Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Stukadoor Betonstuc

Pleisterwerken

Pleisterwerken

Kundig pleisterwerk is de basis van een mooie muur of een mooi plafond. Oneffenheden blijf je zien, dus een goede stukadoor bespaart je een hoop kopzorgen achteraf.

Weinig werken geven meer voldoening dan een brakke muur omtoveren tot een mooie, vlakke wand. Of je nu kiest voor platen uit gyproc of nat pleisterwerk, een gladde ondergrond vormt de basis voor de rest van je afwerking. Gyprocplaten kan je nog zelf installeren, maar nat pleisterwerk is een stuk moeilijker. Het vergt veel kennis om pleisterwerk correct op de muren aan te brengen, dus is het geen overbodige luxe om een vakman te contacteren om jou te helpen.

Wil je graag een erkende stukadoor op bezoek om de mogelijkheden te overlopen of ben je op zoek naar prijzen voor jouw project? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmensen uit je buurt. Liever meer informatie? Via het groene keuzeformulier vind je informatie en prijzen voor jouw pleisterwerken.

dagkanten afwerken

Dagkanten afwerken

Dagkanten van ramen en deuren laten bepleisteren? Lees er alles over.

stukadoor muur

Wat doet een stukadoor?

Informatie over de verschillende taken en kosten van een stukadoor vind je hier.

Stukadoor Betonstuc

Stukadoor in de regio?

Casius brengt je vrijblijvend in contact met de beste stukadoors uit de buurt.

Recente opdrachten voor pleisterwerken

donderdag 10 juni 2021

Bepleisteren van binnenmuren in metselwerk - dringend - 50m²

Voor de renovatie van een kleine arbeiderswoning te Heusden ben ik op zoek naar een specialist die zo snel mogelijk de pleisterwerken tegen metselwerk kan uitvoeren. Benedenverdieping is 1 ruimte: twee muren van 7 meter lengte. 2,85 meter hoogte. Zijmuren niet nodig. Bovenverdieping: 2 muren van 7 meter lengte. 2,20 meter hoogte. 2 zijmuren van 4 meter op 1 meter 30 (hellend dak).


Pleisterwerken Heusden (O-Vl)
woensdag 09 juni 2021

Herstellen plafondpleister na waterinfiltratie - appartement

Door het onweer afgelopen vrijdag is er water binnengekomen in het appartementsgebouw en door ons plafond naar binnen gesijpeld. Er is duidelijk schade aan het plafond, waar de infiltratie is gebeurd, dus dit dient te worden hersteld. Betreft woonkamer van een 25m² - beschadigde pleister te herstellen en volledige plafond te herschilderen. Dit kan weliswaar pas uitgevoerd worden nadat een dakspecialist zijn werkzaamheden heeft uitgevoerd, om te zorgen dat er geen herhaling van de lekakge kan zijn bij nieuwe regenval. De offerte van de vakman moet in orde zijn met onze verzekeraar (AG insurance).


Pleisterwerken Brussel
dinsdag 08 juni 2021

Gevel in crepi renoveren

Een aantal jaren geleden hebben wij onze achtergevel laten bepleisteren. Hier zijn ondertussen barsten in gekomen en deze is dus dringend aan vernieuwing toe. Ik wil ook graag met de gevelspecialist ter plaatse bekijken of de isolatie van de achtergevel beter kan.


Gevel- en metselwerken Mechelen
maandag 07 juni 2021

Herstellen na waterschade: parket, isolatie, gyprocplafond en elektrische bedrading

Graag een vakman die ons een voorstel kan doen het herstellen pleisterwerk - plafond 6 m x 4 m. De uit te voeren werken zijn het gevolg van water uit de losgekomen flexibel van de wasmachine. Dat water kwam door de parketvloer en isolatie van de eerste verdieping naar het gyprocplafond in onze keuken op het gelijkvloers. Daarbij liep het langs inbouwspots, over hanglampen, in het fornuis en de dampkap, maar vooral langs een plafond van gipsplaaten dat nu op plekken doorweekt is en doorhangt. Onze vraag is dan ook om een bestek/offerte ihkv de verzekering te ontvangen, maar bijkomend uiteraard ook de werken uit te voeren. Lekkage heeft zich afgelopen weekend voorgedaan.


Renovatie Gent
maandag 07 juni 2021

Pleisterwerken bij nieuwbouw

Pleisterwerken bij een nieuwbouw + bestaand gebouw. Enderzijds het uitplakken van Gyprocwanden: 180m². Daarnaast ook plakken volle muren: 350m².


Pleisterwerken Kortemark
maandag 07 juni 2021

Schilderen 150 m² nieuwbouw

Schilderwerken voor 150 m² - nieuwbouw 2020 Plafond + muren gelijkvloers - Plafond + muren trappenhal en gang 1e verdieping Ondergrond pleister, dus primer te voorzien Graag "zo snel mogelijk", afhankelijk van de planning van de vakman


Behang- en schilderwerken Landegem
zaterdag 05 juni 2021

Pleisterwerken nieuwbouw

Wij hebben een nieuwbouw en zouden deze graag laten bepleisteren. Ongeveer een 500m²


Pleisterwerken Ellezelles
zaterdag 05 juni 2021

Herstellen pleisterwerk na waterschade badkamer

Na waterlek bij de bovenburen, zoeken we iemand die de waterschade aan plafond en muur kan herstellen in de badkamer. Probleem dateert van januari, dus vermoedelijk is alles nu wel voldoende uitgedroogd. Betreft herstelling aan de muur (2m²) en aan het plafond (1m²). Hier heb ik zelf ook wat gaten in het pleister geboord omdat het water via de lamp door het plafond sijpelde en ik het zo wou verspreiden om te vermijden dat het via de elektrische bedrading bleef binnendruppelen.


Pleisterwerken Antwerpen
zaterdag 05 juni 2021

Bezetten van binnen-en buitenmuren - 225m²

We zoeken een specialist-bezetter: Enerzijds voor de gevel: +/- 75 m² (breedte +/- 10 meter: gelijkvloers + 2 verdiepingen) crépis hernieuwen of herstellen. De gevel is reeds in crépis afgewerkt, maar er zit een (lucht) bel/bult of zo, dus graag info over de mogelijke oorzaak en een voorstel voor herstelling, of volledige gevelrenovatie. Anderzijds voor de muren binnen, ruw geschat een 150m² - zouden we de wanden willen laten afwerken in pleisterwerk. Er is al bezet geweest, maar op sommige plaatsen is dit volledig afgebrokkeld tot op de blote steen, dus dient te worden gerenoveerd.


Pleisterwerken Bevel
vrijdag 04 juni 2021

Schilderen 535 m² nieuwbouw

Voor onze nieuwbouwwoning volgende werkzaamheden: primer: 1 laag + afwerking Latex: 2 lagen - totale gemeten oppervlakte: 535 vierkante m² Betreft schilderwerken op bepleisterde wanden.


Behang- en schilderwerken Wellen
donderdag 03 juni 2021

Renoveren achtergevel hout

Betreft de renovatie van een deel van onze achtergevel (+/- 25 m²) - rijwoning- waar het pleisterwerk verouderd is. We overwegen om hier in hout te werken (ceder, padouk, eik, iroko,...)


Gevel- en metselwerken Denderhoutem
woensdag 02 juni 2021

Herstellen zichtschade na waterlek bovenbuur / schilderwerken

Door een lekkende radiator bij de bovenbuur, is mijn plafond beschadigd. Ik ben niet zeker of het pleisterwerk vervangen moet worden (bedraagt 40 x 150 cm ongeveer), dus graag advies van een specialist. Qua schilderwerken zal het volledige plafond herdaan moeten worden (25/30 m²) om een egaal eindresultaat te bekomen.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 02 juni 2021

Binnenmuren schilderklaar bepleisteren

We zoeken iemand om de muren van 2 nieuwbouwappartementen een laagje dunpleister te geven omdat de opgeleverde muren niet mooi genoeg zijn.


Pleisterwerken Merchtem
dinsdag 01 juni 2021

Vaststellen en herstellen defect - verliesstroomschakelaar

Door werken bij de buur werd de gemeenschappelijke muur op verschillende plaatsen doorboord (ongeveer elke 5-10 cm). Er is boorschade tot op ong 120 cm hoog. Hierbij werd ook de elektriciteit op 1/meerdere plaatsen geraakt, vermits de verliesstroomschakelaar aangesprongen is. Momenteel is het niet duidelijk waar de elektriciteit werd geraakt. Graag een specialist die dit kan vaststellen en herstellen, op korte termijn, zodat aansluitend ook herstellingswerken kunnen worden ingepland mbt herpleisteren en schilderen van muur.


Elektriciteit Ledeberg (Gent)
dinsdag 01 juni 2021

Herstellen schade na werken buur: herpleisteren en schilderen 20m²

Door werken bij de buur werd de gemeenschappelijke muur op verschillende plaatsen doorboord (ongeveer elke 5-10 cm).Naast de boorschade tot op ong 120 cm hoog (enkel gedeelte zichtbaar op foto), loopt de schade ter hoogte van de plint door over ongeveer 4 m (ongeveer elke 5-10 cm) Muur dient dus gedeeltelijk hersteld/herpleisterd te worden en aanlsuitend volledig te worden herschilderd (inclusief primers) in witte, satijnglans en afwasbare verf. Oppervlakte: ongeveer 20 vierkante meter.


Pleisterwerken Ledeberg (Gent)
dinsdag 01 juni 2021

Renovatie van een herenhuis met 5 verdiepingen/ Rénovation du maison de ville de 5 étages

NL Renovatie van een herenhuis. - Gevelrenovatie + gevelisolatie & afwerking. Achterste gevel bepleisteren, de rest mag in bakstenen blijven - Pannendak vervangen - andere ruwbouwwerken Het gaat om een herenhuis met een grondoppervlak van 75 m² en 5 verdiepingen. Ik werk al samen met een architect. Vergunning is in orde en de plannen voor de renovatie zijn ook al opgesteld.akwerken + ruwbouw. FR Rénovation d'une maison de ville. - Rénovation de la façade + isolation et finition. Façade arrière à crépir, le reste étant en briques. - Remplacement d'un toit en tuiles - Autres travaux de structure Il s'agit d'une maison de ville d'une superficie de 75 m² et de 5 étages. Je travaille déjà avec un architecte. Le permis est en ordre et les plans de rénovation sont déjà élaborés.


Renovatie Brussel
maandag 31 mei 2021

Buitenpleisterwerk herstelllen / vervangen

Het pleisterwerk aan de buitenzijde van mijn terras is aan herstelling toe , de totale oppervlakte bedraagt ongeveer 10 vierkante meter


Pleisterwerken As
maandag 31 mei 2021

Plaatsen poutrel raam

We kochten recent een renovatiewoning en zien dat de balk boven het grote raam licht doorhangt. Graag willen we deze vervangen door een poutrel te steken. Momenteel zijn de muren nog niet bepleisterd en kan de poutrel zonder veel hinder gestoken worden. Het raam zelf is 3m maar de poutrel zou ongeveer 4,2m moeten zijn


Renovatie Diest
woensdag 26 mei 2021

Uitvoeren diverse renovatiewerken (afwerking)

Aan de inkomhal zijn een aantal barsten in de muur. Deze zouden hersteld moeten worden, maar de hele muur mag worden uitgeplamuurd/bepleisterd aangezien er nu een reliëf op de wand is en ik een egale look wil. De houten trap zou verstevigd moeten worden, want deze is niet helemaal stabiel meer. De (kleine) badkamer zou betegeld moeten worden en ook in de keuken wil een deel laten betegelen.


Renovatie Sint-Amandsberg
dinsdag 25 mei 2021

Aanbrengen van crépi op 2 gevels - totaal 25 m²

Graag wensen we 2 gevels te laten bepleisteren met crépi - respectievelijke oppervlaktes van +/- 16m² + 8 m², opgetrokken in snelbouwsteen -


Gevel- en metselwerken Vloesberg
dinsdag 25 mei 2021

Pleisterwerken gelijkvloers 100 m²

Er zouden wanden gepleisterd moeten worden voor een oppervlakte van een gelijkvloers van 100 m².


Pleisterwerken Grimbergen
maandag 24 mei 2021

Gevel bekleden en schilderen

Rijhuis: Combinatie van schilderen + composiet / houtbekleding voor- en achtergevel Schilderen Voorgevel: * Originele baksteen * Oppervlakte +/- 11 vierkante meter * (0,2 x 6) + (1,2 x 6) + (0,4 x 6) hout / composiet bekleding Voorgevel: * onder / boven de ramen (dit ligt nu iets dieper dan de huidige baksteen) * Oppervlakte +/- 11 vierkante meter * (2,9 x 1,3) + (2,9 x 1,3) + (2,9 x 1) Schilderen Achtergevel: * bepleisterde (?) buitenmuur * Oppervlakte +/- 3 vierkante meter * (0,5 x 6) + (0,5 x 6) Hout / composiet bekleding Achtergevel: * onder de ramen * Oppervlakte +/- 7 vierkante meter * (3 x 1,3) + (2 x 1,3)


Gevel- en metselwerken Hasselt
donderdag 20 mei 2021

Opnieuw cementeren van wanden badkamer

De muren van de badkamer moeten bepleisterd worden. De kamer is 2 m 50 lang, 2 m breed en 2 m 69 hoog.


Pleisterwerken Gent
dinsdag 18 mei 2021

Stukadoorswerken in heel de woning

Een bestaande woning wordt volledig gerenoveerd. Bijna alle muren in de woning moeten bepleisterd worden en op een aantal muren gaat het over het herstellen van pleisterwerken.


Pleisterwerken Kaprijke
dinsdag 18 mei 2021

Pleisterwerk na plaatsen veranda en raam

Muur (nu voorzien van gyproc) staande tegen de muur van de buren.L = 3.20 m h =2.80 m Deze moet bezet worden. Een raam (wordt vervangen) ingewerkt in een muurtje, van b = 217 h 2.80 raam in het muurtje h 2.92 br 1.32 m en nog een muurtje van br 1m en h 2.80


Pleisterwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 17 mei 2021

Pleisterwerken uitvoeren

Er zouden verschillende stukadoorswerken in een woning moeten gebeuren: - een deuropening zou mooi recht gezet moeten worden, - een stuk muur in de keuken van 160 cm op 50 cm, - de gang op de 2de en 3de verdieping.


Pleisterwerken Mortsel
maandag 17 mei 2021

Aanbrengen crépi op gevel in metselwerk - 25m²

Graag een vakbedrijf over de mogelijkheden voor het bepleisteren van de gevel - momenteel zijn dit beschilderde stenen. Graag voor- en nadelen van extra isolerende crépi overlopen en bijhorende premies aan te raden.


Gevel- en metselwerken Oostende
maandag 17 mei 2021

Renoveren keuken 7m²

Naar aanleiding van een lekkage in het bovengelegen appartement, is er zware gevolgschade in mijn keuken. Ik wacht reeds een aantal weken op een bestek om definitieve goedkeuring te krijgen van de verzekeringen, maar er komt geen schot in de zaak. Graag een specialist die me -na plaatsbezoek- enerzijds een vaststelling van de rechtstreekse gevolgschade kan bezorgen, met bijhorend kostenplaatje. Vanzelfsprekend wens ik de keuken volledig te laten renoveren, ongeacht de 'beperkingen' die de verzekering eventueel hanteert, dus graag advies van vakman wat volgens hem de beste opties zijn. Betreft alvast uitbreken, afvoeren en vernieuwen van: laminaatvloer, keukenkasten, werkblad in beuk, pleisterwerken,... De oppervlakte keuken is ongeveer 3,5 op 2,2 m


Keukenmontage en -renovatie Schoten
dinsdag 11 mei 2021

Renovatiewerken na waterschade

Afvoer douche is lek - tegels douche uitbreken - douche bak verwijderen - sifon maken - douche bak terug plaatsen en betegelen. Waterschade gelijksvloer - beschadiging stuk valse plafond keuken vernieuwen - pleisterwerk herstellen en schilderen - plafond en muur living schilderen - keukenkast en plinten vernieuwen


Renovatie Sint-Amandsberg
zondag 09 mei 2021

Binnenpleisterwerken uitvoeren

In een woning van 1912, dient de pleisterlaag herstelt te worden. De slechte pleister is reeds verwijderd. Op sommige plaatsen is de toplaag verwijderd, maar zit de onderlaag nog goed vast. Ook zijn er herstelwerken aan het plafond te voorzien.


Pleisterwerken Brussel
zaterdag 08 mei 2021

Binnendeuren plaatsen

Ik zou graag binnendeuren laten plaatsen. Het zou gaan om alle deuren in een appartement + Kozijn en pleisterwerk Het zou gaan om 8 deuren


Kozijnen, deuren en ramen Berchem (Antwerpen)
zaterdag 08 mei 2021

Muren bepleisteren na waterschade

Hal dient opnieuw bepleisterd te worden na geval van waterschade. Van gelijkvloers tot de tweede verdieping. 2e verdiep tot op gelijkvloers, geen kleine oppervlakte. Nadien ook bekijken om te schilderen


Pleisterwerken Antwerpen
zaterdag 08 mei 2021

Oude muur pleisteren

Ik zit met een oud muur ( boog ) wat gepleisterd moet worden


Pleisterwerken Alken
woensdag 05 mei 2021

Herstellen muur trappenhal na vochtinsijpeling (5m²)

Een lekkend toilet in een appartement heeft als gevolg gehad dat de muur van de trappenhal beschadigd is. Het lek is verholpen, maar nu zouden we de beschadigingen nog moeten laten herstellen. Voorlopig is de wand nog niet volledig uitgedroogd, maar we moeten toch een voorstel voorleggen aan de verzekering zodat we -van zodra de vochtigheid voldoende is afgenomen, we dit asap kunnen laten uitvoeren. Bedraagt het herbepleisteren van een 5-tal m² + afwerking schilderslaag


Pleisterwerken Sint-Jans-Molenbeek
maandag 03 mei 2021

Aanbrengen crépi 50m² op PIR-isolatieplaten

Wij hebben een klein bungalowtje met 2 bakstenen muren en 2 houten muren die afgewerkt waren met eternitplaten. De eternitplaten hebben we er zelf afgehaald en het geheel geïsoleerd met PIR-platen - 100 mm - 5.45 rd Wij zouden als afwerking graag crépi hierop laten aanbrengen. Graag voorstel voor het bepleisteren van 2 x ongeveer 25 m2 van de gevel. Breedte is ongeveer 12 meter, hoogte 2m65. Planning ifv beschikbaarheid vakman


Pleisterwerken Veltem-Beisem
zaterdag 01 mei 2021

Pleisterwerk binnenmuren

Wij zouden graag alle binnenmuren en plafonds laten bepleisteren. Alle oude gips is verwijderd. Het is een rijwoning met verdiep.


Pleisterwerken Roeselare
zondag 25 april 2021

Pleisterwerken uitvoeren binnenmuren

Alle muren zouden moeten geplakt worden, waarvan 70% nieuwe muren zijn. Binnenmuren afwerken. Binnen enkele jaren mogelijks nog crepi aanbrengen aan buitenmuren. +- 350 m² nu te plakken.


Pleisterwerken Uitkerke
vrijdag 23 april 2021

Dagkanten bepleisteren

Dagkanten afwerken met pleister. het zijn 7 ramen en 2 deuren bepleisteren (de zijkant, de bovenkant). De onderkant hoeft niet bepleisterd te worden.


Pleisterwerken Zwijndrecht
donderdag 22 april 2021

Pleisterwerk binnenmuur herstellen + steunbalk wegkappen

Binnenmuur waar ik een ernstig vochtprobleem heb gehad. Onderste deel van de muur moet voor een groot deel terug bezet worden. Zou eerder snel moeten gebeuren. Oppervlakte is 4m2. Te weinig ruimte tussen 4 dubbele ramen appartement en de steunbalk erboven, met als gevolg dat niet alle ramen nog goed open gaan. Balk zou moeten worden weggekapt tot op hoogte dat ramen terug openen + balk opnieuw bezetten.


Pleisterwerken Antwerpen
dinsdag 20 april 2021

Bepleisteren muren en plafond na vochtschade.

Het betreft het bepleisteren van 2 kamers muren + plafond na vochtschade. De waterschade komt via de schouw door de condentie. De afmetingen van de muur 3m hoog en 3m breed, zo zijn er 2 muren. De afmetingen van de plafond is in de ene kamer 5m op 3m en de andere kamer is 3m op 4m.


Pleisterwerken Izegem
woensdag 14 april 2021

Bepleistering in gebouw voorzien

Binnen in een gebouw moet er bepleisterd worden.


Pleisterwerken Berchem (Antwerpen)
dinsdag 13 april 2021

Vochtschade repareren

Het lek is reeds gedicht, maar nu moet de schade in twee kamers gerepareerd worden. Radiatoren afnemen. Vochtige plekken uit pleisterwerk kappen en terug bezetten. Heel de muur herschilderen. Radiatoren terugplaatsen.


Renovatie Zaventem
dinsdag 13 april 2021

Gyproc plaatsen en schilderklaar bepleisteren

Gyproc plaatsen over enkele muren. Plus gyproc wandje met deur zetten rondom een bestaand toilet. Bepleisteren: naadloos afwerken van wanden zonder zichtbare overgangen en schroefkoppen.


Pleisterwerken Antwerpen
maandag 12 april 2021

Muren bepleisteren

Ik zou graag 2 muren laten bepleisteren. 2 muren van ongeveer 3x2,5m ( badkamer )


Pleisterwerken Bree
maandag 12 april 2021

Isoleren en bepleisteren achtergevel 30m²

We zouden graag de achtergevel laten isoleren en nadien afwerken met crépi. Ramen en deuren worden rond bouwvak geplaatst, dus uitvoering zou vanaf september te voorzien zijn. betreft een oppervlakte van een 30-tal m², achtergevel makkelijk bereikbaar via servitudeweg. Deze is ook toegankelijk voor grote voertuigen (camions) en tevens zijn er aparte nutsvoorzieningen aanwezig via achterzijde.


Gevel- en metselwerken Schelle
zondag 11 april 2021

Plaatsen vaste trap kwartslag naar zolder

Er zou een trap geplaatst moeten worden van het eerste verdiep naar de zolder. Plaatsing graag 'boven' de trap van gelijkvloers naar 1ste verdieping via landingshal. Betreft een vaste trap met een kwartslag van vermoedelijk een 15tal treden. Zolderopening zou ook voorzien moeten worden, in een structuur van houten balken en bepleisterde gyprocplaten.


Trappen Wondelgem
zaterdag 10 april 2021

Pleisterwerk nieuwbouw

Ik zou over heel het huis alles moeten laten bepleisteren. ongeveer 120 m² 2 lagen + de zolder (zit niet bij 120m²) Het gaat over alle muren en plafonds over heel het huis.


Pleisterwerken Overpelt
donderdag 08 april 2021

Bepleisteren muren en plafonds volledige renovatie woning

Ik zoek een aannemer voor pleisterwerken. Het is voor het pleisterwerk van muren en plafonds in een volledige woning bij renovatie. Oppervlakte heb ik niet volledig uitgerekend, maar betreft een gelijkvloers en een verdieping van een best ruime woning. Oude pleisterwerk is verwijderd, dus is eigenlijk terug vanop blote muur te bepleisteren


Pleisterwerken Arendonk
donderdag 01 april 2021

Herstellen van het pleisterwerk buitenmuur

Buitenmuur heeft verschillende grotere en kleinere scheuren en barsten in het stucwerk die hersteld moeten worden. Muur dient uiteindelijk betegeld te worden. Ik schat een muur van ongeveer 12 m².


Gevel- en metselwerken Brussel
maandag 29 maart 2021

Crepi vernieuwen

De achtergevel en zijgevel zijn bepleistert en is oud en brokkelt af. Deze dient verwijdert te worden en vervangen door nieuwe crepi. achtergevel is +/- 30m². Achtergevel is niet bepleisterd moet er gewoon tegen. zijgevel is +/- 50 a 60 m². zijhevel is bepleisterd en die moet verwijderd worden.


Gevel- en metselwerken Uikhoven
Offertes aanvragen