Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
montage plinten

Plinten laten plaatsen

Zoek je een vakman om plinten te plaatsen om zo de woning helemaal af te werken? Informatie, richtprijzen en offertes vind je hier

Nieuwe plinten laten plaatsen?

Ben je druk aan het renoveren en is de nieuwe vloer net gelegd? Dan ben je klaar voor de laatste fase voor een afgewerkte vloer: de plaatsing van de plinten. Een plint kan je zien als een koppelstuk tussen de vloerbedekking en de muren van een ruimte. De plinten worden meestal geplaatst eens het schilderwerk droog is.

Hoe worden plinten gemonteerd?

Plinten worden op twee verschillende manieren gezet. De eerste mogelijkheid is om de plinten tegen de muur te lijmen. Je zaagt de plinten op maat en plaatst ze in een hoek van 45 graden tegen de wand. De tweede optie is om de plinten met clips te monteren. Hier boor je eerst een gat in de muur om dan de plug te plaatsen. Aan deze plug hangt je de clips vast en via een kliksysteem worden de plinten gemonteerd. Afwerken doe je door de plinten zachtjes aan te kloppen met een hamer voor extra stevigheid. Plinten plaatsen is in theorie niet zo lastig, maar vergt vaak veel precisie.

Lelijke lijmresten, scheve plinten of niet helemaal egaal tegen de muur gemonteerd? Het zijn problemen die vaak voorkomen als je het snel wil oplossen. Hulp vragen aan een ervaren vakman is dus niet per se een slecht idee. Via Casius kan je gratis enkele offertes vergelijken. Zo kan je snel nagaan of je beroep wilt doen op een vakman of er toch liever zelf aan begint.

plinten

Welke soorten plinten zijn er?

MDF plinten 

Zonder twijfel de populairste variant in het gamma ‘plinten’. Grote variatie en veel mogelijkheden. Plinten in dit materiaal zijn beschikbaar bijna alle kleuren en stijlen. Dit zorgt ervoor dat je deze plinten na montage ook niet moet gaan schilderen.

Houten plinten 

Houten plinten worden vaak gebruikt bij houten vloeren zoals parket of laminaat. Zowel de vloerbedekking als de plinten in hetzelfde materiaal zorgt voor een strakke, egale look.

Plinten voor het plafond plaatsen

Bij plinten denk je bijna altijd aan de vloer. Toch komt het ook voor dat er plinten aan het plafond worden gezet. Beter gekend als sierlijsten of moulures, maar beschikbaar in minstens evenveel stijlen en varianten.

Kunststof plinten 

Plinten gemaakt uit kunststof worden minder vaak geplaatst dan bovenstaande opties. Dit materiaal lijkt, ondanks de technologische verbeteringen, nog altijd wat op plastic en is minder duurzaam dan hout of MDF.

Hoge plinten 

In de meeste woningen worden er standaard plinten geplaatst. Het is ook een optie om hogere plinten te zetten. Dit geeft een elegantere look maar is ook duurder dan de standaard plint.

Holle plinten 

Je kan er ook voor kiezen om plinten met een holle structuur te monteren. Dit soort plinten zijn ideaal om draden en kabels weg te werken. Denk maar aan de kabels van de elektriciteit die door de living lopen.

Plinten laten plaatsen kosten

Wat is de prijs om plinten te laten leggen? De prijs voor plinten te laten plaatsen hangt af van twee factoren: de prijs van het materiaal en het uurtarief van de vakman. Plinten laten plaatsen door een erkende vakman zal je gemiddeld 8 à 12 euro per lopende meter kosten.

Plinten laten plaatsen of zelf doen?

Plinten monteren is niet de moeilijkste klus maar je moet wel het geschikte materiaal ter beschikking hebben. De afwerking van de plinten zit hem in de details en zonder geschikt materiaal is een perfect resultaat op de kaart zetten moeilijk. Wij raden aan dit kleine werk te laten doen door een vakman. Hij kan op een snelle en efficiënte manier een perfect resultaat leveren.

Offertes plinten plaatsen

Vergelijken loont! Vraag altijd een aantal prijsoffertes aan voor bouw- en renovatiewerken. Zo krijg je een beter beeld van de kostprijs en kan je de beste offerte kiezen.

Recente opdrachten vloerders

zondag 04 december 2022

PU gietvloer voor hele woning plaatsen

Gietvloer plaatsen. Het gaat over 114m2, verspreid over 3 verdiepingen. Geen trap.


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
zaterdag 03 december 2022

Chape plaatsen

Chape plaatsen voor bijbouw. De dikte moet 7 cm zijn. De oppervlakte is ongeveer 12m².


Vloerwerken Beverst
vrijdag 02 december 2022

Gietvloer op chape

Gietvloer in ruimte waar chape ligt momenteel?. Oppervlakte van maximaal 40 m²


Vloerwerken Destelbergen
donderdag 01 december 2022

Gietvloer over terradec oprit

Wij hebben terradec laten plaatsen door een slechte vakman . We zouden nu gietvloer als oplossing zien. Het gaat om de oprit van onze woning


Vloerwerken Rumst
donderdag 01 december 2022

Vloer herstellen na vlekken spray over hele vloer

Tijdens een inbraak in mijn woning zijn de inbrekers met een spray bezig geweest op vermoedelijk sporen te wissen. Dit heeft behoorlijk lelijke vlekken in mijn vloer gevreten. Hopelijk krijgen jullie dit eruit.


Vloerwerken Sint-Job-in-'t-Goor
donderdag 01 december 2022

Egaliseren van betonvloer

bestaande betonvloer egaal maken zodat daar kunstgras op geplaatst kan worden


Vloerwerken Melsele
donderdag 01 december 2022

Gietvloer voor showroom

Wij zoeken voor een smalle ruimte in onze showroom een stevige maar wel echt blinkende vloer, in een lila kleur


Vloerwerken Oostende
donderdag 01 december 2022

Vloer en tegels kleine ruimte keuken appartement.

Voor een kleine keukenruimte moeten er nog wat afwekingstegels komen bij de nieuw geplaatste keuken en tegels op de vloer


Vloerwerken Vilvoorde
woensdag 30 november 2022

Vloer egaliseren en kleefkurk (stroken) plaatsen

Voor onze woonruimte en open keuken hebben wedeen restpartij kleefkurk stroken opgekocht. De betonnen chape waarop nu mozaïek parket ligt, zal wellicht geëgaliseerd moeten worden waarna de kurk gekleefd kan worden (plinten niet). De oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Herentals
woensdag 30 november 2022

Parket leggen

ik zoek een parket legger voor ongeveer 91m² vloer parket dikte 1.5cm.


Vloerwerken Wilrijk
dinsdag 29 november 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben bezig met de verbouwing van mijn woning en overweeg een gietvloer in mijn keuken. oppervlakte is ongeveer 14m².


Vloerwerken Mortsel
dinsdag 29 november 2022

Gietvloer plaatsen

Is voor een vloer te gieten in de ruimtes badkamer, keuken, sas en berging voor een oppervlakte van ongeveer 45m².


Vloerwerken Tielt
dinsdag 29 november 2022

Nieuwe kurkvloer leggen

Weghalen oude kurkvloer, leggen en verlijmen nieuwe kurkvloer, 6mm dik. De oppervlakte is 102m².


Vloerwerken Antwerpen
maandag 28 november 2022

Gietvloer voor nieuwbouw

Gietvloer voor een nieuwbouwwoning (start bouwwerken maart 2023). Graag meer info en mogelijkheden over gietvloeren voor dit project. Momenteel interesse in mortex, cementgebonden gietvloer,… (look met ‘geveegde’ vloer). Gietvloer voor de hele benedenverdieping, ongeveer 40 m²


Vloerwerken Overpelt
maandag 28 november 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben geïnteresseerd in een gietvloer. Ik ga grote verandering werken doen. De oppervlakte is ongeveer 70m².


Vloerwerken Antwerpen
maandag 28 november 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een gietvloer in mijn woonruimte. De oppervlakte is ongeveer 70m².


Vloerwerken Bornem
maandag 28 november 2022

Parketvloer leggen

Parket levering en legging in een kamer (drie met elkaar verbonden kamers) van 70-80 vierkante meter over de bestaande tegelvloer, begane grond. Massief of gelijmd, graag visgraat (gelieve meerdere biedingen te doen). Eventueel ook gedeelte in terrazzo.


Vloerwerken Anderlecht
maandag 28 november 2022

Gietvloer op tegels plaatsen

Op een bestaande tegelvloer in keuken en badkamer moet men een gietvloer plaatsen. De keukenmeubelen staan er al, en kunnen niet meer weggehaald worden. Dit is voor een oppervlakte van ongeveer 75m².


Vloerwerken Oostduinkerke
zondag 27 november 2022

Gietvloer plaatsen

Het betreft hier een nieuwbouw waarin ik in alle ruimtes een gietvloer zou laten leggen. De oppervlakte zou een 100 m² zijn op de bestaande funderingsbeton. Waarschijnlijk ook isolatie laag en chape plaatsen.


Vloerwerken Overmere
zondag 27 november 2022

Vinylvloer leggen

Ik zoek iemand om 102 m² pvc klikvinyl te leggen op de bestaande tegelvloer. Incl. verfpunten en inkorten deuren.


Vloerwerken Balen
zondag 27 november 2022

Chapewerken in aanbouw

plaatsen chape in nieuwe aanbouw. Isolatie is al aanwezig. Het gaat om 14 m² aan chape, dikte van 8 cm.


Vloerwerken Meise
zaterdag 26 november 2022

Gepolierde betonvloer plaatsen

Wij zoeken een GESPECIALISEERDE plaatser van gepolierde beton voor ons terras buiten (20 à 25m²). Zeer specifiek aan ons project zijn GEBOGEN terrasranden en vormen. Kortom we zoeken een echte VAKMAN met veel EXPERTISE die alle aspecten correct beheerst, dimensioneert en bepaalt: * bekisting met gebogen vormen * correcte onderbouw/onderlaag * dikte beton * wapening (enkel of dubbel net) * helling voor afwatering * uitzettingsvoegen/breeklijnen tegen scheuren en barsten * afwerkingslaag tegen afschilferen * beschermlaag tegen vlekken * gladheid vermijden * kleurpigment dat niet afgeeft aan de voeten


Vloerwerken Astene
zaterdag 26 november 2022

Nieuwe vloer plaatsen

Vernieuwing van de keuken. De tegelvloer wordt uitgebroken en zou graag vervangen worden door een terrazzo. De totale oppervlakte is ongeveer 40m².


Vloerwerken Emelgem
zaterdag 26 november 2022

Gepolierde betonvloer plaatsen

We willen graag een gepolijst terras van 5 op 4 meter en 10 cm dik. Dit moet gegoten worden over een bestaande plaat.


Vloerwerken Ledeberg (Gent)
zaterdag 26 november 2022

Kurkvloer plaatsen

Ik zou graag een kurkvloer willen laten plaatsen op de vloer van drie kamers + nachthall. De totale oppervlakte is ongeveer 50m².


Vloerwerken Aartselaar
vrijdag 25 november 2022

Chape plaatsen

Anhydrietchape op vloerverwarming plaatsen op zo’n 100m².


Vloerwerken Linden
vrijdag 25 november 2022

Gepolierde betonvloer voor poolhouse laten gieten

Gepolierde betonvloer gieten 20 vierkante meter voor poolhouse. Met eventueel het plaatsen van het poolhouse erbij (gamma).


Vloerwerken Sint-Joris-Winge
vrijdag 25 november 2022

Plaatsen van een chape

Op een oppervlak binnenshuis van +/- 30m² zou nieuwe chape moeten gelegd worden, mogelijk ook kleine structurele aanpassingen aan de wanden.


Vloerwerken Denderleeuw
woensdag 23 november 2022

Steentapijt over volledige vloer plaatsen

Steentapijt is ongeveer 24 vierkante meter maar er ligt geen vloer over de ganse ruimte daar ze 40 cm dieper wordt en een lengte van 8m40 ongeveer.


Vloerwerken Kleine-Brogel
woensdag 23 november 2022

Chape plaatsen op 3 verdiepingen

Chape plaatsen op gelijkvloers, 1ste en 2de verdiep. In totaal gaat het om 167 m². Voor de dikte denken we aan een 8tal cm


Vloerwerken Ellikom
Offertes plinten aanvragen