Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerder

Vloerder gezocht?

Vloerder gezocht?

Vloerder gezocht?

Op zoek naar één of meerdere vloerders of tegelzetters in de regio? Via Casius vind je beste lokale vloerders om vloeren binnen of buiten te laten leggen. Bedrijven gespecialiseerd in vloeren of tegels leggen, werken sneller en hebben ervaring met eender welke vloer die je je kan inbeelden: moderne vloeren, beton vloeren, of parket. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een vloerder een terechte investering. Een enkele tegel vervangen lukt je waarschijnlijk zelf nog, om hele vloeren uit te breken en nieuwe tegels te leggen doe je beter beroep op ervaren vloerders.

Professionele vloerder in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele vloerders uit de buurt.

Wat zijn de taken van een vloerder?

Vloerder is een ruim begrip. Kan ik hen alleen maar een vloer laten leggen of kunnen vloerders meer dan enkel wat laminaat of tegels plaatsen? Bij de meeste vloerders ben je voor alle types vloeren aan het juiste adres. Voorkeur om laminaat te leggen of neig je toch eerder naar parket, vloertegels of zelfs een vinyl- of kurkvloer? Elke vloerder heeft zijn voorkeur of soms zelfs specialisatie, maar bijna zonder uitzondering kunnen ze je helpen met het leggen van eender welke vloer. Daarnaast kan je ook bij een vloerder terecht voor het egaliseren van je vloer of om vloerverwarming te leggen.

Naast vloeren binnenshuis zijn veel vloerders ook thuis in het leggen van vloeren of tegels buiten het huis. Een terras betegelen, chape leggen voor een terras of stabilisé plaatsen. Geen zorgen, je zit nog steeds bij de juiste vakman.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Vloer leggen kosten

Om de kosten van vloeren leggen te bepalen, wordt gekeken naar verschillende parameters. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of wil je een vloer laten leggen in een onregelmatige ruimte? Elke vloerder bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnende vloerder zal goedkoper zijn dan een tegelzetter met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vloerder is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Vloer leggen prijs per m²

Vaak werken vloerders met een vaste prijs per m² vloer leggen. Zo vermijd je overdreven tarieven per uur. Op voorhand meet de vloerder op hoeveel vloer je zal laten leggen, waarna een prijs wordt bepaald. Logische vraag: welke factoren beïnvloeden de kostprijs van je vloer?

Zit je met veel hoekjes, kantjes en onregelmatige wanden, dan kan die prijs per m² wat oplopen. Voor zulke onregelmatige ruimtes rekent een vloerder vaak een meerprijs omdat ze erg tijdrovend zijn. Daarnaast is je materiaalkeuze van groot belang. Marmeren tegels of dure laminaat of parket zijn prijzige beestjes die ervoor zorgen dat je totale kostprijs per m² snel oploopt. Ga eventueel op zoek naar goedkopere varianten om het voordeliger te maken je vloer te laten leggen.

Welke prijs plakken we nu op een vloer leggen per m²? De exacte kost voor vloer leggen per m² zal bij elke vloerder verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor beton ligt een pak hoger dan pakweg laminaat leggen. Ze liggen beiden op het andere einde van het spectrum. Voor een gemiddelde vloer mag je rekenen op een prijs tussen de € 30 en € 65 per m². Laminaat leggen is uiteraard goedkoper en kost je rond de € 10 per m², gepolierde beton kan oplopen tot € 100 of meer per m².

Richtprijzen vloer leggen

Type vloer Prijs per m²
Gepolierd beton gieten € 50 - € 130
Printbeton gieten € 70 - € 100
Chape leggen € 20 - € 30
Kurkvloer leggen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen € 6 - € 15
Parket leggen € 25 - € 50
Vinylvloer plaatsen € 10 - € 30
Beton vloer egaliseren € 10 - € 25
Hout vloer egaliseren € 45 - € 75
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloertegels plaatsen € 25 - € 80

Vloerders om vloer laten leggen vergelijken?

Professionele vloerder in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om jouw vloer te laten leggen. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende vloerders in de regio.

Offertes vloerders aanvragen

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Recente opdrachten voor vloerders

woensdag 21 juli 2021

Vloer egaliseren en laminaat plaatsen

Ik wens de vloer te egaliseren van de slaapkamer (4 x5m?) en nieuw laminaat te leggen. Dit op de eerste verdieping van een rijwoning


Vloerwerken Oudenaarde
zaterdag 17 juli 2021

Dekvloer gieten voor zolderruimte

Chappen van een zolderruimte 65 m² die omgevormd zal worden tot slaapkamer, einde dit najaar. De zolder is bereikbaar via een vaste gemetste trap, en ligt boven een 1ste verdieping. Er loopt een buis van de verwarmingsketel die ingegoten zou moeten worden, dus 5 cm lijkt ons voldoende.


Vloerwerken Zoersel
vrijdag 16 juli 2021

Chappen gelijkvloers

Voor onze verbouwing zouden we binnen een 2-tal maanden een chapper nodig hebben, voor een dekvloer van 8 cm dik, over 82 m² op de benedenverdieping (incl garage, deze loopt naadloos over in woonkamer)


Vloerwerken Herne
woensdag 14 juli 2021

Chape gieten op gelijkvloers en eerste verdiep

Plaatsen van een chapevloer/ beton in een renovatie. Op twee verdiepingen. Gelijkvloers is 63 m², op de eerste verdieping moet 87 m² worden gegoten. Dikte van 3 a 4 centimeter.


Vloerwerken Vorst (Kempen)
woensdag 14 juli 2021

Chape leggen

Chape van 7 cm leggen op het gelijkvloers voor 64 m². Stabilisé plaatsen op terras van 10 m².


Vloerwerken Halle
maandag 12 juli 2021

Laminaat leggen

Ik zoek een vakman die de laminaat door waterschade er uit kan halen en opruimen op de eerste verdieping + tevens een nieuwe laminaat vloer kan leggen + ondervloer en plinten Het gaat om 60m²


Vloerwerken Poppel
zondag 11 juli 2021

Chape leggen voor terras

Ongeveer 60m² - buiten om nadien een betegeld terras te leggen (tegels doen we zelf).


Vloerwerken Antwerpen
zondag 11 juli 2021

Terras betegelen

Ik wil mijn op mijn huidige tegelvloer nieuwe terras tegels leggen . Terras tegels (60x60x2) 15m/2 leggen


Vloerwerken Maasmechelen
vrijdag 09 juli 2021

Chape plaatsen

Door renovatie is er een dikte verschil van chape 49m² is een 6cm en de rest is verschillend van 2cm tot 3 en soms 4cm. Ik zou dit willen bijwerken zodanig dat we terug gelijk komen.


Vloerwerken Sint-Truiden
vrijdag 09 juli 2021

Chapewerken uitvoeren

Zou in 2 fasen gebeuren. Een keer 120 en een keer 130 m². Stukje nieuwbouw + renovatieproject waar we bestaande chape wegschieten.


Vloerwerken Destelbergen
donderdag 08 juli 2021

Chape leggen + vloer leggen

De ondergrond wordt door onszelf uitgegraven , alles bevindt zich op het gelijksvloer , het zou volledig moeten gechapt worden om nadien vloer op te lijmen. De vloer mogen de vakmannen ook doen. 55m² van 15cm dik zou ik graag laten plaatsen.


Vloerwerken Aalst
donderdag 08 juli 2021

Vloer leggen

Leggen van vloer in keuken. Ca. 9m² Gewone tegelvloer Nu ligt er een vloer van de jaren 50, een soort graniet


Vloerwerken Avelgem
woensdag 07 juli 2021

tuinterras aanleggen

We willen ons tuinterras laten leggen. opp is 55m². Er moet chape gegoten worden en dan getegeld tegels zijn reeds aangekocht


Vloerwerken Zonhoven
zondag 04 juli 2021

Renoveren vloer

We hebben een volledig te renoveren woning gekocht. De woning heeft een 7-tal jaar leeg gestaan en we zouden oa de vloer moeten vernieuwen (90 m²) . We twijfelen hoe we dit best aanpakken, want sommige delen zijn in heel goede staat, andere moeten echt wel hersteld/vervangen worden. Graag een specialist ter plekke om ons te adviseren wat we best doen mbt opbouw van de vloer: -alles uitgraven en een betonplaat gieten + verschillende lagen chape -werken met de huidige onderlaag en daarop een isolerende chape aanbrengen. Vooral de hoogte is een probleem. We willen graag weten wat de mogelijkheden zijn op onze specifieke werf.


Vloerwerken Zevergem
zondag 04 juli 2021

Vloer egaliseren op twee verdiepingen

Ik zoek een vakman die 130 vierkante meter vloer kan egaliseren, verdeeld over de eerste en tweede verdieping in het kader van een verbouwing. Mogelijks ook een nieuwe vloerbedekking te plaatsen door de vloerder die de egalisatie voorziet.


Vloerwerken Leuven
zaterdag 03 juli 2021

Gieten van chape

In het kader van een renovatieproject ben ik nog op zoek naar een vakman die de chape kan gieten tot bestaand vloerniveau ( +/-7 cm) - betreft een oppervlakte van +/- 12m² op gelijkvloers. Dit kan op relatief korte termijn -elektricien en loodgieter zijn momenteel bezig - dus hopelijk heeft er nog iemand een mogelijkheid in zijn planning...?


Vloerwerken Torhout
zaterdag 03 juli 2021

Chapewerken zolder

Zolderverdieping moet worden afgewerkt met chape. Er moet nu nog 5 cm bij. De oppervlakte ervan is +/-30 m²


Vloerwerken Herent
donderdag 01 juli 2021

Chapewerken uitvoeren

Wij gaan onze bovenverdieping renoveren en willen op de hele verdieping een nieuwe vloerafwerking plaatsen. Technieken (sanitair en elektriciteit) verlopen ook in chape, er zou dus plaatselijk ingeslepen worden. Vloer vertoont lichte golvingen. Ik weet niet of we chape best uitbreken of egaliseren.


Vloerwerken Mariakerke
donderdag 01 juli 2021

Chape vernieuwen

2 slaapkamers , chape uitbreken en nieuwe isolatiechappe voor parketvloer op te leggen. 27 m². gewenste dikte: 13,5 cm.


Vloerwerken Zeveren
donderdag 01 juli 2021

Waterschade parket herstellen

De verzekering vraagt een bestek op van de waterschade aan mijn parket op zondag 27 juni 2021. De parket moet hersteld worden.


Vloerwerken Oostende
woensdag 30 juni 2021

Plaatsen laminaat

Plaatsen laminaat (quick step) + ondervloer en plinten op vernieuwde zolder kamer. Ondergrond is OSB beplating en al geplaatst. Laminaat + plinten van het merk (Quickstep) zijn al aangekocht. Te voorziene hoeveelheid: Laminaatvloer + ondergrond: +|- 40 m2 Plinten (incl afkitten): +|- 29 lm


Vloerwerken Antwerpen
zaterdag 26 juni 2021

Isolerende chape aanbrengen op verschillende verdiepingen

Isolatiechappe (chape 7 cm) en later chappe in nieuwbouw aanbrengen. De oppervlakte op het gelijkvloers bedraagt 85m². Op het eerste verdiep 71 m² en op zolder 47m².


Vloerwerken Zonhoven
vrijdag 25 juni 2021

Vloer veranda herstellen

Vloer veranda herstellen. +/- 10 vierkante meter. oude onderlaag parket en bovenlaag parket wegnemen en nieuwe vloerbekleding leggen.


Vloerwerken Deurne
donderdag 24 juni 2021

Lek langs vloer/muur onder raam herstellen

In de hoek van onze schuifraam met de zijmuur sijpelt er water binnen, ook wanneer het niet regent. Het lek ligt misschien aan de vloer want op een bepaald stuk onder de tegel ligt geen beton, enkel mousse en het is net daar waar water binnenkomt: op de naad van de muur en de vloer. Ik wil zeker het raam niet vervangen.


Vloerwerken Deurne
woensdag 23 juni 2021

Vloer gelijk trekken

Ik wil de vloer van een slaapkamer gelijk laten trekken. Het gaat om een oppervlakte van 4m83 x 2m74. De vloer is cement, erboven ligt parket en de parket doen wij zelf weg. Een stuk is waterpas een ander stuk loopt af.


Vloerwerken Rotselaar
zondag 20 juni 2021

Chape op beton voorzien

Graag een vakman die op beton een chape kan voorzien, in totaal een 90-tal m², gelijkvloers. Ik vermoed een dikte van 8 cm. Ook graag advies ifv vloerisolatie, al dan niet met pur ,... Indeling: living 50m², keuken 23m², berging 12m².


Vloerwerken Dendermonde
zaterdag 19 juni 2021

Chapewerken uitvoeren

Nu een betonnen ondervloer nogal ruw en lichtjes gezakt in de midden daar zou ik graag een zelf-evelerende chappe op laten leggen en die later ook zo te laten. 110 m² ongeveer.


Vloerwerken Heestert
zaterdag 19 juni 2021

Uitbreken vloer en chape gieten

Vakbedrijf gezocht voor het uitbreken van de vloer (80 m²) op gelijkvloers. Dan: chape, isoleren, wachtbuizen voor technieken en egale deklaag voorzien. Geen afwerking met tegel noch parket.


Vloerwerken Dendermonde
vrijdag 18 juni 2021

Chape gieten

In functie van de renovatiewerken, zoek ik een bedrijf om chape te gieten, op de vloerverwarming, 5 cm dikte - liefst binnen 3 à 4 weken. Gelijkvloers ongeveer 100 m², eerste verdieping ongeveer 40m². Op +1 liggen zwaluwstaartplaten op de houten balken met vloerverwarming, daar moet nog chape op komen. Graag advies vakman ivm opties cementchape en anhydrietchape. Trap is aanwezig.


Vloerwerken Harelbeke
donderdag 17 juni 2021

Chapewerken 55 m²

In functie van een totaalrenovatie van een woningen, zoeken we op korte termijn iemand die 55 m² chape kan plaatsen, van 6 cm dik.


Vloerwerken Dottenijs
Offertes aanvragen