Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Vloer leggen parket tegels

Vloer leggen of uitbreken?

Tijd voor een nieuwe vloer? Dan ben je hier op de juiste plek. Ontdek info, vergelijk prijzen of vraag gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit jouw regio. Zo vind je snel en voordelig de beste vakman voor jouw project!

Tijd voor een nieuwe vloer?

Een nieuwe vloer? Daar kan je enkel zelf aan beginnen als je al ervaring hebt. Het is echter nooit slecht om de hulp van een tegelzetter vloerder in te schakelen. Om alles mooi vlak en afgewerkt te krijgen is vakmanschap geen overbodige luxe.

Op deze pagina ontdek je waar je rekening mee moet houden wanneer je vloertegels wil vervangen, parket wil herstellen of vloerverwarming wil installeren. Of je kan meteen de hulp inroepen van erkende vakmensen en enkele gratis offertes aanvragen voor jouw opdracht.

Tip: Speel op zeker en vergelijk een paar prijsoffertes voor de geplande werken. Of het nu gaat om een volledig nieuwe vloer of een chape die je wil vervangen. Vul het groene formulier in en wij bezorgen je een aantal offertes van professionele vloerders in de regio. Gratis en zonder verplichtingen.

Wat kost vloeren?

Vloer leggen prijs per uur

Als je wil kan je kiezen voor een vast uurtarief om te laten vloeren. Dat is op zich duidelijk, zeker bij heel grote projecten zoals een antieke parketvloer restaureren of bij een volledige renovatie van een huis. Toch wordt het zelden gebruikt. Vloeren en alles wat erbij hoort - denk aan egaliseren, opschuren, tegels vervangen of chape leggen - is perfect uit te drukken in een prijs per vierkante meter.

Om een idee te krijgen: het uurtarief van een professionele vloerder ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur.

Vloer leggen prijs per m²

Een prijs per uur kan dus zeker, maar tegenwoordig bepalen de meeste vloerders - en bij uitbreiding bijna alle bedrijven - hun prijs per vierkante meter. Een prijs per m² is dus de gangbare werkwijze omdat je die gemakkelijk kan toepassen op nagenoeg elke opdracht.

Een vloer uitbreken, een chape leggen als ondervloer of nieuw parket... het is op zich allemaal perfect uit te drukken in vierkante meters. Maar enkel bij heel grote renovatieprojecten of kleine oplapwerken is een tarief per uur handig. In alle andere gevallen ga je beter voor een prijs per m².

Hoeveel kost vloeren per m² dan exact? Richtprijzen verschillen bij elke vakman, maar gemiddeld kan je rekenen op een richtprijs tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter. De totale prijs hangt natuurlijk af van het uurtarief, het materiaal en de voorrijkosten.

Enkele richtprijzen

Wil je een nieuwe vloer? Ongeacht je project is het altijd leuk om op voorhand een idee te hebben van de gangbare prijzen. Richtprijzen helpen je een eind op weg. Ze geven niet de exacte kostprijs weer, maar je hebt toch al een idee waarover je spreekt wanneer je een vloerder aanspreekt om je vloertegels te vervangen. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor de voornaamste opdrachten van vloerders.

Type opdracht Richtprijs per vierkante meter
Vloertegels in natuursteen € 30 - € 80
Keramische tegels € 15 - € 60
Betonvloer gieten € 70 - € 150
Chapewerken € 10 - € 25
Kurkvloer € 30 - € 65
Laminaat ca. € 10
Parketvloer leggen € 35 - € 55
Parket opschuren € 20 - € 35
Vloer egaliseren € 10 - € 20
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloerverwarming leggen € 30 - € 60

De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het leggen van een vloer per m² lager zetten dan een bedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Daarom kan het interessant zijn om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je het leggen van jouw vloer. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal offertes vergelijken van erkende bedrijven uit je buurt.

Meer info bij de prijzen om een nieuwe vloer of ondervloer te leggen vind je op de deze pagina.

Gratis offertes vergelijken?

Op zoek naar een aantal prijsoffertes om een nieuwe vloer te leggen? Door gericht prijzen van verschillende vloerders te vergelijken krijg je niet alleen een beeld van de gemiddelde totale kostprijs, maar kan je ook op zoek gaan naar de beste prijs voor de kwaliteit die je verlangt. Bij Casius brengen we jou als particulier al meer dan 20 jaar in contact met de beste lokale vloerders. Via het groene formulier vraag jij snel en zonder verplichtingen prijsoffertes aan voor jouw vloerwerken.

Vloerder legt kurkvloer

Wat doet een vloerder?

Voor welke werken ben ik bij een vloerder aan het juiste adres? Hoeveel kost een vloerder? Bekijk alles op deze pagina.

montage plinten

Plinten laten plaatsen?

Twijfel je tussen hout, MDF of kunststof voor je plinten? Hoeveel kost het om plinten te plaatsen? Meer informatie vind je hier.

Vloerders gezocht

Erkende vloerder gezocht?

Casius bezorgt je een aantal vrijblijvende prijsoffertes van erkende vloerders in de regio. Gratis en zonder verplichtingen.

Offertes vloer leggen vergelijken

We deden al een drietal keer beroep op Casius en waren telkens heel tevreden. Snelle reactie op onze aanvraag en de geselecteerde vakmensen waren allemaal bekwaam, betrouwbaar en hielden zich aan de gemaakte afspraken. We zouden iedereen aanraden om van de diensten van Casius te gebruiken.

Frieda Ringoet

Offertes aanvragen