Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Parlofonie

Parlofoon installeren

Parlofoon installeren

Zoek je een vakman voor het installeren van een parlofoon?

Heel wat mensen vinden het aangenaam om een parlofoon te hebben in huis of op kantoor. Het is makkelijk om vooraf te zien wie er aan de deur staat en je kan eventueel vanop afstand de deur openen of een boodschap geven. Je vindt parlofoons standaard bij appartemensgebouwen, maar dit soort domotica zie je ook meer en meer bij eengezinswoningen. Domotica zal steeds meer de weg vinden in onze woningen, en parlofonie hoort daar zeker bij. De toestellen zijn immers veel toegankelijker en slimmer geworden en vaak ook draadloos.

Wil je een parlofoon kopen?

Doe dan zeker beroep op een erkend vakman. Hij zal je adviseren en zorgen dat het toestel met het beste installatiemateriaal wordt geplaatst. Je bent dan zeker van kwaliteit, slimme verbinding met wifi, kwalitatieve onderdelen, ... Via Casius vergelijk je makkelijk prijzen voor het installeren van parlofonie bij jou thuis.

Voordelen van parlofonie

  • Veiligheid: Een parlefoon geeft je woning een veiligheidsinjectie omdat je vooraf weet met wie je te doen hebt.
  • Comfort: Heb je een bedrijf bij je thuis? Dan kan je via een systeem met intercom of parlofonie makkelijk met andere mensen in je woning praten zonder je werkruimte te moeten verlaten.
  • Eenvoud: Je vermijdt een nodeloze trip naar de deur of kan bijvoorbeeld een leverancier snel laten weten dat de levering gewoon aan de deur mag gezet worden.
parlefoon

Wat kost een parlofoon?

De kostprijs van parlofonie hangt af van een aantal factoren. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, het ene al gesofisticeerder dan het andere, wil je een draadloze installatie met enkel audio of ook met video? Ook betaal je voor gekende merken zoals bticino of Niko meestal iets meer. De meest eenvoudige systemen heb je al goedkoop voor een bedrag van €20 tot €75. Wil je ook een camera? Reken dan op een prijs van €150 tot €275. Wil je een performant systeem met garantie en geplaatst door een vakman, dan betaal je al snel meer dan €500. Toch maak je deze kosten meestal voor je gemak en je veiligheid. Besparen op je parlofoon is dus zeker geen goed idee.

Hoe werkt een parlofoon?

Een parlofoon is in feite een soort gesofisticeerde deurbel. Je hoort (en vaak zie je ook) wie er voor je deur staat. Als je ook beelden ziet spreken we eerder van een videofoon. Zo weet je vooraf wie er aan de deur staat. Als je wil kan je dit combineren met een systeem om de deur automatisch vanop afstand te bedienen.

Nu internet alomtegenwoordig is, kan je parlofonie ook gebruik op grote afstand. Zo kan je tegenwoordig de beelden van je parlofoon ook bekijken waar je ook bent. Zo heb je altijd een oog op de veiligheid van je woning.

Vraag offertes voor parlofonie

Recente aanvragen parlofonie

maandag 03 januari 2022

Vervangen parlofoonsysteem

Ik zoek een vakman voor het vervangen van een oud parlofoniesysteem in een appartementsgebouw van 3 eenheden.


Elektriciteit Lier
donderdag 05 augustus 2021

Verschillende elektriciteitswerken uitvoeren

Graag een vakman voor een aantal verschillende aanpassingen aan de elektrische installatie: In de gang is een lichtschakelaar defect die vervangen dient te worden. Ook de parlofoon dient te worden aangekeken, want geen degelijk contact. Bijkomend hebben we al een aantal keer een kortsluiting gehad. De zekering in de individuele meterskasten (gesitueerd in de keldet) is toen afgesprongen, echter is er nog een 2e schakelkast, dus een aparte kast tussen kelder- en appartement-, maar hier is geen enkele schakelaar gedesactiveerd. Graag in de kelder de aansluitingen nakijken en de oorzaak achterhalen van kortsluiting en dit herstellen.


Elektriciteit Oudergem
dinsdag 15 juni 2021

appartementsgebouw, parlofonie vervangen en slot voordeur aanpassen

Voor een appartementsgebouw met 5 appartementen zoeken we een vakman om de parlofonie in alle appartementen te vervangen (dateert jaren 1950), gekoppeld aan een aanpassing van het slot van de voordeur zodat deze geopend kan worden via de parlofoon én met een mechanisch of elektrisch systeem om de voordeur terug te sluiten. Er is voorkeur voor parlofonie met camera en graag een prijs voor enerzijds gewoon slot met sleutel systeem en anderzijds een slot met code/badge.


Elektriciteit Jette
Offertes aanvragen