Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Behangpapier door een vakman

Behangen

Een mooi motief om jouw woning af te maken?
Casius bezorgt je alles wat je nodig hebt.

Behangen: een waardig alternatief

Geen fan van schilderen? Dan is behangen een goede optie. Het kost je een pak minder tijd en financieel kan het een stuk goedkoper zijn. Behangen gaat sneller, dus bespaar je op werkuren wanneer je beroep doet op een vakman. Op zoek naar een expert in je buurt? Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact!

Eerste werk is - nogal wiedes - het oud behangpapier verwijderen. Hoe behangpapier verijwderen? Dat kan je doen door zeepsop of een afweekmiddel op te lossen in warm water en op de laag te smeren die je wil verwijderen. Een kleine 20 minuten na het aanbrengen kan je het oude behangpapier losmaken. Doe dit altijd van boven naar beneden. Vergeet ook niet de behanglijm te verwijderen. Een plamuurmes of een spatel komt hier goed van pas. Als je een geschilderde muur wil behangen, was je die best eerst even af. Muren die met glansverf zijn geschilderd, kan je ook opschuren voor je behangt.

Kijk ook even of er kleine gaten of barsten in de muur zitten en probeer die op te vullen met plamuursel. Dat hoeft niet bij elk type behangpapier, maar het zorgt vaak voor een mooier resultaat. Eens dit voldoende droog is schuur je dit best nog even kort op.

Oude behang ervan, gaten opgevuld. Tijd om de behangbanen af te tekenen op de wand met een waterpas. Begin in de hoeken van de ruimte op een kleine 50 centimeter van de rand. Zo kan je het behang mooi laten overlappen. Daarna kan je de te plakken oppervlakten uitsnijden uit het behangpapier. Je kan op veilig spelen bij het uitsnijden en iets ruimer rekenen.

Nu het behangpapier mooi is uitgesneden, is het tijd om het in te smeren met behanglijm met een blokborstel. Laat een minuut of 10 rusten en plak het aan de muren. Heb je poreuze wanden in je woning? Dan gebruik je beste een behangvoorstrijkmiddel voor je de lijm aanbrengt.

Behangen met behangpapier
Behangen of schilderen?

Controleer de verpakking op symbolen voor je begint te behangen. Die vertellen je hoe je het papier moet aanbrengen.

  • Recht patroon: De banen behangpapier moeten in eenzelfde richting en ook op dezelfde hoogte worden geplakt.
  • Stortend patroon: Breng het behangpapier ondersteboven aan, wissel dus na elke baan van richting.
  • Stotend patroon: De meest logische manier van werken. Je plaatst de banen tegen elkaar zonder dat er enige overlapping is.
  • Geen patroon: Dit is het makkelijkste want je mag namelijk het behangpapier op willekeurige wijze aanbrengen.
  • Verzet patroon: Bij dit patroon zijn de oneven en de even banen aan de bovenkant gelijk aan elkaar. Je werkt dus met zowel even als oneven banen behangpapier.

Wat is de prijs van behangen per m²?

Ik hoor het je al denken: doe ik zelf een poging of zoek ik een behanger? Een behanger inhuren is ongetwijfeld het beste idee aangezien de expert het behangen sneller en efficiënter kan uitvoeren dan jezelf. Wat kost een behanger per uur? De totaalprijs van een schilder behanger is afhankelijk van een aantal factoren. De prijs van het behangpapier en het uurloon van de behanger hebben de grootste invloed. Laat je door een professionele vakman behangen mag je rekenen op een gemiddelde prijs van €15 €25 per m².

Tip: Vergelijk een aantal prijsoffertes en kies niet altijd een goedkope behanger. Heb je een goed gevoel bij een behanger met een iets duurdere prijsofferte? Twijfel niet en kies voor hem!

Behanger gezocht?

Ken je niet meteen een professionele schilder behanger in de regio? Of ben je specifieke op zoek naar een renovlies behanger? Via Casius brengen wij je in contact met de beste vakmannen in de regio. Gratis en zonder verplichtingen. Plaats je opdracht via het onderstaande formulier en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende prijsoffertes!

Offertes behangen aanvragen

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Recente opdrachten voor behangwerken

zondag 26 juni 2022

Muren schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman die de muren in een slaapkamer kan schilderen. De oppervlakte is ongeveer 30m².


Behang- en schilderwerken Haasdonk
zondag 26 juni 2022

Muren trapgang schilderen

Verven van muren in de trapgang (1 verdiep) en ook behangen met vliesbehang.


Behang- en schilderwerken Liedekerke
zaterdag 25 juni 2022

Binnendeuren restaureren

Ik heb nog oude binnendeuren die vernieuwd moeten worden. 6 deuren. Oude eiken deuren hernieuwen.


Behang- en schilderwerken Beveren-Waas
vrijdag 24 juni 2022

Voordeur restaureren

Houten voordeur herenhuis jaren 1920 repareren en schilderen


Behang- en schilderwerken Elsene
dinsdag 21 juni 2022

Schilderen dakgoten

Schilderen van 15 lopende meter dakgoten, tweede verdieping. De opdracht kan verdubbeld worden wegens ook interesse bij de buurman.


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
dinsdag 21 juni 2022

Schilderwerken uitvoeren

Ik zoek een schilder om de gang in huis te schilderen. Bescheiden rijwoning, beneden verdiep, 1st verdiep en tot aan de zolder.


Behang- en schilderwerken Melle
Gratis offertes aanvragen