Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
verwarming installateur

Verwarming

Een verwarming samenstellen betekent keuzes maken. Welke energiebron kies je? Voor welke ketel ga je? En wil je vloerverwarming of toch liever klassieke radiatoren? Op deze pagina ontdek je alle opties.

Vind snel een installateur voor je verwarming!

Zoek je een installateur voor je verwarming? Dan ben je op de juiste plaats. Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten verwarmingsinstallaties. Maar je kan ook meteen een installateur vinden voor je verwarming. 

Wil je snel een verwarming installateur vinden?

Klik op de button hieronder en je ontvangt tot 3 gratis offertes van vakmannen in jouw buurt. Zo vind je snel de voordeligste verwarming installateur uit jouw regio!

Wat doet een verwarmingsinstallateur?

Er zijn verschillende manieren om een woning te verwarmen. Niet elke installateur is specialist in alle soorten verwarmingsinstallaties. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten verwarming die tegenwoordig gebruikt worden. Je kan via Casius ook makkelijk gratis offertes vragen voor een verwarming installateur. Geef dan zeker aan welk soort verwarming je wil laten plaatsen.

Centrale verwarming

Bij een centrale verwarming maak je alle warmte op één plek aan en transporteer je het via leidingen naar de rest van het gebouw. Cv-installaties zijn al jaren de standaard. Het woord is bijna synoniem geworden voor warmte. Meer info over centrale verwarming vind je hier.

Woningen zijn steeds energiezuiniger. Je hoeft dus niet langer altijd en overal verwarming hebben. Met een decentrale verwarming produceer je warmte enkel waar die nodig is. Je kan bijvoorbeeld een verwarmingstoestel installeren in de woonkamer, een boiler in de badkamer en de rest van het huis ongemoeid laten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zo'n decentrale verwarming? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Energiebron

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kiezen steeds meer mensen voor hernieuwbare energie of groene stroom. Het loont dus om stil te staan waar je energie vandaan komt.

Aardgas blijft een populaire brandstof voor verwarmingsinstallaties. Het is een zuinige vorm van verwarmen die je veel comfort biedt. Bovendien zijn de instapkosten eerder laag, dus hoef je geen grote sommen uit te geven om een installatie te plaatsen. Meer info over aardgas vind je hier.

Mazout of stookolie biedt je meer vrijheid. Dankzij de tank kan je olie inslaan wanneer die goedkoop staan. Je hebt dus een hogere instapkost maar krijgt er meer vrijheid voor in de plaats. Meer info over prijzen en installaties vind je hier.

Verwarmen met elektriciteit wordt elk jaar populairder. De installaties zijn zuiniger geworden en dankzij zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken. Hoeveel het kost en wat de mogelijkheden zijn lees je hier.

Pellets zijn de nieuwste energiebron in dit lijstje. Het zijn korrels gemaakt van geperst houtafval zoals zaagmeel. Pelletketels zijn milieuvriendelijker dan de varianten die op stookolie of aardgas werken omdat ze werken op een restproduct dat anders wordt weggegooid. Meer info over de opties en prijzen vind je hier.

Type ketel

Een warmtepomp haalt de energie die nodig is om je huis op te warmen uit de omgeving. Dat kan de lucht, het grondwater of de ondergrond zijn. Het is een milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Op deze pagina vind je meer info.

Verwarm je met aardgas of mazout maar wil je alles wat efficiënter laten gaan? Dan kan je kiezen voor een hoogrendementsketel. Meer uitleg vind je hier.

Condensatieketels zorgen ook voor een hoger rendement, maar werken op een andere manier. Door waterdamp te laten condenseren, komt er extra energie vrij. Ben je op zoek naar meer uitleg of wil je prijzen vergelijken? Dan kan je op deze pagina meer uitleg vinden.

Een laatste ketel is de zonneboiler. Een zonnecollector vangt zonnestralen op, zet die om in warmte en geeft die door aan een opslagvat. Hierin wordt het water verwarmd. Je kan een zonneboiler aansluiten om een warmtepomp of een andere ketel, zodat je op elk moment warm water hebt. Op deze pagina vind je meer uitleg.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Warmte transporteren

Radiatoren

... hoeven eigenlijk geen uitleg. Warm water loopt door de radiatoren en zo geven ze hun warmte over het hele huis af. Om radiatoren te installeren of te vervangen hoef je geen grote breekwerken te doen. Nadeel is dan weer dat ze de warmte ongelijk afgeven in het huis en dat ze best wat ruimte kunnen innemen. Hier vind je alle info die je zoekt.

Vloerverwarming

Vroeger een luxeproduct, maar vloerverwarming is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Mooi in de vloer ingewerkt is het een onzichtbare verwarming die de warmte gelijk over de ruimte verdeeld. Ontdek meer info voor een vloer verwarming installateur op deze pagina.

Hoe weet je of iemand een erkend installateur is?

Je wil natuurlijk niet eender wie inschakelen voor jouw verwarming. De verwarming is een van de belangrijkste zaken in je huis: een winterdag en de verwarming valt uit? Dat is helemaal niet fijn.

Bij Casius ben je altijd zeker van degelijk vakwerk. Waarom? Elke vakman die via ons werkt moet zijn kwaliteit bewijzen. Wij bellen altijd enkele klanten op om te vragen of het werk in orde was. Pas als dat het geval is krijgen ze van ons het keurmerk Erkend Vakwerk! Ook elke verwarming installateur hebben wij voor jou gecheckt op bewezen kwaliteit!

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor verwarming

donderdag 30 juni 2022

Infrezen chappe voor vloerverwarming

Infrezen i.f.v. nieuwe vloerverwarming op eerste en tweede verdieping in bestaande chape. Huidige vloeren op chape zijn parket en laminaat en zullen reeds verwijderd zijn. Vloerverwarming zelf wordt door loodgieter geplaatst. Oppervlakte ongeveer 180m².


CV en verwarming Brugge
donderdag 30 juni 2022

Vloerverwarming plaatsen

Graag een vloerverwarming specialist die kan bepalen: (1) of het huis voldoende geïsoleerd is (2) of er voldoende opbouwhoogte beschikbaar is. Dan zou ik graag 100m² vloerverwarming op gelijkvloers laten plaatsen. Nu ligt daar chape en tegels.


CV en verwarming Londerzeel
woensdag 29 juni 2022

Vloerverwarming plaatsen

Ik zou graag vloerverwarming laten infrezen. Ongeveer 80m². De vloer moet uitgebroken worden en daaronder ligt chape.


CV en verwarming Paal
Offertes aanvragen