Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter Sanitair

Sanitair installateur nodig? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een sanitair installateur of sanitair winkel? Hier vind je informatie, richtprijzen en de beste loodgieters!

Waarvoor kan je beroep doen op een sanitair installateur?

Bijna alles wat in je woning te maken heeft met water valt onder het 'sanitair'. Denk hierbij maar aan douches, wastafels, toiletten en kranen. Vaak komen daar ook de badkamermeubels bij omdat een sanitair installateur ook de ‘aankleding’ verzorgt van bijvoorbeeld een badkamer.

Een goede sanitaire infrastructuur verhoogt in grote mate het comfort van je woning. Heb je een goede sanitair installateur nodig? Bij Casius kan je snel en eenvoudig een aantal gratis offertes aanvragen van erkende vakmannen in jouw buurt. Zo kan je snel prijzen vergelijken voor de beste deal! Of lees verder voor online advies.

Wat kost een sanitaire installatie?

Er komt heel wat kijken bij de inrichting van een sanitaire installatie zoals een badkamer. Het is een geheel van kranen, wastafels, douchecabines, ligbad, inloopdouche, … En ook het hele meubilair hoort er meestal bij. Een volledige nieuwe badkamer begint bij een budget van ca. € 3.000 maar kan zeker voor grotere badkamers oplopen tot € 10.000 en meer.

Sanitair

Richtprijzen sanitaire installatie

Om je toch een beetje een idee te geven, vind je hieronder een aantal richtprijzen van sanitaire toestellen. Dit zijn prijzen inclusief de installatie én de btw. Het is dus wat jij als particulier betaalt om deze toestellen te laten installeren.

Kraan € 200 - € 500
Wastafel € 425 - € 850
Toilet € 325 - € 750
Inloopdouche € 1.850 - € 2.250
Ligbad in acryl € 1.250
Douchecabine € 1.250

Waarom je sanitair vervangen?

Een sanitaire installatie gaat normaal gezien wel lang mee. Je vindt in veel oudere huizen nog steeds de badkamer die er enkele tientallen jaren geleden in werd geïnstalleerd. Toch verslijt ook het sanitair en kan bijvoorbeeld vuil en schimmel zich op veel plaatsen nestelen. Bovendien komen er steeds nieuwe producten op de markt die het comfort of praktisch gemakt van je woning verhogen. Denk bijvoorbeeld maar aan populaire inloopdouches of aan jacuzzi’s of complete sauna’s. Ook dat kan een reden zijn om je sanitair te laten vervangen.

Sanitair installateur

Wat doet een sanitair installateur?

Een sanitair installateur doet meestal het hele project van A tot Z. Hij sluit zowel alle toestellen aan en zorgt dat ook de badkamermeubels correct worden geïnstalleerd. Vaak doen zij tegenwoordig ook het betegelen, gyproc plaatsen, … alles om van jouw sanitaire ruimte een comfortabele wellness-plek te maken.

Betekenis sanitair

Wie doet sanitair in mijn buurt?

Op zoek naar een erkende vakman in jouw buurt? Wij brengen je snel, gratis en vrijblijvend in contact met de beste sanitaire installateurs uit jouw buurt.

Sanitair betekenis?

Iedereen kent het woord, maar wat hoort er allemaal bij? Met sanitair bedoelen we alle zaken in je badkamer, toilet, slaapkamer of douche die met water te maken hebben. Denk maar aan leidingen, riolering, kranen of toiletten aansluiten en baden of badmeubelen installeren.

Is een bad sanitair?

Die vraag krijgen we wel eens... en natuurlijk behoort een bad onder het geheel van de sanitaire installatie. Heb je problemen met je bad of wil je een nieuw bad laten installeren? Dan kan je dus best een sanitair installateur raadplegen.

 

Klik even door en ontdek wat onze loodgieters voor jou kunnen betekenen. Vind je niet wat je zoekt? Haal even inspiratie op bij verwarming of badkamer.

Weet je al wat je wil en ben je op zoek naar een loodgieter die je plannen kan uitvoeren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende loodgieters uit je regio.

Toilet Met Betegelde Rand

Toilet installeren

Problemen met je toilet? Of is het gewoon tijd voor een upgrade?

Radiator badkamer

Nieuwe radiatoren

Je oude radiatoren buiten zwieren of heb je enkel iemand nodig om ze te ontluchten?

Keramische tegels in de badkamer

Of het hele sanitair?

Je kan ook alles in één keer onder handen nemen.

Recente opdrachten sanitair

donderdag 31 maart 2022

Alle sanitaire installaties van een huis + vloerverwarming.

Vakman nodig voor het plaatsen van volledige sanitaire installaties in een casco-woning. Installatie van de warmtepomp, boiler, ventilatie systeem D, vloerverwarming, alle waterleidingen,.... Voor de vloerverwarming gaat het om een oppervlakte van 140 à 150m².


Loodgieterij Merchtem
dinsdag 15 maart 2022

Installatie sanitair

Ik ben op zoek naar een loodgieter voor de installatie van het sanitair en de leidingwerken in de badkamer en keuken.


Loodgieterij Schendelbeke
dinsdag 08 februari 2022

Sanitaire voorzieningen plaatsen

Wij wonen op een appartement op de eerste verdieping en willen het verbinden met dat ernaast door op 3 plaatsen gaten in de muren te slaan. Gezien het om steunmuren gaat, dienen we via een architecte nu vrijdag een verbouwingsvergunning bij de gemeente Ukkel in. (duurt 4 tot 6 maanden ) We kunnen uiteraard reeds starten met de werken - alles behalve de gaten in de muren. Wat verlangen wij van de loodgieter. de leidingen vernieuwen en nieuwe aanleggen, badkamer installeren, wasplaats in orde brengen, toilet plaatsen,...


Loodgieterij Ukkel
zondag 06 februari 2022

Doorstromer en waterleidingen ontkalken

Mijn warmwaterleidingen zijn verkalkt en ik vrees dat zelfs de doorstromer (vaillant eco power tec) ook al verkalkt is. Ik krijg geen warm water meer uit mijn kraan, althans niet de warmte die het hoort te zijn. Ik ben dus op zoek naar een gespecialiseerde firma die de doorstromer en de sanitaire leidingen kan ontkalken.


Loodgieterij Alken
zondag 23 januari 2022

vernieuwen sanitaire leidingen

We gaan ons huis renoveren (nieuwe leefveranda, vloerverwarming, warmtepomp, ...). Ons huis werd gebouwd in 1984 en de sanitaire leidingen zijn koperen buizen. We willen die vervangen door nieuwe leidingen.


Loodgieterij Hofstade (Vl-Br)
vrijdag 14 januari 2022

Waterleiding aanleggen

Ik zoek nog iemand om het sanitair te doen. De waterleiding moet nog aangelegd worden. Het is nieuwbouw


Loodgieterij Zemst
maandag 27 december 2021

Vloerverwarming + badkamer installeren

Begin maart starten we de renovatie van onze nieuwe woning - gelijkvloers. Vloerverwarming - uitbreken van 100m² vloertegels tot op chape, isoleren, installeren van watergedragen, traditionele vloerverwarming en terug betegelen. Badkamer: 7.35m² - uitbreken van bestaande situatie (incl wandtegels, sanitair, bad), vernieuwen van waterleidingen, inloopdouche, nieuw badmeubel, vloer-en wand betegelen, toilet bijplaatsen, lavabomeubel.


Loodgieterij Leest
zaterdag 25 december 2021

Sanitair plaatsen

Plaatsen van 1 of (meerdere) verwarmingen en gootsteen in de keuken en een nieuw badkamermeubel plaatsen.


Loodgieterij Wetteren
donderdag 02 december 2021

Aansluiten radiatoren en sanitair

Er dienen 3 radiatoren, 1 bad,1 douche,2 wastafels aangesloten te worden


Loodgieterij Aalst
vrijdag 26 november 2021

Waterleiding + afvoer aanleggen voor verwarming en sanitair

Vernieuwen van afvoer en plaatsen van extra leidingen in renovatieproject. Plaatsen afvoerbuizen voor 1e verdiep + gelijksvloer. Verder ook installeren van de buizen voor de centrale verwarming (radiatoren + boiler staan er al) en het plaatsen van de collectoren (warm+koudwater). Als laatste het aanleggen van waterleidingen voor santair. De vloer moet nog worden opengebroken want er zijn geen tekeningen.


Loodgieterij Zelzate

Vergelijk prijzen van sanitair installateurs in jouw buurt

Offertes aanvragen