Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinafsluiting prijzen

Tuinafsluiting plaatsen

Heb jij net gebouwd en wil je de pas aangelegde tuin afsluiten met een omheining? Ben je het beu die grote haag jaarlijks te snoeien? Laat je inspireren omtrent de verschillende soorten afsluitingen en hun prijzen.

Soorten tuinafsluitingen en offertes op maat

Keuzestress bij het bepalen van jouw afsluiting? Lees hier alles over de verschillende soorten materialen voor een nieuwe omheining. Zo ontdek je alle mogelijkheden voor jouw tuin in elke prijs klasse. Je kan ook meteen gratis offertes aanvragen voor jouw afsluiting.

Afsluitingen prijzen

Hoeveel kosten tuinafsluitingen? Dat hangt van enkele factoren af. Het materiaal dat je kiest, de lengte van je afsluiting, de hoogte die je wil ... In deze tabel vind je een richtprijs per lopende meter per type materiaal als een tuinafsluiting plaatsen het volgende werk is in jouw tuin. 

Type afsluiting Prijs per lopende meter
Draadafsluiting € 15 - € 40
Houten afsluiting € 40 - € 120
Betonnen afsluiting € 40 - € 150
Steenkorven € 125 - € 200
Composieten afsluiting € 75 - € 125
Natuurlijke afsluiting € 15 - € 40

Hoe hoog mag een afsluiting zijn?

Voor een tuinafsluiting in je achtertuin of zijtuin heb je geen stedenbouwkundige vergunning nodig als je gesloten omheining maximum twee meter hoog is. In je voortuin mag een gesloten afsluiting maximaal één meter hoog zijn. Heb je een open afsluiting (bijvoorbeeld een draadafsluiting) in je voortuin, dan mag die wel hoger zijn (max. 2m, zoals in de zij- en achtertuin).

Zeer goede samenwerking en onmiddellijk een vakman gevonden. Blij dat er nog eerlijke firma's zijn want er zitten ook prutsers bij. Alles verliep perfect.

Eddy van Peteghem

Meer beoordelingen lezen

Offertes aanvragen voor tuinafsluitingen

Offertes aanvragen