Stap 2: Offertes aanvragen en vergelijken

Offertes aanvragen: Vraag voor grote verbouwingen altijd meerdere offertes aan. Dat kan eenvoudig en snel mbt het offerteaanvraagformulier. Zo kunt u een goed prijsvergelijk maken. Maar minstens zo belangrijk is dat u dan ook meerdere uitvoeringsmethoden en planningen naast elkaar kunt leggen.

Bedenk wel dat u voor elke aanbieder tijd moet vrijmaken om een zo optimaal mogelijke aanbieding te ontvangen. De vakbedrijven waarmee wij u in contact brengen komen graag bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken en de plannen met u te bespreken. Vraag bij grotere verbouwingen om een open begroting. De kosten zijn dan uitgesplitst in manuren, eenheden, materiaalkosten en opslagen over de offerte van de onderaannemer.

U kunt ook een architect inschakelen. Deze maakt niet alleen een verantwoord ontwerp, maar kan ook zorgen voor een technische omschrijving (het bestek) die voldoet aan alle eisen. Met zijn bouwtekeningen kunt u bij verschillende aannemers prijzen opvragen. Via het aanvraagformulier kunt u ook een architect, bouwkundige of verbouwbegeleider vinden.


Offertes vergelijken: In de offerte staat een totaalprijs genoemd, maar ook uit welke posten de prijs is opgebouwd. Een start-en einddatum en een technische omschrijving van de uitvoering worden bij de offerte gespecificeerd. Zorg, voor u gaat vergelijken, dat alles wat u gevraagd heeft ook daadwerkelijk in de offerte staat. Neem bij vragen altijd contact op met de vakman en vraag gerust om een aangepaste offerte!

Vergelijk de verschillende offertes en bespreek ze stuk voor stuk met de aanbieders. Door de offertes goed door te spreken krijgt u een duidelijk beeld over waar eventuele prijsverschillen vandaan komen.

Vraag naar de contactgegevens van eerdere klanten waar de vakman onlangs een soortgelijke klus of verbouwing heeft uitgevoerd. Als die mensen tevreden waren zullen ze hun ervaringen graag met u delen!

Sta ook nadrukkelijk stil bij de betalingsvoorwaarden. Het is niet ongebruikelijk dat u bij grote verbouwingen eerst een deel vooruit betaald voor het aanschaffen van materialen. En dat u de slottermijn pas enige tijd na de oplevering betaalt.

En last but not least: Kies een vakman die bij u past en waarmee u goed kunt communiceren. Begrijpt u elkaar? Klikt het?

 

 

 

 

 

Offerte aanvragen

Werkwijze

 

1. Help!
stap 1
2. Omschrijf
stap 2
3. Bespreek
stap 3
4. Kies
stap 4

 

EENVOUDIG, SNEL, VRIJBLIJVEND en GRATIS

 

 

Offerte aanvragen

Werkwijze

Hoe Werkt Casius