Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Metalen Profielen Voor Nieuwe Wanden

Aannemer in de regio gezocht?

Erkend Vakwerk

Gescreende aannemers
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Aannemer gezocht?

Een grote renovatie, een muur uitbreken of gewoon enkele rake tips van een bouwonderneming? Los van het soort opdracht voorhanden zal je op een bepaald moment beroep moeten doen op een aannemer om je uit de nood te helpen bij je verbouwing of aanbouw. Via Casius vind je de beste lokale aannemers voor je renovatie of ruwbouw.

Maar een aannemer is een heel ruim beroep. Vaak kunnen deze bouwondernemingen bijna alle opdrachten aan. Wat valt er dan exact allemaal onder? Badkamer renoveren, fundering gieten, muren uitbreken, algemene renovaties of gewoon een volledig nieuw huis van A tot Z bouwen? Hieronder sommen we een hoop taken van aannemers op.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Taken van een aannemer

Aannemers hebben een uitgebreid takenpakket, maar nemen vooral grote verbouwingsopdrachten voor hun rekening.

Bij het bouwen van een nieuw woning neemt een algemene aannemer de volledige uitvoering van je project voor zijn rekening. Je maakt samen afspraken, bepaalt een budget en spreekt een oplevertermijn af. Het is de taak van de aannemer om de werken te coördineren en een voltooide woning op te leveren. Vaak doen ze beroep op onderaannemers zoals loodgieters voor de verwarming, schrijnwerkers voor timmerwerken en architecten voor de bouwaanvragen of plannen.

De reputatie om alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerlei opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken of muren in gyproc plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken ook kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals een schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een aannemer of bouwonderneming.

Aannemer prijs per uur of per m²

Een prijs plakken op een nieuwbouwhuis bouwen is niet gemakkelijk. Alles hangt af van je wensen en hoe je het project vorm geeft. Zeker als je de complete indeling van een woning meerekent, wordt een richtprijs bepalen nagenoeg onmogelijk. Onderstaande tabel gaat uit van een ruwbouwwoning zonder inrichting, een zogenaamde casco woning.

Geplande werken Geschatte richtprijs
Uurtarief aannemer € 30 - € 50
Nieuwbouw bouwen tot 100 m² € 450 - € 500 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 150 m² € 400 - € 450 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 200 m² € 350 - € 400 per m²

Wat kost een huis verbouwen in totaal?

Kleine verbouwingen, zoals enkele muren uitbreken, komen gemiddeld uit op een prijs ergens rond de € 20.000. Grote verbouwingen, waarbij je volledige verdiepingen renoveert, als snel mag denken aan  prijzen die richting € 100.000 gaan. Zoals altijd is iedere verbouwing anders. Andere materialen, andere ruimtes en andere eisen. De kosten kunnen dus wel verschillen.

Aannemer vergelijken?

Professionele aannemer in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten aannemer

zondag 17 september 2023

Aanbouw plaatsen voor dieren

Hobbystal voor weidedieren in landelijke stijl. We zijn nog bezig met het aanvragen van de vergunning.


Aan-, uit en opbouw Geel
woensdag 13 september 2023

Aanbouw plaatsen

Aanbouw garage met carport waarvoor we een aannemer zoeken. We weten ook niet of er een vergunning nodig is


Aan-, uit en opbouw Bonheiden
vrijdag 08 september 2023

Rechthoekige aanbouw plaatsen

De constructie zou deel gebruikt worden als atelier/archief, deels als kleine kantoorruimte. De afmetingen zouden ongeveer 10m x 4m x 2,8m zijn. Ertegenaan zou nog een overdekt terras komen (ongeveer 5m x 4m). Er zijn geen speciale eisen of specifieke bouwelementen, in kwestie dus een rechthoekige constructie met plat dak waarop in de toekomst nog zonnepannelen gelegd zullen worden. De binnenindeling zou bestaan uit 5 ruimtes: 2 bergruimtes (archief), 1 kantoor, 1 toilet, 1 kleine atelierruimte. Stroom- en water zouden ook aanwezig moeten zijn. Vergunning wordt aangevraagd


Aan-, uit en opbouw Genk
donderdag 07 september 2023

Aanbouw op eerste verdiep

Wij zouden een aanbouw van het eerste verdiep willen daar zouden 2 slaapkamers moeten komen. Nu is er op het eerste verdiep een veranda waar de boven kant van zou moeten blijven en aangebouwd worden. 5m op 7m aanbouw +/- We zijn bezig met het bekijken van de vergunning


Aan-, uit en opbouw Lint
dinsdag 05 september 2023

Bijbouw aan bestaande woning

bijbouwen aan bestaande woning: vergroting van keuken en living (met +/- 5,5 x 10m) met mogelijk verdieping bovenop.


Aan-, uit en opbouw Houtvenne
maandag 04 september 2023

Aanbouw aan gelijkvloers plaatsen

De woning betreft een gelijkvloers gebouw Spaanse stijl en een losstaande patio. Deze patio zouden wij graag gerenoveerd zien in een slaapgedeelte met badkamer, terras en een verdieping voor een bureau (met terras). De patio mag ook deels of volledig worden afgebroken om het geheel gedeeltelijk of volledig op te bouwen met enkele extra binnen -en buitenvoorzieningen (buitendouche, haard, zonnepanelen, ...) De keuze in materialen, uitvoeringstijd en periode van uitvoering kunnen wij onderling ook al bespreken indien als van toepassing. Graag hadden wij een doorgang voorzien vanuit de woonruimte tot het nieuwe gedeelte.


Aan-, uit en opbouw Schoten
Offertes aanvragen