Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Houten Terras Aanleggen (1) (1)

Houten terras

Houten terras

Hier kan je alle informatie terugvinden voor het aanleggen van een terras in hout. Dit van richtprijzen tot offertes op maat van vakmannen uit de regio.

Soorten, prijzen en offertes op maat voor een houten terras

De warme, natuurlijke uitstraling van hout maakt het een aantrekkelijke optie voor je nieuwe terras. Maar door het enorme aanbod zie je door het bos de bomen niet meer. Op deze pagina vind je een overzicht met de belangrijkste info.

Heb je liever advies van een erkende hovenier die bij jou langskomt? Gebruik onze gratis dienst en kies de offerte met de beste prijs-kwaliteit.

De verschillende soorten hout voor een terras

Tropisch hardhout

Tropisch hardhout is zeer stevig en gaat lang mee. In het algemeen zijn deze houtsoorten ook goed bestand tegen vocht en schimmels. Op ecologisch vlak scoren ze jammer genoeg een pak minder. Het hout komt van de andere kant van de wereld, terwijl er boomsoorten in Europa zijn van vergelijkbare kwaliteit. De populairste soorten tropisch hardhout zijn:

  • Ipé
  • Padouk
  • Bankirai
  • Merbau

Thermowood

Thermawood wint aan populariteit dankzij zijn mileuvriendelijk productieproces. Het is meestal een pak goedkoper dan tropisch hardhout. Je vindt thermawood niet enkel terug in terrassen maar ook op gevels of in afsluitingen.

Europees hardhout

Nog hoger op de ecologische ladder vinden we de Europese houtsoorten. Akkoord, het blijft hout dat gekapt wordt, maar de bomen groeien dichter bij huis en groeien bovendien ook sneller dan tropische bomen. Dit type hout is vochtbestendig en duurzaam. Europese eik en kastanje zijn ongetwijfeld de populairste Europese houtsoorten voor het aanleggen van een terras.

Houtcomposiet

Zoals de naam doet vermoeden bestaat dit materiaal deels uit hout en deels uit composiet. Het karakter van composiet zorgt ervoor dat houtcomposiet het langst meegaat van alle opties. En wie twijfelt aan het uitzicht: er is een enorm aanbod aan kleuren voor je terrasplanken.

Houten zwevend terras

Wat kost een houten terras aanleggen?

In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kostprijs voor het aanleggen van een terras. Ook de duurzaamheid van elke houtsoort is in de tabel terug te vinden. De totale prijs is sterk afhankelijk van het type hout dat je kiest en of je het terras al dan niet zelf installeert. In deze tabel zijn de plaatsingskosten inbegrepen.

Houtsoort Kostprijs per vierkante meter inclusief plaatsing Duurzaamheid
Tropisch hardhout € 75 - € 120 ++
Europees hout € 75 - € 120 ++
Thermowood € 50 - € 100 +++
Houtcomposiet € 80 - € 150 ++++

Offertes voor een houten terras aanvragen

Aanvraag gedaan bij Casius voor graafwerken. Onmiddellijk in contact gekomen met drie vakmannen. Zeer tevreden over deze gratis dienst!

Inneke Dewaele

Recente opdrachten voor houten terrassen

zondag 06 juni 2021

Vervangen aantal terrasplanken

Ik heb appartement op de 2e verdieping, met een redelijk groot houten terras, van een 10-tal jaar oud. Er zijn een aantal planken die al van in het begin behoorlijk scheef getrokken zijn en 1 die zelfs helemaal aan het splinteren is.


Tuinaanleg en -onderhoud Lier
zaterdag 05 juni 2021

Houten terras in padouk of ander materiaal aanleggen

Wij zoeken iemand om een houten terras in padouk te leggen van ongeveer 10 m². Momenteel ligt er een stuk gras (zie foto). We denken aan padouk maar een ander, duurzaam voorstel is ook welkom.


Tuinaanleg en -onderhoud Mechelen
donderdag 03 juni 2021

Realiseren dakterras in padouk

We wensen graag een houten terras aan te laten leggen op ons klein dakje (12m²) + plaatsen afwateringgoot en balustrade/schutting 12m²


Terras Sint-Niklaas
Offertes aanvragen