Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien controle

Elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken

Nood aan een nieuw schema voor je elektriciteit? Of wil je je bestaande netwerk upgraden? Hier vind je alle info over elektriciteit en kan je gratis offertes aanvragen.

Elektriciteit vernieuwen

Elektriciteit vernieuwen in je oude woning?

Het vernieuwen van elektriciteit in je woning hoeft niet zo heel lang te duren en kan ook zonder veel slijpen of breken. Je beslist zelf hoe uitgebreid je upgrade wordt, maar enkele punten komen bijna altijd aan bod: zekeringskast aanpassen, draden en leidingen vervangen en nieuwe stopcontacten plaatsen. Dat kost allemaal geld, maar met een beetje geluk kom je in aanmerking voor een premie voor jouw elektrische installatie.

Kostprijs elektriciteit vernieuwen

Wat is de prijs voor het vernieuwen van de elektriciteit in een oude woning? Wie zelf een deel van het werk op zich neemt, kan de prijs drukken. Je kan stopcontacten en schakelaars vervangen, leidingen blootleggen en eventueel de zekeringskast al onder handen nemen. Op die manier kan je besparen op de werkuren van je vakman.

In totaal mag je toch uitgaan van minimum € 4.000 euro, afhankelijk van het tarief van je elektricien en de grootte van de werken. Benieuwd naar de kostprijs van jouw project? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk de prijs van erkende elektriciens uit je regio.

Alle info over het vernieuwen van elektriciteit in je woning vind je hier.

Keuring elektriciteit

Elektrische installaties moeten conform zijn met het AREI en dus gekeurd worden. Bij zo'n keuring komen vaak steeds punten aan bod. Is een ééndraadschema aanwezig? Ontbreekt de aarding of een differentieelschakelaar? Zijn de kabels goed geïsoleerd? En zijn alle stopcontacten correct aangesloten?

Een keuring is verplicht bij de verkoop van een huis, wanneer je een nieuwe elektrische installatie gebruikt of wanneer je jouw installatie uitbreidt.

Alle info over elektrische keuring vind je op deze pagina.

Elektricien controle

Elektriciteit nieuwbouw

Op zoek naar informatie, richtprijzen en offertes voor elektriciteit te leggen in je nieuwe woning? Klik door en lees alles over je elektriciteit in je nieuwbouw.

Wat is de prijs van een elektrisch netwerk?

Exacte prijzen vastleggen is heel erg moeilijk bij het leggen van elektriciteit. Elektriciens rekenen meestal niet per uur, maar per per aansluitingspunt. Ook de prijs van domotica is moeilijk in te schatten. De tabel hieronder heeft je een eerste richtprijs.

Over wat gaat het? Richtprijs
Zekeringskast aansluiten € 1.500
Volledig elektriciteitsnetwerk leggen € 6.000 - € 10.000
Domotica installeren € 3.000 - € 6.000

Elektrisch verwarmen

Elektrische verwarming is een effectieve bijverwarming. Vooral wanneer je snel een kleine ruimte of kamer wil opwarmen, is elektrisch verwarmen het beste alternatief voor een traditionele verwarming. Je hoeft geen duizenden euro's uit te geven om ruimtes die je weinig gebruikt te verwarmen. Dankzij een elektrisch verwarmingselement kies je zelf wanneer en hoe hard je elke kamer opwarmt.

Kostprijs van een elektrische verwarming

Type verwarming Richtprijs per stuk
Accumulatoren vanaf € 500
Infrarood vanaf € 100
Warmtepomp vanaf € 2.200
Vloerverwarming € 40 - € 65 per m²
Centrale radiatoren vanaf € 350
Verplaatsbare radiatoren vanaf € 25

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van accumulatoren, elektrische radiatoren, luchtblazers of infraroodverwarming? Hier ontdek je alle info over elektrisch verwarmen.

Elektrische vloerverwarming

Airco plaatsen

Airconditioning laten plaatsen?

Is het eindelijk tijd om je woning die extra upgrade te geven? Of ben je het gewoon beu dat je elke zomer voor je ventilator moet kruipen bij warme temperaturen? Welke reden je ook hebt, een airco plaatsen is altijd een goede investering.

Waar begin ik met zoeken voor de plaatsing van een airco? Normaal zou je eerst moeten beslissen of je de airconditioning zelf wilt plaatsen of het systeem laat plaatsen door een airco installateur. Het moet gezegd dat het enkelingen zijn die zich zelf aan de installatie wagen. Airconditioning wordt bijna altijd door een airco installateur gemonteerd. Deze professionele airco installateurs hebben ook ervaring met de bekende merken zoals Daikin, LG of Samsung. Hun expertise zorgt ervoor dat ze de airco snel en efficiënt kunnen installeren in jouw bestaande woning.

Soorten airco

Ga jij voor een airco met of zonder buitenunit? Of kies je toch voor een mobiel toestel voor je airconditioning? Wij lijsten kort op hoe elk type toestel functioneert.

Vaste airco installeren

Vaste airco zonder buitenunit
Een airco zonder buitenunit heeft een opvallend voordeel: alles zit ineen en dus hoef je maar één onderdeel te installeren. De kosten voor installatie liggen dus lager dan bij een airco met buitenunit.

Geen buitenunit betekent wel dat de compressor mee in de woning hangt. Dit zorgt voor een extra geluidshinder. Gelukkig zijn de toestellen vandaag al een pak stiller, waardoor die geluidshinder goed meevalt.

Splitsysteem met buitenunit
Bij dit type wordt de compressor buiten het gebouw gemonteerd. Vrij vertaald betekent dit geen lawaaihinder meer binnen. Bij zo'n splitsysteem hangen enkel de koelbatterij en de ventilator binnen. Deze oplossing neemt minder plaats in en oogt op esthetisch vlak een pak gelikter.

Bij een airco met splitsysteem kan je verschillende binnenapparaten aansluiten op de buitenunit. Je kan dus via één systeem meerdere ruimtes koelen.

Mobiele airco installeren

Ook bij mobiele toestellen kan je kiezen voor eentje met of zonder buitenunit. Een monoblock versie is het populairst omdat die gemakkelijk te gebruiken is. Mobiele airco's zijn goedkoper dan de vaste variant, maar zijn vaak minder efficiënt. Voor wie af en toe een airco nodig heeft, is dit een ideale investering.

Airco plaatsen prijs

Airconditioning prijzen inclusief montage

Hoeveel kost het nu exact om een airco te plaatsen? Dat is onmogelijk te zeggen aangezien elke airco installateur zijn eigen prijs stelt. Bij Casius zetten we je wel graag op de juiste weg door je een aantal richtprijzen te bezorgen. Zo krijg jij een concreet beeld van de prijs en verschillende kosten voor het plaatsen van een airco.

Type airco Richtprijs (inclusief BTW en montage)
Vaste airco zonder binnenunit €1.250 - €2.500
Splitsysteem met buitenunit €1.500 - €3.500
Mobiele airco €350 - €700
149 Airco

Verlichting aansluiten

Investeren in verlichting is een snelle manier om je energiekosten te laten dalen. Oude lampen vervangen door LED- of spaarlampen zet je al een stap op weg.

Soorten lampen

LED lampen

Je kan eigenlijk niet meer om ledlampen heen. Ze zijn veel zuiniger, produceren amper warmte, zijn dankzij hun compacte vorm gemakkelijk te plaatsen en gaan met een beetje geluk je hele leven mee. Door et kille licht dat ze uitstraalden waren ze lang niet populair. Intussen is dit euvel verholpen en vind je een groot assortiment ledlampen met een heel warme kleur.

TL-lamp

Ook de overbekende tl-lampen zijn de laatste jaren geëvolueerd. Hoger rendement, energiezuiniger en smaller zodat ze beter passen bij modern design.

Wie voor tl-lampen gaat, gebruikt die best in een ruimte waar het licht een tijd aan moet blijven. De lamp onmiddellijk uitschakelen nadat je ze aanlegt, zorgt ervoor dat ze veel sneller verslijt.

Spaarlamp

Net als ledlampen verbruiken spaarlampen een pak minder stroom dan een traditionele lamp. Bovendien schijnen ze een heel warm licht uit. Het is dus niet verwonderlijk dat spaarlampen geweldig populair zijn. Net als bij tl-lampen moet je ook hier gaan opletten dat je een spaarlamp in een ruimte of plek zet waar het licht een tijd aan moet blijven.

Meer informatie over verlichting? Benieuwd naar richtprijzen? Op deze pagina vind je meer informatie over verlichting aansluiten.

Domotica installeren

Welke systemen bieden domotica aan?

Er zijn intussen een hele hoop systemen in omloop die domotica ondersteunen. Van standaard en goedkoop tot allesomvattend en prijzig. Als je nadenkt over domotica, kan het geen kwaad om je hier even in te verdiepen.

Homey

Het Homey-systeem is spraakgestuurd en werkt via de Homey App die je installeert op je tablet of smartphone. Het ondersteunt een groot assortiment aan lampen, schakelaars en andere systemen.

Apple Homekit

Een groot voordeel aan de HomeKit is dat het verkeer beveiligd is. De kans op een gegevenslek is heel beperkt. Het systeem ondersteunt een waaier aan producten.

Loxone

Een nieuw systeem waarbij je componenten aan kan toevoegen en op die manier een totaalpakket kan samenstellen waarmee je jouw volledige woning automatiseert.

Niko Home Control

Niko Home Control is een goedkoper systeem dat de meeste basisopties aanbiedt. Een ideaal starterspakket voor wie nog wat onzeker is over domotica.

Wat is de prijs van domotica?

Een standaard elektrische installatie kost een kleine € 1.000. Wil je die automatiseren, dan komt daar ongeveer € 2.500 bij. Voor domotica betaal je dus minstens € 3.500. Uiteraard kan je uitbreiden wat je wil. Audio, verwarming, verlichting of alarmsystemen aansluiten kan, maar dan betaal je meer. Een systeem voorzien van alle snufjes kost al snel € 7.000 à € 10.000.

Zonnepanelen plaatsen

Soorten zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen

Als je zwarte panelen op een dak ziet liggen, mag je ervan uitgaan dat ze van het type monokristallijn zijn. Deze panelen halen het hoogste rendement, dat kan oplopen tot 17%. Uiteraard komt dit hoge rendement niet zomaar: deze panelen zijn vaak de duurste.

Polykristallijne zonnepanelen

Wanneer je denkt aan zonnepanelen, denk je onbewust aan dit type: blauwe kleur in een schervenpatroon. Hun rendement ligt iets lager op 15%, maar ze zijn goedkoper dan monokristallijne panelen.

Prijs zonnepanelen plaatsen

De kostprijs voor zonnepanelen kan hoog oplopen en sterk verschillen per huishouden. De prijs van het materiaal en het tarief van de vakman zijn de grootste slokoppen. De richtprijzen in de tabel gelden voor panelen met een vermogen van 270 WattPiek.

Voor hoeveel personen? Aantal zonnepanelen Richtprijs
1 10 € 4.500
2 13 € 6.100
3 15 € 7.000
4 20 € 8.300
5 23 € 9.000

 

Liever nog wat extra informatie? Bezoek de pagina zonnepanelen plaatsen.

Elektriciteit aansluiten, waar let ik op?

Keuring van elektrische installatie

Ons land heeft regels in verband met het keuren van jouw elektrische installatie. Een keuring is verplicht in de volgende gevallen:

 • bij het plaatsen van een nieuwe installatie,
 • wanneer je je woning verkoopt die een installatie heeft van voor 1 oktober 1981 moet je een gelijkvormigheidsattest kunnen voorleggen. Heb je dat niet, dan moet je de installatie laten keuren,
 • wanneer je de huidige elektrische installatie wil verzwaren of uitbreiden,
 • Een voorlopige installatie op een werf.

Elektrisch schema

Een elektrisch schema is een grafische voorstelling van je elektrische installatie. Op dit schema kan je afleiden hoe de elektriciteit in je woning is gelegd. Zo'n schema bevat twee onderdelen: het eendraadschema dat meer uitleg geeft over de elektrische installatie zelf. Het situatieschema is een grondplan van de hele woning met daarop alle elektrische punten aangeduid.

Een elektrisch schema moet verplicht aanwezig zijn. In principe mag je dit zelf opstellen, maar dat kan een vrij technische klus zijn. De hulp inroepen van een elektricien kan hier zeker bij helpen.

Laadpaal thuis installeren

De voordelen van een laadpaal thuis installeren

Misschien lijkt het net zo makkelijk om bij een publieke laadpaal de elektrische auto op te laden. Maar een laadpaal thuis wordt steeds interessanter: het biedt namelijk voordelen voor je veiligheid, comfort en portemonnee.

 • De elektriciteit prijs van een laadpaal thuis ligt aanzienlijk lager dan bij het gebruik van een laadpaal in de buurt. De aanbieder van deze laadpalen berekenen namelijk hun investering door aan de klant. Vaak is er ook een starttarief van toepassing. Laat je een laadpaal thuis installeren dan verdien je de kosten ervan al snel terug.
 • Bespaar extra door je auto ’s nachts tijdens het goedkopere nachttarief op te laden.
 • Heb je zonnepanelen, dan bespaar je bovendien nog meer door je eigen energie op te wekken.
 • Een thuislaadpaal wordt aangesloten op een beschermde stroomkring, waardoor je veilig je auto oplaadt zonder gevaar voor kortsluiting.
 • Je elektrische auto thuis opladen kan gemakkelijk ‘s nachts terwijl deze toch stilstaat voor je woning, in plaats van overdag terwijl je net ergens naartoe had willen rijden.
 • Een laadstation voor de auto zorgt ervoor dat je auto tot wel 60% sneller opgeladen is dan aan een stopcontact. Na een paar uurtjes kun je de weg weer op.
 • Een laadstation is zeer onderhoudsvriendelijk en de onderdelen van een laadpaal kunnen makkelijk vernieuwd worden. Je laat hem het beste een keer per jaar controleren en reinigen om de levensduur optimaal te houden.
 • Overweeg je een nieuwe auto in combinatie met een elektrische laadpaal te kopen? Dan doe je ook je voordeel door over te stappen op elektrisch rijden, aangezien elektrische auto’s minder snel slijten dan een auto op benzine. En elektrisch rijden is per kilometer aanzienlijk goedkoper dan de kilometerkosten van een benzinewagen.

Wat is de prijs voor een laadpaal thuis?

Wat kost een laadpaal nu eigenlijk? We zetten de kostprijs van een laadpaal thuis en de montage ervan voor je onder elkaar:

Type werk Richtprijs
Aanschaf laadpaal € 500 - € 1.500
Montage laadpaal € 350
Kabel 4-kwadraats € 3,50 per meter
Kabel 6-kwadraats € 6 per meter

 

Meer informatie over een laadpaal? Lees er alles over op onze pagina: laadpaal thuis installeren.

Buitenverlichting Montage

Wat doet een elektricien?

Benieuwd voor welke werken je wel en niet bij een elektricien aan het juiste adres bent? Klik door en lees er alles over.

lampen verlichting

Tips voor verlichting in elke ruimte van de woning

Is het tijd om nieuwe verlichting te laten plaatsen? Ontdek handige tips voor verlichting in elke ruimte van je woning.

buitenverlichting plaatsen

Buitenverlichting plaatsen

Tijd om je terras te verlichten of het zwembad letterlijk in de spotlight te zetten? Inspiratie voor functionele tuinverlichting vind je hier.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

donderdag 24 juni 2021

Elektriciteit renoveren

Ik wil de elektriciteit van mijn huis laten renoveren zodat het terug conform de regels van de stad is. Het gaat om een bungalow van 1970 met een oppervlakte van 120m². Alle kabels alsook de elektriciteitsdoos moeten vervangen worden. Deze kabels lopen eveneens door in de tuin.


Elektriciteit Boutersem
dinsdag 22 juni 2021

Elektriciteit renoveren

Ik heb een huis gekocht te Ukkel en ik wil een volledige renovatie doen van de elektriciteit. Het gaat om een huis van 1960 met een gelijkvloers en een verdiep. De oppervlakte bedraagt 200m² En is voornamelijk uit hout gemaakt.


Elektriciteit Ukkel
donderdag 10 juni 2021

Renoveren elektrische installatie - woning 1950

De oude installatie werd afgekeurd, na expertise, eind 2015. Hiervan heb ik een gedetailleerd verslag dat ik zeker kan doormailen naar de vakman. Het betreft een halfopen gebouw, 2 bouwlagen, uit de jaren '50. Ik vermoed dat er sinds dan weinig aanpassingen aan elektriciteit gebeurd zijn. Deels is er aarding voorzien, maar daar zou verlies opzitten. De woning is verhuurd maar de installatie is wel echt aan vernieuwing toe. Liefst in opbouw.


Elektriciteit Opwijk
zaterdag 05 juni 2021

Renoveren elektriciteit + aansluiting

Volledig huis te voorzien van nieuwe, conforme elektriciteit-aansluitingen: alles dient te worden vervangen. Er moet ook een differentieel worden geplaatst en een nieuwe zekeringkast worden voorzien. Betreft een rijhuis (ouderlijke woonst) van 2 verdiepen en een achterbouw.


Elektriciteit Alken
donderdag 27 mei 2021

Elektriciteit renoveren

Huis met bijgebouwen uit 1958 met niet-conforme elektriciteit. Renovatieproject om eventueel tot een smart home te komen. Ik word binnen de 3 maanden eigenaar


Elektriciteit Liedekerke
maandag 26 april 2021

Renoveren van elektrische installatie

Wij hebben net een woning gekocht en de elektriciteit is niet conform. Er zouden nieuwe stopcontacten moeten komen, een nieuwe zekeringskast ed. Heel de elektriciteit zou moeten worden aangepast.


Elektriciteit Dendermonde
maandag 12 april 2021

Grote elektriciteitswerken uitvoeren

De huidige installatie is niet/maar half geaard. Ik zou de volledige installatie willen renoveren om te laten keuren. Het betreft een kleine studio (slaapkamer, living, badkamer).


Elektriciteit Gent
vrijdag 05 maart 2021

Elektriciteit renoveren

Ik heb alreeds ledstrips geplaatst maar helaas werken deze niet naar behoren. De nieuwe led strips die zouden moeten geplaatst worden is ongeveer 25 lopende meter. Ik heb een eigen zaak en zou toch wel eens graag hebben dat mijn elektriciteit ook eens nagekeken wordt.


Elektriciteit Hoboken (Antwerpen)
maandag 21 december 2020

Elektriciteit renoveren van keuken

Ik plan mijn keuken te renoveren en zoek een elektricien die de bestaande leidingen op de correcte plaatst legt en 2 stopcontacten toevoegt.


Elektriciteit Brussel
maandag 07 september 2020

Elektriciteit conform maken

In een huis waar we aan het renoveren zijn moet de elektriciteit conform gemaakt worden. Er moet een nieuwe zekeringkast komen. Stopcontacten plaatsen waar er geen aanwezig zijn en bestaande stopcontacten vervangen.


Elektriciteit Montenaken
maandag 29 juni 2020

Elektriciteit volledig renoveren

Electriciteit en zekeringkast vernieuwen. Betreft een rijhuis van ong. 140m² met 2 verdiepen en tussenverdieping. Vloer word later ook vernieuwd dus er kan via vloer of zelf via muur gewerkt worden.


Elektriciteit Zoutleeuw
dinsdag 16 juni 2020

Elektriciteit volledig renoveren

Wij hebben een huis gekocht van 1951 en willen de volledige elektrische installatie vernieuwen. Indeling, gelijkvloers, inkom, keuken, woonkamer, berging, 1ste verdieping met 3 slaapkamers en 1 badkamer. Ook een tweede verdieping. Het gaat om een open bebouwing.


Elektriciteit Achel
woensdag 01 april 2020

Elektriciteit nakijken

We zijn ons huis volledig aan het renoveren ( mazout naar gas, dak isolatie, ..) We zijn nog op zoek naar iemand die de elektriciteit kan komen doen? Alles nakijken en 2 probleempjes oplossen.


Elektriciteit Antwerpen
woensdag 11 maart 2020

Elektriciteitskast renoveren

Renoveren van elektriciteitskast, installeren en leveren van nieuwe domotica-modules met bijhorende schakelaars en plaatjes. Laatste vernieuwing van elektricitetskast dateert van 1992.


Elektriciteit Schelle
vrijdag 11 oktober 2019

Electriciteit aanleggen

Zou gaan om renoveren van onze elektriciteit in heel de woning. Dit bestaat uit ongeveer 12 ruimtes, twee verdiepingen en een zolder.


Elektriciteit Temse

Offertes elektriciteitswerken aanvragen

Soortgelijke opdrachten

dinsdag 25 januari 2022

Automatisatie van bestaande poort

tweedelige poort 3.50 twee maal en 180 hoog.


Elektriciteit Stekene
dinsdag 25 januari 2022

Automatisatie van bestaande poort

bestaande poort ( 2 opengaande deuren, totale breedte 2.5m ) automatiseren


Elektriciteit De Panne
maandag 24 januari 2022

Elektriciteitswerken uitvoeren

Wij willen een verzwaring naar 3 fasen (3x400+N) voor een elektrische laadpaal.


Elektriciteit Herent
maandag 24 januari 2022

Nieuwe elektriciteit leggen

Het appartement is 258m2 groot. Elektriciteit is niet conform. Zo goed als alle oude kabels moeten verwijderd worden, en nieuwe gelegd worden. Nieuwe stopcontacten. Nieuwe elektriciteitskast.


Elektriciteit Schoten
vrijdag 21 januari 2022

Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen

Er is een keuring gebeurd voor verkoop van appartement van 40 jaar. Er dienen nog aanpassingen te gebeuren qua vervangen van oude zekeringen en andere


Elektriciteit Zwijndrecht
vrijdag 21 januari 2022

Elektrische installatie in nieuwbouw plaatsen

Elektricien gezocht voor alle elektriciteitswerken voor een nieuwbouw. Het gaat om een open bebouwing met kelder, gelijkvloers, eerste verdieping en zolder. Het gaat om 88 m² bewoonbare oppervlakte per verdieping.


Elektriciteit Tongeren
vrijdag 21 januari 2022

Thuisbatterij plaatsen

Wij willen een volledige installatie van zonnepanelen (13) voor 5000 Kwk verbruik en met batterij voor opslag - Ik heb een analoge meter.


Elektriciteit Mechelen
vrijdag 14 januari 2022

Elektriciteit aanleggen

Wij zouden de elektriciteit nog moeten laten doen in onze nieuwbouw. (alles aansluiten) meter + keuring moet zeker gedaan worden.


Elektriciteit Zemst
donderdag 13 januari 2022

Tijdelijke werfkast plaatsen

Graag tijdelijke werfkast plaatsen en keuren. Huidige plaats meterkast zal verdwijnen waardoor we tijdelijk via tijdelijke werfkast moeten werken tot de definitieve aansluiting in orde is.


Elektriciteit Buizingen
woensdag 12 januari 2022

Laadpaal plaatsen

Omdat er meer en meer wordt ingezet op elektrische voertuigen in de toekomst, en wij ook al een aantal werknemers hebben die met een electrische auto of motorfiets naar het werk komen, hadden we graag laadpalen geïnstalleerd. Deze zouden komen op privé terrein. Makkelijk bereikbaar.


Elektriciteit Gent
maandag 10 januari 2022

Grote elektriciteitswerken uitvoeren

Wij zouden graag volgende problemen opgelost zien en eventuele vernieuwingen aanbrengen. Dit is een renovatieproject van een gesloten bebouwing. Zal niet bewoond zijn tijdens de werken.


Elektriciteit Wilsele
zaterdag 08 januari 2022

Vernieuwen van elektriciteit

Nakijken van elektriciteit in bestaande, nieuw aangekochte woning. en bekijken om te vernieuwen.


Elektriciteit Kraainem
vrijdag 07 januari 2022

Elektriciteit vernieuwen inclusief zekeringskast

Vernieuwen van de elektriciteit in een oude woning. Je kan stopcontacten en schakelaars vervangen, leidingen vervangen waar nodig en aarding steken. Eventueel de zekeringskast al onder handen nemen.


Elektriciteit Deurne
vrijdag 07 januari 2022

Afwerken elektriciteit en plaatsen van airco en zonnepanelen

elektriciteitsinstallatie afwerken: Deel van de elektriciteits werken is gedaan in een heel oude woning. De leidingen zijn vervangen behalve de aardingen, de badkamer en een tweede zekeringskast die zich boven bevind. Op het gelijkvloers is de zekeringenkast reeds vervangen. Zou ook graag zonnepanelen plaatsen en airco ( enkel de benedenverdieping).


Elektriciteit Vilvoorde
donderdag 06 januari 2022

Keuren van elektrische installatie

Keuring van de elektrische installatie na verkoop en het vervangen van oude schakelaars


Elektriciteit Schelle
donderdag 06 januari 2022

Laadpaal laten installeren

Ik heb thuis een éénmanszaak en wil een laadpaal laten installeren voor mijn hybride wagen. Ik kreeg het advies om met een Alfen lader te werken?


Elektriciteit Keerbergen
woensdag 05 januari 2022

Motor vervangen in elektrische rolluiken

De elektrische rolluiken in mijn slaapkamer werken niet meer. Ik denk dat we de motor moeten vervangen. Lengte : 272 cm; Hoogte : 152 cm


Elektriciteit Borgerhout (Antwerpen)
woensdag 05 januari 2022

Nieuwe elektrische boiler te plaatsen

Elektrische boiler plaatsen die dient aangesloten te worden op de zonnepanelen.


Elektriciteit Zutendaal
maandag 03 januari 2022

Vervangen parlofoonsysteem

Ik zoek een vakman voor het vervangen van een oud parlofoniesysteem in een appartementsgebouw van 3 eenheden.


Elektriciteit Lier
maandag 03 januari 2022

Leiding voor elektrisch fornuis leggen

Leggen van elektrische leiding voor elektrische kookplaat, vanuit het verdeelbord tot in de kitchenette.


Elektriciteit Schoten
zaterdag 01 januari 2022

Grote elektriciteitswerken uitvoeren

Elektriciteit in volledige woning die gerenoveerd wordt.


Elektriciteit Gent
zaterdag 01 januari 2022

Grote elektriciteitswerken uitvoeren

Er zou een nieuwe elektrische installatie moeten worden voorzien in een oude woning. Er moet een nieuwe zekeringskast komen en er zal een aansluiting moeten gebeuren op het net. Renovatie project, er is van 1 woning 2 woningen gemaakt en de teller staat in het andere huis.


Elektriciteit Lennik
zaterdag 01 januari 2022

Thuisbatterij plaatsen

Plaatsen van een thuisbatterij voor het opslaan en later gebruik van de stroom van onze zonnepanelen met maximaal recht op de premie. Digitale meter en zonnepanelen zijn reeds aanwezig.


Elektriciteit Brasschaat
zondag 26 december 2021

Verlichting plaatsen in hal, living, slaapkamer en tuinhuis

Nieuwe verlichting aansluiten in de hal, living, dressing, slaapkamer & tuinhuis = 4 hanglampen en 1 plafondlamp in totaal. Bedrading is al voorzien. Plafond van 2m75 hoog


Elektriciteit Gent
donderdag 23 december 2021

Automatisch laten sluiten van houten luiken

Woning met houten luiken en zou deze willen automatiseren. ( open en dicht doen ) De 4 luiken in de woonkamer (2 ramen)


Elektriciteit Oostakker
vrijdag 17 december 2021

Elektrische installatie aanpassen

Inbreuken schema's en plannen: 1.01. - Het eendraadsschema van de elektrische installatie is niet aanwezig op het ogenblik van de controle. (Boek 1, Onderafdeling 3.1.2.1. (a)) 1.02. - Het situatieplan van de elektrische installatie is niet aanwezig op het ogenblik van de controle. (Boek 1, Onderafdeling 3.1.2.1. (a)) Inbreuken metingen: 2.03. - De waarde van de isolatieweerstand in O tussen de actieve delen en de aarde, gemeten onder testspanning, moet voor iedere stroombaan met afgeschakelde gebruikstoestellen minimum gelijk zijn aan 1000 maal de waarde in V van de testspanning (minimaal 0,5MO voor een testspanning van 500V). (Boek 1, Onderafdeling 6.4.5.1.) Uitleg: KRING 16A 2P AUTORAIL Inbreuken aardingsinstallatie: 3.11. - De contactdozen voorzien van een aardingscontact moeten ook verplicht verbonden worden via de beschermingsgeleider met de algemene aardingsinstallatie. (Boek 1, Onderafdeling 5.3.5.2. (b)) Uitleg: MUSIC KAMER + LIVING BIJ RAAM STAANLAMP Inbreuken schakel- en verdeelborden: 4.07. - De genaakbare, naakte delen onder spanning in het schakel- en verdeelbord zijn onvoldoende afgeschermd. (Boek 1, Onderafdeling 4.2.2.3./5.3.5.1. (a))


Elektriciteit Vorst (Kempen)
dinsdag 14 december 2021

Elektriciteit conform maken

Wij trekken vanaf februari 2022 in een woning (oude woonst + achterbouw gerenoveerd ong. 20 jaar geleden) waarvan de elektriciteit niet door de keuring is geraakt. Ik kan het keuringsattest bezorgen voor een inschatting van de werken. Daarnaast laten wij ook graag nieuwe afdekplaten installeren op de stopcontacten. Deze afdekplaten voorzien wij zelf. En tenslotte zouden wij ook hier en daar nieuwe lichtpunten en enkele nieuwe stopcontacten laten installeren


Elektriciteit Antwerpen
maandag 13 december 2021

Elektriciteit aanpassen

Bedrading elektriciteitsveilig maken (gelieve rekening te houden zie voorgaande opdracht loodgieterij zie omstreken aub)


Elektriciteit Brussel
zondag 12 december 2021

Zonnepanelen + thuisbatterij plaatsen

Met mijn vennootschap wil ik investeren in zonnepanelen en batterijopslag. We hebben een hellend dak. 14x15m Het stroomverbruik weet ik niet maar kunnen we altijd wel opzoeken.


Elektriciteit Nieuwrode
vrijdag 10 december 2021

Elektrische installatie uitbreiden

verzwaren elektriciteit: nakijken welke ampèrage nodig is en uitvoering verzwaring


Elektriciteit Budingen
Offertes aanvragen