Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman

Klimop laten verwijderen?

Klimop. Voor vogels een goede slaap- en schuilplaats maar voor de mens is klimop eerder een plaag dan een geschenk. Deze hardnekkige liaan uit de klimopfamilie heeft namelijk de tendens om zich vliegensvlug te verspreiden. Denk hierbij niet enkel aan de tuin maar ook op en rondom de woning zoals tegen de gevel of de schoorsteen. Je kan klimop elk jaar snoeien, maar klimop definitief verwijderen is een ander verhaal. Ondanks de vele problemen is klimop wel een interessante plant om snel en veel groen aan te brengen in en rondom de woning. Denk aan het bedekken van een oude, afgeleefde tuinmuur met een kleurrijke, groene plant.

Klimop weghalen?

De manier waarop je het best klimop kunt uitroeien hangt voornamelijk af van waar de klimop zich bevindt. Meestal komt de plant voor in de tuin. Je kent het wel,  klimop rond de draad van de afsluiting of rond een boom. De wortels van de klimop verspreiden zich snel en vaak via de grond, dus ook de klimop verwijderen uit de grond is een must. Bij klimop in de tuin zal je vaker iets sneller de grove borstel kunnen bovenhalen dan wanneer je met klimop rondom de woning te maken hebt. Bij het verwijderen van klimop van de gevel of van een muur zal je iets nauwkeuriger te werk moeten gaan om beschadigingen aan de gevel te voorkomen.

Klimop Tegen De Muur

Hoe moet ik klimop verwijderen?

Net zoals bij het verwijderen van bamboe is het verwijderen van klimop een arbeidsintensieve opdracht. Wie ervaring heeft met klimop, weet dat de plant op zich niet de grootste boosdoener is. Het zijn namelijk de hechtwortels van de klimop die voor de grootste problemen zorgen. Hoe moet ik de wortels van klimop verwijderen? Je kan er voor kiezen om klimop chemisch te verwijderen. Het gebruik van bijvoorbeeld azijn of javel helpt om de wortels te verzwakken, maar laat ze uiteraard niet verdwijnen. Hoe je het ook draait of keert je zal de wortels en de plant altijd manueel moeten verwijderen.

Woekerende klimop eens en voor altijd verwijderen? Wij raden aan om de klimop en wortels meteen manueel weg te nemen. Het gebruik van chemische producten zal zoals gezegd de plant verzwakken maar niet helemaal doden en is ook allesbehalve goed voor de natuur. Welk materiaal heb ik nodig om deze klus te klaren? Met een schop, snoeischaar, staalborstel en een stevige portie brute kracht kom je al een heel eind. Het is zo dat de hechtwortels heel dik kunnen worden. Een handzaag of eventueel een beitel kunnen dan ook goed van pas komen. Het is belangrijk om zeker ook alle ondergrondse wortels weg te halen. Op deze manier zorg je er ook voor dat de klimop niet opnieuw begint te groeien. Het is een optie om eerst de ondergrondse wortels weg te halen en dan een aantal weken te wachten. De hechtwortels verliezen namelijk hun kracht en zijn dan iets makkelijker uit te trekken. 

Klimop Verwijderen

Prijs klimop verwijderen?

Je kan uiteraard de klimop zelf verwijderen, dan heb je enkel goed materiaal en een behoorlijke portie tijd en kracht nodig. Je kan er ook voor kiezen om de klimop door een professionele tuinman te laten weghalen. Het verwijderen van klimop zal je gemiddeld tussen de €35 en €50 per uur kosten.

Offertes klimop verwijderen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Offertes klimop verwijderen