Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Sierbeton

Prijs vloer leggen

Wat is de prijs van een vloerder? Hoeveel kost een vloer leggen gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw vloer.

Kostprijs vloer leggen

Hoeveel kost het om een vloer opnieuw te laten leggen? Wat kost een vloerder per uur? De totale kosten kan je laten bepalen per vierkante meter of per uur. Over prijzen kan je altijd discussiëren, maar vaak bepalen dezelfde elementen de prijs voor jouw opdracht:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. Ofwel de tijd die de schilder rekent voor verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de werken. Hoe groter de afstand, hoe hoger de kosten oplopen. Een vakman dicht bij jou kiezen, helpt dus de factuur laag te houden.
  • De voorbereidende werken. Een deel van deze kosten kan je vermijden. Van het verwijderen van enkele plinten en een ruimte proper maken tot het volledig uitbreken van een oude vloer. Bespreek op voorhand altijd met je vloerder wat je zelf al kan doen en vraag eventueel of je wat materiaal kan lenen of huren.
  • De ervaring van de vloerder. Professionele bedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een vakman die net gestart is. Let wel, ervaring is niet alles, want een jong bedrijf betekent niet meteen dat je je stiel niet kent.
  • Het gekozen materiaal.
  • De te behandelen oppervlakte. Vaak betekent een grote oppervlakte een lagere prijs per m². Enkel bij precisiewerk geldt deze regel niet. Oppervlaktes met onregelmatige vormen vergen veel tijd en zijn dus duurder.

Prijs per uur vloer leggen

Als je wil kan je kiezen voor een vast uurtarief om je vloer te laten leggen. Dat is op zich duidelijk, zeker bij heel grote projecten zoals een antieke parketvloer restaureren of bij een volledige renovatie van een huis. Toch wordt het zelden gebruikt. Vloeren en alles wat erbij hoort - denk aan egaliseren, opschuren, tegels vervangen of chape leggen - is perfect uit te drukken in een prijs per vierkante meter.

Hoeveel kost een vloerder of een vloer laten leggen per uur, als je dan toch voor uurtarief kiest. Het uurtarief van een professionele vloerder ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur.

Prijs vloer leggen per m²

Een prijs per uur kan dus zeker, maar tegenwoordig bepalen de meeste vloerders - en bij uitbreiding bijna alle bedrijven - hun prijs per vierkante meter. Een prijs per m² is dus de gangbare werkwijze omdat je die gemakkelijk kan toepassen op nagenoeg elke opdracht. Vloertegels plaatsen, oude vloer uitbreken, een chape leggen als ondervloer of nieuw parket plaatsen. Allemaal perfect uit te drukken in vierkante meters. Enkel bij heel grote renovatieprojecten of kleine oplapwerken is een tarief per uur handig. In alle andere gevallen ga je beter voor een prijs per m².

Hoeveel kost een vloer leggen per m² dan exact? Richtprijzen verschillen bij elke vakkman, maar gemiddeld kan je rekenen op een richtprijs tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter. De totale prijs hangt natuurlijk af van het uurtarief, het materiaal en de voorrijkosten.

Richtprijzen vloer leggen

Type opdracht vloer leggen Richtprijs per vierkante meter
Vloertegels natuursteen plaatsen € 30 - € 80
Vloertegels keramiek plaatsen € 15 - € 60
Betonvloer gieten € 70 - € 150
Chapewerken € 10 - € 25
Kurkvloer plaatsen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen ca. € 10
Parketvloer leggen € 35 - € 55
Parket opschuren € 20 - € 35
Vloer egaliseren € 10 - € 20
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloerverwarming leggen € 30 - € 60

De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het leggen van een vloer per m² lager zetten dan een bedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Daarom kan het interessant zijn om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je het leggen van jouw vloer. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal offertes vergelijken van erkende bedrijven uit je buurt.

Offertes vloer leggen vergelijken

Recente opdrachten voor vloerders

vrijdag 27 januari 2023

Gietvloer plaatsen voor doucheruimtes

Voormalige cellencomplex in stadhuis Halle wordt omgevormd tot doucheruimtes : Het betreft enkel de vloer Vloeren PMMA : 60 m2 Geen plinten


Vloerwerken Halle
donderdag 26 januari 2023

Betonvloer gieten

De betonvloer moet dienen voor een garage waar er ook een camionet op kan rijden . aan de garagepoort had ik graag en deel in een envelop laten gieten om water die van de auto's valt op te kunnen vangen in een putje. oppervlakte is een 85m²


Vloerwerken Ingelmunster
donderdag 26 januari 2023

Gepolierde betonvloer voor bijgebouw

Gepolierde betonvloer voor bijgebouw 17x7 meter. Opbouwhoogte meer dan 10 cm.


Vloerwerken Harelbeke
donderdag 26 januari 2023

Terazzo vloer plaatsen

Zowel in keuken op de gelijkvloers als badkamer op het eerste verdiep, zouden we graag een terrazzo vloer laten gieten. Grijze spikkels. De oppervlakte is ongeveer 27,5m².


Vloerwerken Deurne
donderdag 26 januari 2023

Chapewerken

Gewapende chape ivm vloerverwarming. 57 vierkante meter, dikte chape 7 cm.


Vloerwerken Wilrijk
donderdag 26 januari 2023

Herstelling balkonvloer

Ik zoek een vakman die de vloer van het balkon kan herstellen (beton). Er lekt water door in de berging van de verwarmingsketel..


Vloerwerken Ledeberg (Gent)
donderdag 26 januari 2023

Deel chape plaatsen, vloer egaliseren en vloer leggen

Ik zoek dringend een persoon die zo'n 12 m2 chape wilt komen gieten, onze volledige gelijkvloers egaliseren en pvc planken wilt komen installeren.


Vloerwerken Haasrode
donderdag 26 januari 2023

Epoxyvloer plaatsen

Wij gaan een veranda zetten en zijn op zoek naar iemand om een epoxyvloer te plaatsen om onze tegels niet te hoeven uitbreken.


Vloerwerken Wiekevorst
woensdag 25 januari 2023

Egaliseren

Ik zoek een vakman om de vloer van de garage te egaliseren.


Vloerwerken Tielt
woensdag 25 januari 2023

Gietvloer plaatsen

Gietvloer plaatsen in een nieuwe aanbouw. Oppervlakte is 27m2


Vloerwerken Schoten
woensdag 25 januari 2023

Gietvloer

Ik zoek een vakman om een gietvloer, niet meer dan 50 m², te plaatsen.


Vloerwerken Antwerpen
woensdag 25 januari 2023

PVC vloer leggen

Wij hebben een lunapark op de kermis en zouden er een nieuwe vloer willen inleggen. Meer dan 100 m².


Vloerwerken Belsele
dinsdag 24 januari 2023

Chapewerken

Gelijkvloers chappen met chape van 8cm dik, is zo een 40 m².


Vloerwerken Kallo (Kieldrecht)
dinsdag 24 januari 2023

Gepolierde betonvloer

Het is in een schuur/loods, de ondergrond is aarde. Graag plaatsen van gepolierde betonvloer, vrije opbouwhoogte is meer dan 10 cm. Oppervlakte tussen 50 en 100 m².


Vloerwerken Kortemark
maandag 23 januari 2023

Steentapijt nieuwe laag geven

Steentapijt is pas na 10 jaar geseald en heeft nu overal roestkleurige vlekken veroorzaakt. Graag dus afschuren en een nieuwe toplaag leggen. 40+ m².


Vloerwerken Sterrebeek
maandag 23 januari 2023

Nieuwe vloer leggen

De oude vloer zal uitgebroken zijn. Hierna nieuwe vloer leggen ruimte ongeveer 75 m2. twee kamers, living, keuken...


Vloerwerken Gent
maandag 23 januari 2023

PVC vloer leggen

Ik ben op zoek naar een PVC vloer met betonlook voor mijn renovatie. De huidige vloer is een 18mm OSB plaat, bovenop de houten dragende balken. Daarop komt nog een droge vloerverwarming (Thermoduct Reno) met Fermacell platen erop. Op deze laag zou ik dan graag een PVC betonvloer leggen.


Vloerwerken Brussel
maandag 23 januari 2023

Gietvloer

Graag laat ik een gietvloer plaatsen op een momenteel vaste ondergrond voor de woonruimte. Tussen de 50 en 100 m².


Vloerwerken Dessel
maandag 23 januari 2023

Trap stofferen

Gesloten trap stofferen, 17 treden, 2 x 1/2 draai, stof in wol (of in een samenstelling), eventueel sisal


Vloerwerken Duffel
maandag 23 januari 2023

Epoxy gietvloer

Bouw van veranda. Een epoxy vloer is een oplossing om de tegels waar nu de keuken is niet uit te moeten breken en de aanbouw en huidige woning met elkaar te verbinden.


Vloerwerken Wiekevorst
maandag 23 januari 2023

Vloer egaliseren

Ik zoek een vakman voor de vloer van zo een 60 m² te egaliseren.


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 23 januari 2023

Chape plaatsen

Ik zou graag anhydriet chape willen plaatsen in de zaak dat lang meegaat en makkelijk proper te houden is tegen een degelijke prijs. Het gaat om een oppervlakte van 116 m²


Vloerwerken Oostende
zondag 22 januari 2023

Vloerverwarming laten infrezen

we hebben zonet een jaren 70 woning gekocht. op de beneden verdieping liggen momenteel keramische tegels. Hier zouden we graag vloerverwarming laten infrezen.


Vloerwerken Tielen
zondag 22 januari 2023

Vloer egaliseren als voorbereiding van laminaat

Ik zoek een vakman die onze vloeren in ons renovatie-project kunnen realiseren. Het betreft enkele kamer die naar hetzelfde niveau moeten gebracht worden om laminaat te kunnen leggen. Het betreft om ongeveer 100m² meestal iets van een 5 a 6 mm dikte op beton, maar in het salon is er een in het midden van de kamerverzakking van 2 a 3 cm en liggen er tegels op de vloer die we liever niet uitbreken.


Vloerwerken Blankenberge
zondag 22 januari 2023

Refaire le plancher

Il faut remplacer le plancher dans les deux chambres au 1 er étage. La surface est d'environ 50m2. Il n'y a pas d'autre revêtement. L'ancien plancher n'est pas stable, il y a des trous et il y a des craquements à chaque pas.


Vloerwerken Lauwe
zaterdag 21 januari 2023

Gepolierde betonvloer

De ijzeren poutrels van de vloer tussen de gelijkvloers en gewelfde kelder zijn roest en zouden volledig moeten vervangen worden door een pot -en balken systeem inclusief een betonlaag erbovenop. De oppervlakte is ongeveer 50m².


Vloerwerken Erpe-Mere
zaterdag 21 januari 2023

Trap bekleden

Ik ben op zoek naar een vakman om onze houten trap te bekleden met een tapijtvloer.


Vloerwerken Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 20 januari 2023

Gietvloer op nieuwe chappe

Ongeveer een 70 m2 voorzien van een gietvloer op een nieuwe chappe.


Vloerwerken Dudzele
donderdag 19 januari 2023

Gietvloer plaatsen

Kleine badkamer met inloopdouche. We zijn uitgekeken op de tegels en zagen in een B&B een badkamer afgewerkt met epoxy. Dit vonden we zeer mooi. De oppervlakte is ongeveer 15m².


Vloerwerken Ranst
woensdag 18 januari 2023

Parket leggen op bovenverdieping

Werken te doen: parket 70m2 leggen, plinten, 5 dorpels, chassis inkorten.


Vloerwerken Oud-Heverlee
Offertes aanvragen