Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Metalen Profielen Voor Nieuwe Wanden

Aannemer in de regio gezocht?

Erkend Vakwerk

Gescreende aannemers
Meer dan 20 jaar ervaring
Gratis en 100% vrijblijvend
250.000+ uitgevoerde opdrachten

Aannemer gezocht?

Een grote renovatie, een muur uitbreken of gewoon enkele rake tips van een bouwonderneming? Los van het soort opdracht voorhanden zal je op een bepaald moment beroep moeten doen op een aannemer om je uit de nood te helpen bij je verbouwing of aanbouw. Via Casius vind je de beste lokale aannemers voor je renovatie of ruwbouw.

Maar een aannemer is een heel ruim beroep. Vaak kunnen deze bouwondernemingen bijna alle opdrachten aan. Wat valt er dan exact allemaal onder? Badkamer renoveren, fundering gieten, muren uitbreken, algemene renovaties of gewoon een volledig nieuw huis van A tot Z bouwen? Hieronder sommen we een hoop taken van aannemers op.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Taken van een aannemer

Aannemers hebben een uitgebreid takenpakket, maar nemen vooral grote verbouwingsopdrachten voor hun rekening.

Bij het bouwen van een nieuw woning neemt een algemene aannemer de volledige uitvoering van je project voor zijn rekening. Je maakt samen afspraken, bepaalt een budget en spreekt een oplevertermijn af. Het is de taak van de aannemer om de werken te coördineren en een voltooide woning op te leveren. Vaak doen ze beroep op onderaannemers zoals loodgieters voor de verwarming, schrijnwerkers voor timmerwerken en architecten voor de bouwaanvragen of plannen.

De reputatie om alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerlei opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken of muren in gyproc plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken ook kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals een schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een aannemer of bouwonderneming.

Aannemer prijs per uur of per m²

Een prijs plakken op een nieuwbouwhuis bouwen is niet gemakkelijk. Alles hangt af van je wensen en hoe je het project vorm geeft. Zeker als je de complete indeling van een woning meerekent, wordt een richtprijs bepalen nagenoeg onmogelijk. Onderstaande tabel gaat uit van een ruwbouwwoning zonder inrichting, een zogenaamde casco woning.

Geplande werken Geschatte richtprijs
Uurtarief aannemer € 30 - € 50
Nieuwbouw bouwen tot 100 m² € 450 - € 500 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 150 m² € 400 - € 450 per m²
Nieuwbouw bouwen tot 200 m² € 350 - € 400 per m²

Wat kost een huis verbouwen in totaal?

Kleine verbouwingen, zoals enkele muren uitbreken, komen gemiddeld uit op een prijs ergens rond de € 20.000. Grote verbouwingen, waarbij je volledige verdiepingen renoveert, als snel mag denken aan  prijzen die richting € 100.000 gaan. Zoals altijd is iedere verbouwing anders. Andere materialen, andere ruimtes en andere eisen. De kosten kunnen dus wel verschillen.

Aannemer vergelijken?

Professionele aannemer in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Vraag gratis offertes aan!

Recente opdrachten aannemer

donderdag 09 juni 2022

Bijgebouw vergroten

Ik wil mijn bijgebouw vergroten in mijn gelijkvloers appartement en de badkamer verplaatsen. Waar de badkamer is komt de living.


Aan-, uit en opbouw Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 17 mei 2022

Aanbouw vervangen

De huidige aanbouw + serre vervangen door een houtskelet met groendak. Afbreken huidige aanbouw + serre en vervangen door een nieuwe van circa 25 m².


Aan-, uit en opbouw Grembergen
maandag 02 mei 2022

Afdak plaatsen

Ik zoek een vakman om een afdak van 4m op 11m te plaatsen. De bovenkant moet voorzien worden van zonwerend glas.


Aan-, uit en opbouw Vorselaar
maandag 18 april 2022

Realiseren van een aanbouw

Wij zouden graag een uitbouw realiseren aan de zijkant van onze woning. De aanbouw zal worden gebruikt als woonkamer en zal 6 bij 6 meter worden. Bouwtekening en vergunningen hebben we al. Fundering moet nog gegraven worden op dit moment ligt er asfalt.


Aan-, uit en opbouw Londerzeel
donderdag 07 april 2022

Uitbreiding met aanbouw.

Ik ben op zoek naar een aannemer die een aanbouw van ongeveer 36m2 kan realiseren zodat de woonkamer groter wordt.


Aan-, uit en opbouw Essen
vrijdag 01 april 2022

Opbouw boven bestaande garage maken

Op zoek naar een aannemer om een extra verdieping op de garage bij te bouwen. Hier voor badkamer en eventueel badkamer in te plaatsen. Het gaat voornamelijk om de ruwbouwwerken van deze constructie. Wil graag veel licht in de woning door ruimtes open te trekken. Graag een constructie met houtlook of houten constructie.


Aan-, uit en opbouw Lochristi
Offertes aanvragen