Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Steenkorven omheining rond tuin

Afsluiting in steenkorven

Afsluiting in steenkorven

Informatie, prijzen en offertes op maat van erkende hoveniers voor het plaatsen van een afsluiting in steenkorven.

Steenkorven: informatie, prijzen en offertes op maat!

Een afsluiting in steen- of schanskorven is een van de duurdere opties. In principe kan je deze metalen constructies opvullen met tal van verschillende materialen zoals schors of natuursteen. Keuze genoeg, maar keien blijven de onbetwiste nummer één. Steenkorven zijn onderhoudsvriendelijk en passen in elk type tuin.

Maatwerk en steen- of schanskorven gaan hand in hand. De lengte van de omheining, de opvulling van de korven of de palen die alles overeind houden. Je kan het allemaal afstemmen op het uitzicht van jouw tuin. Je kan gaan voor palen in zink of hout of je kan de korven vullen met boomschors of een combinatie van verschillende keien. Tegenwoordig worden schanskorven steeds vaker gebruikt om structuur in de tuin te brengen, bijvoorbeeld in combinatie met bloembakken, tuinpaden of terrassen.

Steenkorven afsluiting

Wat kosten steenkorven als afsluiting?

Reken voor het plaatsen van steenkorven toch al snel op € 120 - € 160 per lopende meter. Die prijs kan uiteraard sterk schommelen. Het type materiaal waarmee je de korven opvult is bepalend voor de totaalprijs. Dat betekent dat je de kostprijs zelf in de hand hebt. Kiezen voor het goedkoopste materiaal kan een mindere kwaliteit betekenen, dus let daarmee op.

Naast de de prijs van het materiaal bepaalt tarief van de vakman mee de prijs. Je kan proberen op arbeidskosten te besparen door zelf te korven te vullen

Offertes steenkorven aanvragen

Recente opdrachten

dinsdag 06 april 2021

Geluidswerende afsluiting plaatsen

Nieuwe afsluiting plaatsen die geluidswerend is. Steenkorven met breuksteen is een goede optie, maar andere geluidswerende alternatieven zijn ook mogelijk. Het gaat om een afstand van ongeveer 44 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud
maandag 05 april 2021

Steenkorven plaatsen

Het is een klein project en moet dienen voor plaatsing in de tuin achteraan het huis om waterbakken aan het zicht te onttrekken. De ondergrond is een chape van 25 à 30 cm belegd met getrommelde klinkers van 6 cm dik (4 formaten en gelegd in Romaans verband). De afmeting van de schanskorf moet zijn : L 3.10m x H 1.20. De vulling moet nog worden bepaald al hebben we een lichte voorkeur voor kokosscherven of stenen. Maar eigenlijk kan het nog alle kanten uit voor de vulling dit naargelang de voor-en nadelen ervan. De toegang tot de tuin is via de garagepoort en een deur van 0.81 cm breed.


Tuinaanleg en -onderhoud
maandag 05 april 2021

Steenkorven vervangen

Wij zouden onze steenkorven moeten laten herstellen of vervangen. LxHxB korf 1) 85 cm x 55 cm x 32 cm korf 2) 1,22 M x 55 cm x 32 cm 2 bakken in een L. Er is een heel stuk van die bak vervormd. De stenen die erin zaten zijn ook helemaal kapot.


Tuinaanleg en -onderhoud
maandag 05 april 2021

Steenkorven plaatsen

Graag zouden we steenkorven laten plaatsen voor het zicht tussen tuin en tuinkot. De afmeting is ongeveer 1,5m hoog en 2,5m breed. Als opvullingen willen we keien of stenen. De kleur voor de steenkorf constructie graag een metaalkleur (= verzinkt roestvrij metaal).


Tuinaanleg en -onderhoud

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Offertes aanvragen