Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Wat doet een schrijnwerker?

Ramen plaatsen

Wil je nieuw ramen plaatsen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Ramen... onverwachte blikvangers!

Je zou het al snel onderschatten, maar ramen zijn het eerste wat opvalt aan een woning. Het gaat om meer dan enkel het esthetisch element. Ramen spelen een belangrijke rol bij de isolatie van je huis. Want een groot raam betekent niet per se een groot warmteverlies. Op deze pagina vind je praktische info die je op weg helpen bij jouw keuzes.

Ben je op zoek naar een professional die je helpt of wil je rustig prijzen te vergelijken? Vraag dan snel jouw gratis offertes voor ramen plaatsen aan.

Beslag, kozijn of profiel ... wat is het verschil?

Beglazing, wat zijn de opties?

Standaard dubbel glas

Een raam plaatsen met dubbel glas is eigenlijk niet zo standaard meer. Je vindt het enkel nog in bestaande woningen. Gewoon dubbel glas heeft een spouw die met lucht is gevuld. De dikte van die spouw bepaalt je U-waarde. Dat is een waarde die je vertelt hoeveel warmte je venster doorlaat. Dubbelglas heeft een waarde van 2.8 W/m²K, terwijl de norm voor nieuwbouw vandaag op 1.1 W/m²K ligt.

HR+

HR staat in verbouwkringen voor hoogrendementsglas. Het is de nieuwe standaard en afhankelijk van het type isoleert het twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. HR+ werkt nog steeds met een luchtspouw, maar aan de binnenkant van het glas ligt een warmtereflecterende metaalcoating.

HR++

Een extra plusje, dus een trapje hoger op de isolatieladder. Bij dit type glas zit er geen lucht in de spouw, maar wel een edelgas: argon of krypton. Deze gassen isoleren beter dan lucht en dus daalt de U-waarde verder tot de norm van vandaag: 1.1 W/m²K.

HR+++

Driedubbele beglazing, daar staat HR+++ voor. Drie keer glas betekent dus ook een dubbele spouw. Beide spouwen zijn opgevuld met argon of krypton en ook de coating wordt aan alle glazen aangebracht. Dankzij dit type glas treedt er ongeveer geen koudestraling op. Het heeft een U-waarde van 0.5 W/m²K

Let op: in oude woningen die voor de rest minder geïsoleerd zijn, is dit type glas af te raden. Als het beter isoleert dan de muren rondom, is er kans op condens- of schimmelvorming op de muren.

Hoeveel kost het om een raam te plaatsen?

Ben je het warmteverlies beu en wil je een sterker isolerend glas plaatsen? In onderstaande tabel vind je richtprijzen van de verschillende types beglazing. Let op: dit gaat enkel om het glas en dus niet over de profielen, kozijnen of het beslag.

Type glas Prijs
Dubbel glas € 75 - € 95
HR+ en HR++ € 125 - € 150
HR+++ € 150 - € 190

* ramen prijzen per m² incl. plaatsing

Offertes aanvragen ramen prijzen

Aanvraag plaatsen bij Casius om een vakman te vinden is snel en eenvoudig . Wij hadden vrij snel een reactie van een vakman en het was meteen de juiste.De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente opdrachten ramen plaatsen

woensdag 28 september 2022

Binnenzijde ramen in zwarte pvc zetten

Ik ben op zoek naar iemand die een afkasting binnenzijde van 2 ramen in zwarte PVC kan doen. De huidige ramen zijn recent geplaatst. De afkasting kan bij hun enkel in witte PVC.


Kozijnen, deuren en ramen Hasselt
woensdag 28 september 2022

Schuiframen vervangen

Twee grote schuiframen, elk bestaande uit een vast en een schuivend gedeelte, elk 1,35 m breed en 2,24 m hoog. Alle andere ramen zijn in hout, kleur noten, zodat zoveel mogelijk een gelijkaardige kleur en uiterlijk gewenst.


Kozijnen, deuren en ramen Rumbeke
woensdag 28 september 2022

Groot schuifraam vervangen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het vervangen van mijn schuifraam van 5,20 m breed en een hoogte van 2,10 m. Het zijn 3 ramen waarvan de middelste opengaat. Het is nu in aluminium en we zouden graag aluminium of PVC hebben.


Kozijnen, deuren en ramen Ganshoren
Offertes ramen plaatsen