Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
schrijnwerker maakt maatwerk

Schrijnwerk

Schrijnwerk

Op zoek naar een schrijnwerker uit je regio? Hier vind je alle informatie, richtprijzen en kan je gratis offertes aanvragen hij erkende vakmensen.

Ramen en deuren

Ramen bepalen meer dan enkel het uitzicht van je woning. Ze vormen het sluitstuk van de isolatie. Plaats je ze fout of kloppen de afmetingen niet, dan gaat er veel warmte verloren. En over isolatie gesproken, is dubbel glas voldoende of is hoogrendementsglas de extra kost waard? Alle info over het plaatsen van ramen vind je op deze pagina.

Ook deuren vallen onder dezelfde categorie als ramen. Kies je voor dezelfde afwerking - bijvoorbeeld in hout, pvc, aluminium of staal - als de ramen of ga je voor iets anders? Alle info over gewone deuren en branddeuren vind je hier.

Deuren of ramen schilderen is een minder ingrijpende opdracht. Het biedt geen extra isolatie maar kan wel het uitzicht van je huis in één klap veranderen. Benieuwd naar wat het kan kosten? Vergelijk snel enkele gratis offertes bij erkende schilders.

Trap plaatsen of renoveren?

Wanneer het tijd is om je trap een nieuw uitzicht te geven, heb je twee opties: een volledig nieuwe trap laten plaatsen of je huidige trap renoveren.

Een traprenovatie bespaart je de zware kost van een volledig nieuwe trap. Renoveren is dus geen slechte keuze wanneer je trap nog in goede staat is. Een nieuwe laag vernis, overzettreden of de trap schilderen? Meer info over het renoveren van een trap ontdek je hier.

Een nieuwe trap plaatsen is ingrijpend, maar zorgt er wel voor dat je terug goed bent voor de komende jaren. Een houten, betonnen, glazen of metalen trap in gedachten? Extra informatie of de mogelijkheid om gratis offertes te vergelijken vind je hier.

Maatwerk

Maatwerk vind je overal terug in huis. Van kasten op maat in de badkamer tot meubels of de afwerking van het interieur in je woonkamer. Sleutel tot succes? Goede afspraken met jouw timmerman of schrijnwerker. Op zoek naar een vakman die bij jou langskomt om alles te overlopen? Op deze pagina ontdek je alle info. Hier kan je gratis enkele offertes vergelijken.

Zolder renoveren

Een zolderrenovatie is hip. Zelfs zonder hoge budgetten kan je een lege zolder al snel omtoveren in een praktische ruimte. Enkele muren optrekken met gyproc, het plafond isoleren zodat het tijdens de zomer en in de winter aangenaam is en een velux of twee installeren voor extra licht.

Van plan om de zolder intensief te gebruiken als tweede woonkamer of speelparadijs voor je (klein)kinderen? Dan kan je extra investeren: een stevige trap installeren en de algemene afwerking verder verfijnen.

Ontdek alle info over zolderrenovatie op deze pagina.

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Liggend 2

Erkend Vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

trapgat maken in beton

Trapgat maken?

Een trapgat in hout of beton maken, aanpassen of dichtmaken? Lees er alles over op deze pagina.

Ramen en profielen installeren door een vakman

Wat doet een schrijnwerker?

Voor welke opdracht doe ik beroep op een schrijnwerker? Hoeveel kost deze vakman gemiddeld?

Schrijnwerkerij

Schrijnwerker gezocht?

Zoek je een goede schrijnwerker dicht bij huis? Bij Casius bezorgen we je een aantal offertes.

Recente opdrachten schrijnwerk

donderdag 02 december 2021

TV meubel op maat laten maken

Wij wensen een TV meubel met schuifdeur op maat te maken. Graag een modern meubel.


Timmerwerken Booischot
dinsdag 30 november 2021

Dressings maken

Vakman gezocht voor 2 ingemaakte kasten voor slaapkamer. 1 Ingemaakte kast met een lengte van 3,5 meter 1 ingemaakte kast in hoek met lengte 1,5m en 1m (L vorm) De kasten dienen voornamelijk voor kleding en het opbergen van handdoeken, lakens, etc


Timmerwerken Brussel
maandag 29 november 2021

Spatwand + kasten plaatsen

Spatwand met keukentegels plaatsen (1x1m *2) Kasten monteren 3x3m


Timmerwerken Lebbeke
maandag 29 november 2021

Dressings plaatsen

Ik zou graag 2 houten dressings (landelijke stijl) laten plaatsen die tot aan het plafond reiken.


Timmerwerken Heppen
zondag 28 november 2021

Kleine dressoir maken

We wensen een dressoir van 1m50 lang, 49 cm breed en 95 cm hoog niet naar het 2 de verdieping dragen, enkel afzetten op het gelijkvloers. Ik zoek 2 mannen die het naar boven willen dragen via trap


Timmerwerken Antwerpen
zondag 28 november 2021

Ramen en deuren vervangen + bureauruimte op maat maken

Schrijnwerker gezocht voor: volledige nieuwe pvc-ramen plaatsen, voor- en achterdeur met screens en rolluiken. Verder wil ik inmaakkasten in mijn wasruimte met oppervlak van ongeveer 20 m². Wasmachine, droogkasten en frigo's moeten worden ingewerkt. Als laatste moet een deuropening met gyproc dichtgemaakt worden en wil ik de trap overtrekken in laminaat.


Timmerwerken Meulebeke
vrijdag 26 november 2021

Dakraam vervangen + plaatsing van gyprocwand (2 meter) en plaatsing van een deur

Klein dakraam en een vervanging heb ik al in huis (50 cm op 50 cm ongeveer) goed bereikbaar vd bovenkant, onderkant iets moeilijker. plaatsing van gyprocwand van een 2 tal meter (spreekt voor zich) - nog geen materiaal aanwezig. enige creativiteit gevraagd voor de plaatsing vd deur (moet geinstalleerd worden bovenaan een trap en er is weinig plaats) - materiaal ook niet aanwezig


Timmerwerken Leuven
vrijdag 26 november 2021

Schrijnwerkerij: vensterbanken, plinten, kast op maat

Timmer- en meubelwerken in en rond het huis. Het gaat om plinten zetten, vensterbanken plaatsen, een kast op maat maken en de bekisting van de rolgordijnen maken.


Timmerwerken Essen
maandag 22 november 2021

Kasten op maat maken

Wij zouden graag 2 kasten op maat laten maken Vestiairekast in voorziene vestiaireruimte maken. (1m breed) + Ingemaakte kast onder trap(voor schoenen, jassen en rugzakken)


Timmerwerken Eke
zaterdag 20 november 2021

Maatwerken in MDF uitvoeren

Schrijnwerker gezocht om 4 of 5 boekenplanken 190 breed,35 cm diep. Beneden meerdere kasten op 60 cm hoogte, een van de kasten met laden. een verkleding voor en radiateur. Alles moet in MDF worden gemaakt.


Timmerwerken Woluwe-Saint-Pierre
woensdag 17 november 2021

Trapgat maken, ander trapgat dichten en vaste trap steken

We willen een vaste trap naar de zolder, daarvoor moet er een trapgat gemaakt worden in de betonnen vloer, en een ander trapgat gedicht worden. Wij zouden dan graag ook ineens een trap laten plaatsen. Het is een betonnen vloer.


Timmerwerken Gent
dinsdag 16 november 2021

Wandkast op maat plaatsen

In studio aan zee willen wij kastenwand laten installeren ter vervanging van een oude heel lelijke kast. Breedte 490, hoogte 210, diepte 60. Kasten dienen voor kledij/opberging en plaats voor TV.


Timmerwerken Heist-aan-Zee
dinsdag 09 november 2021

Dressings maken

Ik wil graag 3 dressings laten maken in mijn huis, de eerste moet 2m lang, 40cm diep en 2.30m hoog zijn, de tweede 5m lang, 60cm diep en 2.63m hoog (niet over de volledige lengte 60cm diep want er moet plaats gemaakt worden voor een deel airco) en de derde 1.80m lang, 60 cm diep en 2.63m hoog. Ik zou de corpussen in fineer willen en de deuren in geschilderde mdf.


Timmerwerken Wilrijk
maandag 08 november 2021

Bureau op maat laten maken

Ik wil een bureau op maat. Strak en modern.


Timmerwerken Deurne
maandag 08 november 2021

Vernieuwen binnenbekleding erkerraam keuken

Graag willen we de bekleding van de zij-afwerken thv erkerraam aan keuken laten vernieuwen (foto in bijlage). Dit omdat er een lekkage aan het dak is geweest, waardoor deze binnenbekleding in gyproc is opgezwollen. Graag te vervangen door eventueel een (groene) MDF of een overschilderbaar alternatief.


Timmerwerken Bredene
zaterdag 06 november 2021

Trapgat maken en afsluiten + trap plaatsen

We willen de zolder renoveren tot slaapkamer en wensen een vaste trap in hout te laten plaatsen. Hiervoor zou ook we het bestaande trapgat (houten structuur) moeten worden afgesloten en een nieuwe opening laten maken.


Timmerwerken Harelbeke
zaterdag 06 november 2021

Dressings op maat maken

Het betreft een zolderverdieping dat wordt gerenoveerd met kasten onder schuin dak - sommige kledingkasten, sommige kasten voor speelgoed/andere spullen


Timmerwerken Anderlecht
vrijdag 05 november 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

Oude binnendeuren vervangen. Ongeveer 5 deuren. Enkele houten muren bij plaatsen.


Timmerwerken Herent
donderdag 04 november 2021

Trap in blank hout zetten

Wij hebben een houten trap die bestaat uit blank hout. We hebben ooit eens een laagje verf gegeven maar dat is nooit afgewerkt geweest. Nu zouden we dat terug blank willen zetten. Onze trap heeft 15 treden en is ingeschilderd hout.


Timmerwerken Jabbeke
woensdag 03 november 2021

2 sectionaalpoorten plaatsen

Het betreft 2 bestaande loodsen waar nu schuifpoorten inzitten, deze verwijderen we zelf. Deze hadden we graag vervangen door een sectionaal poort De opening waar de sectionaal poort moet inkomen is ongeveer 4.8m breed en 4.5m hoog. Elektrische bediening.


Timmerwerken Kruishoutem
dinsdag 02 november 2021

Monteren 4 schildersdeuren

Ik zoek een vakman of schrijnwerker voor het plaatsen van 4 schildersdeuren met kader en beslag. Deze worden door mij besteld, dus enkel plaatsing dient te worden voorzien, graag op korte termijn.


Timmerwerken Mechelen
dinsdag 02 november 2021

Meubilair op maat maken

Ons appartement wordt opgeleverd tussen februari en mei 2022. Graag wil ik al met de vakspecialist de mogelijkheden bekijken op plan voor het op maat maken van een aantal meubels en mogelijke hedendaagse ontwerpen bespreken zodat dit na oplevering zsm kan worden gerealiseerd. Appartement is op een 3e verdieping, maar er is wel ene lift aanwezig in het gebouw. 2 kledingkasten in slaapkamer aan weerszijden van het bed, telkens +/- 1 m B x 2.6 m H - Verder ook een vestiairekast 1.5 m B x 2.6 m H (telkens combinatie van deuren en enkele schuiven) Ook wil ik bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een boekenkast en tv-meubel 2.6 m H tv meubel tekens 2.60 hoog


Timmerwerken Leuven
maandag 01 november 2021

Omlijsten binnenzijde van 6 raamgehelen

Ik zoek iemand voor de omlijsting van de ramen aan de binnenkant. Het gaat in totaal om 6 nieuwe, houten ramen. 4 in de keuken en 2 in de living. Er is een voorlopige, houten afwerking geplaatst. Voor het finale product zou ik opnieuw voor hout gaan.


Timmerwerken Kapelle-op-den-Bos
woensdag 27 oktober 2021

Klemmende gelakte deuren herstellen

Ik heb gelakte deuren die klemmen of zelfs niet meer dicht gaan. Kunnen deze hersteld worden zonder dat er geschaafd wordt aan de deuren tenzij de lak hersteld kan worden. Het gaat om 2 gewone binnendeur en 1 buitendeur in een appartement.


Timmerwerken Sint-Denijs-Westrem
dinsdag 26 oktober 2021

Radiatoren omkasten op maat

We wensen radiatoromkasting in hout te laten maken. We zouden graag de landelijke stijl hebben. Het zou voor 4 radiatoren zijn. Afmetingen 1,10 x 1,60 meter.


Timmerwerken Westerlo
dinsdag 26 oktober 2021

Vestiaire in de hal en op eerste verdieping creëren

Vestiaire op maat voor in de hal (jassen) en boven op eerste verdieping een inloopdressing.


Timmerwerken Dendermonde
dinsdag 26 oktober 2021

Oude deur restaureren

Mijn oude voordeur moet gerestaureerd worden, afmetingen van de deur zijn 230 x 110 cm. Een oud gebouw van 100 jaar.


Timmerwerken Antwerpen
maandag 25 oktober 2021

Inbouwkast plaatsen in slaapkamer

Ik zou graag een inbouwkast laten plaatsen in de slaapkamer op het eerste verdiep van een 3-tal meter hoog (tot het plafond), 6-tal meter breed en 0.6m diep


Timmerwerken Borsbeek (Antwerpen)
donderdag 21 oktober 2021

11 binnendeuren plaatsen: glas en hout

Ik zoek iemand om binnendeuren te plaatsen. Het gaat om11 deuren in totaal. 9 stuks in houtstructuur en 2 in glas


Timmerwerken Genk
dinsdag 19 oktober 2021

Kasten aanpassen tot dressing op maat

Project om een dressing-op-maat te realiseren in de slaapkamer. Er staat al een kast -die weliswaar zal moeten worden aangepast - (oa laden vervangen door schuiven) . Ernaast zou verder moeten worden aangebouwd, onder de schuine dakmuur. Bij voorkeur een moderne stijl, ik heb wel een ontwerp in mijn hoofd, maar volg graag de vakman zijn advies hierin. Afmetingen +/- 3,5 mB x 1,0 mD x 2,7 mH.


Timmerwerken Antwerpen
Offertes aanvragen