Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe tuin of nieuw terras aanleggen?

Tuin

Tuin

Onderhoud, boom vellen, afsluiting plaatsen of een terras? Ontdek alle info via het menu.

Omheining

Een omheining of afsluiting rond je tuin te plaatsen, betekent sparen. Welk type afsluiting je kiest, hangt dus nauw samen met je budget. Hou je de prijs liever wat lager, dan mik je best op draadafsluitingen of een natuurlijke omheining. Afsluitingen in hout, beton of composiet zijn gemiddeld iets duurder, maar bieden meer privacy en beschermen je tuin beter tegen wind. Duurste type omheining zijn de steenkorven: metalen rasters die je kan opvullen naar keuze.

Een volledig overzicht van alle afsluitingen vind je op deze pagina.

Terras

Een terras vormt het sluitstuk van je tuin. Het zorgt voor extra ruimte en je tuin lijkt onmiddellijk groter. De stijl en vorm van het terras kies je zelf. Trek je de lijn van je woning door of wil je een terras dat versmelt met het groen in je tuin? Welk terras je ook wil aanleggen, hou er rekening mee dat het bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden.

Welke materialen of welke stijl je kiest, hangt af van je smaak en het budget dat je voorhanden hebt. Een overzicht vind je op deze pagina!

Klinkers of tegels blijven de standaard wanneer je de prijs niet te hoog wil laten oplopen. Sterk, stevig en snel gelegd. Betonklinkers kosten je relatief weinig, maar ogen klassiek. Heb je liever tegels, dan kan je altijd voor natuursteen gaan. Inspiratie voor tegels en klinkers vind je hier.

Terrasplanken zijn een alternatief voor de harde uitstraling van tegels. Warme kleuren en een natuurlijk gevoel. Kies je voor een houten terras, dan moet je rekening houden met het onderhoud. Hout leeft en moet je dus regelmatig behandelen. Laat je dat onderhoud liever links liggen, dan is een composieten terras een duurzaam alternatief.

Een dakterras geeft je extra ademruimte, zeker wie in de stad leeft. Maar hoe zit het met vergunningen? Welke materialen zijn beschikbaar? En komt elk dat in aanmerking? Ontdek hier alle info over dakterrassen.

Tuinonderhoud

Gras afrijden, bomen snoeien, haag scheren, stront van de hond van de buren opruimen, bladluis bestrijden of het terras schoon houden? Alle taken waar je als kleine snaak zakgeld voor vroeg en die je nu niet meer wilt doen. Een betrouwbare hovenier houdt je tuin op orde, zonder dat je er je broek aan scheurt. Jaarlijks, halfjaarlijks of vaker? Hier ontdek je alle info over tuinonderhoud.

Bomen vellen

Bomen moet je snoeien. Doe je dat niet, worden ze ziek of groeien ze uit tot mastodonten die niet meer te controleren vallen. Hoe groter de boom, hoe moeilijker te snoeien en dat betekent vaak ook een andere methode.

Bovendien bestaat er zoiets als een kapvergunning. Om sommige bomen te kappen, heb je een vergunning nodig. Ontdek alle info over bomen vellen op deze pagina.

Tuinaanleg

Nood aan een terras, omheining, planten en een nieuw gazon? Kortom, zit je met een nieuwbouw, renovatie of wil je je volledige tuin opnieuw aanleggen? Dan haal je er best een tuinier bij die weet waar hij of zij aan begint. Op zoek naar enkele gratis offertes om te vergelijken? Of kijk je liever eerst nog even wat richtprijzen na? Op deze pagina vind je alle info over tuinaanleg.

Zeer goede samenwerking en onmiddellijk een vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij.

Eddy Van Peteghem

Meer beoordelingen lezen
Liggend 2

Erkend Vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Vergelijk gratis offertes

Bamboe Wortels Verwijderen

Bamboe verwijderen?

Hoe kan ik het best bamboe verwijderen? Gebruik ik best chemische producten of niet? Alle informatie vind je hier.

grasmatten leggen

Grasmatten of zaaien?

Wat is het verschil met gewoon gras? Wanneer kan ik het best grasmatten laten leggen? Alle nuttige informatie vind je hier.

Terras of oprit in klinkers

Oprit aanleggen?

Welke materialen kan ik gebruiken om mijn oprit aan te leggen? Hoeveel gaat dit mij kosten? Lees er alles over.

Tuin Omspitten

Tuin lenteklaar maken?

Wat met het gazon, de bloemen en de moestuin? Hoe maak ik mijn terras en oprit best schoon? Meer informatie vind je hier.

Betonnen keerwand

Keerwanden laten plaatsen?

Welke soorten keerwanden kan ik gebruiken in mijn tuin? Hoeveel kost dit en heb ik een vergunning nodig? Klik door!

Hovenier Tuin Egaliseren

Tuin egaliseren?

Tijd om de oneffen tuin of oprit terug gelijk te trekken en opnieuw aan te leggen? Alle informatie over tuinegalisatie vind je hier.

voortuin rijwoning

Voortuin aanleggen?

Wil je de voortuin eens en voor altijd in een nieuw jasje steken? Handige tips en tricks voor een knappe voortuin vind je hier terug.

klimop

Klimop verwijderen?

Tijd om eindelijk die woekerende klimop in de tuin of aan de gevel weg te halen? Casius zette alle nuttige informatie op een rijtje.

Boomwortels Verwijderen Frees

Boomwortels verwijderen?

Wat zijn de mogelijkheden om boomwortels en stronken te verwijderen? Hoeveel kost dit gemiddeld? Lees er alles over.

Realisaties van Casius hoveniers

Aanleg Oprit En Tuinpad
Terras Ioé 4
Tuinaanleg
Hekwerk Tuinpad
Terras Ipé

Bij Casius werken wij uitsluitend samen met erkende bedrijven. Deze bedrijven zijn financieel gezond en voldoen aan de eisen van het keurmerk Erkend Vakwerk. Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je - gratis en vrijblijvend - in contact met de beste hoveniers uit jouw buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten tuin

donderdag 21 oktober 2021

Tuin, terras en oprit aanleggen

Wij hebben 170 m² tuin dat we zouden willen aanleggen met gras. We willen ook graag een oprit voor ons nieuwbouwproject. Wij zouden graag klinkers aan de voorkant van ons huis als oprit willen hebben, dat zou tussen de 40 en 50 m² zijn. Ook een terras van circa 25 m² met tegels aan de achterzijde van de woning aan te leggen.


Tuinaanleg en -onderhoud Lede
woensdag 20 oktober 2021

Houten tuinafsluiting et poort plaatsen

2 kleine poortjes + 1 grote poort van +/- 30 m + +/- 52 m omheining in kastanje te plaatsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Bornem
woensdag 20 oktober 2021

Stadstuin heraanleggen

Tuinman of hovenier gezocht om mijn stadstuin opnieuw aan te leggen. Het gaat om een kleine tuin van 22 meter diep en 5,5 meter breed.


Tuinaanleg en -onderhoud Merksem
dinsdag 19 oktober 2021

Tuinhuis plaatsen

Graag willen wij ons tuinhuis Modern van Makro (415×295cm + extensie 400cm) laten plaatsen. De betonplaat ligt er reeds. + dakgoten


Tuinaanleg en -onderhoud Michelbeke
dinsdag 19 oktober 2021

Plaatsen tuinhuis

Plaatsen van een tuinhuis/blokhut met volgende maten 260x200. Pp een bestaande constructie/vloer. Pventueel met composieten onderligger en in optie ook de binnenkant isoleren.


Tuinaanleg en -onderhoud Wenduine
dinsdag 19 oktober 2021

Bomen rooien

Rooien van 50-tal bomen (omtrek 30-50cm) dichtbij scheidingslijn met landbouwgrond boer. Wortels moeten niet verwijderd worden, graag hout hakselen en wij kunnen de houtsnippers gebruiken. Het zijn een soort dennebomen.


Tuinaanleg en -onderhoud Landegem
dinsdag 19 oktober 2021

Tuin winterklaar maken

Ik zou graag mijn tuin winterklaar laten maken. Ongeveer 25x8m De tuin is door mijn operatie verwaarloosd. Ik heb bomen, struiken, bloemen.


Tuinaanleg en -onderhoud Hasselt
dinsdag 19 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

Het plaatsen van metalen palen met onderaan een betonplaat met daarbovenop planken . Het is ongeveer een 22 lopende meter. Qua hoogte 180cm Nu staat daar een draadomheining met betonnen palen, die nog wegmoeten. Ze zijn 110cm boven de grond.


Tuinaanleg en -onderhoud Wetteren
maandag 18 oktober 2021

Tuin onderhouden doorheen het jaar

80m² gazon onderhouden, maaien en kantjes onderhouden, onkruid verwijderen en bladeren ruimen. In het seizoen om de 14 dagen; laurierhaag snoeien 2x per jaar en kleine buxushaag. Dit is de voortuin. De achtertuin wordt gemaaid door een slimme robot maar vergt toch enkele keren per jaar een onderhoud.


Tuinaanleg en -onderhoud Hove
zondag 17 oktober 2021

Tuin onderhouden

Tuinman voor gras afrijden en haag snoeien. 10 m lang + 10 m breed. Voortuin enkele meters.


Tuinaanleg en -onderhoud Oevel
zondag 17 oktober 2021

Gras zaaien nieuwbouw

We willen graag een firma die de volledige aanleg van de tuin (nieuwbouwwoning) kan voorzien. Momenteel ligt er enkel zand, hier moet een deel van worden afgevoerd en heraangevuld door zuiver zand, het totale terrein dient te worden platgelegd en nadien met gras te worden ingezaaid. Totaaloppervlakte bedraagt +/- 350 m²


Tuinaanleg en -onderhoud Kallo (Kieldrecht)
zondag 17 oktober 2021

Vervangen 2 toegangspoorten

Graag advies door vakman. Er staan nu twee poorten in staal. Graag willen we deze vernieuwen - in aluminium dachten we initieel, enerzijds door een manuele schuifpoort (voor remorques en mobilhome) en een geautomatiseerde dubbele draaipoort. Beide poorten zouden een breedte van +/- 4 m hebben - Het tussenliggende stuk zouden we liefst in steenkorven uitgevoerd zien. van 4m en een manuele van iets minder dan 4m Huidige lengte twee huidige poorten is 8 m


Tuinaanleg en -onderhoud Merchtem
zondag 17 oktober 2021

Vervangen toegangspoort

Momenteel hebben we een manueel bedienbare draaipoort staan die we graag willen laten vervangen door een gemotoriseerde schuifpoort (tele-bediening). Afmetingen: +/-3m breedte, hoogte 1.80m We overleggen graag de verschillende mogelijkheden qua houtsoort - of soortgelijk. Aan de ene zijde is een muurtje voorzien aangebouwd aan de woning (+/- 75 cm), aan de andere zijde een pilaar.


Tuinaanleg en -onderhoud Lokeren
zondag 17 oktober 2021

Snoeien laagstamappelboom

Grote laagstamappelboom dient gesnoeid te worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Gentbrugge
zaterdag 16 oktober 2021

Steenkorven plaatesn

Steenkorf ter vervanging van een net verwijderde haag. Ondergrond is nog aarde, moet dus nog verstevigd worden met een betonplaat. Lengte: ca 10 m. Hoogte: 2 m. Gewenste kleur korf: donker gelakt. Breuksteen: zwart, basalt(?) De voorbereidende werken + plaatsen geraamte en levering breuksteen. Vullen met breuksteen doen we zelf.


Tuinaanleg en -onderhoud Hulshout
vrijdag 15 oktober 2021

Vervangen betonnen tuinschutting

Betonnen tuinafsluiting te vervangen - totale lengte is 70 meter. De eerste 45 meter dient 1,20 meter hoog te zijn. Dan volgt een stapsgewijze verhoging voor de komende 25 meter (thv scheiding met buur). Plus nog een lengte van 14 meter die ook 1,20 meter hoog dient te zijn. Graag een voorstel met egale betonpanelen weerszijden + uitbraak en afvoer van de bestaande betonschutting; Locatie is makkelijk toegankelijk


Tuinaanleg en -onderhoud Lanaken
vrijdag 15 oktober 2021

Tuin onderhoud

Gras maaien, haag scheren, wat onkruid verdelgen


Tuinaanleg en -onderhoud Brugge
vrijdag 15 oktober 2021

Bamboe verwijderen

Ik ben op zoek naar iemand die bamboe kan verwijderen. We hebben ongeveer 12 m² bamoe die we willen laten weghalen. (zie foto in bijlage) Gezien het uitgegraven zal moeten worden, zal er wellicht grond aangevoerd moeten worden. De lege ruimte willen we nadien opvullen met struiken (zoals rododendron ofzo). De aangrenzende composthoop en dode cypress mogen eveneens ook mee weggehaald worden. Als er hiervoor machines gebruikt worden, kunnen er via ons huis maar tot 70cm breed binnen langs de deur. Zoniet kunnen er wel graafmachines via een aanpalende weide achteraan de tuin gebruikt worden. Liefst deze herfst/winter/lente zodat het voor de zomer in orde is.


Tuinaanleg en -onderhoud Tollembeek
woensdag 13 oktober 2021

Afsluiting met betonpalen en houten schermen plaatsen

Oude betonnen platen als omheining afbreken en een nieuwe afsluiting zetten. Nieuwe afsluiting betonnen palen met houten panelen tussen. Het gaat om een stuk van 10 lopende meter en nog een extra stuk bij de buurvrouw die dezelfde uitvoering wilt.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoevenen
dinsdag 12 oktober 2021

Blokhut plaatsen

Graag willen wij onze blokhut garage singles 385 x 565cm 44mm laten plaatsen Ook dient er nog en betonnen ondergrond te worden voorzien. Graag ook inclusief glas en deuren. Het zou gebruikt worden bij een horeca zaak. + dakgoten


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Maria-Lierde
dinsdag 12 oktober 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een betonomheining laten plaatsen 1,80 m hoogte en ongeveer 30 lopende meter lang Liefst gewone vlakke betonplaten. Er zitten geen hoeken in. Qua ondergrond enkel grond van 50cm diep.


Tuinaanleg en -onderhoud Ninove
maandag 11 oktober 2021

Blokhut plaatsen

Wij zouden graag onze blokhut laten plaatsen. Tuinhuis Bonn Light 385 x 295 cm. Fundering ligt er al.


Tuinaanleg en -onderhoud Schriek
maandag 11 oktober 2021

Houten tuinafsluiting plaatsen

De huidige afsluiting is 125 en geeft onvoldoende privacy ondanks een groene doek. Ik ben opzoek om die tot min. 1m80 te brengen en liefst van de 125 tot 1m90 de lengte is ongeveer 20 meter .


Tuinaanleg en -onderhoud Bottelare
maandag 11 oktober 2021

Kunststof tuinafsluiting plaatsen

Ik zou graag een kunststof tuinafsluiting laten plaatsen van 20m lang en 1.50m hoog. Er moet geen oude afsluiting verwijderd worden. In de afsluiting zou ook nog plaats moeten gemaakt worden voor een deurtje te plaatsen.


Tuinaanleg en -onderhoud Oostende
maandag 11 oktober 2021

Betonnen omheining plaatsen en oude vervangen

10m oude betonschutting + palen verwijderen en nieuwe plaatsen met houtstructuur en in kleur. We zoeken een omheining van een hoogte of 1m80 of 2 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Gentbrugge
maandag 11 oktober 2021

Beton tuinafsluiting zetten

Ik woon in een overstromingsgebied. Ik wil mijn tuin en terras scheiden met betonnen muur van 1 meter hoog om gedeelte terras en mijn woning te beschermen tegen overstromingen. Ik zou wel graag een doorgang / poortje willen om nog wel steeds ook mijn tuin op te kunnen. Maar wel doorgang / poortje kunnen waterdicht afsluiten als er overstroming dreigt. 6 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Halen
maandag 11 oktober 2021

Betonnen afsluiting en poort plaatsen

Ik zou graag een betonnen afsluiting laten plaatsen (betonplaten zonder structuur, egale betonlook) van 18 meter lang en 1.80m hoog. Daarnaast zou er ook een smeedijzeren poort geplaatst moeten worden. Al het materiaal voor deze poort is al ter beschikking, enkel de plaatsing is nog nodig.


Tuinaanleg en -onderhoud Retie
maandag 11 oktober 2021

Beton tuinafsluiting / schutting

Ik zou graag een betonnen afsluiting plaatsen (betonplaten zonder structuur, egale betonlook) van ongeveer 40 meter lang en 1.80m hoog. Momenteel staan er nog sierdennen van een 5-tal meter hoog die eerst verwijderd moeten worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Kersbeek-Miskom
maandag 11 oktober 2021

Beton tuinafsluiting plaatsen

We willen de huidige (scheefgezakte) betonnen schutting laten verwijderen en een nieuwe in de plaats laten zetten. Het gaat over 1 rechte afscheiding tussen onszelf en onze buren. Ongeveer 18 lopende meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Deurne
maandag 11 oktober 2021

Tuinhuis plaatsen + vloerplaat in stabilisé

Graag willen wij achteraan in de tuin een Geïmpregneerd "Tuinhuis Modern 415 x 295 cm stalen dak met anti-condensdoek" laten plaatsen van Makro. Ook de vloerplaat in stabilisé (met als vloer bvb. klinkers) zou door jullie moeten voorzien worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Bierbeek
Offertes aanvragen