Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Toilet in badkamer

Toilet

Toilet in de badkamer of toch apart? Hangtoilet of een klassiek staand toilet? En dan zijn er nog alle accessoires. Bij Casius vind je erkende vakmensen die je op weg helpen.

Welk toilet kies je?

Staand of hangend?

Voor wie het nog niet doorhad: hangende toiletten zijn populair. Redenen? Esthetisch ziet het er mooi uit. De toiletten lijken te zweven in de ruimte. Maar er zijn ook praktische voordelen. Bij het aanleggen van je vloer hoef je geen rekening te houden met het toilet. En wanneer je de badkamer of het toilet reinigt, kan je er rustig onder door dweilen.

Nadeel aan een hangend toilet zitten hem vooral in de afwerking van de afvoer en stortbak. Als je voordien een staand toilet had, is de afvoer in de vloer verwerkt. Bij een hangend toilet komt die, samen met de stortbak, in de muur te zitten. Om extra werk te vermijden kan het handiger zijn om opnieuw voor een staand toilet te kiezen.

Hangtoilet badkamer

Informeer bij jouw vakman over de opties om zuinig te spoelen. Kan je werken met een kleine spoeling of is er een booster beschikbaar om nog meer te besparen? En terwijl je toch bezig bent, pols even of je de hele boel niet op regenwater kan aansluiten.

Toiletmeubel dabei?

Badkamers hebben een beperkte oppervlakte en wie beslist om een aparte toiletruimte in te richten heeft nog minder plaats om mee te werken. Het kan dus wat denkwerk vergen om je toilet zo efficiënt mogelijk in te richten. Schrijnwerk op maat kan je hier bij helpen. Of wil je het ruimer trekken en alle meubels in de badkamer onder handen nemen?

Zit je nog met twijfel en zoek je raad bij iemand die er veel van weet? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan bij een erkende vakman uit jouw regio.

Wat kost een toilet?

De kostprijs van een toilet hangt af van wat er allemaal bij komt kijken. Hangend of niet? Toilet met remmechanisme? Extra meubel of tegels erbij? In de tabel hieronder vind je een richtprijs voor enkele veelvoorkomende werken.

Wat moet er gebeuren? Richtprijs
Toilet verwijderen € 50
Toilet monteren € 100 - € 150
Toilet aankopen € 200 - € 900
Vloertegels bij renovatie € 150

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten toilet

vrijdag 02 december 2022

Renovatie sanitaire leidingen en afvoer

Sanitaire leidingen moeten vervangen worden in appartement met 2 badkamers, 2 toiletten en een keuken.


Loodgieterij Antwerpen
woensdag 23 november 2022

Leidingwerk in badkamer en toilet

Er moet op het gelijkvloers een wc bijgeplaatst worden + een badkamer + wc op zolder.


Loodgieterij Oordegem
dinsdag 22 november 2022

Vloerverwarming + loodgieterij

totale oppervlakte vloerverwarming gelijkvloers: +/- 70 m2 (de oppervlakte waar de trap is + badkamer er bijgerekend (geschat). oppervlakte eerste verdiep: soort verwarming: vloer of plafondverwarming slaapkamer 1: 17,32m2 slaapkamer 2: 16,94m2 badkamer: 9,21m2 totale oppervlakte kamers: 43,47m2 aantal toiletten: 2 (één beneden waar er al voorziening is, één boven in de badkamer (recht er boven) waar nog geen voorziening is. We hadden wel graag al voorziening gehad op zolder voor een toilet, een bad/douche en een lavabo alsook verwarming. Buitenkraan: ja De keuken die er staat zouden we restaureren en dus ook verder gebruiken. We zagen dat er onder de wasbak een kleine boiler(?) zit


Loodgieterij Oordegem
maandag 21 november 2022

Verplaatsen boiler

Ik zou graag mijn boiler willen verplaatsen naar toilet. Da's naast waar hij nu staat in badkamer.


Loodgieterij Wilrijk
donderdag 17 november 2022

Leidingwerk in badkamer en toilet

waterleidingen warm-en koud water ca 30 cm verplaatsen (aanpassen aan keukenplan) + ook afvoer verplaatsen van vaatwasmachine (de leiding moet naast de vaatwasser komen,; mag er niet achter wegens plaatsgebrek)


Loodgieterij Antwerpen
zaterdag 05 november 2022

Afvoer bestaand toilet verplaatsen naar andere kamer + badkamer inrichten

We willen onze toekomstige badkamer op de 1ste verdieping in een andere kamer huisvesten. Momenteel is de rechterkamer een gewone kamer die we willen halveren. Het toilet in de linkerkamer moet 5 meter opgeschoven worden naar de rechterkamer. Het bestaande hangtoilet is verankerd in een draagmuur waar een gat in moet worden geboord, vloer bovenaan de trap (quickstep die we op termijn vervangen) moet geopend worden om te bekijken of afvoerdebiet ok is, waterleidingen toekomstige douche moeten ook worden verplaatst. En indien technisch mogelijk willen we een douche, lavabo, wc, radiator voorzien. We moeten voor de radiator ook een bestaande leiding verlengen (2 meter). De ondergrond is quickstep/houtstructuur.


Loodgieterij Bissegem
donderdag 03 november 2022

Toilettes + autre rénovations

1) Remplacement de la toilette par une toilette suspendue et recarrelage du sol (+/- 2m2) - Building datant de 1969 2) Eclairage de la SDB à vérifier/réparer (potentiel remplacement des spots) 3) Potentiellement d'autres grands travaux ds qques mois (plan d'architecte + remplacement de la cuisine)


Loodgieterij Brussel
zaterdag 22 oktober 2022

Vernieuwing leidingen van het toilet

De leidingen van het toilet zijn verstopt en moeten worden vernieuwd. Het zijn momenteel nog oude stenen leidingen.


Loodgieterij Deurne
woensdag 19 oktober 2022

Waterleidingen aanleggen

We zouden graag op ons eerste verdieping waterleidingen willen laten aanleggen om een toilet te plaatsen (en later een hele badkamer). Op dit moment is er enkel water op het gelijksvloers.


Loodgieterij Ninove
maandag 03 oktober 2022

Vervangen sanitaire toestellen en nieuwe keukenaansluitingen voorzien (niet voor particulier)

De sanitaire voorzieningen (2 toiletten, 2 lavabo's) leveren en vervangen. Alsook voor een nieuwe keuken de wateraansluiting en afvoeren moet worden voorzien (daarvoor zijn boringen met klokboor door betonvloer en muur nodig). Het sanitair is verouderd. Bij afspraak kan besproken worden welk sanitair kan geïnstalleerd worden. Het sanitair bevindt zich op het eerste verdiep, de keukenaansluitingen worden gemaakt op het gelijkvloers tot op het eerste verdiep.


Loodgieterij Leuven
Offertes aanvragen