Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien controle

Elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken

Nood aan een nieuw schema voor je elektriciteit? Of wil je je bestaande netwerk upgraden? Hier vind je alle info over elektriciteit en kan je gratis offertes aanvragen.

Elektriciteit vernieuwen

Het vernieuwen van elektriciteit in je woning hoeft niet zo heel lang te duren en kan ook zonder veel slijpen of breken. Je beslist zelf hoe uitgebreid je upgrade wordt, maar enkele punten komen bijna altijd aan bod: zekeringskast aanpassen, draden en leidingen vervangen en nieuwe stopcontacten plaatsen. Dat kost allemaal geld, maar met een beetje geluk kom je in aanmerking voor een premie voor jouw elektrische installatie.

Alle info over het vernieuwen van elektriciteit in je woning vind je hier.

Elektrische keuring

Elektrische installaties moeten conform zijn met het AREI en dus gekeurd worden. Bij zo'n keuring komen vaak steeds punten aan bod. Is een ééndraadschema aanwezig? Ontbreekt de aarding of een differentieelschakelaar? Zijn de kabels goed geïsoleerd? En zijn alle stopcontacten correct aangesloten?

Een keuring is verplicht bij de verkoop van een huis, wanneer je een nieuwe elektrische installatie gebruikt of wanneer je jouw installatie uitbreidt.

Alle info over elektrische keuring vind je op deze pagina.

Airco

Belangrijkste beslissing wanneer je een airco wil installeren is of je er eentje wilt met of zonder buitenunit. Een buitenunit trekt de warme lucht uit je woning en zorgt dat er koele lucht in de plaats komt. Airco's met buitenunit - of split airco's - zijn duurder, maar maken minder lawaai. Alle info over airco's vind je op deze pagina.

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming is een effectieve bijverwarming. Vooral wanneer je snel een kleine ruimte of kamer wil opwarmen, is elektrisch verwarmen het beste alternatief voor een traditionele verwarming. Je hoeft geen duizenden euro's uit te geven om ruimtes die je weinig gebruikt te verwarmen. Dankzij een elektrisch verwarmingselement kies je zelf wanneer en hoe hard je elke kamer opwarmt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van accumulatoren, elektrische radiatoren, luchtblazers of infraroodverwarming? Hier ontdek je alle info over elektrisch verwarmen.

Verlichting

Investeren in verlichting is een snelle manier om je energiekosten te laten dalen. Oude lampen vervangen door LED- of spaarlampen zet je al een stap op weg.

Op zoek naar een offerte om te vergelijken? Vergelijk dan snel enkele voorstellen van erkende vakmensen. Zoek je nog wat extra info, dan kan je hier terecht.

Zonnepanelen

Zonnepanelen blijven een handige manier om de prijs van je energiefactuur te laten zakken. Installatie gebeurt snel en in de meeste steden of gemeenten heb je geen vergunning nodig om ze te plaatsen.

Meer info over zonnepanelen of uitleg over de premies vind je op deze pagina.

Buitenverlichting Montage

Wat doet een elektricien?

Benieuwd voor welke werken je wel en niet bij een elektricien aan het juiste adres bent? Klik door en lees er alles over.

lampen verlichting

Tips voor verlichting in elke ruimte van de woning

Is het tijd om nieuwe verlichting te laten plaatsen? Ontdek handige tips voor verlichting in elke ruimte van je woning.

Elektriciteit aansluiten, waar let ik op?

Keuring van elektrische installatie

Ons land heeft regels in verband met het keuren van jouw elektrische installatie. Een keuring is verplicht in de volgende gevallen:

  • bij het plaatsen van een nieuwe installatie,
  • wanneer je je woning verkoopt die een installatie heeft van voor 1 oktober 1981 moet je een gelijkvormigheidsattest kunnen voorleggen. Heb je dat niet, dan moet je de installatie laten keuren,
  • wanneer je de huidige elektrische installatie wil verzwaren of uitbreiden,
  • Een voorlopige installatie op een werf.

Elektrisch schema

Een elektrisch schema is een grafische voorstelling van je elektrische installatie. Op dit schema kan je afleiden hoe de elektriciteit in je woning is gelegd. Zo'n schema bevat twee onderdelen: het eendraadschema dat meer uitleg geeft over de elektrische installatie zelf. Het situatieschema is een grondplan van de hele woning met daarop alle elektrische punten aangeduid.

Een elektrisch schema moet verplicht aanwezig zijn. In principe mag je dit zelf opstellen, maar dat kan een vrij technische klus zijn. De hulp inroepen van een elektricien kan hier zeker bij helpen.

Op zoek naar een elektricien in de buurt? Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor elektriciteitswerken

woensdag 21 juli 2021

Elektriciteit vernieuwen in oude woning

Ik heb een appartement gekocht (ongeveer 75 m² totale oppervlakte). De elektriciteit is niet conform.


Elektriciteit Boom
dinsdag 20 juli 2021

Opmaken elektriciteitskeuring en EPC

In functie van de geplande verkoop van de woning hebben we een elektriciteitskeuring & EPC nodig. De keuring is sedert vorig jaar verlopen. Ik heb alle papieren/schema’s in mijn bezit.


Elektriciteit Blankenberge
maandag 19 juli 2021

Elektriciteitskeuring voor verkoop

Elektrische keuring in het kader van de verkoop van een appartement (bouwjaar 1966).


Elektriciteit Oostduinkerke
Offertes aanvragen