Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening huis visualisatie

Architect

Architect

Op zoek naar een architect voor een nieuwbouw of renovatie?
Casius bezorgt je alle informatie, prijzen en offertes op maat van architecten uit de buurt.

De expertise van een architect is onmisbaar, zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie. Je hebt zijn of haar kennis nodig voor, tijdens en na het bouwproces. Hoe vaak je een architect inschakelt is sterk afhankelijk van wat je precies wil laten uitvoeren. Bij het aanvragen van bepaalde vergunningen zal je altijd met een architect moeten werken. Denk maar aan een bestemmingswijziging van je pand. Ook voor andere opdrachten zoals het uittekenen van een nieuw badkamerontwerp ben je bij een architect aan het juiste adres. Meer informatie en prijzen over de verschillende kerntaken van een architect vind je via het groene keuzemenu.

Liever meer info van een erkende architect? Gebruik onze dienst en wij brengen je in contact met de beste architecten in de regio. 't Is bovendien helemaal gratis. Elk contact met de specialist verloopt 100% vrijblijvend en zonder verplichtingen. Werkt Casius samen met elke architect? Absoluut niet. Elke architect voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk. Je bent er dus zeker van dat je in contact wordt gebracht met professionele, gescreende specialisten uit de buurt.

architect

Hoe vind ik een goede architect?

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Tekeningen regularisatie

Wat doet een architect?

Recente opdrachten voor onze architecten

woensdag 09 juni 2021

Adviseren + aanvragen bouwvergunning dakterras

Wij wonen in een appartement (triplex) op de 1ste, 2de en 3de verdieping. Op het gelijkvloers woont iemand anders. Op het eerste verdiep en op het plat dak van onze onderbuur zouden we een dakterras willen voorzien. Maar daarvoor graag eerst expertise van een architect mbt constructie/stabiliteit dakconstructie en om een bouwvergunning aan te vragen.


Bouwtekening en ontwerp Gentbrugge
woensdag 09 juni 2021

Aanmaken dossier: plat dak uitbouw + werfopvolging

Wij zoeken een architect voor de opbouw van een plat dak van de uitbouw. Graag advies geven voor de werken, de plannen tekenen en dossier indienen/bouwvergunning aanvragen. Foto's zijn beschikbaar op vraag. Graag ook opvolging van de werken qua bouwstevigheid, conform uitvoeren werken. We zijn reeds in contact met een dakbedrijf hiervoor, maar zolang we geen architect hebben om dit administratief verder vorm te geven, kunnen we dit niet concretiseren.


Bouwtekening en ontwerp Lembeek
dinsdag 08 juni 2021

Transformeren van studio naar duplex

Ik heb een rijhuis dat in 2 appartementen is opgedeeld. Graag willen we met een architect de mogelijkheden bekijken om: *Gelijkvloers: een extra kamer te laten aanbouwen of de ruimte-indeling te herstructureren. *+1: Dit is momenteel een studio, maar we wensen hier een duplex van te laten maken Indien haalbaar, dient er natuurlijk ook een dossier met plannen te worden aangemaakt en een vergunning worden aanvraagd door de architect.


Bouwtekening en ontwerp Hasselt
dinsdag 08 juni 2021

Plan opmaken voor opbouw/uitbouw

Architect gezocht om de nodige plannen (met stabiliteitsberekeningen) te tekenen voor de plaatsing van een kleine opbouw/uitbouw op een plat dakje en eenzijdig hellend dak van een oud, klein rijhuis met 2 verdiepingen. Het gaat ongeveer over een 15m².


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 07 juni 2021

Nieuwbouwwoning ontwerpen + constructie begeleiden

We zoeken een architect om energiezuinige nieuwbouwwoning te ontwerpen en de werken te begeleiden. Het gaat om een bouwgrond van 1.000 m². Het aantal woningen valt nog te bepalen.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 07 juni 2021

Plannen opstellen voor extra verdiep + dossier zorgwoning indienen

Ik wil een gebouw bijbouwen van ongeveer 565 cm op 528 cm. En dit al op een bestaande gebouw. Het gaatom een extra verdiep dat we willen plaatsen. Ik ben op zoek naar een architect om de plannen op te stellen en ook het dossier in te dienen bij de gemeente, want deze woning wordt een zorgwoning.


Bouwtekening en ontwerp Geraardsbergen
maandag 07 juni 2021

Bouwvergunning voor renovatie + isoleren van gevel

Wij zoeken een architect voor het vernieuwen en aanpassen + isoleren van de gevel en voor het vergroten van de garage. We hebben vergunningen nodig voor het uitvoeren van deze werken


Bouwtekening en ontwerp Viane
zondag 06 juni 2021

Aanbouw keuken plaatsen

Wij zouden graag een aanbouw laten plaatsen. Aanbouw keuken in glas en verwijderen binnenmuur + nieuwe keuken ontwerp. Wij zouden hier plannen van willen laten maken. Ongeveer een 10m².


Bouwtekening en ontwerp Hoeselt
zaterdag 05 juni 2021

Architect nodig voor functiewijziging-omgevingsvergunning

Ik zoek een architect om mijn winkelpand om te zetten tot appartement. Geen verbouwing voor nodig. De vergunningaanvraag is wel onmisbaar. Dat is 70m²


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
donderdag 03 juni 2021

Goedkeuren uitbraak steunmuur

Ik wil graag een steunmuur tussen de keuken en living verwijderen en dien hiervoor een architect aan te stellen. Zou een opening van 2 meter breed in een muur uit metselwerk betreffen, in een appartement, gesitueerd op het gelijkvloers


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
donderdag 03 juni 2021

Renoveren achterbouw en voorgevel woning

Graag een architect om volgende werken te ondersteunen: Achterbouw renoveren: betreft een bestaande garage + koelcel die we graag wensen te transformeren naar een keuken en living, met een verbinding naar het hoofdgebouw Voorgevel renoveren: afkappen van bestaande steen + isoleren + afwerken in nieuwe steen/plaquetten/... nog te bepalen Effectieve werkzaamheden zouden we graag einde dit jaar beginnen realiseren.


Bouwtekening en ontwerp Borsbeke
donderdag 03 juni 2021

Vergunning terras + dakkapel

Reeds dakkapel gestoken (was er in het verleden ook één), momenteel wel groter gemaakt. Terras vergund in 2009 ook vergroot.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
donderdag 03 juni 2021

Regularisatie aanvraag van een veranda te Zellik

Ik zoek een architect in de regio Zellik-Asse-Dilbeek om een bouwovertreding van 35j geleden te laten regularisen. Onderwerp is een veranda van een halfopen bebouwing. Doel: Opmeten en de plannen opstellen met gebruikte materialen, aanvraag indienen in gemeentehuis Asse etc. om een vergunning te bekomen.


Bouwtekening en ontwerp Relegem
donderdag 03 juni 2021

Architect voor uitbouw en samenwerking met Start2Build

Ik zoek een architect die ons project kan uittekenen en begeleiden. Het gaat om: - Structurele verandering voor een uitbouw van de beneden verdieping (steunbalk, stabiliteit,..) - Uittekenen van de plannen in samenspraak met Start2Build - Opmaken van een visual van de inkleding (keuken, leefplaats) - Opvolgen van bouwaanvraag - Opvolging van de werf Uitbouw is ongeveer een 35m², we zouden de werken in het voorjaar Mei 2022 starten, vermits we de woning reeds bewonen.


Bouwtekening en ontwerp Hillegem
woensdag 02 juni 2021

Advise on tearing down the rear facade

We want to break out a end-wall in our building, but it's a bearing wall I think, since it's the rear facade. We'd like to have a set of large bi-fold/accordian doors (470 W x 270 H) installed. This wall also supports a small terrace of our neighbor above, so we'll probablty need to have a license or permission or something for these works?


Bouwtekening en ontwerp Saint-Gilles
Offertes aanvragen