Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
montage plinten

Plinten laten plaatsen

Zoek je een vakman om plinten te plaatsen om zo de woning helemaal af te werken? Informatie, richtprijzen en offertes vind je hier

Nieuwe plinten laten plaatsen?

Ben je druk aan het renoveren en is de nieuwe vloer net gelegd? Dan ben je klaar voor de laatste fase voor een afgewerkte vloer: de plaatsing van de plinten. Een plint kan je zien als een koppelstuk tussen de vloerbedekking en de muren van een ruimte. De plinten worden meestal geplaatst eens het schilderwerk droog is.

Hoe worden plinten gemonteerd?

Plinten worden op twee verschillende manieren gezet. De eerste mogelijkheid is om de plinten tegen de muur te lijmen. Je zaagt de plinten op maat en plaatst ze in een hoek van 45 graden tegen de wand. De tweede optie is om de plinten met clips te monteren. Hier boor je eerst een gat in de muur om dan de plug te plaatsen. Aan deze plug hangt je de clips vast en via een kliksysteem worden de plinten gemonteerd. Afwerken doe je door de plinten zachtjes aan te kloppen met een hamer voor extra stevigheid. Plinten plaatsen is in theorie niet zo lastig, maar vergt vaak veel precisie.

Lelijke lijmresten, scheve plinten of niet helemaal egaal tegen de muur gemonteerd? Het zijn problemen die vaak voorkomen als je het snel wil oplossen. Hulp vragen aan een ervaren vakman is dus niet per se een slecht idee. Via Casius kan je gratis enkele offertes vergelijken. Zo kan je snel nagaan of je beroep wilt doen op een vakman of er toch liever zelf aan begint.

plinten

Welke soorten plinten zijn er?

MDF plinten 

Zonder twijfel de populairste variant in het gamma ‘plinten’. Grote variatie en veel mogelijkheden. Plinten in dit materiaal zijn beschikbaar bijna alle kleuren en stijlen. Dit zorgt ervoor dat je deze plinten na montage ook niet moet gaan schilderen.

Houten plinten 

Houten plinten worden vaak gebruikt bij houten vloeren zoals parket of laminaat. Zowel de vloerbedekking als de plinten in hetzelfde materiaal zorgt voor een strakke, egale look.

Plinten voor het plafond plaatsen

Bij plinten denk je bijna altijd aan de vloer. Toch komt het ook voor dat er plinten aan het plafond worden gezet. Beter gekend als sierlijsten of moulures, maar beschikbaar in minstens evenveel stijlen en varianten.

Kunststof plinten 

Plinten gemaakt uit kunststof worden minder vaak geplaatst dan bovenstaande opties. Dit materiaal lijkt, ondanks de technologische verbeteringen, nog altijd wat op plastic en is minder duurzaam dan hout of MDF.

Hoge plinten 

In de meeste woningen worden er standaard plinten geplaatst. Het is ook een optie om hogere plinten te zetten. Dit geeft een elegantere look maar is ook duurder dan de standaard plint.

Holle plinten 

Je kan er ook voor kiezen om plinten met een holle structuur te monteren. Dit soort plinten zijn ideaal om draden en kabels weg te werken. Denk maar aan de kabels van de elektriciteit die door de living lopen.

Plinten laten plaatsen kosten

Wat is de prijs om plinten te laten leggen? De prijs voor plinten te laten plaatsen hangt af van twee factoren: de prijs van het materiaal en het uurtarief van de vakman. Plinten laten plaatsen door een erkende vakman zal je gemiddeld 8 à 12 euro per lopende meter kosten.

Plinten laten plaatsen of zelf doen?

Plinten monteren is niet de moeilijkste klus maar je moet wel het geschikte materiaal ter beschikking hebben. De afwerking van de plinten zit hem in de details en zonder geschikt materiaal is een perfect resultaat op de kaart zetten moeilijk. Wij raden aan dit kleine werk te laten doen door een vakman. Hij kan op een snelle en efficiënte manier een perfect resultaat leveren.

Offertes plinten plaatsen

Vergelijken loont! Vraag altijd een aantal prijsoffertes aan voor bouw- en renovatiewerken. Zo krijg je een beter beeld van de kostprijs en kan je de beste offerte kiezen.

Recente opdrachten vloerders

maandag 23 mei 2022

Chape plaatsen in verschillende ruimtes

We zouden graag een chape willen laten plaatsen in de living, gang, badkamer en keuken. De totale oppervlakte is ongeveer 70m². De dikte van de chape moet 7cm dik zijn.


Vloerwerken Lombardsijde
maandag 23 mei 2022

Vloer egaliseren

Wij willen een tegelvloer egaliseren met eventueel een afwerkingslaag. Oppervlakte is +/- 50 m²


Vloerwerken Leuven
zaterdag 21 mei 2022

Chape aanleggen

Er moet een chape op gelijkvloers aangelegd worden, vezelversterkt (vloerverwarming). Voor een oppervlakte van 68m² met een dikte van 8cm.


Vloerwerken Overmere
vrijdag 20 mei 2022

Vloeren renoveren

Ik zoek een vloerder voor volgende werkzaamheden: uitbreken van betegeling, isoleren en vernieuwen met laminaat parket. 65 m².


Vloerwerken Brugge
donderdag 19 mei 2022

Polybeton plaatsen

Wij zouden graag volgende werken laten uitvoeren: - Plaatsing gespoten PUR 10cm - Plaatsing polybeton 10cm - Verzonken deurmat te voorzien met inspectieluik voor controleputjes - Totale oppervlakte: 46m² (renovatiewoning)


Vloerwerken Gentbrugge
donderdag 19 mei 2022

Herstel polybeton-vloer

De bestaande polybeton-vloer is open gekapt, ongeveer 50cm x 50cm, voor de herstelling van een waterlek. Dichtmaken van het gat, polijsten en impregneren/sealen.


Vloerwerken Heverlee
donderdag 19 mei 2022

Vinylvloer van 180 m² leggen op zolder

De vloer op zolder moet verder afgewerkt worden, eventueel met vinylvloer. Het gaat om +- 180 m². Momenteel ligt hier isolatie op de betonnenvloer met reeds een afwerking, maar helaas zijn deze platen op sommige plaatsen kromgetrokken waardoor de vloer niet vlak mee is.


Vloerwerken Herentals
woensdag 18 mei 2022

Vloerchape en isolatie

Ik zou graag in heel mijn huis vloerchape en vloerisolatie willen laten aanleggen door een vakman. Op de gelijkvloers 90m², verdiep nog eens 90m² en de zolder 60m². In de zolder moet er wel geen isolatie komen.


Vloerwerken Burst
woensdag 18 mei 2022

Linoleum plaatsen

Ik heb op dit moment een tegelvloer maar ik zou graag linoleum willen laten plaatsen in 3 ruimtes, 1 van 20m², 1 van 5m² en 1 van 12m².


Vloerwerken Gent
vrijdag 13 mei 2022

Betonvloer met isolatie en chape.

Ik zoek een vakman die een betonnen vloer kan aanleggen. Er moet een laag komen van 6 à 8cm beton. Daarop moet 6cm PUR isolatie komen. En daar bovenop moet nog eens een chape komen van 6 à 8cm. De totale oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Wilrijk
dinsdag 10 mei 2022

PVC vloer leggen.

Ik zou graag een PVC vloer willen laten aanleggen voor een oppervlakte van ongeveer 60m². En op de zolder moet er nog eens PVC vloer aangelegd worden voor een oppervlakte van 60m². Dus te totale oppervlakte is ongeveer 120m².


Vloerwerken Ninove
maandag 09 mei 2022

Sleuven frezen in betonvloer.

Sleuven frezen voor vloerverwarming in bestaande betonvloer. De oppervlakte is iets meer dan 50m².


Vloerwerken Wevelgem
maandag 09 mei 2022

Zoldervloer en zoldertrap plaatsen.

Zolder vloer + trap plaatsen met oog op gebruik als stockage ruimte. het moet gwn een simpele vloer zijn waar wat materiaal kan opgeplaatst worden. De oppervlakte is ongeveer tussen de 20 en de 30m². En dan moet er nog een uitschuifbare of uitklapbare zoldertrap komen.


Vloerwerken Dilbeek
maandag 09 mei 2022

Plaatsen PVC vloerbekleding of linoleum.

Ik wou graag een bestaande vloer van om en bij de 30 jaar willen veranderen, maar zonder dat er teveel uitgebroken moet worden. Ik heb op dit moment een keramische vloer met grillige die eventueel moet geëgaliseerd worden. Ik zou hier graag een PVC vloerbekleding of linoleum willen laten opleggen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 60m².


Vloerwerken Lochristi
maandag 09 mei 2022

Gietvloer aanleggen over 82 m²

Ik zoek een ervaren vloerder. We hebben een terracotta vloer en we zouden hier graag een gietvloer over leggen. Het gaat om een oppervlakte van 82m².


Vloerwerken Nijlen
zondag 08 mei 2022

Hout en vloer egaliseren

Ik zou graag een houten vloer laten egaliseren. Oppervlakte : 55 m2. Er zijn niveau verschillen tot 2 cm.


Vloerwerken Herent
zondag 08 mei 2022

Kurk of laminaatvloer aanleggen.

In de living, keuken en badkamer wil ik kurk of laminaat leggen op een bestaande vloer. De oppervlakte is ongeveer 50m².


Vloerwerken Sint-Amandsberg
vrijdag 06 mei 2022

Uitgewassen betonvloer aanleggen.

Ik wil een betonvloer laten aanleggen met uitgewassen beton met mignonette kiezels. De oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Elsene
vrijdag 06 mei 2022

Betonplaat te gieten +- 10 m²

Wij zijn op zoek naar iemand die onze betonplaat kan gieten voor ons tuinhuis op te plaatsen. De betonplaat moet ongeveer 10m² zijn.


Vloerwerken Assebroek
woensdag 04 mei 2022

Linoleum leggen in keuken en woonkamer

We zouden graag onze woonkamer en keuken willen bekleden met linoleum. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 40m².


Vloerwerken Brussel
woensdag 04 mei 2022

Beneden- en bovenverdieping gieten met beton

Graag zou ik de beneden- en de bovenverdieping laten gieten met beton. De benedenverdieping (70m²) dient gegoten en gevlinderd worden. Hier is een opbouwhoogte van 10cm nodig (die over de vloerverwarmingspijpen komt) voor 50m² (van de 70m²). Als ook dezelfde beton met een hoogte van 5cm die over de overige 20m² (van de 70m²) komt. Het overige deel van 20m² is onderkoelder en hier zit geen vloerverwarming onder. De bovenverdieping (ongeveer 55m² tot 60m²) zou voorzien moeten worden van een gietvloer (met beton look) met een laaghoogte van 4cm tot 5cm. Het is momenteel een betonnen plafond, hierop komt een noppenfolie waarin de vloerverwarming wordt gemonteerd.


Vloerwerken Mol
dinsdag 03 mei 2022

Chapewerken

Ik zoek een vakman voor het leggen van een chapevloer. Benedenverdieping: keuken, living, gang, wc, komt op 54m² (is met snijverlies van tegels meegerekend) Diepte weet ik nog niet.


Vloerwerken Ardooie
dinsdag 03 mei 2022

Plaatsen van chape.

Er 180m² aan sneldrogende chape met een dikte van 10cm geplaatst worden door een vakman.


Vloerwerken Eeklo
dinsdag 03 mei 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

Ik zoek iemand die bij bij laminaatvloer of kurkvloer kan aanleggen. Op dit moment heb ik tegels op mijn vloer. De oppervlakte is ongeveer 64m².


Vloerwerken Edegem
maandag 02 mei 2022

Wandtegels zelliges plaatser gezocht

Wandtegels (zelliges) te plaatsen in toilet (enkel achterzijde) en keuken. Totaal ongeveer 5m². Materiaal is reeds beschikbaar


Vloerwerken Denderwindeke
zondag 01 mei 2022

Parket leggen.

Ik ben op zoek naar een vakman voor het leggen van parket op mijn vloer. Ik weet nog niet of ik het over de gehele benedenverdieping wil laten doen of alleen een deel daarvan. Ik heb geen idee van de totale oppervlakte maar ik denk dat de living meer dan 20m² is.


Vloerwerken Lint
zaterdag 30 april 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen.

Nieuwe vloer (Laminaat of PVC) in keuken, berging, woonkamer en slaapkamer (overal hetzelfde). In begring en keuken op beton, in woon- en slaapkamer ligt laminaat. Dus ofwel erbovenop of op beton, hangt ervan af wat het best is. De totale oppervlakte is ongeveer 53m².


Vloerwerken Boechout
zaterdag 30 april 2022

Chape plaatsen.

Ik zoek een vakman die een chape kan leggen met een dikte van 5cm op over een oppervlakte van ongeveer 54m².


Vloerwerken Tienen
vrijdag 29 april 2022

Nieuwe parketvloer leggen.

We zijn op zoek naar een vakman voor het leggen van een parketvloer. We breken zelf de vloer uit. Dan moet de vloer geëgaliseerd worden en moet er parket op komen. De oppervlakte is ongeveer 35m².


Vloerwerken Zaventem
vrijdag 29 april 2022

Vloer egaliseren met oppervlakte 52 m²

Ik zoek een vakman om de vloer te egaliseren op de eerste verdieping. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 52m².


Vloerwerken Drongen
Offertes plinten aanvragen