Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schrijnwerker

Ramen plaatsen

Plannen om je ramen onder handen te nemen? Of wil je rustig wat prijzen vergelijken? Ontdek de mogelijkheden van buitenschrijnwerk op deze pagina.

Ramen, een blikvanger

Ramen zijn het eerste wat opvalt aan een woning. Het gaat om meer dan enkel het esthetisch element. Ramen spelen een belangrijke rol bij de isolatie van je huis. Want een groot raam betekent niet per se een groot warmteverlies. Op deze pagina vind je praktische info die je op weg helpen bij jouw keuzes.

Ben je op zoek naar een professional die je helpt of wil je rustig prijzen te vergelijken? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Beslag, kozijn of profiel ... wat is het verschil?

Beglazing, wat zijn de opties?

Standaard dubbel glas

Standaard dubbel glas is eigenlijk niet zo standaard meer. Je vindt het enkel nog in bestaande woningen. Gewoon dubbel glas heeft een spouw die met lucht is gevuld. De dikte van die spouw bepaalt je U-waarde. Dat is een waarde die je vertelt hoeveel warmte je venster doorlaat. Dubbelglas heeft een waarde van 2.8 W/m²K, terwijl de norm voor nieuwbouw vandaag op 1.1 W/m²K ligt.

HR+

HR staat in verbouwkringen voor hoogrendementsglas. Het is de nieuwe standaard en afhankelijk van het type isoleert het twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. HR+ werkt nog steeds met een luchtspouw, maar aan de binnenkant van het glas ligt een warmtereflecterende metaalcoating.

HR++

Een extra plusje, dus een trapje hoger op de isolatieladder. Bij dit type glas zit er geen lucht in de spouw, maar wel een edelgas: argon of krypton. Deze gassen isoleren beter dan lucht en dus daalt de U-waarde verder tot de norm van vandaag: 1.1 W/m²K.

HR+++

Driedubbele beglazing, daar staat HR+++ voor. Drie keer glas betekent dus ook een dubbele spouw. Beide spouwen zijn opgevuld met argon of krypton en ook de coating wordt aan alle glazen aangebracht. Dankzij dit type glas treedt er ongeveer geen koudestraling op. Het heeft een U-waarde van 0.5 W/m²K

Let op: in oude woningen die voor de rest minder geïsoleerd zijn, is dit type glas af te raden. Als het beter isoleert dan de muren rondom, is er kans op condens- of schimmelvorming op de muren.

Hoeveel kost beglazing?

Ben je het warmteverlies beu en wil je een sterker isolerend glas plaatsen? In onderstaande tabel vind je richtprijzen van de verschillende types beglazing. Let op: dit gaat enkel om het glas en dus niet over de profielen, kozijnen of het beslag.

Type glas Richtprijs per m² (incl. manuren)
Dubbel glas € 75 - € 95
HR+ en HR++ € 125 - € 150
HR+++ € 150 - € 190

Offertes ramen plaatsen aanvragen

Aanvraag plaatsen bij Casius om een vakman te vinden is snel en eenvoudig . Wij hadden vrij snel een reactie van een vakman en het was meteen de juiste.De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente opdrachten ramen plaatsen

woensdag 25 mei 2022

4 pvc ramen plaatsen

PVC klikramen te plaatsen - muur: 9 m lang en 2 m breed (x2) en hoogte 2,5m.


Kozijnen, deuren en ramen Westkapelle
dinsdag 24 mei 2022

Plaatsen van PVC ramen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van PVC ramen. Het gaat om 7 ramen van 1m60 op 1m60, 3 kleintjes in de zolder en dan nog een schuifraam van 2m op 2,01m.


Kozijnen, deuren en ramen Westende
dinsdag 24 mei 2022

PVC ramen en deur plaatsen

Ik ben op zoek naar een schrijnwerker voor de plaatsing van PVC ramen en deuren: 1 deur en 10 ramen. Plannen van architect weldra beschikbaar. Renovatieproject.


Kozijnen, deuren en ramen Roeselare
dinsdag 24 mei 2022

Aluminium ramen en deur vervangen

Na isoleren bestaande voorgevel en plaatsen nieuwe voorgevel, moeten er 3 alu-ramen met rolluik (elektrisch) en een nieuwe voordeur geplaatst worden. Alles in aluminium. Architect is bezig met plannen, deze zijn weldra beschikbaar.


Kozijnen, deuren en ramen Passendale
dinsdag 24 mei 2022

Ramen plaatsen

Er moeten 2 houten ramen geplaatst worden.


Kozijnen, deuren en ramen Lovendegem
dinsdag 24 mei 2022

Plaatsen van ramen

Wij plaatsen een volledig nieuwe aanbouw aan onze woning, hierbij hebben wij minstens 4 ramen nodig, daarnaast overwegen we om eventueel de ramen vooraan en voordeur ook te vervangen. Ik had graag PVC ramen gehad.


Kozijnen, deuren en ramen Izegem
Offertes ramen plaatsen