Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Toilet in badkamer

Toilet

Toilet in de badkamer of toch apart? Hangtoilet of een klassiek staand toilet? En dan zijn er nog alle accessoires. Bij Casius vind je erkende vakmensen die je op weg helpen.

Welk toilet kies je?

Staand of hangend?

Voor wie het nog niet doorhad: hangende toiletten zijn populair. Redenen? Esthetisch ziet het er mooi uit. De toiletten lijken te zweven in de ruimte. Maar er zijn ook praktische voordelen. Bij het aanleggen van je vloer hoef je geen rekening te houden met het toilet. En wanneer je de badkamer of het toilet reinigt, kan je er rustig onder door dweilen.

Nadeel aan een hangend toilet zitten hem vooral in de afwerking van de afvoer en stortbak. Als je voordien een staand toilet had, is de afvoer in de vloer verwerkt. Bij een hangend toilet komt die, samen met de stortbak, in de muur te zitten. Om extra werk te vermijden kan het handiger zijn om opnieuw voor een staand toilet te kiezen.

Hangtoilet badkamer

Informeer bij jouw vakman over de opties om zuinig te spoelen. Kan je werken met een kleine spoeling of is er een booster beschikbaar om nog meer te besparen? En terwijl je toch bezig bent, pols even of je de hele boel niet op regenwater kan aansluiten.

Toiletmeubel dabei?

Badkamers hebben een beperkte oppervlakte en wie beslist om een aparte toiletruimte in te richten heeft nog minder plaats om mee te werken. Het kan dus wat denkwerk vergen om je toilet zo efficiënt mogelijk in te richten. Schrijnwerk op maat kan je hier bij helpen. Of wil je het ruimer trekken en alle meubels in de badkamer onder handen nemen?

Zit je nog met twijfel en zoek je raad bij iemand die er veel van weet? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij een erkende vakman uit jouw regio.

Wat kost een toilet?

De kostprijs van een toilet hangt af van wat er allemaal bij komt kijken. Hangend of niet? Toilet met remmechanisme? Extra meubel of tegels erbij? In de tabel hieronder vind je een richtprijs voor enkele veelvoorkomende werken.

Wat moet er gebeuren? Richtprijs
Toilet verwijderen € 50
Toilet monteren € 100 - € 150
Toilet aankopen € 200 - € 900
Vloertegels bij renovatie € 150

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten toilet

woensdag 02 maart 2022

Reparatie leiding en kraan in badkamer

NL: Ik ben op zoek naar een loodgieter om de kraan en de leiding van mijn toilet in mijn badkamer te repareren. De oppervlakte is 3,95m2 FR: Je recherche un plombier pour reparer le robinet et le tuyau de ma toilette située dans ma salle de bain. La superficie est de 3,95m2


Loodgieterij Tienen
donderdag 24 februari 2022

Nieuwe leidingen leggen

Installeren van een volledige waterleiding in een huis. Boven en beneden moeten er een paar lavabos geïnstalleerd worden en 2 toiletten. Op het 1ste verdiep moeten er 2 lavabos een toilet een bad en een inloopdouche geïnstalleerd worden.


Loodgieterij Deurne
dinsdag 22 februari 2022

Installeren van verwarmingen en loodgieterijwerken

Ik ben op zoek naar een loodgieter voor het plaatsen van nieuwe installaties in verschillende ruimtes: - Proper monteren van 2 verwarmingen in slaapkamers - Monteren van wastafel in toiletruimte (nog geen wastafel aangekocht, we hebben advies nodig) - Proper afwerken van afvoer zodat wasmachine en droogkast bij mekaar gezet kunnen worden


Loodgieterij Bertem
dinsdag 08 februari 2022

Sanitaire voorzieningen plaatsen

Wij wonen op een appartement op de eerste verdieping en willen het verbinden met dat ernaast door op 3 plaatsen gaten in de muren te slaan. Gezien het om steunmuren gaat, dienen we via een architecte nu vrijdag een verbouwingsvergunning bij de gemeente Ukkel in. (duurt 4 tot 6 maanden ) We kunnen uiteraard reeds starten met de werken - alles behalve de gaten in de muren. Wat verlangen wij van de loodgieter. de leidingen vernieuwen en nieuwe aanleggen, badkamer installeren, wasplaats in orde brengen, toilet plaatsen,...


Loodgieterij Ukkel
vrijdag 04 februari 2022

Buis toilet vervangen

Wc buis vervangen van wc naar wcput. Die is nu stuk.


Loodgieterij Oevel
donderdag 03 februari 2022

Aansluitingen van de waterafvoer in de keuken

Ik heb opgemerkt in de kruipkelder (onder de keuken) dat de waterafvoer (spoelbak+vaatwasser) niet is geconnecteerd op enige leiding. Momenteel loopt dit gewoon in de kruipkelder. Er loopt in dit gedeelte van de kruipkelder een toiletafvoerbuis. Ik stel voor op de waterafvoer op de toiletafvoer te connecteren. Afstand tussen beiden: 2 à 3 meter.


Loodgieterij Schilde
dinsdag 01 februari 2022

Oude wc's vervangen

Vakman gezocht om 2 nieuwe toiletten te plaatsen.


Loodgieterij Edegem
maandag 31 januari 2022

Boiler, kraan en toilet herstellen of vervangen

- Toilet blijft nalopen - Lekkende keukenkraan - Defecte boiler in de keuken


Loodgieterij Waasmunster
dinsdag 18 januari 2022

WC afvoerbuis vervangen

Ik zoek iemand die mij kan helpen het probleem te ontrafelen van mijn toiletbuis. Waarschijnlijk verstopt of we gaan ze moeten vernieuwen. Buis van 40 doormeter van electrisch toilet. 13 meter lang. Steekt door buis van 110. De buis steekt er 33 jaar in. Is een geribbelde buis. Heb laatst (december) verstopping gehad. Is door ontstoppingsdienst ontstopt maar er is geen garantie dat de buis volledig vrij is omdat de rioolrat er niet helemaal doorgaat. Volgens deze is het aangeraden om gewoon nieuwe buis te steken. Ik kan wel helpen. Bvb, trekkabel bevestigen aan buis en langs buiten uittrekken, nieuwe buis aan trekkabel bevestigen en langs binnen binnenhalen.


Loodgieterij Heist-op-den-Berg
woensdag 12 januari 2022

Waterschade herstellen

Na een lekonderzoek blijkt dat: 1. De sifon/verzamelputjes in de garage zijn lek. 2. De siliconen kitnaden van de douche zijn gescheurd. 3. (lucht) lek op de toiletafvoer We zoeken iemand om de schade te herstellen aan de grond en de muren


Loodgieterij Mortsel
Offertes aanvragen