Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Metalen Profielen Voor Nieuwe Wanden

Aannemer in de regio gezocht?

Erkend Vakwerk

Gescreende aannemers
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Aannemer gezocht?

Een grote renovatie, een muur uitbreken of gewoon enkele rake tips van een bouwonderneming? Los van het soort opdracht voorhanden zal je op een bepaald moment beroep moeten doen op een aannemer om je uit de nood te helpen bij je verbouwing of aanbouw. Via Casius vind je de beste lokale aannemers voor je renovatie of ruwbouw.

Maar een aannemer is een heel ruim beroep. Vaak kunnen deze bouwondernemingen bijna alle opdrachten aan. Wat valt er dan exact allemaal onder? Badkamer renoveren, fundering gieten, muren uitbreken, algemene renovaties of gewoon een volledig nieuw huis van A tot Z bouwen? Hieronder sommen we een hoop taken van aannemers op.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Taken van een aannemer

Aannemers hebben een uitgebreid takenpakket, maar nemen vooral grote verbouwingsopdrachten voor hun rekening.

Bij het bouwen van een nieuw woning neemt een algemene aannemer de volledige uitvoering van je project voor zijn rekening. Je maakt samen afspraken, bepaalt een budget en spreekt een oplevertermijn af. Het is de taak van de aannemer om de werken te coördineren en een voltooide woning op te leveren. Vaak doen ze beroep op onderaannemers zoals loodgieters voor de verwarming, schrijnwerkers voor timmerwerken en architecten voor de bouwaanvragen of plannen.

De reputatie om alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerlei opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken of muren in gyproc plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken ook kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals een schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een aannemer of bouwonderneming.

Aannemer prijs per uur of per m²

Een prijs plakken op een nieuwbouwhuis bouwen is niet gemakkelijk. Alles hangt af van je wensen en hoe je het project vorm geeft. Zeker als je de complete indeling van een woning meerekent, wordt een richtprijs bepalen nagenoeg onmogelijk. Onderstaande tabel gaat uit van een ruwbouwwoning zonder inrichting, een zogenaamde casco woning.

Geplande werken Geschatte richtprijs
Uurtarief aannemer € 30 - € 50
Nieuwbouw bouwen tot 100 m² € 450 - € 500 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 150 m² € 400 - € 450 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 200 m² € 350 - € 400 per m²

Wat kost een huis verbouwen in totaal?

Kleine verbouwingen, zoals enkele muren uitbreken, komen gemiddeld uit op een prijs ergens rond de € 20.000. Grote verbouwingen, waarbij je volledige verdiepingen renoveert, als snel mag denken aan  prijzen die richting € 100.000 gaan. Zoals altijd is iedere verbouwing anders. Andere materialen, andere ruimtes en andere eisen. De kosten kunnen dus wel verschillen.

Aannemer vergelijken?

Professionele aannemer in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten aannemer

dinsdag 29 november 2022

Aanbouw afbreken + bijbouwen

Er zou een heel stuk aan het huis afgebroken moeten worden en een bijbouw moeten geplaatst worden van 30 vierkante meter. Ik heb al een klein idee van hoe ik het zou willen hebben maar zou het graag eerst eens overleggen met een vakman.


Aan-, uit en opbouw Renaix
zaterdag 26 november 2022

Veranda/ aanbouw met aluminium plaatsen

veranda is 7m op 3m, in aluminium. Rechter zijkant schuifraam. Linkerkant dicht met hout of aluminium tegen muur. Voorkant isolerend glas met 1 tussen aluminium regel. Bovenkant met zonwerend materiaal. Er is geen vergunning nodig


Aan-, uit en opbouw Torhout
donderdag 24 november 2022

Aanbouw verbouwen

nog te verbouwen ruimte 16m2. Je breekt bestaand vloer kruipzolder af. Je breekt muurtje tussen twee ruimte af. Je creëert 1 grote ruimte. Je plaatst riolering, je plaatst apex leidingen (zowel afvoeren als apex liggen klaar) je plaats isolatiechape en chape, je plaatst de vloer (16m2, tegel).


Aan-, uit en opbouw Leffinge
donderdag 24 november 2022

Aanbouw plaatsen

Ik zoek een aannemer voor een aanbouw van 3,5 op 11m. Ruwbouw, isolatie, afwerking


Aan-, uit en opbouw Evergem
woensdag 16 november 2022

Aanbouw voor passief huis

We wensen een goed geïsoleerde aanbouw te zetten aan ons passief huis van 2012. Grootte 7 x 5 meter met aansluitend terrasoverkapping in dezelfde stijl van 4 x 5 meter. Aanbouw mag klassiek of in houtskelet of prefab. Belangrijk is een goede energetische aansluiting met de woning.


Aan-, uit en opbouw Sint-Katherina-Lombeek
dinsdag 15 november 2022

Nieuwe aanbouw plaatsen en afwerken

Achterbouw volledig plat en opnieuw zetten. Nieuwe aanbouw ongeveer 10 - 15 lang en 6-7 breed. Ik zoek een vakman of bedrijf om niet enkel de ruwbouw maar ook de afwerking uit te voeren.


Aan-, uit en opbouw Hechtel
Offertes aanvragen