Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
architect

Hoe vind ik een goede architect?

In deze blog lees je wat een architect allemaal voor je kan betekenen, waar je deze vindt en hoe Casius je kosteloos bij de zoektocht kan helpen.

Architect dicht bij huis?

Ben jij op zoek naar een goede, professionele architect die jouw nieuwbouwproject of renovatie succesvol kan ontwerpen? Een goede architect vinden kan lastig zijn, omdat het aanbod heel groot is. Bovendien hebben de meeste mensen zelf weinig kennis van architectuur, wat het lastig maakt om een goede selectie te maken. In deze blog lees je wat een architect allemaal voor je kan betekenen, waar je deze vindt en hoe Casius je kosteloos bij de zoektocht kan helpen.

Kortom, in deze blog vind je alle antwoorden op de vraag: Hoe zoek ik een goede architect?

Waar zet je een architect allemaal voor in?

Een goede architect is vaak gespecialiseerd in een specifiek werkvlak. Dit kan een renovatie zijn, maar ook een regularisatie of bestemmingswijziging. Verder zijn er ook interieurarchitecten en tuin- en landschapsarchitecten. Kortom, voor elk ontwerp, binnen of buiten, renovatie of nieuwbouw, is een gespecialiseerde architect beschikbaar. Een van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle samenwerking met een architect is een goede relatie.

Het moet enigszins klikken tussen jou en de architect. Zij moeten jouw idee of gevoel immers om weten te zetten in een passend ontwerp. Deze ontwerpfase kent een aantal fases om te zorgen dat het finale ontwerp aansluit bij jouw wensen, budget en de mogelijkheden op het kavel.

Een van de belangrijkste stappen in het proces van de architect is zijn eerste meeting met jou. Hierin worden jouw wensen besproken en kan de architect al een eerste concept maken. Dit proces van sparren en brainstormen zorgt voor inspiratie aan beide kanten en verbetert het uiteindelijke ontwerp. Na een eerste concept zal de architect een voorlopig ontwerp maken. Dit is een eerste 3D ontwerp waarin je zelf aan kunt geven wat je mooi vindt en wat je graag anders zou willen zien.

Hieruit vormt de architect een finaal ontwerp waarin al jouw wensen en feedback verwerkt zijn. Vanuit dit ontwerp worden het technische ontwerp, de vergunningaanvraag en het bestek aangemaakt. Hierna ben je klaar om naar een aannemer te stappen.

Tekening interieur

Hoe kan ik een architect vinden?

Nu je weet hoe de samenwerking met een goede architect verloopt moet je natuurlijk nog een geschikte architect vinden. De juiste architect vinden is, zoals je hierboven al las, lastig. Kies daarom altijd voor een lokale architect die kennis heeft van het gebied waar je woont en daardoor ook goede connecties heeft met de gemeente.

De meest logische manier om een architect te vinden is om raad te vragen aan familie of kennissen. Mond-tot-mondreclame is volgens velen nog steeds de beste reclame die er is. Als je net verhuisd bent naar een nieuwe regio is deze optie niet evident.

De tweede tool die je gebruikt bij het zoeken naar een goede architect is natuurlijk een zoekmachine als Google. Deze produceert immers in honderdsten van een seconde duizenden resultaten waar je uit kunt kiezen. Een architect vinden via deze weg klinkt ideaal, maar het heeft veel nadelen. Vaak staan bovenaan enkel de grote bedrijven die het budget hebben om flink te adverteren in Google. Daarnaast is het aan de naam van de website moeilijk te zien wat voor een architect erachter zit. Misschien ben je op zoek naar een lokale architect of een specifieke architect. Of de zoekresultaten hierbij aansluiten weet je pas als je elke website goed gelezen hebt.

Aangezien het vaak om honderden of duizenden websites gaat, is dat niet te doen. Een architect vinden is daardoor niet eenvoudig. Maar hoe vind je dan wel een geschikte architect en waar moet je allemaal op letten?

De juiste architect vinden

Een gescreende architect in de buurt die professioneel te werk gaat is het droomscenario. Omdat een architect zoeken zo lastig is, is het verstandig om gebruik te maken van Casius. Wij brengen je namelijk gratis en zonder verplichtingen in contact met een aantal specialisten in de regio. Elk van onze vakmannen en architecten voldoen aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk. Jij vertelt ons waarom je een architect nodig hebt en wij brengen je in contact.

Offertes architecten aanvragen

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente aanvragen architect

zondag 19 maart 2023

Aanbouw kamer

We willen bovenop een uitbouw nog een kamer bouwen. Momenteel is die kamer een bergruimte onder een schuin dak. We willen graag het dak optrekken en een beetje uitbouwen, bovenop een onderliggende uitbouw.


Bouwtekening en ontwerp Kessel-Lo
vrijdag 17 maart 2023

Regularisatie aangebouwde veranda

Voor de aanvraag van een vergunning voor een gevelisolatieproject moet eerst een aangebouwde veranda geregulariseerd worden. Ik zoek iemand om de juiste documenten/tekeningen op te maken.


Bouwtekening en ontwerp Herentals
woensdag 15 maart 2023

Plan opmaken voor totaalrenovatie rijwoning 1950

architect gezocht voor totaalrenovatie rijwoning(1950) tot lichtrijk, open, ruimtelijk huis met eigentijds wooncomfort. Hierbij denken we ook aan nieuwe vormgeving stadstuin met integratie tot tuinkamer/keuken ?


Bouwtekening en ontwerp Berg (Limburg)
dinsdag 14 maart 2023

Regularisatie bouwovertreding vijver/terras

Graag wil ik de regularisatie bekijken voor werken die aan de tuin zijn gebeurd.


Bouwtekening en ontwerp Wambeek
dinsdag 14 maart 2023

plannen bestaand huis

Beste, ik heb iemand nodig die mijn verbouwingsplannen wenst te ondertekenen voor een deur te verplaatsen en ramen te verhogen. Plannen zijn reeds door ons getekend, maar volgens de gemeente is er een constructiewijziging. het is een onorthodoxe manier. Niets meer of niets minder


Bouwtekening en ontwerp Donk
maandag 13 maart 2023

Totaal renovatie

Architect gezocht voor ingrijpende energetische renovatie.


Bouwtekening en ontwerp Zelzate
vrijdag 10 maart 2023

Aanvraag verkaveling bijgebouw

De bestaande garage vergrote of tiny hous plaatsen of andere mogelijkheden bekijken stuk grond ligt in de woonzone


Bouwtekening en ontwerp Bredene
donderdag 09 maart 2023

Plannen verbouwing kantoor naar appartement

Wij zoeken een architect voor het opstellen van het plan voor de verbouwing van een bestaand kantoor (4e verdiep) naar een studio/appartement ter verhuur. Ook zal het dak volledig geïsoleerd worden om dan erna indien mogelijk om te vormen naar een dakterras.


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
woensdag 08 maart 2023

Heb arschitect nodig voor regularsering

Garage en badkamer en verharding


Bouwtekening en ontwerp Oevel
dinsdag 07 maart 2023

Architect gezocht

We hebben een een architect nodig om de plannen te maken voor het bouwen van een weekend verblijf in een bosrijke omgeving.


Bouwtekening en ontwerp Wuustwezel
maandag 06 maart 2023

Professionele bouwer op zoek naar architect voor renovatie

Als ontwikkelaar in renovatie van kleine gebouwen zoek ik een architect voor het opstellen en de opvolging van de aanvraag van de omgevingsvergunning voor een gedeeltelijke afbraak en heropbouw evenals de renovatie van een kleine woning. Ik zoek een hands-on pragmatische architect die gewoon is of de wens heeft om efficiënt met een professionele bouwer samen te werken. De opdracht zou gaan van aanvraag omgevingsvergunning tot en met de opvolging van de werken ruwbouw wind- en waterdicht.


Bouwtekening en ontwerp Tremelo
maandag 06 maart 2023

Regularisatie bouwovertreding

Ik zoek iemand om een regularisatie te doen op mijn woning. Het gaat over een bij bouw en een poutrel die gestoken geweest is.


Bouwtekening en ontwerp Bissegem
maandag 06 maart 2023

Plannen nieuwbouw

Tekenen van plannen en helpen bij de vergunningsaanvraag van de woning. We hebben reeds een woning gezien met de nodige schetsen/afmetingen en indeling in een boek van Blavier. We zouden dit graag identiek overnemen. We verkiezen echter niet te werken met sleutel op de deur. Gevraagd: *Plannen maken voor de vergunning *Berekenen van het E-peil van de woning De opvolging zouden we zelf doen.


Bouwtekening en ontwerp Fouron-le-Comte
maandag 06 maart 2023

Opvolging werken aanbouw

Ik zoek een architect in de buurt voor het opvolgen van de plaatsing van een nieuwe carport van 9,5 x 6m en een berging van 3x5m


Bouwtekening en ontwerp Astene
vrijdag 03 maart 2023

Plannen nieuwbouw

Alleenstaande nieuwbouw op een stuk grond in Nukerke. Momenteel staat er een oud boerderijtje op. Onze stijl gaat uit naar een soort schuurwoning met industriële look en veel lichtinval. We denken aan ongeveer 200m² bewoonbare oppervlakte. Pintrest: https://pin.it/1YUTWt9


Bouwtekening en ontwerp Nukerke
donderdag 02 maart 2023

Plannen Aanbouw grote oppervlakte

Architect rondom Beerse, die flexibel meedenkt om kosten te drukken.


Bouwtekening en ontwerp Vlimmeren
donderdag 02 maart 2023

Architect voor vergunning

Ik contacteer jullie voor een woning die zich in Tielt-Winge bevindt. We zijn ons nieuwe woning aan het renoveren en hebben de hulp en advies van een architect nodig. Ik ga hier een korte beschrijving geven van wat eigenlijk ons situatie is zodat jullie kunnen zien of jullie ons kunnen helpen. We gaan ons woning zelf renoveren, maar hebben een architect nodig voor de aanvraag van vergunningen. Dus voor alle duidelijkheid we zijn niet op zoek naar een renovatie-coördinatie bedrijf., want de renovatie gaan we zelf uitvoeren. Zouden jullie ons hiermee kunnen helpen? Zo ja kunnen we dringend een afspraak boeken? Zou uw mij ook kunnen informeren over jullie tarieven? Met vriendelijke groeten Asal Dizaj


Bouwtekening en ontwerp Sint-Joris-Winge
donderdag 02 maart 2023

Geveltekening

Voor de aanvraag van een omgevingsvergunning hebben we een geveltekening nodig.


Bouwtekening en ontwerp Wezemaal
donderdag 02 maart 2023

Plannen verbouwing

Goede architect nodig die samen ons droomhuis wilt bouwen. We willen op onze splitwoning een 2de verdiep bouwen met 3 slaapkamers en een badkamer.


Bouwtekening en ontwerp Overijse
woensdag 01 maart 2023

Dak regulariseren

Bij de vernieuwing van het dak aan onze woning werden door onze dakwerker de dragende balken mee vervangen. Dit wil zeggen dat er stabiliteitswerken uitgevoerd zijn, en hier werd geen vergunning voor aangevraagd bij Stad Gent. Ook heeft hij de bestaande dakkappel vervangen door een iets groter model. Wij zijn op zoek naar een architect die ons kan helpen met een plan/tekening van ons dak en met het indienen van het regularisatiedossier bij Stad Gent. Dossier in te dienen uiterlijk tegen 8 mei 2023.


Bouwtekening en ontwerp Gent
dinsdag 28 februari 2023

Regularisatie bouwovertreding

Twee nieuwbouw appartementen zijn twee jaar geleden samengevoegd door de bouwheer in opdracht van kopers. De samenvoeging is nooit gemeld.


Bouwtekening en ontwerp Schilde
maandag 27 februari 2023

Dossier indienen tuinhuis

Architect nodig om mijn kant en klaar dossier, goedgekeurd door de bevoegde gemeente, in te dienen. Betreft een houten tuinhuis <40m2 en hoger dan 4,50m op eigen grond.


Bouwtekening en ontwerp Achel
maandag 27 februari 2023

Architect voor renovatie en aanbouw

Wij zoeken een architect. Voor een bestaande woning uit de jaren 30 willen wij graag een gedeeltelijke renovatie van de leefruimte: 2 doorgangen groter maken en een schouw verwijderen, alsook een aanbouw laten tekenen van ongeveer 30m2 Echter hebben wij geen plattegrond van onze woning. Dus zoeken wij een architect die deze wil maken alsook de aanbouw met keuken wil uittekenen.


Bouwtekening en ontwerp Oostende
maandag 27 februari 2023

Vergunning badkamer dak opheffen

Ik wil de dak van mijn keuken en badkamer 50cm opheffen voor dat heb ik een vergunning nodig om het te kunnen uitvoeren daarvoor heb ik een architect nodig


Bouwtekening en ontwerp Elene
maandag 27 februari 2023

Functiewijziging woning

Aanvraag indienen functiewisseling woning


Bouwtekening en ontwerp Sint-Margriete (Kortenaken)
vrijdag 24 februari 2023

Plan renovatie halfopen woning 1960

Architect gezocht voor het tekenen van een plan voor de renovatie van een halfopen woning van de jaren 60. We willen enkele ruimten opentrekken en de woning op energetisch vlak verbeteren. Er is reeds een aanbouw geplaatst dewelke is vergund. Deze willen we alsook moderniseren + een klein beetje uitstrekken (hiervoor zal wel nog een vergunning moeten worden aangevraagd).


Bouwtekening en ontwerp Halmaal
vrijdag 24 februari 2023

Permis d'urbanisme pour percer une baie dans un mur porteur en ossature bois entre deux maisons.

Nous recherchons un architecte pour des travaux nécessitant un permis d'urbanisme avec intervention d'un architecte. Notre projet consiste à percer une baie dans un mur porteur en ossature bois entre deux maisons (faisant partie d'un lot de 5 maison mitoyennes basse-énergie) afin de relier les deux pièces de séjour (cf photo ci-jointe).


Bouwtekening en ontwerp Erpent
vrijdag 24 februari 2023

Omgevingsvergunning & haalbaarheidsstudie

Op zoek naar een architect of archtectenbureau die ons kan begeleiden voor aanvraag OMV, bouwen van een personenlift in bestaande zorgwinkel / wijzigen gevel / bestemmng/functie wijzigen van gebouw. (Helan Ziekenfonds); Opmaken plannen en vergunningen.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
donderdag 23 februari 2023

Bouwkundige tekening

Op zoek naar een architect voor een bouwkundige tekening


Bouwtekening en ontwerp Bovekerke
woensdag 22 februari 2023

Regularisatie bouwovertredingen

Wij zoeken een partij om onze bouwovertredingen te regulariseren.


Bouwtekening en ontwerp Sint-Katelijne-Waver
Offertes architect aanvragen