Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien controle

Elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken

Nood aan een nieuw schema voor je elektriciteit? Of wil je je bestaande netwerk upgraden? Hier vind je alle info over elektriciteit en kan je gratis offertes aanvragen.

Elektriciteit vernieuwen

Elektriciteit vernieuwen in je oude woning?

Het vernieuwen van elektriciteit in je woning hoeft niet zo heel lang te duren en kan ook zonder veel slijpen of breken. Je beslist zelf hoe uitgebreid je upgrade wordt, maar enkele punten komen bijna altijd aan bod: zekeringskast aanpassen, draden en leidingen vervangen en nieuwe stopcontacten plaatsen. Dat kost allemaal geld, maar met een beetje geluk kom je in aanmerking voor een premie voor jouw elektrische installatie.

Kostprijs elektriciteit vernieuwen

Wat is de prijs voor het vernieuwen van de elektriciteit in een oude woning? Wie zelf een deel van het werk op zich neemt, kan de prijs drukken. Je kan stopcontacten en schakelaars vervangen, leidingen blootleggen en eventueel de zekeringskast al onder handen nemen. Op die manier kan je besparen op de werkuren van je vakman.

In totaal mag je toch uitgaan van minimum € 4.000 euro, afhankelijk van het tarief van je elektricien en de grootte van de werken. Benieuwd naar de kostprijs van jouw project? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk de prijs van erkende elektriciens uit je regio.

Alle info over het vernieuwen van elektriciteit in je woning vind je hier.

Keuring elektriciteit

Elektrische installaties moeten conform zijn met het AREI en dus gekeurd worden. Bij zo'n keuring komen vaak steeds punten aan bod. Is een ééndraadschema aanwezig? Ontbreekt de aarding of een differentieelschakelaar? Zijn de kabels goed geïsoleerd? En zijn alle stopcontacten correct aangesloten?

Een keuring is verplicht bij de verkoop van een huis, wanneer je een nieuwe elektrische installatie gebruikt of wanneer je jouw installatie uitbreidt.

Alle info over elektrische keuring vind je op deze pagina.

Elektricien controle

Elektriciteit nieuwbouw

Op zoek naar informatie, richtprijzen en offertes voor elektriciteit te leggen in je nieuwe woning? Klik door en lees alles over je elektriciteit in je nieuwbouw.

Wat is de prijs van een elektrisch netwerk?

Exacte prijzen vastleggen is heel erg moeilijk bij het leggen van elektriciteit. Elektriciens rekenen meestal niet per uur, maar per per aansluitingspunt. Ook de prijs van domotica is moeilijk in te schatten. De tabel hieronder heeft je een eerste richtprijs.

Over wat gaat het? Richtprijs
Zekeringskast aansluiten € 1.500
Volledig elektriciteitsnetwerk leggen € 6.000 - € 10.000
Domotica installeren € 3.000 - € 6.000

Elektrisch verwarmen

Elektrische verwarming is een effectieve bijverwarming. Vooral wanneer je snel een kleine ruimte of kamer wil opwarmen, is elektrisch verwarmen het beste alternatief voor een traditionele verwarming. Je hoeft geen duizenden euro's uit te geven om ruimtes die je weinig gebruikt te verwarmen. Dankzij een elektrisch verwarmingselement kies je zelf wanneer en hoe hard je elke kamer opwarmt.

Kostprijs van een elektrische verwarming

Type verwarming Richtprijs per stuk
Accumulatoren vanaf € 500
Infrarood vanaf € 100
Warmtepomp vanaf € 2.200
Vloerverwarming € 40 - € 65 per m²
Centrale radiatoren vanaf € 350
Verplaatsbare radiatoren vanaf € 25

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van accumulatoren, elektrische radiatoren, luchtblazers of infraroodverwarming? Hier ontdek je alle info over elektrisch verwarmen.

Elektrische vloerverwarming

Airco plaatsen

Airconditioning laten plaatsen?

Is het eindelijk tijd om je woning die extra upgrade te geven? Of ben je het gewoon beu dat je elke zomer voor je ventilator moet kruipen bij warme temperaturen? Welke reden je ook hebt, een airco plaatsen is altijd een goede investering.

Waar begin ik met zoeken voor de plaatsing van een airco? Normaal zou je eerst moeten beslissen of je de airconditioning zelf wilt plaatsen of het systeem laat plaatsen door een airco installateur. Het moet gezegd dat het enkelingen zijn die zich zelf aan de installatie wagen. Airconditioning wordt bijna altijd door een airco installateur gemonteerd. Deze professionele airco installateurs hebben ook ervaring met de bekende merken zoals Daikin, LG of Samsung. Hun expertise zorgt ervoor dat ze de airco snel en efficiënt kunnen installeren in jouw bestaande woning.

Soorten airco

Ga jij voor een airco met of zonder buitenunit? Of kies je toch voor een mobiel toestel voor je airconditioning? Wij lijsten kort op hoe elk type toestel functioneert.

Vaste airco installeren

Vaste airco zonder buitenunit
Een airco zonder buitenunit heeft een opvallend voordeel: alles zit ineen en dus hoef je maar één onderdeel te installeren. De kosten voor installatie liggen dus lager dan bij een airco met buitenunit.

Geen buitenunit betekent wel dat de compressor mee in de woning hangt. Dit zorgt voor een extra geluidshinder. Gelukkig zijn de toestellen vandaag al een pak stiller, waardoor die geluidshinder goed meevalt.

Splitsysteem met buitenunit
Bij dit type wordt de compressor buiten het gebouw gemonteerd. Vrij vertaald betekent dit geen lawaaihinder meer binnen. Bij zo'n splitsysteem hangen enkel de koelbatterij en de ventilator binnen. Deze oplossing neemt minder plaats in en oogt op esthetisch vlak een pak gelikter.

Bij een airco met splitsysteem kan je verschillende binnenapparaten aansluiten op de buitenunit. Je kan dus via één systeem meerdere ruimtes koelen.

Mobiele airco installeren

Ook bij mobiele toestellen kan je kiezen voor eentje met of zonder buitenunit. Een monoblock versie is het populairst omdat die gemakkelijk te gebruiken is. Mobiele airco's zijn goedkoper dan de vaste variant, maar zijn vaak minder efficiënt. Voor wie af en toe een airco nodig heeft, is dit een ideale investering.

Airco plaatsen prijs

Airconditioning prijzen inclusief montage

Hoeveel kost het nu exact om een airco te plaatsen? Dat is onmogelijk te zeggen aangezien elke airco installateur zijn eigen prijs stelt. Bij Casius zetten we je wel graag op de juiste weg door je een aantal richtprijzen te bezorgen. Zo krijg jij een concreet beeld van de prijs en verschillende kosten voor het plaatsen van een airco.

Type airco Richtprijs (inclusief BTW en montage)
Vaste airco zonder binnenunit €1.250 - €2.500
Splitsysteem met buitenunit €1.500 - €3.500
Mobiele airco €350 - €700
149 Airco

Verlichting aansluiten

Investeren in verlichting is een snelle manier om je energiekosten te laten dalen. Oude lampen vervangen door LED- of spaarlampen zet je al een stap op weg.

Soorten lampen

LED lampen

Je kan eigenlijk niet meer om ledlampen heen. Ze zijn veel zuiniger, produceren amper warmte, zijn dankzij hun compacte vorm gemakkelijk te plaatsen en gaan met een beetje geluk je hele leven mee. Door et kille licht dat ze uitstraalden waren ze lang niet populair. Intussen is dit euvel verholpen en vind je een groot assortiment ledlampen met een heel warme kleur.

TL-lamp

Ook de overbekende tl-lampen zijn de laatste jaren geëvolueerd. Hoger rendement, energiezuiniger en smaller zodat ze beter passen bij modern design.

Wie voor tl-lampen gaat, gebruikt die best in een ruimte waar het licht een tijd aan moet blijven. De lamp onmiddellijk uitschakelen nadat je ze aanlegt, zorgt ervoor dat ze veel sneller verslijt.

Spaarlamp

Net als ledlampen verbruiken spaarlampen een pak minder stroom dan een traditionele lamp. Bovendien schijnen ze een heel warm licht uit. Het is dus niet verwonderlijk dat spaarlampen geweldig populair zijn. Net als bij tl-lampen moet je ook hier gaan opletten dat je een spaarlamp in een ruimte of plek zet waar het licht een tijd aan moet blijven.

Meer informatie over verlichting? Benieuwd naar richtprijzen? Op deze pagina vind je meer informatie over verlichting aansluiten.

Domotica installeren

Welke systemen bieden domotica aan?

Er zijn intussen een hele hoop systemen in omloop die domotica ondersteunen. Van standaard en goedkoop tot allesomvattend en prijzig. Als je nadenkt over domotica, kan het geen kwaad om je hier even in te verdiepen.

Homey

Het Homey-systeem is spraakgestuurd en werkt via de Homey App die je installeert op je tablet of smartphone. Het ondersteunt een groot assortiment aan lampen, schakelaars en andere systemen.

Apple Homekit

Een groot voordeel aan de HomeKit is dat het verkeer beveiligd is. De kans op een gegevenslek is heel beperkt. Het systeem ondersteunt een waaier aan producten.

Loxone

Een nieuw systeem waarbij je componenten aan kan toevoegen en op die manier een totaalpakket kan samenstellen waarmee je jouw volledige woning automatiseert.

Niko Home Control

Niko Home Control is een goedkoper systeem dat de meeste basisopties aanbiedt. Een ideaal starterspakket voor wie nog wat onzeker is over domotica.

Wat is de prijs van domotica?

Een standaard elektrische installatie kost een kleine € 1.000. Wil je die automatiseren, dan komt daar ongeveer € 2.500 bij. Voor domotica betaal je dus minstens € 3.500. Uiteraard kan je uitbreiden wat je wil. Audio, verwarming, verlichting of alarmsystemen aansluiten kan, maar dan betaal je meer. Een systeem voorzien van alle snufjes kost al snel € 7.000 à € 10.000.

Zonnepanelen plaatsen

Soorten zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen

Als je zwarte panelen op een dak ziet liggen, mag je ervan uitgaan dat ze van het type monokristallijn zijn. Deze panelen halen het hoogste rendement, dat kan oplopen tot 17%. Uiteraard komt dit hoge rendement niet zomaar: deze panelen zijn vaak de duurste.

Polykristallijne zonnepanelen

Wanneer je denkt aan zonnepanelen, denk je onbewust aan dit type: blauwe kleur in een schervenpatroon. Hun rendement ligt iets lager op 15%, maar ze zijn goedkoper dan monokristallijne panelen.

Prijs zonnepanelen plaatsen

De kostprijs voor zonnepanelen kan hoog oplopen en sterk verschillen per huishouden. De prijs van het materiaal en het tarief van de vakman zijn de grootste slokoppen. De richtprijzen in de tabel gelden voor panelen met een vermogen van 270 WattPiek.

Voor hoeveel personen? Aantal zonnepanelen Richtprijs
1 10 € 4.500
2 13 € 6.100
3 15 € 7.000
4 20 € 8.300
5 23 € 9.000

 

Liever nog wat extra informatie? Bezoek de pagina zonnepanelen plaatsen.

Elektriciteit aansluiten, waar let ik op?

Keuring van elektrische installatie

Ons land heeft regels in verband met het keuren van jouw elektrische installatie. Een keuring is verplicht in de volgende gevallen:

 • bij het plaatsen van een nieuwe installatie,
 • wanneer je je woning verkoopt die een installatie heeft van voor 1 oktober 1981 moet je een gelijkvormigheidsattest kunnen voorleggen. Heb je dat niet, dan moet je de installatie laten keuren,
 • wanneer je de huidige elektrische installatie wil verzwaren of uitbreiden,
 • Een voorlopige installatie op een werf.

Elektrisch schema

Een elektrisch schema is een grafische voorstelling van je elektrische installatie. Op dit schema kan je afleiden hoe de elektriciteit in je woning is gelegd. Zo'n schema bevat twee onderdelen: het eendraadschema dat meer uitleg geeft over de elektrische installatie zelf. Het situatieschema is een grondplan van de hele woning met daarop alle elektrische punten aangeduid.

Een elektrisch schema moet verplicht aanwezig zijn. In principe mag je dit zelf opstellen, maar dat kan een vrij technische klus zijn. De hulp inroepen van een elektricien kan hier zeker bij helpen.

Laadpaal thuis installeren

De voordelen van een laadpaal thuis installeren

Misschien lijkt het net zo makkelijk om bij een publieke laadpaal de elektrische auto op te laden. Maar een laadpaal thuis wordt steeds interessanter: het biedt namelijk voordelen voor je veiligheid, comfort en portemonnee.

 • De elektriciteit prijs van een laadpaal thuis ligt aanzienlijk lager dan bij het gebruik van een laadpaal in de buurt. De aanbieder van deze laadpalen berekenen namelijk hun investering door aan de klant. Vaak is er ook een starttarief van toepassing. Laat je een laadpaal thuis installeren dan verdien je de kosten ervan al snel terug.
 • Bespaar extra door je auto ’s nachts tijdens het goedkopere nachttarief op te laden.
 • Heb je zonnepanelen, dan bespaar je bovendien nog meer door je eigen energie op te wekken.
 • Een thuislaadpaal wordt aangesloten op een beschermde stroomkring, waardoor je veilig je auto oplaadt zonder gevaar voor kortsluiting.
 • Je elektrische auto thuis opladen kan gemakkelijk ‘s nachts terwijl deze toch stilstaat voor je woning, in plaats van overdag terwijl je net ergens naartoe had willen rijden.
 • Een laadstation voor de auto zorgt ervoor dat je auto tot wel 60% sneller opgeladen is dan aan een stopcontact. Na een paar uurtjes kun je de weg weer op.
 • Een laadstation is zeer onderhoudsvriendelijk en de onderdelen van een laadpaal kunnen makkelijk vernieuwd worden. Je laat hem het beste een keer per jaar controleren en reinigen om de levensduur optimaal te houden.
 • Overweeg je een nieuwe auto in combinatie met een elektrische laadpaal te kopen? Dan doe je ook je voordeel door over te stappen op elektrisch rijden, aangezien elektrische auto’s minder snel slijten dan een auto op benzine. En elektrisch rijden is per kilometer aanzienlijk goedkoper dan de kilometerkosten van een benzinewagen.

Wat is de prijs voor een laadpaal thuis?

Wat kost een laadpaal nu eigenlijk? We zetten de kostprijs van een laadpaal thuis en de montage ervan voor je onder elkaar:

Type werk Richtprijs
Aanschaf laadpaal € 500 - € 1.500
Montage laadpaal € 350
Kabel 4-kwadraats € 3,50 per meter
Kabel 6-kwadraats € 6 per meter

 

Meer informatie over een laadpaal? Lees er alles over op onze pagina: laadpaal thuis installeren.

Buitenverlichting Montage

Wat doet een elektricien?

Benieuwd voor welke werken je wel en niet bij een elektricien aan het juiste adres bent? Klik door en lees er alles over.

lampen verlichting

Tips voor verlichting in elke ruimte van de woning

Is het tijd om nieuwe verlichting te laten plaatsen? Ontdek handige tips voor verlichting in elke ruimte van je woning.

buitenverlichting plaatsen

Buitenverlichting plaatsen

Tijd om je terras te verlichten of het zwembad letterlijk in de spotlight te zetten? Inspiratie voor functionele tuinverlichting vind je hier.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten

donderdag 24 juni 2021

Elektriciteit renoveren

Ik wil de elektriciteit van mijn huis laten renoveren zodat het terug conform de regels van de stad is. Het gaat om een bungalow van 1970 met een oppervlakte van 120m². Alle kabels alsook de elektriciteitsdoos moeten vervangen worden. Deze kabels lopen eveneens door in de tuin.


Elektriciteit Boutersem
dinsdag 22 juni 2021

Elektriciteit renoveren

Ik heb een huis gekocht te Ukkel en ik wil een volledige renovatie doen van de elektriciteit. Het gaat om een huis van 1960 met een gelijkvloers en een verdiep. De oppervlakte bedraagt 200m² En is voornamelijk uit hout gemaakt.


Elektriciteit Ukkel
donderdag 10 juni 2021

Renoveren elektrische installatie - woning 1950

De oude installatie werd afgekeurd, na expertise, eind 2015. Hiervan heb ik een gedetailleerd verslag dat ik zeker kan doormailen naar de vakman. Het betreft een halfopen gebouw, 2 bouwlagen, uit de jaren '50. Ik vermoed dat er sinds dan weinig aanpassingen aan elektriciteit gebeurd zijn. Deels is er aarding voorzien, maar daar zou verlies opzitten. De woning is verhuurd maar de installatie is wel echt aan vernieuwing toe. Liefst in opbouw.


Elektriciteit Opwijk
zaterdag 05 juni 2021

Renoveren elektriciteit + aansluiting

Volledig huis te voorzien van nieuwe, conforme elektriciteit-aansluitingen: alles dient te worden vervangen. Er moet ook een differentieel worden geplaatst en een nieuwe zekeringkast worden voorzien. Betreft een rijhuis (ouderlijke woonst) van 2 verdiepen en een achterbouw.


Elektriciteit Alken
donderdag 27 mei 2021

Elektriciteit renoveren

Huis met bijgebouwen uit 1958 met niet-conforme elektriciteit. Renovatieproject om eventueel tot een smart home te komen. Ik word binnen de 3 maanden eigenaar


Elektriciteit Liedekerke
maandag 26 april 2021

Renoveren van elektrische installatie

Wij hebben net een woning gekocht en de elektriciteit is niet conform. Er zouden nieuwe stopcontacten moeten komen, een nieuwe zekeringskast ed. Heel de elektriciteit zou moeten worden aangepast.


Elektriciteit Dendermonde
maandag 12 april 2021

Grote elektriciteitswerken uitvoeren

De huidige installatie is niet/maar half geaard. Ik zou de volledige installatie willen renoveren om te laten keuren. Het betreft een kleine studio (slaapkamer, living, badkamer).


Elektriciteit Gent
vrijdag 05 maart 2021

Elektriciteit renoveren

Ik heb alreeds ledstrips geplaatst maar helaas werken deze niet naar behoren. De nieuwe led strips die zouden moeten geplaatst worden is ongeveer 25 lopende meter. Ik heb een eigen zaak en zou toch wel eens graag hebben dat mijn elektriciteit ook eens nagekeken wordt.


Elektriciteit Hoboken (Antwerpen)
maandag 21 december 2020

Elektriciteit renoveren van keuken

Ik plan mijn keuken te renoveren en zoek een elektricien die de bestaande leidingen op de correcte plaatst legt en 2 stopcontacten toevoegt.


Elektriciteit Brussel
maandag 07 september 2020

Elektriciteit conform maken

In een huis waar we aan het renoveren zijn moet de elektriciteit conform gemaakt worden. Er moet een nieuwe zekeringkast komen. Stopcontacten plaatsen waar er geen aanwezig zijn en bestaande stopcontacten vervangen.


Elektriciteit Montenaken
maandag 29 juni 2020

Elektriciteit volledig renoveren

Electriciteit en zekeringkast vernieuwen. Betreft een rijhuis van ong. 140m² met 2 verdiepen en tussenverdieping. Vloer word later ook vernieuwd dus er kan via vloer of zelf via muur gewerkt worden.


Elektriciteit Zoutleeuw
dinsdag 16 juni 2020

Elektriciteit volledig renoveren

Wij hebben een huis gekocht van 1951 en willen de volledige elektrische installatie vernieuwen. Indeling, gelijkvloers, inkom, keuken, woonkamer, berging, 1ste verdieping met 3 slaapkamers en 1 badkamer. Ook een tweede verdieping. Het gaat om een open bebouwing.


Elektriciteit Achel
woensdag 01 april 2020

Elektriciteit nakijken

We zijn ons huis volledig aan het renoveren ( mazout naar gas, dak isolatie, ..) We zijn nog op zoek naar iemand die de elektriciteit kan komen doen? Alles nakijken en 2 probleempjes oplossen.


Elektriciteit Antwerpen
woensdag 11 maart 2020

Elektriciteitskast renoveren

Renoveren van elektriciteitskast, installeren en leveren van nieuwe domotica-modules met bijhorende schakelaars en plaatjes. Laatste vernieuwing van elektricitetskast dateert van 1992.


Elektriciteit Schelle
vrijdag 11 oktober 2019

Electriciteit aanleggen

Zou gaan om renoveren van onze elektriciteit in heel de woning. Dit bestaat uit ongeveer 12 ruimtes, twee verdiepingen en een zolder.


Elektriciteit Temse

Offertes elektriciteitswerken aanvragen

Soortgelijke opdrachten

dinsdag 19 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Ik wens te weten wat de mogelijkheden zijn met de thuisbatterij igv stroompannes op het net. Immers duwen we nu minstens 1000 kWh in het net, gaat de terugdraaiende meter vermoedelijk worden afgeschaft én merk ik dat er mooie subsidies worden toegekend door de overheid, dus wil ik graag al informeren naar de voor- en nadelen, lijkt me slechts een kwestie van tijd jaarlijkse verbruik - particulier: 4100 kWh


Elektriciteit Meise
maandag 18 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Ik heb ongeveer 24 zonnepanelen. Het jaarlijks stroomverbruik is 5300kWh Ik zou hiervoor graag een thuisbatterij hebben. Mijn zonnepanelen brengen meer op dan dat ik nodig heb


Elektriciteit Merelbeke
maandag 18 oktober 2021

Installeren thuisbatterij en omvormer

Ik heb interesse in de Solar-thuisbatterij -gekoppeld aan mijn zonnepanelen- waarbij de omvormer erbij zit. Ik heb 26 zonnepanelen liggen. Ongeveer 4300kWh Ik heb nu een digitale meter.


Elektriciteit Wondelgem
maandag 18 oktober 2021

Thuisbatterij installeren

Ik heb een 10-tal zonnepanelen ( 3000Wp 2.8 Mw per jaar) liggen + omvormer Solar Edge- en ik zou graag informeren -ifv het nakende wegvallen van de terugdraaiende teller + het recht op subsidies voor de installatie van zo'n batterij- wat de mogelijkheden zijn Huidig jaarlijkse stroomverbruik - particulier: 4100 kWh


Elektriciteit Oudenaarde
maandag 18 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Ik heb zonnepanelen. Ik heb er meer dan 30. Jaarlijks stroomverbruik is meer dan 8000 kWh Ik zou hier graag een thuisbatterij voor laten installeren.


Elektriciteit Turnhout
zondag 17 oktober 2021

Extra groepen voorzien

Alles opmerkingen/mankementen zoals vermeld in het keuringsverslag moeten worden aangepast. Ook zouden er in de keuken 2 of 3 extra groepen moeten worden voorzien alvorens de keuken zélf kan worden geplaatst. We ontvangen de sleutel op 8/11/2021, en wensen graag de elektriciteitswerken zsm erna in plannen.


Elektriciteit Meerhout
zondag 17 oktober 2021

Coax-kabel leggen voor internetaanlsuiting studio

Fluvius gaf te kennen dat we voor het installeren van telenet een coax kabel zouden moeten leggen. Deze zou blijkbaar langs de brandladder tot aan de studio thv 4e verdiep moeten lopen.


Elektriciteit Antwerpen
zaterdag 16 oktober 2021

Elektriciteitswerken uitvoeren

Wij hebben een bungalow op het oog van 115m met afgekeurde elektriciteit


Elektriciteit Stekene
donderdag 14 oktober 2021

Lichte motorisatie voorzien kantelpoort

Voor onze metalen hörmann-kantelpport (lichtgewicht) willen ik graag kijken naar een geschikte motorisatie. Langs de binnenzijde van de box zijn verschillende mogelijkheden om deze te plaatsen. Dagopening +/- 2500 x 2200


Elektriciteit Oostduinkerke
woensdag 13 oktober 2021

Thuisbatterij installeren

Open bebouwing met tiental zonnepanelen. Ik wil graag een thuisbatterij plaatsen en installeren. Jaarlijks stroomverbruik is ongeveer 3400 kwh per jaar.


Elektriciteit Lierde
woensdag 13 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een thuisbatterij. Te bekijken met de vakman wat de mogelijkheden zijn. Het gaat om een open bebouwing met 16 zonnepanelen.


Elektriciteit Schaffen
woensdag 13 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

We hebben 48 zonnepanelen en zouden deze graag aansluiten op een te installeren thuisbatterij. Thuisbatterij in de garage / kelder plaatsen.


Elektriciteit Diepenbeek
dinsdag 12 oktober 2021

Elektrische installatie aanpassen

De elektriciteit moet opnieuw aangelegd worden in de keuken. Wij hebben het plafond uitgebroken en al de leidingen liggen nu bloot. Momenteel is dus ook geen licht in de keuken. Doorlopend naar de badkamer moet er ook nieuwe elektriciteit komen.


Elektriciteit Gent
dinsdag 12 oktober 2021

Elektrische boiler vervangen

Vervangen huidige boiler: elektrische boiler. Volume van 150 liter op nachttarief


Elektriciteit Olmen
maandag 11 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Wij zouden graag een thuisbatterij laten plaatsen. We hebben 12 zonnepanelen. Er liggen 5 op een kant van het dak en 7 op de andere kant. Het jaarlijks stroomverbruik 4100kWh Onze zonnepanelen zijn van 2019.


Elektriciteit Heverlee
maandag 11 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen voor zonnepanelen

Ik zou graag een thuisbatterij (bij voorkeur een zoutwaterbatterij) laten plaatsen om de energie van mijn zonnepanelen (2 sets) op te slaan. De panelen met omvormers en digitale meter zijn al allemaal beschikbaar. Enkel de batterij moet nog geplaatst worden.


Elektriciteit Kieldrecht (Beveren)
vrijdag 08 oktober 2021

Vernieuwen elektriciteit van A tot Z

De elektrische installatie van mijn jaren 1950-woning en aanpalende schuren is afgekeurd. Er is een keuringsverslag aanwezig als basis, maar ik verwacht dat alles volledig dient te worden vervangen


Elektriciteit Lovenjoel
vrijdag 08 oktober 2021

Installatie uitbreiden naar 3-fasig

Overgang van installatie mono-fase 230 V, 40 A naar 3-fasig + N, 3x400 V, 32A , particuliere woning Dit ten behoeve van de installatie van een laadpaal elektrische wagen. Het bedrijf voorziet enkel de aansluiting vanaf de kast tot aan de laadpaal en doen dergelijke aanpassingswerken niet.


Elektriciteit Denderhoutem
donderdag 07 oktober 2021

Thuisbatterij installeren

Elektricien nodig om een thuisbatterij te plaatsen. We zijn eigenaar van de woning. Jaarlijks verbruik: 3400 kWh. Particuliere aanvraag.


Elektriciteit Lennik
donderdag 07 oktober 2021

Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen

zekeringenbord 8 posities verliesstroomschakelaar 2-polig 300mA40A - kabel EVB 3G2,5 - Niko hydro stopcontact (in kelder)


Elektriciteit Berchem (Antwerpen)
donderdag 07 oktober 2021

Thuisbatterij installeren

Ik zoek een vakman voor een thuisbatterij + een degelijke uitleg over de werking ervan.


Elektriciteit Molenstede
donderdag 07 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

wanneer kan ik het maximum terugtrekken. Ben eigenaar van de woning. Jaarlijks stroomverbruik 4600 kWhr


Elektriciteit Heusden-Zolder
woensdag 06 oktober 2021

Elektrische installatie conform maken

Inbreuken vastgesteld: - Eendraadsschema en situatieplan van de elektrische installatie is niet aanwezig. - Geen aardingsonderbreker - De aanduiding van de voedingsspanning op elk schakel en verdeelbord is niet aanwezig. - Ten minste een verzelbare differentieelstroominrichting met een aanspreekstroom van ten hoogste 300m moet in het begin van de installatie aangebracht worden. - ... - Nog enkele inbreuken maar deze kunnen we ter plaatste geven.


Elektriciteit Merksem
woensdag 06 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Geen CV aanwezig in huis, enkel elektrische verwarming. Huis beschikt over 64 zonnepanelen (12160kWh). We zouden graag een thuisbatterij daarvoor plaatsen.


Elektriciteit Beerse
woensdag 06 oktober 2021

Thuisbatterij plaatsen

Plaatsing van thuisbatterij op bestaande zonnepanelen met solaredge se3000h omvormer Qua stroomverbruik is het bijna 3000kWh We hebben ook al een digitale meter.


Elektriciteit Weerde
dinsdag 05 oktober 2021

Installeren laadpaal carport

Ik heb een elektrische wagen aangekocht die binnen een 2 à 3 -tal weken beschikbaar is, en heb dus aan de carport van mijn woning een laadpaal nodig - op korte termijn. Hiervoor dient de gevel (snelbouw-isolatie-metselwerk) doorboord te worden om de voeding te voorzien. Zekeringskast voor de aanlsuiting bevindt zich vlak aan de andere zijde.


Elektriciteit Olsene
dinsdag 05 oktober 2021

Elektrische installatie aanpassen

Onze elektriciteit zou moeten aangepast worden. Inbreuken schema's en plannen: Het eendraadsschema van de elektrische installatie is niet aanwezig op het ogenblik van de controle. - Het situatieplan van de elektrische installatie is niet aanwezig op het ogenblik van de controle. Inbreuken metingen: - De spreidingsweerstand van de aardverbinding van een huishoudelijke elektrische installatie moet kleiner zijn dan 100O. Voor spreidingsweerstanden groter dan 30O moeten aanvullende differentieelstroominrichtingen voorzien worden: 1 x max. 30mA voor het geheel van verlichtingsstroombanen, 1 x max.


Elektriciteit Kapellen (Antwerpen)
dinsdag 05 oktober 2021

Ophangen lampen

Ik zoek iemand die hier de lampen kan komen ophangen (6 à 8 stuks). Aanhanglampen en lusters


Elektriciteit Antwerpen
maandag 04 oktober 2021

Laadpaal plaatsen

Laadpaal voor bvba - aan de oprit. Voor een Mercedes.


Elektriciteit Meldert (O-Vl)
maandag 04 oktober 2021

Werfkast voor nieuwbouw plaatsen

Wij moeten een werfkast voorzien voor een nieuwbouw woning die nog moet gebouwd worden. Electriciteit 400V 3x 32A


Elektriciteit Itegem
Offertes aanvragen