Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Stalen trap

Stalen trap laten maken

Metalen trappen zijn echte eyecatchers in een woning. De strakke uitstraling geeft een architecturale meerwaarde.

Wil je een metalen trap in je woning?

Metalen trappen zijn heel stevig en vergen amper onderhoud. Ze zijn ook polyvalent: je kan ze zowel binnen als buiten plaatsen. Overal zorgen ze voor een esthetisch verschil.

Een groot voordeel van een stalen trap is dat je er grote overspanningen mee kan overbruggen zonder zware constructie. De trap is zelf sterk genoeg om het gewicht te kunnen dragen.

Zoek je een vakman die jouw metalen trap kan plaatsen?

Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met een erkende vakbedrijven uit jouw buurt. Zij bezorgen je graag een offerte zodat jij de beste prijs kan vergelijken.

Voordelen van een metalen trap

  • Je kan kiezen voor verschillende soorten metaal: inox, aluminium, staal of ijzer. Elk materiaal heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling.
  • Je kan een stalen trap makkelijk combineren met andere materialen zoals glas en hout. Een trap uit metaal heeft misschien een koele industriële look, in combinatie met een houten afwerking krijg je bijvoorbeeld meteen een veel warmere uitstraling.
  • Metalen trappen worden meestal op maat gemaakt en zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen (draaitrap, wenteltrap, zwevende trap, rechte trap, ...)
  • Een stalen trap is heel sterk waardoor je er grote ruimtes mee kan overspannen. Zo creëren ze een open gevoel in je interieur.
Metalen trap met hout

Heeft een trap uit staal een koele uitstraling? In combinatie met hout krijg je meteen een veel warmere en moderne uitstraling. Zo passen metalen trappen in elke ruimte!

Hoeveel kost een metalen trap?

Wil je een metalen trap in je woning? Reken dan op een budget tussen de € 3.500 en € 8.000. De prijs is afhankelijk van de afmetingen, de gekozen metaalsoort, het soort trap en de afwerking.

Tips bij het kiezen van een stalen trap:

 

  • De duurste trappen zijn deze in inox en staal. Een goedkopere optie is aluminium en vooral (gegalvaniseerd) ijzer.
  • De prijs hangt voor een groot deel af van de werkuren: hoe meer lasnaden er zijn, hoe duurder de trap zal zijn.
  • Natuurlijk speelt ook de vorm van een trap een rol in de prijs: kiezen voor een gewone rechte trap is voordeliger dan een complexe draaitrap.

Buitentrap metaal

Ook een buitentrap kan gemaakt worden in verschillende soorten ijzer. Natuurlijk moet het materiaal wel bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat de trap niet kan roesten. Een trap uit inox is perfect, maar ook prijzig. Een metalen trap uit gewoon staal of ijzer dat beschermd is met een coating of bestaat uit een speciale legering zal een voordeligere optie zijn.

Hoe bereken je een trap?

De hoogte van een trap berekenen is vrij eenvoudig en voor alle trappen gelijk. Meet de afstand vanaf de grond tot het bovenste punt van het bovenliggende verdiep. Hou wel rekening met bv. een vloer die eventueel nog moet geplaatst worden. Die dikte dien je ook bij te tellen.

De lengte van een trap berekenen is afhankelijk van de hoogte van je plafond. Is bijvoorbeeld je plafond amper 2 meter hoog, dan kan je trap niet verder doorlopen dan het trapgat. Anders zou je je hoofd stoten. Heb je een hoog plafond van bv. 4 meter hoog, dan kan je trap wel een stuk doorlopen onder het plafond.

Heb je advies nodig voor het plaatsen van een stalen trap?

Wij brengen je graag in contact met enkele ervaren vakmannen uit jouw buurt. Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

 

Vraag offertes voor metalen trappen

Recente aanvragen stalen trappen

dinsdag 24 mei 2022

Metalen trap plaatsen

Ik zou graag een veilige simpele keldertrap willen laten plaatsen door een vakman. De trap die er nu staat is mij te steil en dus niet veilig.. ook te smalle treden. Er is plaats om die veiliger en langer te maken. De hoogte is ongeveer 1m70.


Trappen Mol
zaterdag 21 mei 2022

Metalen trap plaatsen

Ik zou graag een metalen trap willen laten plaatsen door een vakman. Het gaat om een rechte steektrap van 1 verdiep naar de zolderverdieping. De hoogte is ongeveer 2,40m à 2,50m.


Trappen Gijzegem
vrijdag 13 mei 2022

Metalen trap plaatsen.

Ik zou graag een open trap willen laten plaatsen door een vakman. Een trap met houten treden met stalen spijlen van op de grond tot op plafond (stijl industrieel). Het gaat om een rechte trap voor 1.


Trappen Westerlo
vrijdag 13 mei 2022

Metalen trap plaatsen

Nieuwe trap in hal naar eerste verdiep. Oude is aangetast door houtworm dus ieder materiaal dat niet van hout is heeft de voorkeur. Liefst hebben we een metalen trap. De hoogte van vloer naar vloer is 3m16. De trap is in 2 delen met een tussenvloer. De breedte is 69,5cm.


Trappen Melle
maandag 09 mei 2022

Grote metalen trap plaatsen.

Buitentrap plaatsen om 2e verdiep te bereiken met een hoogte van ongeveer 8 meter. De trap in 4 of 6 onderdelen met respectievelijk 3 of 5 overloopplateautjes. Leuning over gehele lengte. En eventueel ook een afdekking voor als het regent.


Trappen Ekeren (Antwerpen)
maandag 09 mei 2022

Metalen draaitrap installeren in duplexappartement

Ik zoek een draaitrap trapgat = 1300 op 1250 hoogte = +/- 3400 aantal treden = 15 Rondom trap afsluiten met balustrade Oude trap moet nog worden verwijderd Te plaatsen in duplexappartement van living naar slaapkamer


Trappen Gent
Offertes schrijnwerk aanvragen