Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieters Antwerpen

Sanitair installateur nodig? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een sanitair installateur of sanitair winkel? Hier vind je informatie, richtprijzen en de beste loodgieters!

Waarvoor kan je beroep doen op een sanitair installateur?

Bijna alles wat in je woning te maken heeft met water valt onder het 'sanitair'. Denk hierbij maar aan douches, wastafels, toiletten en kranen. Vaak komen daar ook de badkamermeubels bij omdat een sanitair installateur ook de ‘aankleding’ verzorgt van bijvoorbeeld een badkamer.

Een goede sanitaire infrastructuur verhoogt in grote mate het comfort van je woning. Heb je een goede sanitair installateur nodig? Bij Casius kan je snel en eenvoudig een aantal gratis offertes aanvragen van erkende vakmannen in jouw buurt. Zo kan je snel prijzen vergelijken voor de beste deal! Of lees verder voor online advies.

Wat kost een sanitaire installatie?

Er komt heel wat kijken bij de inrichting van een sanitaire installatie zoals een badkamer. Het is een geheel van kranen, wastafels, douchecabines, ligbad, inloopdouche, … En ook het hele meubilair hoort er meestal bij. Een volledige nieuwe badkamer begint bij een budget van ca. € 3.000 maar kan zeker voor grotere badkamers oplopen tot € 10.000 en meer.

Sanitair

Richtprijzen sanitaire installatie

Om je toch een beetje een idee te geven, vind je hieronder een aantal richtprijzen van sanitaire toestellen. Dit zijn prijzen inclusief de installatie én de btw. Het is dus wat jij als particulier betaalt om deze toestellen te laten installeren.

Kraan € 200 - € 500
Wastafel € 425 - € 850
Toilet € 325 - € 750
Inloopdouche € 1.850 - € 2.250
Ligbad in acryl € 1.250
Douchecabine € 1.250

Waarom je sanitair vervangen?

Een sanitaire installatie gaat normaal gezien wel lang mee. Je vindt in veel oudere huizen nog steeds de badkamer die er enkele tientallen jaren geleden in werd geïnstalleerd. Toch verslijt ook het sanitair en kan bijvoorbeeld vuil en schimmel zich op veel plaatsen nestelen. Bovendien komen er steeds nieuwe producten op de markt die het comfort of praktisch gemakt van je woning verhogen. Denk bijvoorbeeld maar aan populaire inloopdouches of aan jacuzzi’s of complete sauna’s. Ook dat kan een reden zijn om je sanitair te laten vervangen.

Sanitair installateur

Wat doet een sanitair installateur?

Een sanitair installateur doet meestal het hele project van A tot Z. Hij sluit zowel alle toestellen aan en zorgt dat ook de badkamermeubels correct worden geïnstalleerd. Vaak doen zij tegenwoordig ook het betegelen, gyproc plaatsen, … alles om van jouw sanitaire ruimte een comfortabele wellness-plek te maken.

Betekenis sanitair

Wie doet sanitair in mijn buurt?

Op zoek naar een erkende vakman in jouw buurt? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met de beste sanitaire installateurs uit jouw buurt.

Sanitair betekenis?

Iedereen kent het woord, maar wat hoort er allemaal bij? Met sanitair bedoelen we alle zaken in je badkamer, toilet, slaapkamer of douche die met water te maken hebben. Denk maar aan leidingen, riolering, kranen of toiletten aansluiten en baden of badmeubelen installeren.

Is een bad sanitair?

Die vraag krijgen we wel eens... en natuurlijk behoort een bad onder het geheel van de sanitaire installatie. Heb je problemen met je bad of wil je een nieuw bad laten installeren? Dan kan je dus best een sanitair installateur raadplegen.

 

Klik even door en ontdek wat onze loodgieters voor jou kunnen betekenen. Vind je niet wat je zoekt? Haal even inspiratie op bij verwarming of badkamer.

Weet je al wat je wil en ben je op zoek naar een loodgieter die je plannen kan uitvoeren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende loodgieters uit je regio.

Toilet Met Betegelde Rand

Toilet installeren

Problemen met je toilet? Of is het gewoon tijd voor een upgrade?

Radiator badkamer

Nieuwe radiatoren

Je oude radiatoren buiten zwieren of heb je enkel iemand nodig om ze te ontluchten?

Keramische tegels in de badkamer

Of het hele sanitair?

Je kan ook alles in één keer onder handen nemen.

Recente opdrachten sanitair

woensdag 28 september 2022

Loodgieterij en sanitair vernieuwen in badkamer, toilet en keuken

1.Living: verplaatsen (van leiding) en vervangen van radiator. 2.Keuken: verplaatsen (van leiding) en vervangen van radiator 3.WC: (gelijkvloer): hang WC zetten, nieuwe wasbak + kraan 4.Badkamer 1: hang WC zetten, nieuwe wasbak + kraan vervangen, inloopdouche : waterleiding zetten, afvoerbuis. Ook verwijderen van voetbad, afvoerbuis en waterleiding voorzien voor wasmachine, verplaatsen (van leiding) en vervangen van radiator en afvoerbuis van de WC vanuit de badkamer (eerste verdiep) in de muur verplaatsen 5.Badkamer 2 : (1ste verdiep): hang WC zetten, verplaatsen en vervangen van de nieuwe wasbak + kraan vervangen, inloopdouche zetten + vervangen van de kraan, afbreken van de douche en verplaatsen (van leiding) en vervangen van radiator 6.Veranda: plaatsen van een kraan + spoelbak


Loodgieterij Genk
vrijdag 23 september 2022

Sanitair plaatsen

Oud bad gaat eruit, alsook oude wc. Dit kunnen we best zelf doen. Is vooral plaatsen nieuw bad en nieuw toilet, en vermoedelijk de muren rond het bad bedekken met iets vochtwerends? Best ook nazicht of de huidige leidingen voldoen...


Loodgieterij Beerlegem
dinsdag 20 september 2022

Controle zonneboiler en sanitaire aansluitingen en opstart van het totale systeem.

Controle zonneboiler en sanitaire aansluitingen en opstart van het totale systeem.


Loodgieterij Bornem
woensdag 07 september 2022

Boiler vervangen

Vervangen van defecte elektrische boiler die dient voor het sanitair warm water. Volgens mij is de huidige boiler 150 liter.


Loodgieterij Brussel
zondag 04 september 2022

Boiler plaatsen

installatie slimme elektrische boiler voor sanitair warm water


Loodgieterij Rumst
woensdag 31 augustus 2022

Sanitair plaatsen

Nieuw toilet plaatsen, mogelijks hangtoilet. Ook een reeds gekocht kraan aansluiten.


Loodgieterij Oostende
maandag 29 augustus 2022

elektrische boiler of warmtepompboiler plaatsen

Wij willen offertes ontvangen voor een warmtepompboiler en elektrische boiler te vergelijken. De boiler zou dienen als verwarming en voor warm water voor het sanitair. Rijwoning met zonnepanelen.


Loodgieterij Deurne
donderdag 04 augustus 2022

Zonneboiler plaatsen

plaatsing zonneboiler, huis met 3 personen. Te vergelijken enkel sanitair of sanitair + verwarming. Er is reeds een recent geplaatste CV-ketel van Vaillant geïnstalleerd (ecotec plus VCW 346) Het dak heeft al zonnepannelen langs beide kanten, maar er is nog plaats voor een zonneboiler


Loodgieterij Evere
maandag 11 juli 2022

Oude douchebak vervangen door inloopdouche

Wij zoeken een klusjesman (iemand met kennis van sanitair) om onze oude douchebak te vervangen door een inloopdouche met regendouchekop (materiaal aan te schaffen in vb. Hubo, in samenspraak met ons).


Loodgieterij Eeklo
dinsdag 07 juni 2022

Gas- + sanitairleidingen plaatsen

Ik zit met een nieuwbouw en zou de gasleidingen nog moeten plaatsen naar de boiler toe alsook sanitaire leidingen + de radiatoren zelf en ik zoek iemand die deze werken voor mij kan uitvoeren.


Loodgieterij Haasdonk

Vergelijk prijzen van sanitair installateurs in jouw buurt

Offertes aanvragen