Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerder

Vloerder gezocht?

Vloerder gezocht?

Vloerder gezocht?

Op zoek naar één of meerdere vloerders of tegelzetters in de regio? Via Casius vind je beste lokale vloerders om vloeren binnen of buiten te laten leggen. Bedrijven gespecialiseerd in vloeren of tegels leggen, werken sneller en hebben ervaring met eender welke vloer die je je kan inbeelden: moderne vloeren, beton vloeren, of parket. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een vloerder een terechte investering. Een enkele tegel vervangen lukt je waarschijnlijk zelf nog, om hele vloeren uit te breken en nieuwe tegels te leggen doe je beter beroep op ervaren vloerders.

Professionele vloerder in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele vloerders uit de buurt.

Wat zijn de taken van een vloerder?

Vloerder is een ruim begrip. Kan ik hen alleen maar een vloer laten leggen of kunnen vloerders meer dan enkel wat laminaat of tegels plaatsen? Bij de meeste vloerders ben je voor alle types vloeren aan het juiste adres. Voorkeur om laminaat te leggen of neig je toch eerder naar parket, vloertegels of zelfs een vinyl- of kurkvloer? Elke vloerder heeft zijn voorkeur of soms zelfs specialisatie, maar bijna zonder uitzondering kunnen ze je helpen met het leggen van eender welke vloer. Daarnaast kan je ook bij een vloerder terecht voor het egaliseren van je vloer of om vloerverwarming te leggen.

Naast vloeren binnenshuis zijn veel vloerders ook thuis in het leggen van vloeren of tegels buiten het huis. Een terras betegelen, chape leggen voor een terras of stabilisé plaatsen. Geen zorgen, je zit nog steeds bij de juiste vakman.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Vloer leggen kosten

Om de kosten van vloeren leggen te bepalen, wordt gekeken naar verschillende parameters. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of wil je een vloer laten leggen in een onregelmatige ruimte? Elke vloerder bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnende vloerder zal goedkoper zijn dan een tegelzetter met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vloerder is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Vloer leggen prijs per m²

Vaak werken vloerders met een vaste prijs per m² vloer leggen. Zo vermijd je overdreven tarieven per uur. Op voorhand meet de vloerder op hoeveel vloer je zal laten leggen, waarna een prijs wordt bepaald. Logische vraag: welke factoren beïnvloeden de kostprijs van je vloer?

Zit je met veel hoekjes, kantjes en onregelmatige wanden, dan kan die prijs per m² wat oplopen. Voor zulke onregelmatige ruimtes rekent een vloerder vaak een meerprijs omdat ze erg tijdrovend zijn. Daarnaast is je materiaalkeuze van groot belang. Marmeren tegels of dure laminaat of parket zijn prijzige beestjes die ervoor zorgen dat je totale kostprijs per m² snel oploopt. Ga eventueel op zoek naar goedkopere varianten om het voordeliger te maken je vloer te laten leggen.

Welke prijs plakken we nu op een vloer leggen per m²? De exacte kost voor vloer leggen per m² zal bij elke vloerder verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor beton ligt een pak hoger dan pakweg laminaat leggen. Ze liggen beiden op het andere einde van het spectrum. Voor een gemiddelde vloer mag je rekenen op een prijs tussen de € 30 en € 65 per m². Laminaat leggen is uiteraard goedkoper en kost je rond de € 10 per m², gepolierde beton kan oplopen tot € 100 of meer per m².

Richtprijzen vloer leggen

Type vloer Prijs per m²
Gepolierd beton gieten € 50 - € 130
Printbeton gieten € 70 - € 100
Chape leggen € 20 - € 30
Kurkvloer leggen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen € 6 - € 15
Parket leggen € 25 - € 50
Vinylvloer plaatsen € 10 - € 30
Beton vloer egaliseren € 10 - € 25
Hout vloer egaliseren € 45 - € 75
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloertegels plaatsen € 25 - € 80

Vloerders om vloer laten leggen vergelijken?

Professionele vloerder in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om jouw vloer te laten leggen. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende vloerders in de regio.

Offertes vloerders aanvragen

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Recente opdrachten voor vloerders

dinsdag 19 oktober 2021

Vloer egaliseren en Kurkvloer leggen

Momenteel ligt er een originele planken vloer (oud en on-egaal) met daarop een oude laminaat. De vloer zou dus eerst moeten geëgaliseerd worden en daarna een donkere kurkvloer met houtprint (donker grijs). De kamer is ongeveer 16m².


Vloerwerken Gent
maandag 18 oktober 2021

Vloer gieten kelder

Een deel van de tegelvloer in de kelder is door vochtophoping omhoog gekomen. Voorlopig gaat het om een 20 à 25 -tal m² , maar de hele woning is onderkelderd en ik zie op verschillende plaatsen ook wel startende beschadigingen. Tegels zijn deels kapot en dienen te worden verwijderd. Vervolgens dient een industriële gietvloer te worden aangebracht.


Vloerwerken Maasmechelen
maandag 18 oktober 2021

Houten vloer renoveren en tussenwand plaatsen

Ik ben op zoek mijn huidige houten vloer in de badkamer te renoveren. De planken liggen rechtstreeks op de steunbalken; er moet ook een nieuwe douche en een nieuw toilet geïnstalleerd worden; + een wand plaatsen om privacy te bekomen voor gebruikers van douche en toilet; nadien indien mogelijk ook nog plafond keuken herstellen.


Vloerwerken Ganshoren
maandag 18 oktober 2021

Parket vloer laten leggen

Wij willen een parketvloer laten leggen van ongeveer 100m², maar er is ruimte om meer te leggen, dus de oppervlakte is te bespreken. Nu ligt daar gewone chape.


Vloerwerken Wommelgem
zondag 17 oktober 2021

Parketvloer renoveren op gelijkvloers en verdieping

leveren en plaatsen parketvloer in woning (gelijkvloers en verdieping - totale oppervlakte 150 m²) Bestaande vloer kunnen we zelf uitbreken


Vloerwerken Merchtem
zaterdag 16 oktober 2021

Vloerwerken ifv vloerverwarming

Graag hadden we vloerverwarming gehad in plaats van de bestaande (lucht)verwarming. Hiervoor moet de tegelvloer uitgebroken worden, dan graag controleren of de chape voldoet + aanbrengen isolatie vloerverwarming en dan een nieuwe vloer plaatsen - parket/laminaat of soortgelijk. Totaaloppervlakte van +/- 150 m ² - gelijkvloers


Vloerwerken Hoeilaart
vrijdag 15 oktober 2021

Bestaande vloer uitbreken en vervangen door een nieuwe keramische tegels

Wij zijn op zoek naar een ernstige, professionele vakman, met verschillende jaren ervaring om +/- 60m2 vloeren te leggen op het gelijkvloers.


Vloerwerken Nieuwpoort
maandag 11 oktober 2021

Betonvloer leggen

We zouden graag onze vloer uitbreken en een betonnen vloer laten leggen. Graag zouden we eens willen luisteren wat de mogelijkheden zijn. Het gaat om een goeie 30m². Nu liggen er tegels in. We zouden graag een industriële look creëren


Vloerwerken Gentbrugge
maandag 11 oktober 2021

Chape gieten garagevloer

Vloer van garage is ingezakt, tegelvloer was gelegd op ondergrond van zand, deze is verzakt. Dus, graag tegels verwijderen en een chape gieten - verdere afwerking is niet nodig, is enkel om de wagen te parkeren. Oppervlakte +/- 20 m²


Vloerwerken Brussel
maandag 11 oktober 2021

Parketvloer leggen

Ik zoek iemand die parketvloer kan leggen (11m²) Het parket wordt voorzien.


Vloerwerken Evere
zondag 10 oktober 2021

Tuinhuis bevloeren: chape ophogen

Voor een tuinhuis van 3 op 4m, moet er een vloer met ophoging van +- 4cm komen. Dus eerst soort chape en dan vloer lijmen.


Vloerwerken Deinze
zaterdag 09 oktober 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

We hebben een huis aangekocht van 2005 en zouden graag de leefruimte, keuken en de gang vernieuwen zonder veel breekwerk, daarom wss. laminaat. Nu bestaat deze ruimtes uit vloer en deels parket.


Vloerwerken Neeroeteren
donderdag 07 oktober 2021

Nieuwe parketvloer leggen

Op begane grond hebben we natuurstenen vloer, op de eerste verdieping - laminaat. We willen graag die vervangen door multiplank.


Vloerwerken Lommel
woensdag 06 oktober 2021

Egaliseren vloer

Zoek een vakman voor het egaliseren van een vloer. Het betreft 3 aaneengesloten ruimtes op het gelijkvloers. (Keuken, berging en living). In totaal gaat het over 70m². De egalisatie laag moet over een bestaande chape aangebracht worden. De chape is in redelijke staat, maar beschadigd door het verwijderen van de oude vloer en door het inslijpen van leidingen. De ingeslepen leidingen zijn terug opgevuld. Ter info: Op de egalisatie laag zal een click-vinyl aangebracht worden. (Zwevend geplaatst met ondervloer) Het aanbrengen van de egalisatie laag staat gepland voor februari 2022.


Vloerwerken Kessel-Lo
woensdag 06 oktober 2021

Nieuwe parketvloer leggen

Plaatsen van 14m² parketvloer van Quick-Step - PARKET - INTENSO | INT3903 - verlijmd. enkel plaatsing (aankoop al gedaan)


Vloerwerken Grobbendonk
dinsdag 05 oktober 2021

Betonvloer binnen en buiten plaatsen

Wij zouden graag een betonvloer willen binnen en buiten. Garageruimte 12 cm diepte, 20m² : folie, beton, versterkt met glasvezel of wapenigsnet, aanbrengen kwartslaag, machinaal afpolieren, aanbrengen curingcompound, breuklijnen inslijpen. Buitenruimte (zal overdekt worden) van 22m², diepte 15 cm, ondergrond is grind. Buiten een bekisting te voorzien. Er zijn 2 muren, maar de andere 2 zijden hebben een bekisting nodig.


Vloerwerken Mariakerke
dinsdag 05 oktober 2021

Chape gieten

Gelijkvloers 90 m ² zou van chape (10 à 15 cm dik) en egaliseer (1 cm dik) moeten worden voorzien, liefst op korte termijn. Momenteel liggen er nog tegels her en der verspreid, (ik ben bezig met de sleuven voor de riolering), maar die kan ik -in overleg met vakman- eventueel zelf voorafgaand aan de werken verwijderen. -


Vloerwerken Neeroeteren
dinsdag 05 oktober 2021

Parketvloer plaatsen op tegelvloer

Aangezien ik de schouw heb afgebroken, is er nu een deel vloer dat niet is afgewerkt, en dus lijkt het nodig de hele vloer ineens te vervangen aangezien er anders steeds een té duidelijk kleurverschil in de parket zal zijn. Er zou dus in de woonkamer een nieuwe parket (16 m²) moeten worden geplaatst, bovenop een tegelvloer. Ikzelf zal de huidige 3-laagse parketvloer al uitbreken en de lijmresten zoveel mogelijk verwijderen. Dit zou ik op korte termijn willen laten realiseren.


Vloerwerken Loenhout
maandag 04 oktober 2021

Tegelvloer leggen

Ik zoek een vloerder voor het vernieuwen van vloer badkamer, kleine hal en keuken. Tegels. Ken de oppervlakte niet van buiten.


Vloerwerken Zellik
maandag 04 oktober 2021

Granieten vloer uitbreken en keramische tegels plaatsen

Oude, granieten vloer opbreken en opruimen en een nieuwe vloer met keramische tegels van 60x60 plaatsen. In totaal 27m² vloer zetten plus chape voorzien.


Vloerwerken Houthalen
woensdag 29 september 2021

Vloer egaliseren

De woonkamer en keuken moet een afwerklaag krijgen zodat het mooi gelijk is overal. Het gaat om ongeveer 50/55 vierkante meter. Dit zou het liefst zo snel mogelijk moeten gebeuren zodat we voor de winter beneden kunnen zitten. Nadien doen we de afwerking zelf (leggen tegels)


Vloerwerken Lanaken
woensdag 29 september 2021

Parket plaatsen in 3 ruimtes

Wij hebben 2 kamers met oppervlakte van 9m² en 16m² plus traphal van 4m². Allebei met resten van tapijt lijm. Het zou eerst geëgaliseerd moeten worden en daarna zou er parket geplaatst moeten worden.


Vloerwerken Mechelen
maandag 27 september 2021

Houten vloeren renoveren

Ik ben op zoek mijn huidige houten vloer te renoveren. De planken liggen rechtstreeks op de steunbalken. Het zijn 3 verdiepingen, op 1 verdiepingen zou ik ze willen houden en de andere mogen vervangen worden. 80m² + 100m²


Vloerwerken Lier
maandag 27 september 2021

Betonplaat op volle grond plaatsen

Wij zouden graag een betonplaat laten plaatsen. 75m² betonplaat op volle grond, gelijkvloers, alles is uitgegraven.


Vloerwerken Erembodegem
maandag 27 september 2021

Beton verdichten en vloer heropbouwen

We hebben al lange tijd een vloervocht-probleem. we denken de oorzaak te hebben gevonden, maar het zou ook grondwater-gerelateerd kunnen zijn, dus willen we graag op zeker spelen en het probleem definitief oplossen. De betonlaag zou moeten verdicht worden. Nadien kan er terug PU-isolatie worden gespoten, en aansluitend terug een chape gegoten worden. Uitbraak van bestaande vloeropbouw en eindafwerking tegelwerken voorzie ik samen met een collega van me. We overwegen nog om eventueel vloerverwarming te laten leggen, aangezien de vloer dan toch wordt opengebroken. Oppervlakte is 100 m², gelijkvloers


Vloerwerken Gent
zondag 26 september 2021

Dunne vloer bovenop bestaande vloer plaatsen

Bovenop onze tegelvloer in de living, keuken en gang willen we een nieuwe vloer, die het uitzicht heeft van parket, maar in feite een vloer is die je bovenop een oude vloer kan plaatsen. Het betreft ongeveer 40m².


Vloerwerken Tielt
dinsdag 21 september 2021

Chape plaatsen 30 m²

Enkel nieuwe chape gieten zonder isolatie 30 m²


Vloerwerken Wetteren
woensdag 15 september 2021

Houten vloer vernieuwen in oud herenhuis

Vervangen houten vloer van 1ste verdieping in oud huis. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 35 vierkante meter in één ruimte. Oude vloer zal al uitgebroken worden.


Vloerwerken Berchem (Antwerpen)
woensdag 15 september 2021

Plaatsen van printbeton

Leveren en plaatsen van printbeton - 40m2 - dubbele bewapening - massieve vloer min. 13cm. Voor terras en stuk naast het huis.


Vloerwerken Turnhout
woensdag 15 september 2021

Chape plaatsen voor een buitenterras

Chape voor buiten onder een te betegelen terras van 35 m² in L-vorm. Met de nodige randisolatie, netten en uitzettingsvoegen en gemiddelde dikte van 9 centimeter.


Vloerwerken Otegem
Offertes aanvragen