Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Parlofonie

Parlofoon installeren

Parlofoon installeren

Zoek je een vakman voor het installeren van een parlofoon?

Heel wat mensen vinden het aangenaam om een parlofoon te hebben in huis of op kantoor. Het is makkelijk om vooraf te zien wie er aan de deur staat en je kan eventueel vanop afstand de deur openen of een boodschap geven. Je vindt parlofoons standaard bij appartemensgebouwen, maar dit soort domotica zie je ook meer en meer bij eengezinswoningen. Domotica zal steeds meer de weg vinden in onze woningen, en parlofonie hoort daar zeker bij. De toestellen zijn immers veel toegankelijker en slimmer geworden en vaak ook draadloos.

Wil je een parlofoon kopen?

Doe dan zeker beroep op een erkend vakman. Hij zal je adviseren en zorgen dat het toestel met het beste installatiemateriaal wordt geplaatst. Je bent dan zeker van kwaliteit, slimme verbinding met wifi, kwalitatieve onderdelen, ... Via Casius vergelijk je makkelijk prijzen voor het installeren van parlofonie bij jou thuis.

Voordelen van parlofonie

  • Veiligheid: Een parlefoon geeft je woning een veiligheidsinjectie omdat je vooraf weet met wie je te doen hebt.
  • Comfort: Heb je een bedrijf bij je thuis? Dan kan je via een systeem met intercom of parlofonie makkelijk met andere mensen in je woning praten zonder je werkruimte te moeten verlaten.
  • Eenvoud: Je vermijdt een nodeloze trip naar de deur of kan bijvoorbeeld een leverancier snel laten weten dat de levering gewoon aan de deur mag gezet worden.
parlefoon

Wat kost een parlofoon?

De kostprijs van parlofonie hangt af van een aantal factoren. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, het ene al gesofisticeerder dan het andere, wil je een draadloze installatie met enkel audio of ook met video? Ook betaal je voor gekende merken zoals bticino of Niko meestal iets meer. De meest eenvoudige systemen heb je al goedkoop voor een bedrag van €20 tot €75. Wil je ook een camera? Reken dan op een prijs van €150 tot €275. Wil je een performant systeem met garantie en geplaatst door een vakman, dan betaal je al snel meer dan €500. Toch maak je deze kosten meestal voor je gemak en je veiligheid. Besparen op je parlofoon is dus zeker geen goed idee.

Hoe werkt een parlofoon?

Een parlofoon is in feite een soort gesofisticeerde deurbel. Je hoort (en vaak zie je ook) wie er voor je deur staat. Als je ook beelden ziet spreken we eerder van een videofoon. Zo weet je vooraf wie er aan de deur staat. Als je wil kan je dit combineren met een systeem om de deur automatisch vanop afstand te bedienen.

Nu internet alomtegenwoordig is, kan je parlofonie ook gebruik op grote afstand. Zo kan je tegenwoordig de beelden van je parlofoon ook bekijken waar je ook bent. Zo heb je altijd een oog op de veiligheid van je woning.

Vraag offertes voor parlofonie

Recente aanvragen parlofonie

donderdag 20 april 2023

Lichtbronnen tuin vervangen

Onze tuin (soort patio) heeft 6 lichtbronnen aan de muren maar de lampen werken niet meer. We willen ze graag repareren of nieuwe laten plaatsen. De deurbel is sinds gisteren ook kapot. Aangezien er vroeger een kantoor was is het een parlofoon. Deze willen we vervangen of een nieuwe laten plaatsen.


Elektriciteit Gent
zondag 04 december 2022

Parlofonie installeren

Ik zoek iemand die een parlofoon systeem kan installeren voor een gebouw met 3 eigenaars / appartementen. Het is geen nieuw, maar eerder een oud gebouw.


Elektriciteit Brussel
zondag 16 oktober 2022

Plaatsing van draadloze parlofooninstallatie

Een bestaande oude parlofooninstallatie vervangen door draadloos systeem voor 5 studio's.


Elektriciteit Gent
Offertes aanvragen