Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Pannendak

Dakwerken

Dakwerken

Dakwerken laten uitvoeren?
Casius bezorgt je alles wat je nodig hebt voor de perfecte dakconstructie.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie klinkt gewichtig, maar je bent vrij om te kiezen wat je laat vervangen. Enkel wat nieuwe dakpannen plaatsen, een dakraam of velux installeren of toch meteen een volledig nieuwe dakconstructie? Wat je ook kiest, het blijft een ingrijpende verandering. Hier vind je een overzicht van enkele prijzen of inspiratie voor jouw dakrenovatie.

Zit je met enkele ideeën maar weet je niet wat mogelijk is? Of heb je vragen in verband met enkele premies? Vergelijk gratis enkele offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Dakkapel of gewoon een dakraam?

Een dakkapel geeft je in één klap meer licht en ruimte in huis. 't Is dus een populaire manier om de bewoonbare oppervlakte wat te vergroten. Verschillende afwerkingen in hout, pvc of zink laten de dakkapel mooi aansluiten bij de rest van je woning. Alle info over een dakkapel vind je hier.

Komt de dakkapel vooraan je woning, dan heb je altijd een vergunning nodig. Maar er zijn uitzonderingen. Meer info over de vergunningsplicht bij verbouwingen vind je hier.

Wat met een lek in het dak?

Om een lek te dichten kan je je hele dak renoveren, maar je kan het ook gerichter aanpakken. Lig de oorzaak bij de dakpannen of heb je te maken met een slechte afvoer? Het type dak zorgt ook voor een andere aanpak. Platte daken kampen meestal met andere problemen dan een hellend pannendak.

Meer info om je dak veilig te laten herstellen vind je hier.

Hellend dak vs plat dak

Een hellend dak is kiezen voor traditie. Zowat elke dakwerker heeft er ervaring mee en je hebt talloze keuzes. Pannen dak, rieten dak of een dak in leien? Wat je ook kiest, elk dak is vlot te isoleren en aan te passen aan jouw woning. Alle info over een hellend dak vind je hier.

Heb je liever een plat dak omdat je verlost wil zijn van schuine muren in je huis? Dan vind je hier alle info over EPDM, roofing en de verschillen tussen de materialen.

sarkingdak plaatsen

Sarkingdak plaatsen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een sarkingdag? En wat zijn de kosten? Hier ontdek je alles wat je wilt weten over sarkingdaken.

Dakrenovatie Inmeten

Wat doet een dakwerker?

Wanneer doe ik beroep op een dakwerker? En hoeveel kost zo'n vakman gemiddeld? Ontdek hier alle info!

dakshingles

Dakshingles plaatsen?

Welke soorten zijn er? Wanneer kies ik voor shingles en wat kost dat allemaal? Ontdek hier alle info.

Dakisolatie

De Vlaamse overheid schrijft sinds 2020 een nieuwe isolatienorm uit en dus is dakisolatie geen slechte investering. Er zijn namelijk wat premies die de prijs kunnen laten zakken.

Welk type isolatie je kiest, maakt weinig uit. Minerale wollen, zoals rots- of glaswol, zijn gemakkelijk te gebruiken en dus populair, maar ook andere opties als gespoten PUR-schuim of rechthoekige isolatieplaten hebben opvallende voordelen. Alle info over de opties vind je hier.

Hoe groot de isolatiepremie is, verschilt. Wie de isolatie zelf plaatst, krijgt €2/m². Laat je de werken uitvoeren door een erkende vakman, krijgt het dubbele. Twijfel je nog? Vergelijk gratis enkele offertes en ontdek meteen hoeveel je kan besparen.

Dakwerken: wat ligt onder het dak?

Houtwerk

Een oude dakconstructie met nieuwe dakpannen erop zijn kosten op het sterfhuis. Ga goed na of het houtwerk nog in goede staat is voor je geld uitgeeft aan een nieuw dak? Op zoek naar ervaren dakdekkers bij wie je gratis enkele offertes kan vergelijken? Dan zit je hier op de juiste plek.

Onderdak of dampscherm

Een onderdak zie je bij een hellend dak en ligt op de spanten, tussen de dakpannen en het isolatiemateriaal. Het beschermt het onderliggende isolatiemateriaal tegen vocht en wind van bovenaf.

Een dampscherm houdt de damp tegen die vanuit het huis opstijgt, zodat het niet aan de isolatie kan.

Zoek je extra info voor jouw dakwerken, dan kan je in de groene navigatiebalk hiernaast terecht. Richt je je vragen liever tot een erkende vakman? Vergelijk gratis enkele offertes bij ervaren dakdekkers uit je buurt.

Recente opdrachten voor dakwerken

woensdag 20 oktober 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Bestaande gevel bekleding (Werzalit) vervangen door houten gevel bekleding in hardhout. Gevel is punt dak boven garage (4, 5m breed, 5 m hoog).


Gevel- en metselwerken Bonheiden
dinsdag 19 oktober 2021

Kasten aanpassen tot dressing op maat

Project om een dressing-op-maat te realiseren in de slaapkamer. Er staat al een kast -die weliswaar zal moeten worden aangepast - (oa laden vervangen door schuiven) . Ernaast zou verder moeten worden aangebouwd, onder de schuine dakmuur. Bij voorkeur een moderne stijl, ik heb wel een ontwerp in mijn hoofd, maar volg graag de vakman zijn advies hierin. Afmetingen +/- 3,5 mB x 1,0 mD x 2,7 mH.


Timmerwerken Antwerpen
dinsdag 19 oktober 2021

Dak + dakkoepel vervangen

Ik zou graag de dakbekleding van de uitbouw laten vervangen + ook de dakkoepel die daarin zit. Liefst epdm Plat dak Ongeveer 15m²


Dakdekken en dakherstelling Sint-Pieters-Leeuw
Offertes aanvragen