Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Stalen trap

Stalen trap laten maken

Metalen trappen zijn echte eyecatchers in een woning. De strakke uitstraling geeft een architecturale meerwaarde.

Wil je een metalen trap in je woning?

Metalen trappen zijn heel stevig en vergen amper onderhoud. Ze zijn ook polyvalent: je kan ze zowel binnen als buiten plaatsen. Overal zorgen ze voor een esthetisch verschil.

Een groot voordeel van een stalen trap is dat je er grote overspanningen mee kan overbruggen zonder zware constructie. De trap is zelf sterk genoeg om het gewicht te kunnen dragen.

Zoek je een vakman die jouw metalen trap kan plaatsen?

Casius brengt je snel, gratis en vrijblijvend in contact met een erkende vakbedrijven uit jouw buurt. Zij bezorgen je graag een offerte zodat jij de beste prijs kan vergelijken.

Voordelen van een metalen trap

  • Je kan kiezen voor verschillende soorten metaal: inox, aluminium, staal of ijzer. Elk materiaal heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling.
  • Je kan een stalen trap makkelijk combineren met andere materialen zoals glas en hout. Een trap uit metaal heeft misschien een koele industriële look, in combinatie met een houten afwerking krijg je bijvoorbeeld meteen een veel warmere uitstraling.
  • Metalen trappen worden meestal op maat gemaakt en zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen (draaitrap, wenteltrap, zwevende trap, rechte trap, ...)
  • Een stalen trap is heel sterk waardoor je er grote ruimtes mee kan overspannen. Zo creëren ze een open gevoel in je interieur.
Metalen trap met hout

Heeft een trap uit staal een koele uitstraling? In combinatie met hout krijg je meteen een veel warmere en moderne uitstraling. Zo passen metalen trappen in elke ruimte!

Hoeveel kost een metalen trap?

Wil je een metalen trap in je woning? Reken dan op een budget tussen de € 3.500 en € 8.000. De prijs is afhankelijk van de afmetingen, de gekozen metaalsoort, het soort trap en de afwerking.

Tips bij het kiezen van een stalen trap:

 

  • De duurste trappen zijn deze in inox en staal. Een goedkopere optie is aluminium en vooral (gegalvaniseerd) ijzer.
  • De prijs hangt voor een groot deel af van de werkuren: hoe meer lasnaden er zijn, hoe duurder de trap zal zijn.
  • Natuurlijk speelt ook de vorm van een trap een rol in de prijs: kiezen voor een gewone rechte trap is voordeliger dan een complexe draaitrap.

Buitentrap metaal

Ook een buitentrap kan gemaakt worden in verschillende soorten ijzer. Natuurlijk moet het materiaal wel bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat de trap niet kan roesten. Een trap uit inox is perfect, maar ook prijzig. Een metalen trap uit gewoon staal of ijzer dat beschermd is met een coating of bestaat uit een speciale legering zal een voordeligere optie zijn.

Hoe bereken je een trap?

De hoogte van een trap berekenen is vrij eenvoudig en voor alle trappen gelijk. Meet de afstand vanaf de grond tot het bovenste punt van het bovenliggende verdiep. Hou wel rekening met bv. een vloer die eventueel nog moet geplaatst worden. Die dikte dien je ook bij te tellen.

De lengte van een trap berekenen is afhankelijk van de hoogte van je plafond. Is bijvoorbeeld je plafond amper 2 meter hoog, dan kan je trap niet verder doorlopen dan het trapgat. Anders zou je je hoofd stoten. Heb je een hoog plafond van bv. 4 meter hoog, dan kan je trap wel een stuk doorlopen onder het plafond.

Heb je advies nodig voor het plaatsen van een stalen trap?

Wij brengen je graag in contact met enkele ervaren vakmannen uit jouw buurt. Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

 

Vraag offertes voor metalen trappen

Recente aanvragen stalen trappen

zondag 25 september 2022

Verhoging balustrade

Verhoging van een bestaande metalen balustrade om aan huidige normen te voldoen.


Trappen Deurne
zaterdag 24 september 2022

Metalen trap

Ik heb een stalen buitentrap nodig om toegang te verlenen aan de drie verdiepingen van een verbouwd herenhuis waar de binnentrap is weggenomen. totaal hoogte tot bordes 2de verdieping 7.5 meter, 44 treden met bordes voor elke deur van 1.2 op 2.15m en twee tussenbordessen in een structuur zoals een industriële buitentrap, gegalvaniseerd.


Trappen Halle
vrijdag 23 september 2022

Metalen trap plaatsen

Vakman gezocht om een metalen trap naar de kelder te plaatsen.


Trappen Hoevenen
donderdag 22 september 2022

Metalen trap plaatsen

We zijn op zoek naar een trap met industriële look (houten treden en zwart metalen frame) of een zwevende trap


Trappen Mol
donderdag 08 september 2022

Metalen brug plaatsen tussen gevel en terras

Metalen brug tussen huisgevel en dakterras (op garage). Vervangt huidige houten brug. Afmeting: 216 x 206 cm. Met balustrade. Bijkomend: Metalen balustrade: 73 cm hoog en 168 cm breed.


Trappen Edegem
woensdag 31 augustus 2022

Metalen buitentrap plaatsen

Rechte galvanise steektrap 3.90m hoogte met 2 leuningen, roostertreden.


Trappen Drongen
Offertes schrijnwerk aanvragen