Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buisisolatie verwarming leidingen

Buisisolatie

Buisisolatie

Perfecte isolatie?

Buisisolatie overbodig?

Wist je dat een perfect geïsoleerd huis nog altijd warmte kan verliezen? Iedereen kent het gevaar van koudebruggen bij ramen of de miserie van slechte isolatie in het dak. Maar ook bij je verwarmingsbuizen gaat er veel warmte verloren. Testaankoop berekende dat leidingisolatie of buisisolatie je tot €10 euro per meter leiding per jaar kan besparen. Afhankelijk van het type isolatie dat je kiest - denk aan steenwol, rockwool of schuim - loopt dat op tot honderden euro’s per jaar

Verwarmingsbuizen verliezen veel warmte omdat ze tussen de ketel en de radiatoren lopen. Dat betekent dus onverwarmde ruimtes zoals de garage, de kelder of ergens tussen muren. Koude ruimtes dus waar je snel warmte verliest. Met buisisolatie voorkom je warmteverlies en kan je besparen op je energiekosten.

Wanneer je beslist om je leidingen te isoleren, dan kies je voornamelijk uit drie types materialen: minerale wol, polyethyleenschuim of elastomeerschuim. In theorie kan je alle materialen op elke buis gebruiken, maar in de praktijk zijn er enkele zaken waar je op moet letten.

Soorten leidingisolatie

Elastomeer

Zwart elastomeerschuim - zoals het bekende Armaflex - heeft een groot voordeel: het is een heel soepel materiaal dat vlot rondom alle verwarmingsbuizen kan. Elastomeer is veruit het handigste materiaal voor buizen met bochten van 90° of voor leidingen die dicht tegen de muur lopen. Je kan er dus meer dan enkel rechte buizen mee isoleren.

Elastomeer heeft een goede isolerende waarde, dus zelfs met een dikte van 11mm houd je de warmte mooi vast.

Minerale wol

Minerale wol - zoals Isover - is minder flexibel dan elastomeer. Als je voor minerale wol gaat, zal je de isolatie moeten opsnijden om rond hoeken van 90° te doen passen. Met isolatieschaaltjes of met een kleefband kan je alles opnieuw aaneensluiten.

Kijk op voorhand hoeveel ruimte je hebt tussen de verwarmingsbuis en de muur. Minerale wol is vaak dikker dan elastomeer. Het kan zijn dat dit type isolatie niet overal tussen past.

Polyethyleenschuim

Van polyethyleenschuim zijn een paar merken bekend, denk maar aan Thermotube, Climaflex of Insultube. Het is de goedkoopste vorm van buisisolatie, maar tegelijk ook de minst praktische. Poyethyleenschuim is gemakkelijk aan te brengen bij rechte buizen, maar breekt vaak af bij gebogen leidingen. Isolerende tape om alles te dichten is een absolute must.

Hoe werkt Casius?

Asbest rond de verwarmingsbuizen?

Tot de jaren ‘80 werd asbest veel gebruikt als bouwmateriaal. Sterk, brandvast, goedkoop en dus een ideale grondstof. Nu de gevaren rond asbest goed gekend zijn, worden de regels rond het gebruik asbest als bouwmateriaal alsmaar strenger.

In Vlaanderen moet alle asbest weg tegen 2040, maar ook in in Brussel en Wallonië gaan stemmen op om maatregelen te nemen. Meer info rond regels kan je vinden op de website van jouw gewest.

Sinds 1 oktober 2020 kan je in Antwerpen een subsidie krijgen voor het verwijderen van oude leidingisolatie die asbest bevat. Na controle kan je de oude isolatie tegen een lagere prijs laten verwijderen en vervangen door nieuwe buisisolatie. Het bedrag gaat onmiddellijk van de factuur, dus je hoeft niets voor te schieten.

Buisisolatie verwarming leidingisolatie

Vergelijk gratis offertes

Recente opdrachten voor isolatiewerken

donderdag 20 januari 2022

Kruipkelder isoleren

Wij willen onze kruipkelder isoleren maar er is geen toegang enkel via verluchtingsrooster. We hebben een houten vloer van ongeveer 25 m2 en daaronder is een 40cm opening en dan aarde. Dit is de ruimte die moet geisoleerd worden.


Isolatie Zelzate
woensdag 19 januari 2022

PUR isolatie spuiten in living

Ik zoek een bedrijf dat pur isolatie kan spuiten in de living. ongeveer 30m2.


Isolatie Niel
maandag 17 januari 2022

Kruipkelder isoleren

Isolatie van kruipkelder totaal oppervlakte 151 vierkante meter Hoogte 120 cm Kelder is langs buiten toegankelijk


Isolatie Sint-Truiden
vrijdag 14 januari 2022

Muur geluidsdicht isoleren

Plaatsen geluidsisolatie binnenmuren (luchtgeluid) kant buren (tweewoonst). Te bekijken ter plaatse wat juist: enkel slaapkamers ( 20 m² ) en mogelijks ook beneden verdieping.


Isolatie Schilde
donderdag 13 januari 2022

Dak en kelder isoleren

Ik ben op zoek naar een vakman die de kelder en het dak kan isoleren. Een open bebouwing. Ongeveer 100m² voor de zolder en de kelder 30m².


Isolatie Sint-Amandsberg
woensdag 12 januari 2022

Plafond en muren kruipkelder isoleren

Ik ben op zoek naar een iemand die de wanden en de plafonds van onze kruipkelder kan isoleren. Het gaat om 110 m².


Isolatie Kapellen (Antwerpen)
woensdag 12 januari 2022

Binnenmuur geluidsdicht maken

Op zoek naar de juiste geluidsisolatie om naast de trap te plaatsen, om inkomend geluid van de buren te dempen. Vooral het contactgeluid is storend.


Isolatie Ledeberg (Gent)
maandag 10 januari 2022

spouwmuurisolatie plaatsen

Ik denk zo een 40m2 spouwmuurisolatie verdeeld over de voor en zijkant van het huis en eventueel de garage.


Isolatie Harelbeke
maandag 10 januari 2022

Vocht in gevel counteren door isolatie plaatsen

Problemen in de slaapkamer. Wij hebben in kamers schimmel in de hoek. Huis is van 1930. En zouden het graag de gevel laten isoleren om eventueel van de vochtproblemen af te geraken in de toekomst.


Isolatie Strombeek-Bever
zaterdag 08 januari 2022

Isoleren tegen geluidsoverlast van de buren

Wij wonen in gerenoveerde woning en hebben last van burenlawaai en zoeken oplossing. Halfopen bebouwing; Zowel boven als beneden.


Isolatie Heist-op-den-Berg
donderdag 06 januari 2022

Egaliseren en isoleren zoldervloer

we zoeken iemand om de betonnen zoldervloer te egaliseren (met egalisattiekorrels?) zodat de zoldervloer meteen geisoleerd wordt.


Isolatie Sint-Katelijne-Waver
donderdag 06 januari 2022

Kruipkelder isolatie

Wij zouden graag de kruipkelder laten bekisten. Liefst eerder mechanische isolatie. 150m2. De hoogte is 150cm.


Isolatie Maaseik
zaterdag 01 januari 2022

Dak isolatie casco-woning

Voor onze cascowoning zijn wij opzoek naar iemand voor ons dak te isoleren. Dit moet van muurplaat tot de nok geïsoleerd worden. EPB voorwaarden in bijlage te vinden.


Isolatie Haaltert
vrijdag 31 december 2021

Gevel isoleren via buitenkant

Ik zoek een isolatiebedrijf voor het isoleren van de gevel via de buitenkant. Ik weet nog niet goed welke optie ik ga kiezen om tot een goed en budetvriendelijk resultaat te komen.


Isolatie Aarschot
donderdag 30 december 2021

Geluidsisolatie plaatsen binnenmuur

Wij ondervinden geluidsoverlast van de buren in ons appartement. Het gaat om luchtgeluid, dus bijv. spelende kinderen en luidruchtige personen. Dit is alleen in de salon. we denken aan een isolerende voorzetwand voor 2 muren. Het gaat om 1 muur van +/- 6 meter zonder speciale zaken en 1 muur van +/- 3.5 meter met een radiator + wandcontactdozen. Hoogte van de muur is 2.50m


Isolatie Vilvoorde
woensdag 22 december 2021

Koude voorgevel isoleren of verluchting plaatsen

Betreft een koude muur aan de voorzijde van de woning (niet-geïsoleerd / wel in 2016 voorzien van een vloeibare beschermlaag op de voorgevel, maar mogelijks al uitgewerkt?). Hierdoor komen er condens druppels op de muur en vormen deze na een tijdje schimmel. Ik had graag een offerte voor dit vocht/condens probleem op te lossen.


Isolatie Deurne
donderdag 16 december 2021

Isolatie kelderplafonds in appartementsgebouw

Ik zoek, samen met de mede-eigenaars, iemand die de plafonds van de kelders wil isoleren. Gezien er eveneens buizen lopen zal minstens deels met PUR schuim of een alternatief moeten worden gewerkt. Het zou gaan om naar schatting 400 m2 plafond (2x+/-200m2).


Isolatie Sint-Gillis
zaterdag 11 december 2021

Buitenmuurisolatie van rijwoning

Ik zoek een vakman om de buitenmuren van mijn huis te isoleren. Het betreft een rijhuis. Materiaal in overleg met vakman. Het gaat om zo een 140 m².


Isolatie Wijchmaal
vrijdag 10 december 2021

Dak isoleren

Hellend dak isolatie van 117 m². Pannendak met onderdak maar zonder isolatie. Er zijn ook 3 veluxen aanwezig. Zoldervloer is reeds geïsoleerd.


Isolatie Gingelom
dinsdag 07 december 2021

Spouwmuur isoleren

Ik heb twee jaren geleden een huis gekocht. Nu merk ik dat ik last heb van vochtigheid in een van de kamers. Ik zou de gevel willen laten isoleren met spouwschuim (4m breed) en tegelijkertijd de dakgoot laten nakijken, misschien heeft deze ook herstellingen nodig


Isolatie Nieuwpoort
dinsdag 07 december 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen

Wij zoeken een oplossing om de geluidsoverlast van onze bovenburen te beperken. Geluidsisolatie + nieuw vals plafond. Momenteel horen wij alles van gesprekken tot het inladen van de vaatwas. Het gaat over een oppervlakte van een 100 tot 150 vierkante meter. We zouden graag hebben dat er eens een expert ter plaatse komt zodat de verschillende opties kunnen bekeken worden en we een aantal offertes kunnen voorleggen en dit bespreken met onze bovenburen.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 07 december 2021

Kruipkelder isoleren

Vakman gezocht om de kruipkelder te isoleren. Het gaat om +/- 107 m2 isolatie tegen het kelderplafond dat, gezien de vele buizen, het best met PUR lijkt te worden gedaan. We wensen wel een gegarandeerde R-waarde van > of = 3,5 m2.K/W te verkrijgen om een premie aan te kunnen vragen.


Isolatie Sint-Gillis
vrijdag 03 december 2021

Gevel isoleren

Vakman nodig voor buitenmuurisolatie: - rechter zijgevel boven plat dak buurvrouw : hoogte 4 m x breedte 9 m = 36 m² - achtergevel bovengedeelte 57 m² : hoogte 3.2 m x breedte 6.5 m = 21 m², samen is dit 21 + 36 = 57 m² - dikte 12 cm PUR of gelijkwaardig - afwerking : Crépi of andere interessante mogelijkheid


Isolatie Hoboken (Antwerpen)
donderdag 02 december 2021

Kruipruimte laten isoleren

Kruipruimte isoleren met een oppervlakte van ongeveer 50-60m². We hebben hier een muur in staan maar we weten niet of daar nog een ruimte achter zit of niet. Dus dit zou ook onderzocht moeten worden.


Isolatie Oostende
maandag 29 november 2021

Isoleren en afwerken van schuin dak , bestaande uit houten spanten

Een schuindak in hout met spanten 17.5x 3.8 dient geisoleerd te worden . Rd waarde 4,5 . oppervlakte ongeveer 75m2. te plaatsen; isolatie glaswol fo rotswol, osbplaat , gyprocplaat en schilderklaar afwerken.


Isolatie Zele
maandag 29 november 2021

Geluidsisolatie plaatsen in kamer

Ik zoek een vakman om een kamer waar ik leer om te drummen te isoleren voor geluid. Het gaat om een kleine ruimte in een appartement, maar ik ken de afmetingen niet. Men moet zowel de vloer, muren als plafond moeten geïsoleerd worden.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 23 november 2021

isoleren verdiepingsvloeren en gevels casco appartementsgebouw

De werf bestaat uit een appartementsgebouw van 4 verdiepingen die zich in casco bevindt. De verdiepingsvloeren zijn van houten balken gemaakt en moeten zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd worden. Daarnaast moeten de langs de binnenzijde of via spouw geïsoleerd worden. Wegens de stedenbouwkundige voorschriften kan men de buitengevels niet isoleren. Hierdoor zou ik graag de spouwen isoleren. Grondoppervlakte gebouw = 100 m², 20 m hoogte. Gene lift aanwezig atm, wel een liftschacht


Isolatie Brussel
maandag 22 november 2021

Dak isoleren

Wij zouden graag het dak laten isoleren: Hellend dak - ongeveer 100m² Er is helemaal nog niks geïsoleerd dus wij zouden zeker al de zolder willen aanpakken.


Isolatie Alken
zondag 21 november 2021

Zoldervloer isoleren

Isoleren van zoldervloer over een oppervlakte van 100 m².


Isolatie Budingen
zaterdag 20 november 2021

Raamgehelen en scheidingmuur akoestisch isoleren

We zijn op zoek naar iemand die de scheidingsmuur met de buren geluidsdicht kan maken. Daar is een wijnbar gesitueerd, dus regelmatig gaan de decibels daar wat de hoogte in. oppervlakte aangrenzend muurgedeelte +/- 25 m². Tevens willen we (om het omgevingsgeluid te minimaliseren) ook de raamgehelen in de voorgevel (= straatkant) laten onderzoeken op mogelijke geluidslekken. Op het gelijkvloers is een rolluikkast waar we door deze af te dichten al een deel kunnen reduceren. Op +1 en +2 bekijken we graag de eventuele toepassing van geluidswerende strips.


Isolatie Elsene
Gratis offertes vergelijken