Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Wat doet een schrijnwerker?

Ramen plaatsen

Wil je nieuw ramen plaatsen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Ramen... onverwachte blikvangers!

Je zou het al snel onderschatten, maar ramen zijn het eerste wat opvalt aan een woning. Het gaat om meer dan enkel het esthetisch element. Ramen spelen een belangrijke rol bij de isolatie van je huis. Want een groot raam betekent niet per se een groot warmteverlies. Op deze pagina vind je praktische info die je op weg helpen bij jouw keuzes.

Ben je op zoek naar een professional die je helpt of wil je rustig prijzen te vergelijken? Vraag dan snel jouw gratis offertes voor ramen plaatsen aan.

Beslag, kozijn of profiel ... wat is het verschil?

Beglazing, wat zijn de opties?

Standaard dubbel glas

Een raam plaatsen met dubbel glas is eigenlijk niet zo standaard meer. Je vindt het enkel nog in bestaande woningen. Gewoon dubbel glas heeft een spouw die met lucht is gevuld. De dikte van die spouw bepaalt je U-waarde. Dat is een waarde die je vertelt hoeveel warmte je venster doorlaat. Dubbelglas heeft een waarde van 2.8 W/m²K, terwijl de norm voor nieuwbouw vandaag op 1.1 W/m²K ligt.

HR+

HR staat in verbouwkringen voor hoogrendementsglas. Het is de nieuwe standaard en afhankelijk van het type isoleert het twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. HR+ werkt nog steeds met een luchtspouw, maar aan de binnenkant van het glas ligt een warmtereflecterende metaalcoating.

HR++

Een extra plusje, dus een trapje hoger op de isolatieladder. Bij dit type glas zit er geen lucht in de spouw, maar wel een edelgas: argon of krypton. Deze gassen isoleren beter dan lucht en dus daalt de U-waarde verder tot de norm van vandaag: 1.1 W/m²K.

HR+++

Driedubbele beglazing, daar staat HR+++ voor. Drie keer glas betekent dus ook een dubbele spouw. Beide spouwen zijn opgevuld met argon of krypton en ook de coating wordt aan alle glazen aangebracht. Dankzij dit type glas treedt er ongeveer geen koudestraling op. Het heeft een U-waarde van 0.5 W/m²K

Let op: in oude woningen die voor de rest minder geïsoleerd zijn, is dit type glas af te raden. Als het beter isoleert dan de muren rondom, is er kans op condens- of schimmelvorming op de muren.

Hoeveel kost het om een raam te plaatsen?

Ben je het warmteverlies beu en wil je een sterker isolerend glas plaatsen? In onderstaande tabel vind je richtprijzen van de verschillende types beglazing. Let op: dit gaat enkel om het glas en dus niet over de profielen, kozijnen of het beslag.

Type glas Prijs
Dubbel glas € 75 - € 95
HR+ en HR++ € 125 - € 150
HR+++ € 150 - € 190

* ramen prijzen per m² incl. plaatsing

Offertes aanvragen ramen prijzen

Aanvraag plaatsen bij Casius om een vakman te vinden is snel en eenvoudig . Wij hadden vrij snel een reactie van een vakman en het was meteen de juiste.De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente opdrachten ramen plaatsen

donderdag 26 januari 2023

Ramen vervangen

Ik heb nog enkele beglazing en wens dubbele beglazing in mijn 4 ramen van mijn appartement. De ramen zijn in aluminium en ik had graag de nieuwe ramen in PVC gehad.


Kozijnen, deuren en ramen Mechelen
dinsdag 24 januari 2023

Nieuwe ramen plaatsen

4 enkele ramen van 100cm op 100cm met rolluiken in kleur. De ramen moeten in PVC zijn. De oude uitbreken nieuwe plaatsen en afwerken.


Kozijnen, deuren en ramen Herentals
dinsdag 24 januari 2023

Nieuwe ramen plaatsen

We zijn van plan om onze woning uit te breiden. Daarvoor hebben we kleur 9001 3 pvc ramen nodig. -1.40 br 2.25 hoog vaste raam -1.00 br 1.00 hoog met 1 vleugel -0.60 br 0.60 hoog met 1 vleugel µ In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: PVC (meest gekozen) Hoeveel ramen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 1-2 Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en ramen Beverlo
Offertes ramen plaatsen