Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Buitenzonwering

Wil je de zon buitenhouden met rolluiken?

Wil je de zon buitenhouden met rolluiken?

Rolluiken zijn de beste zonwering die er is! Bovendien kan je 's nachts een ruimte optimaal verduisteren. Ben je op zoek naar rolluiken... dan vind je hier de info die je zoekt!

Perfecte oplossing tegen storend licht en hitte

Rolluiken zijn een geliefde buitenzonwering. Wil je het in een kamer echt pikkedonker hebben, dan zijn rolluiken een prima middel. Maar ook in de zomermaanden zijn rolluiken nuttig en houden ze de warmte heel goed buiten. 

Je hebt bovendien verschillende soorten rolluiken: opbouwrolluiken, inbouwrolluiken, voorzetrolluiken... maar ook rolluiken in kunststof en rolluiken met lamellen in aluminium. Maar kiezen is hier geenszins verliezen: elk rolluik biedt dezelfde voordelen, al zijn aluminium rolluiken iets duurzamer (en ook duurder) dan rolluiken uit kunststof. 

Rolluiken hebben ook deze twee grote voordelen:

 

  • Wist je dat rolluiken ook een goede extra isolatie zijn voor je woning? Op koude dagen helpt een rolluik om de warmte binnen te houden! 
  • Maar ook voor de beveiliging van je woning zijn rolluiken een perfecte aanvulling. Dieven en inbrekers zullen al snel een woning 'verkiezen' die niet voorzien is van rolluiken om in te breken.  

Wil je rolluiken laten plaatsen?

Via Casius kan je snel, gratis en vrijblijvend offertes opvragen van erkende vakmannen in jouw buurt.

Rolluik plaatsen

Soorten rolluiken

Er zijn drie soorten rolluiken die afhankelijk van je situatie de beste optie zijn:

 

  1. Inbouwrolluiken worden tijdens het ontwerp en de bouw van een woning voorzien. Dat zorgt ervoor dat je dit soort rolluiken helemaal kan wegwerken in het ontwerp. Dat is esthetisch natuurlijk het mooist. Dit soort rolluiken is dus niet echt een optie bij een bestaande woning. 
  2. Een voorzetrolluik is de goedkoopste oplossing bij een bestaande woning. Nadeel is wel de grote 'bak' die aan de bovenkant van je raam dient gemonteerd te worden. 
  3. Een opbouwrolluik wordt geplaatst boven op het raamkozijn of in het raam. Dit soort rolluiken wordt op maat gemaakt zodat ze beter zijn ingewerkt in het raam. Ze vallen dus minder op dan voorzetrolluiken. 

Prijzen rolluiken

Hoeveel kosten rolluiken? 

Daarvoor vraagje best een offerte op bij een erkend vakman. Hieronder vind je echter enkele richtprijzen waarop je je kan baseren: 

1 m² 4 m² 9 m²
Rolluik uit kunststof € 80 - € 190 € 200 - € 300 € 380 - € 570
Rolluik uit aluminium € 115 - € 250 € 425 - € 600 € 750 - € 1.000

Natuurlijk is er ook een groot verschil in prijs tussen manuele rolluiken en rolluiken met een elektrische bediening. Wil je rolluiken die je makkelijk via een motor kan bedienen, dan komt er al snel minstens € 100 bij de bovenstaande prijzen.

Vraag offertes voor het plaatsen van rolluiken

Recente aanvragen voor het plaatsen van rolluiken

zondag 19 december 2021

Rolluiken na-isolatie

Voor de twee bovenste verdiepingen zoek ik iemand die mijn rolluiken kan isoleren (geluid) .


Andere / klussen Mechelen
maandag 13 september 2021

Mogelijke oplossingen aanreiken tgv aanhoudende problemen PVC-rolluiken

We hebben PVC -inbouwrolluiken va belisol (2003) - 7 grote met buismotor en 7 standaard met lint De grote rolluiken hebben vaak problemen: oa afscheuren en typisch afschuren rond de 3de bovenste PVC lat. 1 rolluik is vervangen door een aluminium versie en momenteel werkt dit zonder problemen, lijkt me toch niet de beste oplossing. Op gelijkvloers zijn momenteel 3 grote rolluiken kapot. De buismotoren zijn de originelen en werken wel nog probleemloos (18+ jaar) Graag vakman met ervaring ifv zonnewering om de mogelijkheden te bespreken: opnieuw rolluiken (alu) + controle/aanpassing van de as, eventueel screens/stores voor gelijkvloers te voorzien - indien mogelijk ifv railgeleiding en afmetingen bestaande omkasting...


Andere / klussen Gentbrugge
vrijdag 25 juni 2021

Plaatsen van rolluiken + garagepoort

Plaatsen van rolluiken met bediening op afstand. Graag via smart trust hoor aangezien ik er al heb via deze app. Het gaat over 2 deuren en 6 ramen. Hierbij had ik graag ook nog een elektrische garage poort laten plaatsen. 2,2x3m


Andere / klussen Nukerke
dinsdag 08 juni 2021

Installeren 2 voorzetrolluiken

Ik wens graag (op korte termijn) twee rolluiken te laten plaatsen op een eerste verdieping. Beide voorzetrolluiken, bij voorkeur pvc, maar kan nog besproken worden met vakspecialist. Afmetingen raamgehelen: 1 stuk: b x h: 700 x 1500 + 1 stuk: b x h: 1600 x 1500


Andere / klussen Maarkedal
zondag 28 maart 2021

Rolluiken (solar-motor) voorzien bij 2 dakraman

Plaatsen van solar-rolluiken bij 2 dakramen, type velux GGL s06 3059 - afmetingen +/- 1 m x 1 m


Andere / klussen Minderhout
zaterdag 27 februari 2021

Installatie rolluiken Creon

Wij hebben 5 rolluiken gekocht van creon online en willen deze nu laten installeren... De afmetingen zijn de hoogte 1m60 en breedte 1m20 en 1 zal 1m60 breedt zijn. Er is ook een systeem bij om de rolluiken vanop afstand te bedienen, Somfy. Het zijn 4 dezelfde en 1 grotere rolluik. Momenteel zijn er geen rolluiken. Rolluiken heeft de klant al in bezit.


Andere / klussen Oostkamp
Offertes aanvragen