Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Behangpapier door een vakman

Behangen

Behangen

Een mooi motief om jouw woning af te maken?
Casius bezorgt je alles wat je nodig hebt.

Behangen: een waardig alternatief

Geen fan van schilderen? Dan is behangen een goede optie. Het kost je een pak minder tijd en financieel kan het een stuk goedkoper zijn. Behangen gaat sneller, dus bespaar je op werkuren wanneer je beroep doet op een vakman. Op zoek naar een expert in je buurt? Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact!

Eerste werk is - nogal wiedes - het oud behangpapier verwijderen. Hoe behangpapier verijwderen? Dat kan je doen door zeepsop of een afweekmiddel op te lossen in warm water en op de laag te smeren die je wil verwijderen. Een kleine 20 minuten na het aanbrengen kan je het oude behangpapier losmaken. Doe dit altijd van boven naar beneden. Vergeet ook niet de behanglijm te verwijderen. Een plamuurmes of een spatel komt hier goed van pas. Als je een geschilderde muur wil behangen, was je die best eerst even af. Muren die met glansverf zijn geschilderd, kan je ook opschuren voor je behangt.

Kijk ook even of er kleine gaten of barsten in de muur zitten en probeer die op te vullen met plamuursel. Dat hoeft niet bij elk type behangpapier, maar het zorgt vaak voor een mooier resultaat. Eens dit voldoende droog is schuur je dit best nog even kort op.

Oude behang ervan, gaten opgevuld. Tijd om de behangbanen af te tekenen op de wand met een waterpas. Begin in de hoeken van de ruimte op een kleine 50 centimeter van de rand. Zo kan je het behang mooi laten overlappen. Daarna kan je de te plakken oppervlakten uitsnijden uit het behangpapier. Je kan op veilig spelen bij het uitsnijden en iets ruimer rekenen.

Nu het behangpapier mooi is uitgesneden, is het tijd om het in te smeren met behanglijm met een blokborstel. Laat een minuut of 10 rusten en plak het aan de muren. Heb je poreuze wanden in je woning? Dan gebruik je beste een behangvoorstrijkmiddel voor je de lijm aanbrengt.

Behangen met behangpapier
Behangen of schilderen?

Controleer de verpakking op symbolen voor je begint te behangen. Die vertellen je hoe je het papier moet aanbrengen.

  • Recht patroon: De banen behangpapier moeten in eenzelfde richting en ook op dezelfde hoogte worden geplakt.
  • Stortend patroon: Breng het behangpapier ondersteboven aan, wissel dus na elke baan van richting.
  • Stotend patroon: De meest logische manier van werken. Je plaatst de banen tegen elkaar zonder dat er enige overlapping is.
  • Geen patroon: Dit is het makkelijkste want je mag namelijk het behangpapier op willekeurige wijze aanbrengen.
  • Verzet patroon: Bij dit patroon zijn de oneven en de even banen aan de bovenkant gelijk aan elkaar. Je werkt dus met zowel even als oneven banen behangpapier.

Wat is de prijs van behangen per m²?

Ik hoor het je al denken: doe ik zelf een poging of zoek ik een behanger? Een behanger inhuren is ongetwijfeld het beste idee aangezien de expert het behangen sneller en efficiënter kan uitvoeren dan jezelf. Wat kost een behanger per uur? De totaalprijs van een schilder behanger is afhankelijk van een aantal factoren. De prijs van het behangpapier en het uurloon van de behanger hebben de grootste invloed. Laat je door een professionele vakman behangen mag je rekenen op een gemiddelde prijs van €15 €25 per m².

Tip: Vergelijk een aantal prijsoffertes en kies niet altijd een goedkope behanger. Heb je een goed gevoel bij een behanger met een iets duurdere prijsofferte? Twijfel niet en kies voor hem!

Behanger gezocht?

Ken je niet meteen een professionele schilder behanger in de regio? Of ben je specifieke op zoek naar een renovlies behanger? Via Casius brengen wij je in contact met de beste vakmannen in de regio. Gratis en zonder verplichtingen. Plaats je opdracht via het onderstaande formulier en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende prijsoffertes!

Offertes behangen aanvragen

Zeer eenvoudig om op de site van Casius aan te duiden welke vakman je nodig hebt. Ik kreeg heel snel een antwoord. Het contact met de vakman verliep uitstekend en een week later was de klus al geklaard aan de afgesproken prijs.

Benny D'Hondt

Recente opdrachten voor behangwerken

woensdag 18 augustus 2021

Slaapkamers, hal en badkamer renoveren

Voor verschillende kamers en de hal moet men schilder- en behangwerken uitvoeren. Ook laminaat te leggen, een deur te plaatsen. Vals plafond steken in de badkamer.


Renovatie Helchteren
woensdag 09 september 2020

Schilder en behangwerken uitvoeren

We willen onze living laten behangen. Ook plafonds in living en keuken laten verven en de barsten laten wegwerken Indien mogelijk ook 2 binnendeuren een nieuw verflaagje geven.


Behang- en schilderwerken Leuven
zondag 02 juni 2019

Schilder -en behangwerken uitvoeren

Behangen van 2 kamers van 4x4m, inclusief huidig papier verwijderen en muren bijwerken. Ook 2 radiatoren en 2 rolluikkasten te herschilderen.


Behang- en schilderwerken Hofstade (Vl-Br)
dinsdag 13 november 2018

Uitvoeren van behangwerken

Behangen van living en hall . Living 6,5 m op 5m. Hall tot 1 verdiep hoog.


Behang- en schilderwerken Berchem-Sainte-Agathe
maandag 16 juli 2018

Schilderen en behangen na brandschade

Schilder en behangwerken na brand. Slaapkamer, living , salon , kleine kamer, gang , trappenhall en keuken. Muren herstellen en alles terug te herbehangen.


Behang- en schilderwerken Merksem
maandag 18 juni 2018

2 muren laten behangen

De twee volledige wanden/muren (leefruimte en badkamer) worden (wellicht in juli) gepleisterd en gepolierd door de vochtexpert, dus daarna eigenlijk klaar voor behangen. Graag had ik een offerte voor dit behangwerk (ten vroegste eind augustus 2018), alle kosten in begrepen (schilderen behang, parkeerplaats, afplakken, verf, lijm, werkuren, etc). Nu hangt er tussen wit en beige kleur geschilderd behang sinds 2012, graag ongeveer dezelfde kleur voor beide muren als voorheen voor beide muren. De afmetingen van de 2 muren staan opgemeten in 1e afbeelding.


Behang- en schilderwerken Gent
woensdag 18 april 2018

Opmaken bestek na waterschade

Waterschade in slaapkamer. Muur dient hersteld te worden , pleisterwerk en behangwerk.


Vochtbehandeling Wijnegem
woensdag 03 januari 2018

Kantoor schilderen en behangen

Wij zijn verhuisd naar een nieuw kantoor en er is wat schilder- en behangwerk. Het betreft 2 kamers.


Behang- en schilderwerken Mechelen
donderdag 12 oktober 2017

Herstelling muren na vochtschade

Ik heb een vochtprobleem in huis. Door de installatie van een nieuwe meter door de watermaatschappij is er een lek ontstaan. Deze lek is ondertussen opgelost maar de muur waar de meter hangt is heel vochtig. Er staat schimmel op beide kanten van de muur. Het water is tevens door de vloer tot in de kelder gelopen. Er staat water in de kelder. Naast vochtbestrijding zullen ook behangwerken nodig zijn. Werken : behang afnemen, muren behandelen tegen vocht en verwijderen schimmel, opnieuw verven.


Behang- en schilderwerken Dendermonde
zondag 01 oktober 2017

Schilders en behangwerken

Schilderen garage en raam( is nu reeds geschilderd) Behangen keuken plafond en 2 muren Schilderen 2 ramen en gyproc boven de kasten


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
woensdag 10 mei 2017

Herstellen van gevolschade door lek veroorzaakt door bovenbuur

Ik ben eigenaar van een appartement en wil zo snel mogelijk de gevolgschade ten gevolge van een lek laten herstellen. Door een lek bij de bovenbuur zijn er op verschillende muren vlekken ontstaan. Op het plafond is zelfs een stuk van de bepleistering losgekomen. Graag 1 vakman die zowel de bepleistering als de schilder/behangwerken kan herstellen.


Pleisterwerken Gent
donderdag 13 april 2017

Klusjesman nodig

2 Plafondlampen plaatsen. Klein behangwerk. Gootsteen herstellen. Slot herstellen.


Andere / klussen Gent
dinsdag 28 maart 2017

Behangwerken in de woning uit te voeren

Slaapkamer + hall + wc + keuken behangen.


Behang- en schilderwerken Wambeek
vrijdag 09 december 2016

Schilder/behangwerken in huis

Ik zoek een behanger voor werken in huis. Schilderwerken en behangen in 2017. Dit betreft een gelijkvloers. Advies voor kleur en soort behang. Graag de werken uitvoeren rond de periode van februari of maart.


Andere / klussen Oostende
vrijdag 25 november 2016

Behangwerken huis

Behangen van traphal met gang Behangen van living en keuken. Veel raamgehelen Oud behang dient nog verwijderd te worden Woning dateert van '93, muren (bepleisterd) zijn in goede staat


Behang- en schilderwerken Beveren-Waas
dinsdag 22 november 2016

Verschillende klusjes

Graag hadden wij geweten of u volgende klusjes voor ons kan uitvoeren: - ophangen van een hele reeks kaders (na behangwerken moet alles opnieuw opgehangen worden! ) - herstellen van enkele stopcontacten - nieuwe slotjes aanbrengen aan enkele deurtjes van kasten - vervangen van voegwerk aan haard - ophangen van lusters Misschien vergeet ik nog enkele kleine werken te vermelden!


Andere / klussen Hoeleden
zaterdag 30 juli 2016

Uitvoeren van behangwerken in slaapkamer

Behangwerken slaapkamer. Behangpapier reeds aanwezig. Oppervlakte +-40 m².


Behang- en schilderwerken Keerbergen
maandag 13 juni 2016

Schilderen behangen van plafonds en muren en behangwerken

Schilderen en behangen van 116 m² (3 slaapkamer) appartement. Schilderen van alle plafonds en muren berging. Behangen met vliesbehang in alle kamers, uitgezonderd badkamer en berging.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 08 juni 2016

Offerte na schade wateroverlast

Op verschillende plaatsen in huis is schade ontstaan omdat een plat dak is overgelopen. Daarom is voor de verzekering eerst een prijsopgave nodig. - Verf- en behangwerken, - laminaat vloerreparatie - plafond stukadoorwerk en planken beschot reparatie - ea


Renovatie Achel
vrijdag 08 april 2016

Schilder- en behangwerken

Living met open keuken met stukje vide en aansluitende overloop boven in tasso of glasvezel te behangen en dan verven. Daarnaast dienen alle ramen en deuren binnenin alsook de ballustrade van de overloop gelakt te worden in het wit (staat nu in houtskleur).


Behang- en schilderwerken Eksaarde
maandag 15 februari 2016

Schilder- en behangwerken

Schilderwerken en behangen gelegen in Denderhoutem


Behang- en schilderwerken Haaltert
donderdag 27 augustus 2015

Plaatsen van nieuwe plinten en behangwerk

Plaatsen van nieuwe plinten en behangen van stuk van kamer


Behang- en schilderwerken Watervliet
maandag 27 juli 2015

Schilder/behangwerken door stormschade

In de keuken is er door waterschade plafond en behangpapier beschadigd. Voor de verzekering had ik graag een gratis prijsofferte.


Behang- en schilderwerken Erembodegem
donderdag 04 juni 2015

Schilderen leefruimte

Is het mogelijk om een prijsofferte op te maken voor de schilder- en behangwerken van onze leefruimte: • Bijplamuren van muren • Muren behangen met even schildersdoek :70m² • Schilderen van plafonds,muren en 4 palen: ca 140m² Schilderen van 1 primerlaag & 1 eindlaag acrylaatverf mat trimetal • Schilderen van 3 deuren met omlijsting éénzijdig Schuren,reinigen,2 lagen satiné lak trimetal Indien gewenst kan U (na telefonisch contact) steeds ter plaatse komen kijken


Behang- en schilderwerken Herent
dinsdag 03 maart 2015

Schilderwerk en behangwerken van kamers

Behangen en schilderen van kamers. 2 zolderkamer met schuine muren te behangen en 1 bureau met plafond te schilderen en muren te behangen


Behang- en schilderwerken Nossegem
dinsdag 05 augustus 2014

Binnen schilder- en behangwerken

Schilderen van living (ongeveer 10 x 3 meter), behangen slaapkamer (4 x4 meter, 1 venster, 1 deur)


Behang- en schilderwerken Hoegaarden
maandag 07 april 2014

Plakwerk en behangwerken

Plakwerk en behangen van een gang boven En stuk gang beneden herbehangen.


Andere / klussen Grembergen
zondag 30 maart 2014

Behangwerken en schilderwerken

- Behangen van living en traphall op het gelijkvloers, - Boven de 3 slaapkamers behangen; - Verder de plafonds op glv. - traphal schilderen; De woning is een huurwoning (halfopen bebouwing) gelegen te 1820 STEENOKKERZEEL


Behang- en schilderwerken Melsbroek
donderdag 27 maart 2014

Behangwerken in hall en living

Behangwerken in hal en gedeeltelijk living. Living zonder veel moeilijkheden (1 verwarmingselement en stekkerdozen. Hal met 7 deuren. Totaal te behangen oppervlakte +- 43m². Liefst vakmensen uit het Mechelse.


Behang- en schilderwerken Mechelen
vrijdag 03 januari 2014

Behangwerken

Behangen van gang - keuken en living. 80m2. Er kan hulp geboden worden bv bij inlijmen of aangeven gerief.


Behang- en schilderwerken Roosdaal
woensdag 27 november 2013

Muur behangen

Behangwerken :1 muur te behangen: 5*2,5m (12,5m²). Behangpapier: roos geruit (kinderkamer).


Behang- en schilderwerken Harelbeke
zaterdag 26 oktober 2013

Renovatie studentenpand Gent

Ik zoek een aannemer die de lichte renovatie van een studentenhuis op zich kan nemen. Het gaat om het vernieuwen van de gevel (Crepi), plaatsen centrale verwarming, plaatsen eenvoudige keukenblokjes, gyproc-plafonds, schilder en behangwerken. Het pand bevind zich te Gent.


Renovatie Gent
woensdag 07 augustus 2013

Behangwerken living / hal

Graag dringende offerte behangwerken living / hal (hal + traphal + overloop) evenals glasvliesbehang plafond (ongeveer 40 m2 plafond)


Behang- en schilderwerken Geel
dinsdag 16 juli 2013

Schilder- en behangwerken binnen/buiten

het volledige huis zou geschilderd en/of behangen moeten worden, alsook de plafonds/vloeren(hout). De trap afgeschuurd en geschilderd.Buiten zou er een houten tuinhuis en houten deur,alsook de binnenzijde geschilderd moeten worden.


Renovatie Genk
dinsdag 14 mei 2013

Behangwerk

De (kleine) gang zou behangen moeten worden met steenmotief behang. Er zijn wel 5 deuren aanwezig, maar omdat we nieuwe deuren gaan zetten zijn de deurlijsten verwijderd wat het behangen toch vergemakkelijkt. In de hal zou ook eveneens behangen moeten worden met ook motief behang. Het plafond zou daar ook geschilderd moeten worden.


Andere / klussen Houthalen
vrijdag 09 november 2012

Schilder en behangwerken

Door een waterschade hebben wij 2 kamers die behangen zouden moeten worden en geschilderd + een badkamer die zou moeten gereinigd worden (roeststrepen op de tegels)


Behang- en schilderwerken Bornem
dinsdag 18 september 2012

Schilder en behangwerken

Schilderen en behangen van woonkamer. Deuren van woonkamer schuren en schilderen alsook voordeur en garagepoort en poortje


Behang- en schilderwerken Wichelen
zondag 16 september 2012

Schilder / Verfwerken

We zijn op zoek naar een verver / behanger om volgende behangwerken uit te voeren : - hal bovenverdieping - traphal - inkomhal - living - keuken


Behang- en schilderwerken Zonhoven
dinsdag 31 juli 2012

Schilder of behangwerken

Traphal schilderen en slaapkamer behangen


Andere / klussen Harelbeke
donderdag 10 mei 2012

Verven van plafond

Verven van plafond ong. 30 vierkante meter, plafond betaat uit gyprocplaten die bezet zijn, plafond is afgewerkt met een molure. Betreft verven in wit/crèmè met matte verf, behangwerken zijn gepland midden juni.


Behang- en schilderwerken Berlare
zondag 08 januari 2012

Schilder&behangwerken

Afsteken oud behangpapier en dan behangen hal + slaapkamers + schilderen doucheruimte.


Pleisterwerken Duffel
woensdag 26 oktober 2011

Renovatiewerken

Behangwerken in woning ouder dan 5 jaar. - Behangen van twee slaapkamers (muren + plafonds) - Te bespreken, gedeeltelijke posten (beneden zoals keuken,... ), in de woning


Behang- en schilderwerken Ledeberg (Gent)
donderdag 05 augustus 2010

Schilder / behanger

Schilder en/of behangwerken benedenverdieping: hoge inkomhal, gang, ruime living, keuken. Kwaliteitsmaterialen vereist, precieze details (kleuren, ...) nog te bepalen.


Behang- en schilderwerken Wetteren
donderdag 02 juli 2009

Aannemer

Keuken, veranda en toilet volledig afgebroken worden. Nieuwe riolering, electriciteit, tegelvloeren. 1 uitbouw keuken + veranda. Veranda met koepel. Aanleg tuin. Renovatie living, schilder- en behangwerken. Inrichting keuken. Nieuwe zekeringskast. Kelderbehandeling. Douchekamer renoveren. Toiletkamer vernieuwen.


Renovatie Berchem (Antwerpen)
dinsdag 19 februari 2008

Aannemer

volledige binnenafwerking van huis. zolder inrichten tot kamer, plafondafwerking badkamers en andere ruimtes , decoratieverlichting, afwerking traphal, afwerking kachel, schilder- en behangwerken in alle kamers, plaatsing lambrisering, afwerking mezzanines kinderkamers, kleuradvies, interieurinrichting


Verbouwing Grimbergen
vrijdag 08 februari 2008

Stukadoor

Muren moeten nog vlak gezet (gaten opvullen en vlak schuren)worden ter voorbereiding schilder-en behangwerken. Gyproc muur- banden- moeten uitgeplakt en vlakkageschuurd worden. Plafonds vlak (gaten vullen en schuren) zetten ook ter voorbereiden schilderwerken. Een boog moet uitgeplakt worden.


Pleisterwerken Sint-Kruis (Brugge)
zaterdag 24 november 2007

Klusjesman

Schilder + behangwerk + zonnewering/verduistering voor Velux. Te schilderen, plafonds Inkomhall, vestiaire, wc, nachthal & bureau deze laatse 2 gelegen op 1e verdieping. Behangen van het geheel beneden en boven, opgelet stellingen nodig voor schilder en behangwerk zeer hoge Hall. Bijkleuren en vernissen van houten beuken trap. Plaatsen van electrisch gestuurde zonnewering voor velux. Electrische leiding bijplaatsen voor betere verlichting van Vestiaire.


Andere / klussen Sterrebeek
Gratis offertes aanvragen