stukken van 25 meter. Liefst een draadafsluiting met betonnen onderplaat. Eventueel achteraan een poortje plaatsen.


Tuinaanleg en -onderhoud
maandag 16 november 2020

Houten afsluiting plaatsen

Ik wil graag een houten afsluiting laten plaatsen. + betonnen onderplaat Die zou ongeveer 35 lopende meter. Momenteel staan er nog "bomen" maar die moeten nog weggehaald worden. De vakmannen mogen dit ook doen .


Tuinaanleg en -onderhoud
zondag 15 november 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Ik had graag een omheining laten plaatsen 30 lopende meter op grens met buur, makkelijk bereikbaar. Liefst betonplaten met structuur (houtlook, stenen,...)


Tuinaanleg en -onderhoud
vrijdag 13 november 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Wegnemen en afvoeren van de bestaande draadafsluiting waarvan de helft begroeid is met hedera. Daar zou een nieuwe in de plaats moeten komen. Liefst betonnen afsluiting met structuur aan 1 kant. Ongeveer een 50 lopende meter


Tuinaanleg en -onderhoud
vrijdag 13 november 2020

Betonnen afsluiting plaatsen

Onze betonnen tuinafsluiting moet vernieuwd worden. De totaallengte die vernieuwd moet worden is ongeveer 70lopende meter. De oude omheining mag ook weggehaald worden door de vakman.


Tuinaanleg en -onderhoud
Offertes aanvragen