Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Stopcontact aansluiten

Stopcontact aansluiten

Stopcontact aansluiten

Vind de geknipte elektricien in je buurt voor het aansluiten van een stopcontact

Zoek je een elektricien voor het installeren van een stopcontact?

Het is niet het grootste werk in huis, maar soms moet het gebeuren: een nieuw stopcontact aansluiten of een oud stopcontact vervangen. Zeker bij elektriciteit wil je dat het goed gebeurt en vooral dat het veilig gebeurt. Dan kom je voor het plaatsen van een stopcontact al snel uit bij een vakman. Via Casius vind je snel een erkend vakman uit jouw buurt. Zo kan ook die contactdoos snel bij jou geplaatst worden!

Zoek je snel een vakman? Vraag dan snel, gratis en vrijblijvend offertes van erkende vakmannen in jouw buurt!

Hoe een nieuw stopcontact aansluiten?

Een stopcontact installeren is op zich niet zo heel moeilijk. Een geoefende doe-het-zelver kan dit zeker zelf. Maar elektriciteit blijft natuurlijk gevaarlijk. Daarom laat je het best over aan een vakman. 

Wie er zich toch aan waagt, dient er zeker voor te zorgen dat er geen spanning meer zit op de elektriciteit. Dat doe je door de juiste zekering of eventueel de hoofdschakelaar uit te schakelen in de schakelkast.

Houd ook rekening met de hoogte waarop je de contactdoos plaatst. In een droge ruimte dient de middenlijn van het stopcontact zich minstens 15 cm boven de vloer te bevinden. In een vochtige ruimte moet het zelfs hoger zitten: 25 cm boven het vloeroppervlak. 

Vernieuwing elektrische installatie

Bij de meeste hedendaagse contactdozen volg je deze stappen om een stopcontact aan te sluiten:

  • Schakel de spanning uit.
  • Knip de drie elektriciteitsdraden op dezelfde lengte.
  • Strip de uiteinden van de draden met een striptang: zorg dat ca. 1,5 cm van de draad vrij is.
  • Sluit de geel/groene draad (de aarding) aan. Die draad komt aan de bovenkant van het stopcontact in het midden.
  • De bruine en blauwe elektriciteitsdraad sluit je links en rechts aan (het maakt niet uit waar welke draad komt).
  • Neem het nieuwe stopcontact en draai de schroefjes een beetje los, maar zorg dat ze er niet uitvallen.
  • Plaats het nieuwe stopcontact in de muur en check of het recht zit.
  • Schroef de contactdoos vast in de grootste gaten en plaats de afdekrand en het inzetstukje op het stopcontact.
  • Klaar! Schakel de stroom weer aan en test of het stopcontact werkt.

Een dubbel stopcontact aansluiten?

Wil je met ongeveer dezelfde moeite dubbel plezier? Dan kan je ook een dubbel stopcontact aansluiten. Dat werkt ongeveer hetzelfde als een enkelvoudige contactdoos te installeren, maar je kan daarna wel twee elektrische toestellen tegelijk gebruiken. Je dient wel op te letten dat je geen twee toestellen tegelijk gebruikt die een hoog vermogen vragen. 

Stopcontact aansluiten? Ontvang snel offertes!

Installeren stopcontact: recente opdrachten door Casius behandeld

zaterdag 13 maart 2021

Domintell systeem uitbreiden

Alleenstaande woning van 2012 met oppervlakte van 300 m² met al reeds geïnstalleerde Domintell systeem, enkel voor verlichting. Deze zou nog verder moeten worden uitgebreid inclusief installatie op de verwarming en ventilatie in het huis. We willen de verlichting in alle ruimtes aansluiten, ook de stopcontacten. En indien mogelijk ook besturing via een app in plaats van de display.


Elektriciteit Sint-Katherina-Lombeek
donderdag 26 november 2020

Stopcontact plaatsen

Ik zou graag een (dubbel) stopcontact willen bij plaatsen hoger aan de kast. (om eenvoudiger broodrooster/koffiezet te kunnen aansluiten, zie foto) FYI: de wand is gyproc


Elektriciteit Erpe-Mere
vrijdag 30 oktober 2020

Elektriciteit conform maken

Alle nieuw kabel zijn klaar een zeker kast aansluiten moet gebeuren. Alle zekeringskast Alle kabels moeten nog aangesloten worden + stopcontacten. + Attest


Elektriciteit Kaggevinne
maandag 31 augustus 2020

Afwerken elektrische installatie

Dit moet er gebeuren in de woning: -installatie van extra stopcontacten aan de technische wand -Convectoren direct op de kast aansluiten (momenteel tijdelijke oplossing) -Installatie van Nest thermostaat (muur + zekeringkast) -afzuigsysteem WC installeren -Aansluiten dampkap -aansluiten extra verlichting met bewegingssensoren -vervanging stopcontact keuken -voorbereiding keuring elektriciteit: extra kabelgoten (vb aarding) + kabelgoot boven zekeringskast


Elektriciteit Gent
zondag 23 augustus 2020

Conformeren van elektrische installatie

In het kader van een verbouwing hebben wij de volledige elektrische installatie vernieuwd. Er dienen nog een aantal kleine zaken te gebeuren vooraleer ik de keuring kan laten doen. Dus graag volledig nazicht voor keuring en nog een paar kleine zaken uitvoeren (stopcontacten aansluiten bvb).


Elektriciteit Borgerhout (Antwerpen)
woensdag 12 augustus 2020

Eendraads- en situatie schema's + herstel kelderverlichting + elektriciteitsaansluiting terras

Bij de keuring door Vincotte zijn dus volgende inbreuken vastgesteld in ons appartement die moeten opgelost worden: - 1501: Eendraadsschema's van de installatie zijn te voorzien (art. 16, 268-269 AREI) - 1502: Situatieschema's van de installatie zijn te voorzien (art. 269 AREI) - 1505: de vermelding van de gegevens van de installateur, van de eigenaar en het adres van de installatie ontbreken op de schema's en de plannen. Daarnaast zouden we ook nog: - de elektriciteit willen laten doortrekken naar het dakterras (2 dubbele stopcontacten) - de verlichting in de kelder herstellen en deze aansluiten op onze privaat-circuit (deze werd in 2005 per ongeluk op het gemeenschappelijk net van het hele gebouw aangesloten)


Elektriciteit Brussel
Offertes aanvragen