Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe tuin of nieuw terras aanleggen?

Tuin

Tuin

Onderhoud, boom vellen, afsluiting plaatsen of een terras? Ontdek alle info via het menu.

Omheining

Een omheining of afsluiting rond je tuin te plaatsen, betekent sparen. Welk type afsluiting je kiest, hangt dus nauw samen met je budget. Hou je de prijs liever wat lager, dan mik je best op draadafsluitingen of een natuurlijke omheining. Afsluitingen in hout, beton of composiet zijn gemiddeld iets duurder, maar bieden meer privacy en beschermen je tuin beter tegen wind. Duurste type omheining zijn de steenkorven: metalen rasters die je kan opvullen naar keuze.

Een volledig overzicht van alle afsluitingen vind je op deze pagina.

Terras

Een terras vormt het sluitstuk van je tuin. Het zorgt voor extra ruimte en je tuin lijkt onmiddellijk groter. De stijl en vorm van het terras kies je zelf. Trek je de lijn van je woning door of wil je een terras dat versmelt met het groen in je tuin? Welk terras je ook wil aanleggen, hou er rekening mee dat het bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden.

Welke materialen of welke stijl je kiest, hangt af van je smaak en het budget dat je voorhanden hebt. Een overzicht vind je op deze pagina!

Klinkers of tegels blijven de standaard wanneer je de prijs niet te hoog wil laten oplopen. Sterk, stevig en snel gelegd. Betonklinkers kosten je relatief weinig, maar ogen klassiek. Heb je liever tegels, dan kan je altijd voor natuursteen gaan. Inspiratie voor tegels en klinkers vind je hier.

Terrasplanken zijn een alternatief voor de harde uitstraling van tegels. Warme kleuren en een natuurlijk gevoel. Kies je voor een houten terras, dan moet je rekening houden met het onderhoud. Hout leeft en moet je dus regelmatig behandelen. Laat je dat onderhoud liever links liggen, dan is een composieten terras een duurzaam alternatief.

Een dakterras geeft je extra ademruimte, zeker wie in de stad leeft. Maar hoe zit het met vergunningen? Welke materialen zijn beschikbaar? En komt elk dat in aanmerking? Ontdek hier alle info over dakterrassen.

Tuinonderhoud

Gras afrijden, bomen snoeien, haag scheren, stront van de hond van de buren opruimen, bladluis bestrijden of het terras schoon houden? Alle taken waar je als kleine snaak zakgeld voor vroeg en die je nu niet meer wilt doen. Een betrouwbare hovenier houdt je tuin op orde, zonder dat je er je broek aan scheurt. Jaarlijks, halfjaarlijks of vaker? Hier ontdek je alle info over tuinonderhoud.

Bomen vellen

Bomen moet je snoeien. Doe je dat niet, worden ze ziek of groeien ze uit tot mastodonten die niet meer te controleren vallen. Hoe groter de boom, hoe moeilijker te snoeien en dat betekent vaak ook een andere methode.

Bovendien bestaat er zoiets als een kapvergunning. Om sommige bomen te kappen, heb je een vergunning nodig. Ontdek alle info over bomen vellen op deze pagina.

Tuinaanleg

Nood aan een terras, omheining, planten en een nieuw gazon? Kortom, zit je met een nieuwbouw, renovatie of wil je je volledige tuin opnieuw aanleggen? Dan haal je er best een tuinier bij die weet waar hij of zij aan begint. Op zoek naar enkele gratis offertes om te vergelijken? Of kijk je liever eerst nog even wat richtprijzen na? Op deze pagina vind je alle info over tuinaanleg.

Zeer goede samenwerking en onmiddellijk een vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij.

Eddy Van Peteghem

Meer beoordelingen lezen
Liggend 2

Erkend Vakwerk

Elke partner van Casius is financieel gezond en voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Vergelijk gratis offertes

Bamboe Wortels Verwijderen

Bamboe verwijderen?

Hoe kan ik het best bamboe verwijderen? Gebruik ik best chemische producten of niet? Alle informatie vind je hier.

grasmatten leggen

Grasmatten of zaaien?

Wat is het verschil met gewoon gras? Wanneer kan ik het best grasmatten laten leggen? Alle nuttige informatie vind je hier.

Klinkers leggen

Oprit aanleggen?

Welke materialen kan ik gebruiken om mijn oprit aan te leggen? Hoeveel gaat dit mij kosten? Lees er alles over.

Tuin Omspitten

Tuin lenteklaar maken?

Wat met het gazon, de bloemen en de moestuin? Hoe maak ik mijn terras en oprit best schoon? Meer informatie vind je hier.

Betonnen keerwand

Keerwanden laten plaatsen?

Welke soorten keerwanden kan ik gebruiken in mijn tuin? Hoeveel kost dit en heb ik een vergunning nodig? Klik door!

Hovenier Tuin Egaliseren

Tuin egaliseren?

Tijd om de oneffen tuin of oprit terug gelijk te trekken en opnieuw aan te leggen? Alle informatie over tuinegalisatie vind je hier.

voortuin aanleggen

Voortuin aanleggen?

Wil je de voortuin eens en voor altijd in een nieuw jasje steken? Handige tips en tricks voor een knappe voortuin vind je hier terug.

klimop

Klimop verwijderen?

Tijd om eindelijk die woekerende klimop in de tuin of aan de gevel weg te halen? Casius zette alle nuttige informatie op een rijtje.

Boomwortels Verwijderen Frees

Boomwortels verwijderen?

Wat zijn de mogelijkheden om boomwortels en stronken te verwijderen? Hoeveel kost dit gemiddeld? Lees er alles over.

Realisaties van Casius hoveniers

Aanleg Oprit En Tuinpad
Terras Ioé 4
Tuinaanleg
Hekwerk Tuinpad
Terras Ipé

Bij Casius werken wij uitsluitend samen met erkende bedrijven. Deze bedrijven zijn financieel gezond en voldoen aan de eisen van het keurmerk Erkend Vakwerk. Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je - gratis en vrijblijvend - in contact met de beste hoveniers uit jouw buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten tuin

dinsdag 25 januari 2022

PVC tuinafsluiting plaatsen

Plaatsen pvc afsluiting tegen bestaande ijzeren palen van draad afsluiting. De afsluiting heeft een lengte van 20m.


Tuinaanleg en -onderhoud Kruibeke
dinsdag 25 januari 2022

Toegangspoort plaatsen

zouden een aluminium draaipoort (manueel) met twee vleugels willen plaatsen breedte:2560 en hoogte 1800mm


Tuinaanleg en -onderhoud Lembeek
dinsdag 25 januari 2022

Toegangspoort plaatsen

leveren en plaatsen van een gesloten poort aan de begin van de oprit inclusief automatisatie. De open ruimte is 294cm. draaipoort met twee vleugels.


Tuinaanleg en -onderhoud Oordegem
maandag 24 januari 2022

Bankiraiterras vervangen door tegels

Bankiraiterras van ongeveer 6 m x 6m vervangen door tegels. Terras is bereikbaar via de tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Stabroek
zondag 23 januari 2022

Steenkorven plaatsen

Steenkorven plaatsen lengte 6 meter en hoogte in verschillen 2meter 200hoog, 2meter 180hoog en 2meter 160 hoog. Als afsluiting in de tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Hoeselt
zondag 23 januari 2022

Plaatsen 30 m betonnen afsluiting

Betonnen afsluiting plaatsen op recht stuk 30 m h180 gladde betonplaten.


Tuinaanleg en -onderhoud Sinaai-Waas
zondag 23 januari 2022

Voortuin aanleggen

Voor de voortuin van het huis, waar nu grasplein (10X10m) is zoeken we naar iets dat waterdoorlatend is, maar toch minder onderhoud vraagt.


Tuinaanleg en -onderhoud Kerksken
zaterdag 22 januari 2022

Vernieuwen van 2 terrassen

Beste, wij willen graag ons terras ( 3X4m)te vernieuwen Wij willen de oude tegels vervangen door nieuwe. + terras (4X4m) boven garage vernieuwen ook de oude tegels vervangen door nieuwe+ balustrades in ijzer. Het betreft een gesloten bebouwing.


Tuinaanleg en -onderhoud Brussel
zaterdag 22 januari 2022

Betonnen keermuur over 12m lengte tussen tuin en gracht

We zoeken iemand om een betonnen keermuur te plaatsen tussen tuin en gracht over een lengte van +- 12 meter. Bestaande betonnen constructie zou moeten uitgegraven en afgevoerd worden. De tuin ligt achteraan en is moeilijk bereikbaar met grote materialen. Vandaar dat een kraanlift ook nodig is.


Tuinaanleg en -onderhoud Putte
zaterdag 22 januari 2022

tuinafsluiting plaatsen

Plaatsing afscheiding tussen twee tuinen in één rechte lijn over ongeveer 13 meter en een tweede plaatsing langs de andere kant, ook in één rechte lijn (kopie van de andere kant, ook 13 meter. Wij willen geen hout of beton. Wij willen graag iemand die ons ook kan helpen kiezen uit de verschillende materialen. Budgetvriendelijk.


Tuinaanleg en -onderhoud Wolvertem
zaterdag 22 januari 2022

Oprit aanleggen

Momenteel is onze oprit in kasseien. We willen deze uitbreken en iets anders in de plaats. Liefst waterdoorlatend en makkelijk om over te fietsen, de oprit moet ook de wagen kunnen dragen met remorque. Het gaat over een oppervlakte van 70 à 110 m2. er mag ook een deksel voor een sceptische put vervangen worden (ligt in de oprit) Wij willen budgetvriendelijk, ecologisch en waterdoorlatend.


Tuinaanleg en -onderhoud Lebbeke
vrijdag 21 januari 2022

Bamboe verwijderen

Ik zoek iemand die bamboe wil verwijderen uit de tuin zodat we onze oprit kunnen verbreden. Ik schat tussen de 15m² en 20m². bamboe die moet verdwijnen. De tuin is makkelijk bereikbaar.


Tuinaanleg en -onderhoud Booischot
vrijdag 21 januari 2022

Steenkorven of bloembakken plaatsen

Ik zoek een afscheiding tussen 2 appartementen op het 1ste verdiep. De korven moeten geplaatst worden op een zwevend terras en kunnen niet verankerd worden. 2x 8tal meter moet er geplaatst worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Oosterzele
vrijdag 21 januari 2022

Houten tuinafsluiting plaatsen

Wij willen graag een tuinafsluiting van gevlochten takken (wilg of hazelaar). Ze mag ongeveer 7meter lang op 150cm hoog zijn.


Tuinaanleg en -onderhoud Bazel
vrijdag 21 januari 2022

Toegangspoort plaatsen

We willen een poort aan de achtergevel, breedte van de oprit is 4.5m. We willen een standaard afmeting en dan naast de poort met vaste panelen werken. DE poort mag met 2 vleugels gewoon handmatig te bedienen. budgetvriendelijk.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
donderdag 20 januari 2022

Toegangspoort plaatsen

Wij zouden graag een toegangspoort laten plaatsen. We zijn er nog niet aan uit of het een elektrische poort wordt of niet. 1 schuifpoort. Met brievenbus. Metaal gesloten. 3 meter.


Tuinaanleg en -onderhoud Genk
woensdag 19 januari 2022

Beton tuinafsluiting plaatsen

Wij willen graag een betonafsluiting rond de tuin. Ongeveer 15meter De hoogte mag 180cm of 200cm zijn


Tuinaanleg en -onderhoud Evergem
woensdag 19 januari 2022

Snoeien van 20 eiken bomen

Wij hebben 20 eiken bomen (volgroeid) die moeten gesnoeid worden. Het hout moet gekleind worden om daarna voor onze haard te gebruiken.


Tuinaanleg en -onderhoud Oud-Turnhout
woensdag 19 januari 2022

Steenkorven plaatsen ter vervanging oude omheining

We willen onze houten tuinpanelen over een lengte van 14m vervangen door steenkorven hoogte 2meter, lengte 2 meter, gevuld met breuksteen.


Tuinaanleg en -onderhoud Westende
woensdag 19 januari 2022

Houten of andere tuinafsluiting plaatsen

Wij hebben een hoek perceel en zouden graag aan 2 zijdes onze perceel omheinen met een hek Het gaat over ongeveer 60meter. Graag assorti met dat van de buren


Tuinaanleg en -onderhoud Oud-Turnhout
woensdag 19 januari 2022

Plaatsen terras houtcomposiet regio Leuven

Ik zou graag een terras in houtcomposiet leggen op een oud terras. Oppervlakte is ongeveer 24m2


Tuinaanleg en -onderhoud Wilsele
dinsdag 18 januari 2022

Tuinonderhoud uitvoeren

Uitfrezen van boomstronk + snoei van 2 bomen. Eventueel nog verwijderen van kleinere bomen


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Niklaas
dinsdag 18 januari 2022

Parking aanleggen met grasdallen

We hebben een stuk grond liggen dat we graag volledig zouden willen verharden. Het ligt aan de straatkant en is ongeveer 11X 12meter. Wij zouden mss opteren voor grasdallen. Het stuk zou moeten dienen als parking voor personenauto's.


Tuinaanleg en -onderhoud Zottegem
dinsdag 18 januari 2022

Toegangspoort plaatsen

Elektrisch bediende schuifpoort, kleur zwart (type geperforeerd lichte doorkijk), hoogte +/- 1.95m, incl. brievenbuspaal, incl. klavier. Momenteel is er geen poort geplaatst, dus ook nog geen elektriciteit. Graag ook mogelijkheid tot spoedige plaatsing (voorjaar 2022)


Tuinaanleg en -onderhoud Kapellen (Antwerpen)
dinsdag 18 januari 2022

Omheining met betonnen structuur plaatsen

Betonnen omheining gevlochten wit 22 meter enkelzijdig en 3 meter dubbelzijdig. Eventueel plaatsen van een poortje. De vorige omheining gaan we zelf verwijderen.


Tuinaanleg en -onderhoud Zele
dinsdag 18 januari 2022

Aankoop en plaatsen blokhut Rimini

Willen wij het tuinhuis Rimini aankopen en laten plaatsen door Makro. We willen het tuinhuis graag laten plaatsen installatie inclusief vloer en dakgoten. Betonplaat is reeds aanwezig.


Tuinaanleg en -onderhoud Elewijt
maandag 17 januari 2022

Petanquebaan aanleggen

Ik zoek een vakman die een petanquebaan kan aanleggen. De ruimte is er is verharde ondergrond.


Tuinaanleg en -onderhoud Sint-Eloois-Winkel
maandag 17 januari 2022

Snoeien hoge haag 10m

Wij zijn op zoek naar een tuinman met de nodig kennis en het nodige materiaal om een haag van 10 m hoog 30m lang te snoeien. Concreet moet er 3M van de haag af wegens klachten van buren. Ook zou de haag hier en daar wat bijgetrimd moeten worden.


Tuinaanleg en -onderhoud Wommelgem
maandag 17 januari 2022

Dolomiet uitgraven en nieuwe oprit aanleggen

Oprit opnieuw aanleggen. Momenteel ligt die nog in dolomiet. Moet worden afgeschraapt en eventueel uitgegraven, maar ik vermoed dat de ondergrond er nog heel goed bij ligt. De dolomiet willen we vervangen. Graag voorstellen van opties, maar sowieso geen tegels of beton. Verder moet de 40 meter aan boordsteen vervangen.


Tuinaanleg en -onderhoud Mariakerke
maandag 17 januari 2022

Omheining beton plaatsen

We zoeken iemand om onze oude omheining (betonplaten) te verwijderen en deze te vervangen door een nieuwe (betonplaten met structuur). 25m + optioneel: 23m in deze lengte een open structuur + 20m de hoogte ongeveer 2m.


Tuinaanleg en -onderhoud Oostmalle
Offertes aanvragen