Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
schrijnwerker maakt maatwerk

Schrijnwerk

Schrijnwerk

Op zoek naar een schrijnwerker uit je regio? Hier vind je alle informatie, richtprijzen en kan je gratis offertes aanvragen hij erkende vakmensen.

Ramen en deuren

Ramen bepalen meer dan enkel het uitzicht van je woning. Ze vormen het sluitstuk van de isolatie. Plaats je ze fout of kloppen de afmetingen niet, dan gaat er veel warmte verloren. En over isolatie gesproken, is dubbel glas voldoende of is hoogrendementsglas de extra kost waard? Alle info over het plaatsen van ramen vind je op deze pagina.

Ook deuren vallen onder dezelfde categorie als ramen. Kies je voor dezelfde afwerking - bijvoorbeeld in hout, pvc, aluminium of staal - als de ramen of ga je voor iets anders? Alle info over gewone deuren en branddeuren vind je hier.

Deuren of ramen schilderen is een minder ingrijpende opdracht. Het biedt geen extra isolatie maar kan wel het uitzicht van je huis in één klap veranderen. Benieuwd naar wat het kan kosten? Vergelijk snel enkele gratis offertes bij erkende schilders.

Trap plaatsen of renoveren?

Wanneer het tijd is om je trap een nieuw uitzicht te geven, heb je twee opties: een volledig nieuwe trap laten plaatsen of je huidige trap renoveren.

Een traprenovatie bespaart je de zware kost van een volledig nieuwe trap. Renoveren is dus geen slechte keuze wanneer je trap nog in goede staat is. Een nieuwe laag vernis, overzettreden of de trap schilderen? Meer info over het renoveren van een trap ontdek je hier.

Een nieuwe trap plaatsen is ingrijpend, maar zorgt er wel voor dat je terug goed bent voor de komende jaren. Een houten, betonnen, glazen of metalen trap in gedachten? Extra informatie of de mogelijkheid om gratis offertes te vergelijken vind je hier.

Maatwerk

Maatwerk vind je overal terug in huis. Van kasten op maat in de badkamer tot meubels of de afwerking van het interieur in je woonkamer. Sleutel tot succes? Goede afspraken met jouw timmerman of schrijnwerker. Op zoek naar een vakman die bij jou langskomt om alles te overlopen? Op deze pagina ontdek je alle info. Hier kan je gratis enkele offertes vergelijken.

Zolder renoveren

Een zolderrenovatie is hip. Zelfs zonder hoge budgetten kan je een lege zolder al snel omtoveren in een praktische ruimte. Enkele muren optrekken met gyproc, het plafond isoleren zodat het tijdens de zomer en in de winter aangenaam is en een velux of twee installeren voor extra licht.

Van plan om de zolder intensief te gebruiken als tweede woonkamer of speelparadijs voor je (klein)kinderen? Dan kan je extra investeren: een stevige trap installeren en de algemene afwerking verder verfijnen.

Ontdek alle info over zolderrenovatie op deze pagina.

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Liggend 2

Erkend Vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

trapgat

Trapgat maken?

Een trapgat in hout of beton maken, aanpassen of dichtmaken? Lees er alles over op deze pagina.

Ramen en profielen installeren door een vakman

Wat doet een schrijnwerker?

Voor welke opdracht doe ik beroep op een schrijnwerker? Hoeveel kost deze vakman gemiddeld?

schrijnwerker

Schrijnwerker gezocht?

Zoek je een goede schrijnwerker dicht bij huis? Bij Casius bezorgen we je een aantal offertes.

Recente opdrachten schrijnwerk

donderdag 21 oktober 2021

11 binnendeuren plaatsen: glas en hout

Ik zoek iemand om binnendeuren te plaatsen. Het gaat om11 deuren in totaal. 9 stuks in houtstructuur en 2 in glas


Timmerwerken Genk
dinsdag 19 oktober 2021

Kasten aanpassen tot dressing op maat

Project om een dressing-op-maat te realiseren in de slaapkamer. Er staat al een kast -die weliswaar zal moeten worden aangepast - (oa laden vervangen door schuiven) . Ernaast zou verder moeten worden aangebouwd, onder de schuine dakmuur. Bij voorkeur een moderne stijl, ik heb wel een ontwerp in mijn hoofd, maar volg graag de vakman zijn advies hierin. Afmetingen +/- 3,5 mB x 1,0 mD x 2,7 mH.


Timmerwerken Antwerpen
dinsdag 19 oktober 2021

Boekenkast op maat maken

Ik zoek een schrijnwerker voor het maken van een boekenkast naast de gashaard. Deze is 42 cm diep en 108 cm breed . Aan de linkerzijde daarvan willen we graag een boekenkast laten plaatsen, we dachten aan mdf. Er is reeds een voorzetwand van 7 cm gyproc Diepte zal dus +/ -35 cm zijn, breedte schat ik op +/- 1 meter (85 cm?) . Onderste kastdeel (tem 0.50 cm) graag afwerken met een simpele kastdeur (duwsysteem of zo? ) Kastdeel daarboven dachten we "open" te laten met een 4-tal legplanken.


Timmerwerken Gent
maandag 18 oktober 2021

Maatbureau massief werkblad realiseren

Maatbureau met een rustiek massief blad (of massief look) voor in de woonkamer, werkblad: 65 x 160 met dikte 4cm of meer. Onderstel mag wit melamine zijn. Achteraan dient een ruimte te worden voorzien van 20cm diep om laptop(s) verticaal in te plaatsen (over gehele lengte, vooraan een boordje om de kabels eveneens te verbergen). Kabeldop linksachter en rechtsachter. Graag mooi afgewerkt!


Timmerwerken Ekeren (Antwerpen)
vrijdag 15 oktober 2021

Behang- en schiderwerken uitvoeren

1) Behangen met vliespapier(renovlies 150gram overschilderbaar) - offerte vlies incl. + excl. vlies muren : 100m2 plafonds : 63m2 2) Schilderen (1 laag primer + 1 laag afwerking) plafonds : 63 m2 muren : 44m2 Ps. verf (LEVIS) werd reeds aangekocht


Timmerwerken Geraardsbergen
donderdag 14 oktober 2021

Trap op maat maken

Wij zijn op zoek naar iemand die op bestaande trap een stuk nieuwe trap kan aansluiten om extra doorgang te maken.


Timmerwerken Gent
woensdag 13 oktober 2021

Kasten op maat maken voor een nieuwbouwappartement

Kasten voor in nieuwbouwappartement oplevering augustus 2022. 3 stuks slaapkamerkast met afmetingen lengte 1 x 2.70 en 2 x 2.80 Ook een vestiare kast lengte 1.64 en een inbouwkast living ook lengte 1.64 m. Materiaal moet van degelijke kwaliteit zijn, te bespreken met de schrijnwerker.


Timmerwerken Beringen
dinsdag 12 oktober 2021

Nieuwe trap plaatsen

Ik zou graag een vaste trap willen laten plaatsen. Van het eerste verdiep naar de zolder Nu staat er een valtrap. Het gat zou ook vergroot moeten worden.


Timmerwerken Ham
maandag 11 oktober 2021

Kast en vloer eronder in keuken vervangen

Door een lek in de waterleiding van mijn wasbak in de keuken is er waterschade aan de kast waar de leiding in zit en de vloer (kurkvloer) eronder. Ik zou deze graag laten vervangen. Het lek is intussen hersteld.


Timmerwerken Deurne
maandag 11 oktober 2021

Verschillende kasten op maat maken

We wensen graag een boekenkast van ongeveer 4 meter op 4 te laten maken, een wandkast in de slaapkamer met deuren te laten maken en een ook een bureau (simpel wit blad in de vorm van een L). Graag in de moderne stijl.


Timmerwerken Antwerpen
zondag 10 oktober 2021

Installeren reeds op maat gemaakte kaders

Voor een Virtual Reality arcade hebben wij balken laten verzagen die samen hokjes vormen. Deze balken/kaders zouden op 18, 19 en 20 oktober geïnstalleerd moeten worden. Bevestiging gebeurt grotendeels aan gyproc wanden


Timmerwerken Gent
zondag 10 oktober 2021

Ingebouwde kast maken onder schuine wand

Ik zou graag een ingebouwde kast willen met een lengte van 7 meter. In te bouwen onder een schuine muur. Graag ook in de landelijke stijl, net als de rest van het huis.


Timmerwerken Boutersem
zaterdag 09 oktober 2021

luiken vernieuwen

vervangen van alle luiken van 11 ramen


Timmerwerken Bierbeek
zaterdag 09 oktober 2021

TV kast op maat maken

Ik zou graag een tv kast op maat laten maken, met onderaan kastjes en een wijnrek. I


Timmerwerken Affligem
vrijdag 08 oktober 2021

Balustrade plaatsen 6de verdieping

We hebben op 1 november een nieuw dak. We zoeken iemand die meehelpt de tegels van het het terras te leggen en ook de nieuwe balustrade kan plaatsen.


Timmerwerken Oostende
woensdag 06 oktober 2021

Balustrade in rubberwood maken

Ik zoek iemand om een balustrade te maken van ongeveer 1,85 ml en 0,85 mh, bij voorkeur in een houten variant, zoals rubberwood of dergelijke. Graag ter plaatse bekijken en opmeten. We hebben het dak vernieuwd, en een vaste trap naar de zolderverdieping gemaakt. Deze willen we beginnen inrichten om er de zoon zijn zolderkamer van te maken, dus graag een balustrade op korte termijn, voor de veiligheid


Timmerwerken Appels
woensdag 06 oktober 2021

Vestiaire maken en bijhorende klussen uitvoeren

Ik zoek iemand die een vestiaire kan maken (materiaal heb ik al voor een stuk), gaten kan opvullen rond ramen en deuren en plakwerken uitvoeren.


Timmerwerken Leffinge
maandag 04 oktober 2021

Tv-muur op maat maken

Wij zouden voor onze zolder graag een TV-muur met ruimte om zaken in uit te stallen en in te bewaren. We zouden graag de kast tot aan het plafond afgewerkt zien. Links moet er ruimte voorzien worden voor een bureau die we zullen aansluitend zullen plaatsen, het blad van de bureau is 60 cm breed.


Timmerwerken Wetteren
maandag 04 oktober 2021

Bureau met bed op maat maken

Zou een bureau van iets minder dan 2 meter zijn maar waar onder aan de ene kant een bed onder kan geschoven worden met opbergvak eventueel aan hoofdzijde bed. Ik heb een foto ter illustratie maar kan deze hier helaas niet invoegen.


Timmerwerken Deurne
donderdag 30 september 2021

Trapgat + vaste trap plaatsen

Wij willen ons huidig trapgat met inklapbare trap verplaatsen (of beter gezegd dicht leggen en nieuw trapgat steken) en er dan vaste trap aan toe te voegen. Liefst een houten trap.


Timmerwerken Kemzeke
maandag 27 september 2021

Dressings op maat maken

Ik zoek een klassieke dressing te maken van een ruimte dat 10m2 is. Naast de slaapkamer.


Timmerwerken Brasschaat
maandag 27 september 2021

Houten balk veranda vernieuwen

De balk die zich bevindt bij het instappen vd veranda brokkelt af. Wij zouden dat graag laten herstellen. Lengte van de balk bedraagt ongeveer 2 meter


Timmerwerken Ganshoren
maandag 27 september 2021

Hondenhuis op maat maken met isolatie

Huis/ hok op maat maken voor onze hond. Afmetingen van ongeveer 4m² op hoogte van 1,5m. Graag isolatie voorzien.


Timmerwerken Sint-Denijs-Westrem
maandag 27 september 2021

Dressing op maat maken

Wij zouden graag een dressing op maat laten maken onder het schuin dak op de overloop, aangezien dit nu een verloren ruimte is. Dit mag zeer basic zijn: wit hout, eigentijds, liefst met schuifdeuren (gezien de beperkte ruimte). Wij hebben reeds een plan gemaakt, wij zoeken een vakman die het kan leveren en plaatsen. Breedte circa 300 cm, diepte circa 80 cm. Hoogte (aflopend dak: 190cm - 100cm


Timmerwerken Kampenhout
woensdag 22 september 2021

Originele houten voordeur renoveren

In het kader van de renovatiewerken van ene oud herenhuis, zijn we op zoek naar een specialist houtbewerking. We wensen namelijk de originele houten voordeur te behouden en te laten renoveren/upgraden. Meeste bedrijven stellen een replica voor, maar dat is niet wat we zoeken. Concreet betreft het oa: inbraakveiligheid deur verhogen (bv door 3 punts-bevestiging in de muur) + luchtdichtheid/isolatiewaarde deurgeheel verhogen (blowerdoor) ifv EPB. Eventueel behandelen/beschermen tegen weersomstandigheden.


Timmerwerken Oostende
dinsdag 21 september 2021

Ingebouwde kast/ dressing bouwen

NL: Wij willen een inbouwkast bouwen in onze master kamer gelegen op de eerste verdieping van ons huis. De kamer zelf is 20m2 en we willen de kast aan de linker zijwand bouwen. De kast die we graag willen hebben kan de volgende afmetingen hebben: Breedte = 240cm, Hoogte = 260cm en Diepte = 63cm Verder een ingebouwde kantoorkamer met bank/bed in een (vooralsnog) lege kamer. ENG: We want to build a built-in closet in our master room located on the first floor of our house. The room itself is 20m2 and we want to build the closet on the left side wall. The closet that we would like to have can have the following dimensions: Width = 240cm, Height = 260cm and Depth = 63cm Otherwise we would like a built-in office room with bench/ bed in an (for the moment) empty room.


Timmerwerken Lovenjoel
dinsdag 21 september 2021

Dressings op maat maken

We hebben een nis in de keuken waar we graag een handige inbouwkast hadden gezien. Afmetingen: 252cm hoog. 66,5cm diep. 105,5cm breed.


Timmerwerken Evergem
maandag 20 september 2021

Plaatsen van houten trap naar zolder

Leveren en plaatsen van houten trap van eerste verdiep naar zolder. Nu is er enkel een luik. Er zou dus een nieuw gat ook gemaakt moeten worden, het is een houten plafond.


Timmerwerken Wetteren
zondag 19 september 2021

vergroten en afwerken opening zoldertrap

We zouden een trapgat (70 x 80 cm) willen laten vergroten naar 'standaardafmetingen' in een houten plafond. Afwerking plafondopening en en plaatsing van plooitrap + toegangsluik in het plafond ook te voorzien.


Timmerwerken Beerzel
vrijdag 17 september 2021

Kasten op maat realiseren

Graag laat ik 2 maatkasten maken in moderne/hedendaagse stijl - met schuifdeuren. Ik dacht aan kasten uit plaatmateriaal, afgewerkt met laminaat / melamine Te monteren in de slaapkamer (op 1ste verdieping) K1: 2,50 h x 73 d x 2.94 b K2: 2,50 h x 65 d x 1,20 b


Timmerwerken Hasselt
Offertes aanvragen