Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
tuin genieten

Tuin

Onderhoud, boom vellen, afsluiting plaatsen of een terras? Ontdek alle info via het menu.

Omheining

Een omheining of afsluiting rond je tuin te plaatsen, betekent sparen. Welk type afsluiting je kiest, hangt dus nauw samen met je budget. Hou je de prijs liever wat lager, dan mik je best op draadafsluitingen of een natuurlijke omheining. Afsluitingen in hout, beton of composiet zijn gemiddeld iets duurder, maar bieden meer privacy en beschermen je tuin beter tegen wind. Duurste type omheining zijn de steenkorven: metalen rasters die je kan opvullen naar keuze.

Een volledig overzicht van alle afsluitingen vind je op deze pagina.

Terras

Een terras vormt het sluitstuk van je tuin. Het zorgt voor extra ruimte en je tuin lijkt onmiddellijk groter. De stijl en vorm van het terras kies je zelf. Trek je de lijn van je woning door of wil je een terras dat versmelt met het groen in je tuin? Welk terras je ook wil aanleggen, hou er rekening mee dat het bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden.

Welke materialen of welke stijl je kiest, hangt af van je smaak en het budget dat je voorhanden hebt. Een overzicht vind je op deze pagina!

Klinkers of tegels blijven de standaard wanneer je de prijs niet te hoog wil laten oplopen. Sterk, stevig en snel gelegd. Betonklinkers kosten je relatief weinig, maar ogen klassiek. Heb je liever tegels, dan kan je altijd voor natuursteen gaan. Inspiratie voor tegels en klinkers vind je hier.

Terrasplanken zijn een alternatief voor de harde uitstraling van tegels. Warme kleuren en een natuurlijk gevoel. Kies je voor een houten terras, dan moet je rekening houden met het onderhoud. Hout leeft en moet je dus regelmatig behandelen. Laat je dat onderhoud liever links liggen, dan is een composieten terras een duurzaam alternatief.

Een dakterras geeft je extra ademruimte, zeker wie in de stad leeft. Maar hoe zit het met vergunningen? Welke materialen zijn beschikbaar? En komt elk dat in aanmerking? Ontdek hier alle info over dakterrassen.

Tuinonderhoud

Gras afrijden, bomen snoeien, haag scheren, stront van de hond van de buren opruimen, bladluis bestrijden of het terras schoon houden? Alle taken waar je als kleine snaak zakgeld voor vroeg en die je nu niet meer wilt doen. Een betrouwbare hovenier houdt je tuin op orde, zonder dat je er je broek aan scheurt. Jaarlijks, halfjaarlijks of vaker? Hier ontdek je alle info over tuinonderhoud.

Bomen vellen

Bomen moet je snoeien. Doe je dat niet, worden ze ziek of groeien ze uit tot mastodonten die niet meer te controleren vallen. Hoe groter de boom, hoe moeilijker te snoeien en dat betekent vaak ook een andere methode.

Bovendien bestaat er zoiets als een kapvergunning. Om sommige bomen te kappen, heb je een vergunning nodig. Ontdek alle info over bomen vellen op deze pagina.

Tuinaanleg

Nood aan een terras, omheining, planten en een nieuw gazon? Kortom, zit je met een nieuwbouw, renovatie of wil je je volledige tuin opnieuw aanleggen? Dan haal je er best een tuinier bij die weet waar hij of zij aan begint. Op zoek naar enkele gratis offertes om te vergelijken? Of kijk je liever eerst nog even wat richtprijzen na? Op deze pagina vind je alle info over tuinaanleg.

Zeer goede samenwerking en onmiddellijk een vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij.

Eddy Van Peteghem

Meer beoordelingen lezen
Erkend vakwerk

Erkend Vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Vergelijk gratis offertes

Bamboe Wortels Verwijderen

Bamboe verwijderen?

Hoe kan ik het best bamboe verwijderen? Gebruik ik best chemische producten of niet? Alle informatie vind je hier.

grasmatten leggen

Grasmatten of zaaien?

Wat is het verschil met gewoon gras? Wanneer kan ik het best grasmatten laten leggen? Alle nuttige informatie vind je hier.

Klinkers aanleggen

Oprit aanleggen?

Welke materialen kan ik gebruiken om mijn oprit aan te leggen? Hoeveel gaat dit mij kosten? Lees er alles over.

Tuin Omspitten

Tuin lenteklaar maken?

Wat met het gazon, de bloemen en de moestuin? Hoe maak ik mijn terras en oprit best schoon? Meer informatie vind je hier.

Betonnen keerwanden

Keerwanden laten plaatsen?

Welke soorten keerwanden kan ik gebruiken in mijn tuin? Hoeveel kost dit en heb ik een vergunning nodig? Klik door!

Hovenier Tuin Egaliseren

Tuin egaliseren?

Tijd om de oneffen tuin of oprit terug gelijk te trekken en opnieuw aan te leggen? Alle informatie over tuinegalisatie vind je hier.

voortuin aanleggen

Voortuin aanleggen?

Wil je de voortuin eens en voor altijd in een nieuw jasje steken? Handige tips en tricks voor een knappe voortuin vind je hier terug.

klimop

Klimop verwijderen?

Tijd om eindelijk die woekerende klimop in de tuin of aan de gevel weg te halen? Casius zette alle nuttige informatie op een rijtje.

Boomwortels Verwijderen Frees

Boomwortels verwijderen?

Wat zijn de mogelijkheden om boomwortels en stronken te verwijderen? Hoeveel kost dit gemiddeld? Lees er alles over.

Realisaties van Casius hoveniers

Aanleg Oprit En Tuinpad
Terras Ioé 4
Tuinaanleg
Hekwerk Tuinpad
Terras Ipé

Bij Casius werken wij uitsluitend samen met erkende bedrijven. Deze bedrijven zijn financieel gezond en voldoen aan de eisen van het keurmerk Erkend Vakwerk. Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je - gratis en vrijblijvend - in contact met de beste hoveniers uit jouw buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten tuin

donderdag 21 september 2023

Overkapping plaatsen

Ik ben op zoek wie mijn overkapping kan plaatsen


Tuinaanleg en -onderhoud Merksem
donderdag 21 september 2023

Tuinaanleg

grote huismuur vrij van planten maken


Tuinaanleg en -onderhoud Koekelberg
woensdag 20 september 2023

Tuinafsluiting plaatsen

Draadafsliuting met buis bovenaan +zichrafsluiting. 25m.


Tuinaanleg en -onderhoud Tielen
Offertes aanvragen