Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Bamboe Wortels Verwijderen

Bamboe verwijderen

Bamboe laten verwijderen? Mogelijkheden, prijzen en offertes vind je hier

Waarom is bamboe zo populair?

Bamboe is hot. Zowel in grote, landelijke tuinen als in kleine stadstuinen zien we dit steeds vaker verschijnen. Waarom kiezen mensen steeds vaker voor bamboe? Naast het feit dat het mooi oogt is het grote voordeel dat bamboe zeer snel groeit. Zo kan je op relatief korte termijn een natuurlijke scheidingswand verwezenlijken met een bamboehaag. Heb je een kleine stadstuin? Bamboe is snel enkele meters hoog en zorgt dus ook voor extra privacy

Wat is het nadeel van bamboe?

Allemaal goed en wel, maar van waar komt die negatieve connotatie als we het woord bamboe horen vallen? Als een tuinman bamboe plant zorgt hij altijd voor een wortelstokbarrière. Dit voorkomt dat de wortels zich niet over een grotere oppervlakte gaan verspreiden. Na verloop van tijd kan deze barrière scheuren en kan de bamboe zich verder gaan verspreiden over de hele tuin. Eens je met woekerende bamboe zit is het heel moeilijk om dit onder controle te houden. Je zou niet de eerste zijn die zijn terras of afsluiting moet laten vervangen door schietende bamboewortels.

Hoe bamboe verwijderen?

Hoe kan ik de bamboe het best verwijderen uit de tuin? Er bestaan een aantal gekende technieken. Wij zetten alle opties op een rijtje en geven een aantal tips om het verwijderen van bamboe zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Bamboe uitgraven

Kan ik bamboe eigenlijk milieuvriendelijk verwijderen? Dat kan je zeker, maar deze manier van werken vraagt wel het meeste inspanning van allemaal. Naast het verwijderen van de bamboestengels zitten de grootste problemen bij het weghalen van de bamboe wortels. Je moet er namelijk voor zorgen dat je ook de kleinste wortels van de hele bamboekluit weet te verwijderen. Doe je dit niet, dan is alles voor niks geweest en zal de bamboe opnieuw schieten en zich over de hele tuin verspreiden. Met andere woorden: je kan binnen een aantal maanden of jaren opnieuw beginnen.

Wil je alle wortels wegkrijgen? Een professionele hovenier inschakelen is meestal de beste keuze. De specialist is in bezit van een stronkenfrees of kettingzaag om de wortels en stobbe van de bamboe te verwijderen. Voor de vakman is dit ongeveer dezelfde manier van werken zoals bij het vellen van bomen. De specialist heeft ervaring in dit soort tuinwerken en zal er dus makkelijk een aantal uur minder over doen dan jij om dezelfde klus te klaren. Via het groene formulier kan je gratis 3 prijsoffertes van tuinmannen uit de buurt aanvragen.

Bamboe verdelgen met chemische producten

Je kan ook chemische producten inzetten. Denk hierbij aan het verwijderen van bamboe met zout of azijn of andere gekende producten zoals roundup, glysofaat, chloor of panic. Deze soorten gif zullen de bamboe verzwakken maar ze zullen hem niet helemaal vernietigen. Besluit je om toch een van deze producten te gebruiken? Je zal hoe dan ook de bamboestengels en wortels toch moeten uitgraven. Ons advies? Laat de chemische producten achterwege en laat de bamboe verwijderen zonder gif. Deze producten zijn overigens schadelijk voor de grond en allesbehalve milieuvriendelijk.

Prijs voor het verwijderen van bamboe?

Wat zijn de kosten om bamboe te laten verwijderen? Een richtprijs geven bij deze klus is niet evident. Hoe diep zitten de wortels? Hoeveel vierkante meter moet er worden behandeld en moet er nieuwe grond worden aangeleverd? De gemiddelde kostprijs voor het verwijderen van bamboe ligt tussen de 250 en 600 euro.

Bamboestengels

Zelf bamboe verwijderen of laten doen door een tuinman?

Een bamboe plant of bamboe kluit verwijderen is geen makkelijke klus. Het belangrijkste is dat je er zeker van bent dat je de bamboe definitief zal verwijderen. Niks zo frustrerend als ergens tijd in steken om dan enkele maanden later te constateren dat je helemaal opnieuw kan beginnen. Een tuinman heeft ervaring met het verwijderen van bamboe en de bijhorende wortels. Hoogstwaarschijnlijk zal hij dit werk ook sneller en efficiënter kunnen uitvoeren omdat hij het juiste materiaal ter beschikking heeft. Een stronkenfrees is nu eenmaal handiger dan een spade om de wortels te verwijderen.

Specialist om bamboe te verwijderen?

Zoek je een hovenier die ervaring heeft in het verwijderen van woekerende bamboe? Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen in de regio. Deze maken je graag een vrijblijvende prijsofferte op. Vul het onderstaande formulier in en ontvang 3 vrijblijvende offertes op maat.

Offertes bamboe verwijderen

Tip: Wil je toch absoluut bamboe in je tuin? Kies voor een bamboesoort uit de Fargesia groep. De wortels van deze bamboe woekeren niet en verspreiden zich dus niet over de hele oppervlakte van je tuin.

Offertes bamboe verwijderen