Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Installatie

Verwarming

Verwarming

Een verwarming samenstellen betekent keuzes maken. Welke energiebron kies je? Voor welke ketel ga je? En wil je vloerverwarming of toch liever klassieke radiatoren? Op deze pagina ontdek je alle opties.

Warmte produceren

Centrale verwarming

Bij een centrale verwarming maak je alle warmte op één plek aan en transporteer je het via leidingen naar de rest van het gebouw. Cv-installaties zijn al jaren de standaard. Het woord is bijna synoniem geworden voor warmte. Meer info over centrale verwarming vind je hier.

Woningen zijn steeds energiezuiniger. Je hoeft dus niet langer altijd en overal verwarming hebben. Met een decentrale verwarming produceer je warmte enkel waar die nodig is. Je kan bijvoorbeeld een verwarmingstoestel installeren in de woonkamer, een boiler in de badkamer en de rest van het huis ongemoeid laten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zo'n decentrale verwarming? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Energiebron

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kiezen steeds meer mensen voor hernieuwbare energie of groene stroom. Het loont dus om stil te staan waar je energie vandaan komt.

Aardgas blijft een populaire brandstof voor verwarmingsinstallaties. Het is een zuinige vorm van verwarmen die je veel comfort biedt. Bovendien zijn de instapkosten eerder laag, dus hoef je geen grote sommen uit te geven om een installatie te plaatsen. Meer info over aardgas vind je hier.

Mazout of stookolie biedt je meer vrijheid. Dankzij de tank kan je olie inslaan wanneer die goedkoop staan. Je hebt dus een hogere instapkost maar krijgt er meer vrijheid voor in de plaats. Meer info over prijzen en installaties vind je hier.

Verwarmen met elektriciteit wordt elk jaar populairder. De installaties zijn zuiniger geworden en dankzij zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken. Hoeveel het kost en wat de mogelijkheden zijn lees je hier.

Pellets zijn de nieuwste energiebron in dit lijstje. Het zijn korrels gemaakt van geperst houtafval zoals zaagmeel. Pelletketels zijn milieuvriendelijker dan de varianten die op stookolie of aardgas werken omdat ze werken op een restproduct dat anders wordt weggegooid. Meer info over de opties en prijzen vind je hier.

Type ketel

Een warmtepomp haalt de energie die nodig is om je huis op te warmen uit de omgeving. Dat kan de lucht, het grondwater of de ondergrond zijn. Het is een milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Op deze pagina vind je meer info.

Verwarm je met aardgas of mazout maar wil je alles wat efficiënter laten gaan? Dan kan je kiezen voor een hoogrendementsketel. Meer uitleg vind je hier.

Condensatieketels zorgen ook voor een hoger rendement, maar werken op een andere manier. Door waterdamp te laten condenseren, komt er extra energie vrij. Ben je op zoek naar meer uitleg of wil je prijzen vergelijken? Dan kan je op deze pagina meer uitleg vinden.

Een laatste ketel is de zonneboiler. Een zonnecollector vangt zonnestralen op, zet die om in warmte en geeft die door aan een opslagvat. Hierin wordt het water verwarmd. Je kan een zonneboiler aansluiten om een warmtepomp of een andere ketel, zodat je op elk moment warm water hebt. Op deze pagina vind je meer uitleg.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Warmte transporteren

Radiatoren

... hoeven eigenlijk geen uitleg. Warm water loopt door de radiatoren en zo geven ze hun warmte over het hele huis af. Om radiatoren te installeren of te vervangen hoef je geen grote breekwerken te doen. Nadeel is dan weer dat ze de warmte ongelijk afgeven in het huis en dat ze best wat ruimte kunnen innemen. Hier vind je alle info die je zoekt.

Vloerverwarming

Vroeger een luxeproduct, maar vloerverwarming is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Mooi in de vloer ingewerkt is het een onzichtbare verwarming die de warmte gelijk over de ruimte verdeeld. Meer info vind je op deze pagina.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor verwarming

donderdag 10 juni 2021

Plaatsen volledige nieuwe cv-installatie

In onze woning is nog geen verwarming voorzien, dus willen we graag een volledig nieuwe installatie laten installeren. Betreft het plaatsen van een cv-ketel, een 3-tal grote + 5 kleinere radiatoren. Gasaansluiting is reeds aanwezig.


CV en verwarming Ekeren (Antwerpen)
donderdag 10 juni 2021

Nieuwe CV-installatie plaatsen

Oude cv ketel op mazout vervangen of geheel nieuwe verwarming plaatsen? Bekijken wat mogelijkheden zijn... CV ketel op aardgas / warmtepomp / ...


CV en verwarming Mol
dinsdag 08 juni 2021

14 Brandwerende deuren plaatsen

Voor ons project gelegen in de Maria Hënriettalei 1 te 2018 Antwerpen zijn wij op zoek naar brandvertragende deuren volgens de norm AI1 30 afgewerkt met wanden volgens de norm EI 60 - Het betreft 5 liftverdiepingen, In bijlage een schets van de situatie met afmetingen. Telkens bovenaan een vast paneel, links een vast paneel, vervolgens een zelfsluitende deur 110cm met deurpomp en dan langs de rechterkant een deur die geopend kan worden met een kantschuif verwerkt in de deur. Elke deur voorzien van de mogelijkheid een cilinderslot in te steken. Binnenwerk (slot) inclusief, enkel de cilinder voorzien we zelf in ons sluitplan. Verder hebben we voor de kelderverdieping volgende RF deuren + afwerking nodig in; Technische ruimte A 244x87 Technische ruimte B 244x87 EHBO lokaal 244x84 Verwarmingslokaal 220x88 RF luik verwarmingslokaal 64x50 Stockruimte 240x87 Plonge 220x87 RF luik technische ruimte liftschacht 100x100 RF wand + deur sterke dranken. 248X160 (totale opening) Voor al deze bovenstaande deuren heb ik de bestaande deurmaat opgenomen. Alle maten zijn in CM!!


Kozijnen, deuren en ramen Antwerpen
donderdag 03 juni 2021

Vervangen verwarmingsinstallatie woning

We recently bought this house, that has a really old heating system, mazout. So, I need a professional to advice me on what the best system would be to replace it by. It's a house : groundfloor + 1 . Works should be done before winter time


CV en verwarming Keerbergen
donderdag 03 juni 2021

CV-ketel onderhouden

Geen Warm Water. Boiler is Elco/Profesional Tech en verwarmingsketel is Buderus


CV en verwarming Schaarbeek
donderdag 03 juni 2021

Renoveren gesloten bebouwing 115 m²

Ik ben op zoek naar een aannemer voor totaalrenovatie van onze rijwoning. Voornamelijk werkzaamheden ifv opbouw, afbraak zal grotendeels al gedaan zijn. Oa: verkleinen inkomhal, parketvloer beneden (eventueel in combinatie met vloerverwarming) en boven plaatsen, badkamer A-Z , keuken A-Z, installeren2 open houten rechte trappen - plafondplaten boven vernieuwen, ramen vervangen (pvc, standaard + 1 schuifraam + 2 dakramen + dak veranda)


Renovatie Gentbrugge
woensdag 02 juni 2021

Warmtepomp plaatsen

Plaatsen van een warmtepomp voor centrale verwarming te plaatsen. Appartement. Welk type weet ik nog niet.


Loodgieterij Brugge
maandag 31 mei 2021

Centrale verwarming plaatsen op aardgas

De bestaande verwarming is 2 kachels op mazout, via bovengrondse mazouttank. De verwarming wens ik te wijzigen naar c.v. via aardgas. Er is een technische ruimte wat kan dienen als stookplaats voor de verwarmingsketel. Dit is voor gang, living, eetplaats, keuken, badkamer en bijkeuken. Aardgas is reeds aanwezig bij de buren.


CV en verwarming Haaltert
woensdag 26 mei 2021

vloerverwarming doorspoelen

onze vloer warmt niet overal meer op en zou een moeten doorspoeld moeten worden


Loodgieterij Belsele
woensdag 19 mei 2021

Egaliseren vloer (met vloerverwarming)

Ik zou laminaat willen leggen maar onze vloer dient geëgaliseerd te worden. Het zou gaan om een 70m². Het zijn 2 ruimtes die in elkaar lopen. Het zou gaan om meer dan 2cm dat moet geëgaliseerd worden. Er liggen nu tegels.


Vloerwerken Grimbergen
maandag 17 mei 2021

Verwijderen asbesthoudende isolatie thv verwarmingsinstallatie

Ik zoek een erkend specialist om de asbesthoudende isolatie rond de verwarmingsleidingen in de kelder van een woning te verwijderen ,volgens de geldende wetgeving. Betreft een 20-tal lopende meter.


Andere / klussen Diest
maandag 17 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

De doorstromer voor de centrale verwarming op gas en voor het warm water moet vervangen worden en zou 40 cm verplaatst moeten worden. Nu staat er een HR+ combi Vaillant.


CV en verwarming Sint-Gillis
maandag 17 mei 2021

Boiler installeren

Er zou een elektrische boiler geplaatst moeten worden. De boiler zou enkel warm water moeten voorzien voor de badkamer en de keuken. Dit doordat de centrale verwarming voor het gebouw op stookolie is. De vorige boiler zou weggehaald moeten worden.


Loodgieterij Borgerhout (Antwerpen)
zaterdag 15 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

De nieuwe ketel moet werken op gas. Graag wil ik dus een gascondensatieketel die zou dienen voor verwarming en warm water. Ik heb geen voorkeur van merk. Er zouden 4 radiatoren moeten komen.


CV en verwarming Deurne
donderdag 13 mei 2021

CV installeren

Er zou er een centrale verwarmingsketel op gas geplaatst moeten worden (radiatoren en warm water). Nu hangt dat er nog niet.


CV en verwarming Wevelgem
donderdag 13 mei 2021

Aardgasboiler plaatsen

Wij zouden graag een aardgasboiler in de kelder laten plaatsen We hebben een gasketel en het idee was om daar een boiler op te zetten, dat aangesloten zit op de verwarming. De gasketel is enkel de verwarming.


Loodgieterij Deurne
donderdag 13 mei 2021

Onderhoud CV-ketel en conversie naar rijk gas

1/ Jaarlijks onderhoud van gas ketel die gebruikt wordt voor warm water en verwarming De ketel is van het merk Vaillant. 2/ Overschakelen naar rijk gas. De verwarming is er voor 4 kamers.


CV en verwarming Brussel
vrijdag 07 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Momenteel staat er een gasketel. Deze zou vervangen moeten worden door een gasboiler (centrale verwarming, warm water, 10 radiatoren).


CV en verwarming Wilrijk
donderdag 06 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Er zou een nieuwe centrale verwarmingsketel op gas geplaatst worden (centrale verwarming, warm water, 6 radiatoren).


CV en verwarming Essen
donderdag 06 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Ik zou waarschijnlijk moeten nieuwe verwarmingsketel instaleren. Mijn is blijkbaar niet geschikt voor nieuwe gas ( komt uit jaar 1997)


CV en verwarming Boom
donderdag 06 mei 2021

Elektrische ketel plaatsen

Er zou een elektrische boiler geplaatst moeten worden (centrale verwarming, warm water en 7 radiatoren). Momenteel staat er een gastank in de tuin en hebben zij ook zonnepanelen. Zij zouden de gastank willen vervangen.


CV en verwarming Michelbeke
donderdag 06 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Er zou een CV-ketel op gas geplaatst moeten worden (centrale verwarming, warm water en 4 radiatoren).


CV en verwarming Galmaarden
dinsdag 04 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Tot op heden staat er een atmosferische ketel met een schouw (doorstromer op gas met kleine boiler). Deze CV-ketel zou vervangen moeten worden een CV-ketel op gas voor warm water en verwarming. Er zal waarschijnlijk een dubbelwandige buis getrokken moeten worden door de schouw.


CV en verwarming Lommel
dinsdag 04 mei 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Oude mazoutketel wordt vervangen door nieuwe verwarming op aardgas. Welke nieuwe manier van verwarming is de beste investering. Zonneboiler? Warmtepomp?... Er moeten 5 ruimtes verwarmd worden met radiatoren. Het betreft een ketel voor verwarming en warm water.


CV en verwarming Aarschot
dinsdag 04 mei 2021

Plaatsing twee accumulatie verwarmingen

Er zouden twee nieuwe accumulatie verwarmingen geplaatst moeten worden van het merk Dimplex (4 kw).


CV en verwarming Lint
dinsdag 04 mei 2021

Badkamer sanitair plaatsen

Er zou een nieuwe boiler op gas of op elektriciteit geplaatst moeten worden (warm water en radiatoren). Tot op heden staat er een oude gasboiler. Er zijn ook zonnepanelen aanwezig. Daarnaast zou er ook in de badkamer een verwarming geplaatst moeten worden.


CV en verwarming Boom
maandag 03 mei 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Nu staat er een CV ketel, maar die heeft een zekere ouderdom dus de hr ketel radson 27.5kw vervangen. Voor de nieuwe CV ketel zou ik graag ook eentje hebben op gas. Alleen voor de verwarming.


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
zondag 02 mei 2021

Opsporen van lek in verwarmingsleidingen

Water moet constant bij warmteketel, waarschijnlijk verlies in aarde, opzoeken van lek.


Loodgieterij La Hulpe
vrijdag 30 april 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Graag wil ik een nieuwe CV ketel laten plaatsen. Ik heb geen voorkeur van merk. De ketel werkt op gas. De cv ketel is voor warm water en verwarming.


CV en verwarming Rotselaar
vrijdag 30 april 2021

CV ketel en radiatoren vervangen.

Er moeten 4 ruimtes verwarmd worden. We overwegen radiotoren te gebruiken. De verwarming vertrekt vanuit de zolder. De verwarming en CV ketel werkt op gas.


CV en verwarming Wetteren
Offertes aanvragen