Hoe werkt het?

Terras aanleggen


Ben jij op zoek naar een hovenier in de regio voor een terras? De Casius tuinmannen staan klaar om jouw nieuw terras aan te leggen of het huidige terras te herstellen.

Er bestaan talloze verschillende materialen om een buitenterras aan te leggen. Een terras in hout of tegels zijn nog steeds twee populaire opties. Hiernaast gebruikt men ook beton, keramiek, composiet en klinkers om een terras aan te leggen. Welk materiaal je ook kiest, het is interessant om een paar opties met de specialist te vergelijken. Keuze van het materiaal heeft namelijk een grote invloed op de mate dat je het zal moeten onderhouden.

Elke Casius hovenier bezit het Erkend Vakwerk keurmerk. Dit wil zeggen dat men over de nodige expertise en ervaring beschikt om jouw werken professioneel uit te voeren. Het is ook altijd aangeraden om meerdere offertes te vergelijken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van alle kosten en de totale prijs voor het terras.

Laat ons weten weten wat men in jouw tuin moet komen onderhouden en kies de beste offerte!

Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden van Casius.

Eerder aangevraagde offertes voor terras:

Tuin verhogen, terras en kunstgras aanleggen

We willen de achtertuin niveleren en verhogen met circa 10cm. We schatten de tuin op een 40m². Elke muur heeft een andere afmeting. We willen aan de inkom een betonnen terras gemaakt met mallen en de rest van de tuin in kunstgras. Dit terras zou een 15m² groot moeten zijn.

Houten afscheiding in Thermowood plaatsen

We willen een houten afscheiding zetten aan ons terras. Over een afstand van 12 meter. We zien het liefst thermowood met fijne latjes. Hoogte van 180 cm.

Steenkorven plaatsen

Wens een afscheiding voor ons terras in steenkorf. Dubbele afscheiding zodat dit ook kan gebruikt worden als plantenbak. In totaal maakt dit ongeveer 18 lopende meter,/hoogte ongeveer 1 m. Vulling met stenen in antraciet kleur .

Plaatsen omheining

Het belangrijkste op dit moment is het plaatsen van de omheining. Graag met betonpalen, vanonder een betonplaat en ertussen houten schuttingen. We hebben een muur van 16 meter waarvoor het moet komen, 12 meter (breedte) en 17 meter. De hoogte hadden we in totaal graag 2 meter. Het terras zit niet zo'n haast achter. Momenteel houten terras te vervangen door een terras in tegels/dals. We weten nog niet welke maar mag niet schuiven als het nat is. Hierbij is de breedte eveneens 12 meter, dan heb je een stuk waar het 2,5 meter diep is naar rechts en dan heb je nog eens 4 meter daar waar mijn keuken een stukje uitsteekt.

Composiet afsluiting plaatsen

Zowel opzij van het terras als achteraan in de tuin zou ik graag een composiet afsluiting laten plaatsen. De afmetingen zijn ongeveer 3m x 1.80m, zowel voor opzij als achteraan. Er staat nog een oude draadafsluiting, maar ik weet nog niet of ik die weg wil.

Oprit in siergrind met draadafsluiting aanleggen

Oprit aanleggen in basaltsplit (ongeveer 52m²). Alsook padje en terras reeds in stabilisé klaarleggen (40 à 45m²). Afwerking met boordstenen. Indien mogelijk ook een zwarte draadafsluiting installeren met betonplaat en bovenbuis over een afstand van 30m, inclusief poortje.

Achtertuin opruimen en heraanleggen

Opruimen deel van de tuin (5a): bomen, struiken en coniferenhaag verwijderen, snoeihout opruimen. Daarna willen we de tuin verkleinen en de wei die aan de tuin grenst vergroten. Er moet dus extra gras worden gezaaid. Achteraan ligt een vijver met versleten houten terras. De vijver mag dicht en het terras mag opnieuw worden aangelegd. Het gaat om een 16tal m².

Houten afsluiting plaatsen of verstevigen

Mijn tuin grenst aan een huurhuis met zeer lawaaierige buren. Onze terrassen grenzen bijna aan elkaar (er zit een viertal meter tussen de afsluiting en mijn terras). Ik heb een (eenvoudige) niet begroeide houten afsluiting (geen zicht tussen de twee tuinen mogelijk) tussen de twee tuinen die ongeveer 1meter 60 hoog en 30m lang is. Wanneer de afsluiting de eerste 16 meter meer geluidsvrij wordt gemaakt zou dit al helpen denk ik.... Ik heb een prive-praktijk grenzend aan de tuin dus heb het graag stil.