Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Installatie

Verwarming

Verwarming

Een verwarming samenstellen betekent keuzes maken. Welke energiebron kies je? Voor welke ketel ga je? En wil je vloerverwarming of toch liever klassieke radiatoren? Op deze pagina ontdek je alle opties.

Warmte produceren

Centrale verwarming

Bij een centrale verwarming maak je alle warmte op één plek aan en transporteer je het via leidingen naar de rest van het gebouw. Cv-installaties zijn al jaren de standaard. Het woord is bijna synoniem geworden voor warmte. Meer info over centrale verwarming vind je hier.

Woningen zijn steeds energiezuiniger. Je hoeft dus niet langer altijd en overal verwarming hebben. Met een decentrale verwarming produceer je warmte enkel waar die nodig is. Je kan bijvoorbeeld een verwarmingstoestel installeren in de woonkamer, een boiler in de badkamer en de rest van het huis ongemoeid laten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zo'n decentrale verwarming? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Energiebron

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kiezen steeds meer mensen voor hernieuwbare energie of groene stroom. Het loont dus om stil te staan waar je energie vandaan komt.

Aardgas blijft een populaire brandstof voor verwarmingsinstallaties. Het is een zuinige vorm van verwarmen die je veel comfort biedt. Bovendien zijn de instapkosten eerder laag, dus hoef je geen grote sommen uit te geven om een installatie te plaatsen. Meer info over aardgas vind je hier.

Mazout of stookolie biedt je meer vrijheid. Dankzij de tank kan je olie inslaan wanneer die goedkoop staan. Je hebt dus een hogere instapkost maar krijgt er meer vrijheid voor in de plaats. Meer info over prijzen en installaties vind je hier.

Verwarmen met elektriciteit wordt elk jaar populairder. De installaties zijn zuiniger geworden en dankzij zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken. Hoeveel het kost en wat de mogelijkheden zijn lees je hier.

Pellets zijn de nieuwste energiebron in dit lijstje. Het zijn korrels gemaakt van geperst houtafval zoals zaagmeel. Pelletketels zijn milieuvriendelijker dan de varianten die op stookolie of aardgas werken omdat ze werken op een restproduct dat anders wordt weggegooid. Meer info over de opties en prijzen vind je hier.

Type ketel

Een warmtepomp haalt de energie die nodig is om je huis op te warmen uit de omgeving. Dat kan de lucht, het grondwater of de ondergrond zijn. Het is een milieuvriendelijk en zuinig alternatief. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Op deze pagina vind je meer info.

Verwarm je met aardgas of mazout maar wil je alles wat efficiënter laten gaan? Dan kan je kiezen voor een hoogrendementsketel. Meer uitleg vind je hier.

Condensatieketels zorgen ook voor een hoger rendement, maar werken op een andere manier. Door waterdamp te laten condenseren, komt er extra energie vrij. Ben je op zoek naar meer uitleg of wil je prijzen vergelijken? Dan kan je op deze pagina meer uitleg vinden.

Een laatste ketel is de zonneboiler. Een zonnecollector vangt zonnestralen op, zet die om in warmte en geeft die door aan een opslagvat. Hierin wordt het water verwarmd. Je kan een zonneboiler aansluiten om een warmtepomp of een andere ketel, zodat je op elk moment warm water hebt. Op deze pagina vind je meer uitleg.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Warmte transporteren

Radiatoren

... hoeven eigenlijk geen uitleg. Warm water loopt door de radiatoren en zo geven ze hun warmte over het hele huis af. Om radiatoren te installeren of te vervangen hoef je geen grote breekwerken te doen. Nadeel is dan weer dat ze de warmte ongelijk afgeven in het huis en dat ze best wat ruimte kunnen innemen. Hier vind je alle info die je zoekt.

Vloerverwarming

Vroeger een luxeproduct, maar vloerverwarming is tegenwoordig helemaal ingeburgerd. Mooi in de vloer ingewerkt is het een onzichtbare verwarming die de warmte gelijk over de ruimte verdeeld. Meer info vind je op deze pagina.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor verwarming

zaterdag 16 oktober 2021

Warmtepomp lucht - lucht plaatsen

Vrijstaande woning in bos gelegen van 60 M2,een binnenunits volstaat,bijverwarming is aanwezig (Houtkachel)


CV en verwarming Herenthout
vrijdag 15 oktober 2021

Warmtepomp lucht - lucht installeren

In mijn woning is geen cv aanwezig zelf dacht ik aan lucht lucht verwarming in combinatie met zonnepanelen deze zouden bij in dit project mogen. Sta open voor alternatieven...


CV en verwarming Vosselaar
woensdag 13 oktober 2021

Warmtepomp lucht - lucht

Wij zijn op zoek naar een totaaloplossing voor onze verwarming met eventueel koeling. Huidige situatie: verwarming + sanitair water op gas (totaal gas op jaarbasis max 10.000 kwh) + efficiënte houtkachel voor de winter; zonnepanelen met wat overschot (verbruik elektriciteit 1700 kwh versus 2300 opbrengst) + voorlopig nog terugdraaiende teller. Op termijn zouden we graag willen overschakelen naar milieu-neutralere verwarming, en bij voorkeur ook nog goede investering doen uiteraard. Nog een aanvullende wens: onze verwarming in de kamers boven zouden efficiënte losse units mogen zijn, omdat onze muren niet zo goed geïsoleerd zijn (en niet echt oplosbaar zonder gigantische investering), eventueel met airco voor de warmste dagen op te vangen. Wij hebben ook grote verwarmingen, en ik denk dat het mogelijk is (maar mogelijk niet efficiënt) om deze als semi-lage-temperatuur radiatoren te gebruiken.


CV en verwarming Wilsele
maandag 11 oktober 2021

Warmtepomp plaatsen

Wij hebben accumulatie vloerverwarming. Beneden ongeveer 50m² + boven 12m² Deze zou volledig vervangen moeten worden. + de plaatsing van een warmtepomp


CV en verwarming Brecht
zaterdag 09 oktober 2021

Warmtepomp lucht - lucht installeren

Renovatie woning 30j oud. Heden aanwezigheid van accumulatie verwarming. Renovatie met plaatsing vloerverwarming. Reeds 6,8kwp zonnepanelen liggen & 9,6kWh. Welke optie is financieel het interessantst & vergelijking om energiezuinig de renovatie te voorzien van warmtebronnen dewelke zowel vloerverwarming als dagdagelijkse huishoudtaken/douche/wasmachine/... voorzien van de nodige vereisten.


CV en verwarming Oostduinkerke
vrijdag 08 oktober 2021

Installeren warmtepompboiler

Een aantal jaar geleden hebben we een airco/verwarming laten plaatsen type lucht-lucht warmtepomp van het merk Daikin. Nu heb ik interesse in een warmtepompboiler. Geen voorkeur voor merk van de installatie.


CV en verwarming Evergem
dinsdag 05 oktober 2021

Vaillant gasketel herstellen of vervangen

Vaillant gasketel is momenteel stuk gegaan met foutcode f23. Indien reparatie erg duur is, zou ik een nieuwe willen laten installeren. Het gaat om een ECO Compact uit 2011. Boiler en verwarming ineen om ongeveer 150 m² te verwarmen met 2 badkamers


CV en verwarming Elsene
dinsdag 05 oktober 2021

CV-ketel onderhouden: Vaillant

2-jaarlijks onderhoud verwarmingsinstallatie van het merk Vaillant. Het gaat om een gasketel.


CV en verwarming Borgerhout (Antwerpen)
maandag 04 oktober 2021

Verwarming op gas vervangen en vloerverwarming regelbaar maken

Onze verwarming van Viessman (vitodens 200) geeft storingen en Viessman technische dienst kan het niet oplossen. Wij willen daarom de ketel vervangen door een nieuwe. We dachten ook een Viessman maar staan open voor andere (kwalitatieve) alternatieven. Wij hebben 9 radiatoren en 70m² vloerverwarming. We willen graag ook een aparte regeling voor de vloerverwarming zodat die niet te warm wordt (aparte pompgroep van maken?). De boiler is nu aangesloten via losse pomp en zonder wisselklep. De vloerverwarming is rechtstreeks aan gesloten op het cv-circuit (wel met thermostatische kranen ertussen).


CV en verwarming Neerpelt
dinsdag 28 september 2021

Onderhoud gasketel en reiniging schoorsteen

Graag de vaillant-gasverwarmingsketel nakijken en een onderhoud geven, als de schoorsteen reinigen.


CV en verwarming Turnhout
maandag 27 september 2021

Elektrische verwarming installeren in verschillende ruimtes

Installeren van elektrische verwarming op het gelijkvloers, badkamer en 1 kamer op de bovenverdieping. De gelijkvloers is ongeveer 15 x 6m, oppervlakte boven moet nog worden opgemeten


CV en verwarming Edegem
vrijdag 24 september 2021

CV ketel en radiatoren plaatsen

Ik wil een luchtverwarmingssysteem laten plaatsen in een casco loft atelier. Met een cv ketel op gas om ook aan de warmwaterbenodigdheden te voorzien.


CV en verwarming Brussel
woensdag 22 september 2021

Nieuwe mazoutketel installeren

Nieuwe mazoutketel installeren ter vervanging van de oude die 25 jaar oud is. Radiatoren en leidingen hoeven niet te worden vervangen. Verwarmingsketel om ook het sanitair te verwarmen. Verbruik van 2000 liter mazout per jaar, ik gok een 29 kW.


CV en verwarming Roeselare
dinsdag 21 september 2021

CV-ketel onderhouden

Controle verwarmingsketel + controle mazouttank (indien nodig)


CV en verwarming Houthalen-Helchteren
zaterdag 11 september 2021

Installeren badkamerventilatie

t Is zo dat we een oude brander hebben (geen condens), wat op zich geen probleem is aangezien we vaak verluchten, maar in naleving van de wetgeving staat men er op toch op dat er een ventilatiesysteem wordt voorzien. Badkamer grenst aan de gevel, dus de buitenmuur kan worden doorboord. Bijkomend zou er ook een verluchtingsrooster in de badkamerdeur dienen te worden geplaatst, aangezien in de aanpalende hal de verwarming staat. Eventueel dacht ik aan een sensorgestuurd afzuigsysteem dat de condens kan onttrekken aan de badkamer


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
woensdag 01 september 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Ik zoek iemand voor het verwijderen van de oude Bulex CV-ketel alsook vervangen met goed kwaliteit ketel, waarschijnlijk 30kw. Dringend nodig, ik zit zonder verwarming en warm water. Deze is ongeveer 9 jaar oud.


CV en verwarming Brussel
dinsdag 24 augustus 2021

Centrale verwarming installeren op aardgas

Leidingen trekken. Gasketel installeren en radiators plaatsen. Rijwoning van 1958 waar momenteel enkel een gasleiding ligt voor de kachel in de living. Benedenverdieping: living, veranda, keuken en gang. Boven: badkamer en werkkamer.


CV en verwarming Edegem
dinsdag 24 augustus 2021

ACV-ketel keuren

Graag wil ik een ACV verwarmingsketel laten onderhouden.


CV en verwarming Geel
woensdag 18 augustus 2021

Nieuwe condensatieketel plaatsen in schoolgebouw

Verwijderen van de bestaande cv-ketel in een schoolgebouw. Leveren en plaatsen van een condensatieketel met een hydraulische collector en een pompgroep gemengd (vloerverwarming) en een ongemengd pompgroep (radiatoren). De warmwaterbereiding wordt verzorgd door een ingebouwde platenwarmtewisselaar. Gewenste materialen: • condensatieketel met een vermogen van 30kW met naast hangende boiler van 40 liter. • modulerende digitale klokthermostaat met buitenvoeler (klaslokalen). • kamerthermostaat (keuken). • aansluitset verwarmingskring. • hydraulische collector voor twee verwarmingskringen • gaskraan • aanlegthermostaat. • ophangbeugel voor twee pompgroepen. • ongemengde pompgroep


CV en verwarming Blaasveld
maandag 09 augustus 2021

Verwarmingsketel op mazout vervangen

Nieuwe verwarmingsketel op mazout installeren ter vervanging van de huidige acv-ketel van meer dan 40 jaar oud. Verbruik van 3500 liter per jaar, ketel dient zowel huis als sanitair water te verwarmen.


CV en verwarming Pellenberg
maandag 09 augustus 2021

Mazout verwarmingsketel vervangen

Vervanging van een cv-ketel op mazout door een nieuwe, ook op mazout. Ketel moet zowel het gebouw als het sanitaire water verwarmen, in totaal gaat het om 7 kamers.


CV en verwarming Kasterlee
zaterdag 07 augustus 2021

Ketelonderhoud Bulex

Wens een ketelonderhoud voor mijn Bulex gascondensatieketel (centrale verwarming, warm water) mét onderhoudsattest & attest met vermelding van het resultaat van de metingen van de verbranding. Type van de boiler is Thema CONDENS F25/30 B.


CV en verwarming Wondelgem
donderdag 05 augustus 2021

Nieuwe CV-ketel plaatsen

Ik zoek iemand voor het plaatsen van een nieuwe CV-ketel. Ik heb er momenteel twee: een voor verwarming en een voor water. Ik wil beiden vervangen door 1 gemeenschappelijke. Deze bevinden zich op zolder.


CV en verwarming Schoten
woensdag 04 augustus 2021

Nieuwe verwarmingsketel op gas plaatsen

Ik zoek iemand die een Vaillant muur verwarmingsketel kan vervangen door een nieuwe samen met plaatsen van drukvat. Nu zit het drukvat in de ketel. Oude leidingen zijn nog gelegd met galvanisébuizen onder de grond, dus alles zou daarop moeten worden aangesloten. Indien mogelijk en VR-ketel, sanitair moet niet worden aangesloten.


CV en verwarming Ledeberg (Gent)
maandag 02 augustus 2021

Gasketel vervangen

Huidige verwarmingsketel is 20 jaar oud en aan vervanging toe. Installatie op gas. Enkel de ketel te vernieuwen door een duurzame hoogrendementsketel. Er moet ook een nieuwe buis in de schouw worden geïnstalleerd.


CV en verwarming Hoeilaart
donderdag 29 juli 2021

Warmtepomp lucht-lucht installeren voor een appartement

Voor een drie-slaapkamer-appartement (4e verdieping, lift is aanwezig) , zijn we op zoek naar een interessante manier om te verwarmen. Dit aangezien de originele plafondverwarming (jaren '70) niet langer gedekt wordt door de verzekeringsmaatschappij. Betreft een module voor het verwarmen woonkamer van 55 m², en dan bijkomend twee of alle drie de slaapkamers en eventueel de badkamer. Graag info in verband met een lucht-lucht-warmtepomp.


CV en verwarming Berchem (Antwerpen)
dinsdag 27 juli 2021

Lucht-lucht warmtepomp plaatsen

We hebben recent een nieuwe woning gekocht en willen graag contact met een specialist die eens kan langskomen om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn omtrent een warmtepomp. Het is een vrijstaande woning waar geen gasaansluiting aanwezig is. Er is nu een mazoutketel voor luchtverwarming.


CV en verwarming Mol
maandag 26 juli 2021

CV ketel en radiatoren plaatsen

Het betreft een renovatie van een appartement gelegen op het gelijkvloers. Er is een kruipkelder aanwezig, doch deze is steeds vochtig. We willen een verwarmingsketel met radiatoren installeren in het appartement. In totaal meer dan 5 ruimtes om te verwarmen.


CV en verwarming Putte
maandag 26 juli 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Enkel op de gelijkvloerse is er op het moment een grote lelijke kachel op gas. Ik wil deze vervangen en voor het hele huis verwarming laten voorzien. Beneden is nu een grote schoorsteen maar daar zou ik iets moderner/ kleiner willen. Er zijn boven 3 slaapkamers die nog verwarmd zouden moeten worden. Beneden is het de keuken en de woonkamer. Dit is ongeveer een 35m²


CV en verwarming Grimbergen
maandag 26 juli 2021

Cv-ketel mazout plaatsen inclusief rookavoer

Vervanging oude verwarmingsketel (ca. 25 jaar) door een condensatieketel op mazout. Het merk nu is ROCCA. Graag ook info over het aanpassen van de rookafvoer.


CV en verwarming Bekkevoort
Offertes aanvragen