Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Stopcontact aansluiten

Stopcontact aansluiten

Vind de geknipte elektricien in je buurt voor het aansluiten van een stopcontact

Zoek je een elektricien voor het installeren van een stopcontact?

Het is niet het grootste werk in huis, maar soms moet het gebeuren: een nieuw stopcontact aansluiten of een oud stopcontact vervangen. Zeker bij elektriciteit wil je dat het goed gebeurt en vooral dat het veilig gebeurt. Dan kom je voor het plaatsen van een stopcontact al snel uit bij een vakman. Via Casius vind je snel een erkend vakman uit jouw buurt. Zo kan ook die contactdoos snel bij jou geplaatst worden!

Zoek je snel een vakman? Vraag dan snel, gratis en vrijblijvend offertes van erkende vakmannen in jouw buurt!

Hoe een nieuw stopcontact aansluiten?

Een stopcontact installeren is op zich niet zo heel moeilijk. Een geoefende doe-het-zelver kan dit zeker zelf. Maar elektriciteit blijft natuurlijk gevaarlijk. Daarom laat je het best over aan een vakman. 

Wie er zich toch aan waagt, dient er zeker voor te zorgen dat er geen spanning meer zit op de elektriciteit. Dat doe je door de juiste zekering of eventueel de hoofdschakelaar uit te schakelen in de schakelkast.

Houd ook rekening met de hoogte waarop je de contactdoos plaatst. In een droge ruimte dient de middenlijn van het stopcontact zich minstens 15 cm boven de vloer te bevinden. In een vochtige ruimte moet het zelfs hoger zitten: 25 cm boven het vloeroppervlak. 

Vernieuwing elektrische installatie

Bij de meeste hedendaagse contactdozen volg je deze stappen om een stopcontact aan te sluiten:

  • Schakel de spanning uit.
  • Knip de drie elektriciteitsdraden op dezelfde lengte.
  • Strip de uiteinden van de draden met een striptang: zorg dat ca. 1,5 cm van de draad vrij is.
  • Sluit de geel/groene draad (de aarding) aan. Die draad komt aan de bovenkant van het stopcontact in het midden.
  • De bruine en blauwe elektriciteitsdraad sluit je links en rechts aan (het maakt niet uit waar welke draad komt).
  • Neem het nieuwe stopcontact en draai de schroefjes een beetje los, maar zorg dat ze er niet uitvallen.
  • Plaats het nieuwe stopcontact in de muur en check of het recht zit.
  • Schroef de contactdoos vast in de grootste gaten en plaats de afdekrand en het inzetstukje op het stopcontact.
  • Klaar! Schakel de stroom weer aan en test of het stopcontact werkt.

Een dubbel stopcontact aansluiten?

Wil je met ongeveer dezelfde moeite dubbel plezier? Dan kan je ook een dubbel stopcontact aansluiten. Dat werkt ongeveer hetzelfde als een enkelvoudige contactdoos te installeren, maar je kan daarna wel twee elektrische toestellen tegelijk gebruiken. Je dient wel op te letten dat je geen twee toestellen tegelijk gebruikt die een hoog vermogen vragen. 

Vraag hier je gratis offerte aan!

Installeren stopcontact: recente opdrachten door Casius behandeld

donderdag 24 augustus 2023

Elektrische installatie verder doen plus schema .

Electrische installatie verder doen plus schema ervan tekenen . Alle materialen aanwezig ,aansluiten kast ,plus stopcontacten en lichtschakelaars steken .


Elektriciteit Lebbeke
maandag 19 juni 2023

Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen

We hebben electriciteitsaansluiting op ons terras, graag zouden we een vast stopcontact hebben in onze tuin waar we onze jacuzzi kunnen op aansluiten (opblaasbaar). We willen niet werken met een verlengsnoer, daar onze vraag naar de offerte en mits akkoord uitvoering. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke kleine aanpassingen moeten er gebeuren? : Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen Welke werken wil je laten uitvoeren?: Kleine aanpassingen aan bestaande installatie Wat is de functie van het pand?: Woning


Elektriciteit Oostende
woensdag 29 maart 2023

Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen

- het bijplaatsen (eventueel opbouw) van 2 (geaarde) stopcontacten in de keukenfunctie - de stopcontacten (reeds voorzien van een aardpen) aansluiten op een aardgeleider Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke kleine aanpassingen moeten er gebeuren? : Oplossen mankementen elektriciteitskeuring Welke werken wil je laten uitvoeren?: Kleine aanpassingen aan bestaande installatie Wat is de functie van het pand?: Woning


Elektriciteit Gent
maandag 27 maart 2023

Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen

zekeringskast controleren ( aan sluiten van zwaardere kabel naar zekeringskast ) zekering verzwaren voor de keuken ( van wasmachine en oven-microgolf ) stopcontacten aan het vuur verbeteren of vernieuwen , stopcontact plaatsen dichter bij frigo dampkap rechtstreeks aansluiten op zekeringskast plaatsen van stopcontacten en schakelaars voor buiten verlichting voor terras en berghok Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke kleine aanpassingen moeten er gebeuren? : Elektrische installatie uitbreiden of aanpassen, Stopcontacten / lichtschakelaars vervangen Welke werken wil je laten uitvoeren?: Kleine aanpassingen aan bestaande installatie Wat is de functie van het pand?: Woning


Elektriciteit Gent
maandag 06 maart 2023

Stopcontact leggen in de tuin

Stopcontact leggen voor gras robot. Aansluiten vanuit kruipkelder


Elektriciteit Pulle
vrijdag 06 januari 2023

Keuring kast en werfstopcontacten

We zijn een totale renovatie aan het doen en zouden nu een tijdelijke keuring moeten hebben voor de nieuwe kast en enkele werfpriezen. Op die manier kan fluvius de meterkast aansluiten aan onze nieuwe kast. Het is dus slechts een tijdelijke keuring van slechts 2-3 priezen en een nieuwe kast. Keuring zou voor 19/01 moeten gebeuren vermits dan Fluvius dan komt aansluiten.


Elektriciteit Korbeek-Lo
Offertes aanvragen