Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Installatie

Verwarming

Verwarming

Een verwarming samenstellen betekent keuzes maken. Welke energiebron kies je? Voor welke ketel ga je? En wil je vloerverwarming of toch liever klassieke radiatoren? Op deze pagina ontdek je alle opties.

Warmte produceren

Centrale verwarming

Bij een centrale verwarming maak je alle warmte op één plek aan en transporteer je het via leidingen naar de rest van het gebouw. Cv-installaties zijn al jaren de standaard. Het woord is bijna synoniem geworden voor warmte. Meer info over centrale verwarming vind je hier.

Woningen zijn steeds energiezuiniger. Je hoeft dus niet langer altijd en overal verwarming hebben. Met een decentrale verwarming produceer je warmte enkel waar die nodig is. Je kan bijvoorbeeld een verwarmingstoestel installeren in de woonkamer, een boiler in de badkamer en de rest van het huis ongemoeid laten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zo'n decentrale verwarming? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Energiebron

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kiezen steeds meer mensen voor hernieuwbare energie of groene stroom. Het loont dus om stil te staan waar je energie vandaan komt.

Aardgas blijft een populaire brandstof voor verwarmingsinstallaties. Het is een zuinige vorm van verwarmen die je veel comfort biedt. Bovendien zijn de instapkosten eerder laag, dus hoef je geen grote sommen uit te geven om een installatie te plaatsen. Meer info over aardgas vind je hier.

Mazout of stookolie biedt je meer vrijheid. Dankzij de tank kan je olie inslaan wanneer die goedkoop staan. Je hebt dus een hogere instapkost maar krijgt er meer vrijheid voor in de plaats. Meer info over prijzen en installaties vind je hier.

Verwarmen met elektriciteit wordt elk jaar populairder. De installaties zijn zuiniger geworden en dankzij zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken. Hoeveel het kost en wat de mogelijkheden zijn lees je hier.

Pellets zijn de nieuwste energiebron in dit lijstje. Het zijn korrels gemaakt van geperst houtafval zoals zaagmeel. Pelletketels zijn milieuvriendelijker dan de varianten die op stookolie of aardgas werken omdat ze werken op een restproduct dat anders wordt weggegooid. Meer info over de opties en prijzen vind je hier.

Type ketel

Een warmtepomp haalt de energie die nodig is om je huis op te warmen uit de omgeving. Dat kan de lucht, het grondwater of de ondergrond zijn. Het is een milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Op deze pagina vind je meer info.

Verwarm je met aardgas of mazout maar wil je alles wat efficiënter laten gaan? Dan kan je kiezen voor een hoogrendementsketel. Meer uitleg vind je hier.

Condensatieketels zorgen ook voor een hoger rendement, maar werken op een andere manier. Door waterdamp te laten condenseren, komt er extra energie vrij. Ben je op zoek naar meer uitleg of wil je prijzen vergelijken? Dan kan je op deze pagina meer uitleg vinden.

Een laatste ketel is de zonneboiler. Een zonnecollector vangt zonnestralen op, zet die om in warmte en geeft die door aan een opslagvat. Hierin wordt het water verwarmd. Je kan een zonneboiler aansluiten om een warmtepomp of een andere ketel, zodat je op elk moment warm water hebt. Op deze pagina vind je meer uitleg.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Warmte transporteren

Radiatoren

... hoeven eigenlijk geen uitleg. Warm water loopt door de radiatoren en zo geven ze hun warmte over het hele huis af. Om radiatoren te installeren of te vervangen hoef je geen grote breekwerken te doen. Nadeel is dan weer dat ze de warmte ongelijk afgeven in het huis en dat ze best wat ruimte kunnen innemen. Hier vind je alle info die je zoekt.

Vloerverwarming

Vroeger een luxeproduct, maar vloerverwarming is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Mooi in de vloer ingewerkt is het een onzichtbare verwarming die de warmte gelijk over de ruimte verdeeld. Meer info vind je op deze pagina.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor verwarming

maandag 24 januari 2022

Elektrische verwarming vervangen

Mijn accumulatie verwarming moet worden vervangen. We gaan terug voor accumulatie omdat er geen andere optie is, denken we. We wonen in appartement. En we hadden graag iemand die met ons eens kon meedenken naar een andere oplossing en deze dan ook wil installeren.


CV en verwarming Kessel-Lo
maandag 24 januari 2022

CV ketel en radiatoren vervangen

Wij willen graag verwarming plaatsen in ons huis. Het is een renovatie. Wij willen radiatoren die werken via CV op mazout. Het zou gaan om 7 kamers.


CV en verwarming Beveren-Waas
zondag 23 januari 2022

Vloerverwarming plaatsen

De vloer heeft een opbouw van10cm beton met vloer op. Vloer moet eruit gehaald worden en uitgegraven worden zodat de vloerverwaring erin kan. Dit gaat over 140m².


CV en verwarming Overpelt
vrijdag 21 januari 2022

Verwarming vernieuwen

Wij willen graag de radiatoren en leidingen vernieuwen van onze verwarmingsinstallatie.


CV en verwarming Schelle
woensdag 19 januari 2022

Vloerverwarming plaatsen op gelijkvloers van de woning

Vloerverwarming plaatsen over een oppervlakte van +-160m2. Het gaat om een renovatieproject op het gelijkvloers.


CV en verwarming Ham
dinsdag 18 januari 2022

Verwarmingsketel ACV herstellen

Er loopt condensatiewater (2.5l per dag) uit de schouw van de verwarmingsketel (ACV op gas) in de kelder.


CV en verwarming Genk
vrijdag 14 januari 2022

Nieuwe CV-ketel plaatsen

We hebben een oude gasketel (verwarming) en elektrische ketel (warm water) en we zouden die graag vervangen door 1 nieuwe gasketel.


CV en verwarming Brussel
dinsdag 11 januari 2022

Plaatsen van centrale verwarming

Wij willen centrale verwarming plaatsen in onze rijwoning. Momenteel zijn er enkel 2 gaskachels op de benedenverdieping. De leidingen voor de verwarming beneden zijn al onder de nieuwe vloer gelegd. De boiler zou onder de trap komen. Boven zijn er 2 slaapkamers en een badkamer te verwarmen.


CV en verwarming Sint-Amandsberg
maandag 10 januari 2022

Verwarming updaten door elektrische installatie

Wij willen onze centrale verwarming met gas vervangen door een electrische oplossing. In die oplossing moet ook gedacht worden aan warmwater voor sanitair Wij hebben zonnepanelen. Ik bekijk graag het lange termijn verhaal. Eventueel een warmtepomp.


CV en verwarming Oostkamp
maandag 10 januari 2022

Mazoutketel vervangen door warmtepomp

We zoeken een firma die bekend is met warmeluchtverwarmingssystemen Er is een warmelucht verwarming (1981) die onderhoud nodig heeft of aan vervanging toe is. Die werkt nu op mazout (vermoedelijk) en ik zou graag overschakelen naar warmtepomp of iets anders. Er is geen gas aanwezig.


CV en verwarming Geraardsbergen
zondag 09 januari 2022

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

Voor een renovatie wil ik op de bestaande betonvloer ( zonder isolatie onder) isoleren en vloerverwarming plaatsen met een tegelvloer. Op de betonplaat liggen de techniekenleidingen. 30 jaar oud Maximale werkhoogte is 8 cm. Kan echt niet hoger. en daar is de vloer bij inbegrepen. 50 m²


CV en verwarming Lokeren
zaterdag 08 januari 2022

vloerverwarming plaatsen en aansluiten

graag iemand die 70m² vloerverwarming kan plaatsen in 4 verschillende ruimtes. ook aansluiten en in werking stellen van deze installatie. op eerste verdiep staan nog 2 chauffages die hier ook bij aangesloten moeten worden.


CV en verwarming Sint-Niklaas
zaterdag 08 januari 2022

Plaatsen van vloerverwarming op gelijkvloers

We zouden graag vloerverwarming hebben . Nu hete lucht verwarming op mazout. Maar we zouden graag van de mazout af. En eerst vloerverwarming leggen om later over te schakelen naar eventueel warmtepomp. Gaat over de begane grond. Woning is volledig onderkelderd. Op eerste verdieping zijn radiatoren.


CV en verwarming Mol
woensdag 05 januari 2022

uitvoeren van renovatie

Vakman moet in 2 tot 5 ruimtes verwarming leggen met radiatoren, plaatsen van een verwarmingsketel op aardgas. Beneden zouden we graag vloerverwarming hebben. We zitten in een renovatieproject van onze woning waar we geen structurele veranderingen gaan aanbrengen. Zouden eigenlijk het liefs met warmtepomp doen.


CV en verwarming Boechout
donderdag 30 december 2021

Gelijkvloers voorzien van vloerverwarming

Heel de gelijkvloers voorzien van vloerverwarming voor een renovatieproject. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 75 m².


CV en verwarming Neeroeteren
dinsdag 28 december 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Voorzien gasaansluiting in woning Vervangen verwarmingsketel op basis van stookolie door gascondensatieketel Mazouttank opvullen


CV en verwarming Deurne
dinsdag 28 december 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Wij wonen sinds september dit jaar in dit huis. Het huis is 20 jaar oud en zo ook de verwarmingsketel. Wij hadden graag info over de mogelijkheden van een nieuwe ketel.


CV en verwarming Sint-Job-in-'t-Goor
maandag 27 december 2021

Radiator verwijderen en nieuwe plaatsen elders

We willen de verwarming in de woonkamer verwijderen om meer plaats te hebben. Deze radiator moet men ook afvoeren. Hiernaast willen we een nieuwe, kleine radiator bijbplaatsen nabij het toilet.


CV en verwarming Rumst
zondag 26 december 2021

Vloerverwarming plaatsen met warmtepomp

We wensen vloerverwarming met een warmtepomp die ook sanitair warm water voorziet. De woning wordt goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. 70m²


CV en verwarming Mortsel
zondag 26 december 2021

Vloerverwarming plaatsen

Wij zouden graag vloerverwarming laten plaatsen Ik zou die graag laten infrezen Ongeveer 100m² Nu ligt er gewoon chape


CV en verwarming Wilsele
zondag 26 december 2021

Oude verwarmingsketel vervangen door hoogrendementsketel

Onze verwarming is op aardgas en liggen op zolder . Wij willen onze oude ketel vervangen door een nieuw hoogrendements ketel en ook verplaatsen in kelder. Ook de system van leidingen moet nieuw leggen. Convectieverwarming dan lopen de leidingen naar de radiatoren via vloer of wand. Daar naast moeten ook 2 nieuwe radiatoren plaatsen.


CV en verwarming Deurne
donderdag 23 december 2021

Watergedragen, traditionele vloerverwarming plaatsen

Het is ongeveer 70m²: We hebben de vloer 30cm opgegraven en daarop komt nu een betonlaag Daarop gaat ook isolatie komen en daarop mag de vloerverwarming komen. Het moet een combinatie zijn van vloerverwarming en radiatoren.


CV en verwarming Wolvertem
woensdag 22 december 2021

Oude verwarmingsketel vervangen - gasaansluiting

Oude ketel moet worden vervangen inclusief leidingen en mogelijk om sanitaire water te verwarmen. Verwarming op gas. Oude boiler in de badkamer moet weg en nieuwe plaatsen in de zolder. Gasverwarming.


CV en verwarming Grembergen
donderdag 16 december 2021

CV ketel vervangen en leidingen verplaatsen

Voor een rijwoning zijn we op zoek naar een volledige nieuwe CV ketel. Deze dient een 5 tal meter van de huidige CV ketel te worden geplaatst ter vervanging. Verwarming is op GAS. Leidingen zullen dus ook moeten verplaatst worden.


CV en verwarming Balen
donderdag 16 december 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

wij hebben stookolie ketel voor verwarming die moet vervangen worden: een nieuwe cv te plaatsen op aardgas of warmtepomp / zonneboiler.


CV en verwarming Mol
donderdag 16 december 2021

Vloerverwarming infrezen

Betreft een appartement op de eerste verdieping, gebouwd in 2000. Twee slaapkamers, hal, berging, badkamer en leefruimte met open keuken. Totaal 80m2. Alle grote ruimtes beschikken over eigen radiatoren, daarom vloerverwarming enkel voor “warme voetjes” doorheen het hele appartement. Alles werd geëgaliseerd en wordt bedekt met laminaat.


CV en verwarming Willebroek
donderdag 09 december 2021

Watergedragen, traditionele vloerverwarming

infrezen voor hoofdverwarming + leidingen plaatsen + aansluiten op huidige verwarming


CV en verwarming Mol
donderdag 09 december 2021

Watergedragen, traditionele vloerverwarming plaatsen

Vloerverwarming van een ruimte van ongeveer 70m². Renovatie project


CV en verwarming Edegem
donderdag 09 december 2021

Vloerverwarming plaatsen voor gelijkvloers en verdiepingen

Vloerverwarming plaatsen voor 2 winkels en 5 appartementen. Op de eerste verdieping vloerverwarming zo dun mogelijk wegens gebrek aan hoogte. Ook op 2de verdieping traditionele vloerverwarming. Op 3de verdieping droog systeem aangezien de vloer houtskelet is.


CV en verwarming Herselt
woensdag 08 december 2021

Nieuwe condensatieketel plaatsen

Ik zou dringend mijn gastketel willen laten vervangen door een nieuw verwarmingsketel/condensatieketel inclusief 2 thermostaten welke op afstand bediend kunnen worden. Oude gasketel dient verwijderd te worden, voor de nieuwe ketel is er een schouw aanwezig om de buis/flexibel erdoor te laten lopen, plat dak is aanwezig.


CV en verwarming Deurne
Offertes aanvragen