Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Sierbeton

Prijs vloer leggen

Wat is de prijs van een vloerder? Hoeveel kost een vloer leggen gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw vloer.

Kostprijs vloer leggen

Hoeveel kost het om een vloer opnieuw te laten leggen? Wat kost een vloerder per uur? De totale kosten kan je laten bepalen per vierkante meter of per uur. Over prijzen kan je altijd discussiëren, maar vaak bepalen dezelfde elementen de prijs voor jouw opdracht:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. Ofwel de tijd die de schilder rekent voor verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de werken. Hoe groter de afstand, hoe hoger de kosten oplopen. Een vakman dicht bij jou kiezen, helpt dus de factuur laag te houden.
  • De voorbereidende werken. Een deel van deze kosten kan je vermijden. Van het verwijderen van enkele plinten en een ruimte proper maken tot het volledig uitbreken van een oude vloer. Bespreek op voorhand altijd met je vloerder wat je zelf al kan doen en vraag eventueel of je wat materiaal kan lenen of huren.
  • De ervaring van de vloerder. Professionele bedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een vakman die net gestart is. Let wel, ervaring is niet alles, want een jong bedrijf betekent niet meteen dat je je stiel niet kent.
  • Het gekozen materiaal.
  • De te behandelen oppervlakte. Vaak betekent een grote oppervlakte een lagere prijs per m². Enkel bij precisiewerk geldt deze regel niet. Oppervlaktes met onregelmatige vormen vergen veel tijd en zijn dus duurder.

Prijs per uur vloer leggen

Als je wil kan je kiezen voor een vast uurtarief om je vloer te laten leggen. Dat is op zich duidelijk, zeker bij heel grote projecten zoals een antieke parketvloer restaureren of bij een volledige renovatie van een huis. Toch wordt het zelden gebruikt. Vloeren en alles wat erbij hoort - denk aan egaliseren, opschuren, tegels vervangen of chape leggen - is perfect uit te drukken in een prijs per vierkante meter.

Hoeveel kost een vloerder of een vloer laten leggen per uur, als je dan toch voor uurtarief kiest. Het uurtarief van een professionele vloerder ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur.

Prijs vloer leggen per m²

Een prijs per uur kan dus zeker, maar tegenwoordig bepalen de meeste vloerders - en bij uitbreiding bijna alle bedrijven - hun prijs per vierkante meter. Een prijs per m² is dus de gangbare werkwijze omdat je die gemakkelijk kan toepassen op nagenoeg elke opdracht. Vloertegels plaatsen, oude vloer uitbreken, een chape leggen als ondervloer of nieuw parket plaatsen. Allemaal perfect uit te drukken in vierkante meters. Enkel bij heel grote renovatieprojecten of kleine oplapwerken is een tarief per uur handig. In alle andere gevallen ga je beter voor een prijs per m².

Hoeveel kost een vloer leggen per m² dan exact? Richtprijzen verschillen bij elke vakkman, maar gemiddeld kan je rekenen op een richtprijs tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter. De totale prijs hangt natuurlijk af van het uurtarief, het materiaal en de voorrijkosten.

Richtprijzen vloer leggen

Type opdracht vloer leggen Richtprijs per vierkante meter
Vloertegels natuursteen plaatsen € 30 - € 80
Vloertegels keramiek plaatsen € 15 - € 60
Betonvloer gieten € 70 - € 150
Chapewerken € 10 - € 25
Kurkvloer plaatsen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen ca. € 10
Parketvloer leggen € 35 - € 55
Parket opschuren € 20 - € 35
Vloer egaliseren € 10 - € 20
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloerverwarming leggen € 30 - € 60

De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het leggen van een vloer per m² lager zetten dan een bedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Daarom kan het interessant zijn om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je het leggen van jouw vloer. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal offertes vergelijken van erkende bedrijven uit je buurt.

Offertes vloer leggen vergelijken

Recente opdrachten voor vloerders

vrijdag 30 september 2022

Linoleum vloer plaatsen

Wij hebben alles vernieuwd in het appartement en zouden nu toch ook graag de laminaat vloer vervangen door een linoleum vloer in effen kleur wit (eventueel met klein patroon)


Vloerwerken Mechelen
vrijdag 30 september 2022

Gepolierde betonvloer plaatsen

Ik voorzie een betonpad van 85 cm breed en 120 m lang om met rolstoel tot aan de deur te rijden. Het pad moet ook brandweer wagens kunnen dragen. Draagvermogen 13 ton. Er is ook een terras van ongeveer 70 vierkante meter.


Vloerwerken Merelbeke
vrijdag 30 september 2022

Chapewerken uitvoeren

Plaatsen van gewapende chape op de vloerverwarming. 1 grote ruimte, waarvan 5m² lager ligt dan de rest van de ruimte. Oppervlakte: 75m²


Vloerwerken Duffel
donderdag 29 september 2022

Chapewerken uitvoeren

We zouden een deel van ons platte dak willen laten uitvlakken met isolatiechape omdat hier water blijft staan. Nadien komt hier opnieuw EPDM over. 30 m²


Vloerwerken Reet
donderdag 29 september 2022

Tapijtvloer leggen

Loper of volledige trap bekleed met tapijt in een eengezinswoning. 2 trappen van het gelijkvloers naar het eerste verdiep + van het eerste verdiep naar het tweede verdiep.


Vloerwerken Edegem
woensdag 28 september 2022

Chapewerken uitvoeren

Chape op het terras - 15 m².


Vloerwerken Gentbrugge
woensdag 28 september 2022

Chape plaatsen

Uitbreken vloer (2 lagen) en chape ofwel herstellen ofwel mee uitbreken en nieuwe chape leggen. De oppervlakte is tussen de 100m² en 120m².


Vloerwerken Wevelgem
dinsdag 27 september 2022

Gietvloer plaatsen

Wij willen graag een offerte laten opmaken om stenen vloer gietvloer te laten leggen op onze eerste verdieping in onze nieuwbouwwoning. Nu ligt er laminaat, pas gelegd, maar we zijn hier niet tevreden over. Deze vloer kraakt te hard en de vloerlegger zegt dat dit normaal is. Wij betwisten dat. Er komt dus geen oplossing. 12 op 7 We moeten dus zelf naar een oplossing zoeken. Probleem is dat al onze kasten pas geïnstalleerd zijn en we deze niet terug uit elkaar kunnen halen. Vloer kan eruit, maar met de kasten moeten kunnen blijven staan in de kamer.


Vloerwerken Kapellen (Antwerpen)
dinsdag 27 september 2022

Vloer aanleggen in nieuwe winkel

Wij gaan een bestaand kantoor omvormen tot een winkel. De huidige tegelvloer willen we veranderen. Wij verkiezen geen ingrijpende werken, maar een gietvloer boven op de tegels of beton of iets anders wat een modernere look geeft. Oppervlak 77m².


Vloerwerken Assebroek
dinsdag 27 september 2022

Beton gieten in woning

Voor een project in Bornem mag er aan ondervloer in beton (druklaag van ca 12cm dik) worden gestort. De ondergrond nu is zavel, uitgegraven tot op diepte -28 cm; De gelijkvloerse ruimte is voorzien van een bouwfolie en betonnetten op 5cm verhoging. De totale ruimte is net geen 50 m², dus 5 a 6m³ zou voldoende moeten zijn. Het idee is om met een mobiele aanhangpompwagen te werken. het beton te verdelen op de gelijkvloerse verdieping. (door jullie uit te voeren) en redelijk effen te maken. Betonaanvoer ook door jullie te voorzien.


Vloerwerken Bornem
dinsdag 27 september 2022

OSB platen en laminaat plaatsen

Ik ben op zoek naar iemand voor het plaatsen van OSB-platen en laminaat. 75 m² in totaal + enkele tegelwerkjes.


Vloerwerken Sint-Truiden
dinsdag 27 september 2022

PVC vloer leggen

We zijn op zoek naar een vakman voor het leggen van een PVC-vloer. Egaliseren + leggen nieuwe Rigid vloer. De oppervlakte is ongeveer 86 m².


Vloerwerken Oostende
dinsdag 27 september 2022

Tapijtvloer leggen

Mijn praktijk bevindt zich aan het einde van de tuin. Zowel voor de wachtruimte als voor de inkomhal als voor mijn praktijkingang had ik graag een ultradun tapijt laten plaatsen. Echter weet ik niet of er een tapijt is die dun genoeg is zodat de deur nog open kan. Hartelijk dank indien het mogelijk is om advies te geven, zowel over de mogelijkheden (wat is het dunste dat u heeft?) en eveneens over de textuur als voor een gepaste kleur binnen een sober decor met vooral witte muren.


Vloerwerken Woluwe-Saint-Lambert
dinsdag 27 september 2022

Isolerende chape plaatsen

Ik zou graag een isolerende chape willen laten plaatsen met een dikte van 60mm over een oppervlakte van ongeveer 180m².


Vloerwerken Rotselaar
dinsdag 27 september 2022

Herstellen parketvloer

Ik heb een parketvloer die is beschadigd door waterschade. Er zouden 3 à 4 planken over een lengte van 4 meter moeten vervangen worden indien dit mogelijk is.


Vloerwerken Oostende
dinsdag 27 september 2022

Pvc vloer leggen en/of betegelen

Vloerder gezocht voor het lijmen van pvc vloer in keuken denk ongeveer 30 m2 liefst nog dit jaar


Vloerwerken Bredene
dinsdag 27 september 2022

Gietvloer leggen

Ik wil gietvloer laten leggen voor een kantoorruimte. 15x6 meter


Vloerwerken Antwerpen
maandag 26 september 2022

Gietvloer plaatsen

Ik zoek iemand die een gietvloer kan plaatsen voor het reëren van een voedergang voor de koeien, wat dan beter te onderhouden is. De totale oppervlakte is ongeveer 120m².


Vloerwerken Tongeren
maandag 26 september 2022

PVC vloer leggen

Pvc vloer (xl formaat) met lijm leggen in visgraat. Pvc is al aanwezig. Lijm in overleg.


Vloerwerken Oud-Turnhout
maandag 26 september 2022

Chapewerken uitvoeren

180m2 begaande vloers moet ge-chaped worden. De chape is 8cm dikt en we hadden er graag isolatie korrels in en wapenings draad in( nylon? ) En in de garage willen we een afloop naar het midden van de garage, naar de afvoer putje. 28m2 is de garage en daar een afloop van 0.5 a 1cm ?


Vloerwerken Achel
maandag 26 september 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

We hebben waterschade opgelopen in een dokterscabinet en daarom zou de laminaatvloer moeten vervangen worden. De oppervlakte is ongeveer 60m².


Vloerwerken Mechelen
maandag 26 september 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een gietvloer. Ik zou graag een epoxy of polyurethaanvloer willen hebben. De oppervlakte is ongeveer 160m². Het is een volledige benedenverdieping allemaal op gelijk niveau.


Vloerwerken Bornem
maandag 26 september 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

Door waterschade laminaat uithalen en nieuwe plaatsen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 54m².


Vloerwerken Geetbets
zondag 25 september 2022

Vloer vervangen in keuken en berging

Vloerder gezocht voor uitbreken en leveren + plaatsen van keukenvloer met plinten. Keuken wordt voor aanvang werken verwijderd. Oppervlakte ongeveer 11,5 m².


Vloerwerken Verrebroek
zondag 25 september 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een gietvloer in 2 douchecellen van elk 1m20 op 1m60. 2 douche cellen 1m20 op 1m60


Vloerwerken Gent
zondag 25 september 2022

Oprit heraanleggen met steentapijt

Bestaande oprit ligt in dik beton ,deze vertoont enkele grote scheuren hier hadden wij graag een steentapijt over gedaan, het gaat om een oppervlakte van iets over de 100 vierkente meter


Vloerwerken Sint-Niklaas
zondag 25 september 2022

Gietvloer

Wij zouden bovenop de bestaande vloer een gietvloer willen aanbrengen, living, keuken, veranda en inkomhal. Enkel de inkomhal is afzonderlijk met een deur, de andere ruimtes gaan in elkaar over. We hebben niet echt een voorkeur van type maar denken aan een type Mortex om dit ook in de badkamer te kunnen toepassen.


Vloerwerken Drongen
zaterdag 24 september 2022

Vinyl vloer herstellen

Vakman gezocht om novilon (vinyl)vloer te herstellen.


Vloerwerken Sint-Andries
zaterdag 24 september 2022

Tapijtvloer leggen

Klusser gezocht om vloer te bekleden met tapijt sisal. Niet meer dan 30 m². Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 10 en 30 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Bottelare
vrijdag 23 september 2022

Ondergrond en click-vinyl plaatsen

Ik zoek iemand die mijn ondergrond of chape kan rechttrekken en vervolgens de click-vinyl te plaatsen. De oppervlakte is ongeveer 40m².


Vloerwerken Gent
Offertes aanvragen