Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
ruwbouw

Wat hoort er bij ruwbouw?

Van grondwerken naar oplevering. Hier ontdek je welke stappen je moet ondernemen, vind je handige tips en kan je gratis offertes aanvragen.

Wat hoort er bij ruwbouw?

Of het nu gaat om een nieuwbouw of een verbouwing, bouwen of verbouwen: bij 'de bouw' starten we altijd met de ruwbouw. Ben je op zoek naar een ruwbouw aannemer? Bij Casius brengen we je snel, gratis en vrijblijvend in contact met erkende ruwbouw aannemers in jouw buurt. Zo kan je prijzen vergelijken en kan je de beste prijs onderhandelen.

Klik hier om offertes aan te vragen.

Ruwbouw stap voor stap

Stap 1: grondwerken

Lukraak beginnen bouwen is geen goed idee, dus moet je eerst wat voorbereidende werken uitvoeren. Je start met het uitzetten van het bouwraam: paaltjes en spantouw bakenen de omtrek van de woning af. Dat is belangrijk voor de graafwerken die daarop volgen. Het bouwraam en de bouwlijn vertellen de grondwerker waar hij exact moet graven.

Stap 2: kelder

Wie een kelder in zijn of haar woning wil moet nog wat dieper graven. Vaak helpt je architect in deze fase om de diepte van de graafwerken te bepalen, want de diepte van de put bepaald de uiteindelijke hoogte van je woning en heeft een invloed op de aansluiting van rioleringsbuizen.

Stap 3: funderingen

Funderingen zijn de basis van jouw toekomstig huis. Om de dikte van de betonlaag en het type fundering te bepalen, baseert de ruwbouw aannemer zich op de berekeningen van de architect of de ingenieur. Meestal weet je op voorhand hoeveel dit je zal kosten.

Stap 4: metselen

Metselwerk is een uitgebreide stap. Het optrekken van de binnen- en buitenmuren en het aanbrengen van isolatie komt nu aan bod. Zoals altijd ben je afhankelijk van het weer. Het is niet ongewoon dat de metselwerken een maand of twee duren.

Stap 5: dakwerken

Dit is de laatste fase van de ruwbouw. De tijd die nodig is om het dak af te werken varieert afhankelijk van het type dak. Gemiddeld mag je hier een drietal weken voor rekenen.

Wat kost de ruwbouw?

Grof geschat kost de ruwbouw van een woning ongeveer 60% van het totale bouwbedrag. Het is dus een aanzienlijke hap uit het budget. Dat is ook logisch, want de ruwbouw bepaalt voor een groot deel de kwaliteit en stevigheid van je woning.

Hoe aannemer contacteren?

Wil je de beste ruwbouw prijs kennen voor jouw project? Vraag dan snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aan van erkende aannemers in jouw buurt. Zo kies je zeker de ruwbouw aannemer die gegarandeerde kwaliteit combineert met een prima prijs.

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

nieuwbouwappartementen

Wat doet een aannemer?

Wanneer doe ik beroep op een aannemer? En hoeveel kost zo'n vakman gemiddeld? Ontdek hier alle info!

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende loodgieters uit je regio.

ruwbouw aannemer

Poutrel laten steken?

Steunmuur uitbreken en draagbalk steken? Of op zoek naar de juiste vergunning? Ontdek hier de do's en don'ts of vergelijk gratis offertes.

Realisaties van onze vakmensen

Nieuwbouw Moderne Woning 3
Nieuwbouw Moderne Woning
Nieuwbouw Moderne Woning 4
Verbouwing

Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit jouw regio. Deze erkende vakmensen zijn bedrijven die financieel gezond zijn en een goed cv hebben opgebouwd. Je kan gratis offertes aanvragen en een vakman bij je uitnodigen om de werken te overlopen. Dit contact is uiteraard 100% vrijblijvend. Zo kom je tot een ruwbouw prijs zetting met een goede prijs-kwaliteit.

Gratis offertes aanvragen

Vraag een offerte voor de ruwbouw van je woning

Offertes aanvragen