Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Metalen Profielen Voor Nieuwe Wanden

Aannemer in de regio gezocht?

Aannemer in de regio gezocht?

Erkend Vakwerk

Gescreende aannemers
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Aannemer gezocht?

Een grote renovatie, een muur uitbreken of gewoon enkele rake tips van een bouwonderneming? Los van het soort opdracht voorhanden zal je op een bepaald moment beroep moeten doen op een aannemer om je uit de nood te helpen bij je verbouwing of aanbouw. Via Casius vind je de beste lokale aannemers voor je renovatie of ruwbouw.

Maar een aannemer is een heel ruim beroep. Vaak kunnen deze bouwondernemingen bijna alle opdrachten aan. Wat valt er dan exact allemaal onder? Badkamer renoveren, fundering gieten, muren uitbreken, algemene renovaties of gewoon een volledig nieuw huis van A tot Z bouwen? Hieronder sommen we een hoop taken van aannemers op.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Taken van een aannemer

Aannemers hebben een uitgebreid takenpakket, maar nemen vooral grote verbouwingsopdrachten voor hun rekening.

Bij het bouwen van een nieuw woning neemt een algemene aannemer de volledige uitvoering van je project voor zijn rekening. Je maakt samen afspraken, bepaalt een budget en spreekt een oplevertermijn af. Het is de taak van de aannemer om de werken te coördineren en een voltooide woning op te leveren. Vaak doen ze beroep op onderaannemers zoals loodgieters voor de verwarming, schrijnwerkers voor timmerwerken en architecten voor de bouwaanvragen of plannen.

De reputatie om alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerlei opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken of muren in gyproc plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken ook kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals een schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een aannemer of bouwonderneming.

Aannemer prijs per uur of per m²

Een prijs plakken op een nieuwbouwhuis bouwen is niet gemakkelijk. Alles hangt af van je wensen en hoe je het project vorm geeft. Zeker als je de complete indeling van een woning meerekent, wordt een richtprijs bepalen nagenoeg onmogelijk. Onderstaande tabel gaat uit van een ruwbouwwoning zonder inrichting, een zogenaamde casco woning.

Geplande werken Geschatte richtprijs
Uurtarief aannemer € 30 - € 50
Nieuwbouw bouwen tot 100 m² € 450 - € 500 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 150 m² € 400 - € 450 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 200 m² € 350 - € 400 per m²

Wat kost een huis verbouwen in totaal?

Kleine verbouwingen, zoals enkele muren uitbreken, komen gemiddeld uit op een prijs ergens rond de € 20.000. Grote verbouwingen, waarbij je volledige verdiepingen renoveert, als snel mag denken aan  prijzen die richting € 100.000 gaan. Zoals altijd is iedere verbouwing anders. Andere materialen, andere ruimtes en andere eisen. De kosten kunnen dus wel verschillen.

Aannemer vergelijken?

Professionele aannemer in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten aannemer

woensdag 17 november 2021

HOB-ruwbouw realiseren

ik ben opzoek naar een aannemer voor de ruwbouwbouwwerken voor een HOB van 2 bouwlagen in Ravels. Plannen zijn beschikbaar.


Nieuwbouw Ravels
woensdag 20 oktober 2021

Realiseren staalbouwwoning in bebost gebied

Woning in staalbouw, 250m² bouwoppervlakte. Op een hellende, glooiende bouwgrond, van nul te beginnen. Bebost gebied. We zoeken nog een architect ook, maar daar zijn we mee bezig.


Nieuwbouw Holsbeek
woensdag 15 september 2021

Nieuwbouw alleenstaande woning bouwen

Ik zoek een aannemer voor de ruwbouw (zie bijgevoegde meetstaat). Vergunning en bouwgrond is al in orde. Het gaat om een alleenstaande woning.


Nieuwbouw Galmaarden
dinsdag 31 augustus 2021

Ruwbouw uitvoeren

Wij zijn op zoek naar een aannemer voor onze nieuwbouw in Pelt. Het betreft een moderne nieuwbouw met plat dak. Wij hadden graag een aannemer gevonden die binnen een redelijke termijn kan starten aan ons project. De gevelsteen is Wienerberger Wasserstrich (12mm gevoegd) voor 245m². Zowel de meetstaat, stabilisatiestudie als plannen zijn beschikbaar.


Nieuwbouw Neerpelt
vrijdag 27 augustus 2021

Constructie van betonbouw of klassieke bouw

Open bebouwing van +/- 200m2 (gelijkvloers en 1ste verdiep + kelder). Plat dak leggen we zelf. Indien mogelijk, plaatsen we ook de kelder zelf. We zijn nog op zoek naar architecten voor de constructie omdat we twijfelen tussen betonbouw of klassieke bouwmethode. Bouwgrond is al aangekocht.


Nieuwbouw Borgloon
donderdag 05 augustus 2021

Plan en regularisatie maken voor nieuwe achterbouw

We zijn op zoek naar een architect om de nodige plannen te maken en aanvragen te doen m.b.t. een nieuw te bouwen achterbouw. We willen graag de bestaande achterbouw afbreken en een nieuwe plaatsen. De verbouwwerken nemen we voor eigen rekening, het gaat dus louter om de plannen en de regularisatie.


Nieuwbouw Balen
donderdag 05 augustus 2021

Bouwen van 2 nieuwbouwwoningen

Ik ben op zoek naar een aannemer voor het bouwen van 2 nieuwbouwkoppelwoningen in nieuwe verkaveling in pastoriestijl.


Nieuwbouw Oostrozebeke
maandag 26 juli 2021

Ruwbouwwerken uitvoeren voor nieuwbouw

ik zoek een aannemer voor een nieuwbouwwoning. +- 255m2 gevelsteen. Enkel ruwbouwwerken.


Nieuwbouw Maaseik
zondag 25 juli 2021

Fundering gieten voor nieuwbouw

Ik zou graag de fundering van een muur laten gieten om een gevel op te bouwen met een aantal betonnen wanden en betonnen balken. Het is een pand van 200m²


Nieuwbouw Antwerpen
woensdag 14 juli 2021

Fundering leggen

Ik zou graag de funderingswerken laten doen van mijn nieuwbouw. Het gaat over een 437m² De plannen zijn al klaar.


Nieuwbouw Temse
vrijdag 09 juli 2021

Houtskelet woning bouwen

Ik zou graag een houtskelet nieuwbouw woning laten bouwen. Het gaat enkel over het houtskelet. 80m² groot. of 240cub in totaal woonoppervlakte. De plannen zijn er al.


Nieuwbouw Zichem
woensdag 07 juli 2021

Metselwerken nieuwbouw uitvoeren

Ruwbouw: metselwerken vanaf gelijkvloer. Plannen beschikbaar. Tussenverdieping in beton gieten ook.


Nieuwbouw Baal
maandag 14 juni 2021

Nieuwbouw woning - ruwbouw eerste fase

Op zoek naar ruwbouw aannemer om in samenwerking woning te bouwen. 13 op 9m met kleine uitstekers vooraan en achteraan. Twee volwaardige verdiepen & ruime zolder. Plan is reeds beschikbaar. We zijn op zoek naar aannemers die grotendeels voor & na werken waarbij we kunnen mee dienen. (Voorontwerp in bijlage). Het gaat om een ruwbouw in eerste fase.


Nieuwbouw Malle
dinsdag 08 juni 2021

Nieuwbouwwoning ruwbouwwerken uitvoeren

We zoeken een aannemer om de ruwbouw van onze nieuwbouwwoning te realiseren. De vergunning is in orde en de plannen liggen klaar. Er kan dus meteen bij beschikbaarheid gestart worden. Start ten laatste voorjaar 2022.


Nieuwbouw Hasselt
dinsdag 01 juni 2021

Realiseren nieuwbouw - dringend

Door omstandigheden ben ik dringend op zoek naar aannemer die een volledige nieuwbouw kan realiseren, waarvan oplevering voor 2022 dient te gebeuren! Graag voorstel zowel voor volledige ruwbouw (water-en winddicht) , en -indien mogelijk- eventueel ook de volledige afwerking. In functie van een 6%btw-regeling, is timing echt cruciaal, woning gekocht van overleden persoon. Plannen terugvinden met een voorbeeld volledig sleutel op de deur.


Nieuwbouw Sint-Gillis-Waas
maandag 03 mei 2021

Metser nodig voor nieuwbouw

Zoeken een aannemer voor de ruwbouw van onze nieuwe woning. Het zou echt enkel voor de metselwerken zijn. 12x15m (180m²)


Nieuwbouw Schelle
vrijdag 16 april 2021

Ruwbouwwerken voor nieuwbouw

We hebben een grond in Kortenberg waar we willen bouwen. We hebben al de bouwplannen en metrage, deze worden bezorgd aan aannemer. We willen een 4-kamerwoning met 3 verdiepingen bouwen op een bouwgrond van 150 m². Bij voorkeur zouden we de aanvang van de werken eind augustus of september ingepland zien. Mocht Engelstalige communicatie mogelijk zijn, is dat zeker welkom!


Nieuwbouw Kortenberg
zondag 21 maart 2021

Ruwbouw bouwen voor twee percelen

Rubouw voor 2 half open bebouwingen - twee percelen. Hoofdaannemer gezocht. Plannen en vergunning in orde!


Nieuwbouw Heffen
vrijdag 19 maart 2021

Nieuwbouw tekenen

Zoek architect voor plan te tekenen voor woning 15x15m met verdiep en kelder.


Nieuwbouw Erps-Kwerps
maandag 22 februari 2021

Ruwbouw (Nieuwbouw) plaatsen

Ik zit met een probleem met mijn aannemer voor mijn nieuwbouw. Normaal zouden we volgende maand (april) beginnen met bouwen maar er is iets veranderd/ tussen gekomen bij de aannemer waardoor hij het heeft moeten aflassen. Ik ben nu echter terug opzoek naar een aannemer die mij zou kunnen helpen om dan toch zo snel mogelijk te kunnen beginnen. Er zijn alreeds plannen opgemaakt, ik zoek een aannemer die de volledige ruwbouw op zich kan nemen.


Nieuwbouw Oostende
dinsdag 16 februari 2021

Nieuwbouw plaatsen

Nieuwbouw, géén gas-voorziening volledig onderkelderd, pastorijstijl >200m² liefst Volledig ruwbouw en afwerking


Nieuwbouw Werchter
vrijdag 12 februari 2021

Ruwbouw nieuwe woning

Een nieuwbouw laten zetten op een traditionele wijze. Ik heb alles klaar staan, plan, bouwvergunning. De details kunnen we onderling bespreken. Het is voor de ruwbouw.


Nieuwbouw Maasmechelen
maandag 08 februari 2021

Nieuwbouw rijwoning bouwen

Nieuwbouw gesloten woning: beperkte oppervlakte en beperkt budget alleenstaande. Er moet een huis opkomen, 2 verdiepen hoog met een plat dak. Meer informatie is te bespreken.


Nieuwbouw Aalst
zaterdag 06 februari 2021

Nieuwbouw in traditionele stijl bouwen

Wij willen een nieuwbouw zetten in traditionele stijl, waarbij wij zelf kunnen komen dienen en sommige werken zelf doen. Onze bewoonbare opp. bedraagt ongeveer 320m² (incl. zolder).


Nieuwbouw Zoersel
donderdag 28 januari 2021

Ruwbouw metselen

Ik zoek een aannemer om een winddichte ruwbouw van 7,5 op 10m te metselen. (Gesloten bebouwing) gelijkvloers eerste verdieping en dan zolder.


Nieuwbouw Brakel
woensdag 06 januari 2021

Nieuwbouw woning 5 appartementen slopen en bouwen

Slopen van bestaande gebouw en bouwen van 5 nieuwe appartementen. totale woonoppervlakte 420 m2 totale oppervlakte 620m2. Er zijn al plannen gemaakt voor dit te bouwen, ik zoek dus een aannemer op deze plannen daadwerkelijk uit te voeren.


Nieuwbouw Antwerpen
maandag 04 januari 2021

Ruwbouw woning bouwen

Ik zou graag mijn woning laten bouwen. Het zou gaan om een gesloten bebouwing 424m² - opp grond 220m² 6m hoogte


Nieuwbouw Erpe-Mere
zaterdag 12 december 2020

Funderings- en betonwerken voor nieuwbouw

Voor de constructie van een nieuwbouw ben ik op zoek naar een aannemer. Uitvoeren van alle funderings- en betonwerken voor de open bebouwing. Ook oprit in gepolierde beton te leggen.


Nieuwbouw Bornem
woensdag 09 december 2020

Halfopen bebouwing plaatsen

Ik zou graag een halfopen bebouwing plaatsen, ik ben opzoek naar een zelfstandige vakman waar ik zelf bij kan werken zodat ik leer hiervan. De oppervlakte van de woning is ongeveer 7.5 x 15m. Er zijn al plannen voor de woning uitgetekend, dit zou enkel gaan over de ruwbouw/nieuwbouw (enkel het metselwerk) Graag zou ik in maart willen starten, hierbij zou ik graag willen meewerken.


Nieuwbouw Oevel
maandag 07 december 2020

Ruwbouwwerken uitvoeren

Wij zouden graag onze nieuwbouw woning laten zetten. Enkel ruwbouw in snelbouwsteen. Geen afwerking. 5x14x10m - gesloten bebouwing De plannen van de architect gaan klaar zijn begin januari.


Nieuwbouw Aalst
Offertes aanvragen