Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Wat doet een schrijnwerker?

Ramen plaatsen

Wil je nieuw ramen plaatsen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Ramen... onverwachte blikvangers!

Je zou het al snel onderschatten, maar ramen zijn het eerste wat opvalt aan een woning. Het gaat om meer dan enkel het esthetisch element. Ramen spelen een belangrijke rol bij de isolatie van je huis. Want een groot raam betekent niet per se een groot warmteverlies. Op deze pagina vind je praktische info die je op weg helpen bij jouw keuzes.

Ben je op zoek naar een professional die je helpt of wil je rustig prijzen te vergelijken? Vraag dan snel jouw gratis offertes voor ramen plaatsen aan.

Beslag, kozijn of profiel ... wat is het verschil?

Beglazing, wat zijn de opties?

Standaard dubbel glas

Een raam plaatsen met dubbel glas is eigenlijk niet zo standaard meer. Je vindt het enkel nog in bestaande woningen. Gewoon dubbel glas heeft een spouw die met lucht is gevuld. De dikte van die spouw bepaalt je U-waarde. Dat is een waarde die je vertelt hoeveel warmte je venster doorlaat. Dubbelglas heeft een waarde van 2.8 W/m²K, terwijl de norm voor nieuwbouw vandaag op 1.1 W/m²K ligt.

HR+

HR staat in verbouwkringen voor hoogrendementsglas. Het is de nieuwe standaard en afhankelijk van het type isoleert het twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. HR+ werkt nog steeds met een luchtspouw, maar aan de binnenkant van het glas ligt een warmtereflecterende metaalcoating.

HR++

Een extra plusje, dus een trapje hoger op de isolatieladder. Bij dit type glas zit er geen lucht in de spouw, maar wel een edelgas: argon of krypton. Deze gassen isoleren beter dan lucht en dus daalt de U-waarde verder tot de norm van vandaag: 1.1 W/m²K.

HR+++

Driedubbele beglazing, daar staat HR+++ voor. Drie keer glas betekent dus ook een dubbele spouw. Beide spouwen zijn opgevuld met argon of krypton en ook de coating wordt aan alle glazen aangebracht. Dankzij dit type glas treedt er ongeveer geen koudestraling op. Het heeft een U-waarde van 0.5 W/m²K

Let op: in oude woningen die voor de rest minder geïsoleerd zijn, is dit type glas af te raden. Als het beter isoleert dan de muren rondom, is er kans op condens- of schimmelvorming op de muren.

Hoeveel kost het om een raam te plaatsen?

Ben je het warmteverlies beu en wil je een sterker isolerend glas plaatsen? In onderstaande tabel vind je richtprijzen van de verschillende types beglazing. Let op: dit gaat enkel om het glas en dus niet over de profielen, kozijnen of het beslag.

Type glas Prijs
Dubbel glas € 75 - € 95
HR+ en HR++ € 125 - € 150
HR+++ € 150 - € 190

* ramen prijzen per m² incl. plaatsing

Offertes aanvragen ramen prijzen

Aanvraag plaatsen bij Casius om een vakman te vinden is snel en eenvoudig . Wij hadden vrij snel een reactie van een vakman en het was meteen de juiste.De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente opdrachten ramen plaatsen

maandag 18 september 2023

Ramen vervangen bij renovatieproject

Plaatsen houten ramen in 4 dakkapellen in ons renovatieproject. Concreet gaat het over 8 ramen (4 vierkanten en 4 driehoeken). Vriendelijke groet


Kozijnen, deuren en ramen Nijlen
maandag 18 september 2023

Vervangen ramen

Vervangen van 1 houten raam en plaatsen van een wit 9010 PVC raam met binnen afwerking kader in PVC. Maten: H binnen 152 CM Totale breedte 425 CM verdeelt in 2 stukken met rechterkant opendraaiend raam nr rechts met kiepstand en links opendraaiend raam naar links met kiepstand. Wat is het verschil tussen gewoon en gelaagd glas?


Kozijnen, deuren en ramen Bost
maandag 18 september 2023

Vervangen van 3 ramen

3 ramen vervangen. In 2 slaapkamers en ook nog een raam in de keuken. Afmetingen van 3.5 meter gok ik. Indien mogelijk ook plaatsen van 2 rolluiken.


Kozijnen, deuren en ramen Deurne
Offertes ramen plaatsen