Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Stalen trap

Stalen trap laten maken

Metalen trappen zijn echte eyecatchers in een woning. De strakke uitstraling geeft een architecturale meerwaarde.

Wil je een metalen trap in je woning?

Metalen trappen zijn heel stevig en vergen amper onderhoud. Ze zijn ook polyvalent: je kan ze zowel binnen als buiten plaatsen. Overal zorgen ze voor een esthetisch verschil.

Een groot voordeel van een stalen trap is dat je er grote overspanningen mee kan overbruggen zonder zware constructie. De trap is zelf sterk genoeg om het gewicht te kunnen dragen.

Zoek je een vakman die jouw metalen trap kan plaatsen?

Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met een erkende vakbedrijven uit jouw buurt. Zij bezorgen je graag een offerte zodat jij de beste prijs kan vergelijken.

Voordelen van een metalen trap

  • Je kan kiezen voor verschillende soorten metaal: inox, aluminium, staal of ijzer. Elk materiaal heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling.
  • Je kan een stalen trap makkelijk combineren met andere materialen zoals glas en hout. Een trap uit metaal heeft misschien een koele industriële look, in combinatie met een houten afwerking krijg je bijvoorbeeld meteen een veel warmere uitstraling.
  • Metalen trappen worden meestal op maat gemaakt en zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen (draaitrap, wenteltrap, zwevende trap, rechte trap, ...)
  • Een stalen trap is heel sterk waardoor je er grote ruimtes mee kan overspannen. Zo creëren ze een open gevoel in je interieur.
Metalen trap met hout

Heeft een trap uit staal een koele uitstraling? In combinatie met hout krijg je meteen een veel warmere en moderne uitstraling. Zo passen metalen trappen in elke ruimte!

Hoeveel kost een metalen trap?

Wil je een metalen trap in je woning? Reken dan op een budget tussen de € 3.500 en € 8.000. De prijs is afhankelijk van de afmetingen, de gekozen metaalsoort, het soort trap en de afwerking.

Tips bij het kiezen van een stalen trap:

 

  • De duurste trappen zijn deze in inox en staal. Een goedkopere optie is aluminium en vooral (gegalvaniseerd) ijzer.
  • De prijs hangt voor een groot deel af van de werkuren: hoe meer lasnaden er zijn, hoe duurder de trap zal zijn.
  • Natuurlijk speelt ook de vorm van een trap een rol in de prijs: kiezen voor een gewone rechte trap is voordeliger dan een complexe draaitrap.

Buitentrap metaal

Ook een buitentrap kan gemaakt worden in verschillende soorten ijzer. Natuurlijk moet het materiaal wel bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat de trap niet kan roesten. Een trap uit inox is perfect, maar ook prijzig. Een metalen trap uit gewoon staal of ijzer dat beschermd is met een coating of bestaat uit een speciale legering zal een voordeligere optie zijn.

Hoe bereken je een trap?

De hoogte van een trap berekenen is vrij eenvoudig en voor alle trappen gelijk. Meet de afstand vanaf de grond tot het bovenste punt van het bovenliggende verdiep. Hou wel rekening met bv. een vloer die eventueel nog moet geplaatst worden. Die dikte dien je ook bij te tellen.

De lengte van een trap berekenen is afhankelijk van de hoogte van je plafond. Is bijvoorbeeld je plafond amper 2 meter hoog, dan kan je trap niet verder doorlopen dan het trapgat. Anders zou je je hoofd stoten. Heb je een hoog plafond van bv. 4 meter hoog, dan kan je trap wel een stuk doorlopen onder het plafond.

Heb je advies nodig voor het plaatsen van een stalen trap?

Wij brengen je graag in contact met enkele ervaren vakmannen uit jouw buurt. Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

 

Vraag offertes voor metalen trappen

Recente aanvragen stalen trappen

donderdag 21 september 2023

Metalen wenteltrap plaatsen

Ik wens een metalen wenteltrap aan te kopen en te laten plaatsen. De wenteltrap omvat twee verdiepingen


Trappen Kemzeke
maandag 18 september 2023

Metalen trap

bestaande krakende houten trap vervangen trap met kwartdraai In welke materialen of uitvoeringen heb je interesse?: Metalen trap


Trappen Lebbeke
maandag 11 september 2023

Metalen trap

ik zou graag mijn buitentrap vervangen, hij bestaat uit 13 treden met een klein balkon van ong. 2 à 1.5m2 met een leuning langs de ene kant en een buitenmuur langs de andere. In welke uitvoeringen heb je interesse?: metaal Waar moet de trap geplaatst worden?: buiten Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappen Berchem (Antwerpen)
vrijdag 08 september 2023

Metalen trap

Buitentrap terras, reling, poortjes en eventueel afdak terras. Bel-etage Mvg Pascal In welke uitvoeringen heb je interesse?: metaal Waar moet de trap geplaatst worden?: buiten Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappen Aartselaar
dinsdag 05 september 2023

Metalen trap

We zouden graag een buitentrap wensen voor van het eerste verdiep naar een klein tuintje te gaan. Er is beperkte plaats. In welke materialen of uitvoeringen heb je interesse?: Metalen trap


Trappen Haaltert
dinsdag 05 september 2023

Metalen trap

afmeting trapgat 2950x1730, de hoogte 2950. zou gaan om een bordestrap welk rechts naar boven gaat. In welke uitvoeringen heb je interesse?: metaal + hout Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappen Antwerpen
Offertes schrijnwerk aanvragen