Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Dakwerker

Dakwerken

Dakwerken

Dakwerken laten uitvoeren?
Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met vakmannen in jouw buurt.

Dakwerker nodig? Ontvang snel, gratis en vrijblijvend offertes voor dakwerken in jouw buurt

Het dak is misschien wel hét belangrijkste onderdeel van een woning. Veel mensen die een bestaande woning willen kopen, kruipen als eerste op het dak om de staat ervan te checken. Logisch, want het dak beschermt je woning bij uitstek tegen alle weergoden en een dak vervangen kost al snel heel wat geld. Maar ook voor kleinere dakwerken zoals het vervangen van roofing of het herstellen van kapotte dakpannen kan je natuurlijk een dakbedrijf inschakelen.

Dakwerken

Heb je een dakwerker nodig? Dan loont het altijd om enkele offertes voor dakwerken te vergelijken. En dat kan snel, gratis en vrijblijvend! Bij Casius brengen we je in contact met erkende vakmannen in je buurt. Je ontvangt tot drie offertes voor dakwerken en zo kies je eenvoudig de beste én voordeligste vakman voor dakwerken voor jouw project.

Hoeveel kost een dakwerker per uur?

Wil je weten wat een dakwerker vraagt per uur? Reken op ongeveer €35 tot €40 per uur. Natuurlijk komt bij dakwerken veel meer kijken dan het uurloon van de dakwerker. Bij dakwerken is het uurloon van de dakwerker ongeveer de helft van de kostprijs. De andere helft van de prijs voor dakwerken komt van het materiaal dat nodig is. 

Een voordelige dakwerkers is vaak iemand die snel werkt en voor zijn dakwerken goede materiaalprijzen kan bedingen. 

Wat kost een dak?

Als we een oppervlakte nemen van 50 m² dan betaal je voor een hellend dak ongeveer € 5.000. 

Dat is een prijs all-in voor alle dakwerken en materialen. Een plat dak is doorgaans goedkoper. Voor dezelfde oppervlakte betaal je ongeveer € 3.000 euro. Een plat dak in bitumen is het voordeligst, dakwerken in EPDM zijn al een heel stuk duurder. Een dakbedekking in kunststof (pvc) is de duurste optie als dakbedekking voor een plat dak. 

Dakrenovatie

Een dakrenovatie klinkt gewichtig, maar je bent vrij om te kiezen wat je bij de dakwerken laat vervangen. Enkel wat nieuwe dakpannen plaatsen, een dakraam of Velux installeren of toch meteen een volledig nieuwe dakconstructie? Wat je ook kiest, dakwerken blijven altijd een ingrijpende verandering die vaak wel een grote meerwaarde biedt voor je woning. Hier vind je een overzicht van enkele prijzen of inspiratie voor jouw dakrenovatie.

Zit je met enkele ideeën voor dakwerken, maar weet je niet wat mogelijk is? Of heb je vragen in verband met enkele premies voor dakwerken? Vergelijk gratis enkele offertes aan bij erkende vakmensen voor dakwerken uit je buurt.

Dakkapel of gewoon een dakraam?

Een dakkapel geeft je in één klap meer licht en ruimte in huis. 't Is dus een populaire manier om de bewoonbare oppervlakte wat te vergroten. Verschillende afwerkingen in hout, pvc of zink laten de dakkapel mooi aansluiten bij de rest van je woning. Alle info over een dakkapel vind je hier.

Komt de dakkapel vooraan je woning, dan heb je altijd een vergunning nodig. Maar er zijn uitzonderingen. Meer info over de vergunningsplicht bij verbouwingen vind je hier.

Wat met een lek in het dak?

Om een lek te dichten kan je je hele dak renoveren, maar je kan het ook gerichter aanpakken. Ligt de oorzaak bij de dakpannen of heb je te maken met een slechte afvoer? Het type dak zorgt ook voor een andere aanpak. Platte daken kampen meestal met andere problemen dan een hellend pannendak. Vraag snel meer info bij een dakwerker. Hij weet raad over welke dakwerken er nodig zijn om je dak weer 100% lekvrij te maken.

Meer info om je dak veilig te laten herstellen vind je hier.

Hellend dak vs plat dak

Een hellend dak is kiezen voor traditie. Zowat elke dakwerker heeft er ervaring mee en je hebt talloze keuzes. Pannen dak, rieten dak of een dak in leien? Wat je ook kiest, elk dak is vlot te isoleren en aan te passen aan jouw woning. Alle info over een hellend dak vind je hier.

Heb je liever een plat dak omdat je verlost wil zijn van schuine muren in je huis? Dan vind je hier alle info over EPDM, roofing en de verschillen tussen de materialen.

Vaak zijn dakwerkers gespecialiseerd in hellende of platte daken. Het is altijd een goed idee om de juiste vakman voor jouw dakwerken aan te spreken. Zelfs bij erkende vakmannen is ervaring nog een belangrijk pluspunt voor dakwerken waar je vele jaren plezier van hebt.

Hoeveel kost een nieuw dak ongeveer?

Er is een groot verschil in de kostprijs van een dak. Per vierkante meter betaal je zo bijvoorbeeld tussen € 35 en € 65 voor een dak in kleidakpannen. Een dakwerker die natuurleien plaatst zal al snel meer dan € 110 vragen per vierkante meter. Hieronder geven we je graag een overzicht van wat je ongeveer kan verwachten op vlak van prijs voor een nieuw dak:

Soort dakbedekking Prijs per m² Levensduur
Kleidakpannen €35 - €65 100 jaar
Kunstleien €20 - €40 30 jaar
Natuurleien €110 - €120 90 jaar
Dakpannen uit beton €20 - €40 30 jaar
Rieten dak €70 - €95 35 jaar
Zinken dak €70 125 jaar

Door de offertes van drie dakwerkers te kunnen vergelijken kon ik meer dan € 1.000 uitsparen op mijn dakwerken. Dat scheelt toch wel een pak in mijn budget!

R. Stadeus uit Lokeren

Na een storm had ik lichte schade aan mijn dak. Door via Casius offertes op te vragen werd ik snel gecontacteerd door een dakdekker in de buurt die dit werkje er even tussen kon nemen. Dat is het soort dakwerken dat je natuurlijk zo snel mogeljk achter de rug wil hebben.

L. Geers uit Gent

sarkingdak plaatsen

Sarkingdak plaatsen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een sarkingdag? En wat zijn de kosten? Hier ontdek je alles wat je wilt weten over sarkingdaken.

Dakrenovatie Inmeten

Wat doet een dakwerker?

Wanneer doe ik beroep op een dakwerker? En hoeveel kost zo'n vakman gemiddeld? Ontdek hier alle info!

dakshingles

Dakshingles plaatsen?

Welke soorten zijn er? Wanneer kies ik voor shingles en wat kost dat allemaal? Ontdek hier alle info.

Dakisolatie bij dakwerken

De Vlaamse overheid schrijft sinds 2020 een nieuwe isolatienorm uit en dus is dakisolatie geen slechte investering. Er zijn namelijk wat premies die de prijs kunnen laten zakken.

Welk type isolatie je kiest, maakt weinig uit. Minerale wollen, zoals rots- of glaswol, zijn gemakkelijk te gebruiken en dus populair, maar ook andere opties als gespoten PUR-schuim of rechthoekige isolatieplaten hebben opvallende voordelen. Alle info over de opties vind je hier.

Hoe groot de isolatiepremie is, verschilt. Wie de isolatie zelf plaatst, krijgt €2/m². Laat je de werken uitvoeren door een erkende vakman, krijgt het dubbele. Twijfel je nog? Vergelijk gratis enkele offertes en ontdek meteen hoeveel je kan besparen.

Wat ligt onder het dak?

Houtwerk

Een oude dakconstructie met nieuwe dakpannen erop zijn kosten op het sterfhuis. Ga goed na of het houtwerk nog in goede staat is voor je geld uitgeeft aan een nieuw dak? Op zoek naar ervaren dakdekkers bij wie je gratis enkele offertes kan vergelijken? Dan zit je hier op de juiste plek.

Onderdak of dampscherm

Een onderdak zie je bij een hellend dak en ligt op de spanten, tussen de dakpannen en het isolatiemateriaal. Het beschermt het onderliggende isolatiemateriaal tegen vocht en wind van bovenaf.

Een dampscherm houdt de damp tegen die vanuit het huis opstijgt, zodat het niet aan de isolatie kan.

Zoek je extra info voor jouw dakwerken, dan kan je in de groene navigatiebalk hiernaast terecht. Richt je je vragen liever tot een erkende vakman? Vergelijk gratis enkele offertes bij ervaren dakdekkers uit je buurt.

Recente opdrachten voor dakwerkers

dinsdag 25 januari 2022

Dakgoot repareren

Het nakijken en herstellen waar nodig van zinkwerken. 60meter dakgoot.


Dakloodgieterij Kortrijk
dinsdag 25 januari 2022

Dakgoot repareren

We vermoeden dat er een lek aan ons dak of dakgoot zit vermits we een vochtplek hebben vastgesteld aan de buitengevel.


Dakloodgieterij Machelen (Vl-Br)
dinsdag 25 januari 2022

Veluxen en onderdak plaatsen

We zouden graag onderdak willen laten zetten. Er zouden ook 3 velux dakramen geplaatst moeten. De dakpannen zijn in goede staat. De dak constructie ook


Dakdekken en dakherstelling Rillaar
dinsdag 25 januari 2022

Architect nodig voor dakophoging

Het huis dat we wensen te kopen beschikt enkel over een gelijkvloers van 10x12 m en een lage zolder. We zouden graag willen weten of het mogelijk is om een extra verdieping/dakopbouw bovenop het gelijkvloers te plaatsen, om zo extra kamers te maken. Hierbij zou het dak erafgehaald worden en een verhoogd zadeldak in de plaats gezet worden.


Bouwtekening en ontwerp Lichtaart
dinsdag 25 januari 2022

Ramen vergroten

Voor enkele ramen die verhoogd worden moet de gevel opgemetseld worden alsook sommige arduinen dienen vervangen te worden. Ook komt er een volledig nieuw dak waarvan de hellingsgraad hoger gaat zijn dan nu. Hier zouden enkele zijgevels dus ook moeten opgehoogd worden.


Gevel- en metselwerken Schilde
maandag 24 januari 2022

Betontegels afgewaaid van gevel - gevelherstel

Tijdens een hevig onweer is een van de gevelstenen aan ons gebouw (1660) neergestort. Dit zijn grote tegels (40X40) uit beton waar een laklaag op ligt, maar we weten dit niet zeker onder de dakrand die zijn naar beneden gekomen. De andere tegels ook nakijken en eventueel bijwerken.


Tegelwerken Heusden-Zolder
maandag 24 januari 2022

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Ik zou graag een bestaande koepel laten vervangen door een beter isolerend exemplaar, de binnenmaat is ongeveer 200x140. Ik dacht aan enkel het vervangen van de losse koepel door een isolerend exemplaar, maar misschien zijn er nog andere betere opties die niet zoveel in prijs verschillen.


Dakdekken en dakherstelling Mechelen
maandag 24 januari 2022

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

Op de (ongebruikte) zolder van onze oude woning staan de balken vol schimmel. Dit komt door de combinatie van niet-doorlatend dakzeil (we zien vochtdruppels op het dakzeil) en de uitstekend geïsoleerde zoldervloer. Kortom: er is geen ventilatie. We kijken uit naar jullie feedback. We zouden graag hier een ventilatiesysteem plaatsen. Op aanraden van de architect zouden er twee openingen moeten gemaakt worden in het dak om een luchtstroom te creëren. Elektrische installatie is overrkill. Multivent 5V ventilatiepijp dit is iets wat ik gevonden heb op internet dat bij onze wensen aansluit.


CV en verwarming Edegem
maandag 24 januari 2022

Hellend dak repareren: hervoegen en pannen controleren

Dak onderhouden + repareren waar nodig. Bij reinigen van goten lagen er veel cementbrokken in en dus moeten de voegen zeker worden nagekeken. Het gaat om een pannendak van de jaren 90 en na dertig jaar is er wel wat schade te herstellen.


Dakdekken en dakherstelling Machelen (Vl-Br)
zondag 23 januari 2022

Tuinhuis Luna plaatsen 400 x 295 cm + extensie 3m80

Graag willen we een tuinhuis Luna 400 x 295 cm + extensie 3m80 of als het kan 5 meter laten plaatsen. Er moet ook een betonnen ondergrond voorzien worden en alles inclusief dakgoten en volledige plaatsing. En afbraak huidig tuinhuis.


Garage en carport Zwevegem
zondag 23 januari 2022

Vervanging dakgoten

Onze dakgoot is de originele dakgoot van het huis (+- 1965). Ik heb deze ochtend mogen ontdekken dat die uiteen aan het vallen is (vermoed lekkage). De dakgoten zouden echter vervangen mogen worden.


Dakdekken en dakherstelling Ertvelde
vrijdag 21 januari 2022

Totaalrenovatie uitvoeren

We willen een totaalrenovatie doen van een fermette. We zijn op zoek naar een aannemer die ons hierbij kan helpen van A tot Z. Er zijn vocht problemen, dak moet vernieuw, verwarming, elektriciteit,...


Renovatie Nukerke
donderdag 20 januari 2022

Dakkapel plaatsen

Wij willen op een bestaand dak een dakkapel plaatsen. in een rijwoning en de dakkapel zou achteraan moeten komen.


Dakdekken en dakherstelling Gent
donderdag 20 januari 2022

Houten balustrade op dakterras plaatsen

Ik wil graag een houten balustrade op dakterras plaatsen 441 cm + 725 cm + 441 cm. Nu staat er nog niks, enkel de ondervloer.


Dakdekken en dakherstelling Brussel
donderdag 20 januari 2022

Velux raam plaatsen

We gaan beginnen met het afwerken van onze zolder. Dit gaat over een nieuwbouwwoning vanuit 2019. De zolder is enkel geïsoleerd en nog niet afgewerkt met gyproc. Daarom willen we in eerste instantie een velux plaatsen om wat meer licht te hebben. Ook willen we een rolluiksysteem zodat we het donker kunnen maken wanneer dit later een kamer wordt. Het zijn gewone dakpannen die op het dak liggen.


Dakdekken en dakherstelling Brussegem

Ontvang snel en gratis offertes voor dakwerken!

Offertes aanvragen