Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Metalen Profielen Voor Nieuwe Wanden

Aannemer in de regio gezocht?

Erkend Vakwerk

Gescreende aannemers
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Aannemer gezocht?

Een grote renovatie, een muur uitbreken of gewoon enkele rake tips van een bouwonderneming? Los van het soort opdracht voorhanden zal je op een bepaald moment beroep moeten doen op een aannemer om je uit de nood te helpen bij je verbouwing of aanbouw. Via Casius vind je de beste lokale aannemers voor je renovatie of ruwbouw.

Maar een aannemer is een heel ruim beroep. Vaak kunnen deze bouwondernemingen bijna alle opdrachten aan. Wat valt er dan exact allemaal onder? Badkamer renoveren, fundering gieten, muren uitbreken, algemene renovaties of gewoon een volledig nieuw huis van A tot Z bouwen? Hieronder sommen we een hoop taken van aannemers op.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Taken van een aannemer

Aannemers hebben een uitgebreid takenpakket, maar nemen vooral grote verbouwingsopdrachten voor hun rekening.

Bij het bouwen van een nieuw woning neemt een algemene aannemer de volledige uitvoering van je project voor zijn rekening. Je maakt samen afspraken, bepaalt een budget en spreekt een oplevertermijn af. Het is de taak van de aannemer om de werken te coördineren en een voltooide woning op te leveren. Vaak doen ze beroep op onderaannemers zoals loodgieters voor de verwarming, schrijnwerkers voor timmerwerken en architecten voor de bouwaanvragen of plannen.

De reputatie om alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerlei opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken of muren in gyproc plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken ook kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals een schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een aannemer of bouwonderneming.

Aannemer prijs per uur of per m²

Een prijs plakken op een nieuwbouwhuis bouwen is niet gemakkelijk. Alles hangt af van je wensen en hoe je het project vorm geeft. Zeker als je de complete indeling van een woning meerekent, wordt een richtprijs bepalen nagenoeg onmogelijk. Onderstaande tabel gaat uit van een ruwbouwwoning zonder inrichting, een zogenaamde casco woning.

Geplande werken Geschatte richtprijs
Uurtarief aannemer € 30 - € 50
Nieuwbouw bouwen tot 100 m² € 450 - € 500 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 150 m² € 400 - € 450 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 200 m² € 350 - € 400 per m²

Wat kost een huis verbouwen in totaal?

Kleine verbouwingen, zoals enkele muren uitbreken, komen gemiddeld uit op een prijs ergens rond de € 20.000. Grote verbouwingen, waarbij je volledige verdiepingen renoveert, als snel mag denken aan  prijzen die richting € 100.000 gaan. Zoals altijd is iedere verbouwing anders. Andere materialen, andere ruimtes en andere eisen. De kosten kunnen dus wel verschillen.

Aannemer vergelijken?

Professionele aannemer in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten aannemer

vrijdag 02 juni 2023

Aanbouw enkel verdiep bouwen

Enkel gelijkvloers. 4 meter op 8 meter met groot schuifraam aan de achterzijde.


Aan-, uit en opbouw Sint-Katelijne-Waver
donderdag 01 juni 2023

Aanbouw in moderne stijl zetten

Modern bijgebouw in steen plaatsen achteraan in tuin van maximum 8m ( breedte ) op 5m ( diepte ). Enerzijds afgesloten ruimte ( dubbele deur ) om fietsen en grasmachine en ander tuingerei in op te kunnen bergen en anderzijds windvrije en schaduwrijke overdekte ruimte creëren om eettafel en/of enkele ligstoelen te kunnen plaatsen . Enkele electriciteitspunten voor verwarming en licht noodzakelijk.


Aan-, uit en opbouw Nijlen
donderdag 25 mei 2023

Carport vervangen door aanbouw

Wij willen onze carport van ongeveer 15vierkante meter vervangen door een tuinkamer/veranda/aanbouw. Doel is hobbyruimte (pottenbak dus wordt al snel vuil, moet makkelijk te poetsen zijn)+ plek om rustig te zitten.


Aan-, uit en opbouw Woubrechtegem
woensdag 24 mei 2023

Zetten van een aanbouw

We zoeken een aannemer om een aanbouw te plaatsen. Er zijn plannen die we aan het opmaken zijn, het zou gaan om 4m op 15. Plat dak, aanpalend aan woning, geen achtermuur uit te breken. De stijl moet passen bij een witgeschilderde gevel van baksteen.


Aan-, uit en opbouw Schilde
maandag 22 mei 2023

Aanbouw tweede verdieping op plat dak - badkamer afwerking

We zoeken een aannemer om een uitbouw van 3 x 1.80m op het platte dak van de eerste verdieping van ons huis te plaatsen ter vergroting van onze tweede verdieping. Graag prefab, graag van hout, graag weer aansluiten met een plat dak aan het bestaande dak. Het huis heeft een EPC-waarde van 109, de uitbouw zou dus volgens dezelfde standaard geïsoleerd moeten zijn. Het raam graag van PVC, buitenafwerking valt nog te bespreken. De uitbouw is bedoeld als en suite badkamer; afvoer, leidingwerk, aansluiting aan bestaand ventilatiesysteem etc. zou dus nodig zijn. De bestaande boiler en het ventilatiesysteem zitten in de technische ruimte naast de toekomstige uitbouw.


Aan-, uit en opbouw Sint-Amandsberg
zaterdag 20 mei 2023

Uitbreiding winkel + appartement

We willen graag de ingang van de winkel scheiden en de tweede verdieping uitbreiden en 2 appartementen bouwen. De tussenvloeren zijn in hout. De kelder moet worden versterkt of herbouwd. Ook de trap naar de tweede verdieping en naar de kelder dient vernieuwd te worden. Voor appartementen komen er twee terrassen waarvan één hangend. De gevels moeten geïsoleerd worden en er moeten nieuwe ramen en deuren geplaatst worden. Het dak is plat dak. Na de ruwbouw dienen water, afvoer, elektra en verwarming te worden geplaatst. De plannen worden opgesteld en kunnen na goedkeuring in verschillende fasen of in één keer worden uitgevoerd.


Aan-, uit en opbouw Herentals
Offertes aanvragen