Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Pergola

Wil je genieten onder je eigen pergola?

Hier vind je meer informatie over de soorten pergola's en wat ze kosten om in je tuin een super cosy en comfortabel plaatsje te creëren.

Zalig, een pergola in de tuin!

Een zalige zomerdag in de tuin, het voelt als vakantie zonder je te moeten verplaatsen. Iedereen houdt wel van de zon, maar niet als die te hard brandt. Een pergola in de tuin is dan vaak een prima oplossing. Zeker nu de zomers steeds warmer worden, is een schaduwrijke overkapping een prima manier om op een aangename manier tijd door te brengen in de tuin.

Waar pergola kopen?

Je vakman helpt je op weg!

Op deze pagina vind je meer info over het laten plaatsen van een pergola in je tuin. Zoek je meteen een erkende vakman uit jouw buurt? Klik op de groene knop en je kan meteen gratis enkele offertes aanvragen van erkende vakbedrijven uit jouw buurt. 

Pergola kopen

Wat is een pergola?

Met een pergola bedoelen we een constructie in de tuin waar planten langs kunnen groeien. Meestal zie je metalen of houten pergola's. De bedoeling van de constructie samen met de begroeiing is het creëren van schaduw in de tuin. Een pergola dient meestal als een overkapping boven een terras, maar ook boven een tuinpad wordt al eens een constructie geplaatst die voor schaduw kan zorgen. Doordat de schaduw vooral gevormd wordt door planten, geeft een pergola een heel natuurlijke uitstraling die veel mensen heel aangenaam vinden. 

Soorten pergola's

Houten pergola

Bij een traditionele pergola denken we al snel aan een houten pergola. De natuurlijke uitstraling is een van de grote troeven van een houten pergola. Zeker in combinatie met een begroeiing is een houten pergola een mooie een budgetvriendelijke aanvulling op je tuinplezier. Kies je niet voor de duurdere (exotische) houtsoorten, dan is een houten pergola ook geen immense investering.

Nadeel is wel dat een houten pergola wat onderhoud nodig heeft. Ook kan het hout van je houten pergola verkleuren na verloop van tijd. De natuurlijk 'vergrijzing' vinden veel mensen mooi, maar anderen hebben toch liever de oorspronkelijke houtkleur.

Overkapping in pvc (kunststof)

Wil je het budget beperkt houden? Dan is een pergola in pvc de beste keuze. Een kunststof pergola is de goedkoopste soort overkapping. Toch vind je in dit materiaal een groot aanbod aan strakke installaties die zowel esthetisch als praktisch een meerwaarde bieden aan je tuin. PVC heeft ook het voordeel dat het makkelijk is in onderhoud. 

Nadelen? Tja, het is maar wat je verwacht. Veel mensen vinden een pergola in kunststof minder mooi dan een pergola in hout of aluminium, maar veel is persoonlijke smaak. 

Zoek je snel een vakman voor het plaatsen van een overkapping?

Klik op de groene knop en wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met de beste vakbedrijven uit jouw buurt. Ontvang tot drie offertes en vergelijk zo de prijzen voor de beste deal!

Pergola in aluminium

Wil je een sierlijke pergola met slanke profielen en een heel hedendaags karakter? Dan is een aluminium pergola zeker jouw beste keuze. Aluminium is bovendien stevig, maar toch licht en heel duurzaam. Aluminium roest bovendien niet. Ook op vlak van onderhoud zit je met een pergola uit aluminium goed.

Een nadeel is wel het vrij stevige prijskaartje. Het is van alle soorten pergola's veruit het duurste materiaal.

Smeedijzeren overkapping

Wie houdt van een heel rustieke pergola, die valt natuurlijk voor een smeedijzeren pergola. Hierbij denk je meteen aan kasteeltuinen en romantische taferelen. 100% karakter! Een pergola in smeedijzer vergt wel wat onderhoud, maar in ruil krijg je een bijna onverwoestbare constructie. 

Een pergola in smeedijzer is natuurlijk niet de goedkoopste optie. Toch heb je hierin wel wat keuze. Een pergola op maat van al jouw wensen, met veel krullen en tierlantijnen zal de prijs al snel doen oplopen. Een pergola in smeedijzer die kant-en-klaar gekocht wordt is veel budgetvriendelijker... maar dan is de keuze natuurlijk veel beperkter.

 

Overkapping in aluminium
Smeedijzeren overkapping

Wat kost een pergola laten plaatsen?

De kosten voor een pergola lopen sterk uit elkaar. Veel hangt af van de grootte en van het materiaal dat je wil gebruiken. Er zijn al eenvoudiger overkappingen in kunststof of hout voor minder dan € 1.000. Wil je een state of the art pergola in aluminium of een kunstwerk in smeedijzer? Dan kan de prijs oplopen tot vele duizenden euro's. Het goede nieuws is dus dat je veel keuze hebt en altijd wel een oplossing vindt die in jouw tuin voor een aangename meerwaarde kan zorgen.

Wat kosten de verschillende soorten overkappingen?

Hieronder geven je graag een indicatie van het budget waarop je moet rekenen. Gemiddeld kost een pergola ca. € 1.200, maar veel hangt af van de keuzes die je maakt. 

 

Welk soort pergola Gemiddelde prijs
Pergola in pvc € 850 - € 2.500
Houten pergola € 650 - € 2.750
Aluminium pergola € 1.400 - € 5.000
Smeedijzeren pergola € 2.000 - € 10.000

Gratis offertes voor het plaatsen van een overkapping

Recente aanvragen:

donderdag 18 maart 2021

Plaatsen pergola glazen dak

Wij zoeken een plaatsingsfirma voor het plaatsen van een "Klassieke terrasoverkapping in mat wit van 3,06 x 3 meter met glazen dak" van het merk Gumax van Tuinmaximaal.be


Tuinaanleg en -onderhoud Zemst
donderdag 30 april 2020

Pergola of terrasoverkapping plaatsen

Ik zou graag een terrasoverkapping laten plaatsen. Ons terras is ongeveer 10x4m


Tuinaanleg en -onderhoud Lokeren
Offertes aanvragen