Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Architectenbureau

Op zoek naar een goede architect of architectenbureau?

Op zoek naar een goede architect of architectenbureau?

Op zoek naar een architect of architectenbureau voor een nieuwbouw of renovatie? Casius bezorgt je alle informatie, prijzen en offertes op maat van erkende architecten uit de buurt.

Een architect of architectenbureau is onmisbaar!

De expertise van een architect of architectenbureau is onmisbaar, zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie. Je hebt zijn of haar kennis nodig voor, tijdens en na het bouwproces. Hoe vaak je een architect inschakelt is sterk afhankelijk van wat je precies wil laten uitvoeren. Bij het aanvragen van bepaalde vergunningen zal je altijd met een architect moeten werken. Denk maar aan een bestemmingswijziging van je pand. Ook voor andere opdrachten zoals het uittekenen van een nieuw badkamerontwerp ben je bij een architect aan het juiste adres. Meer informatie en prijzen over de verschillende kerntaken van een architect vind je via het groene keuzemenu.

Vind snel een erkende architect in jouw buurt

Liever meer info van een erkende architect of architectenbureau? Gebruik onze dienst en wij brengen je in contact met de beste architecten in jouw regio. 't Is bovendien helemaal gratis. Elk contact met de specialist verloopt 100% vrijblijvend en zonder verplichtingen. Werkt Casius samen met elke architect of architectenbureau? Absoluut niet. Elke architect in ons netwerk voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk. Je bent er dus zeker van dat je in contact wordt gebracht met professionele, gescreende specialisten uit de buurt.

Waarom een architect of architectenbureau?

Werken met een architect heeft heel wat voordelen. We hebben voor jou enkele belangrijke voordelen opgelijst:

  • Een architect haalt het maximum uit elke vierkante meter.
  • Een professional ziet snel de mogelijkheden (of beperkingen) van een bestaande woning of een bouwgrond.
  • Een goede architect luistert vooral eerst naar jouw noden en wensen.
  • Partner die op de hoogte is van de nieuwste materialen en technieken.
  • Je architect is jouw vertrouwenspersoon en de bewaker van de kwaliteit van de bouwwerken.
  • Houdt het budget en de planning in het oog.
  • Zorgt voor de administratie en helpt vaak bij het vinden van bouwpremies.
architect

Hoe vind ik een goede architect?

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Architecten

Wat doet een architect?

Recente opdrachten voor onze architecten

dinsdag 25 januari 2022

Bijbouw uittekenen

We willen graag een verdieping op een bestaande bijbouw (de bijbouw bestaat nu enkel uit een gelijkvloersverdieping. De verdieping op de bijbouw zou dan grenzen aan de 1ste verdieping van het hoofdgebouw. En zou 1 geheel moeten worden. Indeling van de ruimtes zou 3 slaapkamers en een badkamer zijn.


Bouwtekening en ontwerp Wijnegem
dinsdag 25 januari 2022

Architect nodig voor dakophoging

Het huis dat we wensen te kopen beschikt enkel over een gelijkvloers van 10x12 m en een lage zolder. We zouden graag willen weten of het mogelijk is om een extra verdieping/dakopbouw bovenop het gelijkvloers te plaatsen, om zo extra kamers te maken. Hierbij zou het dak erafgehaald worden en een verhoogd zadeldak in de plaats gezet worden.


Bouwtekening en ontwerp Lichtaart
maandag 24 januari 2022

Omgevingsvergunning aanvragen voor plaatsen gevelisolatie en crepi.

Wij hebben offerte laten maken en zelfs reeds voorschot betaald voor het plaatsen van gevelisolatie langs de buitenzijde en afwerking met crepi. De bouwfirma ging ook het nodige doen voor aanvraag van de omgevingsvergunning, iets wat ze voor al hun klanten doen. In Mechelen blijkt dit echter een onoverkomelijke opdracht. Men is al maanden bezig met de aanvraag en deze komt niet in orde. Nu worden er plannen gevraagd van de doorsnede van ons huis. Iets wat door een architect dient te gebeuren.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen
zondag 23 januari 2022

Plan opmaken van de buitengevels

Ik zoek iemand om een plan te tekenen van de buitengevels daar ik voor het aanpassen van enkele ramen een bouwvergunning moet aanvragen.


Bouwtekening en ontwerp Zutendaal
vrijdag 21 januari 2022

Architect voor een uitbreidingsproject

Ik heb een uitbreidingsproject (keuken uitbreiding en veranda aanbouw) en ben hiervoor op zoek naar een architect om de verschillende mogelijkheden te bespreken. De woning betreft een bel-etage woning uit 1962 en is een 2 gevel woning.


Bouwtekening en ontwerp Vilvoorde
vrijdag 21 januari 2022

Bestemmingswijziging van woonhuis naar studentenpand

Regularisatie van studentenpand. Vergunde plannen zijn ter beschikking. Er is een vergunning voor gemeubelde woongelegenheden stad Antwerpen. Er is een conformiteitsattest. We hebben een groen label van KOTWEB. Er moet een plan getekend worden van de huidige toestand (eventueel de plannen vergunde toestand aanpassen). Regularistieaanvraag indienen bij stad Antwerpen. Verbouwing is van voor 2009.


Bouwtekening en ontwerp Edegem
donderdag 20 januari 2022

Uittekenen van garage in bijbouw

Ik wens een garage bij te bouwen aan mijn half-open bebouwing. Ik zoek hiervoor een architect die de plannen tekent en de bouwaanvraag indient.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
woensdag 19 januari 2022

Vergunning afbraak

Afbraak achterbouw met 1 gemeenschappelijke muur. We hebben een aanvraag nodig voor de afbraakvergunning.


Bouwtekening en ontwerp Aalst
woensdag 19 januari 2022

Geveltekening maken

Ik ben op zoek naar iemand die voor mij een grondplan en geveltekening kan maken voor de aanvraag voor een vergunning voor het mogen bekleden van de gevel met Crepi.


Bouwtekening en ontwerp Terhagen
Offertes aanvragen