Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Sierbeton

Prijs vloer leggen

Wat is de prijs van een vloerder? Hoeveel kost een vloer leggen gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw vloer.

Kostprijs vloer leggen

Hoeveel kost het om een vloer opnieuw te laten leggen? Wat kost een vloerder per uur? De totale kosten kan je laten bepalen per vierkante meter of per uur. Over prijzen kan je altijd discussiëren, maar vaak bepalen dezelfde elementen de prijs voor jouw opdracht:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. Ofwel de tijd die de schilder rekent voor verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de werken. Hoe groter de afstand, hoe hoger de kosten oplopen. Een vakman dicht bij jou kiezen, helpt dus de factuur laag te houden.
  • De voorbereidende werken. Een deel van deze kosten kan je vermijden. Van het verwijderen van enkele plinten en een ruimte proper maken tot het volledig uitbreken van een oude vloer. Bespreek op voorhand altijd met je vloerder wat je zelf al kan doen en vraag eventueel of je wat materiaal kan lenen of huren.
  • De ervaring van de vloerder. Professionele bedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een vakman die net gestart is. Let wel, ervaring is niet alles, want een jong bedrijf betekent niet meteen dat je je stiel niet kent.
  • Het gekozen materiaal.
  • De te behandelen oppervlakte. Vaak betekent een grote oppervlakte een lagere prijs per m². Enkel bij precisiewerk geldt deze regel niet. Oppervlaktes met onregelmatige vormen vergen veel tijd en zijn dus duurder.

Prijs per uur vloer leggen

Als je wil kan je kiezen voor een vast uurtarief om je vloer te laten leggen. Dat is op zich duidelijk, zeker bij heel grote projecten zoals een antieke parketvloer restaureren of bij een volledige renovatie van een huis. Toch wordt het zelden gebruikt. Vloeren en alles wat erbij hoort - denk aan egaliseren, opschuren, tegels vervangen of chape leggen - is perfect uit te drukken in een prijs per vierkante meter.

Hoeveel kost een vloerder of een vloer laten leggen per uur, als je dan toch voor uurtarief kiest. Het uurtarief van een professionele vloerder ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur.

Prijs vloer leggen per m²

Een prijs per uur kan dus zeker, maar tegenwoordig bepalen de meeste vloerders - en bij uitbreiding bijna alle bedrijven - hun prijs per vierkante meter. Een prijs per m² is dus de gangbare werkwijze omdat je die gemakkelijk kan toepassen op nagenoeg elke opdracht. Vloertegels plaatsen, oude vloer uitbreken, een chape leggen als ondervloer of nieuw parket plaatsen. Allemaal perfect uit te drukken in vierkante meters. Enkel bij heel grote renovatieprojecten of kleine oplapwerken is een tarief per uur handig. In alle andere gevallen ga je beter voor een prijs per m².

Hoeveel kost een vloer leggen per m² dan exact? Richtprijzen verschillen bij elke vakkman, maar gemiddeld kan je rekenen op een richtprijs tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter. De totale prijs hangt natuurlijk af van het uurtarief, het materiaal en de voorrijkosten.

Richtprijzen vloer leggen

Type opdracht vloer leggen Richtprijs per vierkante meter
Vloertegels natuursteen plaatsen € 30 - € 80
Vloertegels keramiek plaatsen € 15 - € 60
Betonvloer gieten € 70 - € 150
Chapewerken € 10 - € 25
Kurkvloer plaatsen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen ca. € 10
Parketvloer leggen € 35 - € 55
Parket opschuren € 20 - € 35
Vloer egaliseren € 10 - € 20
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloerverwarming leggen € 30 - € 60

De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het leggen van een vloer per m² lager zetten dan een bedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Daarom kan het interessant zijn om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je het leggen van jouw vloer. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal offertes vergelijken van erkende bedrijven uit je buurt.

Offertes vloer leggen vergelijken

Recente opdrachten voor vloerders

maandag 23 mei 2022

Chape plaatsen in verschillende ruimtes

We zouden graag een chape willen laten plaatsen in de living, gang, badkamer en keuken. De totale oppervlakte is ongeveer 70m². De dikte van de chape moet 7cm dik zijn.


Vloerwerken Lombardsijde
maandag 23 mei 2022

Vloer egaliseren

Wij willen een tegelvloer egaliseren met eventueel een afwerkingslaag. Oppervlakte is +/- 50 m²


Vloerwerken Leuven
zaterdag 21 mei 2022

Chape aanleggen

Er moet een chape op gelijkvloers aangelegd worden, vezelversterkt (vloerverwarming). Voor een oppervlakte van 68m² met een dikte van 8cm.


Vloerwerken Overmere
vrijdag 20 mei 2022

Vloeren renoveren

Ik zoek een vloerder voor volgende werkzaamheden: uitbreken van betegeling, isoleren en vernieuwen met laminaat parket. 65 m².


Vloerwerken Brugge
donderdag 19 mei 2022

Polybeton plaatsen

Wij zouden graag volgende werken laten uitvoeren: - Plaatsing gespoten PUR 10cm - Plaatsing polybeton 10cm - Verzonken deurmat te voorzien met inspectieluik voor controleputjes - Totale oppervlakte: 46m² (renovatiewoning)


Vloerwerken Gentbrugge
donderdag 19 mei 2022

Herstel polybeton-vloer

De bestaande polybeton-vloer is open gekapt, ongeveer 50cm x 50cm, voor de herstelling van een waterlek. Dichtmaken van het gat, polijsten en impregneren/sealen.


Vloerwerken Heverlee
donderdag 19 mei 2022

Vinylvloer van 180 m² leggen op zolder

De vloer op zolder moet verder afgewerkt worden, eventueel met vinylvloer. Het gaat om +- 180 m². Momenteel ligt hier isolatie op de betonnenvloer met reeds een afwerking, maar helaas zijn deze platen op sommige plaatsen kromgetrokken waardoor de vloer niet vlak mee is.


Vloerwerken Herentals
woensdag 18 mei 2022

Vloerchape en isolatie

Ik zou graag in heel mijn huis vloerchape en vloerisolatie willen laten aanleggen door een vakman. Op de gelijkvloers 90m², verdiep nog eens 90m² en de zolder 60m². In de zolder moet er wel geen isolatie komen.


Vloerwerken Burst
woensdag 18 mei 2022

Linoleum plaatsen

Ik heb op dit moment een tegelvloer maar ik zou graag linoleum willen laten plaatsen in 3 ruimtes, 1 van 20m², 1 van 5m² en 1 van 12m².


Vloerwerken Gent
vrijdag 13 mei 2022

Betonvloer met isolatie en chape.

Ik zoek een vakman die een betonnen vloer kan aanleggen. Er moet een laag komen van 6 à 8cm beton. Daarop moet 6cm PUR isolatie komen. En daar bovenop moet nog eens een chape komen van 6 à 8cm. De totale oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Wilrijk
dinsdag 10 mei 2022

PVC vloer leggen.

Ik zou graag een PVC vloer willen laten aanleggen voor een oppervlakte van ongeveer 60m². En op de zolder moet er nog eens PVC vloer aangelegd worden voor een oppervlakte van 60m². Dus te totale oppervlakte is ongeveer 120m².


Vloerwerken Ninove
maandag 09 mei 2022

Sleuven frezen in betonvloer.

Sleuven frezen voor vloerverwarming in bestaande betonvloer. De oppervlakte is iets meer dan 50m².


Vloerwerken Wevelgem
maandag 09 mei 2022

Zoldervloer en zoldertrap plaatsen.

Zolder vloer + trap plaatsen met oog op gebruik als stockage ruimte. het moet gwn een simpele vloer zijn waar wat materiaal kan opgeplaatst worden. De oppervlakte is ongeveer tussen de 20 en de 30m². En dan moet er nog een uitschuifbare of uitklapbare zoldertrap komen.


Vloerwerken Dilbeek
maandag 09 mei 2022

Plaatsen PVC vloerbekleding of linoleum.

Ik wou graag een bestaande vloer van om en bij de 30 jaar willen veranderen, maar zonder dat er teveel uitgebroken moet worden. Ik heb op dit moment een keramische vloer met grillige die eventueel moet geëgaliseerd worden. Ik zou hier graag een PVC vloerbekleding of linoleum willen laten opleggen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 60m².


Vloerwerken Lochristi
maandag 09 mei 2022

Gietvloer aanleggen over 82 m²

Ik zoek een ervaren vloerder. We hebben een terracotta vloer en we zouden hier graag een gietvloer over leggen. Het gaat om een oppervlakte van 82m².


Vloerwerken Nijlen
zondag 08 mei 2022

Hout en vloer egaliseren

Ik zou graag een houten vloer laten egaliseren. Oppervlakte : 55 m2. Er zijn niveau verschillen tot 2 cm.


Vloerwerken Herent
zondag 08 mei 2022

Kurk of laminaatvloer aanleggen.

In de living, keuken en badkamer wil ik kurk of laminaat leggen op een bestaande vloer. De oppervlakte is ongeveer 50m².


Vloerwerken Sint-Amandsberg
vrijdag 06 mei 2022

Uitgewassen betonvloer aanleggen.

Ik wil een betonvloer laten aanleggen met uitgewassen beton met mignonette kiezels. De oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Elsene
vrijdag 06 mei 2022

Betonplaat te gieten +- 10 m²

Wij zijn op zoek naar iemand die onze betonplaat kan gieten voor ons tuinhuis op te plaatsen. De betonplaat moet ongeveer 10m² zijn.


Vloerwerken Assebroek
woensdag 04 mei 2022

Linoleum leggen in keuken en woonkamer

We zouden graag onze woonkamer en keuken willen bekleden met linoleum. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 40m².


Vloerwerken Brussel
woensdag 04 mei 2022

Beneden- en bovenverdieping gieten met beton

Graag zou ik de beneden- en de bovenverdieping laten gieten met beton. De benedenverdieping (70m²) dient gegoten en gevlinderd worden. Hier is een opbouwhoogte van 10cm nodig (die over de vloerverwarmingspijpen komt) voor 50m² (van de 70m²). Als ook dezelfde beton met een hoogte van 5cm die over de overige 20m² (van de 70m²) komt. Het overige deel van 20m² is onderkoelder en hier zit geen vloerverwarming onder. De bovenverdieping (ongeveer 55m² tot 60m²) zou voorzien moeten worden van een gietvloer (met beton look) met een laaghoogte van 4cm tot 5cm. Het is momenteel een betonnen plafond, hierop komt een noppenfolie waarin de vloerverwarming wordt gemonteerd.


Vloerwerken Mol
dinsdag 03 mei 2022

Chapewerken

Ik zoek een vakman voor het leggen van een chapevloer. Benedenverdieping: keuken, living, gang, wc, komt op 54m² (is met snijverlies van tegels meegerekend) Diepte weet ik nog niet.


Vloerwerken Ardooie
dinsdag 03 mei 2022

Plaatsen van chape.

Er 180m² aan sneldrogende chape met een dikte van 10cm geplaatst worden door een vakman.


Vloerwerken Eeklo
dinsdag 03 mei 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

Ik zoek iemand die bij bij laminaatvloer of kurkvloer kan aanleggen. Op dit moment heb ik tegels op mijn vloer. De oppervlakte is ongeveer 64m².


Vloerwerken Edegem
maandag 02 mei 2022

Wandtegels zelliges plaatser gezocht

Wandtegels (zelliges) te plaatsen in toilet (enkel achterzijde) en keuken. Totaal ongeveer 5m². Materiaal is reeds beschikbaar


Vloerwerken Denderwindeke
zondag 01 mei 2022

Parket leggen.

Ik ben op zoek naar een vakman voor het leggen van parket op mijn vloer. Ik weet nog niet of ik het over de gehele benedenverdieping wil laten doen of alleen een deel daarvan. Ik heb geen idee van de totale oppervlakte maar ik denk dat de living meer dan 20m² is.


Vloerwerken Lint
zaterdag 30 april 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen.

Nieuwe vloer (Laminaat of PVC) in keuken, berging, woonkamer en slaapkamer (overal hetzelfde). In begring en keuken op beton, in woon- en slaapkamer ligt laminaat. Dus ofwel erbovenop of op beton, hangt ervan af wat het best is. De totale oppervlakte is ongeveer 53m².


Vloerwerken Boechout
zaterdag 30 april 2022

Chape plaatsen.

Ik zoek een vakman die een chape kan leggen met een dikte van 5cm op over een oppervlakte van ongeveer 54m².


Vloerwerken Tienen
vrijdag 29 april 2022

Nieuwe parketvloer leggen.

We zijn op zoek naar een vakman voor het leggen van een parketvloer. We breken zelf de vloer uit. Dan moet de vloer geëgaliseerd worden en moet er parket op komen. De oppervlakte is ongeveer 35m².


Vloerwerken Zaventem
vrijdag 29 april 2022

Vloer egaliseren met oppervlakte 52 m²

Ik zoek een vakman om de vloer te egaliseren op de eerste verdieping. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 52m².


Vloerwerken Drongen
Offertes aanvragen