Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Installatie

Verwarming

Verwarming

Een verwarming samenstellen betekent keuzes maken. Welke energiebron kies je? Voor welke ketel ga je? En wil je vloerverwarming of toch liever klassieke radiatoren? Op deze pagina ontdek je alle opties.

Warmte produceren

Centrale verwarming

Bij een centrale verwarming maak je alle warmte op één plek aan en transporteer je het via leidingen naar de rest van het gebouw. Cv-installaties zijn al jaren de standaard. Het woord is bijna synoniem geworden voor warmte. Meer info over centrale verwarming vind je hier.

Woningen zijn steeds energiezuiniger. Je hoeft dus niet langer altijd en overal verwarming hebben. Met een decentrale verwarming produceer je warmte enkel waar die nodig is. Je kan bijvoorbeeld een verwarmingstoestel installeren in de woonkamer, een boiler in de badkamer en de rest van het huis ongemoeid laten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zo'n decentrale verwarming? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Energiebron

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kiezen steeds meer mensen voor hernieuwbare energie of groene stroom. Het loont dus om stil te staan waar je energie vandaan komt.

Aardgas blijft een populaire brandstof voor verwarmingsinstallaties. Het is een zuinige vorm van verwarmen die je veel comfort biedt. Bovendien zijn de instapkosten eerder laag, dus hoef je geen grote sommen uit te geven om een installatie te plaatsen. Meer info over aardgas vind je hier.

Mazout of stookolie biedt je meer vrijheid. Dankzij de tank kan je olie inslaan wanneer die goedkoop staan. Je hebt dus een hogere instapkost maar krijgt er meer vrijheid voor in de plaats. Meer info over prijzen en installaties vind je hier.

Verwarmen met elektriciteit wordt elk jaar populairder. De installaties zijn zuiniger geworden en dankzij zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken. Hoeveel het kost en wat de mogelijkheden zijn lees je hier.

Pellets zijn de nieuwste energiebron in dit lijstje. Het zijn korrels gemaakt van geperst houtafval zoals zaagmeel. Pelletketels zijn milieuvriendelijker dan de varianten die op stookolie of aardgas werken omdat ze werken op een restproduct dat anders wordt weggegooid. Meer info over de opties en prijzen vind je hier.

Type ketel

Een warmtepomp haalt de energie die nodig is om je huis op te warmen uit de omgeving. Dat kan de lucht, het grondwater of de ondergrond zijn. Het is een milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Op deze pagina vind je meer info.

Verwarm je met aardgas of mazout maar wil je alles wat efficiënter laten gaan? Dan kan je kiezen voor een hoogrendementsketel. Meer uitleg vind je hier.

Condensatieketels zorgen ook voor een hoger rendement, maar werken op een andere manier. Door waterdamp te laten condenseren, komt er extra energie vrij. Ben je op zoek naar meer uitleg of wil je prijzen vergelijken? Dan kan je op deze pagina meer uitleg vinden.

Een laatste ketel is de zonneboiler. Een zonnecollector vangt zonnestralen op, zet die om in warmte en geeft die door aan een opslagvat. Hierin wordt het water verwarmd. Je kan een zonneboiler aansluiten om een warmtepomp of een andere ketel, zodat je op elk moment warm water hebt. Op deze pagina vind je meer uitleg.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Warmte transporteren

Radiatoren

... hoeven eigenlijk geen uitleg. Warm water loopt door de radiatoren en zo geven ze hun warmte over het hele huis af. Om radiatoren te installeren of te vervangen hoef je geen grote breekwerken te doen. Nadeel is dan weer dat ze de warmte ongelijk afgeven in het huis en dat ze best wat ruimte kunnen innemen. Hier vind je alle info die je zoekt.

Vloerverwarming

Vroeger een luxeproduct, maar vloerverwarming is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Mooi in de vloer ingewerkt is het een onzichtbare verwarming die de warmte gelijk over de ruimte verdeeld. Meer info vind je op deze pagina.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor verwarming

donderdag 29 juli 2021

Warmtepomp lucht-lucht installeren voor een appartement

Voor een drie-slaapkamer-appartement (4e verdieping, lift is aanwezig) , zijn we op zoek naar een interessante manier om te verwarmen. Dit aangezien de originele plafondverwarming (jaren '70) niet langer gedekt wordt door de verzekeringsmaatschappij. Betreft een module voor het verwarmen woonkamer van 55 m², en dan bijkomend twee of alle drie de slaapkamers en eventueel de badkamer. Graag info in verband met een lucht-lucht-warmtepomp.


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
dinsdag 27 juli 2021

Lucht-lucht warmtepomp plaatsen

We hebben recent een nieuwe woning gekocht en willen graag contact met een specialist die eens kan langskomen om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn omtrent een warmtepomp. Het is een vrijstaande woning waar geen gasaansluiting aanwezig is. Er is nu een mazoutketel voor luchtverwarming.


CV en verwarming Mol
maandag 26 juli 2021

CV ketel en radiatoren plaatsen

Het betreft een renovatie van een appartement gelegen op het gelijkvloers. Er is een kruipkelder aanwezig, doch deze is steeds vochtig. We willen een verwarmingsketel met radiatoren installeren in het appartement. In totaal meer dan 5 ruimtes om te verwarmen.


CV en verwarming Putte
maandag 26 juli 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Enkel op de gelijkvloerse is er op het moment een grote lelijke kachel op gas. Ik wil deze vervangen en voor het hele huis verwarming laten voorzien. Beneden is nu een grote schoorsteen maar daar zou ik iets moderner/ kleiner willen. Er zijn boven 3 slaapkamers die nog verwarmd zouden moeten worden. Beneden is het de keuken en de woonkamer. Dit is ongeveer een 35m²


CV en verwarming Grimbergen
maandag 26 juli 2021

Cv-ketel mazout plaatsen inclusief rookavoer

Vervanging oude verwarmingsketel (ca. 25 jaar) door een condensatieketel op mazout. Het merk nu is ROCCA. Graag ook info over het aanpassen van de rookafvoer.


CV en verwarming Bekkevoort
dinsdag 20 juli 2021

Warmtepomp installeren (lucht-lucht)

Voor de renovatie van een handelspand (250 m³) graag advies van een specialist inzake verwarming/verkoeling. we dachten aan een warmtepomp lucht-lucht - Aangezien we nu gestart zijn, willen we zsm een plaatsbezoek om na te gaan wat een aangewezen installatie is voor onze situatie en tevens welke voorzieningen hiertoe nodig zijn. betreft het enkel interventie in afwerkingsfase, of dienen er al leidingen in /voor/tijdens de plaatsing van de muren voorzien te worden?


CV en verwarming Gistel
dinsdag 20 juli 2021

Installeren van warmtepomp lucht-lucht

Verandering van accumulatieverwarming naar een warmtepomp volgens lucht-lucht-principe ( energiebesparend ) Betreft aanpassingswerken tijdens de renovatie van een vrijstaande woning .


CV en verwarming Herent
maandag 19 juli 2021

Centrale verwarmingsinstallatie plaatsen voor een verbouwingsproject

We zijn aan het verbouwen en willen graag in de hele woning centrale verwarming laten installeren. Er zou ook een nieuwe ketel moeten geplaatst worden. Wel twijfelen we nog over het al dan niet voorzien van vloerverwarming.


CV en verwarming Brasschaat
maandag 19 juli 2021

Vervangen Thermomaster-ketel

Onze Bulexketel (type: Thermomaster F24E) heeft regelmatig storingen (display, printplaat,... allemaal dure herstellingen), dus ik overweeg deze te laten verwijderen en te laten vervangen door een nieuwe gelijkwaardige ketel - weliswaar zonder haperingen. Maximale ruimte ter beschikking is 450 x 700 mm - dit is makkelijk toegankelijk want in de garage gesitueerd. Ook is er een vloerverwarmingsunit aanwezig (Bulex type sd201) met 2 radiatorkringen.


CV en verwarming Maasmechelen
maandag 19 juli 2021

Nieuwe cv-installatie voorzien totaalrenovatie

We gaan ons huis renoveren, beginnend met de zolder (slaapkamers), daarna naar beneden. Momenteel hebben we enkel elektrische accumulatoren op de gelijksvloer.. Graag willen we in ons hele huis (stelselmatig) cv-verwarming voorzien. Afbraak van schouw ed start in september, dus we willen spoedig contact met een vakman die ons kan adviseren in wat het beste systeem is, en waarmee rekening moet worden gehouden ifv leidingen en zo, binnen onze situatie.


CV en verwarming Merksem
donderdag 15 juli 2021

Accumulatieverwarming installeren

Dimplex VFMI40C verwarming plaatsen. Verwarming is reeds aangekocht, enkel opbouw en aansluiting. Thermostaat en dagstroomelement zijn ook voorzien. (dag/nachttarief)


CV en verwarming Leuven
woensdag 14 juli 2021

Verwarmingsketel vervangen en extra boiler plaatsen

Vervangen cv ketel op gas. Er moet ook extra boiler van 150 liter worden geplaatst. Deze extra ketel indirect gestookt via de cv ketel en ook met optie voor warmtewisselaar om ook in de zomer elektriciteit te genereren.


CV en verwarming Wespelaar
zondag 11 juli 2021

Warmtepomp lucht - lucht plaatsen

Ter vervanging van elektrische vloerverwarming. Ter plaatse bekijken wat de mogelijkheden zijn én hoeveel kamers we kunnen betrekken. Living en keuken al zeker.


CV en verwarming Schaffen
dinsdag 06 juli 2021

Verwarmingsinstallatie op gas voorzien bij uitbouw

We zijn bezig met de woning uit te bouwen , zowel in de hoogte als qua grondoppervlakte. Voor dit nieuwe gedeelte dient er nog er nog een verwarmingsinstallatie op gas geïnstalleerd te worden. Tevens dient het totaalplaatje conform de geldende wetgeving te zijn, bevestigd door een onafhankelijke keuringsdienst dmv certificaat. Plannen en details bij aanvaarden projectaanvraag


CV en verwarming Brasschaat
maandag 05 juli 2021

CV ketel en radiatoren plaatsen

Plaatsing van een gas condensatie ketel zonder warm water in een bestaand huis. Er moeten 7 radiatoren aangesloten worden, waaronder 1 badkamer. 2 radiatoren zijn hoog en smal, de anderen komen gewoon onder een raam. Alle aansluitingen zijn via kelder/kruipkelder bereikbaar. Gemiddelde afstand van ketel tot radiator is 8 meter. Huis heeft op dit ogenblik een elektrische verwarming; maw er is geen enkele voorziening voor een gas verwarming aanwezig.


CV en verwarming Houthalen
zaterdag 03 juli 2021

Warmtepomp lucht-lucht plaatsen

Wij stoken elektrisch, met accumulatieverwarming en willen deze vervangen Eventueel door een warmtepomp, moest de vakman iets anders aanraden zijn wij ook zeker bereidt te luisteren.


CV en verwarming Leefdaal
dinsdag 29 juni 2021

Verwarming op gas aanleggen

Nieuwe verwarming aanleggen in een oude woning. Installatie op aardgas. Er moeten 6 verwarmingselementen worden geïnstalleerd, 3 beneden en 3 boven.


CV en verwarming Langdorp
maandag 28 juni 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Nieuwe cv-ketel op gas en radiatoren plaatsen. De aansluiting met Fluvius is net geregeld. Verwarmingsketel die ook het sanitair moet verwarmen en worden aangesloten op 10 nieuwe radiatoren.


CV en verwarming Genk
dinsdag 22 juni 2021

CV ketel en radiatoren nieuw aanleggen

Ik wil een volledig nieuwe centrale verwarming plaatsen in living, keuken, badkamer, gang en slaapkamer. De leidingen moet men doorleggen naar het 2de verdiep. Ik wil hiervoor gas gebruiken en zou de ketel willen plaatsen in de kelder. Het gaat om een woning in gebruik.


CV en verwarming Merksem
dinsdag 22 juni 2021

CV-ketel onderhouden

Ik zoek iemand voor het onderhoud van mijn centrale verwarmingsketel. Dit moet om de 2 jaar worden uitgevoerd. Het is een Bulex op gas die zich in de berging van mijn appartement bevindt op het 4de verdiep. Dit is makkelijk bereikbaar met de lift.


CV en verwarming Anderlecht
dinsdag 22 juni 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Ik wil een centrale verwarming laten plaatsen in het huis dat ik ga renoveren. Ik wil verwarming in 8 ruimtes. In de badkamer staat een Bulex die ik wil laten verwijderen. Er zijn ook gasketels op de gelijkvloers die weg zouden moeten. Ik wens wel verder te verwarmen op gas.


CV en verwarming Steendorp
maandag 21 juni 2021

Verwarming renoveren

Ik zoek iemand om de vloer uit te breken en herop te bouwen met technische leidingen, 2 nieuwe chauffages en gascondensatieketel en ook nieuwe gyprocwanden. Dit alles op de benedenverdieping van +/- 55m²


CV en verwarming Dendermonde
zondag 20 juni 2021

Warmtepomp lucht - lucht plaatsen

Bestaande radiator verwarming. Doel is om via bovenverdieping en enkele punten het huis te verwarmen. Geen kelder. Goede installatie mogelijk boven om willen van valse vloer aan de zijkanten van de kamers


CV en verwarming Herk-de-Stad
zaterdag 19 juni 2021

Paneelradiatoren terug plaatsen

Ik zoek iemand die na renovatie van de muren de paneelradiatoren van de centrale verwarming terug kan ophangen. In totaal tiental radiatoren + twee nieuwe.


CV en verwarming Ninove
vrijdag 18 juni 2021

Installeren warmtepomp lucht - lucht

Onze ganse woning wordt verwarmd met geothermische warmtepomp, ook de passieve koeling werkt prima. Wij slapen echter op de zolderkamer, onder goed geïsoleerd dak (woning Epeil = 19). De architect had voorspeld dat na renovatie in de zolderkamer geen verwarming zal nodig zijn. Nu, na 2 jaar merken we toch dat de winters veel te koud zijn om te slapen en de zomers te warm. We willen dus in 1 ruimte kunnen koelen en ook verwarmen, enkele graden zou al prima zijn.


CV en verwarming Wijnegem
dinsdag 15 juni 2021

Vernieuwen verwarmingsinstallatie (mazout -> gas)

We hebben een huis gekocht dat volledig opgeknapt moet worden. De aannemer start na bouwvak aan de sloopwerken. Wat betreft de technieken: momenteel is daar een mazoutketel voorzien maar wil overschakelen naar gas. Daarnaast twijfel ik voor het plaatsen van een een warmtepomp en/of eventueel zonnepanelen en batterij. Betreft een woning van 220m² -


CV en verwarming Ukkel
dinsdag 15 juni 2021

Nieuwe centrale verwarmingsinstallatie op gas plaatsen

Centrale verwarming volledige nieuwe installatie plaatsen. Geen muren uitbreken. Installatie op gas, ook mogelijks nieuwe radiatoren te plaatsen.


CV en verwarming Puurs
maandag 14 juni 2021

Warmtepomp lucht - lucht plaatsen

Ik heb graag de mogelijkheden voor een warmtepomp in onze woning. Voorstel warmtepomp systeem om aan te sluiten op een bestaande verwarmingssysteem met radiatoren. Er is een gasketel, dit nieuwe systeem zou deze ketel dus vervangen.


CV en verwarming Sint-Kruis (Brugge)
maandag 14 juni 2021

Monoblock airco particulier

ik zou in een duplex appartement 2 in Gent monoblocks willen plaatsen 1x voor volume +/- 80 m² airco alleen in de living 1 x voor volume +/- 30 m² airco en verwarming in de duplex boven


CV en verwarming Gent
maandag 14 juni 2021

Vloerverwarming leggen + gasketel vervangen

We hebben een huis gekocht en gaan renoveren, we willen vloerverwarming leggen en misschien de gasketel laten vervangen. Vloerverwarming over een oppervlakte van 140 m². Sowieso het gelijkvloers maar het zou kunnen dat we 2 kamers op het eerste verdiep ook meenemen.


CV en verwarming Maasmechelen
Offertes aanvragen