Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieters Antwerpen

Sanitair installateur nodig? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een sanitair installateur of sanitair winkel? Hier vind je informatie, richtprijzen en de beste loodgieters!

Waarvoor kan je beroep doen op een sanitair installateur?

Bijna alles wat in je woning te maken heeft met water valt onder het 'sanitair'. Denk hierbij maar aan douches, wastafels, toiletten en kranen. Vaak komen daar ook de badkamermeubels bij omdat een sanitair installateur ook de ‘aankleding’ verzorgt van bijvoorbeeld een badkamer.

Een goede sanitaire infrastructuur verhoogt in grote mate het comfort van je woning. Heb je een goede sanitair installateur nodig? Bij Casius kan je snel en eenvoudig een aantal gratis offertes aanvragen van erkende vakmannen in jouw buurt. Zo kan je snel prijzen vergelijken voor de beste deal! Of lees verder voor online advies.

Wat kost een sanitaire installatie?

Er komt heel wat kijken bij de inrichting van een sanitaire installatie zoals een badkamer. Het is een geheel van kranen, wastafels, douchecabines, ligbad, inloopdouche, … En ook het hele meubilair hoort er meestal bij. Een volledige nieuwe badkamer begint bij een budget van ca. € 3.000 maar kan zeker voor grotere badkamers oplopen tot € 10.000 en meer.

Sanitair

Richtprijzen sanitaire installatie

Om je toch een beetje een idee te geven, vind je hieronder een aantal richtprijzen van sanitaire toestellen. Dit zijn prijzen inclusief de installatie én de btw. Het is dus wat jij als particulier betaalt om deze toestellen te laten installeren.

Kraan € 200 - € 500
Wastafel € 425 - € 850
Toilet € 325 - € 750
Inloopdouche € 1.850 - € 2.250
Ligbad in acryl € 1.250
Douchecabine € 1.250

Waarom je sanitair vervangen?

Een sanitaire installatie gaat normaal gezien wel lang mee. Je vindt in veel oudere huizen nog steeds de badkamer die er enkele tientallen jaren geleden in werd geïnstalleerd. Toch verslijt ook het sanitair en kan bijvoorbeeld vuil en schimmel zich op veel plaatsen nestelen. Bovendien komen er steeds nieuwe producten op de markt die het comfort of praktisch gemakt van je woning verhogen. Denk bijvoorbeeld maar aan populaire inloopdouches of aan jacuzzi’s of complete sauna’s. Ook dat kan een reden zijn om je sanitair te laten vervangen.

Sanitair installateur

Wat doet een sanitair installateur?

Een sanitair installateur doet meestal het hele project van A tot Z. Hij sluit zowel alle toestellen aan en zorgt dat ook de badkamermeubels correct worden geïnstalleerd. Vaak doen zij tegenwoordig ook het betegelen, gyproc plaatsen, … alles om van jouw sanitaire ruimte een comfortabele wellness-plek te maken.

Betekenis sanitair

Wie doet sanitair in mijn buurt?

Op zoek naar een erkende vakman in jouw buurt? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met de beste sanitaire installateurs uit jouw buurt.

Sanitair betekenis?

Iedereen kent het woord, maar wat hoort er allemaal bij? Met sanitair bedoelen we alle zaken in je badkamer, toilet, slaapkamer of douche die met water te maken hebben. Denk maar aan leidingen, riolering, kranen of toiletten aansluiten en baden of badmeubelen installeren.

Is een bad sanitair?

Die vraag krijgen we wel eens... en natuurlijk behoort een bad onder het geheel van de sanitaire installatie. Heb je problemen met je bad of wil je een nieuw bad laten installeren? Dan kan je dus best een sanitair installateur raadplegen.

 

Klik even door en ontdek wat onze loodgieters voor jou kunnen betekenen. Vind je niet wat je zoekt? Haal even inspiratie op bij verwarming of badkamer.

Weet je al wat je wil en ben je op zoek naar een loodgieter die je plannen kan uitvoeren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende loodgieters uit je regio.

Toilet Met Betegelde Rand

Toilet installeren

Problemen met je toilet? Of is het gewoon tijd voor een upgrade?

Radiator badkamer

Nieuwe radiatoren

Je oude radiatoren buiten zwieren of heb je enkel iemand nodig om ze te ontluchten?

Keramische tegels in de badkamer

Of het hele sanitair?

Je kan ook alles in één keer onder handen nemen.

Recente opdrachten sanitair

donderdag 20 april 2023

Waterleiding aanleggen

voor onze ruwbouw al het sanitair voorzien Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Beerlegem
maandag 03 april 2023

Regenput aansluiten op sanitair

Op zoek naar een goede vakman om onze regenput aan te sluiten op het sanitair. We weten niet of er reeds een aanlsuiting is. Daarom graag een pomp en aansluiting voorzien.


Loodgieterij Astene
vrijdag 17 februari 2023

Renovatie CV/Sanitaire Leidingen

Graag hadden we een vakman gehad voor de renovatie van onze CV/Sanitair installatie. In onze verbouwing willen we graag de CV ketel (Junkers) behouden, maar alle leidingen vervangen: collectoren installeren, CV en sanitair leidingen vervangen naar Alupex. Gelieve ook even door te sturen welke items jullie wel/niet willen uitvoeren: o Opmaken technische schema’s & materiaallijst o Aankoop materiaallijst o Voorbereidende werken (trekken & inslijpen leidingen, installeren beugels o Aansluitingswerken in gebruikerruimtesbadkamer, bureau o Aansluitingswerken rond boiler (installatie collectoren, aansluiting op CV kete


Loodgieterij Mechelen
donderdag 02 februari 2023

Vervangen van afvoerbuizen

vervangen van regenwater afvoerbuizen wegens lekken in de oude buizen. Ook scheiden van sanitaire afvoer van regenwaterbuizen ( voorbereiden van plaatsen van regenwatertonnen ondergronds)


Loodgieterij Kessel-Lo
zondag 29 januari 2023

Sanitaire werkjes

Toiletten lekken en uit kraan komt geen koud water meer.


Loodgieterij Oostende
zaterdag 21 januari 2023

Sanitair en verarming voor totaalrenovatie

Ik ben op zoek naar loodgieter voor totaalrenovatie van woning volledig riolering+sanitaire en verwarming.


Loodgieterij Turnhout
vrijdag 20 januari 2023

Badkamer sanitair plaatsen

Een boiler van 80 liter vervangen door nieuwe. Voorkeur voor elektrische boiler.


Loodgieterij Zwevegem
woensdag 18 januari 2023

Regenput reinigen en sanitair plaatsen

Mijn bestaande regenput ledigen, reinigen en lekvrij maken. Plaatsen nieuwe pomp en systeem naar sanitair plaatsen of checken.


Loodgieterij Berg (Limburg)
donderdag 05 januari 2023

Waterlek in badkamer herstellen

Waterlek in badkamer + vermoedelijk breuk in leiding (1e verdieping) Op het gelijkvloers is een stockageruimte Schadebeeld: er zijn belangrijke Infiltraties uit plafond van de stockageruimte na gebruik van de douche op de 1e verdieping; de douche staat pal boven het infiltratiepunt. Inspectie: Douche blijkt volledig verzakt. De sanitaire voeg is losgekomen en staat enkele mm open. Ook enkele tegelvoegen zijn gebarsten; de afvoer en de sifon vertonen tijdens de lozingstesten geen lekkage; de lozingstesten op de afvoer hebben ook geen invloed op het schadebeeld; we voeren een 2e lozingstest op de openstaande voegen uit. Een grote hoeveelheid water die via de sanitaire voegen infiltreert, is zichtbaar en dit is ook onmiddellijk zichtbaar op het gelijkvloers in het schadebeeld


Loodgieterij Bost
maandag 02 januari 2023

Sanitair vernieuwen in verschillende ruimtes

We hebben een huis uit '61 waarin een en ander moet gebeuren: - twee nieuwe wc's plaatsen - in douchekamer: nieuwe kuip, nieuwe douchekraan en zuinige douchekop - in badkamer: nieuwe badkuip (of huidige herstellen, als dat kan) en eventueel nieuwe kranen/douchekop En misschien nog meer: we zouden met de vakman het huidige sanitair eens allemaal bekijken en zien wat er beter vervangen wordt.


Loodgieterij Oostende

Vergelijk prijzen van sanitair installateurs in jouw buurt

Offertes aanvragen