Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Stalen trap

Stalen trap laten maken

Metalen trappen zijn echte eyecatchers in een woning. De strakke uitstraling geeft een architecturale meerwaarde.

Wil je een metalen trap in je woning?

Metalen trappen zijn heel stevig en vergen amper onderhoud. Ze zijn ook polyvalent: je kan ze zowel binnen als buiten plaatsen. Overal zorgen ze voor een esthetisch verschil.

Een groot voordeel van een stalen trap is dat je er grote overspanningen mee kan overbruggen zonder zware constructie. De trap is zelf sterk genoeg om het gewicht te kunnen dragen.

Zoek je een vakman die jouw metalen trap kan plaatsen?

Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met een erkende vakbedrijven uit jouw buurt. Zij bezorgen je graag een offerte zodat jij de beste prijs kan vergelijken.

Voordelen van een metalen trap

  • Je kan kiezen voor verschillende soorten metaal: inox, aluminium, staal of ijzer. Elk materiaal heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling.
  • Je kan een stalen trap makkelijk combineren met andere materialen zoals glas en hout. Een trap uit metaal heeft misschien een koele industriële look, in combinatie met een houten afwerking krijg je bijvoorbeeld meteen een veel warmere uitstraling.
  • Metalen trappen worden meestal op maat gemaakt en zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen (draaitrap, wenteltrap, zwevende trap, rechte trap, ...)
  • Een stalen trap is heel sterk waardoor je er grote ruimtes mee kan overspannen. Zo creëren ze een open gevoel in je interieur.
Metalen trap met hout

Heeft een trap uit staal een koele uitstraling? In combinatie met hout krijg je meteen een veel warmere en moderne uitstraling. Zo passen metalen trappen in elke ruimte!

Hoeveel kost een metalen trap?

Wil je een metalen trap in je woning? Reken dan op een budget tussen de € 3.500 en € 8.000. De prijs is afhankelijk van de afmetingen, de gekozen metaalsoort, het soort trap en de afwerking.

Tips bij het kiezen van een stalen trap:

 

  • De duurste trappen zijn deze in inox en staal. Een goedkopere optie is aluminium en vooral (gegalvaniseerd) ijzer.
  • De prijs hangt voor een groot deel af van de werkuren: hoe meer lasnaden er zijn, hoe duurder de trap zal zijn.
  • Natuurlijk speelt ook de vorm van een trap een rol in de prijs: kiezen voor een gewone rechte trap is voordeliger dan een complexe draaitrap.

Buitentrap metaal

Ook een buitentrap kan gemaakt worden in verschillende soorten ijzer. Natuurlijk moet het materiaal wel bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat de trap niet kan roesten. Een trap uit inox is perfect, maar ook prijzig. Een metalen trap uit gewoon staal of ijzer dat beschermd is met een coating of bestaat uit een speciale legering zal een voordeligere optie zijn.

Hoe bereken je een trap?

De hoogte van een trap berekenen is vrij eenvoudig en voor alle trappen gelijk. Meet de afstand vanaf de grond tot het bovenste punt van het bovenliggende verdiep. Hou wel rekening met bv. een vloer die eventueel nog moet geplaatst worden. Die dikte dien je ook bij te tellen.

De lengte van een trap berekenen is afhankelijk van de hoogte van je plafond. Is bijvoorbeeld je plafond amper 2 meter hoog, dan kan je trap niet verder doorlopen dan het trapgat. Anders zou je je hoofd stoten. Heb je een hoog plafond van bv. 4 meter hoog, dan kan je trap wel een stuk doorlopen onder het plafond.

Heb je advies nodig voor het plaatsen van een stalen trap?

Wij brengen je graag in contact met enkele ervaren vakmannen uit jouw buurt. Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

 

Vraag offertes voor metalen trappen

Recente aanvragen stalen trappen

donderdag 26 januari 2023

Metalen trap

metalen trap met aan weerszijden een trapleuning voor buitengebruik, vertrekkende van op het dakterras (3.35m hoog) naar de gelijkvloers, een rechte trap, breedte 1 m (is als tweede toegang en/of als evacuatieweg voor kinderdagverblijf)


Trappen Geel
zondag 22 januari 2023

Metalen buitentrap

Trap naar boven voor een gebouw in de tuin. Metalen trap.


Trappen Antwerpen
vrijdag 20 januari 2023

Vervangen betonnen trap door andere (houten - metalen) trap

Ik zoek een trappenmaker die een bestaande betonnen trap kan verwijderen en deze kan vervangen door een nieuwe houten wentel- of spiraaltrap. en dit voor 2 verdiepingen te overbruggen in een "bel-etage" woning. Er dient wel rekening mee gehouden te worden dat er nadien een traplift op geplaatst kan worden.


Trappen Kessel-Lo
vrijdag 20 januari 2023

Metalen trappen plaatsen

Ik zou graag metalen buitentrappen willen laten plaatsen van het 3de naar het 4de, 4de naar het 5de en van het 5de verdiep naar het 6de.


Trappen Mariakerke
donderdag 19 januari 2023

Metalen trap plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een gegalvaniseerde buitentrap: 80cm breed, 16 geperforeerde treden, zonder leuning. Dank u vriendelijk.


Trappen Geraardsbergen
zondag 08 januari 2023

Metalen binnentrap plaatsen

We willen een gesloten zwarte binnentrap plaatsen met een hoogte 2.4m


Trappen Oevel
Offertes schrijnwerk aanvragen