Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Badkamer Schuin Dak In Gyproc

Gyproc in de badkamer laten plaatsen?

Gyproc laten plaatsen in de badkamer, een goed idee

Met gyproc of gipskarton kan je de badkamer perfect laten afwerken. Gyproc is een handig en goedkoop materiaal om een vlakke laag tegen een wand aan te brengen of om valse plafonds te creëren. Bovendien is het mogelijk om gyproc op allerlei manieren verder af te werken. Je kan de gipsplaten betegelen, schilderen of gewoon behangen. Je kan dit doen in eender welke ruimte in het huis. En ja, ook in de badkamer. Da’s typisch een vochtige ruimte is, maar vele soorten gyproc zijn hier speciaal voor gemaakt en zijn dus bestand tegen water en damp. Op zoek naar wat extra info? Vraag vandaag nog een aantal offertes aan om je badkamer met gyproc te laten afwerken. Of lees gewoon verder hieronder.

Mooie en discrete afscheidingen in gyproc

Gyproc geschikt voor badkamers herken je aan de typische lichtgroene kleur. Deze gipsplaten zijn vocht- en schimmelwerend, wat belangrijk is voor het klimaat en de hygiëne in je badkamer. Je vakman zorgt met gyproc in no time voor een volledig afgewerkte badruimte. Zo is het mogelijk om in een badkamer een wand met gyproc te voorzien, die bijvoorbeeld het toilet of de douche afschermt van de rest van de ruimte. Bij badkamerrenovaties kan je de wanden heel snel een nieuwe look te geven, gewoon door er gyproc tegen te plaatsen.

Zoals je weet, komt bij een badkamerrenovatie heel wat kijken. Gipsplaten zijn dan een geschenk uit de hemel: je kan er altijd wel een creatieve oplossing mee verzinnen. Denk aan een afwerking op maat van een hangtoilet of aan een afdekplaat voor een ingebouwd bad. Wist je trouwens dat je met gyproc - naast wanden en plafonds - zelfs vloeren kan afwerken?
Na het plaatsen van gyproc voorziet een aannemer altijd de nodige tijd om de ruimte tussen de platen te plamuren. Zo creëer je gave vlakken die klaar zijn voor de afwerking.

Gyproc badkamer schilderen, behangen of betegelen

In functie van de werken, kiest je aannemer voor een bepaald formaat of dikte van gyprocplaten, die hij dan vastschroeft op een houten of metalen kader. Ongeacht de dikte of het formaat van de platen gyproc, ze zijn altijd snel geplaatst. Op een paar uur tijd tover je de hele ruimte om. Nadat de gipsplaten geplaatst zijn in de badkamer, kun je nog alle kanten uit. Het is mogelijk om gipsplaten te betegelen, maar je kan gyproc evengoed laten schilderen of behangen. Welke afwerking je ook kiest, je behandelt de gipsplaten best nog eens met epoxyverf. Dankzij die verf zijn ze volledig waterafstotend en kunnen ze lang overleven in je badkamer.

Badkamer In Gyproc

Prijs gyproc in de badkamer

Het is vrij eenvoudig om een kostenraming te maken voor gyprocwerken in de badkamer. Je kan zelf een inschatting maken door de oppervlakte van de wanden te berekenen. Reken hierbij op een gemiddelde kostprijs van €25 - €30 per vierkante meter, inclusief plaatsing van houten profielen.

Voor een plafond kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €55 euro €70 euro per vierkante meter. Dit is dan een gemiddelde prijs, zonder de voorziene afwerking met verf, tegels of pleisterwerk.

Badkamer gyproc afwerken, vergelijk offertes

De badkamer is een plaats waar je wil genieten van het comfort. Om een badkamerrenovatie meteen tot in de puntjes uit te voeren, neem je dus best een gespecialiseerde aannemer onder de arm. Professionele aannemers weten hoe ze een werk moeten aanpakken en schatten in welke moeilijkheden er eventueel bij komen kijken. Op onze website kun je verschillende offertes in één keer aanvragen om je badkamer te laten renoveren. Handig om weten: je kan deze offertes in alle rust vergelijken. Aannemers kunnen ook voorstellen om eerst even bij jou thuis de situatie te bekijken, zodat ze zeker tot een goede inschatting komen.
Kies je ervoor om je badkamer met gyproc te laten renoveren, dan ben je vaak positief verrast door de prijs. Voor professionele aannemers is het een koud kunstje om met gyproc te werken. Met een cutter is het product snel en efficiënt op maat te snijden, waardoor alles steeds gaaf afgewerkt is.

Offertes gyprocwerken aanvragen

Offertes gyproc aanvragen