Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Architectenbureau

Op zoek naar een goede architect of architectenbureau?

Op zoek naar een architect of architectenbureau voor een nieuwbouw of renovatie? Casius bezorgt je alle informatie, prijzen en offertes op maat van erkende architecten uit de buurt.

Een architect of architectenbureau is onmisbaar!

De expertise van een architect of architectenbureau is onmisbaar, zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie. Je hebt zijn of haar kennis nodig voor, tijdens en na het bouwproces. Hoe vaak je een architect inschakelt is sterk afhankelijk van wat je precies wil laten uitvoeren. Bij het aanvragen van bepaalde vergunningen zal je altijd met een architect moeten werken. Denk maar aan een bestemmingswijziging van je pand. Ook voor andere opdrachten zoals het uittekenen van een nieuw badkamerontwerp ben je bij een architect aan het juiste adres. Meer informatie en prijzen over de verschillende kerntaken van een architect vind je via het groene keuzemenu.

Vind snel een erkende architect in jouw buurt

Liever meer info van een erkende architect of architectenbureau? Gebruik onze dienst en wij brengen je in contact met de beste architecten in jouw regio. 't Is bovendien helemaal gratis. Elk contact met de specialist verloopt 100% vrijblijvend en zonder verplichtingen. Werkt Casius samen met elke architect of architectenbureau? Absoluut niet. Elke architect in ons netwerk voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk. Je bent er dus zeker van dat je in contact wordt gebracht met professionele, gescreende specialisten uit de buurt.

Waarom een architect of architectenbureau?

Werken met een architect heeft heel wat voordelen. We hebben voor jou enkele belangrijke voordelen opgelijst:

  • Een architect haalt het maximum uit elke vierkante meter.
  • Een professional ziet snel de mogelijkheden (of beperkingen) van een bestaande woning of een bouwgrond.
  • Een goede architect luistert vooral eerst naar jouw noden en wensen.
  • Partner die op de hoogte is van de nieuwste materialen en technieken.
  • Je architect is jouw vertrouwenspersoon en de bewaker van de kwaliteit van de bouwwerken.
  • Houdt het budget en de planning in het oog.
  • Zorgt voor de administratie en helpt vaak bij het vinden van bouwpremies.
architect

Hoe vind ik een goede architect?

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Architecten

Wat doet een architect?

Recente opdrachten voor onze architecten

donderdag 22 september 2022

Architect voor renovatie

Kelder: • Waterdicht maken • Stofvrij maken Gelijkvloers: • Meer ruimte creëren • Keuken en WC verplaatsen • Deel van de achterbouw afbreken Eerste verdieping (tussenverdieping) • Herinrichten badkamer (Huidige badkamer ligt boven huidige keuken) • Balkon voorzien • Buitenisolatie indien nodig Verwarming: • Buizen verwarming vervangen • Nieuwe ketel? • Zonnepanelen? Opmerkingen: • Wij zouden graag blijven wonen tijdens de verbouwing • Bouwjaar huis: ergens rond 1900. Geen plan beschikbaar.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
woensdag 21 september 2022

Architect voor functiewijziging

We hebben een architect nodig om een appartement af te splitsen van een studentenhuis en een extra autostaanplaats vergund krijgen.


Bouwtekening en ontwerp Brugge
dinsdag 20 september 2022

Plannen structurele wijzigingen

Ik heb een architect nodig voor een klein aantal structurele wijzigingen. er is een opening dat van de living dat naar de eetkamer gaat dat ik graag groter zou willen zien. Daarnaast zou ik graag de structuur van eerste verdiepingen de zone rond de badkamer willen laten bekijken. Nog iets bijkomend optioneel: van de achtermuur een glaspartij maken.


Bouwtekening en ontwerp Buizingen
maandag 19 september 2022

Plannen maken plus omgevingsvergunning

Op zoek naar architect om plannen te maken voor dakkapel en omgevingsvergunning aan te vragen


Bouwtekening en ontwerp Wetteren
woensdag 14 september 2022

Plannen aanbouw huis voor uitbreiding woonkamer

Aan het bestaande huis is reeds een uitbouw (keuken) voorzien van 2014. Met afmeting 500cm breed x 600cm diep. De terras die er links van ligt is heeft zowat dezelfde afmeting van 470x600 diep. Van die terras wil ik nu 470x320cm (of 530x320cm afhankelijk van stedenbouwkundige mogelijkheden) uitbouw doen om extra ruimte te creëren. In die uitbouw wil ik een schuifraam van 350 of 400cm steken afhankelijk van de stedenbouwkundige mogelijkheden. de volle muur van 320cm moet een gesloten volle muur blijven. Er dienen geen steunmuren aangepast te worden. Verwijderen van grote raam + ondermuurtje en verwijderen van groot schuifraam is voldoende om toegang en ruime opening te voorzien naar het nieuwe stuk.


Bouwtekening en ontwerp Oostkamp
dinsdag 13 september 2022

Architect om steunmuur te verwijderen voor plaatsing schuifdeur in buitenmuur

Voor de plaatsing van een schuifdeur van onze keuken naar buiten zoeken we hoe veilig te werk gaan met het verwijderen van een steunmuur. We hebben een stabiliteitsingenieur nodig die ons kan bevestigen of dit doenbaar is en kan helpen met een eventuele vergunningaanvraag. We vervangen een deur+venster door een grote schuifdeur. De schuifdeur heeft de grote van de opening van deze venster+deur en zou in de binnenmuur moeten schuiven. Buitenmuur is van buitenkant in bakstenen (+- 10cm), lege ruimte van 4cm en binnenmuur uit betonblokken (+-20cm).


Bouwtekening en ontwerp Sint-Pieters-Leeuw
maandag 12 september 2022

Regularisatie/bestemmingswijziging

Bestaand appartementen complex waar aanvankelijk een gaanderij in was, met handelsruimten Is omgebouwd tot wooneenheden en prakrijkruimte. We zijn nu op zoek naar een architect voor de bestemmingswijziging.


Bouwtekening en ontwerp Maaseik
maandag 12 september 2022

Plannen en vergunningen appartementen

Het huis is destijds onderverdeeld in verschillende appartementen, maar daar heb ik toen geen vergunningen voor aangevraagd. Ik zoek een architect die dit nu kan uitzoeken en een plan kan maken van de huidige situatie.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 12 september 2022

Regularisatie wijziging voorgevel

Voor regularisatie van wijziging voorgevel en aanbouw zoek ik een architect.


Bouwtekening en ontwerp Gentbrugge
donderdag 08 september 2022

Architect voor functiewijziging

Ik heb een woonhuis gekocht uit 1950 waar vroeger een marktkramer met vleeswaren gevestigd was. Door het grote te kort aan deftige kunstateliers is het idee ontstaan om het geheel om te vormen tot 4 kunstateliers en er ook ontmoetingen regelen voor de buurt. 1 kunstatelier is voor mijn vriendin (beeldhouwer) en de kelder van het hoofdgebouw wordt het magazijn voor mijn bijberoep (elektriciteitswerken) en hobbyruimte. Het bestaande 1 slaapkamer appartement op het 1st verdiep zou ook opgesplitst worden in 2 kunstateliers. Het zijn allemaal ateliers voor rustige kunstvormen, zoals schilder, modeontwerper, tekenaar, enz....


Bouwtekening en ontwerp Deurne
Offertes aanvragen