Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
montage plinten

Plinten laten plaatsen

Zoek je een vakman om plinten te plaatsen om zo de woning helemaal af te werken? Informatie, richtprijzen en offertes vind je hier

Nieuwe plinten laten plaatsen?

Ben je druk aan het renoveren en is de nieuwe vloer net gelegd? Dan ben je klaar voor de laatste fase voor een afgewerkte vloer: de plaatsing van de plinten. Een plint kan je zien als een koppelstuk tussen de vloerbedekking en de muren van een ruimte. De plinten worden meestal geplaatst eens het schilderwerk droog is.

Hoe worden plinten gemonteerd?

Plinten worden op twee verschillende manieren gezet. De eerste mogelijkheid is om de plinten tegen de muur te lijmen. Je zaagt de plinten op maat en plaatst ze in een hoek van 45 graden tegen de wand. De tweede optie is om de plinten met clips te monteren. Hier boor je eerst een gat in de muur om dan de plug te plaatsen. Aan deze plug hangt je de clips vast en via een kliksysteem worden de plinten gemonteerd. Afwerken doe je door de plinten zachtjes aan te kloppen met een hamer voor extra stevigheid. Plinten plaatsen is in theorie niet zo lastig, maar vergt vaak veel precisie.

Lelijke lijmresten, scheve plinten of niet helemaal egaal tegen de muur gemonteerd? Het zijn problemen die vaak voorkomen als je het snel wil oplossen. Hulp vragen aan een ervaren vakman is dus niet per se een slecht idee. Via Casius kan je gratis enkele offertes vergelijken. Zo kan je snel nagaan of je beroep wilt doen op een vakman of er toch liever zelf aan begint.

plinten

Welke soorten plinten zijn er?

MDF plinten 

Zonder twijfel de populairste variant in het gamma ‘plinten’. Grote variatie en veel mogelijkheden. Plinten in dit materiaal zijn beschikbaar bijna alle kleuren en stijlen. Dit zorgt ervoor dat je deze plinten na montage ook niet moet gaan schilderen.

Houten plinten 

Houten plinten worden vaak gebruikt bij houten vloeren zoals parket of laminaat. Zowel de vloerbedekking als de plinten in hetzelfde materiaal zorgt voor een strakke, egale look.

Plinten voor het plafond plaatsen

Bij plinten denk je bijna altijd aan de vloer. Toch komt het ook voor dat er plinten aan het plafond worden gezet. Beter gekend als sierlijsten of moulures, maar beschikbaar in minstens evenveel stijlen en varianten.

Kunststof plinten 

Plinten gemaakt uit kunststof worden minder vaak geplaatst dan bovenstaande opties. Dit materiaal lijkt, ondanks de technologische verbeteringen, nog altijd wat op plastic en is minder duurzaam dan hout of MDF.

Hoge plinten 

In de meeste woningen worden er standaard plinten geplaatst. Het is ook een optie om hogere plinten te zetten. Dit geeft een elegantere look maar is ook duurder dan de standaard plint.

Holle plinten 

Je kan er ook voor kiezen om plinten met een holle structuur te monteren. Dit soort plinten zijn ideaal om draden en kabels weg te werken. Denk maar aan de kabels van de elektriciteit die door de living lopen.

Plinten laten plaatsen kosten

Wat is de prijs om plinten te laten leggen? De prijs voor plinten te laten plaatsen hangt af van twee factoren: de prijs van het materiaal en het uurtarief van de vakman. Plinten laten plaatsen door een erkende vakman zal je gemiddeld 8 à 12 euro per lopende meter kosten.

Plinten laten plaatsen of zelf doen?

Plinten monteren is niet de moeilijkste klus maar je moet wel het geschikte materiaal ter beschikking hebben. De afwerking van de plinten zit hem in de details en zonder geschikt materiaal is een perfect resultaat op de kaart zetten moeilijk. Wij raden aan dit kleine werk te laten doen door een vakman. Hij kan op een snelle en efficiënte manier een perfect resultaat leveren.

Offertes plinten plaatsen

Vergelijken loont! Vraag altijd een aantal prijsoffertes aan voor bouw- en renovatiewerken. Zo krijg je een beter beeld van de kostprijs en kan je de beste offerte kiezen.

Recente opdrachten vloerders

zondag 07 augustus 2022

Betonvloer gieten

Ik ben op zoek naar een vakman voor het gieten van een betonvloer voor een oppervlakte van ongeveer 90m². De dikte moet tussen de 7cm en 10cm zijn.


Vloerwerken Hoboken (Antwerpen)
zaterdag 06 augustus 2022

Nieuwe gietvloer plaatsen

Vernieuwen van bestaande gietvloer die 15 jaar Oud is. De totale oppervlakte is ongeveer 40m².


Vloerwerken Kortrijk
donderdag 04 augustus 2022

Vloer isoleren en chape plaatsen

Wij hebben een huisje gekocht in een steegje aan de Overpoort de en willen dat renoveren. De vloer van 16m2 moet worden afgegraven, vochtwering geplaatst, isolering en chape.


Vloerwerken Gent
woensdag 03 augustus 2022

Betonplaat laten gieten van 3m X 3m op 15cm

Ik ben zo snel mogelijk op zoek naar iemand die een betonplaat kan gieten van 3m x 3m x 15cm. Onze tuin ligt niet aan een weg. Deze zou er voor september moeten liggen.


Vloerwerken Menen
woensdag 03 augustus 2022

Gietvloer plaatsen

Er ligt een zwarte vloer in het huisje dat ik heb gekocht. ik zou graag een lichtere vloer hebben. De oppervlakte is ongeveer 60m².


Vloerwerken Onze-Lieve-Vrouw-Waver
dinsdag 02 augustus 2022

Gietvloer leggen

Ik zoek een vakman die een gietvloer kan leggen in de hal. De oppervlakte is ongeveer 25m².


Vloerwerken Zoersel
dinsdag 02 augustus 2022

PU-gietvloer of epoxy leggen

Graag willen wij een gietvloer laten leggen over de gehele gelijkvloers. Dit is onderdeel van een renovatieproject dus voorbereiding voor dit werk kan door ons zelf worden voorzien. We zijn op zoek naar gietvloer met ibizavibes qua kleur en look and feel. De ruimte is ongeveer 80m2.


Vloerwerken Brasschaat
maandag 01 augustus 2022

Vloer egaliseren en laminaat plaatsen

We willen de vloer in ons appartement volledig egaliseren. Momenteel liggen er tegels op de vloer, dus we willen het oppervlak egaliseren en er laminaat of vinyl op leggen.


Vloerwerken Antwerpen
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen

Ik zou graag een waterdichte gietvloer willen. In de inkomhal van een woning, wel buiten. Moet dus tegen weer en wind kunnen. En waterdicht = heel belangrijk!


Vloerwerken Herentals
maandag 01 augustus 2022

Laminaat bovenverdiep

We willen graag op de bovenverdieping van ons huis in Heverlee laminaat leggen, in visgraat patroon. Het zijn 3 slaapkamers en een nachthal, totaal +/- 40 m². Heden ligt er vinyl op de chape, deze willen we eerst verwijderen.


Vloerwerken Heverlee
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen

de keukenvloer bestaat uit rode gebakken tegels, die niet 100 procent gelijk liggen en hier en daar een inkeping of breukje. daarom ziet hij er niet goed uit en zou ik er een gietvloer over willen leggen. aangezien de keuken en plinten er reeds staat, dacht ik dat een gietvloer, met minimale dikte een betere oplossing zou zijn dan een tegelvloer, die dikker is. Het is een keuken van ongeveer 3m op 2m.


Vloerwerken Antwerpen
maandag 01 augustus 2022

Chape plaatsen

Oude vloer is uitgebroken, mogelijks nog enkele delen uit te breken en nieuwe chape plaatsen. 60 m².


Vloerwerken Mechelen
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen

Wij hebben een terras tussen het appartement en de tuin. Dit heeft een oppervlakte van 42 m² (6 x 7 m) Achteraan, tegen de tuin, is er een afvoergoot voor het regenwater of als we het teras schoonmaken met de hogedrukreiniger. Er liggen nu tegels. Door de jaren zijn de voegen gedeeltelijk verdwenen.


Vloerwerken Wijnegem
maandag 01 augustus 2022

PVC vloer leggen

Er ligt op dit moment een kurkvloer. Zou die niet willen uitbreken maar er een pvc-vloer opleggen. De oppervlakte is ongeveer 20m².


Vloerwerken Gent
zaterdag 30 juli 2022

Gietvloer aanbrengen en oude vloer uitbreken

Uitbreken houten vloer. Nieuwe onderlaag leggen. (Op de bestaande houten balken). Gietvloer aanbrengen. Het is een ruimte van 40m2 op de derde verdieping + een badkamer en halletje van ongeveer 5m2 samen.


Vloerwerken Heverlee
vrijdag 29 juli 2022

Isolatiechape plaatsen

Ik zou graag een isolatiechape willen laten plaatsen op een oppervlakte van 43m². De dikte moet 8cm zijn.


Vloerwerken Gistel
vrijdag 29 juli 2022

Vloer egaliseren

Wij hebben een garage als bijgebouw geplaatst en hier is de vloer de ruwe beton. Deze is niet makkelijk om proper te houden en soms zijn er ook stukjes die loskomen. Ik zou graag de vloer willen laten egaliseren. De oppervlakte is ongeveer 70m².


Vloerwerken Budingen
vrijdag 29 juli 2022

Beton terras leggen

Vakman nodig voor een betonvloer voor op het terras buiten. Afmetingen 7 x 3 meter.


Vloerwerken Leopoldsburg
donderdag 28 juli 2022

PU-gietvloer plaatsen

Graag een PU vloer voor in mijn veranda van 25m². De huidige betonvloer ligt ook niet effen waardoor de vloer ook geëgaliseerd zal moeten worden.


Vloerwerken Wetteren
donderdag 28 juli 2022

Chapwerken + PUR vloerisolatie

Voor onze renovatie zijn we DRINGEND op zoek naar een Chapper en PUR+vloerisolatie spuiter. PUR: 10 cm dikte op +/- 60m² Chape: 8cm dikte op +/- 60m²


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
donderdag 28 juli 2022

Gietvloer plaatsen

Dubbele garage van 40m². Huidige vloer: chappe met daarop een tweecomponenten vloerverf (1 laag). Aangezien deze verf laag heel gevoelig is voor schade, is het nodig een betere vloercoating/gietvloer toe te voegen.


Vloerwerken Gullegem
donderdag 28 juli 2022

Gepolierd terras plaatsen

Plaatsen van een gepolierde vloer - buitenterras 48 m². Voorheen tegels op chappe/steenpuin - op volle grond Terras gelegen op 25 m van de straat.


Vloerwerken Broechem
woensdag 27 juli 2022

Betonvloer voor tuinhuis gieten

Betonvloer voor tuinhuis aanleggen van ongeveer 10m² met dikte van 10-12cm.


Vloerwerken Drongen
woensdag 27 juli 2022

Vinylvloer vernieuwen

We hebben nu een vinylvloer die volledig is versleten en zouden die graag willen vervangen. Het gaat om een bedrijf. pretland Gent. De oppervlakte is ongeveer 260m².


Vloerwerken Gent
woensdag 27 juli 2022

Gietvloer aanleggen

Voor het renoveren van een huis wil ik de vloer op de gelijkvloers herleggen. Het zou gaan om een oppervlakte van ongeveer 50 m². Momenteel ben ik de oude vloer (tegels) aan het verwijderen, hieronder ligt zavel die ik zelf kan uitgraven. Graag wil ik mijn nieuwe vloer isoleren en gaat mijn voorkeur naar gietbeton.


Vloerwerken Sint-Gillis-bij-Dendermonde
woensdag 27 juli 2022

Vinyl of laminaat leggen

Vloerder gezocht on de huidige tegelvloer te bedekken met vinyl of laminaat. Het gaat over 50 m2 ongeveer.


Vloerwerken Oudenaarde
woensdag 27 juli 2022

Kukrvloer aanleggen

Houten ondergrond in rooster. er ligt momenteel tapijt los op. oppervlakte van 55-60. kurk is klik kurkvoer en vast te lijmen. benodigdheden reeds aangekocht


Vloerwerken Tessenderlo
dinsdag 26 juli 2022

Pur leggen

Ik heb mijn vloer weg gedaan en nu wil pur leggen voor vloerverwarming


Vloerwerken Boom
dinsdag 26 juli 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het leggen van een gietvloer op de gelijkvloers. De oppervlakte is ongeveer 160m².


Vloerwerken Ranst
dinsdag 26 juli 2022

Betonvloer leggen voor overkapping

Op zoek naar een vakman voor plaatsing van gietvloer voor een overkapping. Denken aan beton - polybeton of andere. 35 m².


Vloerwerken Boortmeerbeek
Offertes plinten aanvragen