Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Totaalrenovatie van een woning

Totaalrenovatie

Totaalrenovatie

Een oude woning van A tot Z vernieuwen?
Casius brengt je in contact met de beste aannemers uit de buurt.

Totaalrenovatie of nieuwbouw?

Gaan we voor een nieuwbouw of renoveren we een oudere woning? Ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen voor iedereen die op zoek is naar een eerste woning. Aangezien de prijzen van een bouwgrond in Vlaanderen niet laag zijn is een nieuwbouw voor velen budgettair gezien geen optie. Daarbovenop brengt het effectieve bouwproces ook nog een kostenplaatje van makkelijk een aantal honderduizenden euro's met zich mee.

Het is dan ook geen verrassing dat een groot aantal mensen kiest voor een oudere woning gedeeltelijk of compleet te renoveren. Hoewel je de afmetingen niet zelf kan bepalen, kan je de woning vel volledig strippen zodat het terug tot op de ruwbouw staat. Zo kan je de woning helemaal inrichten naar jouw smaak. Een totaalrenovatie is ook interessant want je komt in aanmerking voor een aantal premies en bonussen.

18494Dd6 9A24 4325 A9e7 B02ef56da8cd

Wat is de prijs van een totaalrenovatie?

De kosten om een woning tot in de kleinste details te vernieuwen kunnen sterk uiteenlopen. Als ruwe schatting kan je toch tussen de € 750 en € 1.250 per vierkante meter rekenen. Je kan deze kosten uiteraard drukken door een deel zelf te doen of waar mogelijk mee te helpen met de vakman.

Tip: Vergelijk altijd meerdere prijsoffertes voor grote renovatiewerken. Aangezien dit een groot bedrag is kan dit snel een aantal duizenden euro's verschillen. Gebruik onze gratis dienst om de prijsofferte met de beste prijs-kwaliteit te kiezen.

 

Aannemers in de regio voor een totaalrenovatie?

Snel contact, prompte offertes van betrouwbare aannemers en een prima opvolging. Casius biedt tal van activiteiten aan op een transparant platform. Dank aan jullie dat jullie bestaan!

Oxana Lupan

Zeer snel een aantal vakmensen mij laten contacteren. Prima service!

André Maes

Casius is een eenvoudig en effectief platform om prijzen te vergelijken. Dit is de tweede keer dat ik met dit bedrijf samenwerk en telkens kreeg ik een correcte prijs die overeen kwam met wat ik in gedachten had. Zeer praktisch voor personen die de juiste keuze willen maken.

Masure Julien

Offertes aanvragen