Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenzonwering

Wil je de zon buitenhouden met rolluiken?

Rolluiken zijn de beste zonwering die er is! Bovendien kan je 's nachts een ruimte optimaal verduisteren. Ben je op zoek naar rolluiken... dan vind je hier de info die je zoekt!

Perfecte oplossing tegen storend licht en hitte

Rolluiken zijn een geliefde buitenzonwering. Wil je het in een kamer echt pikkedonker hebben, dan zijn rolluiken een prima middel. Maar ook in de zomermaanden zijn rolluiken nuttig en houden ze de warmte heel goed buiten. 

Je hebt bovendien verschillende soorten rolluiken: opbouwrolluiken, inbouwrolluiken, voorzetrolluiken... maar ook rolluiken in kunststof en rolluiken met lamellen in aluminium. Maar kiezen is hier geenszins verliezen: elk rolluik biedt dezelfde voordelen, al zijn aluminium rolluiken iets duurzamer (en ook duurder) dan rolluiken uit kunststof. 

Rolluiken hebben ook deze twee grote voordelen:

 

  • Wist je dat rolluiken ook een goede extra isolatie zijn voor je woning? Op koude dagen helpt een rolluik om de warmte binnen te houden! 
  • Maar ook voor de beveiliging van je woning zijn rolluiken een perfecte aanvulling. Dieven en inbrekers zullen al snel een woning 'verkiezen' die niet voorzien is van rolluiken om in te breken.  

Wil je rolluiken laten plaatsen?

Via Casius kan je snel, gratis en vrijblijvend offertes opvragen van erkende vakmannen in jouw buurt.

Rolluik plaatsen

Soorten rolluiken

Er zijn drie soorten rolluiken die afhankelijk van je situatie de beste optie zijn:

 

  1. Inbouwrolluiken worden tijdens het ontwerp en de bouw van een woning voorzien. Dat zorgt ervoor dat je dit soort rolluiken helemaal kan wegwerken in het ontwerp. Dat is esthetisch natuurlijk het mooist. Dit soort rolluiken is dus niet echt een optie bij een bestaande woning. 
  2. Een voorzetrolluik is de goedkoopste oplossing bij een bestaande woning. Nadeel is wel de grote 'bak' die aan de bovenkant van je raam dient gemonteerd te worden. 
  3. Een opbouwrolluik wordt geplaatst boven op het raamkozijn of in het raam. Dit soort rolluiken wordt op maat gemaakt zodat ze beter zijn ingewerkt in het raam. Ze vallen dus minder op dan voorzetrolluiken. 

Prijzen rolluiken

Hoeveel kosten rolluiken? 

Daarvoor vraagje best een offerte op bij een erkend vakman. Hieronder vind je echter enkele richtprijzen waarop je je kan baseren: 

1 m² 4 m² 9 m²
Rolluik uit kunststof € 80 - € 190 € 200 - € 300 € 380 - € 570
Rolluik uit aluminium € 115 - € 250 € 425 - € 600 € 750 - € 1.000

Natuurlijk is er ook een groot verschil in prijs tussen manuele rolluiken en rolluiken met een elektrische bediening. Wil je rolluiken die je makkelijk via een motor kan bedienen, dan komt er al snel minstens € 100 bij de bovenstaande prijzen.

Vraag offertes voor het plaatsen van rolluiken

Recente aanvragen voor het plaatsen van rolluiken

dinsdag 18 oktober 2022

Klusjesman voor verschillende werken

• Klusjesman voor het ophangen van buitenlampen, • Siliconen vervangen in de badkamer, • Afvoer of sifon vervangen, • Plaatsen van duivenpinnen, • Opruimen of leegmaken van zolders, • Onkruid trekken, • Deurbel repareren (belt niet altijd binnen), • Elektrische Velux rolluiken "geen contact" voor sommige veluxen


Andere / klussen Hoeilaart
maandag 11 juli 2022

Dakgoot en rolluiken plaatsen / herstellen

Totaal 3 rolluiken aan buitenkant achtergevel + dakgoot herstellen - waarschijnlijk 1 rolluik te vervangen - linten 3 rolluiken te vervangen - Dakgoot vooraan straatkant


Andere / klussen Westmalle
maandag 23 mei 2022

Rolluiken herstellen of vervangen

Oude rolluiken bekijken en herstellen of eventueel vervangen / automatiseren


Andere / klussen Wijnegem
donderdag 12 mei 2022

Kleine onderhouds- en reparatiewerken in en om het huis

2 rolluiken te herstellen. 1 rolluik blijft afgerold. Het andere blijft in de bak zitten


Andere / klussen Baal
donderdag 12 mei 2022

Kleine onderhouds- en reparatiewerken in en om het huis

Rolluiklint is door vocht helemaal stuk, denk ik. Misschien moet ook de oprollen vervangen worden Hoeveel stuks moeten er hersteld worden?: minder dan 3 Hoe worden de huidige rolluiken bediend?: manueel Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Andere / klussen Machelen (Vl-Br)
maandag 09 mei 2022

Manuele rolluiken herstellen

Manuele rolluiken herstellen. Geen idee waar de schade effectief zit


Andere / klussen Antwerpen
Offertes aanvragen