Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerder legt kurkvloer

Wat doet een vloerder?

Wat doet een vloerder?

Wat doet een vloerder nu precies?

Een vloerder wordt vaak in één adem genoemd in combinatie met een ander vakmantype: een tegelzetter. Een vloerder-tegelzetter is een vakman die zowel vloer- als wandtegels plaatst. Een tegellegger focust zich enkel en alleen op het plaatsen van binnen- en buitentegels. Denk hierbij aan tegels in de badkamer of het aanleggen van een terras in tegels. Tegels laten plaatsen? Meer informatie over de verschillende tegelwerken en hun prijzen vind je hier.

Het grote verschil met een vloerder is dat een vloerlegger zich niet enkel focust op het plaatsen van tegels. Hij plaatst vloeren in verschillende materialen van kurk tot gepolierde beton. Naast het plaatsen van de eigenlijke vloer zijn er ook nog een aantal voorbereidende werken die bij de job horen. Denk aan het egaliseren van de vloer of het slijpen of zagen van tegels en hout om alles gedetailleerd af te werken.

Het takenpakket van een vloerder kan eigenlijk nog uitgebreider zijn. Ook het plaatsen van een ondervloer of het uitvoeren van chapewerken is voor veel vloerders dagelijkse kost. Ligt de vloerbedekking er? Dan is dit type vakman ook de aangewezen stielman om je plinten te laten plaatsen.

De verschillende taken van een vloerder

Hoeveel kost een vloerder?

Wat kost een vloerder per uur? De gemiddelde kostprijs kan per uur of per m² worden berekend. De kwaliteit en type materiaal voor je vloer en het uurloon van de vakman bepalen de totaalprijs. Het uurloon van een goede vloerder bedraagt gemiddeld tussen de 30 en 50 euro per uur. Het spreekt voor zich dat het type vloerbedekking een grote invloed heeft op de prijs. Zo betaal je voor een kwalitatieve tegelvloer gemakkelijk 3 keer zoveel als voor een goedkope laminaatvloer

Offertes vloerders aanvragen

Recente opdrachten voor vloeren

donderdag 03 juni 2021

Plaatsen laminaat vloer en trap - 80 m²

Ik zoek iemand die pvc- laminaat kan plaatsen in mijn slaapkamers en voor de trap. Totaaloppervlakte is ongeveer 80 m²


Vloerwerken Merksem
zondag 23 mei 2021

Chape gieten

Chape leggen op betonnen ondergrond, oppervlakte ongeveer 50m², gelijkvloers. Huidige vloer (tegels + zand) worden zelf uitgegraven. De werken zouden wel spoedig moeten ingepland worden, liefst komende maand . In augustus komt onze nieuwe keuken en dan zou de chape zeker voldoende uitgedroogd moeten zijn.


Vloerwerken Temse
woensdag 19 mei 2021

Egaliseren vloer (met vloerverwarming)

Ik zou laminaat willen leggen maar onze vloer dient geëgaliseerd te worden. Het zou gaan om een 70m². Het zijn 2 ruimtes die in elkaar lopen. Het zou gaan om meer dan 2cm dat moet geëgaliseerd worden. Er liggen nu tegels.


Vloerwerken Grimbergen
Offertes vloerders aanvragen