Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Metalen Profielen Voor Nieuwe Wanden

Aannemer in de regio gezocht?

Aannemer in de regio gezocht?

Erkend Vakwerk

Gescreende aannemers
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Aannemer gezocht?

Een grote renovatie, een muur uitbreken of gewoon enkele rake tips van een bouwonderneming? Los van het soort opdracht voorhanden zal je op een bepaald moment beroep moeten doen op een aannemer om je uit de nood te helpen bij je verbouwing of aanbouw. Via Casius vind je de beste lokale aannemers voor je renovatie of ruwbouw.

Maar een aannemer is een heel ruim beroep. Vaak kunnen deze bouwondernemingen bijna alle opdrachten aan. Wat valt er dan exact allemaal onder? Badkamer renoveren, fundering gieten, muren uitbreken, algemene renovaties of gewoon een volledig nieuw huis van A tot Z bouwen? Hieronder sommen we een hoop taken van aannemers op.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Taken van een aannemer

Aannemers hebben een uitgebreid takenpakket, maar nemen vooral grote verbouwingsopdrachten voor hun rekening.

Bij het bouwen van een nieuw woning neemt een algemene aannemer de volledige uitvoering van je project voor zijn rekening. Je maakt samen afspraken, bepaalt een budget en spreekt een oplevertermijn af. Het is de taak van de aannemer om de werken te coördineren en een voltooide woning op te leveren. Vaak doen ze beroep op onderaannemers zoals loodgieters voor de verwarming, schrijnwerkers voor timmerwerken en architecten voor de bouwaanvragen of plannen.

De reputatie om alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerlei opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken of muren in gyproc plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken ook kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals een schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een aannemer of bouwonderneming.

Aannemer prijs per uur of per m²

Een prijs plakken op een nieuwbouwhuis bouwen is niet gemakkelijk. Alles hangt af van je wensen en hoe je het project vorm geeft. Zeker als je de complete indeling van een woning meerekent, wordt een richtprijs bepalen nagenoeg onmogelijk. Onderstaande tabel gaat uit van een ruwbouwwoning zonder inrichting, een zogenaamde casco woning.

Geplande werken Geschatte richtprijs
Uurtarief aannemer € 30 - € 50
Nieuwbouw bouwen tot 100 m² € 450 - € 500 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 150 m² € 400 - € 450 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 200 m² € 350 - € 400 per m²

Wat kost een huis verbouwen in totaal?

Kleine verbouwingen, zoals enkele muren uitbreken, komen gemiddeld uit op een prijs ergens rond de € 20.000. Grote verbouwingen, waarbij je volledige verdiepingen renoveert, als snel mag denken aan  prijzen die richting € 100.000 gaan. Zoals altijd is iedere verbouwing anders. Andere materialen, andere ruimtes en andere eisen. De kosten kunnen dus wel verschillen.

Aannemer vergelijken?

Professionele aannemer in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten voor aannemers

zondag 19 september 2021

Vrijstaande nieuwbouwwoning bouwen

vrijstaande nieuwbouwwoning te realiseren: 120 vierkante meter bewoonbare oppervlakte met 3 slaapkamers en 2 grote raampartijen in mijn slaapkamer. Plat dak, 1 verdieping of alles beneden. De indeling wordt komend weekend met de architect op punt gesteld en uitgetekend.


Renovatie Avelgem
maandag 13 september 2021

Studio te renoveren

Ik zoek iemand voor de renovatie van een studio. Het gaat om een kleine badkamer. Plaatsen van15 m² Dumawall panelen die op de muren moeten worden gelijmd + 3 m2 Quick Step parket + 3 m2 plafond dat moet worden geschilderd. Installeer een gootsteen, een kastje + een toiletkastje + een spotje, allemaal aan de muur te bevestigen. Living 25 m2 plafond te schilderen + Quick Step 25 m2 vloer + 34 m2 Grofillex panelen te verlijmen op de muren.


Renovatie Middelkerke
dinsdag 07 september 2021

Coördineren en realiseren algemene renovatiewerken

Recent heb ik een nieuwe woning aangekocht waar renovatiewerken uit te voeren zijn. Graag een algemene aannemer ter plaatse om de verschillende opties en prioritaire werken kunnen bespreken en beramen Betreft een halfopen woning, rode baksteen, 1950, met hellend pannendak, totale bewoonbare opp 170 m² over gelijkvloers, 1e verdieping en zolderruimte (vaste trap) -> algemene staat van woning controleren en eventuele gebreken benoemen en oplossingen voorstellen dak checken op eventuele waterlekken - isoleren + veluxen - gevelisolatie, - conform maken elektriciteit, advies ivm verwarmingsinstallatie (mazout), badkamer- en keukenrenovatie


Renovatie Diest
maandag 06 september 2021

Totale renovatie huis

Mijn huis moet volledig gerenoveerd worden. Het gaat om een oud huis van ongeveer 150m² in totaal. Uit te voeren werken: rioleringswerken, afbraak en heropbouw van een muur, gedeeltelijke afbraak van een muur, strippen, opnieuw pleisteren, badkamer, tegels leggen....


Renovatie Wetteren
donderdag 02 september 2021

Renovatiewerken uitvoeren

Ik zoek een architect die mee wil nadenken over de renovatie van mijn woning. De werken omvatten het vernieuwen van een bijgebouw, vernieuwen van een dak, isolatie buitenmuren, grotere raam partij, scheur in muur repareren,... Het huis dateert van 1956. Ik zoek iemand voor zowel de plannen, tekeningen, regularisaties als uitvoering. Opdracht: Opstellen renovatie plan. Uitvoering eventueel in fases. Aan te pakken problemen : scheuren in de gevels, vernieuwen daken, ondergedimensioneerde gordingen?, verbouwen bijgebouw tot washok, berging, gastentoilet, opnemen bijgebouw in keuken?, verwijderen mazout tank, overstappen op gas, vergroten raam met uitzicht op tuin, re-design keuken, isoleren gevels


Renovatie Attenhoven
woensdag 01 september 2021

Verschillende renovatiewerken uitvoeren

Ik heb enkele werken die moeten worden uitgevoerd. - De binnenkant van de keukenkoepel moet men afwerken met mdf of gyproc. Deze is ongeveer 1m op 2m. - De dubbele deuropening tussen keuken en living moet men afbreken alsook de houten boord /chambranle maken en plaatsen. - Afwasmachine installeren dat ik zelf ga kopen. - Nieuw blad op het keuken meubel plaatsen dat iets groter is dan het vorige. - In de traphal gyproc zetten en afwerken.


Renovatie Kessel-Lo
woensdag 01 september 2021

Pand ombouwen tot 3 appartementen

We zouden een pand willen vernieuwen en opdelen in 3 appartementen (1 op elk verdiep) met elk een eigen leefruimte, slaapkamer, badkamer, toilet. We denken het mogelijk te verhuren voor toeristisch logies en wensen dus een degelijke afwerking die lange tijd kan meegaan. Elk appartement moet aparte tellers krijgen voor gas en elektriciteit. Er zijn geen werken nodig voor verbetering van het EPC. Het gaat dus om een renovatieproject.


Renovatie Antwerpen
maandag 30 augustus 2021

Schoorsteen afbreken en dichtmaken

Ik ben op zoek naar iemand om de schoorsteen af te breken tot de 2de verdieping en de schouw dicht te maken. Deze bestaat voornamelijk uit bakstenen. Het gaat om een gesloten bebouwing. Op de eerste en tweede verdieping zouden we het zelf afbreken, jullie moet de schouw op het derde verdiep doen.


Renovatie Oostende
zondag 29 augustus 2021

Herstellingswerken uitvoeren na waterschade

Door overstroming is het nodig om het laminaat te vervangen. Bij de muren tot op 45cm hoogte moet men de bezetting afkappen en opnieuw bezetten, behangen alsook schilderen. Daarnaast moeten 3 deuren vervangen worden, de tegels in de keuken hersteld worden en de klinkers buiten opnieuw ingevoegd worden.


Renovatie Meise
zondag 29 augustus 2021

Vals plafond steken

Ik zoek iemand voor het plaatsen van een vals plafond in een ruimte van 11m². Deze ruimte bevindt zich op gelijkvloers. Het gaat om een renovatie in een huis van 1952.


Renovatie Mechelen
donderdag 19 augustus 2021

Bovenverdieping van 100 m² renoveren

Wij zoeken een aannemer of bedrijf dat alles kan doen voor de renovatie van onze bovenverdieping van 100 m². De huidige structuren moeten grotendeels afgebroken worden en vervolgens moeten 3 slaapkamers, 1 badkamer en 1 hal gemaakt worden. Ook moeten er enkele Veluxen gestoken worden. Wij beschikken over plannen van de architect.


Renovatie Lokeren
woensdag 18 augustus 2021

Slaapkamers, hal en badkamer renoveren

Voor verschillende kamers en de hal moet men schilder- en behangwerken uitvoeren. Ook laminaat te leggen, een deur te plaatsen. Vals plafond steken in de badkamer.


Renovatie Helchteren
vrijdag 30 juli 2021

Renoveren achterbouw + sanitaire voorzieningen bovenverdieping

Op gelijkvloers wensen we de veranda (15 m²) en een aanpalende 'kot' ( 15m²) te laten renoveren en verfraaien. Volgens contract zouden deze geregulariseerd zijn, en betreft het dus enkel aanpassingswerken en geen uitbreiding. Op de bovenverdieping hebben we 2 kamers, een badkamer en een apart toilet. Hier kijken we graag naar het installeren van een douchekamer en bijhorende aanpassingen mbt leidingen en verplaatsen toilet ed.


Renovatie Sint-Pieters-Leeuw
dinsdag 20 juli 2021

Sanitair en elektriciteit: tuinhuis als tijdelijke woning

Helpende hand (met ervaring) bij sanitair en elektriciteit aanleggen in tuinhuis, dient als tijdelijke woning ivm verbouwing. We hebben een oude hoeve gekocht die compleet wordt gerenoveerd. In afwachting willen we het tuinhuis opknappen om daar tijdelijk te verblijven. Er is momenteel nog geen water en afvoer bij het tuinhuis, ongeveer 25 meter van het woonhuis.


Renovatie Hoeselt
dinsdag 20 juli 2021

Karweiwerken uitvoeren

Voor het verfraaien van een klein appartementje (totale oppervlakte 35 m² incl slaapkamer) op gelijkvloers zoeken we een handige allrounder voor volgende klussen: -Volledige ruimte te schilderen -(Deur)opening in gevel afdichten met nog aanwezige gevelsteen/bakstenen, en langs de binnenzijde met gyproc, geëgaliseerd met plamuur en finisher -Vloer betegelen 10m² -Laminaat leggen 10 m² -Wand betegelen 1.5 m breedte op 0.4 m hoogte -In de keuken zou een keukenblokje (paar kastjes met een laatje) zonder apparatuur geplaatst moeten worden. Afspoelbak en kraan aan te sluiten.


Renovatie Lanaken
vrijdag 16 juli 2021

Herstellingswerken na waterschade

Door werken aan het dak, waarbij de dakwerker het dak heeft laten openliggen is er na een hevige regenbui veel water binnengekomen bij de lichtpunten. De bepleistering van het plafond was hierdoor helemaal beschadigd, alsook de parket die daar onder de lek ligt. Wij vermoeden dat er nieuwe parket gelegd moet worden op ongeveer 40m2. De bepleistering van het plafond is ook 40m2.


Renovatie Malle
vrijdag 16 juli 2021

Afbreken oude schouw (dringend)

Ik ben op zoek naar iemand die een oude schouw kan afbreken. Deze zorgt voor vochtproblemen en neemt onnodig veel plaats in. Dit zou vrij dringend moeten gebeuren want rest van het project staat hierdoor on hold.


Renovatie Oostakker
zaterdag 10 juli 2021

Herstellingswerken na waterschade

Muur bepleisteren en schilderwerken, deur vervangen, parket vernieuwen


Renovatie Heusden-Zolder
dinsdag 06 juli 2021

Rénover barres de sol de grenier et corniches en béton

Une maison daté 68 structure en béton. Sol de grenier prolongation de corniche. Refaire ces barres en béton.


Renovatie Dworp
maandag 05 juli 2021

Renovatie binnen van nieuwe woning: ramen, elektriciteit, verwarming en muurdoorbraak

Het gaat om een complete renovatie van een aangekochte woning. De muur tussen leefruimte en keuken gedeeltelijk laten verwijderen. De elektriciteit vernieuwen, deze is niet conform (keuringsbewijs beschikbaar) Ook zou ik extra stopcontacten, internet en televisie aansluitingen willen. Ik zou ook buiten stopcontacten willen. Momenteel word de woning verwarmd met stookolie, ik zou graag een installatie op aardgas laten plaatsen. Aansluiting ligt in de straat. Ik zou ook graag de verwarmingsketel en alle leidingen naar de aansluitende werkplaats laten verplaatsen. Zodat ik van deze ruimte een douche/wasruimte kan maken. Ook moeten er enkele leidingen verlegd worden, douche, aansluiting wasmachine,... In de keuken moet nog een aansluiting voor een afwasmachine gemaakt worden. Ook heeft de woning nog grotendeels enkel glas. Ik zou graag nieuwe ramen met dubbel glas laten plaatsen (gelijkvloers en op eerste verdiep). Ook is er een raam waar ik graag een schuifraam van zou willen laten maken.


Renovatie Kortenaken
maandag 05 juli 2021

Renovatiewerken uitvoeren voor keuken en badkamers

We zijn op zoek naar een aannemer die op korte termijn de renovatiewerken kan coördineren mbt vernieuwen keuken en moderniseren 2 kleine badkamers. We zouden begin september verhuizen, dus liefst hadden we de werken voorafgaand laten uitvoeren, of zo spoedig mogelijk daaropvolgend. De werken omvatten onder meer: Keuken gelijkvloers (ca. 5 m²): grotendeels al uitgebroken, graag advies mbt het verplaatsen van de leidingen (slijpen + herpleisteren) ifv de indeling nieuwe keuken. Ook moet de oude ketel worden verwijderd, de elektriciteitskast verplaatst, ea Badkamers: 2 quasi-identieke badkamers, telkens op een 'tussenverdiep' ,die beiden gemoderniseerd dienen te worden: ca 3,5 m² - uitbreken bestaande situatie + plaatsing nieuw toilet + installeren douche + wastafel. In de slaapkamer (zijkant gevel) willen we een staand bad plaatsen, en hiervoor zouden we de waterafvoer dus door de gevelmuur moeten voorzien (doorboring) De boiler zou in een aparte ruimte voorzien worden)


Renovatie Jette
maandag 05 juli 2021

Betonrot herstellen

Gaat om betonrot prefab-woning voorkant onderzijde gevel(plinten) duwen weg. Dit zou moeten hersteld worden. Het is ook aan het roesten. De dorpels zijn daardoor ook aan het barsten.


Renovatie Eeklo
donderdag 01 juli 2021

keuken afbreken + schilderklaar maken

In de slaapkamers van onze 2 kinderen bevinden zich nog 2 keukentjes (foto's). Dit heeft zijn nut gehad toen een student er logeerde maar nu onze kinderen er slapen is het nutteloos geworden. We wensen het daarom te laten verwijderen. De witte tegels op de muur wensen we eveneens te laten verwijderen. Ons plan is om de muur nadien te laten verven.


Renovatie Ledeberg (Gent)
donderdag 01 juli 2021

Verschillende verbouwingswerken uitvoeren

Vverwijderen van bestaande muur tussen keuken en living. Lengte 4m80. Vloer vervangen voor 65 m². Kleine elektriciteitswerken zoals verplaatsen stopcontacten + tv en internetaansluiting voorzien.


Renovatie Ellikom
maandag 28 juni 2021

Herstellingswerken door waterlek in badkamer wc

Volgende werken zijn nodig volgens mij na verslag lekdetectie (zie bijlage) - Uitbraak tegels rond de geberit - Vervangen van pvc buis rond koperen! afvoerbuis die zorgde voor het lek - Opnieuw afwerken en betegelen rond de Geberit - vocht op muur aanpakken - Verfwerken en plamuurherstellingswerken in de badkamer en in de living waar het lek voor plekken zorgde


Renovatie Tervuren
zaterdag 26 juni 2021

Kelder renoveren

diverse werken: metalen plafondbalken tegen corrosie behandelen, beschimmelde muren behandelen, grootste muurbarsten verstevigen, check-up vocht /meting,... ifv stabilisatie en bruikbaar maken ruimte. kelder in 2 delen, ongev 36 m, met houten trap en tussenmuren, kelderraam (gesloten), ketel, watermeter,... in kelder. er is wellicht geen grondvocht, wel condensatievocht.


Renovatie Turnhout
donderdag 24 juni 2021

Laminaat en gyproc herstellen

Na lek in de dakbekleding aanzienlijke hoeveelheid water op 1ste verdieping en gelijksvloers binnen gedrongen. Laminaat vervangen + gyproc plafonds herstellen.


Renovatie Berchem (Antwerpen)
donderdag 24 juni 2021

Steunpalen terras renoveren of vervangen

We hebben een open, houten, overdekt terras. De steunpalen moeten worden vervangen of verstevigd. Het gaat om houten 5 steunpilaren van het dak. Deze meten 12cm op 12cm en zijn ongeveer 2.5m hoog. Dit terras is 25j oud.


Renovatie Bunsbeek
maandag 21 juni 2021

Meerdere renovatiewerken uitvoeren

Gezocht aannemer in de omgeving van brugge om volgende werken of een deel van de werken uit te voeren: Plafond van badkamer, beschadigd door waterinsijpeling, herschilderen van muren, badkamertegels vervangen Houten balustrade van terras op 2de verdieping vervangen Boiler verplaatsen.


Renovatie Brugge
zaterdag 19 juni 2021

Herstellen parket en pleisterwerken na waterlek en renoveren badkamer

Door een lek in de douche, is onze parketvloer naar omhoog gekomen en is er schade aan het plafond op het gelijkvloers. Hiervoor zouden we een tussenkomst van de verzekering kunnen krijgen, dus graag een voorstel voor de herstellingswerken hiervan. Anderzijds wensen we de badkamer zelf volledig te renoveren, dus ook daarvoor graag concreet advies en een voorstel na plaatsbezoek.


Renovatie Aalst
Offertes aanvragen