Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening huis visualisatie

Architect

Architect

Op zoek naar een architect voor een nieuwbouw of renovatie?
Casius bezorgt je alle informatie, prijzen en offertes op maat van architecten uit de buurt.

De expertise van een architect is onmisbaar, zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie. Je hebt zijn of haar kennis nodig voor, tijdens en na het bouwproces. Hoe vaak je een architect inschakelt is sterk afhankelijk van wat je precies wil laten uitvoeren. Bij het aanvragen van bepaalde vergunningen zal je altijd met een architect moeten werken. Denk maar aan een bestemmingswijziging van je pand. Ook voor andere opdrachten zoals het uittekenen van een nieuw badkamerontwerp ben je bij een architect aan het juiste adres. Meer informatie en prijzen over de verschillende kerntaken van een architect vind je via het groene keuzemenu.

Liever meer info van een erkende architect? Gebruik onze dienst en wij brengen je in contact met de beste architecten in de regio. 't Is bovendien helemaal gratis. Elk contact met de specialist verloopt 100% vrijblijvend en zonder verplichtingen. Werkt Casius samen met elke architect? Absoluut niet. Elke architect voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk. Je bent er dus zeker van dat je in contact wordt gebracht met professionele, gescreende specialisten uit de buurt.

architect

Hoe vind ik een goede architect?

Hoe werkt Casius?

Hoe werkt Casius?

Tekeningen regularisatie

Wat doet een architect?

Recente opdrachten voor onze architecten

woensdag 20 oktober 2021

Garage regulariseren

Ik zoek een architect in de buurt die een bestaande garage wil regulariseren.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Truiden
maandag 18 oktober 2021

Totaalrenovatie van woning

Totaalrenovatie van een burgerwoning uit de jaren 30. HOB De woning is ongeveer 200m². Er zouden ook verdiepingen moeten doorgetrokken worden.


Bouwtekening en ontwerp Welle
maandag 18 oktober 2021

Vergunnen uitbraak draagmuur

We hebben een huis gekocht in Mol. Het bouwjaar is 1970 met vergunning. Hier wensen we een draagmuur te laten uitbreken, en daar zouden we een vergunning voor nodig hebben. De keuken is erg klein, maar de garage ernaast is erg groot. Maar de muur daartussen is een draagmuur. Dus willen we graag een opening maken van 2,70m van de hele muur is 8,7m. Voor de veiligheid en voor de rest graag maken dat het volgens de wet moet gebeuren. Dit is een binnenmuur en heeft al een opening voor een deur. Is er nog een aparte stabiliteitscontrole nodig? Graag willen we het werk voor februari 2022 gerealiseerd hebben


Bouwtekening en ontwerp Mol
zondag 17 oktober 2021

Uittekenen renovatieproject

Wij zijn op zoek naar een architect voor een renovatie project. We hebben al grotendeels het totaalconcept, maar dit moet nog worden uitgetekend en waarschijnlijk zijn er wel enkele vergunningen nodig ook. Woning is verhuurd tot eind december, nadien willen we zo spoedig mogelijk aan de werken beginnen


Bouwtekening en ontwerp Merelbeke
donderdag 14 oktober 2021

Poutrel plaatsen en uitbouw aan de achterzijde van de woning

ik zoek een architect voor het plaatsen van 1 poutrel van ongeveer 8 meter en het bouwen van een uitbouw aan de achterkant van mijn woning (3,5 op 10 meter)


Bouwtekening en ontwerp Erps-Kwerps
woensdag 13 oktober 2021

Begeleiden totaalrenovatie

Wij zoeken een architect die ons kan begeleiden in een totaalrenovatieproject waarbij hij/zij ons kan verrassen met ideeën qua indeling, ruimtegevoel, tuin,.. Het betreft oa een aanbouw, en verder is het idee dat de buitenmuren van de woning blijven staan en verder zowat alles dient te worden gerenoveerd


Bouwtekening en ontwerp Aalst
woensdag 13 oktober 2021

Bijbouw plaatsen

Wij hebben een plan nodig om voor te leggen aan de gemeente voor onze bijbouw te kunnen plaatsen.


Bouwtekening en ontwerp Wetteren
woensdag 13 oktober 2021

Bouwvergunning verlengen

Ik zoek een architect om mijn bouwvergunning opnieuw indienen bij stadhuis gent voor verlengen of heraanvragen. bouwvergunning van het jaar 2014 en was geldig tot 2019 . Door mijn situatie kan ik niet mijn project volledig afwerken en beëindigen, moet nog isolatie en façade en dakpannen op komen.


Bouwtekening en ontwerp Oostakker
woensdag 13 oktober 2021

Renovatie achterbouw

Renovatie achterbouw: uitbreiden benedenverdieping, verplaatsen en creëren van ramen, vloerisolatie, nieuwe leefkeuken, badkamer, dressing en hal/waskom.


Bouwtekening en ontwerp Brasschaat
dinsdag 12 oktober 2021

Architect voor verbouwing

Ik zoek een architect voor een tekening voorgevel maken


Bouwtekening en ontwerp Schoten
maandag 11 oktober 2021

Renoveren gevel

Ik heb een architect nodig voor de renovatie van de gevel. Het is 40m². Het gaat enkel om de voorgevel. Er zouden ook vergunningen moeten aangevraagd worden. De gevel staat nu in baksteen.


Bouwtekening en ontwerp Deurne
maandag 11 oktober 2021

Architect voor woningbouw: plannen en vergunning

Zoeken een architect voor advies en begeleiding voor de bouw van een open huis in pastorijstijl. 220m² met (mogelijk) zolder + kelder. Zelf al een ontwerp geschetst, moet nog verder uitgewerkt worden. De bouwvergunning moet ook nog worden aangevraagd.


Bouwtekening en ontwerp Heusden-Zolder
zaterdag 09 oktober 2021

Bouwen aanbouw: vergunning en plannen

Wij zouden graag onze aanbouw en bijgebouw laten slopen en dan een nieuwe aanbouw laten plaatsen. De aanbouw is 42m² + het bijgebouw ongeveer 35m². Er moet sowieso vergunningen ingediend worden + plannen opstellen.


Bouwtekening en ontwerp Ruddervoorde
vrijdag 08 oktober 2021

Architect voor bouwen nieuwbouwwoning

ik zou graag een nieuwbouw laten plaatsen in houtskelet met een gevelsteen Beneden zou er een garage en werkplaats moeten zijn en op de bovenverdieping zou er workshop ruimte moeten komen. Het zou 10x12m moeten worden.


Bouwtekening en ontwerp Kuurne
vrijdag 08 oktober 2021

Appartmentsindeling hertekenen

We wensen ons appartement een nieuwe indeling inblazen en willen de ruimtes herindelen en de ruimte optimaal te benutten


Bouwtekening en ontwerp Gent
donderdag 07 oktober 2021

Muur verwijderen en balk plaatsen

Wij zouden graag een draagmuur verwijderen en een ijzere balk plaatsen. De berekening is al gedaan door een bouwkundige ingenieur.


Bouwtekening en ontwerp Lier
woensdag 06 oktober 2021

Architect voor aanbouw

We zijn op zoek naar een architect voor opstellen plan en aanvraag vergunning aanbouw huis 33 m².


Bouwtekening en ontwerp Oudegem
woensdag 06 oktober 2021

Leefruimte renoveren: plannen voor draagbalk

Ik zoek een architect die kan stabiliteitswerken kan uittekenen. Het gaat hier over het plaatsen van een poutrel in een steunmuur waarvoor het contacteren van een architect blijkbaar verplicht is. Dus uittekenen van het installeren van de poutrel.


Bouwtekening en ontwerp Lendelede
woensdag 06 oktober 2021

Hedendaagse ontwerpen uittekenen voor renovatie

We zoeken een architect die actief met ons wil meedenken ifv ruimte-indeling en adviseren ivm hedendaagse technieken en materiaalsoorten voor de grondige renovatie die we plannen. Bijkomend zou die dus ook het administratieve luik voor zijn/haar rekening nemen.


Bouwtekening en ontwerp Schoten
woensdag 06 oktober 2021

Plan opstellen: aanpassen draagbalk voor dakkapel

We willen graag een dakkapel laten plaatsen, bij voorkeur over de gehele breedte van de achterzijde (tussen 6 à 8 meter). Een hoogte van 2.40 m zou ideaal zijn. hiervoor zou de draagbalk een stuk verhoogd dienen te worden zodat we er extra kamer van kunnen maken, dus wens ik contact met een architect voor de plannen hiertoe op te maken. ifv uitvoering: achterzijde is makkelijk bereikbaar


Bouwtekening en ontwerp Neerpelt
dinsdag 05 oktober 2021

Regulariseren bouwovertredingen tuininrichting

Wij kregen een PV in de bus voor een bouwovertreding op dit adres. Niets mbt de woning zelf, maar met de inrichting van de tuin. Probleem (1): te veel m² verhard - dit hadden we graag geregulariseerd ipv afgebroken Probleem (2): stakingsbevel om tuinberging te bouwen - dit is op zich niet vergunningsplichtig, maar valt ook onder stakingsbevel - moet worden opgeheven Probleem (3): stakingsbevel om overkapping af te werken - hier willen we ofwel regulariseren en afwerken, ofwel volume reduceren (tot binnen de parameters van niet-vergunningsplichtigheid), ofwel combinatie van beide


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
maandag 04 oktober 2021

Dakkapellen plaatsen

We zouden graag 2 dakkapellen plaatsen. 1 van 2,5 meter breed en 1 van 4,5meter breed. We hebben momenteel een zadeldak.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Niklaas
maandag 04 oktober 2021

Regulariseren opdeling rijwoning in 2 wooneenheden

Wij hebben een woning gekocht en daarvan 2 wooneenheden gemaakt. Wij willen dit laten regulariseren (einde oktober). Plannen zijn beschikbaar. Wij hebben wegens controle ook een veiligheidsplan nodig (deze week). De werken zijn ondertussen zo goed als af. De bezettingswerken zijn gestart.


Bouwtekening en ontwerp Putte
maandag 04 oktober 2021

Renoveren rijwoning: omgevingsvergunning

Renovatieproject rijwoning ('54), voorjaar 2022 - meermaals verbouwd doorheen de jaren. Perceeloppervlakte 22.32 x 5.24 - Opstellen van omgevingsvergunning (afbraak- en herbouwen). Gezien mijn bouwkundige achtergrond had ik graag actief meegewerkt aan dit project. Opmeting bestaande toestand met grondplannen, doorsneden, perspectieftekeningen en terreinprofiel zijn reeds opgemaakt met sketch-up - idem voor de nieuwe situatie. Meetstaten voor sloopwerken, bouwkundige werken, technische installaties en afwerkingen worden ook door mij opgesteld, net als de bijhorende bestekteksten. Dagelijks toezicht op de uitvoering kan ik adhv foto’s met beschrijving voorzien en u op de hoogte brengen.


Bouwtekening en ontwerp Nieuwerkerken (Aalst)
maandag 04 oktober 2021

Vergunningsaanvraag garage: tekening + vergunning

Ik zoek een architect om een garage - 250 m² - te tekenen teneinde een vergunning aan te vragen.


Bouwtekening en ontwerp Tongeren
maandag 04 oktober 2021

Aanpassen bouwvergunning

Ik moet mijn bouwvergunning laten aanpassen. Dit omdat we ten tijde van de gevelrenovatie de deur aan de linkerzijde ipv aan de rechterzijde hebben geplaatst, zoals was aangegeven op de bouwvergunning. De architect die dit dossier oorspronkelijk op zich had genomen, is niet langer actief werkzaam.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
zondag 03 oktober 2021

Plannen voor nieuwbouw

Ik ben op zoek naar een architect om de plannen te tekenen voor een vrijstaande woning zou gaan om een houtskeletbouw. De grond is 14are.


Bouwtekening en ontwerp Landen
zondag 03 oktober 2021

Bouwplan tekenen

Wij zijn op zoek naar iemand om ons te helpen met een bouwplan uit te tekenen om te kunnen aanvragen aan de gemeente. We willen een bijbouw zetten aan onze bestaande woning. het gaat over een 25m².


Bouwtekening en ontwerp Tongeren
zondag 03 oktober 2021

Architect voor opening in muur

Ik ben op zoek naar een bouwkundig ingenieur/architect die de tekening en vergunning aanvraag kan regelen, ik wil namelijk een 2e ingang maken / buitendeur openen aan de straatkant, het gaat om een bestaande woning.


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
zondag 03 oktober 2021

Aanpassen dak

We hebben een type dak dat naar 4 kanten schuin naar beneden gaat, dit willen we vervangen door een zadeldak. Dit om meer ruimte te krijgen. We zouden hier plannen van nodig hebben. Het is 10x15m ongeveer


Bouwtekening en ontwerp Waanrode
Offertes aanvragen