Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenzonwering

Zonwering voor binnen en buiten

De zon is zalig... maar hitte is dat veel minder. Wil je de grootste warmte buitenhouden, dan is zonwering onontbeerlijk. Ontdek de mogelijkheden hier!

Zonwering nodig tegen zomerse hitte?

Wie houdt er niet van de zon? Een mooie lentedag bezorgt veel mensen meteen een goed humeur. Toch houden we niet van te grote hitte! In de zomer willen we het binnen toch aangenaam warm houden, en om te slapen liever een beetje frisser. Zonwering is dan een voordelige manier om al een groot deel van de hitte buiten te houden.

Er zijn verschillende soorten zonneweringen, we geven je graag een overzicht van enkele veel gebruikte manieren om hitte buiten te houden met zonnewering

Zoek je meteen een vakman voor het plaatsen van zonnewering? Dat kan! Wij bezorgen je snel, gratis en vrijblijvend enkele offertes van vakmannen in jouw buurt!

Zonwering ramen

De meeste hitte komt de woning binnen via de ramen. Logisch: muren zijn veel dikker, voorzien van isolatiemateriaal, ... het glas in ramen is het perfecte doorgeefluik voor warmte. Ook al heeft hoogrendementsglas in verschillende lagen een goede isolatiewaarde, het blijft een groot verschil met de rest van je woning. 

Je ramen voorzien van zonwering is de logische eerste stap om in de zomer tot een aangename binnentemperatuur te komen. De beste manier om dat te doen is aan de buitenkant van het raam, door middel van bijvoorbeeld rolluiken of screens

Rolluiken schrikken ook inbrekers af en screens houden ook vliegen en muggen buiten. Zonnewering geeft zo vaak een dubbel plezier!

Luifel

Buitenzonwering

De zon buitenhouden is het meest effectief aan de buitenkant van je woning. Ontdek hier enkele mogelijkheden om de hitte buiten te houden uit je woning.

Screens

Binnenzonwering

Ook zonwering aan de binnenkant van de woning is heel populair. Ook hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden: je ontdekt de voornaamste oplossingen hier.

365 dagen comfort in je woning!

Iedereen wil een woning met veel licht! Moderne materialen hebben het mogelijk gemaakt dat we onze woningen kunnen voorzien van grote raampartijen. Heerlijk! Maar dat komt ook met een minpuntje: in de zomer kan zelfs het beste vensterglas de hitte niet buitenhouden. Daarom is het van belang dat we de lichtinval in onze woningen kunnen beperken. Dat doen we met zonwering!

Toch is dit geen reden om te kiezen voor kleine ramen. Op een zonnige winterdag kunnen de zonnestralen juist zorgen voor een daling van je energiegebruik. 

Het komt er dus op neer om slim om te gaan met het licht en de warmte van de zonnestralen. Hier vind je heel wat info en tips en tricks om in jouw woning optimaal gebruik te maken van de zon. 

Schaduw

Zonnewering... dat is volop genieten van de zon, zonder de nadelen!

Veel soorten zonwering

Er zijn veel verschillende manieren om de zon buiten te houden. Op zoek naar inspiratie? Dan vind je zeker in deze lijst een oplossing die bij jouw situatie past.

Zonneschermen en zonnedoeken:

 

 • Scherm met schaararmen of met knikarmen
 • Verticaal opgestelde screens
 • Schaduwdoeken
 • Jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen, ...
 • Plisségordijnen en verticale lamellen
 • Markiezen

Overkappingen voor terras en patio:

 

 • Terrasoverkappingen
 • Vrijstaande overkappingen
 • Aangebouwde overkappingen
 • Overkapping voor een carport of patio 
 • Overkapping met lamellen of screens
 • Glazen overkapping

 

Offertes voor zonnewering aanvragen

Soortgelijke opdrachten

woensdag 20 juli 2022

Zonwering plaatsen tegen muur

Manuele zonwering plaatsen tegen de tuinmuur


Andere / klussen Antwerpen
dinsdag 18 februari 2020

Herstellen van zonwering

Rechthangen van zonneluifel/ knikarmscherm van 4.5m op 3.5m op terras en oplossen van getik in 1 arm.


Andere / klussen Schoten
zondag 13 oktober 2019

Zonwering herstellen en tegels plaatsen

- elektra controleren/herstellen bij zonnewering - wandtegels zetten 8-9 vierkante meter (bezitten we al)


Andere / klussen Antwerpen
zaterdag 22 juni 2019

Vervangen zonwering

vervangen van doek en spanningstouwen van elektrische zonwering. afmetingen 6m op 2m.


Andere / klussen Zottegem
donderdag 18 april 2019

Veranda zonwering plaatsen

Buitenzonwering plaatsen. Elektrisch voor een veranda van 8 op 3 vm


Andere / klussen Torhout
woensdag 27 februari 2019

Dakkoepel verduisteren voor slaapkamer

Wij hebben 5 jaar geleden ons dak vernieuwd en een koepel laten plaatsen van Skylux 100x100cm, handmatig opengaand. Wij zouden nu graag de koepel elektrisch laten opengaan en een verduistersysteem laten plaatsen aangezien deze ruimte binnenkort als slaapkamer zal dienen. Skylux heeft echter enkel een zonwering die nog 11% licht doorlaat. De verduistering van Velux zou niet compatibel zijn met een koepel van Skylux.


Andere / klussen Deurne
Offertes aanvragen