Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Dakwerken

Dakwerken

Dakwerken laten uitvoeren?
Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met vakmannen in jouw buurt.

Dakwerken laten uitvoeren? Ontvang snel, gratis en vrijblijvend offertes voor dakwerken in jouw buurt

Daken zijn misschien wel hét belangrijkste onderdeel van een woning. Veel mensen die een bestaande woning willen kopen, kruipen als eerste op het dak om de staat ervan te checken. Logisch, want daken beschermen woningen tegen alle soorten weergoden en een dak vervangen kost al snel heel wat geld. Maar ook voor kleinere dakwerken zoals het vervangen van roofing bij platte daken of het herstellen van kapotte dakpannen kan je natuurlijk een dakwerker inschakelen.

Dakwerken

Wil je dakwerken laten uitvoeren? Dan loont het altijd om enkele offertes voor dakwerken te vergelijken. En dat kan snel, gratis en vrijblijvend! Bij Casius brengen we je in contact met erkende vakmannen in je buurt. Je ontvangt tot drie offertes voor dakwerken en zo kies je eenvoudig de beste én voordeligste vakman voor dakwerken die past bij jouw project.

Hoeveel kosten dakwerken per uur?

Wil je weten wat een dakdekker vraagt per uur? Reken op ongeveer €35 tot €40 per uur voor het werk. Natuurlijk komt bij er bij dakwerken veel meer kijken dan het uurloon vakman. Bij dakwerken bedraagt het uurloon grof genomen ongeveer de helft van de totale kostprijs. De andere helft van de prijs voor dakwerken komt van het materiaal dat nodig is.

Wil je een goede prijs vinden voor jouw dakwerken? Vraag dan snel tot drie offertes aan via Casius. Zo kan je makkelijk vergelijken en de beste deal sluiten!

Wat kost een dak?

Als we een oppervlakte nemen van 50 m², dan betaal je voor een hellend dak ongeveer € 5.000. Daarmee zijn hellende daken wel een stuk duurder dan platte daken.

Dat is een prijs all-in voor alle dakwerken en materialen. Een plat dak is doorgaans goedkoper. Voor dezelfde oppervlakte betaal je ongeveer € 3.000 euro. Een plat dak in bitumen is het voordeligst, dakwerken in EPDM zijn al een heel stuk duurder. Een dakbedekking in kunststof (pvc) is de duurste optie als dakbedekking voor een plat dak. 

Tip! Voor de renovatie van zowel hellende daken als platte daken is het best dat een vakman bij jou komt kijken. Enkel zo kan hij een zinvolle offerte maken voor jouw dakrenovatie. Contacteer je een vakman voor jouw dakwerken? Vraag dan zeker ook naar enkele realisaties van daken door zijn bedrijf. Zo krijg je zicht op de ervaring van de vakman en de kwaliteit die hij kan bieden.

Hoeveel kost een nieuw dak ongeveer?

Er is een groot verschil in de kostprijs van een dak. Per vierkante meter betaal je zo bijvoorbeeld tussen € 35 en € 65 voor een dak in kleidakpannen. Een vakman die natuurleien plaatst zal al snel meer dan € 110 vragen per vierkante meter. Hieronder geven we je graag een overzicht van wat je ongeveer kan verwachten op vlak van prijs voor een nieuw dak:

Soort dakbedekking Prijs per m² Levensduur
Kleidakpannen €35 - €65 100 jaar
Kunstleien €20 - €40 30 jaar
Natuurleien €110 - €120 90 jaar
Dakpannen uit beton €20 - €40 30 jaar
Rieten dak €70 - €95 35 jaar
Zinken dak €70 125 jaar

Door de offertes van drie dakwerkers te kunnen vergelijken kon ik meer dan € 1.000 uitsparen op mijn dakwerken. Dat scheelt toch wel een pak in mijn budget!

R. Stadeus uit Lokeren

Na een storm had ik lichte schade aan mijn dak. Door via Casius offertes op te vragen werd ik snel gecontacteerd door een dakdekker in de buurt die dit werkje er even tussen kon nemen. Dat is het soort dakwerken dat je natuurlijk zo snel mogeljk achter de rug wil hebben.

L. Geers uit Gent

sarkingdak plaatsen

Sarkingdak plaatsen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een sarkingdag? En wat zijn de kosten? Hier ontdek je alles wat je wilt weten over sarkingdaken.

Dakwerkers in Gent

Wat doet een dakwerker?

Wanneer doe ik beroep op een dakwerker? En hoeveel kost zo'n vakman gemiddeld? Ontdek hier alle info!

dakshingles

Dakshingles plaatsen?

Welke soorten zijn er? Wanneer kies ik voor shingles en wat kost dat allemaal? Ontdek hier alle info.

Daken isoleren

De Vlaamse overheid schrijft sinds 2020 een nieuwe isolatienorm uit en dus is goede  dakisolatie geen slechte investering. Er zijn namelijk heel wat premies die de prijs kunnen laten zakken. Check zeker op welke premie voor dakwerken jij zou mogen rekenen.

Welk type isolatie je kiest, maakt weinig uit. Minerale wollen, zoals rots- of glaswol, zijn gemakkelijk te gebruiken en dus populair, maar ook andere opties als gespoten PUR-schuim of rechthoekige isolatieplaten hebben opvallende voordelen. Alle info over de opties vind je hier.

Hoe groot de isolatiepremie is, verschilt. Wie de isolatie zelf plaatst, krijgt €2/m². Laat je de werken uitvoeren door een erkende vakman, krijgt het dubbele. Twijfel je nog? Vergelijk gratis enkele offertes en ontdek meteen hoeveel je kan besparen.

Ontvang snel en gratis offertes voor dakwerken!

Offertes aanvragen