Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Poutrel Aanbouwen

Ruwbouw

Ruwbouw

Van grondwerken naar oplevering. Hier ontdek je welke stappen je moet ondernemen, vind je handige tips en kan je gratis offertes aanvragen.

Ruwbouw? Stap voor stap!

Stap 1: grondwerken

Lukraak beginnen bouwen is geen goed idee, dus moet je eerst wat voorbereidende werken uitvoeren. Je start met het uitzetten van het bouwraam: paaltjes en spantouw bakenen de omtrek van de woning af. Dat is belangrijk voor de graafwerken die daarop volgen. Het bouwraam en de bouwlijn vertellen de grondwerker waar hij exact moet graven.

Stap 2: kelder

Wie een kelder in zijn of haar woning wil moet nog wat dieper graven. Vaak helpt je architect in deze fase om de diepte van de graafwerken te bepalen, want de diepte van de put bepaald de uiteindelijke hoogte van je woning en heeft een invloed op de aansluiting van rioleringsbuizen.

Stap 3: funderingen

Funderingen zijn de basis van jouw toekomstig huis. Om de dikte van de betonlaag en het type fundering te bepalen, baseert de aannemer zich op de berekeningen van de architect of de ingenieur. Meestal weet je op voorhand hoeveel dit je zal kosten.

Stap 4: metselen

Metselwerk is een uitgebreide stap. Het optrekken van de binnen- en buitenmuren en het aanbrengen van isolatie komt nu aan bod. Zoals altijd ben je afhankelijk van het weer. Het is niet ongewoon dat de metselwerken een maand of twee duren.

Stap 5: dakwerken

De laatste fase van de ruwbouw. De tijd die nodig is om het dak af te werken varieert afhankelijk van het type dak. Gemiddeld mag je hier een drietal weken voor rekenen.

Nieuwbouw

Wat doet een aannemer?

Wanneer doe ik beroep op een aannemer? En hoeveel kost zo'n vakman gemiddeld? Ontdek hier alle info!

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende loodgieters uit je regio.

Poutrel Metaal

Poutrel laten steken?

Steunmuur uitbreken en draagbalk steken? Of op zoek naar de juiste vergunning? Ontdek hier de do's en don'ts of vergelijk gratis offertes.

Realisaties van onze vakmensen

Nieuwbouw Moderne Woning 3
Nieuwbouw Moderne Woning
Nieuwbouw Moderne Woning 4
Realisatie Ruwbouw

Casius brengt je in contact met erkende vakmensen uit jouw regio. Deze erkende vakmensen zijn bedrijven die financieel gezond zijn en een goed cv hebben opgebouwd. Je kan gratis offertes aanvragen en een vakman bij je uitnodigen om de werken te overlopen. Dit contact is uiteraard 100% vrijblijvend.

Gratis offertes aanvragen

Recente opdrachten ruwbouw

maandag 24 januari 2022

Woning deels renoveren

Op zoek naar een aannemer of aannemersbedrijf voor een gedeeltelijke renovatie van een halfopen woning. Vernieuwing vloer, verplaatsing electrische verwarming, vernieuwing voordeur, vervanging toilet,...


Renovatie Mechelen
zondag 23 januari 2022

Renovatie van een huis

Ik heb een nieuwe riolering nodig voor oud rijhuis met tegelvloer op zavel(1938). Bestaande septische put onder badkamer gebruiken, voor de rest alles vernieuwen. Vloerisolatie, betonplaat, chape. Weet niet in hoeverre elektriciteitsleidingen zullen moeten aangepakt worden. Gasleiding naar badkamer met cv-kachel moet dan ws ook vervangen worden. Leidingen verwarming allemaal bovengronds behalve eentje in badkamer. Waterleiding ook bovengronds. Regenwaterput die deels onder keuken loopt dichtmaken. Huis met een lage aanbouw waarin de wc, badkamer en keuken is en die fundering moet verstevigd worden.


Renovatie Gentbrugge
vrijdag 21 januari 2022

Totaalrenovatie uitvoeren

We willen een totaalrenovatie doen van een fermette. We zijn op zoek naar een aannemer die ons hierbij kan helpen van A tot Z. Er zijn vocht problemen, dak moet vernieuw, verwarming, elektriciteit,...


Renovatie Nukerke
donderdag 20 januari 2022

Grote renovatiewerken uitvoeren

Wij willen graag een renovatie doen van de waterleiding, badkamer, het toilet, de keuken, verwarming. We willen graag vloerverwarming. En zouden ook een ventilatiesysteem en nieuwe ramen willen plaatsen.


Renovatie Genk
donderdag 20 januari 2022

Herstellingwerken na waterschade

Ik heb een radiator waar onderaan een lek is ontstaan en daardoor waterschade is ontstaan op de vloer en onderliggende verdieping (muren en plafond). Deze radiator dient dan ook vervangen te worden en daarvoor heb ik vooraf offerte nodig voor de verzekering. De radiator heeft afmetingen24cm breedte, 150cm lengte en 60cm hoogte en bestaat uit 5 stalen bladen wit (het betreft klassieke centrale verwarming met mazoutketel en radiatoren doorstroomd met water). Op de toevoer van de radiator staat een thermostaatkraan die misschien herbruikt kan worden. De offerte moet dan ook omvatten afbraak oude radiator, leveren, plaatsen en indienststellen nieuwe radiator aan te sluiten op bestaande toevoer en afvoerleiding. De radiator bevindt zich op de tweede verdieping (via trappen bereikbaar).


Renovatie Geraardsbergen
zondag 16 januari 2022

Trap verplaaatsen

De trap in het midden van het gebouw loop vertikaal 90 graden naar omhoog. Wij willen nu een nieuwe schuine trap 45 graden. Vanuit het eerste verdiep willen we ook een trap naar het tweede verdiep. Onze voorkeur gaat uit naar beton. Maar moet eventjes naar gekeken worden voor andere opties indien nodig.


Renovatie Halle
zaterdag 15 januari 2022

Renovatie met aanbouw

renovatie met aanbouw: Bestaand huis wordt gerenoveerd en we hadden graag een aanbouw (keuken en living) met schuin dak van 6 op 8meter.


Renovatie Westende
zaterdag 15 januari 2022

1 deurgat maken niet-draagmuur, 1 deurgat dichten en afpleisteren, 1 deurgat pleisteren

Ik wens een nieuw deurgat (1)van de hall naar de keuken en een ander deurgat (2) te dichten van de hall naar de living . Dit alles proper afgewerkt. Een ander deurgat (3) dient afgewerkt te worden met houten omkadering, (doorgang living naar keuken, daar heeft een deur gezeten, deze wensen wij niet meer te installeren maar wel de doorgang open te houden dus). is in Halfopen bebouwing.


Renovatie De Haan
zondag 09 januari 2022

Renoveren woonkamervloer en verwarming

ik wil mijn huidige tegelvloer in de woonkamer van ongeveer 40 m2 uit laten breken. Ik heb nu convectorputten die ik wil laten verwijderen en in plaats daarvan vloerverwarming laten aanleggen Ik twijfel nog tussen een nieuwe vloer met laminaat of een tegelvloer met laminaatoutlook. Wij hadden graag een iemand die deze werken op zich kan nemen.


Renovatie Herk-de-Stad
vrijdag 07 januari 2022

Plan opmaken voor bijbouw

Wij zij op zoek naar architect voor de plannen van een bijbouw die ons de nodige vergunningen kan bezorgen.


Renovatie Schoonaarde
woensdag 05 januari 2022

Schouw afbreken

Ik zoek een aannemer om onze schouw boven het dak af te breken, de haardcassette te verwijderen en de in de bakstenen schouw onder het plafond een gat te maken.


Renovatie Mechelen
woensdag 05 januari 2022

Renoveren van de gevel en kelder

Achtergevel 45m² Isoleren, crepi plaatsen en 2 ramen vervangen. Afvoerbuizen van badkamer lopen op achtergevel naar buiten en wil ze laten inwerken in de crepi en eerst vervangen door polyethyleen voor de sterkte. In de kelder 3 openingen toemaken en ventilatiesysteem installeren voor constante temperatuur. Plafond kelder isoleren in functie van het isoleren van de gelijkvloerse vloer.


Renovatie Wilrijk
woensdag 05 januari 2022

Uitvoeren van totaalrenovatie

Wij kochten een huis die we willen renoveren. Open bebouwing met schuur. Ter plekke bekijken wat er mogelijk is. Plannen beschikbaar.


Renovatie Aalter
woensdag 29 december 2021

Herenhuis renoveren

Ik zoek een vakman voor verschillende renovatiewerken in een oud herenhuis. Zo moet men de ramen van de veranda vernieuwen, een plat dak met lichtstraat plaatsen. In de keuken moet een gietvloer komen. Hiernaast moet men ook de zolder extra isoleren, de elektriciteit conform maken en een ruimte omvormen tot badkamer met toilet en douche.


Renovatie Vorst
dinsdag 28 december 2021

Vloer + plamuur herstellen na fouten aannemer

We hebben werken laten uitvoeren door een schilder, vloer laten leggen, plinten laten plaatsen en alles laten plamuren. Nu die vloer is helemaal fout gelegd, dus die moeten opnieuw gedaan worden. Ook plamuur moet herstelt worden.


Renovatie Lokeren
dinsdag 28 december 2021

Scheuren en barsten in plafond en muren herstellen

Ik zoek een vakman voor een herstelling van een grote scheur en barsten in plafonds/muur te wijten aan trillingen door werken in de straat.


Renovatie Marke (Kortrijk)
zaterdag 25 december 2021

Fundering woning plaatsen

We zijn bezig met graafwerk in onze woning. Er is geen fundering aanwezig. Deze zou dus nu geplaatst moeten worden. De woning is van de jaren 60. Het zou gaan over ongeveer 82m².


Renovatie Zelzate
zaterdag 25 december 2021

Afbraak kleine oude keuken

Op zoek naar stielman voor afbraak van kleine keuken, verwijderen tegels, verleggen sanitair en elektro , stuk herbezetten en nieuwe laminaatvloer. De nieuwe keuken werd reeds besteld. De ruimte dient dus leeg te zijn en herbepleisterd.


Renovatie Blankenberge
vrijdag 24 december 2021

Fundering huis plaatsen

Het huis dat ik reeds aan het renoveren ben heeft gedeeltelijk geen fundering. We zouden van binnenuit de vloer kunnen verwijderen, om zo deel per deel de voorgevel te voorzien van een fundering. Ongeveer 5x5m


Renovatie Rillaar
maandag 20 december 2021

Betonrot herstellen bij 6 appartementen

Betonrot herstellen van appartementsgebouw (6 appartementen). Aantal boorden van terrassen brokkelt af. Ook brokken onderaan gebouw aan inrit naar de lager gelegen garages achteraan.


Renovatie Middelkerke
donderdag 16 december 2021

Verschillende herstelwerken door waterschade

Eiken parket beschadigd door waterlek. Het lek zelf werd ondertussen door de loodgieter opgelost. Gevolgschade is wel groot: Badkamertegels komen los en een nieuw deurkassement zal ook moten worden voorzien.


Renovatie Gent
woensdag 15 december 2021

Parketvloer en muur renoveren na waterschade

Een vakman nodig voor kan maken voor herstellen parket en muur van 2 kamers en de keuken. Parket ligt op groene matten op zavel. Dringend oplossing nodig.


Renovatie Borgloon
dinsdag 14 december 2021

Draagmuur verwijderen en poutrel plaatsen

De living bestaat momenteel uit 2 aparte kamers, bedoeling is om één grotere leefruimte te maken. Draagmuur weghalen en vervangen door een steunbalk, poutrel.


Renovatie Zwijnaarde
dinsdag 14 december 2021

Herstellingswerken na waterschade

Door waterinfiltratie is het plafond gedeeltelijk beschadigd; het stucwerk (op plafonneerlatten) is gedeeltelijk weg. Doordat het plafond afgewerkt is met glasvezelbehang is de aangerichte schade pas laat ontdekt. Ze werd veroorzaakt door geleidelijke infiltratie via het dak. Gistteren is een dakwerker inspectie komen doen. De gevolgschade zal hij echter niet kunnen herstellen. Daarvoor zoeken wij dus nog een vakman/vrouw. De werken zouden dus moeten uitgevoerd worden nadat de oorzaak werd hersteld en het plafond is uitgedroogd. Wij hebben voor de verzekering een offerte nodig, wat de herstelling van de gevolgschade betreft.


Renovatie Gent
maandag 13 december 2021

Huis renoveren

renovatie woonhuis , ramen living en keuken , ramen slaapkamers. Het oudste gedeelte daar zit nog enkelglas in. Er is dan ook het het dak dat gerenoveerd moet worden. Het moet ook energiezuiniger gemaakt worden Huis met 3 slpk en 2 badkamers


Renovatie Neeroeteren
woensdag 08 december 2021

Vochtprobleem oplossen en herstellingswerken uitvoeren

De schimmel vorming bevind zich op de muur aan de tuinzijde in de hoek, onder raamtablet achter radiator, en voornamelijk op het verticale stuk muur vlakbij de hoek met de tuinzijden over de bijna volledige hoogte van de muur, max 1m breed. Niet echt duidelijk of het (enkel) opstijgend vocht is, het probleem lijkt zelfs iets minder beneden naar de plint toe.Er is een kruipkelder waar regelmatig water in komt te staan na regen of grondwater stijging, deze pompen we dan weg met een dompelpomp, wat nog manueel gebeurt, we zoeken automatisatie via dompelpomp met waterniveau meting (geen vlotter). Mogelijks is er opstijgend vocht vanuit deze kruipruimte. De buitenmuur aan tuinzijde heeft vermoedelijke voegen die niet overal meer voldoende waterdicht of waterafstotend zijn. De plekken met schimmelvorming zijn ondertussen reeds een tiental keer behandeld met antischimmel product van HG (bevat javel) maar na enkele dagen staat er weer fris wit haar op de muur. Er is een professionele aanpak nodig om enerzijds de schimmel te verwijderen (met ook bezetting hernieuwen, schilderen etc) maar ook het vochtprobleem ten gronde te diagnosticeren en aan te pakken.


Renovatie Ekeren (Antwerpen)
woensdag 01 december 2021

Herstellingswerken na waterschade

Door waterinfiltratie door dak moet het plafond van de badkamer hersteld worden, enkele muren in de slaapkamer en een muur in de inkomhal.


Renovatie Heule
dinsdag 30 november 2021

Totaalrenovatie van woning

Het huis is uit de jaren 60 dus alles moet vernieuwd worden. Dak, electriciteit, santitair... Wij vinden het belangrijk dat we voldoen aan de huidig regels ivp EPB,.. Eerst volledig strippen en dan terug heropbouwen De plannen hebben we al. Beneden 96m² Boven 98m²


Renovatie Bornem
maandag 29 november 2021

Muurlekkage herstellen

De afvoerbuizen zitten vol en de goten lopen over. Bijgevolg is de muur van baksteen nat en heb ik doorstromend vocht.


Renovatie Eeklo
zondag 28 november 2021

Totale renovatie van een halfopen bebouwing

Ik wil mijn aangekochte huis volledig renoveren. Het betreft een halfopen bebouwing. We willen zowel een aanbouw achteraan creëeren als een nieuwe badkamer. Boven zijn momenteel 3 slpk waar we graag 1 grote en 1 kleine van zouden willen maken.


Renovatie Genk
Offertes aanvragen